Nils Ekmans dom: Fem matcher

Brynäs Jakob Silfverberg slashades väldigt fult av Djurgårdens Nils Ekman i samband med en närkamp invid sargkanten. Domen förväntades bli lika hård som slashingen.

Det blev fem matcher plus 80 000 kronor i böter. Bötesbeloppet är det högsta som någonsin har delats ut i elitseriens historia.

Flera hockeyexperter ville ha ett hårdare straff än de fem matcher som överfallet renderade, men Ekmans lagkamrat Andreas Holmqvist håller inte med.

– Det var väl lite tufft dömt. Klart att det är en ful slashing, men jag tror absolut inte att det var meningen. Jag vet inte om han försöker träffa sargen. Vi får jobba på utan honom, säger Holmqvist till Radiosporten.


AIK hyr Björn Bjurling från Brynäs

Efter tolv år är målvakten Björn Bjurling tillbaka i AIK:s ishockeylag. Men bara under december månad. Det är Brynäs som hyr ut Bjurling till AIK vars ordinarie målvakter är skadade eller sjuka.

Sharbel Touma klar för Syrianska

Sharbel Touma är klar för Syrianska, uppger klubben. Touma har skrivit på ett tvåårskontrakt för den allsvenska nykomlingen. Det stod tidigare klart att Djurgården inte ville förlänga Toumas kontrakt.

Två rejäla holmgångar en vanlig torsdagskväll i Bredäng


På bilden fr.v ses Nicklas, Leif, Karl, Per, Thomas, Larsa, Janne, Göran och Anton.Den senare en pluggkompis till Per.



Det vita laget segrade efter två rejäla holmgångar.På pappret såg det vita laget ut som givna segrare. Det blev de också men fick slita mycket hårt för att bli det. 10-7, 4-3 blev torsdagskvällens resultat.
Det fattas en på bilden och det är Berra. Det är han som alla tittar på.



Källa:Berra Eriksson plåtade och skrev i novembermörkret.




FCK Köpenhamn grejar det ändå eller?

Klara för slutspel efter kvällens matcher är nu alltså Tottenham, Inter, Schalke, Lyon, Manchester United, Valencia och Barcelona.

FCK eller Rubin, det är enda frågetecknet inför nästa omgång bland den här kvällens grupper.

Köpenhamn gjorde en bra match borta mot ryssarna och borde fått med sig en poäng. Minst.

Och vad synd att inte Kenneth Zohore - född 1994! - fick göra mål på sitt friläge i slutminuten. Han hade i så fall blivit CL:s yngste målskytt genom tiderna.

Jag är ändå säker på att de tar den seger som behövs hemma mot Panathinaikos i nästa omgång. Och inte tror jag att Rubin slår, förvisso klara gruppettan, Barcelona.

Tottenham vidare till slutspel i sitt första CL-framträdande efter en klassisk formel: seger i samtliga tre hemmamatcher.

Gareth Bale lika bra som vanligt (med undantag för straffen). Clemens Fritz, Bremens högerback hade en kväll av Maicon-kaliber.

Inter vann men är tvåa efter Spurs inför sista omgången. Den förstaplatsen kan bli viktig...

Det där målet på Ibrox såg ut att betyda en hel del för Wayne Rooney...

Notera att Manchester United inte släppt in ett enda mål på fem matcher.

Bursaspor sämsta laget genom tiderna i Champions Leagues gruppspel? Nu noll poäng och 1-15 på fem matcher.

 

 

Källa:Richard Henriksson/www.sverigesradio.se


Helsingborg släpper Lantz

Helsingborgs lagkapten Marcus Lantz utsågs till årets HIF:are efter andraplatsen i allsvenskan och cupguldet. Nu väljer klubben att inte förlänga veteranens kontrakt. Klubben ska i stället satsa på unga spelare.

Zlatan ordnade åttondel i CL för Milan mot Auxerre

Zlatan Ibrahimovic blev som vanligt hjälte när Milan avancerade till åttondelsfinal i Champions leauge. Svensken ordnade ledningen i 2-0-segern mot Auxerre.

Seger för Milan mot Auxerre och förlust för Ajax mot Real Madrid innebär att Milan är klart för åttondelsfinal. Och vem låg bakom segern om inte Zlatan Ibrahimovic.

I den 64:e minuten dundrade han in 1-0. Anfallet började med att Clarence Seedorf slog en djupledspassning mot Robinho. Auxerres Dariusz Dudka hindrade passningen men slog bollen rakt på Ibrahimovic, som satte den i det vänstra krysset. Sitt fjärde mål på fem matcher i årets Champions league.

På övertid ökade inhopparen Ronaldinho på till 2-0, snyggt framspelad av landsmannen Robinho.

Hemmalaget Auxerre var det hetare laget under första halvlek och före målet hade Ibrahimovic mest haft några assist som inte lett någonstans.

