Goitom frälste AIK på tilläggstid

Bilden:Hemmalaget var vassast i inledningen, hade ett gäng bra målchanser och i den 22:a minuten kom utdelningen. Nabil Bahoui väggspelade med Henok Goitom. Bahoui fick tillbaka bollen nära mål och kunde, trots målvakten Henrik Gustavssons täckning, göra 1-0.

Efter den senaste förlusten - den första på tre månader - mot allsvenska serieledaren Malmö FF behövde AIK tre poäng för att haka på i guldstriden.

I den 36:e minuten var Imad Zatara ytterst nära att kvittera. Han tog en lång löpning och slog en bredsida som tog i stolpen.

En kvart in i andra halvleken gjorde Zatara en slängnick på ett inlägg av Martin Christensen och tystade Friends Arena med 1-1-målet.

Men Bahoui ville höra fler visor. I den 69:e minuten slog han enkelt in 2-1 efter inspel av Martin Kayongo-Mutumba, helt enligt boken. Det var talangens femte mål för säsongen.

Åtvidabergs brasilianare Ricardo Santos fixade en till kvittering i den 85:e minuten.

Men Henok Goitom ville annorlunda, satte det förlösande segermålet på övertid - och placerade AIK i angenämt läge i guldstriden, tre poäng efter Malmö.

Klicka på ett lag i tabellen för mer lagstatistik.