Henrik Larsson missar VM-kvalmatcher-borta i åtta veckor

Bilden:Henrik Larsson fick avbryta matchen mot Sarajevo tidigt igår efter flera smällar mot ena knäet. Han har idag genomgått en undersökning och de första svaren från röntgen är att det rör sig om en skelettskada i knäskålen.


Henrik Larsson missar VM-kvalmatcherna i september mot Ungern och Malta. En skelettskada på knäskålen gör att 37-åringen blir borta från allt spel i minst åtta veckor.

Fotbollsstjärnan Henrik Larsson tvingades kliva av planen med stora smärtor i torsdagens Europa league-match mellan Helsingborg och Sarajevo.

En röntgenundersökning dagen efter visade en skelettskada på knäskålen. Och senare på fredagskvällen kom det tunga beskedet - minst åtta veckors vila från fotbollen.

Det innebär att Larsson missar fotbollslandslagets viktiga kvalmatcher borta mot Ungern och Malta, 5:e och 9:e september. Även matchen mot Danmark 10:e oktober är i farozonen.

Och Helsingborg, som i högsta grad är med i guldstriden i allsvenskan, får klara sig utan sin bäste anfallare i de tio kommande matcherna.


Källa:www.hif.se


Goitoms övergång klar till Almeria i La Liga


Bilden:Almería har bekräftat värvningen av Henok Goitom. Den 24-årige svenske anfallaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med La Liga-klubben.

Goitom var sedan tidigare överens med Almería och klubben är nu också överens med svenskens förra klubb Real Murcia. Enligt tidigare uppgifter går övergången på mellan två och tre miljoner euro, motsvarande mellan 20 och 30 milj kr.

Goitom gjorde förra säsongen 10 mål på 29 matcher för Valladolid, dit han var utlånad från Real Murcia.


Källa:www.udalmeriasad.com

Två matchers avstängning för filmning i Australien

Det australiska fotbollsförbundet, FFA, tar i med hårdhandskarna mot filmningar. Två matchers avstängning gäller framöver.


'

- Jag tror att alla – supportrar, spelare och medier – anser att filmningar är oacceptabla, sade förbundets vd Ben Buckley på fredagen enligt Reuters.


En panel från förbundet kommer att granska incidenter och spelare som befinns skyldiga till att ha filmat för att få straff eller för att få en motspelare utvisad kommer att stängas av två matcher.

Förbundspanelen har också fått utökade möjligheter att straffa spelare för incidenter som domaren missat i efterhand, samt att häva röda kort för spelare som anses ha blivit felaktigt utvisade.

De nya reglerna införs till starten av A-League nästa vecka.


Källa:Reuters

Elfsborg skrällde mot portugisiska Braga

Elfsborg vann i kväll med 2-1 på bortaplan mot portugisiska Braga i kvalet till Europa League-fotbollen. Emir Bajrami gjorde segermålet en kvart innan slutet. Elfsborg utförde ett mindre mirakel i Portugal genom att slå Sporting Braga på bortaplan i kvalet till Europa League med 2-1 och på så sätt skaffa sig ett gyllene läge inför returen hemma på Borås Arena den 6:e augusti.


Braga-Elfsborg 1-2 (0-1)
0-1 16´ Helgi Danielsson
1-1 48´ Meyong (str)
1-2 73´ Emir Bajrami


Källa:www.sr.se

Helsingborg slog Sarajevo i kvalomg. 3 i UEFA Europa League



Bilden:HIF tog ett kliv närmare play-off i UEFA Europa League efter kvällens vinst med 2-1 mot FK Sarajevo från Bosnien.

Helsingborg vann i kväll mot FK Sarajevo med 2-1 i kvalet till European League. Christoffer Andersson gjorde 1-0 på straff. Efter cirka 20 minuters spel tvingades Henrik Larsson halta av planen efter några smällar.

Olafur Skulason gjorde sedan segermålet inför drygt 11 000 åskådare på Olympias läktare. Det är oklart hur skadad Henrik Larsson är, men enligt de första uppgifterna ska det inte vara allvarligt.

 

Källa:www.sr.se

 


Storförlust för IFK Göteborg i Europacupfotbollen


Bilden:Tobias Hysén gjorde 1-0 för "Blåvitt" mot israeliska Hapoel Tel Aviv, men sedan var det roliga slut.


IFK Göteborg inledde starkt och hade en 1-0-ledning i halvtid. Men Hapoel Tel-Aviv vände i andra och vann till slut med 3-1.
Matchen slutade 1-3 och nu måste alltså IFK Göteborg vinna med 3-0 i returen i Tel Aviv den 6 augusti för att inte ha spelat klart i de europeiska cuperna för ännu ett år.

Källa:www.sr.se

Mållöst mellan MFF och AIK


Bilden: Jorge Ortiz,AIK i kamp med Rick Kruys,Malmös rivjärn. Malmö har fortsatt svårt att vinna på hemmaplan. Det blev ännu en oavgjord match – 0-0 mot AIK – trots stort övertag i både spel och chanser.


Matchen såg ut som Malmös gjort under hela våren: laget spelade en bra fotboll med fint och snabbt passningsspel, skapade en del vassa målchanser - och missade samtliga. Figueiredo är den stora floppen i Malmö: två mål på 13 matcher är ett alldeles för klent facit för en spelare som köpts in för stora pengar. Figueiredo byttes ut i 79:e minuten – något han ogillade i högsta grad. Han slog bort tränare Roland Nilssons framsträckta hand och gick direkt ut i omklädningsrummet.


Malmö FF-AIK 0-0

Varningar, Malmö FF: Edward Ofere, Gabriel, Ricardinho, Jiloan Hamad.
Varningar, AIK: Jorge Ortiz, Jos Hooiveld, Dulee Johnson.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 15 485.

 

AKTUELL TABELL
                        Fredag 31 / 7 2009
1.   Elfsborg1696126-111533
2.   IFK Göteborg16101528-121631
3.   Helsingborg16101527-18931
4.   AIK1794415-11431
5.   Kalmar1693430-161430
6.   Örebro1665517-15223
7.   Malmö FF1757515-12322
8.   Häcken1664621-19222
9.   Trelleborg1664619-17222
10.   Gefle1656516-18-221
11.   Halmstad1647514-18-419
12.   Brommapojkarna1645717-24-717
13.   Hammarby1644812-19-716
14.   Djurgården16421011-33-2214
15.   Gais1627720-25-513
16.   Örgryte1614118-28-20  7

 

Källa:www.sr.se


Göran Aral petas som sportchef för Djurgården fotboll


Bilden:Djurgården kämpar i botten av allsvenskan. Nu har oroligheterna spridit sig in i klubbledningen. Enligt tidningen Expressen petas Göran Aral från rollen som sportchef.


- Vi ser över hela organisationen av ekonomiska skäl, och vi kommer att nagelfara den sportsliga delen, säger ordförande Per Darnell.

Enligt tidningen ska Aral ha fått beskedet efter förlusten mot Elfsborg den 19 juli.

- Det är inget jag kan bekräfta eller vill diskutera, säger Göran Aral till TV4:s Fotbollskanalen.

Sedan en tid tillbaka har Djurgården letat efter hans ersättare och i dagsläget nämns den tidigare sportchefen Bosse Andersson, spelaren Markus Johannesson och tv-experten Bosse Petersson som tänkbara alternativ — men klubben väljer att hålla en låg profil.

- Vi kommenterar inte interna processer, tyvärr, säger presschefen Jonas Riedel till TT.

Göran Aral sitter kvar på tjänsten tills Djurgården har hittat hans ersättare. Enligt Expressen är det sedan tänkt att han ska ha ansvar för klubbens elitungdomssatsning.

 

Källa:expressen.se


Det blev Stuttgart istället för Inter för Hleb

Alexander Hleb var länge indragen i diskussionerna om Zlatan Ibrahimovics övergång och var på väg att lånas ut till Inter. Men nu blir det i stället Stuttgart för den 28-årige vitryssen, meddelar Barcelona på sin hemsida.

Källa:www.fcbarcelona.cat

Här sitter opererade Zlatan på flyget tillbaka till Usa igen


Bilden: Zlatan hade lagkaptenen Carles Puyol som stolsgranne och såg ut att njuta under resan trots den nyopererade handen - och det gigantiska gipset runt det.


Efter landning fick Zlatan och hans 25 nya lagkamrater poliseskort till ett av av lyxhotellen i fashionabla Beverly Hills, där Barcelona bor under vistelsen i Los Angeles.

Barcelonas klubbläkare Ricard Pruna tror att svensken ska kunna vara tillbaka om cirka tre veckor, men skadan stoppar honom från att kunna spela och träna med det övriga laget under USA-lägret.



Så här ser Zlatans schema i USA ut:

Onsdag 29 juli: Avfärd mot Los Angeles i direktflyg från Barcelona.

Torsdag 30 juli: Event med dräktsponsorn Nike Träff med medlemmarna ur Barcelona-fansens Los Angeles-falang.
Fredag 31 juli: Ska ställa upp i Barcelona och Unicefs välgörenhetskampanj mot febersjukdomen malaria i kampanjen   "No More Malaria".
Lördag 1 augusti: Sitter på läktaren när Barcelona spelar kvällsmatch mot LA Galaxy.
Söndag 2 augusti: Reser på eftermiddagen till Seattle.
Måndag 3 augusti: Nytt välgörenhetsevent. Den här gången för Barcelonas "More than a Club-kampanj tillsammans med Unicef.
Torsdag 4 augusti: Går på studiebesök på datajätten Microsofts huvudkontor och på "Framtidens hus" i Seattle.
Onsdag 5 augusti: Sitter på läktaren igen när Barcelona möter gamla landslagskompisen Fredrik Ljungbergs Seattle Sounders.
Torsdag 6 augusti: Hoppar på ett eftermiddagsflyg till San Fransisco.
Lördag 8 augusti: Barcelona har match mot Chivas Guadaljara och vid det här laget lär det kli ordentligt i Zlatan som sitter på läktaren.
Söndag 9 augusti: Vid midnatt lokal tid, sätter sig Zlatan på flyget och börjar den långa resan till sin nya hemstad. Landar i Barcelona.

 

Källa: www.fcbarcelona.cat


Kolo Touré klar för Manchester City


Bilden:Kolo Touré lämnar Arsenal för Manchester City precis som Emmanuel Adebayor.Touré klarade läkarundersökningen under onsdagseftermiddagen och skrev under ett fyraårskontrakt under kvällen.


Tränaren Mark Hughes gläder sig åt den defensiva förstärkningen.
- Det är med glädje jag välkomnar Kolo till Manchester City. Det är ingen hemlighet att vi har velat förstärka vårt försvar, och i Kolo känner vi att vi har rekryterat en världsklasspelare. Han har massor av rutin av Premier league från sina sju säsonger med Arsenal.



Källa:www.mcfc.co.uk

Allsvenska övergångar - klubb för klubb

Det stora svenska transferfönstret smällde igen vid midnatt och nu är det upp till lagen att göra det bästa av situationen. Fler spelare kan inte värvas, däremot kan spelare försvinna i augusti när det internationella
transferfönstret öppnas.


AIK
In: Antonio Flavio (f, EC Santo Andre), Nicklas Backman (b, Väsby - lån), Daniel Gustavsson (mf, Väsby), Dulee Johnson (mf, Maccabi Tel-Aviv).
Ut: Patrik Bojent (b, Öster), Milos Petkovic (mv, Vasalund - tillbaka efter lån).