Redan slutspelsklara Real Madrid besegrade Ajax med 4-0 sedan Cristiano Ronaldo gjort två mål, varav ett på straff.


I grupp E slog Behrang Safaris Basel rumänska Cluj med 1-0. Men eftersom Roma samtidigt vände 0-2 till 3-2 mot redan klara Bayern München är det italiensk fördel inför sista matchen.

Sjaktar Donetsk är däremot klart för åttondelsfinal efter 3-0 mot Partizan Belgrad. Braga eller Arsenal blir det andra laget som går vidare.

Även Marseille är klart för åttondelsfinal, efter 3-0 borta mot Spartak Moskva. Sedan tidigare var Chelsea klart för avancemang.

 

Källa:www.sverigesradio.se


Videodomaren fick sparken efter Skellefteås bortdömda mål


Bilden:Skellefteås bortdömda mål på Hovet i går har utretts i dag.



Domarchefen Mikael Ahlström och Hockeyligans sportchef Tommy Töpel gick igenom TV-repriser för att se om de visar något som videodomaren inte upptäckte.

–Vi vill bevisa om det är så eller inte. Sedan få vi i så fall ta konsekvenser av det, sade Hockeyligans sportchef Tommy Töpel till Radiosporten tidigare i dag.

Ahlström och Töpel kom fram till att bedömningsfelet inte var tekniskt utan mänskligt och det får allvarliga konsekvenser.

– Vi konstaterade i samråd med honom att det är bäst att han inte fortsätter som videomåldomare, säger Svenska Hockeyligans domarchef Mikael Ahlström till Radiosporten.

Vad är hans egen förklaring till att han missade målet?

– Han kan inte riktigt svara på det. Förmodligen är det en blandning mellan att han var stressad och att inte fick upp rätt bilder, säger Ahlström.

Kan man inte få göra ett fel utan att få sparken?

– Det kan man tycka vad man vill om men vi har i samråd, både från hans håll och vårt håll, kommit fram till det här som den bästa lösningen för oss båda.

Skellefteå reducerade till 2-1 i den första minuten av mittenperioden. Målet, som enligt TV-bilder skulle ha godkänts, dömdes bort av videodomaren på Hovet till Skellefteås ilska.

Nu är tanken att det ska en videocentral ska införas under de fem-sex sista omgångarna i grundserien och att det ska finnas under slutspelet. Videocentralen får bilder från samtliga arenor, tveksamma situationer kan granskas och en större säkerhet i besluten kan uppnås.


AIK chockar hockeysverige-vinst igen mot Skellefteå


Bilden:Melins maskin fortsätter mästra motståndet. Skellefteå pressade AIK på slutet men fick ändå se sig besegrade.


AIK hade inte besegrat Skellefteå sedan de möttes i kvalserien säsongen 2003. Även om de båda klubbarna inte heller har mötts många gånger sedan dess, nio gånger, så hade alltså hemmalaget både traditionen och ett stort tabellgap emot sig.

Detta verkade dock inte tynga ned hemmalaget nämnvärt då man skaffade sig en tvåmålsledning omgående.

Rastislav Pavlikovsky visade att AIK gjort rätt som förlängt hans kontrakt när han satte 1-0.  Tre minuter senare ökade Johan Andersson på ledningen och 2-0 var resultatet efter den första perioden.

– AIK stod verkligen upp medan Skellefteå-spelarna uppträdde för bekvämt, summerade Radiosportens Mats Strandberg de inledande tjugo minuterna.

I den andra perioden försökte Skellefteå hitta medel för att luckra upp AIK-muren. Men deras fantastilöshet ihop med ett frenetiskt kämpande AIK och en storspelande Viktor Fasth i målet innebar att det istället var "Gnaget" som hade utökat sin ledning inför den sista perioden.

I den tredje blev den stora snackisen Skellefteås bortdömda mål men i skuggan av det hann serietvåan med att göra två mål som godkändes. Närmare än så kom man dock aldrig och Daniel Rudslätt kunde fastställa resultatet till 4-2 i tom kasse. Melins mannar svarade återigen för en stor skräll.




AIK - Skellefteå 4-2 (2-0,1-0,1-2)

Första perioden: 1-0 (3.14) Rastislav Pavlikovsky (Daniel Rudslätt, Kent McDonell), 2-0 (6.41) Johan Andersson (Fredrik Carlsson).

Andra perioden: 3-0 (5.58) Daniel Bång (Tobias Ericsson).

Tredje perioden: 3-1 (2.23) Pierre-Edouard Bellemare (Tim Erixon), 3-2 (14.10) Joakim Lindström (David Rundblad, Tim Erixon) spel fem mot fyra, 4-2 (19.42) Daniel Rudslätt (Rastislav Pavlikovsky, Fredrik Carlsson) mål i tom kasse.

Skott: 23-42 (14-12, 6-12, 3-18).

