City petade ner United från tronen

Slaget om Manchester och England är över. Manchester City leder nu Premier league efter att Vincent Kompany nickat in matchens enda mål i superderbyt.

Nu har "lillebror" City greppet om ligatiteln inför de två återstående omgångarna. De båda Manchesterlagen står båda på 83 poäng, men City har bättre målskillnad och leder därmed tabellen inför de avslutande matcherna mot Newcastle (borta) och Queens Park Rangers (hemma).

För United återstår Swansea (hemma) och Sunderland (borta).


Erik Karlsson spelklar för VM


Bilden:NHL:s poängbäste back Erik Karlsson kommer att förstärka Tre Kronor i ishockey-VM, det meddelade det svenska ishockeyförbundet på måndagskvällen.

Nu är försäkringsfrågan löst, Ottawas och hela NHL:s bästa offensiva back kommer att spela VM för Tre Kronor. 21-åringen kommer ansluta till VM-truppen på torsdag.

När Radiosporten talade med förbundskapten Pär Mårts tidigare på måndagskvällen så var det inte helt klart att Karlsson skulle spela, men Mårts såg då inga hinder för att det skulle lösa sig.

– Jag är väldgt optimistisk. Det är väl bra om vi kan få en sån kille som har lyckats så bra i år, sade Pär Mårts då.

Och Detroits och Tre Kronors stjärncenter Henrik Zetterberg välkomnar Erik Karlsson till VM-laget. Zetterberg har imponerats av 21-åringens framfart i NHL den gångna säsongen.

– Det är en otrolig spelare, så det ska bli väldigt kul att få spela med honom, säger Henrik Zetterberg till Radiosporten.

Vad är det som är otroligt med honom?

– Han är liksom överallt på isen, har otrolig blick för spelet, passar bra och skjuter bra. Han är ganska komplett.


Karlsson är det 14:e NHL-proffset hittills att bli klar för VM. Övriga NHL-spelare är: Daniel Alfredsson, Jhonas Enroth, Jonathan Ericsson, Loui Eriksson, Johan Franzén, Victor Hedman, Niklas Hjalmarsson, Niklas Kronwall, Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Jakob Silfverberg, Viktor Stålberg, Henrik Zetterberg.

 

Källa:www.sr.se


Fredrik Hynning tillbaka i AIK


Bilden:Ännu en pusselbit i sportchefen Anders Gozzis lagbygge har fallit på plats. Forwarden Fredrik Hynning är tillbaka i Gnaget.


Sportchefen Anders Gozzi har tagit hem ännu en AIK:are. Fredrik Hynning, 28, vänder hem till Stockholmsklubben efter åtta år. Forwarden, som lämnar Skellefteå efter en säsong, har tecknat ett två-årsavtal med AIK.

– Fredrik är ännu en spelare med starka band till AIK och vi är väldigt glada att han väljer att komma hem. Fredrik kommer med sin frejdiga skridskoåkning och goda spelsinne passa bra i AIK. Tillsammans ska vi arbeta för att få tillbaka honom i den form som gjorde honom till landslagsspelare, säger sportchefen Anders Gozzi.

Hynning lirade i AIK som ungdoms- och juniorspelare och tog klivet upp i A-laget säsongen 2002/2003. Efter två säsonger med AIK lämnade den skridskostarka forwarden allsvenskan för elitserielaget Luleå. Totalt spelade han 90 matcher för AIK och hann göra 57 poäng. Sedan dess har det blivit 324 elitseriematcher för Luleå, Timrå och Skellefteå.

Kontraktet har skrivits på två år. Men forwarden hoppas det blir fler.
– Nu ska jag och familjen leta bostad här. Vi ska försöka köpa något mer permanent boende. Jag har skrivit för två säsonger, men jag hoppas det blir fler. Jag är hemma i AIK för att stanna, avslutar Hynning.


 

TRUPPEN JUST NU...

Nyförvärv: Broc Little, Västerås, Alexander Hamberg, Almtuna, Mathias Janmark, AIK J20, Björn Melin, Lukko, Daniel Larsson, HV71, Perra Johnsson, Timrå, Mats Lindgren AIK ungdom, Andres Hultin, AIK J20, Andreas Frisk, Örebro, Fredrik Hynning, Skellefteå

Förluster: Kent McDonell, klubb ej klar, Markus Svensson, do, Fredrik Svensson, do, Richard Gynge, do, Johannes Salmonsson, Linköping, Daniel Rudslätt, slutar

 


Källa:www.aikhockey.se


Daniel Alfredsson är klar för VM

Bilden:Daniel Alfredsson är klar för spel i ishockey-VM. Forwarden ansluter till truppen på torsdag den 3 maj. Det skriver Svenska ishockeyförbundet på sin hemsida i kväll.

 

Andra NHL-spelare som är klara för VM-spel är målvakten Jhonas Enroth, backarna Jonathan Ericsson, Loui Eriksson, Victor Hedman, Niklas Kronwall och Niklas Hjalmarsson, och anfallsspelarna Johan Franzén, Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Jakob Silfverberg, Viktor Stålberg och Henrik Zetterberg.

De ansluter till Tre Kronor-truppen måndagen den 30 april. Sverige spelar första matchen mot Norge på Globen på fredag kväll.


Nu är det upp till bevis för Tre Kronor efter de senaste fem förlusterna !


 

Källa:www.sr.se


Tony Gustavsson assisterar Sundhage i OS

Förre Hammarbytränaren Tony Gustavsson ska leda USA:s damlandslag i OS i London som assistent till Pia Sundhage.

Gustavsson har tillbringat tid i USA tillsammans med laget och väntar nu på grönt ljus på sin ansökan om arbetstillstånd innan kontraktet med det amerikanska fotbollsförbundet kan skrivas på. Uppdraget börjar direkt och sträcker sig endast över sommaren.

Efter att ha fått sparken från Hammarby 2009 har Gustavsson tränat norska Kongsvinger och jobbat som expertkommentator i tv.

 

Källa:[email protected]


Cassano och Ibrahimovic ordnade Milan-seger

Antonio Cassano gjorde mål för första gången sedan comebacken, Zlatan Ibrahimovic gjorde två och det blev seger med 4-1. Enda problemet: Samtidigt vann Juventus och behåller titelgreppet.

Antonio Cassano spelade sin första match från start sedan stroken i oktober. Mot Siena var han tillbaka i Milans anfall bredvid Zlatan Ibrahimovic. Det blev succé.

Redan efter 26 minuter gjorde Cassano mål efter förarbete från svensken, och kort därefter bjöd italienaren igen när han hittade Ibrahimovic i straffområdet. Med ett hårt vänsterskott gjorde svensken sitt 25:e ligamål för säsongen.

I matchens sista anfall gjorde Ibrahimovic mål igen och 26 fullträffar under en och samma säsong innebär att hans personliga målrekord från säsongen i Inter 2008/2009 är slaget. Cassano stod för framspelningen.

Men trots de positiva Milannyheterna kunde de rödsvarta fansen inte fira segern särskilt vilt.

Anledningen är förstås Juventus.

Laget har nu spelat 35 ligamatcher utan att förlora och är inget vidare kul gång att ha framför sig i tabellen. "Juves" 4-0-seger mot bottenlaget Novara innebär att Milan är fortsatt tre poäng efter i titelkampen när tre omgångar återstår.


[email protected]


Nytt bottennapp av Tre Kronor mot Finland

Sverige föll med 1-4 mot Finland i den sista matchen av Czech Hockey games, och slutar sist i turneringen.

Tidigare under turneringen så har det varit försvarsspelet som spökat för svensk del. Mot Finland var det i stället anfallsspelet som lämnade mycket att önska.

Första halvan av matchen var Sverige väl så vasst som Finland, men avsluten var för tama.

Finländarna tog ledningen redan efter 1.28, då Jussi Jokinen sköt pucken förbi målvakten Jhonas Enroth i numerärt överläge. Enroth var bra, men Ville Peltonens 2-0-mål halvvägs in i mellanperioden borde han ha tagit.

4.52 in i tredje perioden gjorde Patrik Zackrisson 1-2, bara för att se Finland öka på till 3-1 knappt fem minuter senare.

Sista minuten plockade Tre Kronor ut målvakten och Finland kunde fastställa slutresultatet 4-1.

Jumboplatsen i Tjeckien innebär att Sverige även blev sist i säsongens Euro hockey tour.


Rangers tog ledningen mot Washington i kvarten

Henrik Lundqvist och NY Rangers är ett steg närmare att ta hem Stanley cup-bucklan. De vann det första mötet i kvartsfinalserien i NHL mot Washington med 3-1.

Matchen avgjordes i mitten av slutperioden när Chris Kreider, i sin blott sjätte NHL-match i karriären, först sköt in 2-1-målet och sedan spelade fram Brad Richards till 3-1 en dryg minut senare.

Den 20-årige forwarden Kreider plockades nyligen upp från collegehockeyn, vilket visade sig vara ett genidrag.

Det var annars ingen vidare öppen tillställning i Madison Square Garden. Båda lagen fokuserade på en stabil defensiv, och det skapades inte särskilt många farliga målchanser.

Henrik Lundqvist höll nollan i nästan två perioder.

Det krävdes en riktigt bra flippassning av Brooks Laich som Jason Chimera kunde styra in mellan svenskens ben för att få hål på honom, och då var det bara fyra sekunder kvar till den andra pausvilan. Han hade dessutom turen att få hjälp av ribban och stolpen ett par gånger.