 

Brommapojkarna
In: Mikkel Jensen (mf, Hammarby), Pablo Piñones Arce (f, Vejle).
Ut: David Carlsson (f, Västerås SK), Sinan Ayranci (f, Gencerbirligi).

 

Djurgården
In: Yosif Ayuba (mf, Vasalund), Dan Burlin (f, Skellefteå), Steve Galloway (tränare), Leandro Ortiz (mf, River Plate).
Ut: Martin Andersson (mf, Vasalund – lån), Andrej Komac (mf), Zoran Lukic (tränare)Aki Riihilahti (mf).

 

Elfsborg
In: Amadou Jawo (f, Gefle).
Ut: Johan Sjöberg (b, Örgryte - lån), Abbas Hassan (mv, Ålborg).

 

Gefle
In: Linus Bolin (mf, Falun).
Ut: Amadou Jawo (f, Elfsborg), Ryan Raybould (mf).

 

Göteborg
In: Theodor Elmar Bjarnason (mf, Lyn), Hannes Stiller (f, Qviding - lån), Tuomo Turunen (b, FC Honka).
Ut: Mattias Etéus (f, Trollhättan – lån), Mattias Bjärsmyr (b, Panathinaikos), Pontus Wernbloom (mf, AZ Alkmaar).

 

Halmstad
In: Mahamat Azrack-Yassine (mf, Espanyol – lån), Jonas Gudni Saevarsson (mf, KR Reykjavik).
Ut: Andreas Johansson (mf, Bochum), Sebastian Johansson (mf, Örgryte - lån).

 

Hammarby
In: Claudio Da Silva (f, Palmeiras), Andreas Dahl (mf, Nordsjälland), Patrik Gerrbrand (b, Fredrikstad), Linus Hallenius (f, GIF Sundsvall), Rafael Leandro Magalhaes (f, Santo André), Vlado Zlojutro (mf, Husqvarna)
Ut: Lolo Chanko (mf, Ålborg), Charlie Davies (f, Sochaux), Erland Hellström (mv), Mikkel Jensen (mf, Brommapojkarna), Erkan Zengin (mf, Besiktas).

 

Helsingborg
In: May Mahlangu (mf, Hässleholm).
Ut: Magnus Arvidsson (f), Tobias Holmqvist (f, Gais - lån), Mathias Unkuri (mf, Ängelholm (lån).

 

Häcken
In: Jonas Bjurström (mf, Trelleborg)
Ut: Peter Nilsson (mf, Falkenberg).

 

Kalmar
In: Ricardo Santos (f, Jönköping Södra - tillbaka efter lån), Reinaldo da Silva (mf, Palmeiras), Stefan Ålander (b, GIF Sundsvall).
Ut: Lourival Assis (mf), Leandro Rodrigues (f), Daryl Smylie (mf, Jönköping Södra).

 

Malmö
In: Johan Dahlin (mv, Lyn), Ivo Pekalski (mf, Landskrona) Philip Stenström (b, Västerås).
Ut: Jimmy Dixon (b, Vestel Manisaspor), David Durmaz (b, Denizilspor), Labinot Harbuzi (mf, Gençlerbirligi), Joakim Nilsson (mf, Trelleborg), Babis Stefanidis (mf, Landskrona - lån).

 

Trelleborg
In: Joakim Nilsson (mf, Malmö), Jens Sloth (b, Höör), Andreas Wihlborg (b, Lyngby – tillbaka efter lån)
Ut: Jonas Bjurström (mf, Häcken).

 

Örebro
In: Adriano Munoz (f, Tromsö), Robert Walker (f, Åtvidaberg - tillbaka efter lån)
Ut: Kristoffer Näfver (mf, Assyriska), Emra Tahirovic (f, FC Zürich – tillbaka efter lån),

 

Örgryte
In: Niclas Elving (mf, Gunnilse), Åge Hareide (tränare), Sebastian Johansson (mf, Halmstad - lån), Roy Miller (mf, Rosenborg – lån), Johan Sjöberg (b, Elfsborg - lån).
Ut: Nathan Coe (mv, FC Köpenhamn – tillbaka efter lån), Patrik Elmander, (f, Alingsås).

 

 

Källa:FotbollDirekt.


Brasiliansk forward till Örebro


Bilden:Örebro har gjort klart med den brasilianske anfallaren Adriano Munoz. Han kommer närmast från norska Tromsö. "En hårt arbetande forward med bra teknik", säger Örebros sportchef Lennart Sjögren på Örebro SK hemsida.


Källa:www.orebro-sk.se

Roy Miller till Örgryte - lånas från Rosenborg


Bilden:Idag har Örgryte gjort klart med 24-årige Roy Miller från Rosenborg. Det handlar om ett lån hösten ut och Miller fungerar som både ytterback och innermittfält.


Roy Miller kommer ursprungligen från Costa Rica men har spelat de fem senaste säsongerna i Norska Tippeligan. Tre år i Bodö/Glimt och nu senast i Rosenborg BK.

Han har 12 A-landskamper för Costa Rica, väger 75 kg och är 187 cm i strumplästen.

"Det är en teknisk vänsterback som vi även kan använda som innermittfältare. Han har även internationella meriter och Roy besitter den spetskompetens som vi kommer att behöva i höst", säger Dick Last, sportchef



Källa:www.ois.se

Hammarby värvar yttermittfältare från Husqvarna


Bilden:Hammarby vann dragkampen om Husqvarnas Vlado Zlojutro. Den 21-årige yttern kommer att spela fotboll på Söderstadion i minst tre och ett halvt år framåt om han fullföljer sitt kontrakt.


"Han är en genombrottsspelare, både med och utan boll, vilket är en egenskap vi lider brist på i dag", säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson i ett pressmeddelande.

Vlado blev inbjuden till Hammarby Fotbolls talangläger Summer Camp 2009 tillsammans med lovande fotbollsspelare från hela landet. Under träningstiden fick han också möjlighet att träna med a-laget och känna på den miljön.
- Han har en bra karaktär, säger Tony Gustavsson, chefstränare för Hammarby Fotboll. Han är oblyg och han kan hantera en omställning till Hammarby och Stockholm, vilket är viktigt.




Källa:www.hammarbyfotboll.se

Mjällby drar ifrån i toppen på Superettan


Bilden:Nästan halva serien återstår - men Mjällby fortsätter att vinna. 1-0 hemma mot Norrköping innebär att Blekingelaget leder superettan med hela nio poäng.


Storpubliken 5 203 kom till Strandvallen på tisdagskvällen, och efter en kvart fick de se skyttekungen Markus Ekenberg ge Mjällby ledningen med ett frisparksmål från 25 meter, hans fjortonde mål för säsongen.

Det skulle visa sig bli matchens enda - trots att Norrköping hade minst lika många chanser som hemmalaget och spelade med en man mer efter att backen Juan Robledo blivit utvisad i 39:e minuten. Men Mjällbyförsvaret och målvakten Mattias Asper höll tätt - som så många gånger förr. Mjällby har bara släppt in åtta mål på sexton matcher den här säsongen.

Norrköping är kvar i botten av superettan och har trots bra spel fortsatta problem att ta poäng.


 

Mjällby-IFK Norrköping 1-0 (1-0)
1-0 Marcus Ekenberg (16).

Utvisningar Mjällby: Juan Robledo (39).
Publik: 5 203

 

AKTUELL TABELL
                    Onsdag 29 / 7 2009
1.   Mjällby16132142-  83441
2.   Åtvidaberg16102429-181132
3.   Assyriska16101523-15  831
4.   GIF Sundsvall1684429-22  728
5.   Falkenberg1690720-23 -327
6.   Ängelholm1682627-20  726
7.   Syrianska FC1682624-23  126
8.   Landskrona1662820-21 -120
9.   Jönköping1662818-25 -720
10.   Sirius1645720-31-1117
11.   Ljungskile1644823-28 -516
12.   Qviding1644818-29-1116
13.   Vasalund1644820-34-1416
14.   Norrköping1636722-25  -315
15.   FC Trollhättan1643916-21  -515
16.   Väsby United1635813-21  -814

 


Källa:www.sr.se


Zlatan: "Jag pratade med Larsson"



Bilden: – Alla jag har pratat med har varit positiva. Jag pratade med Larsson, jag pratade med Figo (Luis Figo, lagkamrat i Inter), Koeman... Alla jag pratade med sa väldigt bra saker om Barça. Ingen sa något negativt, alla var överens om att om du får chansen att komma hit så ska du ta den, säger Zlatan i en lång intervju med Barcelonas hemsida:


"Everyone I’ve spoken to has spoken positively. I spoke to Larsson, Figo, Koeman... everyone I spoke to spoke really well of Barça. Nobody said anything negative, everyone agreed that if you get the chance to come here then take it. Mentally, I was already with Barça when I received news of the Club’s interest. This Club won three titles last season, everything that could be won. When you win you don’t sign, you continue. And then for the next season they come to you and tell you that they want to sign you. Normally a club that wins everything doesn’t buy. When they come to you it’s something special. It means a lot and I’m here to continue winning titles. "


Källa:www.fcbarcelona.cat

Argentinare klar för Djurgården fotboll

Bilden:Den argentinske mittfältaren Leandro Ortiz, 19-åringen som tränade med laget i maj, lånas in resten av säsongen från River Plate i den argentinska högstaligan.Djurgården har sedan en option på att köpa Ortiz.

 

 

– En oerhört intressant spelare med spetsegenskaper för att spela nummer tio, vilket han även är fostrad som i River Plate.

Han kan mycket väl kliva in i startelvan ganska snart, men vi måste ha respekt för att det kan ta lite tid för spelare från Argentina att komma in i allt, säger Djurgårdens sportchef Göran Aral till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har Djurgården gjort klart med Skellefteås Dan Burlin, också på lån, samtidigt som Martin Andersson lånats ut till Vasalund i superettan.

 

Källa:www.dif.se


Mikkel Jensen lämnar Hammarby för Brommapojkarna

Bilden:Krissnacket är igång på allvar i Hammarby. Då lämnar lagkaptenen Mikkel Jensen skutan.


– Det känns jättekonstigt, jag spelade ju match med Hammarby så sent som i går (måndag). Jag mår jättedåligt av att lämna laget i det här läget och hade gärna stannat och hjälpt laget kvar, säger Mikkel Jensen till DN.se.

Dansken kom till Hammarby 2003 och har kontrakt året ut. Tidigare på säsongen diskuterade Jensen en förlängning med den nu sparkade sportchefen Lasse Eriksson.

Sedan har det varit tyst från Bajens sida, säger han.

– Jag har fått ett erbjudande på lång sikt i BP och de indikationerna har jag inte fått av Hammarby. Jag är 32 år och måste tänka på min framtid, säger Jensen som kommer att bo kvar på Södermalm i Stockholm och studera sociologi vid sidan av fotbollen.


Skadedrabbade Brommapojkarna ser Mikkel Jensen i första hand som mittback, en position han vikarierat på i Hammarby.

– Det har jag ärligt talat velat prova, så det ska bli kul.


Källa:www.dn.se/www.hammarby.se


Zlatans hand bruten-operation i dag



Bilden:Zlatan Ibrahimovics skadade hand behöver opereras. Det kom fram efter att svensken läkarundersökts inför kontraktsskrivningen i Barcelona.


Det dröjer drygt tre veckor innan publiken får se nyförvärvet från Inter på Camp Nou igen. Barcelona vill inte chansa med Zlatans skada. Zlatan kommer därför inte att träna med Barcelona på tisdagen. I stället beger han sig till sjukhus för att operera skadan.

