Historisk ishockeymatch när BajenFans kryssade mot Vendelsö


Bilden:Skickar ett foto från den första BajenFans Hockey matchen någonsin.Vendelsö IK - Bajen 5-5 (1-1, 3-3, 1-1) Foto:Jan Asplund

Rapport från HBG:s utsände Janne Asplund:
I den historiska första träningsmatchen spelade BFIF oavgjort, 5-5, mot Vendelsö IK som är ett topplag i division 3. På VIK:s hemsida är man mycket nöjda med resultatet, det visar inte minst matchrapporten, som berättar om stjärnspäckat motstånd och enormt publiktryck.

Bilden:192 betalande åskådare fick se en mycket svängig tillställning som Bajen med bättre skärpa, framför såväl egen som motståndarnas bur borde ha förmått punktera.

Istället kunde Vendelsö få in kvitteringen med ynka fem sekunder kvar, och bilda TV-puckhög med rätt vilda glädjescener. Matchen lovade ändå gott inför Bajens första säsong i division 4.
Första perioden inleddes med tryck mot hemmakassen, utan att Bajen lyckades skapa de riktigt heta chanserna. Istället var det Sam Lindståhl som fick göra en bra parad med axeln då Andreas Öhgren satt utvisad för hakning. Jimmy Pärsson är därefter nära att få tag i en fin genomskärare, men pucken rinner snöpligt iväg till icing. Efter nio minuter kommer matchens hittills bästa målchans, då Benny Rönnelöw kommer igenom men håller i pucken för länge. Strax därefter får VIK återigen chansen i power play, och den här gången kan man efter 10.16 göra 1-0 bakom en överspelad Sam som inte får tillräcklig hjälp av backarna.

Bilden:Tommy Boustedt vankar av och an i båset.En dubbelutvisning för roughing, där Daniel Göransson var inblandad i lite tjabbel, ger spel 4 mot 4 vilket i det här läget av matchen gynnar Bajen.

Ytorna ger det spelskickliga laget flera bra omställningslägen, men inte någon riktigt klar chans. Med fem minuter kvar av första perioden har Bajen så en dubbelchans framför VIK-kassen, med stolpträff och mycket bra tryck i anfallszon, men pucken vill inte in. Jimmy Pärsson och en hemmaspelare ryker ihop, med 2+2 minuter var som påföljd. Efter 18.35 kommer äntligen det historiska första målet - och det är Andreas Jakubowicz som trycker dit pucken, assisterad av Robert Lindström.
Sammanfattningsvis är spelet något trevande. Känslan är att vi ska kunna vinna matchen om avsluten blir lite rejälare. Jag hade inte koll på att det räknades skott - VIK-sekretariatet fick ihop 5-20 i Bajens favör medan jag räknade till 7-19.
I inledningen av den andra perioden spelar Vendelsö i numerärt överläge, och nästan omgående tvingas Sam Lindståhl till en riktigt bra parad med sidledsförflyttning på ett direktskott. Bajen klarar dock ut det hela, och Peter Nilsson har en riktigt fin genomåkning som resulterar i utvisning för hemmalaget. Här kan Benny hitta brorsan Patrik Rönnelöw med en riktigt fin passning som han bara har att sätta dit klubban på: ledning för Bajen. Direkt efter ledningsmålet är Bajen nära ytterligare nätkänning; Benny agerar återigen framspelare, men Peter Nilsson blir nerdragen och läget som lika väl kunde ha gett straffslag blir istället till ytterligare ett power play - ett ganska dåligt sådant, som ändå leder till ännu en balja! Med bara sju sekunder kvar av det numerära överläget gör Andreas Öhgren 1-3 på en jättepassning från Mikael Kny.

Bilden:I det här läget av matchen borde nog de grönvita ha kunnat spela mer disciplinerat även om man fortsatt anfaller bra - och även har en puck som är inne och vänder.Detta missar dock domarna.

Benny gör lite som han vill i anfallszon och har flera gånger läge att gå rakt på mål, men väljer istället mer publikfriande men också svårare alternativ. Dessutom börjar det bli lite ofokuserat i passningsspelet, och VIK bjuds på flera frilägen som Sam lyckas avstyra. Hittills har Bajenkeepern en bra kväll - något som tyvärr inte skulle hålla i sig matchen igenom. Efter halva perioden missbedömer han helt en retur, som snöpligt går i en hög båge över honom och studsar över mållinjen. 3-3-målet får dock tillskrivas såväl trötthet i försvarsspelet som domarna - Vendelsö tillåts i numerärt överläge trycka dit pucken efter andra returen på ett skott som träffat Lindståhls mask, något som ju enligt regelboken ska leda till avblåsning.