Kvartsfinalserien avgörs i bäst av sju matcher.


Ännu en förlust för Tre Kronor

Tre Kronor föll mot Ryssland i Czech hockey games. Det var den fjärde raka förlusten i träningskamper inför hemma-VM.

Det var en av de sista chanserna att spela in sig i VM-truppen. Få tog den.

Tre Kronor föll igen i Kajotbet hockey games, 2-4 mot Ryssland.

Förlusten var den fjärde i rad, den andra i Tjeckien-turneringen, och förbundskapten Pär Mårts har all anledning att vara tacksam över att ett helt gäng NHL-proffs är på väg in i laget.

För med mindre än en vecka kvar till VM-premiären är Tre Kronor i dess nuvarande utseende ett stort frågetecken.

Mot Tjeckien i torsdags bjöd svenskarna på tre av fem baklängesmål.

På lördagen var det ett ras i slutet av andra perioden - tre insläppta mål på 3.35 - som knäckte laget.

Ryssland tog ledningen när Sverige hade två spelare utvisade. Jevgenij Kuznetsov pricksköt 2-0 ur dålig vinkel, ett skott som den annars duktige målvakten Viktor Fasth borde ha tagit.

3-0-målet stötte Joel Lundqvist in i egen bur.

Genomklappningen kändes ologiskt eftersom Tre Kronor hade spelat upp sig efter en tveksam start.

Niklas Olausson reducerade dock och gav matchen lite nerv inför tredje perioden.

Med 4.12 kvar av ordinarie tid tryckte Mattias Karlsson in 2-3, men Ryssland replikerade snabbt till 2-4 och det var avgjort.

Noterbart är att Sverige ådrog sig hela tio tvåminutersutvisningar. Och att Coloradoforwarden Gabriel Landeskog tvingades lämna isen i första perioden med en skada.


Tito Vilanova tar över Barcelona efter Pep Guardiola

Assisterande tränaren tar över huvudansvaret när Pep Guardiola lämnar efter säsongen.

Barcelona meddelade beslutet på en presskonferens på fredagen, där Guardiola också officiellt meddelade att han lämnar klubben efter säsongen.

42-årige Francesc "Tito" Vilanova har varit andretränare till Pep Guardiola sedan 2007, då de två tillsammans tog över Barcas b-lag. Året efter följde han med Guardiola när denne tog över ansvaret för a-laget efter Frank Rijkaard.


Hammarby fortsatt obesegrade-Brage var laget

Hammarby har fått en flygande start på säsongen. 2-0 borta mot Brage var lagets fjärde raka seger.

Hammarby tog ledningen i slutet av den första halvleken sedan Sebastian Castro-Tello kastat sig fram på Figueroas inlägg och nickat in bollen bakom Gerhard Andersson i Bragemålet.

2-0 kom i upptakten av den andra halvleken genom Christophe Lallet. Även han nickade in bollen sedan Andreas Dahl slagit en frispark.

Hammarby är fortsatt obesegrade och leder nu superettan före Assysriska som har en match mindre spelad.


Brage-Hammarby IF (0-1) 0-2

0-2 (0-1)

Hammarby: Sebastian Castro-Tello (37), Christophe Lallet (51).

Publik: 6 500.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Hammarby 4 4 0 0 8 2 6 12
2 Assyriska Föreningen 3 3 0 0 8 2 6 9

3 Jönköpings Södra 3 3 0 0 8 2 6 9

4 Östers IF 3 3 0 0 5 2 3 9
5 IF Brommapojkarna 3 2 0 1 4 4 0 6
6 Varbergs BoIS FC 4 2 0 2 4 4 0 6
7 IK Brage 4 2 0 2 5 7 -2 6
8 Halmstads BK 3 1 1 1 2 1 1 4
9 Umeå FC 3 1 1 1 4 4 0 4
10 Ängelholms FF 3 1 1 1 3 3 0 4
11 Landskrona BoIS 3 1 0 2 4 5 -1 3
12 Trelleborgs FF 3 0 1 2 2 4 -2 1

13 Falkenbergs FF 4 0 1 3 2 5 -3 1
14 Ljungskile SK 3 0 1 2 1 5 -4 1

15 Degerfors IF 3 0 0 3 2 7 -5 0
16 IFK Värnamo 3 0 0 3 0 5 -5 0


Källa:www.hammarbyfotboll.se


Så laddar Tre Kronor upp inför VM

Den 4 maj startar ishockey-VM. Här hittar ni landslagets schema fram tills dess.


27/4: Träning, Brno.
28/4: Ryssland-Tre Kronor, 18.30, Brno.
29/4: Finland-Tre Kronor, 14.00, Brno.
1/5: Tre Kronor-USA, 15.30, Gävle.
3/5: VM-laget anmäls - minst 15 spelare (2 målvakter).
4/5: VM-premiär, Tre Kronor-Norge, 20.15, Stockholm.


Stanley Cup slutspel - N Y Rangers vidare efter 2-1 mot Ottawa

Rangers slog ut Ottawa med 2-1 i match 7 - Henke Lundqvist var otroligt bra, liksom Daniel Alfredsson som gjorde Ottawas mål i det som kan ha varit hans sista match. Silfverberg till VM - Erik Karlsson som gjort succé och nominerats till Norris Trophy är VM aktuell. Henke lundqvist, Carl Hagelin och Anton Strålman med flera spelar vidare. Rangers får möta Capitals i kvartsfinal.Inga kanadensiska lag vidare till kvartsfinal.


Borges segerskytt på Strömvallen


Bilden:AIK besegrade Gefle IF FF med 1-0 på Strömvallen efter att Celso Borges svarat för segermålet bara 52 sekunder in i matchen. Segern inför 4 181 åskådare tog AIK upp på andra plats i tabellen när två av åtta matcher spelats av den sjätte omgången.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 6 5 0 1 11 5 6 15

2 AIK 6 3 3 0 6 3 3 12
3 Malmö FF 5 3 1 1 7 7 0 10
4 Åtvidabergs FF 5 3 0 2 13 9 4 9

5 Mjällby AIF 5 2 2 1 8 7 1 8
6 Helsingborgs IF 5 2 2 1 5 4 1 8
7 BK Häcken 5 2 1 2 11 7 4 7
8 IFK Norrköping 5 2 1 2 5 7 -2 7
9 GAIS 6 1 3 2 5 5 0 6
10 Kalmar FF 5 2 0 3 5 6 -1 6
11 GIF Sundsvall 5 1 2 2 7 5 2 5
12 IFK Göteborg 5 1 2 2 7 8 -1 5
13 Gefle IF 6 1 2 3 4 10 -6 5

14 Djurgårdens IF 5 1 1 3 7 9 -2 4

15 Syrianska FC 5 1 1 3 3 9 -6 4
16 Örebro SK 5 0 3 2 5 8 -3 3



Källa: www.aikfotboll.se

Bayern till final efter straffrysare mot Real Madrid

Bayern München får möta Chelsea i finalen av Champions league. Schweinsteiger satte den avgörande straffen samtidigt som Neuer räddade två.

Det krävdes ett straffavgörande, men till slut lyckades Bayern München slå ut Real Madrid och ta sig till Champions league-finalen.

Stor matchhjälte blev Manuel Neuer, som räddade två av Real-straffarna.

Real Madrid chockstartade med två mål på mindre än en kvart. Båda gångerna med Cristiano Ronaldo som målskytt.

Bayern München kom dock igen och Arjen Robben reducerade till 1-2 på straff. Det räckte till förlängning och sedan även till straffar.

Där blev Neuer stor hjälte för Bayern då han räddade två straffar, bland annat Ronaldos första.

Bastian Schweinsteiger kunde sedan sätta Bayern Münchens sista straff och skickade laget till finalen mot Chelsea.

 

Real Madrid-Bayern Munchen 3-4 (e str, 2-1 (2-1) e förl och full tid)

1-0 Cristiano Ronaldo (6 str)
2-0 Cristiano Ronaldo (14)
2-1 Arjen Robben (27 str).

Straffar, Real Madrid: Cristiano Ronaldo miss, Kaka miss, Xabi Alonso mål, Sergio Ramos miss.
Bayern München: David Alaba mål, Mario Gomez mål, Toni Kroos miss, Philipp Lahm miss, Bastian Schweinsteiger mål.

Varningar, Real Madrid: Pepe, Alvaro Arbeloa, Esteban Granero.
Bayern München: David Alaba, Arjen Robben, Luiz Gustavo, Holger Badstuber.

Domare: Viktor Kassai, Ungern.

Publik: 80 000.

 

Källa:www.srse.


Skrällen - Chelsea slog ut Barca och är klara för CL-final

Chelsea lyckades med det till synes omöjliga  - och tog sig förbi giganterna Barcelona till Champions league-final.

Det var en mycket märklig fotbollsmatch som utspelade sig på Camp Nou i Barcelona i returen i semifinalmötet i Champions league.

Chelsea hade 1-0 att gå på från mötet i London och satsade allt på ett kort - försvarsspelet. Likt ett handbollsförsvar stod Chelseaspelarna samlade och lät Barcelona spela runt utanför straffområdet.

Det såg dock ut att inte gå vägen.