– Vi vill inte att han ska börja spela här med att ha ont, säger sportchefen Txiki Begiristain enligt Reuters.

– Det är ett brott på andra mellanhandsbenet i vänster hand. Vi måste försöka åtgärda det så han kan spela så fort som möjligt, säger Barcelonas klubbläkare Dr Pruna på klubbens hemsida.


Skadan hindrar inte Zlatan Ibrahimovic från att följa med på Barcelonas kommande USA-turné, men han kommer bara att träna. Han missar lagets träningsmatcher, mot David Beckhams LA Galaxy den 1 augusti och Fredrik Ljungbergs Seattle Sounders den 5 augusti och mexikanska Chivas den 8 augusti. 

Debuten blir troligen den 19 augusti mot Manchester City, i "Hans Gamper Trophy".

– Vi hoppas att han kan spela några minuter då och att han ska vara fullt återställd till returen av spanska supercupen mot Athletic Bilbao (23 augusti), säger Txiki Begiristain.


Källa:www.www.fcbarcelona.cat

Nisse hjälte när AIK vann mot Gais-Malmö FF gör mål igen


Bilden:Först IFK Göteborg, sedan Gais. AIK:s Nils-Eric Johansson sänker Göteborgslagen en efter en. Solnalaget vann med 1-0.

I mötet mot Gais på Gamla Ullevi i Göteborg gjorde han mål i fel kasse. Hemma på Råsunda hittade AIK:s Nils-Eric Johansson rätt.

I efterspelet av en misslyckad frispark hittade Bojan Djordjics inlägg fram till Johansson. Vänsterbacken, som hade stannat kvar i det offensiva straffområdet, slapp bevakning av Gaisspelarna och satte enkelt dit 1-0 i 65:e minuten.

 

AIK-Gais 1-0 (0-0)
1-0 Nils-Eric Johansson (65).

Varningar AIK: Daniel Tjernström.
Varningar Gais: Richard Spong:

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 16 471.

 

Bilden:Malmö vann stort borta mot Halmstad.En hårt pressad Roland Nilsson kan andas ut.Malmö vinner igen.Utan att övertyga slog laget Halmstad borta med 3-0 på måndagen.



Halmstad-Malmö FF 0-3 (0-0)
0-1 Jiloan Hamad (67), 0-2 Agon Mehmeti (87), 0-3 Agon Mehmeti (90).

Publik: 8 106.

Varningar Halmstad: Emil Salomonsson, Marcus Olsson.
Varningar Malmö FF: Jasmin Sudic, Rick Kruys.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

 

Bilden:Bedoya hjälte när Örebro kvitterade.Häcken hade en säker 2—0-ledning. Men Örebro vände i slutet på den allsvenska matchen och kvitterade till 2—2. En inhoppande amerikan blev hjälte: Alejandro Bedoya gjorde båda ÖSK-målen.

 

 

Häcken-Örebro 2-2 (1-0)
1-0 John Chibuike (31), 2-0 Jonas Henriksson (60), 2-1 Alejandro Bedoya (84), 2-2 Alejandro Bedoya (90).

Varningar Häcken: John Chibuike, Peter Nyström.
Varningar Örebro: Fredrik Nordback.

Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 1 406.

 


Bilden: Det blev ingen repris för jumbolaget Örgryte. 1-0-vinsten borta mot Hammarby följdes upp med 0-0 i returmötet på Gamla Ullevi på måndagskvällen.

 

Örgryte-Hammarby 0-0

Varning Hammarby: Andreas Dahl.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 4 683.

 

 

AKTUELL TABELL
                       Måndag 27 / 7 2009
1.   Elfsborg1696126-111533
2.   IFK Göteborg16101528-121631
3.   Helsingborg16101527-18931
4.   Kalmar1693430-161430
5.   AIK1693415-11430
6.   Örebro1665517-15223
7.   Häcken1664621-19222
8.   Trelleborg1664619-17222
9.   Malmö FF1656515-12321
10.   Gefle1656516-18-221
11.   Halmstad1647514-18-419
12.   Brommapojkarna1645717-24-717
13.   Hammarby1644812-19-716
14.   Djurgården16421011-33-2214
15.   Gais1627720-25-513
16.   Örgryte1614118-28-20  7

Källa:www.sr.se

 

 




Ibrahimovic skrev på för fem år för FC Barcelona



Bilden:Kvällen avslutade han med att spexa inför 55.000 jublande åskådare på Camp Nou. – Jag är världens lyckligaste människa, sade Zlatan.

Bilden:Övergången väntas kosta Barcelona 45 miljoner euro, motsvarande 487 miljoner kronor.Inter får dessutom kamerunske anfallaren Samuel Eto'o samt ett låneavtal på vitryske mittfältaren Aleksander Hleb. Med Eto'o inräknad värderas övergången till 66 miljoner euro, 715 miljoner kronor.


Källa:www.fcbarcelona.com

Pers resedagbok - fjällgolf vid Ramundbergets fot

Hej alla Sportfånar här kommer en liten resedagbok från min, Jontes (min polare) och mina föräldrars vistelse vid Ramundberget.


Tisdag 21/7:Då var det dags att lämna stugan i Vemdalen för att åka sista biten till Ramundberget där vi skulle bo på Fjällgården.Vi stannade dock först i Funäsdalen för att käka lunch innan vi kom fram till hotellet. Resten av dagen spenderade vi med att utforska hotellet och sen såg vi på filmen "Gone baby gone" på kvällen.

Onsdag 22/7:   Efter en relativt tidig frukost så fick vi skjuts av Göran och Eva till Ljusnedals 18-hålsbana, den var väldigt vacker och i fint skick. Det gick sådär att lira men det var verkligen en upplevelse med den fina naturen längs banan.

Bilden:Efter att vi kommit tillbaka till fjällgården så tog vi bara det lugnt och bastade och badade.Jag och Jonte såg sedan på filmen "I am legend".

Bilden:Farsan är nu redo att slå ut med drivern. det gick faktiskt riktigt bra för att vara första gången på länge...


Torsdag 23/7: Idag var det dags för första rundan på Ramundbergets 9-hålsbana som låg precis utanför hotellet. Det gick inte bra för någon av oss och banan var inte i något bra skick med dåliga greener och fairways.Resten av dagen gick återigen till bastande och sen en god middag med en singer/songwriter som spelade covers av bla Dylan och Springsteen.Kvällen avslutades med filmen "Carlito's way".

Fredag 24/7: Idag så lirade vi två varv på niohåls-banan med lunch mellan varven och sen våffla när vi var klara. gick klart mycket bättre för oss båda idag. Banan var dessutom i betydligt bättre skick idag. Efter rundorna blev det återigen bastande och film på kvällen denna gång "Gangs of New York".

Lördag 25/7: Eftersom det skulle regna idag så gjorde vi en utflykt till staden Röros i Norge, var drygt 10 mil dit. Det är en gammal gruvstad med vackra hus och gator. Där gick jag och Jonte runt och kollade i affärer innan vi träffade mina föräldrar igen för att fika innan vi åkte tillbaka till Ramundberget. På eftermiddagen gymmade vi och sen såg vi på filmen "Oxford Murders" på kvällen. 

Söndag 26/7: Idag var det dags för hemfärd efter frukosten. Kändes definitivt lite sorgligt att lämna Ramundberget och det fina hotellet, vi trivdes jättebra där.Innan vi åkte hem så lämnade vi av Jonte vid stugan i Vemdalen eftersom hans familj skulle vara kvar där en dryg vecka till.

 

Bilden:Sammanfattningsvis så hade jag en underbart bra vecka i fjällen och det var riktigt kul att Jonte var med och att det blev mycket golf.

 

Per skrev och Göran plåtade en del.




Zlatans första möte med fansen i Barcelona


Bilden:Med Zlatan-mått mätt var det ingen större uppståndelse när den svenske världsstjärnan för första gången gjorde entré på Nou Camp som Barcelonaspelare. Men när Zlatan vinkade och lade på stora flinet jublade i alla fall ett 70-tal fans utanför de stora grindarna.
“Family man”
As to his private life, Ibrahimovic confided: “I’m a bit distant – a family man. People say I’m a bit boring because I like to stay at home with my two kids. I like to make people happy, if others are happy then so am I. I’m a professional footballer and a calm, easy going guy”.





Källa:www.fcbarcelona.com

Mexiko utklassade USA i Gold Cup-finalen

Mexiko är nordamerikanska mästare efter seger, 5—0, i Gold cup-finalen mot USA. Det var inte bara en utklassningsseger; USA:s hemmasvit på 58 raka matcher utan förlust bröts, Mexiko vann borta mot amerikanerna för första gången på tio år och dessutom var det USA:s största hemmaförlust sedan 1985.

Gefles Amadou Jawo går till Elfsborg



Bilden:Elfsborg skriver kontrakt med Gefles anfallsstjärna anfallsstjärna Amadou Jawo, 24.

Den Gambiafödde Amadou Jawo har hittills i år gjort succé i Gefleanfallet tillsammans med Elfsborgsbekantingen Hasse Berggren.Fem mål och två assist på fjorton matcher är ett starkt facit.

- Väldigt olyckligt att vi förlorar en sån bra spelare, men Elfsborg ger oss en så bra ekonomisk kompensation att det inte svider lika mycket, säger Gefles ordförande Leif Linstrand.

Jawo förväntas genomgå läkarundersökning på måndagen och därefter skriva på kontrakt med Elfsborg.



Fakta:

Född: 26 september 1984

Position: Anfallare/mittfältare
Tidigare klubbar: Vallentuna (- 2008), Gefle (2008 - 2009)
Gefle: 38 matcher, nio mål, fem mål hittills i allsvenskan i år.
Landskamper: 0

 

Källa:www.bt.se


Trelleborg vände hemma mot Blåvitt-Elfsborg vann till slut

Bilden:Trots 1-0-ledning redan efter två minuter och totalt spelövertag i första halvlek blev det förlust mot Trelleborg 1-2.


Trelleborgs FF-IFK Göteborg 2-1 (0-1)
0-1 Gustav Svensson (2), 1-1 Andreas Drugge (51), 2-1 Andreas Wihlborg (58).

Varningar Trelleborgs FF: Dennis Melander, Marcus Pode.
Varningar IFK Göteborg: Gustav Svensson.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 4 020.

 

Bilden:Djurgården var på väg mot sin första bortaseger. Då hoppade Denni Avdic in och förde sitt Elfsborg till en 3-1-vinst. Som bonus är boråsarna dessutom nya serieledare.

 

Elfsborg-Djurgården 3-1 (0-1)
0-1 Daniel Sjölund (40 str), 1-1 Denni Avdic (79), 2-1 Daniel Nordmark (80), 3-1 självmål (90).

Varningar Djurgården: Mikael Dahlberg, Markus Johannesson, Christer Youssef.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 10 471.

 

Bilden: Rasmus Jönsson i aktion.Helsingborg vann med 2-0 mot Gefle och hakar på i toppen av allsvenskan. Nu skiljer det bara två poäng till ledarlaget Elfsborg.

 

Helsingborg-Gefle 2-0 (1-0)
1-0 Henrik Larsson (24), 2-0 Marcus Lantz (82 str).

Varning Gefle: Daniel Westlin.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 8 428.