Utv, AIK: 7x2. Skellefteå: 2x2, 1x10.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Teemu Salminen, Helsingfors

Publik: 6 578.

 

AKTUELL TABELL

1. Luleå 21 14(1) 0 7(2) 56 - 43 13 43
2. Skellefteå 22 14(2) 0 8(1) 68 - 48 20 41
3. Färjestad 21 12(1) 0 9(1) 54 - 46 8 36
4. AIK 22 11(1) 0 11(3) 59 - 54 5 35
5. Linköping 21 10(2) 0 11(4) 50 - 44 6 32
6. HV 71 21 12(4) 0 9(0) 56 - 52 4 32
7. Djurgården 21 10(1) 0 11(2) 52 - 58 -6 31
8. Modo 21 10(4) 0 11(2) 53 - 53 0 28
9. Timrå 21 10(4) 0 11(2) 58 - 67 -9 28
10. Södertälje 22 9(2) 0 13(2) 59 - 68 -9 27
11. Brynäs 21 8(2) 0 13(4) 59 - 72 -13 26
12. Frölunda 22 8(2) 0 14(3) 44 - 63 -19 25



Källa:www.aikishockey.se

Elmander och Zlatan visar storform just nu


Bilden:Zlatan tog emot ett inlägg från Thiago Silva och cykelsparkade sedan in 1-0 i det bortre hörnet i den fyrtiofemte minuten.


Efter att Elmander avgjort för Bolton visade Ibrahimovic klassen när han avgjorde med ett drömmål.

Tidigare under dagen hade Johan Elmander gått upp i skytteligatopp i Premier league efter att ha gjort två mål för Bolton i segermatchen mot Newcastle.

På kvällen visade Zlatan Ibrahimovic klass. "Ibra" gjorde matchens enda mål när Milan slog Fiorentina och befäste deras serieledning men som han gjorde det.

Zlatans drömmål var hans sjunde mål för säsongen vilket innebär att han nu gjort sju totalt och är tvåa i skytteligan. Den svenska offensiven är glödhet för tillfället.

 

Källa:www.acmilan.com


Gustav Vasa åkte aldrig Vasaloppet


Bilden:Hembygdsforskaren Gubb Tage Bevring menar att Gustav Vasa aldrig åkte skidor mellan Sälen och Mora. I brev från 1600-talet står att Gustav Vasa inte ens visste vad skidåkning var.....

Bilden:......handlingen är en avskrift från 1670 men hänvisar till ett brev där kung Gustav I gav klartecken till Rännkarlens sägenomspunna skidlopp.


I brev från 1600-talet står att Gustav Vasa inte ens visste vad skidåkning var:

– Om nu kungen inte visste "hwad bräder han ment" kan han rimligen heller inte ha åkt skidor själv, säger Bevring till Dala-Demokraten.

Han tror i stället att Vasa åkte häst och släde. Dessutom tror han inte att färden gick mellan Mora och Sälen, utan sydväst via Kättbo.



Källa:http://www.dalademokraten.se/sida/id/145025/#comments

Ronaldinhos barbesök betyder bänken

Milans brasilianske stjärna Ronaldinho kan räkna med att få sitta på bänken i morgondagens match mot Fiorentina. Tränaren Massimiliano Allegri gillade inte att Ronaldinho var på en bar till klockan två på natten.

AIK fortfarande obesegrade efter sju raka matcher


Bilden: Viktor Fasth i aktion mot Modo.

Ett AIK i storform åkte till Örnsköldsvik för möte med MODO. Men efter en tät match knep tillslut ångermanlänningarna bonuspoängen i förlängningen. Matchen slutade 2-1 och Dick Tärnström blev Gnagets enda målskytt. Trots övertidförlusten är AIK fortfarande obesegrade efter full tid i sju raka matcher.


Modo-AIK 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (18.04) Byron Ritchie (Daniel Josefsson).

Andra perioden: 1-1 (4.02) Dick Tärnström (Johan Andersson, Richard Gynge).

Fjärde perioden: 2-1 (0.38) Daniel Josefsson (Byron Ritchie, Jens Westin).

Skott: 37-23 (13-13, 11-9, 11-1, 2-0).
Utvisningar, Modo: 1x2. AIK: 3x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, David Bergman, Stockholm.
Publik: 5 478.