Sergio Busquets satte 1-0 för hemmalaget efter en dryg halvtimmes spel. Andrés Iniesta ökade på till 2-0 för Barcelona i slutet av den andra halvleken, och just då var Barcelona i final.

Dessförinnan hade Chelsea dessutom fått John Terry utvisad efter att han fult tryckt upp ett knä i ryggen på Alexis Sanches. Men sedan började det gå snett för katalanerna.

Ramires reducerade ställningen i matchen för Chelsea precis före paus - och Chelsea var åter i förarsätet. Lionel Messi sköt en straff i ribban i början av andra halvlek, och hade senare även ett skott i stolpen.

I stället var det den inbytte och inte längre så notoriske målskytten Fernando Torres som kunde avgöra matchen på ett friläge i matchens slutminuter.

Chelsea är därmed klart för final i Champions league för första gåneg sedan 2008. Där får de dock klara sig utan lagkaptenen John Terry, målskytten Ramires och Meireles som alla är avstängda.

 

Barcelona-Chelsea 2-2(2-1)

1-0 Sergio Busquets (35), 2-0 Andres Iniesta (43), 2-1 Ramires (45), 2-2 Fernando Torres (90).

Utvisningar Chelsea: John Terry (37).

Varningar, Barcelona: Andres Iniesta, Lionel Messi.
Varningar Chelsea: John Obi Mikel, Ramires, Branislav Ivanovic, Petr Cech, Frank Lampard, Raul Meireles.

Domare: Cuneyt Cakir, Turkiet.
Publik: 94 629.

 

Källa:www.sr.se


Perra Johnson blir AIK:s nye tränare


Bilden:Per-Erik Johnsson blir ny huvudtränare för AIK:s ishockeylag efter Roger Melin.


AIK har klart med tränarstab inför nästa säsong. Värmlänningen Per-Erik Johnsson tar över huvudansvaret.
– ”Perra” är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper, säger sportchefen Anders Gozzi.

Sedan AIK:s säsong tog slut har den stora snackisen handlat om vem som ska ta över efter Roger Melin och Gunnar Persson. Nu står det klart.

Ny huvudtränare blir 53-årige Per-Erik Johnsson. Vid sin sida kommer han att ha den förre NHL-spelaren Mats Lindgren och AIK:s tidigare J20-tränare Anders Hultin.
– Vi fortsätter att fokusera på det som gjort oss framgångsrika de senaste åren: lagbygget. ”Perra” är en erkänt skicklig tränare som har en förmåga att skapa starka och dynamiska grupper. Tillsammans med Mats och Anders är jag övertygad att AIK kommer ha stora möjligheter att ta nästa steg, säger sportchefen Anders

AIK blir Per-Erik Johnsson fjärde elitserieklubb. Värmlänningen har vunnit två SM-guld med Färjestad och utsågs till årets coach 2008/2009. Han kommer närmast från Timrå IK.

Anders Hultin, som flyttas upp från AIK:s J20-lag och Mats Lindgren, som är verksam i AIK:s ungdomsverksamhet, tar nu klivet in i hetluften. Johnsson och Lindgren jobbade tillsammans under två säsonger i Skellefteå.
– Mats och ”Perra” var framgångsrika när de ledde Skellefteå. De kompletterar varandra väl och delar synsätt på hockey. Anders är en duktig istränare som har haft stora framgångar med våra juniorlag.

Som ny fystränare anställs Fredrik Sjölander. Utöver de fyra nya namnen finns sedan tidigare målvaktstränaren Stefan Persson och lagledaren Jan Samryd i staben.

Att sportchefen Anders Gozzi utökar ledarstaben är ett led i ett nytt tänk.
– Vi vill jobba mer med utveckling av varje enskild spelare. ”Perra” kommer ha ett övergripande ansvar och se till att skapa en stark och vinnande grupp. De andra tränarna får mer tid till individuell utveckling för varje spelare.

Trots att större delen av ledarstrukturen är utbytt kommer det inte bli några större förändringar i hur AIK ska spela ishockey. Laget ska även i fortsättningen stå för fartfylld och aggressiv hockey.
– Vi kommer inte ändra spelsätt. Självklart kommer tränarstaben sätta sin taktiska prägel på laget. Men vi har en grundidé som genomsyrar hela vår verksamhet från A-lag till ungdoms- och juniorlag. Fart och kraft kommer även i fortsättningen vara ledord, avslutar Gozzi.

AIK Ishockey
[email protected]



Daniel Larsson är ny målvakt i AIK


Bilden:Målvakten Daniel Larsson, 26, är klar för två säsonger i AIK.


– Daniel är en stor målvaktstalang av internationell klass, säger sportchefen Anders Gozzi om värvningen.

Sportchefen Anders Gozzis lagbygge fortsätter. Nu är ännu en landslagsmeriterad spelare kontrakterad. Målvakten Daniel Larsson, 26, är klar för spel i AIK. Den Bodenfostrade målvakten har skrivit på för två säsonger i Stockholmsklubben och ska ersätta Viktor Fasth som förväntas försvinna till NHL.
– Daniel är en stor målvaktstalang av internationell klass. Vi är övertygade att han tillsammans med vår målvaktstränare Stefan Persson kommer att utvecklas ytterligare, säger sportchefen Anders Gozzi.

Larsson har de två senaste åren representerat Jönköpingsklubben HV71. Målvakten gjorde förra säsongen nio landskamper med Tre Kronor och för fyra år sedan mottog han Honkens trofé som elitseriens bästa målvakt.

AIK:s målvaktstränare Stefan Persson beskriver målvakten som rörlig och placeringssäker.
– Daniel är en snabb och smidig målvakt som läser spelet bra. Han har en stark vinnarmentalitet och stor kapacitet. Daniel är i en bra ålder och det ska bli spännande och roligt att få jobba tillsammans med honom, säger Persson.

Sportchefen Gozzi är nöjd med målvaktsuppsättningen inför nästa säsong.
– Det känns som vi har det väl förspänt på målvaktssidan. Niklas Lundström är en framtida JVM-målvakt som redan visat att han håller bra elitserieklass. Alexander Hamberg är en spännande målvakt som har möjligheter att utvecklas till en riktigt bra målvakt, avslutar Gozzi.

 

Källa:www.aikhockey.se


Tredje raka segern för Bajen


Hammarby besegrade Brommapojkarna med 3-1 inför 9851 åskådare på Söderstadion. Christophe Lallet gjorde Hammarbys andra mål efter att BP tio minuter tidigare gett Hammarby ledningen genom självmål i första halvlek. Efter paus fastställer Sebastian Bojassen slutresultatet till 3-1.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Assyriska Föreningen 3 3 0 0 8 2 6 9
2 Jönköpings Södra 3 3 0 0 8 2 6 9

3 Hammarby 3 3 0 0 6 2 4 9

4 Östers IF 3 3 0 0 5 2 3 9
5 IK Brage 3 2 0 1 5 5 0 6
6 IF Brommapojkarna 3 2 0 1 4 4 0 6
7 Halmstads BK 3 1 1 1 2 1 1 4
8 Umeå FC 3 1 1 1 4 4 0 4
9 Ängelholms FF 3 1 1 1 3 3 0 4
10 Landskrona BoIS 3 1 0 2 4 5 -1 3
11 Varbergs BoIS FC 3 1 0 2 3 4 -1 3
12 Falkenbergs FF 3 0 1 2 2 4 -2 1

13 Trelleborgs FF 3 0 1 2 2 4 -2 1
14 Ljungskile SK 3 0 1 2 1 5 -4 1

15 Degerfors IF 3 0 0 3 2 7 -5 0
16 IFK Värnamo 3 0 0 3 0 5 -5 0


Källa:www.hammarbyfotboll.se

AIK kryssade Sundsvall-trots drömmål av Milosevic


Bilden:AIK kunde vid seger mot Sundsvall befästa sin position i den allsvenska toppen. Men det blev bara ett poäng då Sundsvall kvitterade i andra halvlek.

Det blev inte någon tabelledning för AIK efter matchen mot Sundsvall. Matchen slutade 1-1 och den största behållningen i matchen var Alexander Milosevics drömmål från 40 meter efter 14 spelade minuter.

Faktum är att det var de gästande nykomlingarna som skapade mest. Både Pa Dibba och Ari Freyr Skulason testade Ivan Turina i första halvlek, och några minuter efter paus räddades AIK-målvakten av stolpen när Michel Pires sköt.

När Giffarnas utdelning kom till slut var det en gammal AIK-bekanting som slog till. Kevin Walker sköt från dålig vinkel 1-1 i 60:e minuten - ett skott som såg allt annat än otagbart ut för Turina.

Vassaste läget att göra ett segermål hade AIK:s Daniel Gustavsson, som frispelad avslutade rakt på Berglund i Gif-målet.

Mycket handlade om att stänga ytor för båda lagen. AIK ska vara nöjda med en poäng då det var GIF Sundsvall som satte störst press och hade flest chanser.


AIK-Gif Sundsvall (1-0) 1-1

1-0 Alexander Milosevic (15), 1-1 Kevin Walker (60).

Varningar, AIK: Celso Borges. Gif Sundsvall: Kevin Walker, Robert Lundström, Fredrik Holster, Emil Forsberg.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 9 771.

 

Källa:www.sr.se


Förlustfritt AIK tar emot Sundsvall i dag

AIK är det enda laget som ännu inte förlorat i Allsvenskan 2012. I fjol kom AIK:s första förlust i just femte omgången.