 

 

AKTUELL TABELL
                        Söndag 26 / 7 2009
1.   Elfsborg1696126-111533
2.   IFK Göteborg16101528-121631
3.   Helsingborg16101527-18931
4.   Kalmar1693430-161430
5.   AIK1583414-11327
6.   Trelleborg1664619-17222
7.   Örebro1564515-13222
8.   Häcken1563619-17221
9.   Gefle1656516-18-221
10.   Halmstad1547414-15-119
11.   Malmö FF1546512-12018
12.   Brommapojkarna1645717-24-717
13.   Hammarby1543812-19-715
14.   Djurgården16421011-33-2214
15.   Gais1527620-24-413
16.   Örgryte1513118-28-20  6


Källa:www.sr.se

 

 


Zlatan landar i Barcelona i kväll-presenteras på måndagen


Bilden:Zlatan Ibrahimovic åker till Barcelona i kväll för att därefter genomgå de nödvändiga medicinska testerna på måndag morgon, skriver FC Barcelona på sin officiella hemsida.

Om testerna går bra kan Ibrahimovic därefter presenteras som ny Barcelonaspelare senare under måndagen, enligt den spanska toppklubben.

Men dessförinnan väntar hyllning på Barcelonas hemmaarena Camp Nou. Enligt spansk press kan uppemot 50 000 åskådare finnas på plats på läktarna.

 

Ibrahimovic to take medical on Monday

"Zlatan Ibrahimovic will arrive in Barcelona on Sunday evening to put the finishing touches on his transfer from Inter Milan.


The Swedish striker will have a series of medical tests on Monday morning, first at the Hospital de Barcelona and then at the Centre Mèdic d’Assistència Sanitària at FC Barcelona. If the medical is satisfactory and the deal is finalized on Monday, Zlatan Ibrahimovic could be publicly presented on Monday evening in the Sala París at the Stadium.

‘Ibra’ will then be presented for his first appearance before the fans at the Nou Camp once the new turf has been laid. "

Här är Zlatans schema-timme för timme:


SÖNDAG
17.10: Landar i Barcelona
inför mängder av fans,
journalister och fotografer.
17.30: Anländer till Camp
Nou och Barcelonas klubblokal.
18.00: Fotograferas utanför
klubblokalen.
18.30: Ställer upp på press-, radio- och tvintervjuer
med journalister från klubben.
21.00: Middag med presidenten Joan
Laporta och tekniske direktören Txiki
Begiristain.
00.00: Natten spenderas på det femstjärniga
lyxhotellet Princess of Sofia som ligger
bara några hundra meter från Camp Nou.


MÅNDAG
09.00–13.00: Går igenom den obligatoriska
läkarundersökningen vid Hospital de
Barcelona på Avinguda Diagonal.
17.00: Skriver under femårskontraktet med
Barcelona. Uppges få drygt 9 miljoner euro
i årslön, drygt 95 miljoner kronor – plus
eventuella bonusar.
18.30: Presskonferens i lokalen la Sala
Paris vid Camp Nou.
19.00–20.00: Presenteras inför sin nya
hemmapublik och på sin nya hemmarena
Camp Nou inför uppskattningsvis 50 000
åskådare.


TISDAG
09.30: Tränar för första gången med Lionel
Messi och de andra stjärnorna på Barcelonas
träningsanläggning Ciutat esportiva.


ONSDAG
11.00: Flyger med FC Barcelona till USA. för

matcher mot Los Angeles Galaxy, Seattle

Sounders och Chivas den 2, 6 och 9 augusti.



Källa:www.fcbarcelona.

Kalmar FF vände till seger mot BP igen


Bilden: Gabriel Petrovic skjuter 1-0 till BP. Kalmar FF reste sig snabbt efter misslyckandet i kvalet till Champions league. Mästarlaget vände underläge till seger borta mot Brommapojkarna igen liksom på Fredrikskans.


Brommapojkarna-Kalmar FF 1-2 (1-0)
1-0 Gabriel Petrovic (30), 1-1 Stefan Larsson (52), 1-2 Daniel Mendes (57).

Varning Brommapojkarna: Imad Chhadeh.

Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.
Publik: 1 938.

 

AKTUELL TABELL
                       Lördag 25 / 7 2009
1.   IFK Göteborg15101427-101731
2.   Kalmar1693430-161430
3.   Elfsborg1586123-101330
4.   Helsingborg1591525-18728
5.   AIK1583414-11327
6.   Örebro1564515-13222
7.   Häcken1563619-17221
8.   Gefle1556416-16021
9.   Trelleborg1554617-16119
10.   Halmstad1547414-15-119
11.   Malmö FF1546512-12018
12.   Brommapojkarna1645717-24-717
13.   Hammarby1543812-19-715
14.   Djurgården1542910-30-2014
15.   Gais1527620-24-413
16.   Örgryte1513118-28-20  6

 

Källa:www.brommapojkarna.se


Omgång 16 i Allsvenskan startar i dag

                           Omg. 16 startar i dag med:

                      Kl:16:00 Brommapojkarna - Kalmar 

Ibrahimovic till Barcelona på söndag


Bilden:Turerna har varit många de senaste dagarna. Men nu är det officiellt: Zlatan åker till Barcelona på söndag för att genomgå den slutgiltiga läkarundersökning.


Meddelandet nedan gick Barcelona ut med på sin hemsida sent på fredagskvällen efter slutförhandlingarna i Milano.

Under tiden var Zlatan hemma i Malmö där han bland annat skrev autografer till några lyckliga fans på en matvaruaffär.



"Zlatan Ibrahimovic will arrive in Barcelona on Sunday to undergo a medical with the Blaugrana as every player who moves clubs has to do.


After Barça reached an agreement with Inter to sign the Swedish international he now needs to undergo a series of medical tests before putting pen-to-paper on a deal to join the club.

In the other direction FC Barcelona have given permission for Samuel Eto'o and Aliaksandr Hleb, who have been included in the recent transfers, to travel to Milan and undergo medicals with Inter.

The club will reveal all the details of Ibrahimovic's trip to Barcelona on Saturday and outline his movements for Sunday".



Källa:www.fcbarcelona.cat

Bengt-Åkes första utkast till OS-trupp i ishockey


Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson har nominerat de första 34 spelarna till OS-truppen i Vancouver i februari. Dock är flera etablerade namn inte med – som bröderna Henrik och Daniel Sedin, Nicklas Bäckström, Mikael Samuelsson och Mattias Weinhandl.


De första namnen i OS-truppen:

Niklas Kronwall, Detroit, Nicklas Lidström, do, Henrik Zetterberg, do, Jonathan Ericsson, do, Tomas Holmström, do, Daniel Larsson, Grand Rapids, Alexander Steen, St. Louis, Daniel Alfredsson, Ottawa, Per-Johan Axelsson, Boston, Fabian Brunnström, Dallas, Loui Eriksson, do, Nicklas Grossman, do, Tom Wandell, do, Alexander Edler, Vancouver, Tobias Enström, Atlanta, Jhonas Enroth, Portland, Erik Ersberg, Los Angeles, Jonas Frögren, Toronto, Carl Gunnarsson, do, Jonas Gustavsson, do, Anton Strålman, do, Rickard Wallin, do, Niklas Hjalmarsson, Chicago, Kristian Huselius, Columbus, Fredrik Modin, do, Samuel Påhlsson, do, Patric Hörnqvist, Nashville, Henrik Lundqvist, New York Rangers, Joel Lundqvist, Frölunda, Douglas Murray, San Jose, Robert Nilsson, New York Islanders, Michael Nylander, Washington, Johnny Oduya, New Jersey, Mattias Öhlund, Tampa Bay.

 

Källa: TT


Zlatan på väg till Barcelona via Sverige enligt Inters hemsida

Bilden:Zlatan packade ihop sina saker och lämnade gårdagens träning vid Harvard- universitetet i Boston.

 

Enligt Inters hemsida sade han hej då till tränaren Jose Mourinho och lagkamraterna innan han begav sig till Sverige. Expressen uppger att Zlatan har åkt till Europa för att skriva på för Barcelona.



"BOSTON - After his individual session in the morning and lunch in the hotel, Zlatan Ibrahimovic said goodbye to Jose Mourinho and the team before leaving for Sweden. In accordance with the club, the striker left Inter's pre-season training camp in the United States, further to the transfer talks taking place in Europe."

 

Källa:www.inter.it


Mexiko mot USA efter straffdrama

Det blir en drömfinal i Gold cup, det nordamerikanska mästerskapet i fotboll. USA och Mexiko vann varsin semifinal natten mot fredag, svensk tid, och möts i finalen på Giants Stadium i New York natten mot måndag.

Robin Söderling utslagen i Hamburg


Bilden:Robin Söderling jagade turneringssegern i Tyskland, men det blev respass mot Nicolas Almagro, spanjoren som han betvingade i både Wimbledon och Båstad. Det blev förlust i två raka med 7-5, 6-3.

Tredjeseedade Robin Söderling kunde alltså inte rida vidare på den framgångsvåg som han startade först och främst med Franska mästerskapen och som kulminerade förra veckan i Båstad.

I kvartsfinalen i ATP-turneringen i Hamburg var det tredje gången gillt för Almagro. De båda har mötts tre gånger den här sommaren.

 

Källa:www.sr.se/german-open-hamburg.de


Helsingborg vidare efter förlängning i Europa League


Bilden:Marcus Lantz med blicken på bollen. Henrik Larsson, Joel Ekstrand och Erik Sundin räddade Helsingborg från ett präktigt fiasko i andra kvalomgången Europa league.



HIF hade en 2-1-ledning med sig från bortamatchen mot FC Zestafoni från Georgien - men gästerna chockade Helsingborg i första halvleken genom att göra två mål inom tre minuters avstånd i första halvlek.

Därmed fick Helsingborg jaga ett reduceringsmål - för att rädda matchen till en förlängning.

Laget brände mängder med chanser - innan laget i en magisk spelsekvens fick till det viktiga målet, i den fjärde (!) övertidsminuten.

Henrik Larsson nickskarvade fram unge backen Joel Ekstrand som rullade in 1-2-målet - i det allra sista anfallet under ordinarie tid.

Väl i förlängningen var Helsingborg det bättre laget. Henrik Larsson fick bollen perfekt i djupled av Olafur Skulason och spelade Erik Sundin som stötte bollen upp i nättaket från nära håll.

Det målet tog Helsingborg vidare till tredje kvalomgången - där väntar FK Sarajevo från Bosnien-Hercegovina.

 

Källa:www.sr.se/www.hif.se


Elfsborg enkelt vidare i Europa League


Bilden: Stefan Ishizaki i aktion.Elfsborg tog sig enkelt till tredje kvalomgången till Europa league efter 0—0 borta mot ungerska Haladas. Boråslaget hade en 3—0-ledning att gå på från första matchen. Härnäst väntar portugisiska SC Braga.


Källa:www.elfsborg.se

 


Vykort från Berra i Kivik på semester med sin Carina


Bilden: Nybadad Berra Eriksson,60 eller "sillstryparen från Ölandsgatan" skickar en sommarhälsning till övriga Sportfånar från Kiviks underbara sandstrand eller Stens huvud enligt Berra. Foto: Carina

Fakta:
Stenshuvud är nationalparken vid havet i det skånska Österlen, där kustberg, lummiga ädellövskogar, pastorala hedar och vackra stränder förenas i ett storslaget landskap. Nationalparken har en sydlig exotisk karaktär och stor biologisk mångfald.

Brasiliansk mittfältare till Kalmar

Bilden:25-årige Reinaldo da Silva ansluter i kväll till Kalmar FF. Reinaldo är en central mittfältare som kommer från den brasilianska klubben Palmeiras men har de senaste åren varit utlånad till serie A klubbarna America och Nautico.

