Matchguide inför Serbien-Sverige - Edman gör comeback!

Erik Edman har varit ett mer eller mindre givet inslag i landslaget under 2000-talet. Men efter korsbandsskadan för ett år sedan ändrades tillvaron. När Sverige på onsdag kväll spelar träningslandskamp mot Serbien är Edman tillbaka på sin backplats. Han känner att han behöver alla minuter han kan få.


Onsdag den 1 april 20.15
Partizan-stadion, Belgrad
Serbien-Sverige


Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Nilsson, 3 Olof Mellberg, 4 Petter Hansson [ass. K], 5 Erik Edman - 8 Sebastian Larsson, 6 Rasmus Lindgren, 9 Viktor Elm, 7 Christian Wilhelmsson - 10 Marcus Berg, 11 Henrik Larsson [K].

Ersättare: 12 Johan Wiland - 13 Andreas Granqvist, 14 Daniel Majstorovic, 15 Adam Johansson, 16 Oscar Wendt, 17 Samuel Holmén, 18 Anders Svensson, 19 Daniel Nannskog, 20 Rasmus Elm, 21 Johan Elmander.

Matchen sänds i TV8.

*Matcher i Sveriges VM-kvalgrupp 1 april: Ungern-Malta, Danmark-Albanien.


Tobias Linderoth opererad igen-skrapade bort ärrvävnad

Tobias Linderoth har höftopererats igen. Den här gången är landslagsmittfältaren mer positiv än tidigare.

– De hittade vad som var fel. Det känns väldigt bra, säger Linderoth till Aftonbladet.

Linderoth har tidigare fått hjälp av det engelska landslagets läkare Leif Swärd, som rekommenderade ett återbesök hos höftexperten Marc Philippon i USA, som opererade Linderoths höft för ett drygt år sedan.

– Men det var inte den gamla skadan som han åtgärdade nu, säger Tobias Linderoth.

– Det fanns ärrvävnad som gjorde att det gjorde ont. Han gick in och skrapade bort det. Det känns skönt att veta vad som var fel även om säsongen med stor sannolikhet är över. Jag ska gå på kryckor en vecka och kan kanske jogga om fem veckor.

Operationen kan ha räddat 29-årige Linderoths karriär.

 

Källa:www.dn.se


13 av 16 allsvenska tränare valde Elfsborg som guldfavorit

Bilden:Det blir Elfsborgs som i november får fira SM-guld. I alla fall om man får tro journalister, tränare och andra representanter från svensk fotboll.

 

13 av 16 allsvenska tränare valde Elfsborg som guldfavorit vid tisdagens upptaktsträff.

- Vi har gjort några stora nyförvärv och var nära att vinna i fjol, då finns det viss realism i att vi tippas bland favoriterna. Det är smickrande att de andra tycker att vi har en bra trupp, kommenterade Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Noterbart är dock att under de senaste tio åren har tränarna bara haft rätt tre gånger.

Nästan varannan, 43,3 procent, av cirka 250 närvarande journalister och representanter från svensk fotboll, valde också Boråslaget. IFK Göteborg kom tvåa med 21,1 procent av rösterna och AIK trea med 10 procent. Regerande mästarna Kalmar tror få på, bara 3,3 procent.

Favoriter till att åka ur allsvenskan är Brommapojkarna, 30,6 procent, Häcken, 24,9 och Gefle 23,2.

 

Källa:www.dn.se


Ljumske stoppar Rasmus Elm vilar från dagens träning

Rasmus Elm fanns inte med på fotbollslandslagets träning i Belgrad i dag. Mittfältaren har ont i en ljumske och det är oklart om han ska spela morgondagens landskamp mot Serbien.
- Förmodligen är det
en överansträngning. Han fick ont när han slog inlägg på gårdagens träning. Det fanns ingen anledningen att chansa och låta honom träna i dag, sade landslagets presschef Thomas Saleteg.

Mwila går från Öis till Djurgården med kort varsel


Bilden:Anfallaren Boyd Mwila lämnar Örgryte för Djurgården med bara en knapp vecka kvar till starten av fotbollens allsvenska. Mwila gjorde 14 mål under 62 allsvenska matcher för Örgryte.


Zambiern Boyd Mwila har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2012. 24-åringen har spelat med Örgryte sedan 2003 och har gjort 113 seriematcher och 22 mål. Inför säsongen fick han tuffast tänkbara konkurrens när Alvaro Santos värvades in. Zoran Lukic tränade Boyd Mwila när han basade över Örgryte 2005-06.
- Det är en spelare med spetskompetens för högerkanten, en mycket snabb och teknisk spelare som klarar av att behandla bollen i hög fart. Han passar mycket bra in ett 4-3-3-system och kommer att bli en viktig spelare för oss, säger Zoran Lukic till dif.se.

 

Källa:www.dif.se


Seger i genrepet för Bajen mot Örgryte med 1-0


Bilden:Hammarby vann sitt allsvenska genrep mot Örgryte IS med 1-0 inför 2,734 åskådare. Målet kom i den 61:a minuten efter att en Örgrytespelare stött in ett inspel från Sebastian Castro-Tello (bilden) i eget mål.


Målet fick ordentlig fart på Hammarby som hade flera chanser att göra 2-0.
-Vår andra halvlek är den anfallsmässigt bästa vi gjort på försäsongen.Vi anföll som ett helt lag där alla var delaktiga,säger coachen Tony Gustavsson.

Källa: dn.se/hammarbyfotboll.se

Freddie öppnar för för framtida spel landslaget

Freddie Ljungberg
Bilden:Fredrik Ljungberg har gjort debut i Seattle Sounders, när laget slog Real Salt Lake med 2-0 i ligan. Och svensken öppnar för landslagsspel.
-Behöver landslaget mig hjälper jag gärna till, om det är mycket skador eller så, säger Ljungberg.
 


Källa:svt.se/www.soundersfc.com

Maradona fick en drömstart i VM-kvalet mot Venuzuela


Bilden:Diego Maradona fick en lyckad tävlingsdebut som förbundskapten i Argentina. 4-0 mot Venezuela var också en seger för legendarens nya satsning med ”minikedjan” Agüero, Tevez och Messi (bilden).

– Det här är mitt ideallag, säger Maradona.
Argentina är nu tvåa i det sydamerikanska VM-kvalet, fyra poäng efter Paraguay.

Brasilien fick bara 1-1 borta mot Ecuador natten mot måndagen svensk tid.
Brasilien har långt ifrån imponerat i det sydamerikansk VM-kvalet och ligger nu
på fjärde plats, sedan Chile på måndagsmorgonen svensk tid besegrat Peru på bortaplan med 3-1 och liksom Paraguay respektive Argentina placerat sig före Brasilien.

Källa:dn.se

Läktarkatastrof i Elfenbenskustens VM-kval

Ännu en läktarkatastrof har inträffat inom afrikansk fotboll. En vägg kollapsade under VM-kvalmötet mellan Elfenbenskusten och Malawi.Det var när en stor folkmassa försökte ta sig in på Houphouët-Boigny-stadion i Abidjan som olyckan var framme. En läktarvägg gav vika och paniken spred sig i den redan fullpackade ingången till stadion. Mer än 130 åskådare skadades och minst 22 personer fick sätta livet till, bekräftar det ivorianska idrottsdepartementet.Elfenbenskusten vann med 5-0 i VM-kvalet hemma mot Malawi på söndagen
 
Afrikansk fotboll är hårt drabbad av dödsfall i samband med oroligheter på läktarna. Så sent som i februari kvävdes fyra personer till döds under en match i Ghana, och i juni omkom åtta personer i trängseln under en match i Liberia. 


Ingen Kim Källström i träningsladskampen mot Serbien

Landslaget har fått sina första två återbud till onsdagens träningslandskamp mot Serbien. Det är Kim Källström och Eddie Gustafsson som kastar in handduken, uppger Fotbollskanalen.

– Kim Källström fick en smäll på foten redan i första minuten och det är ömt. Läkaren säger att han inte kan spela på onsdag, säger landslagschefen Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Reservmålvakten Eddie Gustafsson är inte heller med när planet lyfter mot Belgrad på måndagen. En gammal lårskada sätter stopp.

 

Källa:www.fotbollskanalen.se


AIK besegrade GIF Sundsvall i det allsvenska genrepet med 4-1


Bilden:AIK besegrade GIF Sundsvall i det allsvenska genrepet med 4-1 (2-1) på lördagen inför 1 732 åskådare på Råsunda. AIK:s mål gjordes av Iván Obolo (2), Martin Kayongo-Mutumba och ett självmål av gästerna.


Källa:www.aik.se

"Svennis" Mexiko vann ödesmatch mot Costa Rica i natt


Bilden: När Mexikos kapten Pavel Pardo knuffades omkull i Costa Ricas straffområde sex minuter in i andra halvlek och sedan gick fram till straffpunkten för att ta straffen själv, var det dags för nästa jubel. Pardo satte straffen säkert och de mexikanska spelarna rusade ut till sidlinjen och radade upp sig tillsammans med avbytarna och Sven-Göran Eriksson, dansandes ”El trenecito” (tågdansen), en ny kollektiv målgest som har all möjlighet att bli en klassiker för de grönvita.