Efter en tuff inledning med två 1-0-förluster har nykomlingen Sundsvall gjort sex mål och tagit fyra poäng på de två senaste matcherna.


Statistik:

  • På totalt 24 allsvenska möten med AIK har Sundsvall endast tre segrar.
  • Den senaste nykomlingen som besegrade ”Gnaget” på Råsunda i Allsvenskan var Hammarby den 19 maj 1998. AIK är också det enda laget som inte varit i underläge i någon match hittills i Allsvenskan.
  • Under Sundsvalls senaste allsvenska sejour 2008 mäktade laget endast med två bortasegrar. Bättre förra året i Superettan när ”Giffarna” tog sju bortasegrar.
  • Kevin Walker har spelat 26 allsvenska matcher för AIK och gjort ett mål. På bara fyra matcher i Sundsvall har Walker redan dubblat sin allsvenska målskörd.


Källa: Infostrada



Zetterberg spelar VM - om Detroit godkänner

Här är glädjebeskedet till Pär Mårts och Tre Kronor: Henrik Zetterberg vill spela VM.

- Jag är väldigt sugen och går allt som det ska på läkarundersökningen så spelar jag VM, säger "Zäta" till HockeyExpressen.se.

Detroit åkte ur slutspelet i natt, efter 1-4 i matcher mot Nashville.
Nu meddelar Henrik Zetterberg att han vill bli den jätteförstärkning som Tre Kronor behöver i VM.

- Jag är väldigt sugen på att komma hem och spela VM. Men först måte jag gå igenom läkarundersökningen som vi alltid gör efter säsongen och få klubbens godkännande, säger Zäta.

– Om allt går bra, som jag tror att det kommer göra så spelar jag VM.
Zäta undersöks på tisdag.



Ronaldo avgjorde "El clásico"


Bilden:Real Madrids Cristiano Ronaldo låg bakom segern mot Barcelona.


Lionel Messi låg bakom målet som gav Barcelona hopp. Men Cristiano Ronaldo fick sista ordet. Bara minuter efter kvitteringen sköt portugisen 2-1 och förde Real Madrid ett stort steg närmare ligatiteln.

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har varit fullständigt överlägsna i målprotokollen den här säsongen. Inför närmast ligaavgörande "El clásico" i Barcelona på lördagskvällen hade de båda giganterna gjort 41 mål var i ligan.

Nu har Ronaldo 42.

Messi var visserligen dirigenten bakom Barcelonas kvittering till 1-1, ett snabbt anfall där precis inbytte Alexis Sanchez var sist på bollen. Men bara tre minuter senare fick Ronaldo äntligen djupledspassningen han väntat på och gav svar på tal direkt. Portugisen kom helt fri och placerade enkelt in bollen bakom Victor Valdes.

Segern innebär att Real Madrid har skaffat sig ett jätteläge att ta hem den spanska ligatiteln. Fyra omgångar återstår visserligen, men Madrid leder nu med sju poäng och kan ta i alla fall en titel den här säsongen.

För båda storlagen väntar i veckan sedan de tuffa returerna i Champions leagues semifinaler, där Real Madrid fick bara 1-2 mot Bayern München och Barcelona förlorade med 0-1 mot Chelsea i första matchen.

Barcelonas sista chans till en titel är sedan cupfinalen mot Bilbao i maj.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Real Madrid 34 28 4 2 109 30 79 88
2 FC Barcelona 34 25 6 3 97 26 71 81

3 Valencia 33 14 10 9 50 42 8 52
4 Malaga 33 15 6 12 49 46 3 51

5 Levante 34 14 7 13 48 47 1 49
6 Sevilla 34 12 10 12 41 39 2 46

7 Osasuna 33 11 13 9 37 53 -16 46
8 Athletic Bilbao 33 11 12 10 48 44 4 45
9 Atletico Madrid 33 12 9 12 44 41 3 45
10 Espanyol 33 12 9 12 43 43 0 45
11 Getafe 33 12 9 12 38 44 -6 45
12 Mallorca 34 11 10 13 36 41 -5 43
13 Real Betis 33 12 6 15 40 44 -4 42
14 Rayo Vallecano 34 12 4 18 50 60 -10 40
15 Real Sociedad 33 10 9 14 40 49 -9 39
16 Villarreal 33 8 12 13 33 47 -14 36
17 Granada 33 10 6 17 30 49 -19 36

18 Sporting Gijon 34 8 7 19 35 64 -29 31
19 Zaragoza 34 8 7 19 29 60 -31 31
20 Racing Santander 33 4 14 15 24 52 -28 26

 



Landslagsforwarden Björn Melin klar för AIK

Bilden:AIK värvar den landslagsmeriterade forwarden Björn Melin. Den 31-årige smålänningen, som närmast kommer från spel i SM-liiga och Lukko Rauma, har skrivit på för två säsonger.

 


– Björn är en begåvad offensiv spelare med bra skott och god teknik. Vi är väldigt glada att Björn väljer att satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi.

AIK:s trupp inför nästa säsong börjar ta form. Nu anländer ännu en forward till truppen. Det är landslagsmeriterade Björn Melin, 31, som återvänder till Sverige efter några år utomlands.
– Björn är en begåvad offensiv spelare med bra skott och god teknik. Det är en ödmjuk spelare med internationell rutin som passar väl in i vårt lagbygge. Vi är väldigt glada att Björn väljer att satsa på AIK och vår resa att bli en av de ledande klubbarna i Sverige, säger sportchefen Anders Gozzi.

Melin, 189 cm och 94 kg, som i Sverige har representerat HV71 och Malmö spelade under förra säsongen i Lukko Rauma i SM-liiga. Där gjorde den spelskickliga forwarden 24 poäng på 42 matcher. Melin bygger sitt spel på kraftfull skridskoåkning och god teknik. Dessutom besitter smålänningen ett fruktat handledsskott.

Forwarden har 57 landskamper på meritlistan och gjorde under förra säsongens 18 matcher och 11 poäng i den blågulatröjan. Melin har även gjort tre matcher för Anaheim Ducks i NHL och 59 matcher för Portland Pirates i AHL.


Rykten in :

Julius Hudacek, målvakt, Södertälje
Johan Backlund, målvakt, Kärpät
Dick Axelsson, forward, Modo

Martin Gerber, målvakt Växjö

 

Källa:www.aikhockey.se


Fakta: Tre Kronors uppladdning och VM

Nu börjar nedräkningen inför ishockey-VM som avgörs i Stockholm och Helsingfors.

Uppladdning:
23/4: Resa till Brno, Tjeckien, för Kajobet hockey games.
26/4: Tre Kronor-Tjeckien, 18.30, Brno.
28/4: Ryssland-Tre Kronor, 18.30, Brno.
29/4: Finland-Tre Kronor, 14.00, Brno.
1/5: Tre Kronor-USA, 15.30, Gävle.

 

VM:
4/5: VM-premiär, Tre Kronor-Norge, 20.15, Stockholm.
5/5: Tre Kronor-Tjeckien, 20.15, Stockholm.
7/5: Danmark-Tre Kronor, 20.15, Stockholm.
9/5: Tre Kronor-Tyskland, 20.15, Stockholm.
11/5: Ryssland-Tre Kronor, 20.15, Stockholm.
12/5: Italien-Tre Kronor, 20.15, Stockholm.
15/5: Tre Kronor-Lettland, 20.15, Stockholm.
17/5: Eventuell kvartsfinal, 20.15, Stockholm.
19/5: Eventuell semifinal, Helsingfors.
20/5: Eventuell final/bronsmatch, Helsingfors.


Källa:Radiosporten

Mjällby skrällde mot Djurgården

Spöket lever på strandvallen. Det blev tredje allsvenska förlusten på tre år för Djurgården mot Mjällby.

Men det blev räddat fredagsmys för tvåmålsskytten Pär "Pärlan" Ericsson efter Mjällbys seger med 4-3.

Inför mötet tyckte "Pärlan" att det skulle bli lite speciellt med match en fredagskväll som normalt sett är en lugn tacoafton.

Mjällby-anfallaren satte dock tonen för mötet med sitt ledningsmål i nionde minuten när han skarvade vidare ett inlägg från Patrik Rosengren. Kasper Jensen i Djurgårdsmålet missbedömde situationen och fick snopet se bollen smita in i mål.

Det målet blev rätt talande för första halvlek, där Mjällby fick med sig allt i luftväg. Först en hörna, som Jensen hade fingrarna på, men som nådde bakre stolpen, Marcus Ekenbergs panna och i mål. Sedan en ny hörna som seglade över DIF-försvaret och nickades in av "Pärlan" Ericsson. Mjällby hann nicka in 4-0 också (Dominique Kivuvu) innan James Keene sköt in en reducering i Mattias Aspers kryss före halvtidsvilan.