 

Reinaldo kommer till Kalmar FF på lån säsongen ut och därefter har KFF en option på en förlängning.

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson:
- Reinaldo är en erfaren spelare med rutin från många matcher i brasilianska serie A. Som spelartyp är han mer en tvåvägsspelare än vad vi är vana vid att se hos brasilianska mittfältare.

 

Källa:www.kalmarff.se


Kenny Pavey avstängd en match till


Bilden:AIK:s Kenny Pavey stängs av i ytterligare en match efter den vårdslösa tacklingen mot IFK Göteborg. "Pavey är avstängd till och med 27 juli och missar alltså även returmötet med Gais", säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Källa:www.aikfotboll.se

IFK Göteborg satsar på isländsk mittfältare


Bilden:Efter två nyförvärv tidigare i veckan är det i dag dags att presentera ett tredje. Isländske mittfältaren Theodor Elmer Bjarnarson är klar för IFK Göteborg och har signerat ett 3,5 år långt avtal som sträcker sig över säsongen 2012.


Dessutom har Robin Söder och Erik Lund förlängt sina avtal.
- Nu är vi rustade för kval till Uefa Europa League, allsvensk guldjakt och för att försvara vår cuptitel, säger sportchef Håkan Mild.

Den landslagsmeriterade 23-åringen
kommer närmast från norska Lyn och har skrivit på ett kontrakt över tre och ett halvt år.


Bilden: Tidigare i veckan anslöt Tuomu Turunen (t.v.) och Hannes Stiller till IFK Göteborg. Efter stretchingen tog de på sig sina nya matchtröjor – Stiller med nummer 19 och Turunen med nummer 5.


Källa:www.ifkgoteborg.se

Eto'o överens med Inter

Zlatan Ibrahimovic kommer allt närmare Barcelona. I dag kom beskedet att Samuel Eto'o äntligen är överens med Inter, något som innebär att Ibrahimovic snart kan börja förhandla med den spanska mästarklubben.

Kalmar FF utslaget-inget svenskt CL-avancemang i år heller.



Bilden:Rasmus Elm i aktion. Ett tidigt baklängesmål. En omdiskuterad straffsituation. Då spelade de tre gjorda målen ingen roll på Fredriksskans. Kalmars Champions League-chanser är borta efter totalt 3–3 mot ungerska mästarlaget Debrecen som går vidare på fler gjorda bortamål.- Det är bittert när vi skapar mer chanser än dem, suckar tränaren Nanne Bergstrand.


Kalmar FF-Debrecen, Ungern 3-1 (2-1)

0-1 Joszef Varga (13), 1-1 Rasmus Elm, 2-1 Daniel Mendes (32), 3-1 Rasmus Elm (70 str).

Utv, Debrecen, Ungern: Peter Mate (86).

Varningar, Kalmar FF: Henrik Rydström, Rasmus Elm.
Debrecen, Ungern: Zoltan Kiss, Jozsef Varga, Peter Mate, Tibor Dombi.

Domare: Stanislav Suchina, Ryssland.

 

Kalmar FF (4-3-3): Petter Wastå - Emin Nouri, Joachim Lantz, Stefan Larsson, Tobias Carlsson (Lasse Eriksson 56 - Tobias Eriksson, Henrik Rydström, Rasmus Elm - Daniel Sobralense (Daryl Smylie 69), David Elm (Ricardo Santos 57), Daniel Mendes.

 

Debrecen, Ungern (4-4-2): Vukasin Poleksic - Csaba Bernath, Norbert Meszaros, Peter Mate - Peter Czvitkovics, Zoltan Kiss, Jozsef Varga, Peter Szakaly (Tibor Dombi 73)- Lorant Olah (Peter Szilagyi 64), Gergely Rudolf (Adam Komolosi 87).

 

 

Svenska misslyckanden i Champions League:

2001: Halmstad ut i tredje kvalomgången mot Anderlecht

2002: Hammarby ut i andra omgången mot Partizan Belgrad

2003: Djurgården ut i andra omgången mot Partizan Belgrad

2004: Djurgården ut i tredje omgången mot Juventus

2005: Malmö FF ut i tredje omgången mot FC Thun

2006: Djurgården ut i andra omgången mot Ruzomberok

2007: Elfsborg ut i tredje omgången mot Valencia

2008: IFK Göteborg ut i andra omgången mot Basel.

2009: Kalmar FF ut i andra omgången mot Debrecen.



 Källa:www.kalmarff.se/TT

Robin Söderling vidare i Hamburg


Bilden:Robin Söderling är vidare i Hamburgs grusturnering efter seger med 2—1 i set mot italienaren Fabio Fognini. I tredje omgången väntar troligen spanjoren Nicolas Almagro, som Söderling nyligen besegrade i Båstad.


Källa:www.german-open-hamburg.de

IFK Göteborg lånar Qviding-anfallare i ett halvår


Bilden:Skador och försäljningar tvingar fotbollsallsvenska IFK Göteborg att agera på spelarmarknaden. Det senaste nyförvärvet är superettanlaget Qvidings anfallare Hannes Stiller, 31, som lånas i ett halvår.


– Han är bra i boxen och har en bra första– och andratouch, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild till GP:s nätupplaga.
Stiller har i år gjort sju mål på fjorton matcher i superettan.


Källa:GP

Halmstad blir satellitklubb till Espanyol

 
Bilden:Halmstads BK och RCD Espanyol kommer idag vid en presskonferens i Barcelona underteckna ett avtal om ett samarbete de kommande åren.


Den spanska ligaklubben har sedan tidigare ett samarbete med en grekisk klubb i syfte att ta hand om och utveckla sina talanger. Espanyol har nu bestämt sig att söka motsvarande samarbete med en nordisk klubb och där valet har fallit på Halmstads BK.

- Tack vare HBK:s goda rykte och de resultat som vi visat genom åren så har vi fått frågan om vi är intresserade av ett motsvarande samarbete. Efter att ha träffat representanter från föreningen i början av juni så meddelade vi omgående vårt intresse, säger HBK-ordföranden Ingemar Broström.

Espanyol har ett överskott på talanger som spelar i B- och ungdomslagen. För att slippa sälja talangerna vill de fortsätta att utveckla dem och ge dem speltid i en välrenommerad klubb som spelar i högsta ligan i annat land.
- Vi har möjlighet att välja ut spelare som kommer att spela för oss under en säsong. På detta sätt hoppas vi kunna stärka vår position i Allsvenskan, säger Broström.


Källa:www.hbk.se

Vinna eller försvinna för Kalmar FF i CL -kvalet i kväll


Bilden: i Kväll tar Kalmar FF emot ungerska mästarna Debreceni VSC för den avgörande matchen i Champions League-kvalet.Matchen som startar klockan 19:00 och döms av den ryske domaren Stanislav Sukhina har glasklara förutsättningar. Debreceni vann matchen i Ungern med 2-0 vilket innebär att Kalmar FF måste vinna med 2-0 för att åstadkomma en förlängning på 2x15 minuter, vinner KFF med 3-0 eller mer så är avancemanget till tredje kvalrundan ett faktum.

Onsdag 22 juli

Hör Kalmar FF - Debrecen i sin helhet i webbradion och mobilen.

Start kl. 18.55


Webbradio: Champions


Grönt ljus för Kalmars nya arena
Efter en seg process med överklaganden står det klart att Kalmar FF får bygga en ny fotbollsarena. Regeringsrätten har beslutat att kommunens beslut att lämna borgen på 100 miljoner kronor inte kan överklagas.


Källa:www.sr.se

Svennis startar om-tar över världens äldsta fotbollsklubb!


Bilden:Notts County som bildades 1862 och är världens äldsta fotbollsklubb har inte varit med i toppstriden i engelsk fotboll sedan 1992.

Bilden:Sven-Göran Eriksson flyttar tillbaka till England. Hans nya arbetsplats blir fotbollsklubben Notts County i Nottingham i den engelska fjärdedivisionen.



Sven-Göran Eriksson flyttar tillbaka till England. Han blir sportchef för fotbollsklubben Notts County i den engelska fjärdedivisionen. "Jag är väldigt lockad av den här uppgiften", säger "Svennis".

– Sven kommer tillsammans med Tord Grip, som sedan länge är hans medhjälpare och som får rollen som rådgivare, skriver English League Two på sin hemsida.

– Svens lön kommer i hög grad att bestämmas av Notts Countys framgångar på planen och han kommer också bli aktieägare i klubben.



Sven-Göran Eriksson, new Director of Football said:

"I am particularly attracted to this role and the unique opportunity to help build a club over the longer-term.I will be responsible for all aspects of the football side of the Club and in line with the aspirations of the new owners, wish to build the Club at the heart of the community.I started my football management career at a small lower division Swedish club and we managed to get them into the top-flight. I can think of no better challenge than to attempt to do that again, but this time with the world's oldest football club, where we can add to a proud tradition and hopefully bring some richly deserved success. We hope to leave a long lasting football legacy for Notts County FC and its fans."




Källa:www.nottscountyfc.co.uk

Engelska Portsmouth får ny ägare

Bilden:Affärsmannen Sulaiman al-Fahim från Förenade arabemiraten, tar över fotbollsklubben efter ryssen Alexander Gajdamak.

 

Premier league-laget Portsmouth har blivit uppköpt. Den 32-årige al-Fahim hade redan i maj kommit överens med klubben om ett övertagande, men godkändes först under tisdagen av den engelska högstaligan.

"Jag ser verkligen fram emot att jobba nära klubbledningen och supportrarna för att utveckla Portsmouth FC och leverera framgång framöver", säger al-Fahim i ett pressmeddelande.

 

Källa:www.portsmouthfc.co.uk


Mjällby ångar på i superettan - sjunde raka segern

Bilden:Serieledaren Mjällbys fina svit lever. Efter 1-0-segern borta mot IFK Norrköping är laget nu uppe i sju raka matcher utan förlust. Men till en början såg det allt annat än bra ut.


Norrköping, som senast utklassade Falkenberg med 5-1, inledde väldigt starkt hemma på Idrottsparken.

Chanserna radades upp men utdelningen uteblev. Så såg det ut i 60 minuter. Sedan vaknade serieledaren.

I en snabb omställning skickade Marcus Ekeneberg bollen på djupet för Adam Berner. Fri med målvakten Nuredin Bakiu chippade han enkelt in bollen i tom bur.

Norrköping får nu fortsätta att slåss i botten av superettan. Mjällby leder serien klart och är sju poäng före tvåan Assyriska.

 

IFK Norrköping-Mjällby 0-1 (0-0)

0-1 Adam Berner (62).

Publik: 4 318.

 

Tabell Totalt
Pl. Lag   Ma V O F GM IM MS P
1 Mjällby AIF   15 12 2 1 41 8 33 38
2 Assyriska Föreningen   15 10 1 4 23 13 10 31
3 Åtvidabergs FF   15 9 2 4 26 16 10 29
 
4 Ängelholms FF   15 8 1 6 26 19 7 25
5 GIF Sundsvall   15 7 4 4 25 21 4 25
6 Falkenbergs FF   15 8 0 7 18 23 -5 24
7 Syrianska FC   15 7 2 6 22 22 0 23
8 Jönköpings Södra   15 6 2 7 17 21 -4 20
9 Landskrona BoIS   15 6 1 8 19 20 -1 19
10 Qviding FIF   15 4 4 7 16 26 -10 16
11 Vasalund/Essinge IF   15 4 4 7 19 32 -13 16
12 IFK Norrköping   15 3 6 6 22 24 -2 15
13 FC Trollhättan   15 4 3 8 14 18 -4 15
14 Väsby United   15 3 5 7 12 19 -7 14
 
15 IK Sirius FK   15 3 5 7 18 30 -12 14
16 Ljungskile SK   15 3 4 8 20 26 -6 13

 

 

Källa:www.sr.se


AIK:s mittfältare Gabriel Özkan borta i upp till sex veckor

Bilden:AIK:s mittfältare Gabriel Özkan skadades i måndagens bortamatch mot Gais och blir borta från spel i mellan tre och sex veckor. Özkan fick en bristning i baklåret under en löpduell i den andra halvleken.