"Svennis" VM-drömmar lever nu vidare efter en övertygande 2-0-seger mot Costa Rica på hemmaplan i tjugomiljonersstaden Mexico City.
Han har dessutom anledning att vara nöjd med hur Mexiko spelade den här kvällen. Nu på onsdag väntar en svår bortamatch för Mexiko mot Honduras som också bör vinnas om Eriksson ska kunna vara någorlunda säker på att få ha jobbet kvar den närmaste tiden.
I samma grupp som Mexiko spelade Trinidad och Tobago oavgjort (1-1) mot Honduras på lördagskvällen, medan USA - El Salvador slutade 2-2.


Källa:www.femexfut.org.mx

Seattle vann med "Freddy"Ljungberg på plan

Fulla läktare och ett massivt jubel – till det klev Fredrik Ljunberg in på plan i Seattles färger och gjorde debut för i den amerikanska ligan. ”Det kändes som att hela Seattle var här och hejade på mig”, säger han. Nästan nio månader efter EM är nu Fredrik Ljungberg tillbaka på en fotbollsplan. Mittfältaren byttes in i den 29 minuten och fick ta emot ett massivt stöd från hemmasupportrarna. Seattle vann med 2-0 över Real Salt Lake inför 28 000 åskådare.
 

Lag Anette Norberg förlorade VM-finalen i curling mot Kina

Svenska damlandslaget i curling, med skippern Anette Norberg, förlorade VM-finalen i Sydkorea mot Kina med 6—8. Danmark knep dessförinnan bronset genom att besegra Kanada med 7—6.

Skrällelvan förde Sverige närmare VM i Sydafrika


Bilden:Pepe i kamp med Johan Elmander som liksom på Råsunda hade Sveriges vassaste målchans i Porto när Sverige kopierade 0-0 matchen i Solna.

Det var inte vackert alla gånger. Men det var kamp, slit, uppoffringar och en enorm taktisk triumf. Landslaget klarade 0—0 mot Portugal — med en skrällelva som överraskade de flesta.

Fortsatta offensiva problem i Portugal, men också ett gediget och hårt jobbande svenskt försvar betydde 0–0 i VM-kvalet på Dragao-stadion i Porto. Mittbacken Daniel Majstorovic var en klippa i Sveriges försvar.


VM-kval grupp 1 i övrigt:

Albanien-Ungern 0-1 (0-1)
0-1 Sandor Torghelle (38).

Publik: 15 200.
(Tirana)

Malta-Danmark 0-3 (0-2)
0-1 Sören Larsen (12), 0-2 Sören Larsen (23), 0-3 Morten Nordstrand (89).

Publik: 10 500.
(Ta’Qali)

 


Tabell Totalt
Pl. Lag   Ma V O F GM IM MS P
1 Danmark   4 3 1 0 9 2 7 10
 
2 Ungern   5 3 1 1 5 2 3 10
 
3 Portugal   5 1 3 1 6 3 3 6
4 Sverige   4 1 3 0 2 1 1 6
5 Albanien   6 1 3 2 3 3 0 6
6 Malta   6 0 1 5 0 14 -14 1

Sveriges kvalgrupp:Malta blev en munsbit för Danmark

Malta blev en munsbit för Danmark. Öborna som endast lyckats vinna två av sina senaste 100 VM- eller EM-kvalmatcher var chanslösa mot ett Danmark som dock inte heller imponerade nämnvärt. Resultat: 0-3.
Sören Larsen avgjorde matchen genom två snabba mål den första halvtimmen. Den före detta djurgårdaren utnyttjade ett obefintligt markeringsspel från hemmalaget och bredsidade enkelt in två bollar.

Finland skrällde mot Wales

Finland tog en mycket viktig seger i jakten på deltagande i fotbolls-VM i Sydafrika 2010. 2—0 borta mot Wales i VM-kvalet innebär att Finland bara är två poäng från Ryssland på andraplatsen i kvalgrupp 4.

”Posa” Serenius tog 20:e SM-tecknet i isracing

Bilden:Posa i sin ungdoms glansdagar. Sommaren -68 inte direkt San Francisco och Hells Angels, men gaffeln är det ju inget fel på till denna Triumph. Foto: Privat


Per-Olof ”Posa” Serenius vann på lördagen sin 20:e SM-final i isracing.

”Posa”, Gävle, vann sina fem kvalheat och tog sedan hem finalen före Fredrik Johansson, Gävle, och P-A Lindström, Jämtland.

SM-finalen på Studenternas i Uppsala lockade 6 699 personer, en ökning med 650 personer från förra året

Källa:TT

EXTRA:Här är den svenska skrällelvan enligt expressen.se

Enligt vad FotbollsExpressen.se erfar så petas Christian Wilhelmsson och Erik Edman mot Portugal. Adam Johansson och Samuel Holmén spelar istället på vänsterkanten. Enligt flera källor till FotbollsExpressen.se ska detta vara startlevan som Lars Lagerbäck väljer i kväll.

Officiellt släpps inte startelvan förrän timmen innan match dvs 20,45

Sveriges startelva mot Portugal i kväll:


Målvakt
: Andreas Isaksson
Backlinje
(från höger): Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Adam Johansson.
Mittfältet
(från höger): Rasmus Elm, Anders Svensson, Kim Källström, Samuel Holmén.
Anfallare
: Johan Elmander, Henrik Larsson.


Källa:www.expressen.se

Sveriges damer klara för curling-final mot Kina i morgon bitti

Sveriges damlag i curling-VM i Sydkorea med Anette Norberg som skipper besegrade på lördagseftermiddagen svensk tid Danmark med 7-6 och möter Kina i finalen i morgon bitti.


Bilden:Några män spelar curling i Ontario 1909

Fakta och Historia:

Curling är en precisionssport som spelas på is med tunga stenar. Banan är 45,5 meter lång och cirka 4,5 meter bred och stenen får väga upp till 19,96 kg. Sporten har utövare i omkring 40 länder, varav Kanada är det största, med omkring en miljon curlingaktiva. I Sverige finns cirka 5 000 registrerade curlingspelare.

Namnet "curling" härstammar från engelskan och betyder rotation. Ordet beskriver stenens väg över isen.

Sporten tros ha uppfunnits i Skottland på 1500-talet, där den äldsta kända curlingstenen från Stirling har inskriptionen 1511 och de första rapporterna om ett curlingliknande spel kommer från Paisley Abbey 1541. Från Holland under samma århundrade finns också målningar av Bruegel med ett curlingliknande spel. Curling var mycket populärt i Skottland mellan 1500- och 1800-talen då klimatet var tillräckligt kallt för att tillåta curling på naturis. 1838 samlades alla curlingklubbar i en organisation, Royal Caledonian Curling Club, som utarbetade enhetliga spelregler, vilka är de som gäller än i dag. Från Skottland spreds sedan curlingen över världen, till Kanada och USA samt övriga Europa. Till Sverige kom curlingen på 1840-talet, till Uddevalla, genom en inflyttad skotsk affärsman vid namn William Andrew MacFie. Svenska Curlingförbundet bildades 1919 och vann inträde i Riksidrottsförbundet 1955. 1966 grundades det internationella curlingförbundet World Curling Federation. Curling ingick i vinter-OS i Chamonix 1924 och blev åter en OS-gren vid OS i Nagano 1998.

 

Källa:wikipedia


Lagerbäck tror stenhårt på sitt landslag inför Portugalmatchen


Bilden:Förbundskapten Lagerbäcks blick är stadig på den sista presskonferensen. Tonen är säker. – Jag tror inte vi förlorar, säger han.


Lars Lagerbäck kör hårt inför VM-kvalet. Slår fast att Sverige inte förlorar – och att Ronaldo är en filmare.
- Han faller lätt, säger Sveriges förbundskapten. Psykningarna haglar inför lördagens VM-kval och Lars Lagerbäck är tuff när den portugisiska pressen undrar om inte trycket är lika stort på Sverige.

- Om jag ledde Portugal hade jag känt ett större tryck än jag gör, säger han.

- Klart att det är tryck på alla tränare, men Portugal har förlorat sju poäng och vi bara fyra. Om vi förlorar, vilket jag inte tror, så är vi med i kampen. Om Portugal förlorar blir det verkligen tufft för laget att gå till VM.


Källa:www.fotbollskanalen.se


En pressad Sven-Göran Eriksson vars Vm-drömmar lever vidare


Bilden: I kväll avgörs det med största sannolikhet om Sven-Göran Erikssons VM-drömmar lever vidare. Hans Mexiko tar emot Costa Rica på Aztecastadion i Mexico City och en förlust skulle innebära både en förnedring för Mexiko och ett fullständigt fiasko för ”Svennis”.

”Riv löparbanorna nu” - kräver Centerpartiet i Stockholm



Bilden: Riv löparbanorna och bygg om Stadion till en ren fotbollsarena med plats för 20.000 åskådare. Det kräver Centerpartiet i Stockholm.

- Ombyggnationen måste påbörjas så snart som möjligt, säger Per Ankersjö, centerpartiets distriktsordförande i Stockholm, till DN.se.

Det finns ett hårt tryck på staden att lösa arenafrågan för Djurgården. Per Ankersjö anser att klubben behöver en egen arena med fler åskådare som lever upp till Uefas och Fifas krav.

- Friidrotten fyller den här arenan en gång om året, medan fotbollen gör det flera gånger. Rent krasst så måste man tänka på var behovet finns och uppenbarligen är fotbollens behov större, säger han.

I ett av de två huvudförslag som finansborgarrådet Sten Nordin (M) och kultur-och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) presenterade i onsdags görs Stadion om till en större kombinationsarena med plats för både friidrott och fotboll. Det gillar inte Per Ankersjö.