Djurgården försökte jobba sig tillbaka in i matchen. Lagkaptenen Joona Toivios frispark i 59:e minuten gav 4-2, lite energi men inte mycket mer. Inte förrän Kasper Hämäläinen lyckades trycka in 4-3 strax innan slutet av ordinarie matchtid. Mjällbyförsvaret, lett av veteranen Rosengren (200 allsvenska matcher på fredagen), höll rent i luftrummet.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Åtvidabergs FF 4 3 0 1 12 7 5 9

2 IF Elfsborg 4 3 0 1 7 4 3 9
3 AIK 4 2 2 0 4 2 2 8
4 Mjällby AIF 5 2 2 1 8 7 1 8

5 BK Häcken 4 2 1 1 10 5 5 7
6 IFK Norrköping 4 2 1 1 5 5 0 7
7 Malmö FF 4 2 1 1 5 7 -2 7
8 Kalmar FF 4 2 0 2 5 5 0 6
9 Helsingborgs IF 4 1 2 1 3 3 0 5
10 GIF Sundsvall 4 1 1 2 6 4 2 4
11 Djurgårdens IF 5 1 1 3 7 9 -2 4
12 Syrianska FC 4 1 1 2 3 7 -4 4
13 Örebro SK 4 0 3 1 5 6 -1 3

14 GAIS 4 0 3 1 2 3 -1 3

15 IFK Göteborg 4 0 2 2 5 7 -2 2
16 Gefle IF 4 0 2 2 3 9 -6 2


Källa:Radiosporten

Silfverberg till Ottawa - så reagerade Pelle Mårts

Först SM-guld med Brynäs. Nu väntar Stanley cup-slutspel för slutspelets målkung.

Jakob Silfverberg, 21, åker direkt från Gävle till Kanada, bekräftar förbundskapten Pär Mårts för Radiosporten.

– Han har en vilja att åka över och vi kan inte sätta några hinder i vägen, säger Pär Mårts.

Det handlar om att skapa goda relationer inför framtiden.

– Vi är beroende av att Jakob Silfverberg vill spela i Tre Kronor många år framåt och även att Erik Karlsson släpps om Ottawa åker ur, säger Pär Mårts.

– Vi är tvungna att följa Jakobs dröm här.

Om laget åker ur slutspelet har Silfverberg lovat att ansluta till Tre Kronors VM-trupp.

Jakob Silfverberg gjorde 13 mål i SM-slutspelet, nytt rekord.

 

Källa:www.sr.se


SM-guld till Brynäs


Bilden:Brynäs är svenska mästare i ishockey 2011-2012 efter 2-0 mot Skellefteå hemma i den sjätte finalen.

Giganterna är skakade-Chelsea överraskade mot Barcelona

Chelsea besegrade Barcelona efter att Didier Drogba gjort mål med den första halvlekekens sista spark.

Barcelona hade chanser. Flera i första halvlek att ta ledning, och flera i andra att kvittera. Men oskärpa i avslutningsfasen och kopiöst kämpande Chelseaförsvar gjorde att laget fick åka hem tomhänta.

– Det här var en jätteöverraskning. För samtidigt som Barcelona skapade målchanser och hade flera möjligheter så var Chelse värda segern. Chelsea gjorde en otroligt bra match, framförallt defensivt, och så var man hela tiden hyperfarliga i sina kontringar, sa Richard Henriksson.

Hur tänker Barcelona inför returen på Camp Nou?

– Det är förstås full fart framåt som gäller för dem. De måste anfalla och de måste göra mål, och de kommer de säkert göra också. Men nyckeln blir att försöka hålla reda på Chelseas kontringsspel, för ser det ut på samma sätt så tror jag att Chelsea kommer göra mål.

 

Källa:www.sr.se


Fördel Bayern efter rond 1 mot Real Madrid

Mario Gomez avgjorde champions league-semifinalen del 1 mot Real Madrid i den 90:e minuten.

Bayern München har med sig ett litet, men viktigt, övertag till returmötet på Santiago Bernabeu-stadion i champions league semifinal.

Bayern tog ledningen efter 17 minuter när Franck Ribéry fick dunka in bollen efter en hörna.

Därefter var det till stor del Bayern München som fortsatte att föra matchen på Allianz Arena.

När Real Madrid kvitterade genom tyske Özil i den andra halvleken fortsatte Bayern framåt, medan Real såg ut att vara nöjda.

Segermålet från Mario Gomez i den allra sista ordinarie minuten var välförtjänt och ger Bayern ett hyggligt utgångsläge att få komma tillbaka till sin hemmaplan Allianz Arena, där finalen spelas senare i vår.

 

Bayern Munchen-Real Madrid (1-0) 2-1

1-0 Franck Ribery (17), 1-1 Mesut Özil (53), 2-1 Mario Gomez (90).

Varningar, Bayern München: Holger Badstuber, Arjen Robben, Philipp Lahm.
Real Madrid: Xabi Alonso, Fabio Coentrao, Angel Di Maria, Sergio Ramos, Gonzalo Higuain, Marcelo.

Domare: Howard Webb, England.
Publik: 66 000.

 

Källa:fotboll.sr.se


Just nu: Saik håller liv i finalen

För andra matchen i rad blåstes Brynäs på en guldfest då Skellefteå vann med 3-2 och reducerade i matchserien. Oscar Möller sköt segermålet i en dramatisk match.

Oscar Möller gör 3-2 för Skellefteå


Ranégie avgjorde i 88:e minuten mot DIF

Malmö FF har fått upp farten i allsvenskan. Mot Djurgården kom andra raka segern - 3-2 efter sent segermål i en händelserik match på Stadion.

Efter första 45 hade Djurgården inte skapat mer än ett tidigt men farligt skott från Kasper Hämäläinen.

Det skulle komma desto mer efter paus.

James Keene, som för första gången fick chansen från start i Djurgårdens anfall, dunkade in 1-2-reduceringen i 54:e minuten.

– När de gör 2–1 känner publiken att de är med i matchen. Sedan tappar vi markeringen på en hörna och det blir 2–2, säger Ranégie.

2-2-målet kom tio minuter senare när Hämäläinen nickade in en hörna och fick flertalet av de 9 582 åskådarna på fötter.

Lite senare fastnade jublet i halsgropen när inhopparen Christer Youssef prickade stolpen.

Sedan svängde matchen igen.

Fjolårets allsvenske skyttekung Mathias Ranégie fick två jättelägen att avgöra för MFF, innan han med hjälp av en Djurgårdenförsvarare forcerade in gästernas segermål i 88:e minuten.

– Hoppas att det här ger lite vind i seglen, säger Mathias Ranégie.

– Vi gjorde lite väl mycket misstag i dag, säger Djurgårdens Kasper Hämäläinen.

Vad säger du, är ni bra, Djurgården?

– Jag vet inte. Där är det ett litet frågetecken, i alla fall när det gäller jämnheten. Men spelar vi som vi gjorde första halvtimmen av andra halvlek kan vi slå vem som helst.

 

Djurgården-Malmö (0-2) 2-3

0-1 Wilton Figueiredo (12), 0-2 Jiloan Hamad (32), 1-2 James Keene (54), 2-2 Kasper Hämäläinen (64), 2-3 Mathias Ranégie (87)

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Åtvidabergs FF 4 3 0 1 12 7 5 9

2 IF Elfsborg 4 3 0 1 7 4 3 9
3 AIK 4 2 2 0 4 2 2 8
4 BK Häcken 4 2 1 1 10 5 5 7

5 IFK Norrköping 4 2 1 1 5 5 0 7
6 Malmö FF 4 2 1 1 5 7 -2 7
7 Kalmar FF 4 2 0 2 5 5 0 6
8 Mjällby AIF 4 1 2 1 4 4 0 5
9 Helsingborgs IF 4 1 2 1 3 3 0 5
10 GIF Sundsvall 4 1 1 2 6 4 2 4
11 Djurgårdens IF 4 1 1 2 4 5 -1 4
12 Syrianska FC 4 1 1 2 3 7 -4 4
13 Örebro SK 4 0 3 1 5 6 -1 3

14 GAIS 4 0 3 1 2 3 -1 3

15 IFK Göteborg 4 0 2 2 5 7 -2 2
16 Gefle IF 4 0 2 2 3 9 -6 2

 

 


Drömmål när Bajen vände mot Umeå FC


Umeå FC gjorde en väldigt bra första halvlek och hade en 1–0-ledning med sig in till halvtidsvilan. Bajen gjorde en betydligt bättre andra halvlek och kvitterade genom ett inlägg från Adis "Baggio" Husidic som en felplacerad Jonatan Johansson stötte in i eget mål. Sebastian Castro-Tellos matchavgörande läckerbit kommer att vara med i diskussionerna om årets mål.

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Jönköpings Södra 2 2 0 0 7 2 5 6
2 Assyriska Föreningen 2 2 0 0 5 2 3 6

3 Hammarby 2 2 0 0 3 1 2 6

4 IF Brommapojkarna 2 2 0 0 3 1 2 6
5 Östers IF 2 2 0 0 3 1 2 6
6 Ängelholms FF 2 1 1 0 2 1 1 4
7 Halmstads BK 2 1 0 1 2 1 1 3
8 Varbergs BoIS FC 2 1 0 1 2 2 0 3
9 IK Brage 2 1 0 1 3 4 -1 3
10 Trelleborgs FF 2 0 1 1 2 3 -1 1
11 Umeå FC 2 0 1 1 2 3 -1 1
12 Falkenbergs FF 2 0 1 1 1 2 -1 1

13 Landskrona BoIS 2 0 0 2 2 4 -2 0
14 IFK Värnamo 2 0 0 2 0 2 -2 0

15 Degerfors IF 2 0 0 2 1 5 -4 0
16 Ljungskile SK 2 0 0 2 1 5 -4 0


Källa: www.hammarbyfotboll.se

Köp biljetter till 101:an mot England!