 

 

Löpduellen inträffade på högerkanten i den 68:e minuten då "Gabbe" jagade en långboll från Jorge Ortiz, han föll plötsligt ihop och fick omedelbart vård innan han lämnade planen och ersattes av Saihou Jagne.

- Det är en bristning i höger baklår, det är en ny skada och "Gabbe" kommer att vara borta mellan tre och sex veckor, säger AIK:s läkare Magnus Lindh.

Özkan avgjorde årets allsvenska premiär mot Halmstads BK, men missade sedan nio tävlingsmatcher p g a skada innan han gjorde comeback i majderbyt mot Djurgården (1-0).

 

Källa:www.aik.se


Tumult när 12-åring debuterade i Bolivianska högstaligan


Bilden:Mauricio Baldivieso, boliviansk 12-åring som fyller 13 i morgon, blev historisk när han debuterade i den bolivianska högstaligan i går. Julio Cesar Baldivieso, tidigare landslagsspelare för Bolivia, är tränare för laget.

Pojken fick snabbt ett knä i låret av en motståndare när han byttes in med nio minuter kvar av matchen. Baldivieso föll till marken och vred sig i plågor, varefter tumult uppstod när pojkens lagkamrater i Aurora ville skydda honom från motståndarna i FC La Paz.

Efter ett par minuter lugnade allt ner sig och den historiska matchen kunde slutföras.

Det ska sägas att Baldivieso, som visserligen beskrivs som ett underbarn, fick chansen i Aurora tack vare att hans far Julio Cesar Baldivieso, tidigare landslagsspelare för Bolivia, är tränare för laget.

Det förändrar emellertid inte det faktum att 12-årige Mauricio blev den yngste någonsin att debutera i en sydamerikansk högstaliga.

 

Källa: Se rörliga bilder från debuten här


IFK Göteborg värvar finsk U21-landslagsman


Bilden:Den finländske U21-landslagsmannen TuomoTurunen är klar för allsvenskan och IFK Göteborg. "Det är en spelare som kan spela överallt i hela backlinjen, och även som defensiv mittfältare", säger IFK:s sportchef Håkan Mild.


FC Honka-spelaren och den finske u21-landslagsmannen Tuomo Turunen har studerats av IFK Göteborg sedan förra året. Under matchen mot Trelleborg igår fanns han på plats på Gamla Ullevi och såg Blåvitt ta sin åttonde raka hemmaseger i allsvenskan.
Under måndagen genomgick Turunen den obligatoriska läkarundersökningen innan han skrev på för de allsvenska serieledarna.

Källa:www.ifkgoteborg.se

Barcelonas Josep Guardiola om Eto'o: “ Beslutet är mitt"

Bilden:Barcelonas ordförande Josep Guardiola tar det fulla ansvaret för försäljningen utav Samuel Etoò.Han säger på presskonferensen att beslutet är "due to “feeling” and has nothing to do with football or behaviour issues".



Bilden:As was to be expected, the first question at his press conference was about whether Samuel Eto'o is to stay at Barça. Guardiola made things clear:

“Without him we wouldn’t have done what we did last year. There are no football or personal or behaviour issues here. It’s just a feeling I have. I think there is a need for change. Maybe I’m wrong but it’s my responsibility and decision”.


Tio miljoner kronor – det är vad som skiljer Zlatan Ibrahimovic från Barcelona. Fast pengarna ska inte Zlatan ha, utan Samuel Eto´o, som förhandlar med Inter om ett kontrakt.

Barcelonaanfallaren Eto´o begärde först 130 miljoner kronor om året för att gå med på att spela i Inter, och därmed fungera som delbetalning till italienarna för Zlatan Ibrahimovic.

Inter erbjöd 100 miljoner.

Där strandade förhandlingarna på måndagen, men vid lunchtid på tisdagen kom klubben med ett nytt bud: 105 miljoner kronor. En lön som skulle betyda ett lyft på nästan 20 miljoner jämfört med Eto´os nuvarande kontrakt, enligt spanska Sport som följer Barcelona från nära håll.

Eto'o svarade i sin tur med att sänka sina krav till 115 miljoner.

Tio miljoners skillnad är i sammanhanget en spottstyver. Hela affären, där Zlatan Ibrahimovic byts mot 45 miljoner euro samt Samuel Eto'o och ett lån av Alexander Hleb, är lågt räknat värd en bit över 750 miljoner kronor.

Förhandlingarna väntas därför bli klara redan under tisdagen.

– Samuel Eto´o kommer att bli vår, säger Inters president Massimo Moratti enligt Gazzetta dello Sport.



Källa:www.fcbarcelona.com (hemsidan)

Allbäck gav Örgryte första trepoängaren mot Bajen


Bilden:Hammarby inledde aggressivt mot Örgryte, men vad hjälpte det? Redan efter två minuter kontrade Marcus Allbäck in 1-0 till gästerna, ett mål som blev matchavgörande.

Med Allbäck tillbaka från start och Alvaro Santos snart redo för 90 minuter, mot Hammarby spelade han, ser det något ljusare ut för seriens bottenlag. Segern innebar att Örgryte fördubblade sin poängskörd, från tre till sex, när halva serien är spelad. Om en vecka kan det bli tre till. Då möts Hammarby och Örgryte igen när serien vänder.

 


Hammarby-Örgryte 0-1 (0-1)
0-1 Marcus Allbäck (3).

Varningar, Hammarby: Nathan Paulse.
Örgrtyte: Alex Perreira.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 10 366.

 

Bilden:Målglad Henriksson sänkte Örebro.Häckens Jonas Henriksson utnyttjade mycket effektivt ett passivt hemmaförsvar i kvällens allsvenska match. Tre mål av Henriksson gav Häcken segern med 3—1 borta mot Örebro.


Örebro-Häcken 1-3 (1-2)
0-1 Jonas Henriksson (17), 0-2 Jonas Henriksson (42), 1-2 Roni Porokara (44), 1-3 Jonas Henriksson (56).

Varning, Häcken: Marcus Jarlegren.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 7 694.

 

Bilden: Ivan Obolo har just nickat in 2-2 och ber till högre makter.AIK hämtade in underläge 0-2 mot Gais.

 

AIK och Gais spelade 2-2 inför 5 010 åskådare på Gamla Ullevi. Hemmalaget tog greppet om matchen efter två mål inom loppet av en och en halv minut i slutet av den första halvleken. Martin Kayongo-Mutumba reducerade innan paus och den andra halvleken var en enda lång jakt på kvittering. 2-2 kom också i den 77:e minuten då Iván Obolo nickade in bollen bakom Dime Jankulovski.

 

AIK:s nye brasse, anfallaren Antonio Flávio, väntas anlända i början av augusti. Är han den målskytt som laget behöver? Efter halva allsvenskan har AIK gjort 13 mål på 15 matcher.
 


Positivt för AIK: Laget räddade i alla fall en poäng mot Gais. Negativt: Gabriel Özkan blev skadad – igen.


Gais-AIK 2-2 (2-1)
1-0 självmål (37), 2-0, Pär Ericsson (39), 2-1, Martin Kayongo Mutumba (41), 2-2 Iván Óbolo (77).

Varningar, Gais: Tommy Lycén, Kenneth Gustafsson.
AIK: Jorge Ortiz, Nils-Eric Johansson.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 5 010.

 

 

Bilden:Malmö FF har förtvivlat svårt att göra mål. Trots ett stort chans- och spelövertag blev det 0-0 mot Halmstad.


Det var sjunde gången den här säsongen som MFF misslyckades att göra mål.

Malmö FF och Halmstad hade det gemensamt att inget av lagen hade tagit en seger i allsvenskan sedan den 10 maj.

 

Malmö FF-Halmstad 0-0

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.
Publik: 13 012.

 

AKTUELL TABELL
                       Måndag 20 / 7 2009
1.   IFK Göteborg15101427-101731
2.   Elfsborg1586123-101330
3.   Helsingborg1591525-18728
4.   Kalmar1583428-151327
5.   AIK1583414-11327
6.   Örebro1564515-13222
7.   Häcken1563619-17221
8.   Gefle1556416-16021
9.   Trelleborg1554617-16119
10.   Halmstad1547414-15-119
11.   Malmö FF1546512-12018
12.   Brommapojkarna1545616-22-617
13.   Hammarby1543812-19-715
14.   Djurgården1542910-30-2014
15.   Gais1527620-24-413
16.   Örgryte1513118-28-20  6


Källa:www.hammarbyfotboll.se/www.sr.se


Antonio Flavio brasiliansk anfallare klar för AIK


Bilden: AIK har under dagen gjort klart med en brasiliansk anfallare - Antônio Flávio Aires dos Santos,22 med artistnamnet Antonio Flavio.

- Jag har både sett och träffat Flávio. Hans egenskaper är framför allt att han är bolltrygg och rörlig, han har bra tillslag med bägge fötterna. Jag ser fram mot att få honom till AIK, säger chefstränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Antonio Flávio kommer närmast från den brasilianska Serie A-klubben E.C. Santo André och i AIK kommer han att få bära nummer 11.

- Denna affär är genomförd med stor hjälp från en privat investerare. Flávios ålder, egenskaper och framför allt potential ligger i linje med den strategi vi nu har för spelare där det finns externa investeringsintressen, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

- Det är första gången han åker till Europa och han är en relativt ung spelare vilket gör att de kortsiktiga förväntningarna på hans prestation skall vara balanserade mot den faktan, avslutar Björn Wesström.

E.C. Santo André ligger för tillfället nia i den högsta nationella ligan i Brasilien. Det brasilianska seriesystemet i fotboll består av fyra serier (Campeonato Brasileiro Série A, Série B, Série C och Série D). Série A, B och C består av 20 lag och Série D av 40 lag.


- Jag ser fram mot att komma till AIK och lära känna klubben och klubbens supportrar. Min förhoppning är att utvecklas som spelare och som människa och genom det bidra till framgångar för klubben, säger Antônio Flávio.

När Antonio Flavio ansluter till AIK är ännu oklart, men sannolikt i början av augusti.

 

Källa:www.aikfotboll.se/www.ecsantoandre.com.br/atacantes.html


Allbäck och Santos i bottenmötet Hammarby IF vs Örgryte IS


Bilden:Både Marcus Allbäck och Alvaro Santos är med i kvällens bottenmöte med Hammarby. Göteborgslaget har chansen att knappa in på Söder-gänget då lagen nu möts två gånger på en vecka.


– Vi går förstås för alla tre poängen, de andra lagen i botten av tabellen har svåra matcher och Djurgården har till exempel redan förlorat så kan vi vinna så tar vi in poäng, säger tränaren Åge Hareide till klubbens hemsida.

I Hammarby-lägret finns det gott hopp om att förlänga Örgrytes vinstfria svit.