 

AKTUELL TABELL

1. Luleå 20 14(1) 0 6(2) 55 - 39 16 43
2. Skellefteå 21 14(2) 0 7(1) 66 - 44 22 41
3. Färjestad 20 12(1) 0 8(1) 53 - 43 10 36
4. Linköping 20 10(2) 0 10(4) 48 - 40 8 32
5. AIK 21 10(1) 0 11(3) 55 - 52 3 32
6. HV 71 20 11(4) 0 9(0) 52 - 51 1 29
7. Modo 20 10(4) 0 10(2) 52 - 50 2 28
8. Djurgården 20 9(1) 0 11(2) 49 - 57 -8 28
9. Timrå 20 9(3) 0 11(2) 55 - 65 -10 26
10. Brynäs 20 8(2) 0 12(3) 57 - 69 -12 25
11. Södertälje 21 8(2) 0 13(2) 55 - 66 -11 24
12. Frölunda 21 7(2) 0 14(3) 41 - 62 -21 22



Källa:www.aikishockey.se

Mållöst i årets sista landskamp mot Tyskland

Förbundskapten Erik Hamréns förhållningsorder var uppenbar. Håll laget samlat, lämna inga ytor centralt, ta inga defensiva risker. Han fick som han ville. Konsekvens: 0—0 mot Tyskland i årets sista landskamp.
Nästa tävlingsmatch spelar Sverige mot Moldavien den 29 mars.

Wendt och Toivonen med från start mot Tyskland

Det är det tyngsta namnet av dem alla att ersätta. I kväll ska i alla fall Ola Toivonen göra ett försök. Han blir den i landslaget som får ersätta Zlatan Ibrahimovic på topp i Tysklandsmatchen.Oscar Wendt får chansen som vänsterback istället för Safari.

Här är startelvan:

(4-2-3-1)

Andreas Isaksson

Mikael Lustig, Daniel Majstorovic, Andreas Granqvist, Oscar Wendt

Anders Svensson (K), Kim Källström

Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Christian Wilhelmsson

Ola Toivonen


Ersättare: 12 Johan Wiland - 5 Behrang Safari, 15 Marcus Berg, 18 Alexander Gerndt, 19 Denni Avdic, 20 Rasmus Elm, 22 Mikael Antonsson.



Sjätte raka efter hattric av Sandberg mot SSK


Bilden:AIK tog sin sjätte raka seger i Elitserien efter 5-2 mot Södertälje SK inför 6.328 åskådare på Hovet. Stor segerorganisatör blev Christian Sandberg,(bilden) som svarade för tre av de svartgula fullträffarna. Även Richard Gynge och landslagsspelaren Daniel Bång hamnade i målprotokollet.Segern innebär att AIK kliver upp som ny tabellfyra.


Källa:www.aikhockey.se

Zlatan spelar inte mot Tyskland på onsdag

Zlatan Ibrahimovic spelar inte onsdagens fotbollslandskamp mot Tyskland. Det meddelande förbundskapten Erik Hamrén i dag. "Hade det varit en tävlingsmatch på onsdag så hade han spelat", säger Hamrén.

Tre Kronor föll ihop mot Finland

Luften gick ur Tre Kronor totalt. Finland vann Karjala cup efter att ha vänt matchen i andra halvan av sista perioden.Tre Kronor förlorade med 1-4 efter att ha haft ledningen med 1-0.

Daniel Bång inkallad i Tre Kronor

Tre Kronor har drabbats av ytterligare två skador inför Karjala cup-avslutningen mot Finland och har tagit in AIK-forwarden Daniel Bång i truppen. Andreas Jämtin, benskada, och Fredrik Warg, huvudvärk, missar matchen.


Andra raka för Tre Kronor i Karjala Cup-drömfinal väntar

Andra raka segern i Karjala cup – 3–2 (2–1, 1–1, 0–0) över Ryssland. Nu är Tre Kronor bara en match från sin första seger i Karjala cup på 13 år. Nye förbundskaptenen Pär Mårts landslag avslutar mot hemmanationen Finland på söndagen och kan då få kliva högst upp på prispallen i den finländska turneringen för första gången sedan 1997. Finland körde över Tjeckien med 5–0 på lördagen och en drömfinal väntar mot "nya" Tre Kronor.


Helsingborg tog hem cupguldet på Söderstadion


Bilden:Rasmus Jönsson t.v. avgjorde efter en försvarsmiss.Helsingborgs IF är svenska cupmästare. Skåningarna vann dagens final mot Hammarby på ett fullsatt Söderstadion.


Rasmus Jönsson blev guldhjälte när han tog vara på en bjudning från Hammarbyförsvaret och tryckte in matchens enda mål med en säker bredsida i 80:e minuten. Därmed fick laget revansch för det missade guldet i allsvenskan.



Hammarby-Helsingborg 0-1 (0-0)
0-1 Rasmus Jönsson (80).
Varningar Hammarby: Christian Traoré, Sebastian Castro-Tello, Christer Gustafsson.
Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 12 357.




Källa:www.sverigesradio.se/www.hammarbyfotboll.se

Walid Atta lämnar AIK för kroatiska Dinamo Zagreb

AIK tappar Walid Atta till nästa säsong. Mittbacken har skrivit på för kroatiska Dinamo Zagreb men kommer inledningsvis att spela för samarbetsklubben Lokomotiv Zagreb.
Walid Atta får rejält betalt de kommande 5,5 åren.
Enligt uppgift till FotbollsExpressen.se rör det sig om ett kontrakt som är värt runt 40 miljoner kronor.