Historik

Stadion byggdes mellan 1910-1912, på initiativ av Sveriges Centralförening för idrottens främjande för de Olympiska sommarspelen 1912 som hölls i Stockholm, Den ersatte då Idrottsparken som tidigare var belägen på samma plats. Tennispaviljongen som även den låg på stadions plats flyttades. Arkitekt var Torben Grut. Stadion är byggd i nationalromantisk stil. Grundläggningsarbetena påbörjades den 23 november 1910, och stadion uppfördes av byggnadsfirman Kreuger & Toll. Stadion invigdes lördag 1 juni 1912 klockan 15.00, men en provsittning av stadion utfördes den 31 maj, bland annat med 500 personer till häst från Livgardet. Kostnaderna uppgick till 1,25 miljoner kronor.

 

Källa:wikipedia





Deco tror på spel mot Sverige på lördag

Chelseastjärnan Deco tror han spelar den viktiga VM-kvalmatchen i fotboll mot Sverige på lördag. "Vi är till 90 procent säkra på att Deco kommer att spela", sade Portugals förbundskapten Carlos Queiroz i kväll.

"Chippen" redo för spel på lördag mot Portugal


Bilden: Christian Wilhelmsson tränade för fullt på torsdagen och är redo för spel i VM-kvalmatchen mot Portugal på lördag.


- Jag känner mig färdig för spel och hoppas på att få spela från start, säger "Chippen" till DN:s utsände Lars Grimlund.

Den som konkurrerar med Chippen om platsen på högerkanten är Kalmar FF:s Rasmus Elm.

- Det är alltid bra med konkurrens, säger Chippen.

Det återstår att se vem Lars Lagerbäck väljer på lördag. Förbundskaptenen har startelvan klar till 99 procent.

- Det var den i stort sett redan när vi kom hit till Portugal och det har inte hänt något som har förändrat det. Alla har svarat upp till mina förväntningar, säger Lars Lagerbäck.

Torsdagens träning var den sista i Estoril innan laget på fredagen beger sig till Porto. Landslaget kommer att träna på matcharenan Estádio Dragão vid svensk middagstid på fredagen


Källa:www.dn.se

Lagerbäck: Bort med filmningar!

Lars Lagerbäck vill få bort fusket i elitfotbollen. "Jag önskar man kunde stänga av spelare i efterhand när de filmar. Allt sådant ska bort", säger förbundskaptenen.

Mellberg och Hansson blir mittbackspar på lördag enligt DN

Enligt DN:s utsände Lars Grimlund kommer Olof Mellberg och Petter Hansson att bilda mittpbackspar i VM-kvalmatchen på lördag.

- Olof Mellberg och Micke Nilsson tränar i ett lag. Petter Hansson och Erik Edman i det andra. Slår man ihop dem är backlinjen klar, säger Grimlund.


Ännu en brasilianare till Kalmar FF


Bilden:Mästarklubben Kalmar FF förstärker med brasilianske anfallaren Leandro Rodrigues, som lånas ut från brasilianska Iraty SC över hela säsongen.

( Klicka på länken Webb-TV nedan ) för en utförligare presentation av Leandro :


   Webb-TV.


Kalmartränaren
Nanne Bergstrand om Leandros övergång:
- Att Leandro nu ansluter till oss är en pusselbit som gör att vi får in lite mer fysik i truppen. Det känns riktigt bra att den här pusselbiten nu fallit på plats och nu återstår bara att se vilken integreringstid Leandro behöver för att anpassa sig till vårt spel. Rodrigues väntas ansluta till truppen på måndag. Inför säsongen har klubben tidigare knutit till sig både AIK:s brasilianske anfallare Daniel Mendes och mittfältaren Lourival Assis från Sao Caetano i Sao Paulo.

Källa:www.kalmarff.se

Förbundskapten Lagerbäck: Ingen höjdare direkt


Bilden:Granqvist, Larsson och Elmander trivs dock i solen i Estoril.

På tisdagen saknades Eddie Gustafsson och Christian Wilhelmsson på träningen. Eddie ådrog sig en lårkaka i senaste ligamatchen men är på bättringsvägen och kan förhoppningsvis medverka redan på onsdagen. Chippen spelade ligamatch på måndagkvällen och landade i Lissabon vid lunchtid på tisdagen. Två pass till väntar i Estoril innan laget på fredag reser upp till Porto där matchen spelas på lördag kväll.


Fobollslandslagets första träning inför lördagens VM-kvalmatch mot Portugal går knappast till historien som den bästa. "Anfallsspelet var väl ingen höjdare direkt", sade förbundskapten Lars Lagerbäck till TT.



Stukat svensk landslag samlas i portugisiska Estoril

Zlatan är avstängd,Henrik Larsson tycker inte att han har tempot i kroppen och Erik Edman har knappt spelat alls det senaste året.Christian Wilhelmsson kom inte alls.Han hade match och ansluter till truppen under tisdagen.Det var ett något stukat svenska fotbollslandslag som på på måndagskvällen samlades i ett försommarlikt Quinta de Marinha, en knapp halvtimmes bilfärd från centrala Lissabon.


Landslagets schema i Portugal:

Tisdag 24 mars
11.30: träning och presskonferens i Estoril

 

Onsdag 25 mars
11.30: träning och presskonferens i Estoril

 

Torsdsag 26 mars
11.30: stängd träning i Estoril, därefter presskonferens

 

Fredag 27 mars
09.00: avresa till Porto
15.30: presskonferens på Sheraton Porto Hotel & Spa
18.00: träning på Dragão Stadion

 

Lördag 28 mars
12.00: lunch och matchgenomgång, spelarna får startelvan
20.45: Portugal–Sverige, kval till VM i Sydafrika 2010

 

Källa:dn.se


Moratti vill behålla Zlatan-men alla har ett pris


Bilden: – Alla har ett pris, säger Inters president Massimo Moratti till Gazzetta dello Sport.

Efter Zlatan Ibrahimovics vaga uttalanden om sin framtid i Inter, kopplas anfallaren nu allt starkare samman med en flytt till Barcelona eller Real Madrid.

– Jag kan inte tänka mig ett Inter utan Ibrahimovic. Men alla har ett pris. Om spelaren beslutar sig för att gå - då sätts ett pris. Man vet aldrig vad som händer i slutet på säsongen, säger Moratti till Gazetta dello Sport.
– Jag tänker övertala Ibrahimovic att stanna i Inter, precis som jag övertalade Deco att stanna i Porto, säger Mourinho till Sky Italia.



Källa:Gazzetta dello Sport

Liverpool krossade Villa med förkrossande 5-0

Liverpool lyckades dra nytta av Manchester Uniteds förlust i helgen mot Fulham. Förkrossande 5—0 mot seriefemman Aston Villa betyder att Liverpool nu bara är en poäng bakom United i Premier league-fotbollen.

Zlatan Ibrahimovic-på väg bort från Inter ?


Bilden: Zlatan Ibrahimovic gör karriärens bästa säsong, åtminstone målmässigt. När Inter slog Reggina med 3–0 på söndagen, gjorde den svenske anfallaren sitt 18:e och 19:e Serie A–mål.

Zlatan Ibrahimovic gör karriärens bästa säsong, åtminstone målmässigt. Men spekulationerna om anfallarens framtid i Inter fortsätter snurra – och huvudpersonen själv gör inget för att tysta dem.
– Vi får se vad som händer efter säsongen, säger Ibrahimovic till den italienska tv-kanalen RAI.

Källa:www.www.inter.it


Rosenberg och Safari missar vm-kvalet mot Portugal


Bilden:Skadeläget i fotbollslandslaget förvärras inför den viktiga VM-kvalmatchen mot Portugal på lördag. Både Markus Rosenberg och Behrang Safari stryks nu ur truppen. Daniel Nannskog och Oscar Wendt ersätter.

Källa:TT



Olof Mellberg åter målskytt i Rom


Bilden:Olof Mellberg verkar trivas på Olympiastadion i Rom.På en hörna från höger i den 68:e minuten nådde Mellberg högst och nickade in 3-1 bakom Romamålvakten Alexander Doni.


Den svenske backen har gjort två mål för sitt Juventus den här säsongen, och båda har gjorts i Rom. Juventus slog Roma med 4-1 i serie A-fotbollen.

Källa:www.juventus.com

Daniel Mendes avgjorde mot IFK Göteborg


Bilden:Bilden: Daniel Mendes den f.d. AIK:aren  gjorde 1-0 målet i slutminuten.

Bilden: Kalmar FF var bäst i allsvenskan förra året och inledde 2009 med seger i supercupen. I lördagens supercupfinal mot förra årets cupmästare IFK Göteborg blev det 1—0-seger för Kalmar.


Källa: www.kalmarff.se

Elfsborgs Bo Johansson valdes i dag till ny ordförande i Sef.

Elfsborgs ordförande Bo Johansson valdes på fredagen till ny ordförande i Föreningen svensk elitfotboll, Sef, som är en intresseorganisation för lagen i allsvenskan och superettan.
Nya i Sef-styrelsen är Michael Andersson, Hammarby, Mikael Kaller, Halmstad, Rose-Marie Frebran, Örebro, Fehmi Tasci, Assyriska och Bo Fagerberg, Ljungskile.

England dominerar kvartsfinallottningen

Vid lunchtid på fredagen lottades kvartfinalerna i Champions League. England, med fyra lag kvar i kvartsfinalerna, dominerar årets upplaga av turneringen.

Så här spelas kvartsfinalerna:

Villareal-Arsenal
Manchester United-Porto
Liverpool-Chelsea
Barcelona-Bayern München

 

Så här spelas semifinalerna:

Manchester United/Porto-Villareal/Arsenal
Barcelona/Bayern München-Liverpool/Chelsea

Vinnare i semifinal 2 kommer att vara hemmalag i finalen.


Kvartsfinalerna spelas den 7/8 och 14/15 april. Segrarna vet vilka de möter i semifinalerna, som avgörs den 28/29 april och 5/6 maj. Finalen spelas på Olympiastadion i Rom den 27 maj.

 

Källa:dn.se


 




Magnus Pehrssons Ålborg föll på straffar mot City


Bilden: Andreas Johansson gjorde en stormatch på mittfältet samt satte sin straff men det hjälpte inte . Här snor han bollen från Robinho som sedan blev utbytt.

Magnus Pehrssons Ålborg har gjort sitt i Uefacupen — men inte utan stor dramatik. Åttondelsfinalen mot Manchester City fick avgöras på straffar — där Citymålvakten Shay Given blev hjälte.

Matchfakta:
AaB-Manchester City FC 2-0 (0-0)

1-0 85. Luton Shelton
2-0 91. Michael Jakobsen (str.)

 

Straffsparkar:
1-0 Michael Jakobsen
1-1 Ched Evans
2-1 Andreas Johansson
2-2 Elano
2-3 Shaun Wright-Phillips
3-3 Siyabonga Nomvethe
3-4 Richard Dunne


Källa:www.aabsport.dk

Hjärtmuskelsjukdom bakom 14-åringens fotbollsdöd

Den 14-årige pojke som dog under en träningsmatch i fotboll i Örebro i söndags hade en sjukdom i hjärtmuskeln, som gjorde att han avled. Det rapporterar SR Örebro med hänvisning till ett preliminärt obduktionsresultat.

Hela pressmeddelandet från Örebro läns landsting:

”Den rättsmedicinska undersökningen av den 14-årige pojke som hastigt avled i samband med fotbollsmatch i Örebro den 15 mars är klar. Den preliminära obduktionsrapporten visar att han avled till följd av en sjukdom i hjärtmuskeln. I söndags avled en 14-årig pojke hastigt i samband med en fotbollsmatch i Örebro. Trots ett snabbt omhändertagande, stod hans liv inte att rädda. Pojken har undersökts vid rättsmedicinska avdelningen i Linköping, varifrån en preliminär obduktionsrapport nu lämnats. Rapporten visar att han avled till följd av en sjukdom i hjärtmuskeln. Orsaken till denna sjukdom är dock ännu inte helt kartlagd. Det kan röra sig om en medfödd benägenhet att utveckla denna form av tillstånd, men det kan också ha varit ett resttillstånd efter en svår hjärtmuskelinflammation. Resultatet talar för att tillståndet har förelegat en längre tid, åtminstone några månader, men troligen längre. Ingen smittorisk Om orsaken har varit hjärtmuskelinflammation, så är detta inte något som innebär någon risk för dem som har träffat honom. Det rör sig inte om ett smittsamt tillstånd, som gör att det kan finnas risk för flera fall bland idrottande ungdomar. - Det är givetvis en stor tragedi för anhöriga och nära vänner samt en källa till oro för idrottande ungdomar, deras anhöriga och ledare, säger hjärtläkare Stella Cizinsky och barnläkare Gunnar Skeppner. Vi vill dock återigen poängtera att det är ytterst ovanligt att tidigare symptomfria ungdomar avlider plötsligt. Det inträffar enstaka fall årligen, och detta kan relateras till de många hundratusen barn och unga som ägnar sig åt fysisk aktivitet. All vetenskap talar istället för en övervägande stark positiv effekt av motion, som innebär att barn och unga som rör på sig, får stora hälsovinster som kvarstår långt upp i vuxen ålder”.


Källa:www.sr.se

Markus Rosenbergs Bremen till kvartsfinal i Uefa-Cupen



Bilden:Markus Rosenbergs Werder Bremen fick bara med sig 2—2 i returmötet mot franska St Etienne i Uefacupens åttondelsfinal. Men man gick ändå vidare till kvartsfinal med sammanlagt 3—2.


Källa:www.werder.de

Rafa Benitez förlängde med Liverpool t.o.m. 2014

Liverpools tränare Rafa Benitez stannar i klubben till och med 2014. "Mitt hjärta finns i Liverpool så jag är mycket nöjd med att skriva på det här avtalet", sade Benitez efter att han förlängt kontraktet.

Sensationell comeback för Ante Covic i Elfsborg


Bilden:I dag blev det helt klart att förre Hammarbymålvakten Ante Covic spelar fotboll för Elfsborg den här säsongen. "En jämn och stabil målvakt som utstrålar lugn", säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund i ett pressmeddelande.

- Ante kommer till Borås den kommande helgen för läkarundersökning. Därefter finns han tillgänglig för träning och spel från och med måndag, berättar Stefan Andreasson, klubbchef i IF Elfsborg.

FAKTA OM ANTE COVIC:
Född 13 juni 1975, australisk fotbollsspelare
Ante Covic kommer ursprungligen från Kroatien.
Han växte upp i Hurtsville söder om Sydney. Han har varit proffs i Grekland och Kroatien Han reste till Grekland 1999 för att spela med PAOK Thessaloniki där han fick speltid, men tränarbyte gjorde att han lånades ut till AO Kavala. Efter ett år där kallades han tillbaka till PAOK i april 2001. den 12 maj 2001 stod han i grekiska cupfinalen som PAOK vann.
Covic är en placeringssäker målvakt. Inför säsongen 2002 skrev han på för Hammarby IF. Hans debut i "Bajen" var den 25 april 2002 borta mot Snöstorp/Nyhem FF i Svensk cupen, Allsvensk debut 14 maj 2002 borta mot IFK Göteborg. Uttagen i Australiens VM-trupp 2006. Hösten 2006 bestämde han sig för att flytta hem till Australien tillsammans med sin familj. Newcastle Jets blev hans nya klubbadress.
 


Länk:http://www.theherald.com.au/news/local/sport/soccer/ante-covic-quits-jets-for-sweden/1461989.aspx

Obolo sköt AIK till seger mot Alania Vladikavkaz från Ryssland

Bilden: AIK:s Ivan Obolo nickade in segermålet i slutet av den andra halvleken.


AIK är i Spanien på träningsläger. I tisdagens match mot FC Alania Vladikavkaz från Ryssland blev det vinst med 1-0 för Solnalaget.


Startelva: Daniel Örlund - Markus Jonsson, Per Karlsson, Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson - Gabriel Özkan, Kevin Walker, Pierre Bengtsson, Martin Kayongo-Mutumba - Iván Obolo, Mikael Thorstensson. Inhoppare: Saihou Jagne, Bojan Djordjic, Yussuf Saleh, Viktor Lundberg.

 

Sex allsvenska lag var i gång under tisdagen. Här är resultat, målskyttar och kommentarer från matcherna.


Halmstads BK - Qviding 1-0 (1-0)
Mål:
1-0 Marcus Olsson
Halmstads BK vann över Qviding med 1-0. Målskytten Marcus Olsson, nyförvärvet Emil Salomonsson och försvarsspelet imponerande. Annars gjorde HBK en slät figur.
- Det är alldeles för långa sekvenser där vi inte har något eget spel, säger tränaren Janne Andersson till Hallandsposten.

- Vi kontrollerar, som sig bör, matchen, och försvarsspelet ser riktigt stabilt ut. Men framåt måste det hända mer.

Thanda Royal Zulu - Helsingborg 0-3 (0-3)
Mål:
0-1 René Makondele, 0-2 Rasmus Jönsson, 0-3 (straff) Marcus Lantz
Redan efter fem minuter hade Helsingborg gått ifrån till 2-0 efter mål av René Makondele och Rasmus Jönsson. Vid bägge tillfällena assisterade Andreas Landgren.

- Det var inte utan att hemmalaget tappade sugen en aning efter vår fina inledning, men det förringar inte på något sätt vår insats. Den var riktigt bra, även om det blev aningen avslaget i den andra halvleken, eftersom vi ledde så klart som med 3-0 redan efter den första, säger HIF: sportchef Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

AIK - FC Alania Vladikavkaz 1-0 (0-0)
Mål:
1-0 Ivan Obolo
AIK är på träningsläger och besegrade där ryska FC Alania Vladikavkaz med 1-0 efter mål Ivan Obolo. Målskytten spelade tillsammans med Väsby-förvärvet Mikael Thorstensson i anfallet.

- Det gick bra jag har spelat en del med honom på försäsongen och det blir bättre och bättre, säger han till Svenska Fans.

Elfsborg - Ängelholm 1-0 (1-0)
Mål:
1-0 Daniel Nordmark
Elfsborg kom till spel utan tunga namn som Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck, James Keene och Teddy Lucic i startelvan. Målet gjordes istället av talangfulle Daniel Nordmark efter en halvtimmes spel.

- Vi är lite ojämna men får med oss ett hyggligt resultat, säger tränaren Magnus Haglund till klubbens officiella hemsida.

Trelleborg - Gais 1-2 (0-2)
Mål:
0-1 Wanderson, 0-2 Daniel Nicklasson, 1-2 Kristian Haynes
Wanderson var tillbaka i laget efter skada och då vann Gais igen. Brassestjärnan satte 1-0 och Daniel Nicklasson utökade innan paus. I andra halvlek reducerade Kristian Haynes. För Trelleborg har det varit en tung försäsong med många förluster och flera spelare på skadelistan.

- Ännu en hedersam förlust. Jag är lite trött på att vi inte vinner och att vi inte har tillgång till de bästa spelarna, säger tränaren Tom Prahl till Trelleborgs Allehanda.  

 

Källa: FotbollDirekt.se


Källa:www.aik.se

Hammarby lånar ut Erland Hellström till Väsby


Bilden:Hammarby hyr ut målvakten Erland Hellström till superettanklubben Väsby fram till transferfönstrets öppnande i sommar.

 Det är en flexibel lösning. Erland behöver komma igång och vi kan följa hans utveckling fram till sommaren. Vi har länge diskuterat att Erland behöver spela matcher och det här är en bra lösning för alla parter, säger Michael Andersson, vd i Hammarby fotboll till klubbens hemsida.

– Jag har verkligen suget och viljan att lira igen och nu är det skönt att veta vad som gäller under våren, säger Erland. Det är ju en jättetuff konkurrens på målvaktsposten i Hammarby så nu ska det bli kul att komma igång på allvar och att visa upp sig, säger Hellström.

Erland ansluter till Väsby United direkt och deltar inte på träningslägret på Cypern.Den gamle Väsbykeepern Erland Hellström återkommer till Väsby och Vilundavallen. Han lånas från Hammarby IF fram till den 30 juni.


Källa:www.hammarbyfotboll.se 


Ingen Goitom men två Elm i Lagerbäcks Portugaltrupp

Fotbollslandslagets förbundskapten Lars Lagerbäck har tagit ut truppen till VM-kvalmatchen mot Portugal nästa lördag och landskampen mot Serbien onsdagen efter. I truppen finns bland andra Henrik Larsson och Erik Edman. ingen Henok Goitom som får vänta på sin chans.Rasmus Lindgren är för första gången med i en "riktig" landslagstrupp. Bröderna Elm är nu etablerade i landslaget.

Truppen till fotbollslandslagets VM-kval borta mot Portugal den 28 mars och träningsmatchen mot Serbien i Belgrad den 1 april togs ut på tisdagen. Följande 23 spelare kom med:


Målvakter
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven.
Johan Wiland, FC Köpenhamn.
Eddie Gustafsson, Red Bull Salzburg.

 

Försvarare
Petter Hansson, Rennes.
Adam Johansson, IFK Göteborg.
Daniel Majstorovic, AEK Aten.
Olof Mellberg, Juventus.
Mikael Nilsson, Panathinaikos.
Andreas Granqvist, Groningen.
Behrang Safari, FC Basel.
Erik Edman, Wigan.

 

Mittfältare/anfallare
Viktor Elm, Heerenveen.
Rasmus Elm, Kalmar FF.
Kim Källström, Lyon.
Johan Elmander, Bolton.
Samuel Holmén, Bröndby.
Marcus Berg, Groningen.
Henrik Larsson, Helsingborg.
Anders Svensson, Elfsborg.
Sebastian Larsson, Birmingham.
Christian Wilhelmsson, Al Hilal.
Rasmus Lindgren, Ajax.
Markus Rosenberg, Werder Bremen.

 

Kommentar:
Anders Svensson är en av fyra allsvenska spelare i truppen. Svensson som nu är tillbaka efter långt skadeuppehåll.

Zlatan Ibrahimovic är avstängd, Tobias Linderoth långtidsskadad och Daniel Andersson är också ute ur bilden.

 

Källa:www.sr.se


Vi startar innebandyn en kvart tidigare fr.o.m nu på torsdag!

Till alla Innebandyspelare i HBG!

Jag vill påminna er om att vi startar en kvart tidigare pga att det är tomt före kl 20 och att det kommer ett sparkande kampsportgäng kl 21.


Vi ska alltså klä om ca 19.30 och hinner då spela från kl 19.45 och göra fler mål och därmed kanske vinna fler matcher.
 
Vi ses på torsdag 19.30!!!

Göran H.

300:e målet för Fillippo Inzaghi


Bilden:Filippo Inzaghi gjorde karriärens 300:e mål när Milan besegrade Siena med 5—1 i den italienska fotbollen. Och Zlatan Ibrahimovic blev matchhjälte för Inter med bägge målen mot Fiorentina.

Källa:www.acmilan.com

Deco missar Vm-kvalet mot Sverige

Portugal fick ett stort avbräck inför VM-kvalmatchen mot Sverige om knappt två veckor. Chelseastjärnan Deco slog upp skadan i baksidan av låret och väntas nu vara borta en tid framöver.

Måltorkan är över för Rosenberg i Bremen


Bilden:Markus Rosenberg fick göra comeback i Werder Bremens startelva. Han tackade för förtroendet genom att göra två mål i segermatchen mot Stuttgart.


Werder Bremen – VfB Stuttgart  4-0

Werder Bremen: Wiese – Pasanen (22' Tosic), Prödl, Baumann (78'
Vranjes), Boenisch –Frings, Niemeyer, Özil (70' Tziolis), Diego – Rosenberg, Pizarro;
Reserves: Vander – Hunt, Almeida, Harnik

VfB Stuttgart: Lehmann – Träsch, Boulahrouz, Osorio, Boka –
Hitzlsperger, Khedira, Hilbert (46' Lanig), Elson (46' Gebhardt) - Marica, Gomez

Goals: 1-0 Diego (34'), 2-0 Pizarro (53'), 3-0 Rosenberg (59'), 4-0 Rosenberg (74')

Weser-Stadion: 40,000 Spectators

Referee: Günther Perl (Munich)

Yellow cards: Baumann, Özil, Rosenberg


Källa:www.werder.de

EXTRA "Goitom uttagen i VM-kvaltruppen"


Bilden:Henok Goitom finns med i den svenska VM-kvaltruppen mot Portugal. Det uppger den 24-årige anfallarens klubb Real Valldolid på sin hemsida.

Enligt Valldolid är Goitom kallad till både matchen mot Portugal den 28 mars och träningsmatchen mot Serbien den 1 april. Lagerbäck har tidigare i öppnat dörren på glänt för Goitom, som visat fin form på sistone. Frågetecken finns på anfallssidan inför den viktiga matchen mot Portugal. Zlatan Ibrahimovic är avstängd, Johan Elmander tillbaka efter skada men i svag form och Henrik Larsson i vinterträning. Goitom tillhör Real Murcia, som trillade ur Primera Liga förra säsongen, men är utlånad till Valladolid för hela säsongen.


"Suecia llama a Henok Goitom"

Jugará el 28 de marzo en Portugal un partido oficial y el 1 de abril en Serbia, otro amistoso

El buen momento de forma de Henok Goitom no ha pasado desapercibido para la selección sueca, que ha convocado al delantero blanquivioleta, cedido por el Real Murcia hasta final de temporada, para sus dos próximos partidos: el 28 de marzo en Portugal, en encuentro valedero para la clasificación del Mundial 2010, y el 1 de abril en Serbia, en choque amistoso.

 

Källa:www.realvalladolid.es


Årets ringmärkning i gång på Öland-en koltrast först ut!


Bilden:Ännu ett vårtecken! I dag inledde Ottenby fågelstation vid Ölands södra udde årets ringmärkning av flyttfåglar. Först ut med ring runt ena foten var en koltrast — en gång utsedd till Sveriges nationalfågel.

Källa:TT

Blåvitt och Elfsborg Lagerbäcks tips

Favoriter till seriesegern i fotbollsallsvenskan? Det är IFK Göteborg och Elfsborg enligt fotbollslandslagets förbundskapten Lars Lagerbäck. "Ja, på pappret är de favoriter", säger han till Expressen.

Argentinsk nick gav oavgjort mot Vasalund i veckan


Bilden: Inhopparen Rodrigo Soria i AIK kunde enkelt nicka in kvitteringen 1-1 mot Vasalund i veckan.Publiken hyllade den provspelande målskytten med de numera klassiska AIK-ropen "Argentina, Argentina".


AIK- Vasalunds IF 1-1 (0-0)
65:46 0-1 Andreas Varnava
78:20 1-1 Rodrigo Soria (David Fällman)
Publik: 564 på Skytteholms IP, Solna



Källa:www.aik.se

Chanko ensam räcker tyvärr ej för Bajen


Bilden:Ännu en gång avgjorde Hammarby på en fast situation. Louay Chanko skruvade in en frispark vid Mattias Hugossons stolprot och gav 1–0 mot Gefle, som också blev slutresultatet.

Frisparken var egentligen den enda feta målchans Hammarby hade på hela matchen. Gefle var det bättre laget i första halvlek, men hade också svårt att komma till avslut.

Efter paus hittade Hammarby rätt i positionerna på mittfältet, främst beroende på att Chanko klev ner i planen och gjorde sig spelbar. Laget klarade nollan utan större bekymmer.

– Defensivt är vi bra hela matchen, framför allt efter paus, det känns tryggt. Vi visar också att vi är riktigt vassa på fasta situationer. Nu får vi vässa formen under lägret på Cypern, säger Hammarbytränaren Tony Gustavsson.

Dock är Hammarby alldeles för beroende av Chanko, lagets ende spelkreatör. Anfallet är ett sorgekapitel. Charlie Davies fixade frisparken som Chanko avgjorde matchen med, det var i stort sett det enda han, Freddy Söderberg och inbytte Nathan Paulse mäktade på hela matchen.

Här behöver Hammarby förstärka rejält, snarast. Chanko kan inte skicka in avgörande frisparkar i varenda match.


Källa:www.dn.se



Arsjavin bakom Arsenals målfest mot Blackburn


Bilden:Andrej Arsjavin behövde bara två minuter på sig för att hitta nätet mot Blackburn. Framspelad av Theo Walcott petade ryssen in bollen och gav Arsenal 1-0 hemma på Emirates.

Martin Olsson fick nästan 40 minuters speltid borta mot Arsenal. Men han kunde bara se på när hemmalaget, anfört av ryssen Andrej Arsjavin, spelade ut Blackburn och vann med 4-0.

Källa:www.fotbollskanalen.se

Liverpool krossade United med 4-1

 

Bilden: Fabio Aurelio satte 3–1 på en frispark strax efter att Nemanja Vidic blivit utvisad. Liverpool vann med 4–1.


Carlos Tevez föll efter en lättare touch från Pepe Reina och Cristiano Ronaldo satte den efterföljande straffen. Men Manchester Uniteds ledning varade inte så länge innan Nemanja Vidic fumlade som sista man och Fernando Torres kunde utnyttja läget, springa sig fri och retfullt enkelt placera in 1-1.

Precis innan halvtidsvilan kapade Patrice Evra Steven Gerrard och engelsmannen tog själv hand om straffen till 2-1.

I den andra halvleken bjöd Liverpool på två ytterligare pärlor. Den första en frispark från Fabio Aurelio efter att Nemanja Vidic fått sitt andra hjärnsläpp i matchen och dragit på sig ett rött kort. Det andra på stopptid när Andrea Dossena löpte sig fri och lobbade över van der Sar i Unitedmålet.

 

Källa:www.liverpoolfc.tv


Elfsborg vinner över Svenska Mästarna med 2-0


Bilden:Sista träningsmatchen på försäsongen idag. Kalmar FF tog emot IF Elfsborg för match på Loverslunds IP idag och torskade med 2-0.

Efter en mållös första halvlek tog det Anders Svensson 15 sekunder att hitta nätet. Och det var inte vilket mål som helst. Med en kanon från 30 meter visade Anders Svensson att han är tillbaka i fin form.

Lite längre in i halvleken utökar Daniel Mobaeck från en meter i öppet mål efter att Petter Wastå varit ute på vift utan att kunna erövra bollen.




FAKTA:

Kalmars startelva:

Petter Wastå - Emin Nouri, Marcus Lindberg, Joakim Lantz, Stefan Larsson - Henrik Rydström, David Elm, Tobias Eriksson, Rasmus Elm - Lourival Assis, Daniel Mendes.

Frånvarande: Lasse Johansson (lår), Erik Israelsson (fot) och Petter Lennartsson (sjuk).


Elfsborgs startelva:

Joakim Wulff - Martin Andersson, Teddy Lucic, Johan Sjöberg (Elmin Kurbegovic 46), Johan Karlsson - Helgi Danielsson, Anders Svensson (Daniel Nordmark 82) - Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck, Emir Bajrami (Emir Bajrami 85) - Denni Avdic (Fredrik Berglund 85).

Frånvarande: Martin Ericsson, Jari Ilola, Anders Wikström, Mathias Florén, James Keene.

 

Kålla:www.barometern.se


Mystisk höftskada stoppar Linderoth-rehab väntar


Bilden:Tobias Linderoth är långt ifrån en comeback på fotbollsplanen. Han kan fortfarande inte jogga utan att höften smärtar.

- Jag joggade i förra veckan, men det kändes inte bra i höften dagen efter, så nu kör jag enbart rehabträning, säger Linderoth till Aftonbladet.

Landslagsmittfältaren gjorde comeback för sitt Galatasaray den 7 februari sedan han varit borta i nästan ett halvår för en fotskada han ådrog sig i VM-kvalet mot Albanien i september. Men efter det halvtimmeslånga inhoppet fick Linderoth nya skadeproblem.

- Vi vet inte riktigt vad det är för skada. Det kan vara hela området kring en muskel vid höften som är inflammerad. Vi håller på och undersöker det.

Om skadan inte blir bättre planerar Linderoth att flyga hem till Sverige för att rehabträna med landslagets sjukgymnast Johan Sandberg i Göteborg.

 

Källa:www.aftonbladet.se
 


Förlust för Pehrssons Ålborg mot Man City

Bilden:Ålborg, där den före detta AIK– och Djurgårdsspelaren Andreas Johansson spelade från start, saknade dock inte möjligheter och lär inte vara chanslösa i returen på hemmaplan.


För danska Ålborg blev resan till Manchester betydligt jobbigare än i december, då de spelade 2-2 mot United.

Nye tränaren Magnus Pehrsson fick se sitt lag förlora med 0-2 sedan Caicedo och Shaun Wright-Phillips skjutit in varsitt mål redan under matchens första halvtimme.


Källa:www.aabsport.dk


Irakiske skokastaren fick tre års fängelse


Bilden:Tre års fängelse blev straffet för den irakiske journalist som i fjol kastade skor mot USA:s dåvarande president George W Bush i Bagdad. Domen mot journalisten föll i dag.

Värvningsstopp i Hammarby – pengarna räcker inte

Hammarbys ekonomi är så ansträngd att det har diskuterats ett köpstopp för nya spelare.
-Visst har det diskuterats, säger klubbens vd Michael Andersson till Expressen. Vill det sig illa kan det alltså innebära att Hammarby har värvat färdigt och får inleda allsvenskan med den trupp man nu har till sitt förfogande.
- Det kan det innebära, det är inget att hyckla om, säger Andersson.

Källa:www.expressen.se

Arbetsro för "Svennis" efter Mexikos seger i natt mot Bolivia



Bilden:Sven-Göran Eriksson kan se fram mot ett par veckors välbehövlig arbetsro sedan hans mexikanska landslag skåpat ut Bolivia med 5-1 i nattens träningslandskamp i Denver, USA.


Bolivia, å sin sida, visade med all önskvärd tydlighet varför laget harvar i botten av det sydamerikanska VM-kvalet. Men segern ger ändå Eriksson lugn och ro inför uppladdningen mot den viktiga VM-kvalmatchen mot Costa Rica om drygt två veckor.



Källa:www.femexfut.org.mx
 

Ålandsresan spikad till den 9-10 maj 2009

Hej alla "fånar" och Ålandsälskare!
 
Dags att boka in årets höjdpunkt - Ålandsresan! Den 24:e i ordningen! I år blir den lite tidigare än de senaste åren, helgen 9-10 maj.




Vi kör exakt samma koncept som tigare år. Som sagt, boka in resan NU. Meddela mig så fort ni vet att ni ska med. Bokningar måste göras senast om 1 mån, dvs innan fotbollen drar igång. Jag återkommer med närmare information. Sprid detta till alla som ev. kanske inte får detta mail.
 
Hälsningar
Pierre Navier
 
P.S. Vi vann ju matchen förra året så vår målsättning måste bli att vinna två år på raken. Det tror jag aldrig
har hänt tidigare. Så i år ska vi igen försöka  få ihop ett kanonlag.

Riquelme gör tummen ner för Diego Maradona


Bilden:Argentinske mittfältsstjärnan Juan Roman Riquelme har fått nog av sin förbundskapten Diego Maradona. Därför slutar Riquelme, 30, i landslaget.

- Vi delar inte synen på etik. Så länge han är coach för landslaget kan vi inte arbeta tillsammans, säger Riquelme om relationen med Maradona.

I en tv-intervju i argentinska Canal 13 berättar den förre Barcelonastjärnan, nu i Boca Juniors, att han tog illa upp när han på radio fick veta att han inte var uttagen till landskampen mot Frankrike i februari. Riquelme blev också besviken när Maradona uttalade sig om hans spelstil i en tv-intervju.

Riquelme har en gång tidigare avslutat sin landslagskarriär, efter VM 2006. Men den gången tänkte han om och kom tillbaka.
 


" Till Gertrud" utav Kjell Sundstedt-gammal sportfåne


En berättelse om tvångssteriliseringar i Sverige
Av Kjell Sundstedt
Frank Förlag 2009


I Till Gertrud berättar manusförfattare och dramaläraren Kjell Sundstedt (född 15 december 1951 i Stockholm) om sin kamp för att försöka förstå varför hans släktingar tvångssteriliserades efter att av svenska myndigheter ha stämplats som sinnesslöa. Och de var inte ensamma om att ha drabbats under denna skamliga del av svensk modern historia.

Flera av till Kjell Sundstedts mamma Gertruds syskon placerades under 1940-talet på arbetshem där de sedan tvångssteriliserades eftersom de ansågs vara sinnesslöa. Själv lyckades Gertrud undkomma och från Stockholm kämpade i flera år för att få sina syskon fria.

Gertrud skrev brev till syskonen på arbetshemmen och det är med hjälp av dessa som Sundstedt berättar om de övergrepp som svenska myndigheter i tyskbrunt nit begick mot människor.

kjell sundstedt

Det är inte första gången Sundstedt tar upp ämnet. För två år sedan kom den Guldbaggenominerade långfilmen Den nya människan som bygger på Gertruds berättelser om sig själv och sina syskon.

I intervjuer har han förklarat, att han vill ge svenska folket en historielektion om det ekonomiskt betingade raskrig som förekom i vårt land ända in på 1970-talet, förutom att han vill ge sin mor och hennes släkt upprättelse.

Han menar att Fattigsverige inte ligger så långt tillbaka i tiden som nutidens människor tycks inbilla sig. Det var i den epoken som idén till ”danandet av en bättre människa” spreds till vida kretsar. Helt borta är den inte heller i dag, har författaren sagt med riktning mot genforskningen.