- Det känns mycket inspirerande att se till att de fortsätter att inte ha några vinster i sin kolumn till vänster i tabellen, säger Hammarbys mittfältare Fredrik Söderström till klubbens officiella hemsida.

Matchen börjar 19.00 på Söderstadion.




Källa:/www.ois.se

"Affären Etoo´ vs Zlatan ej klar i kväll"

 
Bilden:Barcelona räknar med att Zlatan Ibrahimovic blir klar för klubben inom kort. Enligt uppgifter på måndagsmorgonen kommer ett besked tidigast vid 20-tiden på måndagen.

Affärens öde ligger fortfarande i Samuel Eto'os händer men den vanligtvis kvicke anfallaren hinner inte fram i tid till det utlovade mötet med Inters representanter i kväll. I stället är det först i morgon de båda parterna kan inleda förhandlingar om Eto'os personliga detaljer vid en eventuell övergång till Inter.

Skulle den falla säger nu Barcelona-tränaren Josep Guardiola att det inte blir något med Ibrahimovic.

- Inter har pengar nog att göra Eto'o lycklig, men om han vill stanna så har vi inga problem med det. Om han stannar fortsätter vi med honom och utan Ibrahimovic, säger han till Sky Sports Italia.

Men Guardiola menar också att det bästa för Barcelona vore att skiftet från Eto'o till Ibrahimovic blev verklighet.

- Allting hänger på Eto'o. Han har rätt att utvärdera Inters erbjudande och ta ett beslut. Det vore bäst för Barcelona om han lämnade och försäljningen av honom är mitt beslut. Jag tycker att det är dags att lämna efter allt som vi har vunnit.


Efter det uttalandet är det svårt att se att Eto'o stannar i Katalonien.


Källa:www.elmundodeportivo.es/fcbarcelona/


Allsvenskan och Superettan Omg.15-resterande matcher i kväll

        Fotboll Sverige Allsvenskan



 19:00HammarbyÖrgryte IS    
    
  
 
 

 
 19:00Malmö FFHalmstads BK    
    
  
 
 

 
 19:00Örebro SKBK Häcken    
    
  
 
 

 
 20:00GAISAIK    
    
  
 
 

 
 
            Fotboll Sverige Superettan

    09-07-21 19:15 NorrköpingMjällby 

  
 19:00Landskrona BoISÄngelholms FF    
    
  
 
 

 
 19:00Väsby UnitedIK Sirius FK    
    
  
 
 

 
 20:00Jönköpings SödraGIF Sundsvall

IFK Göteborg håller sig kvar i toppen


Bilden:IFK Göteborg är fortfarande obesegrade på sin nya hemmaarena. På söndagen blev det en ny trepoängare via seger med 3-1 över Trelleborg.


IFK Göteborg-Trelleborgs FF 3-1 (2-0)
1-0 Jakob Johansson (14), 2-0 Thomas Olsson (27), 2-1 Fredrik Jensen (50), 3-1 Ragnar Sigurdsson (81 str).

Varning, Trelleborgs FF: Paulino Lopes Tavares.

Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.
Publik: 9 716.

 

Bilden:Nytt bakslag för Djurgården mot Elfsborg.Djurgården såg ut att få med sig poäng från hemmamatchen mot Elfsborg, men Teddy Lucic (t.v.) satte segermålet med tio minuter kvar.

 

Djurgården-Elfsborg 1-2 (0-1)

Målskyttar:Emir Bajrami och Teddy Lucic

Varningar, Elfsborg: Helgi Danielsson, James Keene, Johan Karlsson.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 7 497.



Bilden:En av målgörarna Christoffer Andersson.Ett sargat Helsingborg besegrade Gefle. Helsingborg bröt en förbannelse mot Gefle. Tre år i rad hade skåningarna kammat noll på Strömvallen. På söndagen var marginalerna med laget och segern skrevs till 2-0.


Gefle-Helsingborg 0-2 (0-0)
Målskyttar : Christoffer Andersson och Erik Sundin.
Varningar, Gefle: Jonatan Berg.
Helsingborg: Olafur Skulason, Pär Hansson.

Domare: Andreas Ekberg, Stockholm
Publik: 3 836.

 

AKTUELL TABELL
                        Söndag 19 / 7 2009
1.   IFK Göteborg15101427-101731
2.   Elfsborg1586123-101330
3.   Helsingborg1591525-18728
4.   Kalmar1583428-151327
5.   AIK1482412-9326
6.   Örebro1464414-10422
7.   Gefle1556416-16021
8.   Trelleborg1554617-16119
9.   Häcken1453616-16018
10.   Halmstad1446414-15-118
11.   Malmö FF1445512-12017
12.   Brommapojkarna1545616-22-617
13.   Hammarby1443712-18-615
14.   Djurgården1542910-30-2014
15.   Gais1426618-22-412
16.   Örgryte1403117-28-21  3

 

Källa:www.sr.se


 

 


Robin blev förste svensk att vinna Swedish Open sedan 2000.

 
ARG
 
 
SWE

Bilden:Robin Söderling vann finalen i Swedish open i Båstad mot argentinaren Juan Monaco med 6—3, 7—6 (7—4). Segern är Söderlings första på ATP-touren i år och den första svenska segern i Båstad sedan Magnus Norman vann 2000.


Bilden:”Jag hade inte bytt segern här mot en Grand Slam-titel”


Robin Söderling bröt argentinaren Juan Monacos serve direkt och därefter höll de båda sina servar hela vägen fram till setseger för Söderling med 6–3.

Andra set började lika bra som det första för Södeling, men halvvägs in tappade han övertaget och argentinaren Monaco skaffade sig setboll.

Men Söderling klarade matchbollen och avgjorde sedan matchen via 7–3 i tie break.

 

Källa:www.swedishopen.org


Adebayor klar för Manchester City


Bilden:Manchester City gjorde i dag klart med ännu en toppanfallare: Togos landslagsforward Emmanuel Adebayor, som lämnar Arsenal. I måndags köpte Manchester City argentinaren Carlos Tevez från Manchester United.


Källa:www.mcfc.co.uk

Kalmar FF vände till seger mot Brommapojkarna


Bilden:Rasmus Elm gjorde mål på straff när Kalmar vände mot BP.


BP gjorde en nästan perfekt taktisk insats mot Kalmar FF. Men en effektiv slutkvart av hemmalaget vände på steken.



Kalmar FF-Brommapojkarna 3-1 (0-1)
0-1 Imad Chhadeh (5) 1-1 Rasmus Elm (75 str), 2-1 Daniel Mendes (83), 3-1 Ricardo Santos (88).

Varningar Kalmar FF: Ricardo Santos.
Varningar Brommapojkarna: Pär Asp, Imad Chhadeh.

Domare: Johan Hamlin, Bro.
Publik: 4 929.

 

AKTUELL TABELL
                      Lördag 18 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1491424-91528
2.   Kalmar1583428-151327
3.   Elfsborg1476121-91227
4.   AIK1482412-9326
5.   Helsingborg1481523-18525
6.   Örebro1464414-10422
7.   Gefle1456316-14221
8.   Trelleborg1454516-13319
9.   Häcken1453616-16018
10.   Halmstad1446414-15-118
11.   Malmö FF1445512-12017
12.   Brommapojkarna1545616-22-617
13.   Hammarby1443712-18-615
14.   Djurgården144289-28-1914
15.   Gais1426618-22-412
16.   Örgryte1403117-28-21  3

 

Källa:www.sr.se


Robin Söderling vann efter en rysare mot Vinciguerra

Bilden:Robin Söderling spelade en prickfri tennis i först set mot Andreas Vinciguerra i semifinalen i Båstad. Andreas spelade upp sig i andra set men Robin var för stark i tiebreak.Argentinaren Juan Monaco gjorde processen kort med Tommy Robredo, Spanien.

Bilden:Den första semifinalen i Båstad slutade 6-0 6-2 till Monaco.Juan Monaco är nu den förste argentinaren i final sedan 2004. Där väntar nu Robin Söderlingi finalen.

 

Söderling-Vinciguerra 6–1, 7–6 (8-6)


Juan Monaco-Tommy Robredo 6-0,6-2

 

 

Källa:www.sr.se

 


Rasmus Elm kan vara på väg till Everton


Bilden:Kalmar FF-stjärnan Rasmus Elm kan vara nära en övergång till Everton. Enligt Sportbladet ryktas det om en övergångssumma på fem miljoner pund.

Mittfältaren från U21-EM är het på marknaden och det senaste ryktet är att Premier League-klubben Everton har visat intresse.

Enligt Dailyexpress.co har samtal inletts mellan de båda klubbarna.

- Jag kan inte uttala mig om det här just nu, säger Rasmus Elms agent Patrick Mörk till SVT.

 

Saturday July 18,2009

By Paul Joyce

"EVERTON are closing in on a deal for Sweden international midfielder Rasmus Elm after flatly rejecting Manchester City’s £15 million offer for centre-back Joleon Lescott.

 

Manager David Moyes underlined his determination to add to his squad rather than deplete his resources by holding firm on Lescott as talks began with Swedish side Kalmar for Elm.

Everton are adamant that no stars will leave, and chief executive Robert Elstone said: “We do not intend selling any players.

Moyes has also not given up hope of signing Sheffield United’s Kyle Naughton, despite strong interest from Spurs."

 

 P.s ikväll möter Elm och Company -

IF Brommapojkarna  Kl:18.00

 

Källa:dailyexpress.co


Dagens Semi-finaler i Swedish Open i Båstad

Tennis Sverige Catella Swedish Open - Båstad  

Rekordtidig höstpremiär för innebandyn-redan den 20 Aug.


Bilden:Innebandygänget 1988 när det begav sigfr.v. Roffes brorsa,Henry,Roffe,Bosse Omnäs(Olsson),Mats (Åland) Jansson och inomhusansvarig Göran "Nutte" Henriksson samlade vid plinten i gymnastiksalen tillhörande Bredängs skola.



Hej, på er som spelar innebandy med HBG!
 
I år startar vi säsongen rekordtidigt. Det kan bero på att vi är i allt större behov av motion eller också har vi råd eller så vill idrottsförvaltningen få in mer pengar.
Kom alltså till höstpremiären torsdagen 20/8 kl 20 i Ålgrytehallen som vanligt. Jag tar med målen och några bollar och ni tar med era pigga ben och klubbor så kör vi!
Det kan vara den 30:e säsongen eller kanske den 35:e, vem vet? Ett pris kanske delas ut till den som vet!
Hör av Dig vid ev förhinder.

 
Hälsar Göran och troligen Thomas!
/ innebandyansvariga

Klubbarna överens om Zlatan,Eto och Hleb


  
Bilden:Senare på fredagen bekräftade Barcelonas president Joan Laporta att klubbarna är överens och att Barcelona får köpa Ibrahimovic för 45 miljoner euro. – Nu är det upp till spelarna, sade Laporta på presskonferensen som egentligen var tänkt att välkomna nyförvärvet Maxwell till Barça.

 

Bilden:Inter tränar i Los Angeles t.v. Zlatan och t.h. coachen José Mario dos Santos Felix Mourinho


"Joan Laporta has confirmed that there is an agreement in principle between FC Barcelona and Inter Milan for Ibrahimovic to join the club in exchange for Eto'o and a certain fee.


During the press conference to present Maxwell, Joan Laporta has stated that there is an agreement in principle with the Italian club for the transfer of Ibrahimovic. As Samuel Eto'o also forms part of the deal, the Barcelona president has commented that this agreement is being conditioned by the fact that both players have to settle their interests with what could be their new clubs."