Tre Kronor vände underläge till seger med 4-3 mot Tjeckien

Pär Mårts första match som förbundskapten slutade med seger. Tre Kronor med 4—3 mot Tjeckien i Karjala Cup — efter en imponerande vändning från underläge 1-3.


Tjeckien-Sverige 3-4 (2-1, 0-0, 1-3)

Första perioden: 1-0 (10.55) Petr Hubacek (Jiri Novotny, Lukas Kaspar), 1-1 (14.00) Mattias Sjögren (Martin Thörnberg), 2-1 (18.25) Jakub Klepis.

Tredje perioden: 3-1 (0.42) Roman Cervenka (Jakub Klepis), 3-2 (7.16) Robert Nilsson (David Petrasek), 3-3 (14.35) Mattias Ekholm (Magnus Johansson) spel fem mot fyra, 3-4 (14.57) Niklas Nordgren (Joakim Lindström, Fredrik Warg).

Skott: 17-34 (7-10, 4-11, 6-13).

Utv, Tjeckien: 4x2. Sverige: 4x2.

Domare: Konstantin Olenin, Ryssland och Aleksej Ravodin, do.



Har ni hört den förut....


Bilden:Alex Miller har sagt upp sig som chefstränare för AIK Fotboll med omedelbar verkan. Ingen ersättare är utsedd, men arbetet för att utse en ny chefstränare för AIK Fotboll kommer därmed att påbörjas.


Alex Millers beslut att säga upp sig som tränare för AIK överraskade spelarna. "Vi satte oss ned och så berättade han. Klart att jag blev överraskad", säger Mohamed Bangura till TT.



Källa:www.aikfotboll.se

Helsingborgs Gerndt får chansen i landskampen mot Tyskland


Bilden: – Att de tagit ut mig betyder att jag gjort något bra i år, säger Alexander Gerndt till Radiosporten som trodde att det var ett skämt när han fick beskedet.


Han vann den allsvenska skytteligan med sina 20 mål och får nu chansen i stället för Johan Elmander, som ska bli pappa.

24-årige Helsingborgsanfallaren kommer göra sin allra första landskamp mot Tyskland i Göteborg på onsdag.

– Det kommer säkert kännas speciellt för honom att dra på sig den gula och blå tröjan, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Förbundskaptenen har följt Gerndts framfart i allsvenskan och har imponerats.

– Han har varit väldigt duktig i allsvenskan i år. En spelare som jag har blivit imponerad av, både spelmässigt men framför allt målmässigt, säger Hamrén.

Från U21-landslaget lyfts AZ Alkmaars Rasmus Elm upp till A-truppen. Elm är nu äntligen på väg tillbaka efter en lång tids skadebekymmer.

– Jag ser honom främst som en central mittfältare, säger Erik Hamrén.

Elm har ju prövats både till vänster och höger på mittfältet av den tidigare förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Mittbacken Jonas Olsson saknas på grund av skada och Johan Elmander har tackat nej, eftersom han ska bli pappa.


Truppen:


Målvakter:
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven,
Johan Wiland, FC Köpenhamn.


Försvarare:
Andreas Granqvist, Groningen,
Mikael Lustig, Rosenborg,
Daniel Majstorovic, Celtic,
Olof Mellberg, Olympiakos,
Behrang Safari, Basel,
Oscar Wendt, FC Köpenhamn.


Mittfältare:
Kim Källström, Lyon,
Rasmus Elm, AZ Alkmaar,
Sebastian Larsson, Birmingham,
Ola Toivonen, PSV Eindhoven,
Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar,
Anders Svensson, Elfsborg,
Christian Wilhelmsson, Al Hilal.

Anfallare:
Marcus Berg, PSV Eindhoven,
Alexander Gerndt, Helsingborg,
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona,
Tobias Hysén, IFK Göteborg.




Källa:www.sverigesradio.se

Malmö FF mästare för 16:e gången


Bilden:Det spekulerades om ångest och nerver. Om risken att inte palla för trycket, om att inget var klart och att allt kunde hända. Malmö FF brydde sig inte, körde över Mjällby och sprang hem SM-guldet.


Talangfullt MFF hyllas efter guldet.Rätt lag vann. Och med guldet till Malmö har Sverige chansen att ta klivet ut i Europa, skriver flera sportkrönikörer. "Inget annat lag har bättre förutsättningar att lyckas i Europa", skriver SvD:s Anders Lindblad.

Vi får väl se hur många spelare som stannar kvar i föreningen, är Sportfånens kommentar.


Malmö FF-Mjällby 2-0 (2-0)
1-0 Jiloan Hamad (17), 2-0 Agon Mehmeti (45).

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 24 1148.




SLUTTABELL 2010

1. Malmö 30 21 4 5 59 - 24 35 67
2. Helsingborg 30 20 5 5 49 - 26 23 65
3. Örebro 30 16 4 10 40 - 30 10 52
4. Elfsborg 30 12 11 7 55 - 40 15 47
5. Trelleborg FF 30 13 5 12 39 - 42 -3 44
6. Mjällby 30 11 10 9 36 - 29 7 43
7. Göteborg 30 10 10 10 42 - 29 13 40
8. Häcken 30 11 7 12 40 - 42 -2 40
9. Kalmar FF 30 10 10 10 36 - 38 -2 40
10. Djurgården 30 11 7 12 35 - 42 -7 40
11. AIK 30 10 5 15 29 - 36 -7 35
12. Halmstad 30 10 5 15 31 - 42 -11 35
13. Gais 30 8 8 14 24 - 35 -11 32
14. Gefle 30 7 8 15 33 - 46 -13 29
15. Åtvidaberg 30 7 8 15 32 - 51 -19 29
16. Brommapojkarna 30 6 7 17 20 - 48 -28 25



Källa:www.mfff.se

Dyrköpt seger för AIK efter benbrott på Josh MacNevin


Bilden: AIK:s Josh McNevin fick en knuff i ryggen av Ilkka Pikkarainen som gjorde att han tappade balansen.McNevin åkte in i sargen med fötterna före och blev liggande kvar på isen med smärtor i foten. Pikkarainen fick matchstraff.Den kanadensiske backen Josh MacNevin bröt benet och missar resten av ishockeysäsongen.



Mot Timrå fortsatte framgångarna direkt när Rastislav Pavlikovsky ordnade ledningen.

– Mycket snyggt, påpassligt, precis framför målet. Snygg passning av Kent McDonell också", säger Radiosportens kommentator Christer Jonasson.

I andra perioden ökade Oscar Ahlström på ledningen i den andra minuten när han styrde in pucken i Timråmålet. Strax efter det kom dock en otäck olycka.Se ovan bildtexten.

AIK körde vidare och Dick Tärnström sköt tredje målet rakt upp i krysset. Timrå jagade reducering och var nära i slutet av andra perioden.

Den kom i stället i tredje genom Anton Axelsson. I den 19:e minute sätter dock Kent McDonell spiken i kistan - 4-1 till AIK.

 

Timrå-AIK 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (16.31) Rastislav Pavlikovsky (Kent McDonell, Stefan Johansson).

Andra perioden: 0-2 (1.38) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Kent McDonell) spel fem mot fyra, 0-3 (9.36) Dick Tärnström (Christian Sandberg, Johan Andersson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (2.28) Anton Axelsson (Timo Pärssinen, Kim Hirschovits) spel fem mot fyra, 1-4 (18.39) Kent McDonell (David Engblom) mål i tom kasse.

Skott: 31-19 (10-7, 7-9, 14-3).

Utv, Timrå: 4x2, 1x5, 1 matchstraff.
AIK: 6x2.

Domare: Christer Lärking, Solna, David Bergman, Stockholm.

Publik: 4 971.


AKTUELL TABELL

1. Luleå 19 14(1) 0 5(1) 52 - 35 17 42
2. Skellefteå 19 12(2) 0 7(1) 59 - 43 16 35
3. Färjestad 19 11(1) 0 8(1) 50 - 42 8 33
4. Linköping 19 9(2) 0 10(4) 46 - 40 6 29
5. HV 71 19 11(4) 0 8(0) 51 - 47 4 29
6. AIK 19 9(1) 0 10(2) 49 - 48 1 28
7. Djurgården 19 9(1) 0 10(2) 48 - 54 -6 28
8. Modo 19 9(3) 0 10(2) 50 - 49 1 26
9. Brynäs 19 8(2) 0 11(3) 57 - 67 -10 25
10. Timrå 19 8(2) 0 11(2) 51 - 62 -11 24
11. Frölunda 19 7(2) 0 12(3) 39 - 54 -15 22
12. Södertälje 19 7(2) 0 12(2) 48 - 59 -11 21

 

Källa:www.aik.se


Mjällby kan belönas av HIF-grupp

Det drar ihop sig inför den allsvenska guldstriden i morgon. HIF-supportar har samlat ihop 35 000 kronor som de ska ge till Mjällbyspelarna, om dessa tar poäng av HIF:s guldrival Malmö. Men i MFF ogillar man idén.

Källa:TT

L-G Jansson "AIK bäst i stan"



Bilden:AIK slog Djurgården med 5-2 i Globen. – Tuppkammen har växt på AIK, säger radiosportens expert L G Jansson.

Båda kom till Globen med tre raka segrar i ryggen, men det blev ingen derbyrevansch för ett frustrerat Djurgården i den här matchen.

– Jag lyfter på hatten för Roger Melin. AIK är bäst i stan. Det är en maktförskjutning på gång i Stockholmshockeyn, säger Radiosportens expert L-G Jansson.

– Vinsten var oerhört skön. Vi är inne i ett stim, säger AIK-tränaren till Radiosporten efter segern.

Matchen blev försenad på grund av publiktrycket men tjugo minuter efter utsatt tid kunde derbyt komma igång.

Två av AIK:s mål sattes av Oscar Ahlström. Han inledde målskyttet i de nförsta perioden. Tio sekunder in i den andra perioden ökade AIK på till 2-0.

Djurgården fick ett mål bortdömt efter videobedömning innan man kort därefter reducerade till 1-2.

Vid ställningen 2-3 i den andra perioden fick matchen brytas på grund av dålig is.

Sedan gjorde Djurgårdens målvakt Mark Owuya en riktig tavla. Han började dribbla med pucken, attackerades av Daniel Bång som tog pucken och gjorde mål.

– Jag tänkte för mycket. Man ska inte fundera och bara slå i väg pucken, säger Mark Owuya till Radiosporten.

I den förlängda tredje perioden dominerade Solnalaget och AIK vann derbyt med 5-2.



Djurgården-AIK 2-5 (0-1, 2-3, 0-1)

Första perioden: 0-1 (18.13) Oscar Ahlström (Oscar Steen, Josh MacNevin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (0.10) Johan Andersson (Josh MacNevin, Patrik Nemeth), 1-2 (11.45) Kristofer Ottosson (Josef Boumedienne, Jimmie Ölvestad) spel fem mot fyra, 1-3 (13.21) Stefan Johansson (Kent McDonell, David Engblom), 2-3 (14.16) Mathias Tjärnqvist (David Printz, Marcus Nilson), 2-4 (20.00) Daniel Bång.

Tredje perioden: 2-5 (12.54) Oscar Ahlström (Victor Ahlström).

Skott: 30-36 (10-14, 11-12, 9-10).

Utv, Djurgården: 1x2. AIK: 3x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 13 850.

 

AKTUELL TABELL

1. Luleå 18 13(1) 0 5(1) 49 - 33 16 39
2. Skellefteå 18 12(1) 0 6(1) 55 - 38 17 36
3. Färjestad 18 11(1) 0 7(1) 48 - 39 9 33
4. Linköping 18 9(2) 0 9(3) 43 - 36 7 28
5. HV 71 18 10(4) 0 8(0) 45 - 46 -1 26
6. AIK 18 8(1) 0 10(2) 45 - 47 -2 25
7. Djurgården 18 8(1) 0 10(2) 43 - 50 -7 25
8. Brynäs 18 8(2) 0 10(3) 54 - 63 -9 25
9. Modo 18 8(2) 0 10(2) 46 - 46 0 24
10. Timrå 18 8(2) 0 10(2) 50 - 58 -8 24
11. Södertälje 18 7(2) 0 11(1) 47 - 53 -6 20
12. Frölunda 18 6(2) 0 12(3) 35 - 51 -16 19

 

Källa:www.aikhockey.se


Fotbollspokalen bär på en hemlighet-"Bajen forever"


Bilden:Hammarby var det första klubbnamn som graverades in på Lennart Johanssons pokal, SM-pokalen som togs fram tills år 2001. Men Hammarby präglar pokalen mer än så. Enligt DN har pokalens tillverkare Ingemar Eklund graverat in Bajen Forever på insidan av bollen som sitter överst på pokalen.


Den avlidne silversmeden Ingemar Eklund har berättat historien för kollegan Peter Gustafson.

- Jag har känt Ingemar så länge att jag vet när det är allvar och när han skämtar, säger Gustafson till DN.

Lennart Johansson gillar inte tilltaget:

- Smaklöst är kanske att ta i, men trevligt är det inte, säger AIK:aren.

 

Källa:www.hammarby.se


Zlatan brände frilägen mot Madrid


Bilden:
Två frilägen. Men inga mål. Zlatan Ibrahimovic såg ett tag ut att få linka poänglös av San Siro. Men efter målkavalkad av inhopparna Filippo Inzaghi och Pedro Leon slutade Champions league-envigen på San Siro 2—2.

Champions league grupp G


Milan-Real Madrid 2-2 (0-1)

0-1 Gonzalo Higuain (45), 1-1 Filippo Inzaghi (68), 2-1 Filippo Inzaghi (78), 2-2 Pedro Leon (90).

Publik: 80 100.

Zlatan spelade hela matchen för Milan.

 

Auxerre-Ajax 2-1 (1-0)

1-0 Frederic Sammaritano (9), 1-1 Toby Alderweireld (79), 2-1 Steven Langil (84).

Publik: 23 455.

Ramus Lindgren spelade hela matchen för Ajax.

 

Källa:www.acmilan.com


Johan Wiland gjorde återigen en stormatch mot Barcelona


Bilden:Den svenske landslagsmålvakten Johan Wiland (t.v.) gjorde en stormatch hemma mot Barcelona, räddade flera skott och var en stor bidragande orsak till skrällen på Parken.


Och det var en mycket nöjd matchhjälte som försökte sätta ord på bragdmatchen:

– Det är bland de största matcher jag spelat med tanke på att det är inför hemmapubliken också. Det är nog den största matchen jag har spelat, säger Wiland till Radiosporten.

Vad är det som gör FC Köpenhamn så himla bra just nu?

– Jag tycker vi har spelat ganska bra under en lång tid. Vi spelar för varandra. Våra mittbackar täcker skott och vi kan luta oss mot vårt grundspel.

Blir du väldigt besviken om ni inte går vidare i Champions league?

– Vi vill gå vidare. Vi vill vinna alla matcher. Skulle vi inte gå vidare så är väl de andra bättre än oss, men vi ska ge allt vi kan för att göra det.

 

Källa:www.sverigesradio.se/www.fck.dk


Finsk NHL målvakt förstärker AIK-hockey


Bilden:AIK förstärker truppen. Det är målvakten Vesa Toskala, senast i Calgary Flames, som ska ersätta skadade Christopher Heino-Lindberg.


Finske Toskala kommer främst att användas som back-up åt förstemålvakten Viktor Fasth. Kontraktet sträcker sig över en månad. – En väldigt bra lösning för både Vesa och AIK, säger Anders Gozzi, sportchef.

33-årige Toskala spelade under förra säsongen både i Toronto och Calgary i NHL. Nu ska målvakten under kommande månad stötta förstekeepern Viktor Fasth i AIK.
– Christopher Heino-Lindberg behöver tid att rehabilitera sina ljumskar. Toskala letar efter en klubb i NHL eller KHL och behöver under tiden spela på en så hög nivå som möjligt. Därför är det här en väldigt bra lösning för båda parter. Viktor Fasth äger fortfarande första spaden, säger Gozzi.

Kontraktet sträcker sig månaden ut. Toskala kommer till Sverige under tisdagen och väntas vara med i truppen mot Djurgården den 4 november.

 

AKTUELL TABELL

1. Luleå 16 12(1) 0 4(1) 44 - 29 15 36
2. Skellefteå 16 10(1) 0 6(1) 47 - 34 13 30
3. Färjestad 16 10(1) 0 6(0) 41 - 33 8 29
4. HV 71 16 10(4) 0 6(0) 43 - 39 4 26
5. Linköping 16 8(2) 0 8(3) 38 - 31 7 25
6. Timrå 16 8(2) 0 8(2) 48 - 50 -2 24
7. AIK 17 7(1) 0 10(2) 40 - 45 -5 22
8. Djurgården 16 7(1) 0 9(2) 37 - 42 -5 22
9. Brynäs 16 7(1) 0 9(2) 46 - 55 -9 22
10. Södertälje 16 7(2) 0 9(1) 41 - 45 -4 20
11. Modo 16 6(1) 0 10(2) 38 - 42 -4 19
12. Frölunda 17 5(2) 0 12(3) 32 - 50 -18 16


Källa:www.aikhockey.se


AIK grejade kontraktet genom vinsten mot Elfsborg



Bilden:AIK tog på söndagseftermiddagen emot seriefyran IF Elfsborg i den sista hemmamatchen för säsongen. Gnaget vann en jämn och välspelad fotbollsmatch med 2-0, efter mål av Mohamed Bangura och Viktor Lundberg, och säkrade därmed i praktiken allsvenskt kontrakt till nästa säsong.



AIK-Elfsborg 2-0 (0-0)

1-0 Mohamed Bangura (50), 2-0 Viktor Lundberg (75).

Varningar, AIK: Kenny Pavey, Goran Ljubojevic, Viktor Lundberg. Elfsborg: Daniel Mobaeck.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 11 670.

 

AKTUELL TABELL

1. Helsingborg 29 20 4 5 49 - 26 23 64
2. Malmö 28 19 4 5 53 - 24 29 61
3. Örebro 28 15 4 9 38 - 28 10 49
4. Elfsborg 29 11 11 7 54 - 40 14 44
5. Trelleborg FF 29 12 5 12 38 - 42 -4 41
6. Mjällby 28 10 10 8 34 - 26 8 40
7. Djurgården 29 11 7 11 35 - 40 -5 40
8. Göteborg 28 10 9 9 39 - 25 14 39
9. Kalmar FF 29 10 9 10 36 - 38 -2 39
10. Häcken 29 10 7 12 35 - 42 -7 37
11. AIK 29 10 4 15 28 - 35 -7 34
12. Gais 29 8 8 13 24 - 34 -10 32
13. Halmstad 29 9 5 15 29 - 42 -13 32
14. Gefle 29 7 7 15 31 - 44 -13 28
15. Åtvidaberg 28 7 7 14 30 - 48 -18 28
16. Brommapojkarna 28 6 7 15 20 - 39 -19 25



Källa:www.aikfotboll.se