 

 Källa: Kjell E. Genberg/Dast Magazine




Välkomna alla HBG:are till innebandy torsdagkvällar 20-21.00


Bilden: Nyvalde revisorn Jan"Melker" Melkersson stretchar inför torsdagsträningen i Ålgrytehallen,Bredäng. Vi undrar var alla fotbollspelare håller hus? Dags att köra lite innebandy det är ju så populärt (läs Henke Larsson) som försäsongsträning. Ni är hjärtligt välkomna. Vi kör mellan 20-21.00.   Foto:Lars G Öhlund

   mvh
Lars G

Ara Abrahamians avstängning hävd av idrottens skiljedomstol


Bilden:Enligt Svenska Dagbladets nätupplaga har idrottens skiljedomstol, Cas, upphävt avstängningen mot Ara Abrahamian och hans förbundskapten Leo Mylläri i väntan på slutgiltig dom.


- Skönt, säger Ara Abrahamian,33 till SVD. Nu är det upp till mig och inte till Fila (internationella brottningsförbundet) att bestämma om jag ska sluta med brottningen eller inte. Jag har hållit på så länge att jag själv vill besluta om jag ska lägga av eller inte.

Men samtidigt öppnar Abrahamian dörren för OS i London 2012.

- Om jag kommer tillbaka, så är det för OS. Inget annat, säger han.

Att idrottens skiljedomstol Cas, Court of Arbitration for Sports, nu hävt avstängningen av Abrahamian betyder i praktiken att den svenske brottaren kommer att frias när den slutliga domen formulerats.


Bakgrund:

Konflikten mellan Fila och dess kontroversielle ordförande Raphael Martinetti från Schweiz och det svenska brottningsförbundet, har tidigare lett till att IOK, den internationella olympiska kommittén, tvingat Fila att ändra sina regler i enlighet med de krav Ara Abrahamian ställde. Nu ska en opartisk jury direkt kunna behandla protester från aktiva som ansett sig bli bortdömda.




Källa:www.tt.se

Ny idrottshall ska byggas på Södermalm

Bilden:Förslag till utformning av Skanstullshallens fasad mot Bohusgatan. En ny idrottshall ska byggas i Stockholm. Det beslutade Kommunfullmäktige igår. Idrottshallen Skanstullshallen planeras att byggas intill Frans Schartaus gymnasium på Södermalm, och kommer att kosta cirka 70 miljoner kronor. Hallen ersätter Åsöhallen som revs för att ge plats för nya bostäder.

 

Källa:www.sr.se


Jonas Olsson tillbaka efter skada

Premier league-proffset Jonas Olsson är kvitt knäskadan som hållit honom borta från spel sedan i januari. På måndagskvällen gjorde han comeback i reservlaget mot Stoke.

Rade Prica har skrivit på för norska Rosenborg



Bilden:Rade Prica ble mandag ettermiddag
enig med Rosenborg om en fireårs-kontrakt, og er spilleklar til seriestart mot VIF. 28-åringen har fått lite spilletid i Sunderland det siste året, og Prica ser nå frem til å komme i kamp igjen.

Bilden:- Rade er en trivelig kar og en veldig god fotballspiller. Han gjorde det virkelig bra under min tid i Aalborg og var toppscorer i ligaen. I samme periode ble han også tatt ut på det svenske landslaget, sier Erik Hamrén til RBK.no.


Fakta: Tidligere klubber: Ljungby, Helsingborg, Hansa Rostock, Aalborg og Sunderland.


Källa: www.rbk.no

Lagerbäck öppnar dörren för Goitom


Bilden:Henok Goitom gjorde två mål för sitt Valladolid i går. Nu kan den svenske tvåmålsskytten från Solna och Vasalund bli aktuell för VM-kvalmatchen mot Portugal den 28 mars. "Vi får se den 17 mars", säger förbundskapten Lars Lagerbäck till SVT.

-Vi började följa honom för några år sedan. Vi har varit nere och tittat på honom några gånger, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till SVT Sport.

Zlatan Ibrahimovic är avstängd, Johan Elmander har varit skadad, och Henke Larsson har spelat innebandy i vinter.

-Vi får se 17 mars, säger Lagerbäck och ler klurigt när han får frågan om Goitom kommer med i VM-kvaltruppen.



Källa:www.realvalladolid.es

Grönt ljus för arenan i Kalmar

Bilden:Kalmar FF tog idag ett stort steg och förhoppningsvis det sista steget mot förverkligandet av en ny arena i Kalmar när Kammarrätten nekade prövningsrätt till det överklagande som lämnats in.


Det var den tionde december som Länsrätten först avslog det överklagande som fanns mot Kalmar kommuns borgen av arenan men det stannade inte vid det avslaget utan ett ytterligare överklagande till Kammarrätten lämnades in mot domen i Länsrätten.

Efter en tids hantering hos Kammarrätten så kom idag på förmiddagen beskedet av en enhällig Kammarrätt att besluten som tagits är helt i sin ordning och inga skäl för att bevilja prövningstillstånd har visats.

-Nu står länsrättens dom fast och det här är ett efterlängtat besked, säger arenabolagets vd Ronny Nilsson till P4 Kalmar.


Beslutet kan dock fortfarande överklagas till regeringsrätten.




Källa:/www.kalmarff.se

Henke vill bli tränare i Skottland efter karriären


Bilden: Henrik Larsson tackar ja till landslaget - om förbundskaptenen Lars Lagerbäck ringer och frågar inför VM-kvalet mot Portugal 28 mars. Dessutom har Henke börjat tänka på tiden efter karriären. Han har tankar på att bli tränare i Skottland.

-Jag är med och konkurrerar och ringer han (Lagerbäck) så är det klart att jag är med, säger Henke i en exklusiv Sportspegelnintervju. -Det är jättekul med landslaget, understryker Henke. Dessutom har Henke börjat tänka på tiden efter karriären. Han har tankar på att bli tränare i Skottland.

Just nu är Henke med Helsingborg på träningsläger i ett varmt Sydafrika.

 

Källa:www-svt.se


Viktor Elm avgjorde svenskmötet


Bilden:Viktor Elms succé i holländska Heerenveen fortsätter. På lördagskvällen gjorde han det matchvinnande målet, 2—1, i den 90:e minuten hemma mot Groningen.

Heerenveen, som även matchade Patrik Ingelsten på mittfältet, tog därmed en mycket viktig seger i kampen om en plats bland de fyra bästa - en kamp där Groningen i och med förlusten halkade efter.

Hela fem svenskar fanns på planen - i Groningen spelade backarna Andreas Granqvist och Fredrik Stenman, samt anfallaren Marcus Berg.

Groningens fjärde svensk, Petter Andersson, är skadad



Källa:www.sc-heerenveen.nl

Petter Andersson knöopereras den 17 Mars

Nu ska Ljusvattnets och Bajens f.d. mittfältare Petter Andersson åtgärda sitt onda knä. Holländska Groningens mittfältare opereras den 17 mars och efter det börjar rehabiliteringen. "Man ska nog räkna med ett halvår", säger han till TV4:s Fotbollskanalen

Matte"Guldfot" årets innebandylirare 2008/09


Bilden: Han har många namn Mats Eriksson-vår äldste aktiva medlem. Nu har han utnämts till "Årets innebandylirare" säsongen 2008/09 för sin spelbegåvning och uppoffrande försvarsspel vid varje träning. Alltid med  ”glimten” i ögat och nära till ett leende" löd innebandyansvarigas  omnämnande.HBG:s ordförande Doc Navier delade ut utmärkelsen på gårdagens innebandyträning i omklädningsrummet.

Bilden: Nja,inte riktigt sant. Gulddojan som är tillverkat utav Mats"Schumacher" Eriksson är ju hbg:s nya vandringspris till "årets lirare i fotboll" som tilldelats Björn Lager säsongen 2008. Nu får väl Mats tillverka även ett vandringspris för innebandyn. En innebandyklubba i miniatyr i guld kanske?


Text o Bild
Lars G Öhlund

Djurgården fotboll värvar provspelare från Kroatien


Bilden: 19-årige fotbollsspelaren Hrvoje Milic är klar för Djurgården. Kroaten, som närmast kommer från Hajduk Split, har provspelat i Djurgården under vintern och imponerat på klubbens tränare. Foto:Djurgården-TV

– Det är en ung spelare som har spetskompetens i sin vänstra fot. Han är inte på långa vägar klar för att spela i allsvenskan eftersom han kommer från en annan miljö och behöver tid. Men det är en talangfull spelare, säger Zoran Lukic till Eurosport på nätet.

Milic, som tidigare spelat på mittfältet men i Djurgården ska testas som forward, har skrivit på ett fyraårskontrakt.




Källa:www.eurosport.com

Henrik Larsson ritade på för Helsingborg i dag


För en månad sedan bestämde sig Henrik Larsson för att fortsätta att spela allsvensk fotboll med Helsingborg. Men först i dag satte han sin namnteckning på kontraktet, som gäller för den kommande säsongen.


Källa:www.tt.se

Välkomna alla HBG:are till innebandyn torsdagkvällar 20-21.00


Bilden: Nyvalde revisorn Jan"Melker" Melkersson stretchar inför torsdagsträningen i Ålgrytehallen,Bredäng. Vi undrar var alla fotbollspelare håller hus? Dags att köra lite innebandy det är ju så populärt (läs Henke Larsson) som försäsongsträning. Ni är hjärtligt välkomna. Vi kör mellan 20-21.00.   Foto:Lars G Öhlund

   mvh
Lars G

Riihilahti klarade inte läkarundersökningen i San Jose Earthquakes


Bilden:Många har länge trott att Aki Riihilahti var klar för den amerikanska MLS-klubben San Jose Earthquakes. Finländaren hade skrivit under ett avtal med San Jose. Men har inte klarat av läkarundersökningen. Djurgården avvaktar med vad man ska göra med finländaren.


Källa:www.svenskafans.com

Pablo Pinones-Arce definitivt klar för BP i dag

Brommapojkarna fortsätter att förstärka laget inför den allsvenska återkomsten. I dag blev Pablo Pinones-Arce definitivt klar. BP hyr honom från Vejle säsongen ut.

Ishizaki tillbaka efter skadan i Elfsborg


Bilden:Fyra veckor före den allsvenska premiären gör mittfältaren Stefan Ishizaki comeback i Elfsborg i eftermiddagens match mot Brann. Ishizaki har inte spelat sedan 17 september då han drabbades av en spricka i knäskålen.

Arsenal visar tecken på gryende form

Arsenal har vänt trenden och är ett vinnande lag igen. Tisdagens 3–1 mot West Bromwich var första segern på fem matcher i Premier League, men hjälpte föga i kampen om topplaceringar.

Bakslag för Rami i sin rehabilitering


Bilden:Hamarbys Rami Shaaban kommer troligen inte kunna spela i den allsvenska premiären 4 april. Den skadade målvakten har drabbats av ett bakslag i sin rehabilitering.

Det var i juli i fjol som Rami Shaaban skadade korsbandet i ena knäet. Operation följde, men därefter har rehabiliteringen gått enligt planen. Tills för en vecka sedan. Då svullnade knäet upp och har sedan dess hindrat Shaaban från att träna enligt planen.

 

Källa:www.dn.se


”Det är inte en tennisboll” är det European Open kanske?



Bilden:Igår presenterades Sveriges nya logotyp inför ordförandeskapet i EU. Den Stockholmsbaserade byrån Bacon står för designen.Men kritiken i artikelkommentarer och från bloggar var hård.


”Tycker att den påminner väldigt mycket om Viasat-sports logga.”
”Stockholm Open hade denna exakta logga i annan färg under många år.”
”En tennisboll?”. ”Pengar i sjön”

Så löd några av kritikernas röster, Erik Kalmaru, projektledare på Bacon bemöter kritiken:
– Det är inte en tennisboll, ja den har en rund form, men den är tänkt att se ut som en jordglob, med Sverige i norr, och med ett S som i Sverige i mitten. Ambitionen har inte varit att efterlikna någon annan logga. Men det är ju såklart upp till betraktaren att döma.

 

Det kanske är dags att  Stockholm Open byter namn till "European Open 2009" eller vad säger ni ?


Källa:www.resume.se


England startar superliga för damlag nästa år


Bilden:Engelska damlandslaget jublar efter att ha kvalicerat sig till fotbolls-em 2009.


Nästa år satsar England på sin damliga i fotboll. Englands fotbollsförbund kommer att bidra med 70 000 pund (motsvarande cirka 900 000 kronor) per lag och säsong. Därmed kan spelarna bli halvtidsproffs. Englands fotbollsförbund tar ett djärvt grepp och ändrar spelsäsong för landets bästa klubblag genom att införa en ny superliga nästa år. Speltermin blir mars till oktober. Hittills har man spelat höst-vår i England.
Lagen som anmäler sig är garanterade att deltaga i två år, d v s inget lag flyttas ner efter det första och inga nya får komma till. Det blir plats för åtta lag 2010 och 2011. Målet är att utöka antalet till 12 lag 2014.

Englands fotbollförbund (FA) kommer att bidra med 70.000 pund (drygt 900.000 kr) per säsong till varje lag. Därmed kan spelarna bli proffs på halvtid.
FA anser att bidraget ska ge klubbarna samma förutsättningar.


Bilden: - Det här är en fantastisk möjlighet att göra något annorlunda. Damfotbollen står inför en ny era med stöd av en omfattande strategi för fyra år framåt, säger förbundets ordförande lord Triesman till damfotbolls.coms englandskorrespondent.


- Den nya ligan kommer att stärka damfotbollens kommersiella värde status och ge spelarna ett tydligt mål.
Klubbarna får ansöka om att spela i den nya superligan och FA kommer därefter att noggrant värdera vilka som har bäst förutsättningar att främja utvecklingen på elitnivå.


Källa:damfotboll.com / www.thefa.com



Sverige träningsspelar mot Serbien den 1 April

Svenska fotbollslandslaget VM-kvalar mot Portugal den 28 mars och åker sedan direkt från Porto till Belgrad för träningsmatch mot Serbien den 1 april, meddelade Svenska fotbollförbundet på måndagen.

Sveriges nya logga inför ordförandeskapet-Stockholm Open?


 
Bilden:Den 1 juli tar Sverige över ordförandeklubban i EU. Regeringen gav Bacon i uppdrag att ta fram en logga, skriver E24. Resultatet kan du se t.v. Men är den inte väldigt lik loggan t.h. för Stockholm Open ?

Priset för "loggan" landade på 1,3 miljoner sek  skriver E24. Sportfånen föreslår att prispengarna skall användas för att få fram nya svenska tennisstjärnor. Just nu ser det för eländigt ut inför Davis Cup matchen mot Israel i Malmö.


Logotypen ska användas till all kommunikation från ordförandeskapet. Samtidigt lanserar regeringen en ny sajt, som kan hittas på
se2009.eu.


Källa: www.dagensmedia.se

Målvaktskris i AIK – då värvas talang från Vasalund

Bilden: Tomi Maanoja och Nicklas Bergh skadade. Nu agerar AIK. I dag lånade de in Milos Petkovic, 19, från Vasalund.

 

Tomi Maanoja, 21, som skadade sig så olyckligt i lördags, opereras i dag och är sannolikt borta från spel hela 2009.

Nicklas Bergh, som fick sitt genombrott i allsvenskan i fjol, är armbågsskadad och spelar sannolikt inget under våren.

Kvar finns ”bara” Daniel Örlund, som i höstas lånades ut till norska Fredrikstad men som nu är tillbaka i AIK och förstås blir tränarnas förstaval när allsvenskan sparkar igång.


Lånas till 30 juni

Men i dag agerade AIK och värvade talangen Milos Petkovic, 19, från Vasalund. I höstas var han med och spelade upp Vasalund till superettan.

Han ansluter till Solnaklubben omedelbart och lånet gäller i första hand fram till 30 juni.

 

www.aik.se


Titel nummer 1 ett för United i år


Bilden:Tottenham höll emot i 120 mållösa minuter men i straffläggningen var Manchester United starkast och vann ligacupfinalen med totalt 4—1.

Källa:TT

Viktig seger för Elmanders Bolton


Med fyra veckor kvar till VM-kvalet mot Portugal kommer Johan Elmander allt närmare full styrka efter skadeuppehållet. Elmander spelade 78 minuter när Bolton slog Newcastle med 1—0 i Premier league-fotbollen.

Otäck skada på AIK:s målvakt Tomi Maanoja

Bilden:Matchen var inne i den 65:e minuten då AIK-målvakten Tomi Maanoja i en utrusning kolliderade med Assyriskas Aziz Corr Nyang. Maanoja blev liggande och chockade åskådare kunde se att högerbenet var helt av strax ovanför fotleden.


Maanoja fördes direkt med ambulans till sjukhus och troligtvis är säsongen 2009 helt över. En svår missräkning för AIK och även för den finländska U 21-landslaget där Maanoja är förstamålvakt inför EM-slutspelet i Sverige i juni.

 

Efter undersökning på sjukhus konstatderade AIK:s läkare Karol Zyto att skadan var precis så allvarlig som befarat,

- Det är en tvärfraktur, dvs båda benpiporna i underbenet som är rakt av. Han kommer att opereras senast måndag. Tomi blir med största sannolikhet borta hela säsongen. Han är vid gott mod, men ledsen såklart, säger han i ett pressmeddelande från AIK.

 

P.S. AIK:s träningsmatch mot Assyriska blev minst sagt händelserik. Först skadade sig målvakten Tomi Maanoja så illa att han bröt fotleden.
Sedan kollapsade också assisterande tränaren Christer Svärd.
Svärd fördes till Karolinska sjukhuset - men efter att han tagit lite prover så kunde det konstateras att det inte var något allvarligt.
- Han svimmade och mår efter omständigheterna bra, säger AIK:S läkare Karol Zyto som hade fullt upp på lördagen efter Maanojas skada till FotbollsExpressen.se.

 

Fakta:

AIK-Assyriska 0-0 (0-0)  Publik på Skytteholm:2.100

 

AIK:s startelva mot Assyriska: 1 Tomi Maanoja (67) - 18 Markus Jonsson, 11 Niklas Backman (78), 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson - 14 Kenny Pavey (78), 15 Kevin Walker (78), 8 Daniel Tjernström (K), 19 Martin Kayongo- Mutumba - 10 Iván Obolo, 17 Saihou Jagne (59). Avbytare: 25 Yussuf Saleh (59), 27 Daniel Örlund (67), 6 Walid Atta (78), 16 Pierre Bengtsson (78), 24 Daniel Gustavsson (78), 2 Patrik Bojent, 26 Pontus Engblom.