Hej Lars,
I morgon, tisdag 17 april, släpps förköpsbiljetterna till den första matchen på Friends Arena, mot England den 14 november.

Svenska Fotbollsförbundet har placerat de supportrar som har för avsikt att sjunga och heja fram landslaget på arenans kanske sämsta platser – i ena hörnet. Alltså bort från den centrala placering på Råsundas norra läktare som Camp Sweden varit hänvisade till på den nuvarande nationalarenan.

Camp Sweden har under den senaste veckan fört samtal med Svenska Fotbollsförbundet – utan att någon förändring har skett. Därför uppmanar vi nu medlemmarna i Camp Sweden att göra sektion 101 till vår egen sångsektion.  

Biljetterna släpps den 17 april för medlemmar i
www.fotbollssupporter.se. Det allmänna biljettsläppet är den 25 april.

Läs mer och se en arena-karta här.

Serie B-spelare dog på plan


Bilden:Livornos mittfältare Piermario Morosini föll plötsligt ihop och avled under lördagens serie B-match mot Pescara.


Morosini fick behandling på planen och fördes sedan till sjukhuset Civile Santo Spirito i Pescara. Han var vid medvetande när han lämnade arenan, men hans tillstånd uppges ha varit allvarligt när han kom till sjukhuset. Hans liv gick inte att rädda. Matchen avbröts.

Morosini kollapsade i första halvlek. Han försökte resa sig men lyckades inte och föll igen, sade Pescaraledaren Danilo Iannascoli till Sky television.

– Han tittade mig i ögonen när han fördes in i ambulansen.

Ambulansen kunde inte köra in på planen på grund av att ett fordon blockerade infarten, vilket gjorde att det tog längre tid för spelaren att komma under vård.

Samtliga matcher i den italienska ligafotbollen sköts upp under helgen, däribland Milans möte med Genoa, skriver det nationella fotbollsförbundet i ett uttalande.

 

Källa:www.football.co.uk/livorno


Stabil AIK-seger inför tomma supporterläktare i Södertälje


Bilden:Lalawélé Atakora blev stor matchhjälte för AIK borta mot Syrianska FC då han slog in segermålet i den 60:e minuten.

I fjol avbröts matchen när lagen möttes i Södertälje när ett knallskott gick av på läktarna. Syrianska tilldömdes segern och med det i ryggen hade AIK inte sålt några biljetter till sina egna supportrar för att undvika stök. Det lyckades.

Båda lagen träffade målramen under den avslutande halvtimmen, men resultatet stod sig.Med två minuter kvar av ordinarie tid borde AIK ha säkrat segern efter att man kommit i ett två-mot-ett-läge där Borges spelade ut till en fristående Atakora till höger i straffområdet, men målvakten Lasse Staw kom ut och parerade skottet. I den 92:a minuten tilldömdes Syrianska en högerhörna och med IKF Göteborgs kvittering i färskt minne blev det nervöst, men närmare än två täckta skott kom inte hemmalaget och AIK tog årets andra seger och är ännu obesegrade i Allsvenskan.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Åtvidabergs FF 4 3 0 1 12 7 5 9

2 AIK 4 2 2 0 4 2 2 8
3 BK Häcken 3 2 1 0 9 2 7 7
4 IF Elfsborg 3 2 0 1 5 3 2 6

5 IFK Norrköping 3 2 0 1 3 3 0 6
6 Mjällby AIF 4 1 2 1 4 4 0 5
7 Djurgårdens IF 3 1 1 1 2 2 0 4
8 Helsingborgs IF 3 1 1 1 2 2 0 4
9 Malmö FF 3 1 1 1 2 5 -3 4
10 Syrianska FC 4 1 1 2 3 7 -4 4
11 GIF Sundsvall 3 1 0 2 4 2 2 3
12 Örebro SK 4 0 3 1 5 6 -1 3
13 Kalmar FF 3 1 0 2 2 4 -2 3

14 GAIS 3 0 2 1 1 2 -1 2

15 IFK Göteborg 4 0 2 2 5 7 -2 2
16 Gefle IF 3 0 2 1 2 7 -5 2



Källa:www.aikfotboll.se



Broc Little klar för AIK hockey-Mats Waltin ersätter Melin?

Bilden:Allsvenskans poängkung Broc Little, 24, är första nyförvärv i AIK:s truppbygge inför säsongen 2012/2013. Amerikanen har skrivit på för ett år.


– Broc är en spelare som alltid skapar något, är kreativ och har bra skridskoåkning. Han är både en avslutare och framspelare, säger sportchefen Anders Gozzi till 
AIK:s studioprogram Magasin 33.

Amerikanen Broc Little var dominant i allsvenskans poängliga. Den spelskickliga forwarden stod för smått otroliga 66 poäng på 51 matcher. Nu ansluter Little till AIK och har skrivit på för ett år.
– Broc är en spelare som alltid skapar något, är kreativ och har bra skridskoåkning. Han är både en avslutare och framspelare. Det är en kille som jag tror väldigt mycket på och som jag kommer att bidra med sitt spelsinne och bli en ledande spelare på isen, säger Gozzi.

Utöver Broc Little har även Almtunas målvakt Alexander Hamberg skrivit på för ett år med AIK.
– Hamberg är lite utav en "late bloomer". En stockholmskille som jag tror kommer överraska många. Han har gjort det bra i Almtuna och har ett spel som är moget för elitserien. Det är en oslipad diamant som under Stefan Perssons ledning kommer kunna utvecklas ännu mer, säger Gozzi.

Hamberg räknas i början in som tredjemålvakt och kommer förmodligen börja säsongen med spel i allsvenskan.

AIK-junioren Mattias Janmark, som testat på spel i A-laget under säsongen, kommer att flyttas upp.
– Janmark är en stor talang och kan bli hur bra som helst. Jag tror han är redo för elitseriespel, avslutar Gozzi.


-Mats Wahltin som ersättare för Roger Melin är en av de vi pratar med just nu.Men inget är klart avslutar Gossi hemlighetsfullt!

 

Källa : www.aikhockey.se


AIK tappade segern mot Blåvitt på stopptid


Bilden:AIK var på väg mot sin andra raka seger efter att inhopparen Pontus Engblom gjort 1-0 i den 68:e minuten, men med sekunder kvar av stopptiden lyfte IFK Göteborg in en frispark i AIK:s straffområde och i röran lyckades man kvittera.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Åtvidabergs FF 3 3 0 0 12 5 7 9

2 BK Häcken 3 2 1 0 9 2 7 7
3 IF Elfsborg 3 2 0 1 5 3 2 6
4 IFK Norrköping 3 2 0 1 3 3 0 6

5 AIK 3 1 2 0 3 2 1 5
6 Djurgårdens IF 3 1 1 1 2 2 0 4
7 Helsingborgs IF 3 1 1 1 2 2 0 4
8 Syrianska FC 3 1 1 1 3 6 -3 4
9 GIF Sundsvall 3 1 0 2 4 2 2 3
10 Kalmar FF 2 1 0 1 2 2 0 3
11 Örebro SK 3 0 2 1 3 4 -1 2
12 GAIS 3 0 2 1 1 2 -1 2
13 Mjällby AIF 3 0 2 1 2 4 -2 2

14 Gefle IF 3 0 2 1 2 7 -5 2

15 IFK Göteborg 3 0 1 2 3 5 -2 1
16 Malmö FF 2 0 1 1 0 5 -5 1


Källa:www.aikfotboll.se



Rasmus Elm skadad och utburen på bår


Bilden:Landslagsmittfältaren Rasmus Elm skadade sig i ligamötet mellan AZ Alkmaar och Twente.


Fotbollslandslagets mittfältare Rasmus Elm skadade sig och bars ut på bår i onsdagens holländska ligamatch mellan AZ Alkmaar och Twente, skriver aftonbladet.se.

Elm blev liggande efter en nickduell med cirka tio minuter kvar, grinade illa och visade tecken på en fotskada.

Matchens andre svenske landslagsmittfältare, Emir Bajrami, hade det desto roligare. Han räddade en poäng när han nickade in Twentes 2-2-kvittering i 90:e minuten.

 



Åtvidaberg toppar Allsvenskan med full pott efter tre matcher.


Bilden:Överraskningslaget Åtvidaberg besegrade Gefle med hela 6-1 på Kopparvallen.


Inför matchen ledde de serien och efter tre minuter ledde Åtvidaberg också mot Gefle.

Och efter matchen hade nykomlingarna inte bara förstärkt sin serieledning utan även visat upp ett spel som måste ha skrämt kommande gäster på nyrenoverade Kopparvallen.

Åtvidabergs Viktor Prodell fick drygt tre minuter in på halvleken ett inspel från höger som anfallaren bara satte foten till.

Och med minuten kvar av den första halvleken utnyttjade han ett passivt Gefle-försvar, och gjorde 3-0 och sitt fjärde mål för säsongen. Prodell är därmed allsvensk skytteligaledare.

 


Men man undrar ju endast 2.863 åskådare. Kom igen nu Östergötland !!



Åtvidaberg-Gefle 6-1 (3-0)

1-0 Viktor Prodell (4), 2-0 Magnus Eriksson (25), 3-0 Viktor Prodell (43), 3-1 Mikael Dahlberg (49), 4-1 Alberis da Silva (64), 5-1 Kristian Bergström (66), 6-1 Magnus Eriksson (74).

Varningar, Gefle: Alexander Faltsetas, Daniel Bernhardsson.
Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.

Publik: 2 863.


Källa:www.sr.se

Hammarby premiärslog HBK-Bojassen matchvinnare


Bilden:
Efter 20 minuter nickade Bojassen in 1-0 för Bajen.

 

Det vankades en tuff kamp när förra årets allsvenska lag Halmstad gästade Hammarby på Söderstadion i Stockholm.

Men det började inte bra för hemmalaget. Bara ett par minuter in i matchen kolliderade Hammarbys lagkapten Andreas Dahl med en motståndare och fick bäras ut på bår. Sebastian Bojassen fick därför kliva in på planen redan i den femte minuten och det dröjde inte länge innan har visade sin tacksamhet för den chansen. Efter 20 minuter nickade Bojassen in 1-0 för Bajen.

– Han gjorde säsongens sista mål förra året, nu gör hans säsongens första här, säger Radiosportens Kenneth Range om Bojassen.

Halmstad lyfte upp spelet mot slutet av matchen, men när slutsignalen ljöd fick de cirka 12 000 åskådarna på läktarna jubla över en premiärseger.

– Det är bra att vinna, det är viktigt. Det var en bra erfarenhet, både för grabbarna och för fansen, säger Hammarbys nye tränare för säsongen Gregg Berthalter.

 

Källa:www.hammarbyfotboll.se


Roger Melin återvänder till LHC - 3 årskontrakt påskrivet

Ryktena har florerat länge. På måndagen blev det officiellt: ishockeytränaren Roger Melin återvänder till Linköping.

"Vi gör en liten nystart och tror att han är helt rätt person att leda laget under de kommande tre åren", säger LHC:s sportchef Johan Hemlin i ett pressmeddelande.

Linköping har en tung säsong bakom sig, där laget kom tia i elitserien. Melin har de fyra senaste säsongerna tränat AIK, som så sent som i lördags åkte ur SM-slutspelet.


Borges tystade Kalmar i 90:e min på "Guld"fågeln Arena


Bilden:Celso Borges blev stor matchhjälte då han nickade in Helgi Daníelssons perfekta inlägg i den 90:e minuten.


Kalmar kvitterade i slutet av matchen och det mesta lutade åt oavgjort, då slog ett hett nyförvärv till och gav AIK segern.Med ett dominant innermittfält, organiserat försvarsspel och en måltjuv från Costa Rica lyckades AIK bärga samtliga tre poäng mot Kalmar. I matchens absolut sista minut höll sig Celso Borges framme och gjorde 2-1 för AIK.


Kalmar FF-AIK 1-2 (0-1)

0-1 Martin Kayongo-Mutumba (22), 1-1 Måns Söderqvist (84), 1-2 Celso Borges (90)

Varningar: AIK: Niklas Backman, Lalawélé Atakora

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle

Publik: 10 079

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Åtvidabergs FF 2 2 0 0 6 4 2 6

2 IFK Norrköping 2 2 0 0 3 1 2 6
3 BK Häcken 2 1 1 0 5 0 5 4
4 Syrianska FC 2 1 1 0 3 2 1 4

5 AIK 2 1 1 0 2 1 1 4
6 IF Elfsborg 2 1 0 1 3 3 0 3
7 Djurgårdens IF 2 1 0 1 2 2 0 3
8 Helsingborgs IF 2 1 0 1 2 2 0 3
9 Kalmar FF 2 1 0 1 2 2 0 3
10 Gefle IF 2 0 2 0 1 1 0 2
11 Mjällby AIF 2 0 2 0 0 0 0 2
12 Örebro SK 2 0 1 1 3 4 -1 1
13 GAIS 2 0 1 1 1 2 -1 1

14 Malmö FF 2 0 1 1 0 5 -5 1

15 IFK Göteborg 2 0 0 2 2 4 -2 0
16 GIF Sundsvall 2 0 0 2 0 2 -2 0


Källa:www.sr.se

DIF höll undan för Sundsvall-domartabbe av stora mått

Djurgården och Sundsvall stod båda på noll poäng inför dagens match på Stadion. Efter dagens möte är nykomlingarna fortfarande utan poäng, medan DIF plockade tre fräscha poäng efter 1-0-segern.
Den situation som främst lär diskuteras
efter söndagens allsvenska möte mellan Djurgården och Sundsvall inträffade i 32:a minuten. I samband med en Sundsvallshörna blev gästernas Fredrik Holster liggande på marken.

Daniel Stålhammar drog fram det röda kortet - och visade Djurgårdens danske back Marc Pedersen till omklädningsrummet. Det var en domartabbe av stora mått. I själva verket var det Yussif Chibsah och inte Pedersen som hade sänkt Holster med en arm i ansiktet.
Domaren Daniel Stålhammar erkände sitt misstag efter matchen.


Källa:www.sr.se

Juventus passerade Zlatans Milan i tabellen

Milan förlorade, 1-2, hemma mot Fiorentina och blev av med serieledningen i Serie A till Juventus som slog Palermo med 2-0.

Zlatan Ibrahimovic gav Milan ledningen när han säkert placerade in en straff i 31:a minuten, men Fiorentina vände matchen i andra halvlek.

Först blev Stevan Jovetic frispelad och sköt 1-1 i 47:e minuten. Sedan väggspelade Jovetic snyggt med Amauri, som tystade San Siro-publiken när han rullade in segermålet i 89:e minuten.

I Milan gjorde Antonio Cassano ett drygt tio minuter långt inhopp – italienarens första framträdande sedan han drabbades av en stroke i oktober förra året.

I och med Milans förlust hade Juventus senare på lördagskvällen chansen att gå upp i serieledning. Och man tog den. Juventus vann borta mot svårspelade Palermo med 2-0 efter att Leonardo Bonucci och Fabio Quagliarella gjort målen.

Juventus leder nu Serie A med en poäng före Milan, med sju omgångar kvar att spela.

– Det har varit en dålig vecka. Men vi måste samla oss eftersom vi fortfarande har allt att spela för. Det är flera matcher kvar och det är fortfarande väldigt öppet, säger Milans tränare Massimiliano Allegri, enligt AFP.

 

Källa:www.sr.se


Skellefteå var starkast i semi mot AIK

Skellefteå var starkast i den avgörande semifinalen mot AIK, och vann med 5-3. Nu väntar SM-final mot Brynäs.

Glädjebeskedet: Zlatan fortsätter över VM 2014

Zlatan Ibrahimovic tänker spela i landslaget över VM 2014 i Brasilien. Drivkraften är att slå Henrik Larssons rekord i antal gjorda landslagsmål.

Zlatan Ibrahimovic talar ut om framtiden i svenska fotbollsmagasinet Fourfourtwo, skriver Expressen.

– Förutom EM i sommar tänker jag satsa mot VM 2014 i Brasilien. Jag tycker ändå att jag gjort det bra om man ser till förutsättningarna, jag har gjort 28 (nu 29) mål för Sverige. Jag vet att Henke Larsson har gjort 37 - det är ett rekord jag vill slå, säger Zlatan Ibrahimovic till Fourfourtwo.

Den 31-årige anfallaren, som för två år sedan gjorde comeback i landslaget efter en tids uppehåll, har tidigare sagt att han vill få återuppleva ett VM-slutspel till och nu säger han sig beredd att satsa på landslaget över VM 2014.

Därmed kommer Ibrahimovic kombinera klubblagsfotboll med landslaget fram till dess, eftersom kontraktet med Milan sträcker sig till 2014.

Oavsett om Sverige kvalificerar sig för VM 2014 är Ibrahimovic nöjd med sin karriär.

– När jag var ung och började spela fotboll så ville jag bli så komplett som möjligt - vara bra på allt. Att folk skulle säga "den killen gör skillnad." Och i dag kan jag säga att jag nått det målet, men det viktigaste är att jag är stolt över att vara den jag är, säger han till magasinet.

 

Sverige inleder kvalspelet till VM 2014 med hemmamatch mot Kazakstan den 11 september.

 

Sveriges spelprogram:
2012-09-11 Sverige - Kazakstan
2012-10-12 Färöarna - Sverige
2012-10-16 Tyskland - Sverige
2013-03-22 Sverige - Irland
2013-06-07 Österrike - Sverige
2013-06-11 Sverige - Färöarna
2013-09-06 Irland - Sverige
2013-09-10 Kazakstan - Sverige
2013-10-11 Sverige - Österrike
2013-10-15 Sverige - Tyskland

 

 

Källa:www.sr.se


Rosén förlängde AIK-säsongen inför ett kokande Hovet


Efter torsdagens hemmaseger avgörs nu allt på påskafton i Skellefteå. AIK vann på torsdagskvällen på ett kokande Hovet med 2-1.


Målvakten Viktor Fasth storspelade efter raset senast. Elitseriens poängkung Robert Rosén sköt två mål.Brynäs får vänta på en SM-finalmotståndare till på påskafton. Det blir en sjunde och avgörande semifinal mellan Skellefteå och AIK på lördag.

AIK tog ledningen i numerärt överläge efter drygt halva matchen genom Robert Rosén som sköt vid Joacim Erikssons bortre stolpe.