Med fyra minuter kvar av mittakten har Bajen bra tryck i numerärt överläge, men får inte till de avgörande passningarna. Istället gör Benny - egentligen för enda gången i matchen - det enkelt för sig. En genomåkning på högerkanten, en dragning, och ett rappt handledsskott tätt intill bortre stolpen. Fler såna här bestämda aktioner från de mer individuellt skickliga i Bajenlaget, och vi hade fått se betydligt fler mål ramla in bakom den duktige hemmakeepern. Ett mindre lyckat ingripande av Lindståhl med tio sekunder kvar av perioden - ett löst skott som rinner igenom mellan benen - ger oss istället 4-4 inför slutakten.
Slutperioden är tyvärr inte mycket att skriva hem om. Det mest anmärkningsvärda är återigen hur tydligt spelet 4 mot 4 gynnar både Vendelsö - som skapar chanser på ren kondition och skridskostyrka, och Bajen - som hittar rätt med fina offensiva uppspel tack vare spelintelligens. Det är Hawaii även med fullt manskap på isen, och väldigt lite ordnat spel - det märks att lagen börjar gå på knäna. Efter halva perioden åker Benny igenom och får till ett bra avslut, domaren Höijer missar dock att pucken ligger lös på returen, och Bajenforwarden berövas chansen att runda buren och lägga den i öppen bur. Till rättskiparens fördel ska dock sägas att han omgående tog på sig missen.
Vendelsös målvakt gör en fantastisk sistaperiod, med flera mycket kvalificerade räddningar. Även Sam har spelat upp sig och står pall då hemmalaget kommer igenom vid flera tillfällen. Efter 19.26 gör så Robert Strandman vad alla tror är det matchavgörande 4-5-målet, på ett riktigt smörpass från Jakubowicz och efter bra jobb från rivige Alexander Schöld.
VIK begär time out och plockar ut målvakten så fort man får kontroll över pucken efter nedsläppet i mittzon. Bajen ser ut att ha läget under kontroll, men hemmalaget naglar fast pucken i anfallszon och med fem sekunder kvar trycker en hemmaspelare upp pucken i krysset från blå bakom en förmodat skymd Sam. Snöpligt, men inte helt orättvist då de grönvita föll på eget grepp den här kvällen. Efter full tid utbryter ett råkurr, då Jimmy Pärsson och Daniel Göransson har oplockade gäss med varsin hemmaspelare. Situationen lugnar dock ner sig relativt snabbt, och Bajen tackar det dryga hundratalet supportrar som tagit sig ner till Torvalla ishall.
Bajen Fans Ishockeyförening vill passa på att tacka Vendelsö IK för såväl trevligt matcharrangemang som bra motstånd, och önska lycka till i årets seriespel.

Matchfakta:

Vendelsö IK - Bajen 5-5 (1-1, 3-3, 1-1)
Skott: 29-55 (7-19, 8-19, 14-17)

1 Sam Lindståhl
3 Håkan Ferm
4 Andreas Olsson
5 Mikael Kny
6 Bruno Ohlzon
7 Robin Söderström
8 Hasse Malm
9 Benny Rönnelöw
10 Alexander Schöld
11 Patrik Rönnelöw
12 Michael Möllergren
13 Jimmy Pärsson
14 Daniel Göransson
15 Peter Nilsson
16 Andreas Jakubowicz
17 Andreas Öhgren
18 Robert Lindström
19 Robert Strandman
20 Janne Lindberg
21 Marcus Köhler
32 Anders Lagerqvist (spelade ej)

1-1 Andreas Jakubowicz (Robert Lindström, Daniel Göransson)
1-2 Patrik Rönnelöw (Benny Rönnelöw, Andras Öhgren)
1-3 Andreas Öhgren (Mikael Kny, Bruno Ohlzon)
3-4 Benny Rönnelöw
4-5 Robert Strandman (Andreas Jakubowicz, Alexander Schöld)

 

Preliminärt spelschema division 4 västra Stockholm:

Onsdagen den 5:e november, 21.00: Bajen - AC Camelen
Lördagen den 8:e november, 14.30: Norsborgs IF - Bajen
Söndagen den 16:e november, 17.30: Bajen - Vällinge HC
Måndagen den 17:e november, 21.00: Grantorp AIK - Bajen
Söndagen den 23:e november, 17.30: Bajen - Tullinge TP 2
Lördagen den 29:e november, 18.30: Järna SK - Bajen
Onsdagen den 3:e december, 20.30: Brinkens IF - Bajen
Söndagen den 7:e december, 17.30: Bajen - Örby IS
Lördagen den 13:e december, 13.30: Flemingsbergs IK - Bajen
Onsdagen den 17:e december, 19.30: AC Camelen - Bajen
Söndagen den 11:e januari, 17.30: Bajen - Norsborgs IF
Söndagen den 18:e januari, 20.00: Vällinge HC - Bajen
Söndagen den 25:e januari, 17.30: Bajen - Grantorp AIK
Onsdagen den 28:e januari, 20.15: Tullinge TP 2 - Bajen
Datum ej klart: Bajen - Järna SK
Söndagen den 8:e februari, 17.30: Bajen - Brinkens IF
Söndagen den 15:e februari, 21.15: Örby IS - Bajen
Söndagen den 22:a februari, 17.30: Bajen - Flemingsbergs IK


P.S. I Karlskoga-kuriren och andra media har det publicerats en uppgift om att Södertälje SK:s tränare Leif Strömberg skulle vara aktuell för spel i Bajen Fans Hockey. Detta är inte är sant. Strömberg har aldrig varit tilltänkt som spelare i laget och BF IF finner det beklagligt att denna tidningsanka publicerats.

Bajen Fans Hockey

 

Referatet hämtat  från www.bajenfanshockey.se 
Foto:Jan Asplund /HBG Sportfånarna /Hockey-Bockey sektionen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback