Magnus Pehrsson avgår efter hot: "Obehagligt"

Bilden:Magnus Pehrsson lämnar positionen som manager i den allsvenska fotbollsklubben Djurgården efter att ha mottagit hot från en supporterfraktion i klubben.

Även Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson avgår i samband med Pehrssons avhopp.

"Att det finns människor som så totalt går emot både föreningens och samhällets demokratiska principer, är helt oacceptabelt för mig i min roll som styrelseordförande", säger han till klubbens hemsida och tillägger:

"Det är mitt skäl till att jag lämnar posten och jag hoppas att det sätter igång en rannsakan inom dessa supporterkretsar, att de faktiskt börjar se konsekvenserna av sitt beteende och inser effekterna och de direkta skadorna detta vållar Djurgården Fotboll, såväl anseendemässigt som ekonomiskt".

När Djurgården och Syrianska hade radat upp sig inför matchen läste Djurgårdens skadade lagkapten Joel Riddez upp ett meddelande. Budskapet kom från alla spelare och ledare och fördömde hoten:

"Det som har hänt är helt oacceptabelt, vi spelare kan aldrig tillåta att dessa mörka krafter svartmålar vår förening. Konsekvensen kan i framtiden leda till att spelare, ledare och supportrar väljer andra klubbar framför Djurgården. Det här förstör också kärleken och glädjen till fotbollen och måste få ett slut. Får detta fortsätta kan det rasera hela föreningens framtid. I dag spelar vi för Magnus, Tommy och de 99,9 procenten äkta djurgårdarna som stöttar vår förening. Glöm aldrig att järnkaminer hatar inte, vi älskar."

Ottawas bästa Karlsson gjorde poäng i comebacken

Ottawas stjärnback Erik Karlsson såg ut att missa resten av säsongen i NHL-ishockeyn när han skadade hälsenan i februari. Men i natt var han tillbaka, och gjorde två poäng när Ottawa blev klart för slutspel.

Karlsson spelade drygt 27 minuter i 2-1-segern efter förlängning mot Washington.

22-åringens slagskott i mitten av andra perioden styrdes in av Jakob Silfverberg. Washingtons Alexander Ovetjkin kvitterade i tredje perioden, men i förlängningen avgjorde Sergej Gontjar - framspelad av Karlsson och Daniel Alfredsson.

–Det kändes okej. Jag hade en del problem och kände mig inte lika bekväm som jag brukar, men överlag var det stabilt, sade Karlsson till nhl.com.

–Det är klart att allt inte är precis som det ska, men jag hade inte ont under matchen och har inte ont nu heller. Jag tror inte det här ska vara några problem, utvecklade Karlsson för Aftonbladet.

Även New York Rangers, med Henrik Lundqvist och Carl Hagelin, blev slutspelsklart efter 4-3 i förlängning mot Carolina. Hagelin spelade fram till två mål.

Johan Franzén gjorde sitt sjunde mål på lika många matcher när Detroit vann med 5-2-seger mot Nashville. Vid seger i sista omgången mot Dallas är Detroit garanterat en slutspelsplats.

27 000 för Kåbergs skägg

Örebro-profilen Emil Kåbergs maffiga skägg fick stor uppmärksamhet under lagets resa mot ishockeyns elitserie.

Efter att elitserieplatsen blivit klar bestämde sig Kåberg för att raka av skägget och auktionera ut det.

När auktionen stängde på torsdagen gick skägget till ett företag - för 27 000 kronor, enligt Nerikes Allehanda på nätet.

Tidningen skriver att pengarna kommer att gå till välgörande ändamål.

Müller bakom Bayerns storseger

Barcelona dominerade bollinnehavet. Men det var Bayern München som gjorde målen. Det tyska storlaget ordnade en utklassningsseger, 4-0, i den första Champions League-semifinalen.

Det är inte ofta som Barcelonaspelarna kliver ut på en fotbollsplan utan att vara de självklara favoriterna.

Men Bayern Münchens framfart under våren har imponerat.

Efter storsegrar mot tyskt motstånd i både cup och liga den senaste tiden kom ett nytt rejält styrkebesked i den första Champions League-semifinalen.

Det mesta av snacket inför matchen handlade om huruvida Lionel Messi skulle kunna spela från start eller inte. Det kunde han.

Men världens bästa spelare, som först på tisdagseftermiddagen fick slutgiltigt klartecken av läkarna efter sin lårskada, var relativt osynlig större delen av matchen - trots att Barcelona dominerade bollinnehavet.

I stället var det Bayern Münchens stjärnor som lyste starkast och skaffade klubben ett ypperligt utgångsläge inför returen på Camp Nou den 1 maj.

Bayern München satte fart direkt inför hemmasupportrarna och redan efter mindre än två minuter hade ledningsmålet kunnat komma.

Det första målet dröjde i stället till den 25:e minuten, då Arjen Robben från sin högerkant slog en crossboll in i straffområdet, där mittbacken Dante mötte upp med huvudet. I stället för att gå för mål valde brasilianen att skarva fram till Thomas Müller, som nickade in ledningsmålet från nära håll.

Mario Gomez, som fick chansen i och med Mario Mandzukics avstängning, tackade för förtroendet med 2-0-målet i början av den andra halvleken, efter förarbete av Robben och Müller.

Lite senare fick sedan även Robben göra mål, sedan han på egen hand tråcklat sig in i straffområdet och placerat bollen vid sidan av Victor Valdes. Och ett par minuter före slutet blev dessutom Thomas Müller tvåmålsskytt.

De båda klubbarna har varit i två Champions League-finaler var de senaste fyra åren. Men till skillnad från Barcelona, som vann både 2009 och 2011, har Bayern München förlorat båda sina. Senast i fjol blev det förlust på straffar mot Chelsea.

Nu är klubben på god väg mot en tredje finalchans.

Bayern München-Barcelona 4-0 (1-0)

1-0 Thomas Müller (25), Mario Gomez (49), Arjen Robben (73), 4-0 Thomas Müller (82).

Varningar, Bayern München: Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger. Barcelona: Marc Bartra, Alexis Sanchez, Jordi Alba, Andres Iniesta.

Domare: Viktor Kassai, Ungern.

Publik: 68 000.

CL-matchguide: Bayern München-Barcelona i kväll på TV6

Här är alla förutsättningar inför kvällens gigantmöte.Sänds direkt på TV 6

Troliga startelvor:

Bayern München: Neuer - Lahm, Dante, van Buyten, Alaba - Schweinsteiger, Martinez - Robben, Müller, Ribery - Gomez

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Abidal, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis Sanchez.

Dortmund chockat efter Mario Götzes besked

"Ilska och besvikelse". Det är de ord som används mest bland Dortmundfans när de kommenterar nyheten om att laget stora stjärna Mario Götze går till Bayern München.

Särskilt tidpunkten för offentliggörandet av denna jättenyhet, dagen före en av klubbens största matcher genom tiderna, semifinalen i Champions League hemma mot Real Madrid stör klubben och ilska riktas också mot Munchen

– En sämre tidpunkt kunde ha varit 4 timmar före avspark, sa Jörgen Klopp med drypande ironi riktning Bayern München.

AIK avgjorde borta på övertid mot Gefle

Det satt långt inne. Men i den 95:e minuten klev Kennedy Igoboananike fram och satte 2-1 till AIK mot Gefle.

Solna AIK:s första trepoängare kom i den femte omgången.

AIK har haft en tuff inledning av den allsvenska säsongen. Trots spelmässigt bra matcher, har målen inte kommit. Men mot Gefle klev Igoboananike fram i den absolut sista minuten.

Det var annars ett piggt AIK som tågade in på Strömvallen till Thomas Di Levas stämma sprakande ur det gamla högtalarsystemet.

Gefle, som är oerhört täta i kombination med att bortalaget endast mäktat med två mål under allsvenskan så här långt, gjorde att den första halvleken blev mållös.

Detta trots att AIK lyckats få med sig hela tio hörnor.

I den andra halvleken ökade tempot, känslorna och så även målchanserna.

Gefles Simon Lundevall satte fart på vänsterkanten och hotade med sin snabbhet.

Men i den 76:e minuten efter 13 hörnor kom det så efterlängtade målet för AIK. Celso Borges höll sig framme efter hörnan och kunde snyggt placera in bollen i det högra hörnet.

I den 84:e minuten knorrade Alexander Faltsetas dock in kvitteringen, en fantastisk frispark som letade sig upp i det vänstra krysset.

Avslutningen blev riktigt spännande och avbytaren Kennedy Igoboananike kunde sätta segermålet som betydde att AIK tog sin första trepoängare i år.

Gefle-AIK 1-2 (0-0)

0-1 Celso Borges (76), 1-1 Alexander Faltsetas (84), 1-2 Kennedy Igboananike (90).

Varningar, Gefle: Anders Wikström, Alexander Faltsetas. AIK: Daniel Majstorovic.

Domare: Tobias Mattsson, Karlstad.

Publik: 4 589.

Andra raka för Paolo Di Canios Sunderland

Bilden:Paolo Di Canio tog över tränarjobbet i Sunderland med uppdraget att rädda kvar laget i Premier league. Efter segern motEverton är han allt närmare att uppfylla den målsättningen.

Efter den inledande förlusten motCHelsea har laget nu två raka segrar. Derbyt mot Newcastle i förra omgången och på lördagen mot Everton.

Stephane Sessegnon gjorde matchens enda mål och laget ligger nu på 14:e plats i tabellen och har sex poäng ned till Wigan under strecket.

Di Canio firade vilt på sidlinjen efter slutsignalen.

För Everton var det en tung förlust i kampen om en Champions league-plats den kommande säsongen. Laget är nu fem poäng efter fyran Chelsea som också har två amtcher mindre spelade.

Sebastian Larsson spelade från start, men byttes ut med tio minuter kvar av matchen.

Fulham fick en tidig utvisning mot Arsenal och förlorade också matchen med 1-0. Alexander Kacaniklic, som ju återkallades från sin lånesejour i Burnley i veckan, var tillbaka i startelvan.

Jonas Olsson spelade som vanligt hela matchen för West Bromwich som fick 1-1 hemma mot Newcastle.

Misstänkt päronkastare infångad

Polisen tror sig ha identifierat och hämtat in den man som misstänks ha kastat ett päron på en spelare under matchen mellan Djurgården och Mjällby förra veckan.

Polisen tror sig ha identifierat den person som misstänks för att ha kastat ett päron på en Mjällbyspelare under en match på Stadion förra veckan, uppger SVT:s ABC

Polisen hämtade in mannen på söndagen och delgav honom efter förhör misstanke om brott mot ordningslagen och misshandel.

– Det är det långsiktiga utredningsarbetet som givit resultat. Vi har också jobbat ihop med Djurgården om det här, säger Kjell Lindgren på Stockhomspolisen till ABC.

Här är semifinalerna i Europa league

Fenerbahce mot Benfica och Basel mot Chelsea. Så spelas semifinalerna i Europa League.

Fenerbahce och Basel inleder på hemmaplan. Semifinalerna inleds den 25 april med returer den 2 maj.

Chelsea vann Champions League i våras efter finalseger mot Bayern München, men återfinns nu alltså i EL-slutspelet.

– De har redan slagit ut ett lag från London så vi kommer inte att underskatta Basel, sa Chelsea-ledaren David Bernard om lottningen.

Basel nådde semifinal efter straffavgörande mot Tottenham på torsdagskvällen.

– Om vi når finalen och vinner den kommer vi att vara Europa League-mästare och fortfarande regerande mästare i Champions League i ytterligare tio dagar, sa Bernard.

Finalen spelas den 15 maj på Amsterdam Arena.

Ibrahimovic: "Vi ska hålla huvudena högt"

Bilden:Zlatan Ibrahimovic var besviken men stolt efter uttåget ur Champions league. "Jag tror många får mer respekt för oss", sa han till Viasat efter matchen.

Paris Saint-Germain skakade om Barcelona rejält på Camp Nou, och klarade av att hålla oavgjort, 1-1. Barcelona tog sig ändå vidare till semifinal på fler gjorda bortamål, eftersom det första mötet i Paris slutade 2-2.

– Vi åker ur utan att ha förlorat en match. Synd, men vi ska hålla huvudet högt, sa PSG:s svenske superstjärna till Viasat efter matchen.

– Vi gör en bra match, två bra matcher. Vi möter världens bästa lag och ändå gör vi det bra, så jag tycker vi ska vara stolta och glada ändå.

Zlatan Ibrahimovic spelade fram Javier Pastore till PSG:s 1-0-mål. Men det räckte som sagt inte. Och svensken får vänta ytterligare på den där Champions league-titeln som han så gärna vill åt.

– Det är första året i Champions league för klubben och det här projektet. Jag tror vi fick en bra image efter den här matchen. Det var inte många som trodde på oss, men nu tror jag att många får mer respekt för oss.

Matchfakta:Barcelona-PSG  1-1 (0-0)

0-1 Javier Pastore (50), 1-1 Pedro Rodriguez (71).

Varningar, Barcelona: Adriano.
Paris SG: Ezequiel Lavezzi, Thiago Silva, David Beckham.

Domare: Björn Kuipers, Nederländerna.

Publik: 78 000.

NHL nytt: Washington har vaknat och Erik Karlsson redan på is

Efter en tung säsongsstart har Capitals hittat formen. Inte minst tack vare Nicklas Bäckström som fortsätter att producera poäng.

I 3-2-segern mot Montreal passade Nicklas Bäckström till två av målen och är nu uppe i 36 målpassningar under säsongen. En av assisterna mot Montreal var till Alexander Ovetjkin som gjorde sitt 26:e mål.

Svenske Alexander Steen blev stor hjälte för St Louis i segern mot Nashville i NHL-ishockeyn där han gjorde matchens enda mål. Hans sjunde för säsongen.

I slutet av andra perioden kontrade St Louis. Steen fick pucken ute till vänster, fintade passning, och satte ett stenhårt skott. Femte raka segern för St Louis Blues.

För knappt två månader sedan skadade sig Ottawas stjärnsvensk Erik Karlsson svårt i en match mot Pittsburgh. Matt Cookes skridskoskena skar in precis över Karlssons vänstra skridsko, och högg av 70 procent av hälsenan.

Karlsson opererades och alla trodde att svensken skulle vara borta säsongen ut. Så kan det fortfarande bli, men på måndagen var Karlsson åtminstone på is igen.

– Det är inte ömöjligt att han är tillbaka redan innan slutspelet, säger Senators målvakt Craig Andersson till tidningen Ottawa Citizen.

Zlatan: "Vi har chansen att gå vidare"

Zlatan Ibrahimovic stod för ett mål och en assist när PSG fick med sig 2-2 mot Barcelona. Ett bra resultat, sa svensken till Viasat Sport.

Barcelona såg ut att få med sig ett drömresultat från Paris. Men i matchens absoluta slutskede kvitterade PSG genom Blaise Matuidi, framnickad av Zlatan Ibrahimovic. Målet innebar att matchen slutade 2-2 och att kvartsfinalserien lever inför returen nästa vecka.

– Jag tycker att vi gör en bra match. I första halvlek är vi väldigt bra. Jag har två, tre chanser att göra mål, säger Zlatan Ibrahimovic till Viasat Sport efter matchen.

Men istället var det Barcelona som gjorde målet. Lionel Messi stötte in bollen från nära håll i den 38:e minuten.

PSG och Zlatan skulle dock svara. Med tio minuter kvar snappade svensken upp en stolpretur och petade in 1-1, ur offsideposition.

– Jag vet inte om det var offside, men det spelar ingen roll. Jag försöker bara få bollen på mål, det var ett bra mål.

Barcelona fick straff i slutminuten och Xavi var säkerheten själv. Men PSG kom alltså tillbaka ytterligare en gång.

– Vi har chansen att gå vidare. Det här är ett bra resultat för oss. Man måste komma ihåg vilka vi möter. Det är lite skillnad på Barcelona och lagen vi möter i ligan, säger Ibrahimovic till Viasat Sport.

Noterbart är att Messi byttes ut med en muskelskada. Hur allvarligt det är med den argentinska superstjärnan är ännu inte känt.

Paris SG -Barcelona 2-2 (0-1)

0-1 Lionel Messi (38), 1-1 Zlatan Ibrahimovic (79), 1-2 Xavi (89 str), 2-2 Blaise Matuidi (90).

Varningar: Paris SG: Blaise Matuidi, David Beckham, Salvatore Sirigu, Zlatan Ibrahimovic.
Barcelona: Gerard Pique, Jordi Alba, Javier Mascherano, Daniel Alves.

Domare: Wolfgang Stark, Tyskland.

Publik: 45 000.

Keene räddade Elfsborg mot AIK

AIK ledde två gånger borta mot mästarna. Elfsborg kan tacka tvåmålsskytten James Keene för att det blev 2-2 i premiären mellan de båda guldfavoriterna.

Efter 0-0 i första halvlek kom en målexplosion efter paus.

Det var AIK som spräckte nollan först. Henok Goitom bröt in från höger och prickade bortre stolpen. Där dök allsvenske debutanten Nabil Bahoui upp och rakade enkelt in 1-0 i tom bur från bara någon meter.

Ledningsmålet kom i 53:e minuten, men det dröjde inte ens två minuter innan det var utjämnat. James Keene, tillbaka i Elfsborg efter utlåning, fick drömträff från långt håll. 1-1 satt i krysset bakom Ivan Turina i AIK-målet.

I 61:a minuten fick tusentals (5.000) medresta AIK-fans jubla igen på Borås Arena. Martin Lorentzson nådde förre Elfsborgaren Helgi Daníelsson i djupled. Islänningen slog ett precist inlägg som Goitom mötte på volley med ett klassavslut. Hemmamålvakten Kevin Stuhr Ellegaard var på bollen men kunde inte förhindra 1-2.

– Ett kliniskt avslut, som man bruakr säga. Helgi gör det bra och ser precis var jag vill ha bollen. Det är bara att tycka in den, säger Goitom till Radiosporten.

Med kvarten kvar högg Keene på nytt. Lasse Nilsson slog en crossboll till engelsmannen som klippte in 2-2 med en halvvolley i bortre hörnet.

Kort därefter byttes Mohamed Bangura in i Elfsborg. Den förre AIK-forwarden hade bland annat ett bicycleta-avslut, men det blev inga fler mål i en intensiv och underhållande fotbollsmatch.

– Efter första halvlek hade vi varit nöjda med en poäng. Men efter andra känns det inte lika bra. Att vi tappar 1-0 så tidigt blir avgörande. Hade vi kunnat behålla den ledningen längre hade vi nog kunnat ta tre poäng. Men det känns ändå okej, säger Goitom.

Han får medhåll av James Keene:

– Det är aldrig lätt att möta AIK. 1-1 var viktigt att få och vi får vara nöjda med en poäng. Det var starkt att komma tillbaka två gånger.

Elfsborg-AIK 2-2 (0-0)

0-1 Nabil Bahoui (53), 1-1 James Keene (55), 1-2 Henok Goitom (61), 2-2 James Keene (75).

Varningar, Elfsborg: Kevin Stuhr Ellegaard. AIK: Ibrahim Moro, Nils-Eric Johansson, Helgi Danielsson.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 15 861.

Elfsborg (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Johan Larsson, Joackim Jörgensen, Jon Jönsson, Anders Klarström - Stefan Ishizaki (Niklas Hult 83), Henning Hauger, Anders Svensson, Markus Rohdén (Viktor Claesson 66) - James Keene, Lasse Nilsson (Mohamed Bangura 78).

AIK (4-4-2): Ivan Turina - Martin Lorentzson, Per Karlsson, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson - Daniel Gustavsson (Robin Quaison 62), Helgi Danielsson, Ibrahim Moro, Nabil Bahoui - Kennedy Igboananike (Robert Åhman Persson 90), Henok Goitom (Kwame Karikari 76).