Fasth gjorde i slutet av andra perioden en fantastisk räddning när han fick ut benskyddet i en sidledsförflyttning och räddade ett kanonläge från slutspelets poängkung Bud Holloway.

Robert Rosén ökade på till 2-0 i början av tredje perioden, men Skellefteå fick nytt hopp sedan Holloway revanscherat sig och prickat in 2-1 i numerärt överläge efter 6.23.

Slutet blev dramatiskt med ett vilt jagande Skellefteå, men AIK lyckades hålla undan och fixa en avgörande match.


AIK-Skellefteå 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)


Källa:www.aikhockey.se


Rögle och Timrå klara för Elitserien 2013

Rögle har överraskat hela hockeysverige under våren, och är nu klart för elitseriespel kommande säsong.

Rögle firade sin nyvunna elitseriestatus efter segern med 4-1 mot Örebro. Mitt i sista perioden utbröt först jubel i den tillresta klacken, ett jubel som sedan spred sig till spelarbåset sedan det stod klart att Timrå besegrat Leksand med 4-2.

– Vi har haft en del motgångar under säsongen, men på något sätt tror jag att det har gjort oss starkare. Och nu har vi jobbat så hårt i ett antal matcher. Jag tycker vi är välförtjänta av att vara i elitserien nästa säsong, säger Christoffer Liljewall.


Trots att laget var 14 poäng från en direkt plats till elitserien så lyckades man ta sig dit den "långa vägen" via förkvalserien för att kunna ta en plats i kvalserien.


 

Källa:www.sr.se


Barcelona numret större än Milan

Barcelona besegrade Milan med 3-1 efter bland annat två straffmål av Lionel Messi. Därmed är de regerande mästarna klara för semifinal.

Mer överraskande var att Barcelonas två mål i den första halvleken kom på straff. Messi förvaltade båda på bästa sätt och gjorde därmed sitt trettonde och fjortonde mål i årets Champions league-fotboll.

Argentinaren höjde därmed rekordet två gånger, detta redan i kvartsfinalomgången.

Mellan straffmålen så hann dock Milan med att göra ett mål. Ibrahimovic spelade snyggt fram till en framrusande Nocerino som iskallt satte den bakom Valdes i Barcelona-målet.

Detta var också Milans melodi för kvällen, tidiga passningar mot Zlatan som sedan fördelade passningarna på en svärm av djupledslöpande av Milan-spelare. Men även om Milan svärmade med den äran, och kändes farliga när de stack upp, så räckte detta inte till.

För Barcelona kändes farliga hela tiden och Andres Iniesta kunde i den andra halvleken fastställa slutresultatet till 3-1.

Barcelona kommer i semifinalen få möta Chelsea eller Benfica som möts under onsdagkvällen.

 

Barcelona-Milan 3-1 (2-1)

1-0 Lionel Messi (11 str), 1-1 Antonio Nocerino (32), 2-1 Lionel Messi (42 str), 3-1 Andres Iniesta (53).

Publik: 90 000.
Varningar, Barcelona: Javier Mascherano, Isaac Cuenca.
Milan: Alessandro Nesta, Robinho, Philippe Mexes, Maxi Lopez, Antonio Nocerino, Luca Antonini, Clarence Seedorf.

Domare: Björn Kuipers, Nederländerna

 

Källa:www.sr.se


Skellefteå golvade AIK i den 5:e SM-semifinalen

Det finns inget annat sätt att säga det. Skellefteå krossade AIK i den femte SM-semifinalen med 8-2.
– Vi fick väl lite vattenskalle och trodde att det skulle bli enkelt att komma upp hit. Men det finns inga enkla matcher, det gäller att stå på hela tiden och det får vi ta lärdom av idag då, säger AIK:s Dick Tärnström om 2-8-förlusten.

Skellefteå har fått en skjuts av självförtroende inför mötet på Hovet på påskafton, men ska inte vara för trygga tycker Radiosportens expert Magnus Arvedson.

– AIK kommer att komma ut som ett helt nytt lag på Hovet, så räkna inte bort dem än.


Källa:www.aikhockey.se

Fet Super-tisdag för alla Sportfånar!


Lyssna: Radiosporten sänder gratis !!

19.00 Kvalserien: Timrå-Leksand, Örebro-Rögle, Djurgården-Bofors
19.13 SM-semifinal: Brynäs-Färjestad och Skellefteå-AIK
20.45 Champions league: Barcelona-Milan och Bayern München-Marseille

 



AIK slog tillbaka mot Skellefteå-Rosén fick äntligen näta

Rosén sköt det vinstgivande målet när AIK vann med 5-3 över Skellefteå och kvitterade till 2-2 i semifinalserien.

– Det är väl bättre sent än aldrig. Vi börjar väldigt starkt, sedan upprepas det som hände i senaste hemmamatchen. I tredje perioden var det inget snack utan vi radade upp målchanser, säger Robert Rosén till Radiosporten.

AIK avgjorde under matchens sista fem minuter med två mål i numerärt överläge genom Rosén och Daniel Rudslätt.

AIK-supportrarna hade en jäktig dag och vallfärdade från allsvenska fotbollspremiären på Råsunda till den fjärde hockeysemifinalen på Hovet.

De blev inte besvikna.

 

Källa:www.sr.se


Allsvensk premiär på Råsunda-men vem skall göra målen?


Bilden:Mötet mellan AIK och Mjällby blev en typisk allsvensk premiär på Råsunda. Matchen slutade 0-0.



– Det är en brist i vår kvalitet i anfallet, helt enkelt. Många bollar träffar deras kapten i huvudet när vi slår in dem, många bollar hamnar hos Asper och plockas ner. Vi behöver fler avslut helt enkelt, säger AIK:s tränare Andreas Alm, som idag skrev kontrakt med klubben fram till 2015.
Mjällby pressade på rejält i första
halvlek och AIK klarade sig undan med blotta förskräckelsen tack vare målvakt Ivan Turina.

När ni bytte ut Gabriel Özkan, var han skadad igen, eller var det ett taktiskt byte?
– Det var rakt av ett byte utifrån att vi ville ha in en annan forward i det läget. Han är definitivt inte skadad, säger Alm.


AIK-Mjällby 0-0

Varningar, AIK: Martin Lorentzson, Nils-Eric Johansson.
Varningar Mjällby: Daniel Ivanovski.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 20 557.

AIK (4-4-2): Ivan Turina - Martin Lorentzson, Niklas Backman, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson - Lalawélé Atakora, Helgi Danielsson, Daniel Tjernström (Robin Quaison 76), Martin Kayongo Mutumba (Alhassan Kamara 81) - Gabriel Özkan (Viktor Lundberg 56), Celso Borges.

Mjällby: (4-4-2): Mattias Asper - Daniel Ivanovski, Anders Wikström, Patrik Rosengren, William Leandersson - Haris Radetinac, Dominique Kivuvu, Daniel Nilsson, Daniel Nicklasson (Simon NIlsson 78) - Erton Fejzullahu, Marcus Ekenberg (Pär Ericsson 72).



Källa:www.aikfotboll.se

Muamba tackar för stödet - första bilden sedan kollapsen

Bilden:Fabrice Muamba är kvar på sjukhus efter kollapsen.Nu tackar han för stödet.


"Fab ville att jag skulle lägga ut den här bilden till er och tacka för det stora stödet," står det på Muambas Twitter. Det är två veckor sedan Boltons Fabrice Muamba föll ihop i matchen mot Tottenham och fördes till sjukhus med hjärtproblem. Muamba mår bättre även om han fortfarande är inlagd på London Chest Hospital. Nu tackar han för stödet.

"Fab ville att jag skulle lägga ut den här bilden till er och tacka för det stora stödet," står det på Muambas Twitter.


Källa:www.fotbollskanalen.se


Elfsborg vann över Djurgården i premiären

Elfsborg tog säsongens första trepoängare när de vann mot Djurgården med 2-1. Kaptenen Anders Svensson blev tvåmålssytt på Borås Arena.

Djurgårdarna hittade åtskilliga målchanser och boråsarna ska vara glada att man hade en så bra målvakt i den nye norske Keneth Höje.

Elfsborg, med ny tränare i Jörgen Lennartsson, hade också bra lägen men det var Djurgården som oftast hade grepp om matchen och gav Elfsborgs försvar fullt upp.

– Vi ska vara extremt tacksamma. Jag tror aldrig vi har blivit så utspelade. Vi är rädda och lämnar över boll till Djurgården. Det får vi ta och skärpa till´framöver, säger tvåmålsskytten Anders Svensson.


Elfsborg-Djurgården 2-1((2-0)

1-0 Anders Svensson (23), 2-0 Anders Svensson (45), 2-1 Marc Pedersen (67).

Varningar, Elfsborg: Stefan Ishizaki, Andreas Klarström, Johan Larsson. Djurgården: Daniel Sjölund, Kebba Ceesay.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 13 673.


Sebastian Larsson tvåmålsskytt mot City

Sebastian Larsson gjorde två mål när Sunderland spelade 3-3 borta mot Manchester City i Premier league.

Larsson spräckte nollan efter en halvtimme då han utanför straffområdet sköt ett hårt och lågt skott förbi Citys målvakt Joe Hart.

I den andra halvleken spelade Nicklas Bendtner fram Larsson till 3-1.

En dunderskräll var nära, men två City-mål under slutminuterna gav oavgjort resultat.

Viktig poäng för City som ligger två poäng bakom ettan United.