För även om Zlatan Ibrahimovic är beredd att testa vingarna i Spanien måste Samuel Eto’o – 30 ligamål förra säsongen – godkänna sin del i övergången från Champions League-mästarna till regerande mästarlaget i Italien.

Om affären går i lås kan publiken se fram emot duellen Zlatan Ibrahimovic mot Cristiano Ronaldo i höstens El Clásico.

 

Källa:www.fcbarcelona.com


Marcus Berg äntligen klar för Hamburg

Svenske landslagsanfallaren Marcus Berg byter Holland mot Tyskland. 22-åringen lämnar Groningen för spel i klassiska bundesligaklubben Hamburger SV. Båda klubbarna bekräftar övergången på sina hemsidor.

Vinciguerra skrällde igen klar för semifinal mot Söderling


Bilden:Andreas Vinciguerra är i semifinal mot Robin Söderling efter en sensationell seger mot österrikaren Jürgen Melzer.


Det blir en helsvensk semifinal i Swedish open i Båstad. Andreas Vinciguerra skrällde mot storfavoriten Jürgen Melzer och vann med 2-6, 6-4, 6-3.

Svensken tappade det första setet, men spelade upp sig avsevärt i det andra och lyckades bryta Melzers serv för första gången i matchen.

Vinciguerra är efter flera skadefyllda år inte bättre rankad än 460. Melzer ligger på 28:e plats ATP-rankingen.

I semifinalen väntar svenske ettan Robin Söderling, som i sin kvartsfinal enkelt besegrade spanjoren Nicolas Almagro.

 

Källa:www.sr.se


Robin Söderling till semifinal i Swedish Open


Bilden: Robin Söderling höll för trycket och besegrade spanjoren Nicolas Almagro i två raka set med siffrorna 7–5, 6–3 när kvartsfinalerna spelades i Swedish Open på fredagen.


Spanjoren Nicolas Almagro hamnade snabbt i underläge men lyckades lika kvickt jobba sig tillbaka. Men det blev bara tillfälligt. Söderling kontrollerade spelet på banan och i andra set servade svensken hem segern.

I semifinal väntar nu antingen Andreas Vinciguerra eller Jürgen Melzer, Österrike.

 

Källa:www.sr.se

 



Zlatancirkusen fortsätter mellan Inter och Barcelona



Bilden: Inters klubbdirektör Massimo Moratti bekräftar på Inters hemsida att han träffat Barcelonas president Joan Laporta och sportchefen Txiki Begiristain. Zlatan Ibrahimovic (bilden) när han 2007 plockade ut en Volvo C30 T5 som en del av sponsoravtalet med Inter.


Gazzetta dello Sport rapporterar att Barcelonapresidenten Joan Laporta är i Milano för att diskutera en affär med Inters boss Massimo Moratti.

Zlatancirkusen fortsätter och nu har det envisa ryktet om Barcelona blivit aktuellt igen. Enligt flera spanska medier har Barcelonapresidenten Joan Laporta träffat Inters boss Massimo Moratti för att på nytt diskutera en affär. Övergångssumman beräknas till 440 miljoner kronor. I affären ingår även Samuel Eto'o och Alexander Hleb.


- Vi har pratat med Laporta om Eto'o och Ibrahimavic, säger Moratti till Sky Sport Italia.Zlatan går till den spanska klubben för 440 miljoner kronor plus att Inter får Samuel Eto'o och Alexander Hleb.

....fortsättning följer !


Källa:www.automotorsport.se

I dag : Kvartsfinaler - Swedish Open i Båstad

   Swedish Open - Båstad 


 11:05   T. RobredoT. Gabashvili       
 
 

 
 12:35   F. VerdascoJ. Monaco       
 
 

 
 14:00   N. AlmagroR. Soderling       
 
 

 
 15:30   A. VinciguerraJ. Melzer

Elfsborg på väg mot tredje kvalomgången i Europa League


Bilden:Landslagsmittfältaren Anders Svensson satte första målet.Elfsborg leder med 3-0 efter första matchen mot ungerska Haladas i Europa League.


Det dröjde ända till den 61:a minuten innan Elfsborg fick hål på gästerna. Anders Svensson målskytt.

I slutet av matchen ökade Stefan Ishizaki på till 2-0 innan Denni Avdic gjorde 3-0 på stopptid.

Därmed ser det bra ut för Boråslaget inför returen. Haladas måste göra minst tre mål för att gå vidare.

 

Europa league, kval. Andra omg, första matchen:

Elfsborg-Haladas, Ungern 3-0 (0-0)

1-0 Anders Svensson (61), 2-0 Stefan Ishizaki (83), 3-0 Denni Avdic (90).

 

Källa:www.sr.se/www.elfsborg.se


Häcken avgjorde på stopptid mot Bajen


Bilden:På övertid gjorde BK Häcken två mål och besegrade Hammarby med 2-0.


I den första halvleken hade Hammarby tre avslut på mål och Häcken inte ett enda. Men målvakten Christoffer Källqvist hade inga som helst problem med Hammarbys svaga avslut.Det var på övertid det hände. Först gjorde Erik Friberg 1-0 i andra övertidsminuten. En minut senare gjorde Paulinho 2-0. Tre viktiga poäng till Häcken.
Hammarby har det fortsatt tungt i allsvenskan bara en poäng från kvalplatsen.




Häcken-Hammarby 2-0 (0-0)

1-0 Erik Friberg (90), 2-0 Paulinho (90).

Varningar, Häcken: Johan Lind, Janne Saarinen. Hammarby: Andreas Dahl.

Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.

Publik: 10 465.

 

 

AKTUELL TABELL efter 14 omg.
                       Fredag 17 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1491424-91528
2.   Elfsborg1476121-91227
3.   AIK1482412-9326
4.   Helsingborg1481523-18525
5.   Kalmar1473425-141124
6.   Örebro1464414-10422
7.   Gefle1456316-14221
8.   Trelleborg1454516-13319
9.   Häcken1453616-16018
10.   Halmstad1446414-15-118
11.   Malmö FF1445512-12017
12.   Brommapojkarna1445515-19-417
13.   Hammarby1443712-18-615
14.   Djurgården144289-28-1914
15.   Gais1426618-22-412
16.   Örgryte1403117-28-21  3

 

Källa:www.bkhacken.se


Väskan packad för Mjällbys Erton Fejzullahu


Bilden: I dag blev det klart. Mjällby AIF:s Erton Fejzullahu lämnar klubben för proffsspel i holländska NEC Nijmegen.

Erton Fejzullahu har tecknat ett fyraårskontrakt med klubben och övergången innebär att han inte kommer att spela fler seriematcher för Mjällby den här säsongen.

Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson vill inte berätta hur mycket den holländska klubben betalar för Erton Fejzullahu, men han säger att det handlar om klubbens största affär någonsin.

Matchen mot Åtvidaberg blev alltså Ertons avskedsföreställning på Strandvallen och han avslutade som en skytteligaledare bör - med att göra mål. Inom kort drar Erton på sig Nijmegens röd/grön/svarta tröja och springer in på McDOS Goffertstadion i Nijmegen, en stad med ca 160.000 invånare. Den holländska förstaligan startar den 2 augusti då laget tar sig an Heerenveen på bortaplan, kanske debuterar Erton redan då.




Källa: www.maif.se//www.nec-nijmegen.nl

Helsingborg bortavann mot FC Zestafoni med 2-1


Bilden:Matchen slutade 1-2 efter ett segermål av Henrik Larsson i den 89:e minuten.


Helsingborg besegrade georgiska FC Zestafoni borta i Europa league-kvalets andra omgång.

Rasmus Jönsson gav Helsingborg ledningen i den 62:a minuten. Kort därefter, i 70:e minuten, kom kvitteringen genom FC Zestafonis Alex Bena Shvili.



Europa league, kval. Andra omg, första matchen:

Zestaponi, Georgien-Helsingborg 1-2 (0-0)

0-1 Rasmus Jönsson (62), 1-1 Aleks Benashvili (70), 1-2 Henrik Larsson (89).

 

Källa:www.sr.se


"Vinci" klar för kvartsfinal i Swedish Open



Bilden:Andreas Vinciguerra besegrade argentinaren Guillermo Canas med 2-1 i set och är i kvartsfinal i Swedish open.


Precis som i den första omgången förlorade Vinciguerra det första setet. Denna gång efter tie break.

Men sedan tog svensken kommandot och lyckades bryta Canas serv i det andra setet och vann det med 6-3.

I avgörande set bröt argentinaren svenskens serv och ledde med både 2-0 och 3-1, innan "Vinci" lyckades bryta tillbaka.

Vid ställningen 5-4 till svensken lyckades han återigen bryta Canas serv och därmed avgöra matchen.

Något överraskande är därmed skåningen vidare i hemmaturneringen. Detta efter setsiffrorna 6-7, 6-3, 6-4.

I kvartsfinalen väntar den fjärdeseedade tysken Jürgen Melzer.

 

Källa:www.sr.se/men.swedishopen.org


Helsingborg möter i dag FC Zestafoni från Georgien

Bilden:- Det är tryggt att vi har med oss de två mest rutinerade spelarna i form av Henrik Larsson och Marcus Lantz, det kan vara betydande i dessa sammanhang, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson

    16:00 FC Zestafoni - HIF UEFA Europa League Omg Kvalomg. 2


Målvakter:
Pär Hansson, Daniel Andersson

Utespelare:
Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Wahlstedt, Fredrik Liverstam, Adama Tamboura, Markus Lantz, Andreas Landgren, Markus Bergholtz, Mattias Unkuri, Rene Makondele, Christoffer Andersson, Olafur Skulason, Tobias Holmqvist, Henrik Larsson, Rasmus Jönsson, Yakubu Alfa

 

Källa:www.hif.se


Dagens matcher i Swedish Open-Båstad-TV4 Sport sänder

   
 11:05D. Gimeno-TraverJ. Melzer       
 
 

 
 12:05N. AlmagroP. Starace       
 
 

 
 12:30A. VinciguerraG. Canas       
 
 

 
 14:00F. VerdascoD. Koellerer       
 
 

 
 15:30V. CrivoiJ. Monaco

Robin Söderling enkelt vidare mot kvartsfinal i Båstad


Bilden:Nervös och stel — men ändå seger. Robin Söderling vann mot belgiern Kristof Vliegen i två raka set, 6—2, 6—3. "Jag har väl spelat tuffare matcher i min karriär", säger han efter första omgången i Swedish open.

I sin kvartsfinal får nu Söderling möta vinnaren mellan Potito Starace och Nicolas Almagro. Det rör sig om två väldigt bra spelare som är riktigt farliga på grus. Vem Söderling än får möta så blir det en riktigt bra värdemätare.


Källa:www.swedishopen.org

Kalmar FF föll tungt i CL-kvalet mot ungerska Debrecen


Bilden:Europaäventyret började med en hård smäll för Kalmar FF. Efter 0—2 borta mot ungerska Debrecen får laget svårt att ta sig vidare i kvalet till fotbollens Champions league.

Debrecen, Ungern-Kalmar FF 2-0 (0-0)

1-0 Jozsef Varga (73), 2-0 Zoltan Kiss (86).

Varningar, Debrecen, Ungern: Csaba Bernath, Jozsef Varga.

Domare: Fredy Fautrel, Frankrike.

 

Källa:www.dvsc.hu


Ny seger för spurtkanonen Cavendish i Tour de France


Bilden:Britten Mark Cavendish,24 är urstark när det blir spurtavgörande.Norrmannen Thor Hushovd skuggar på bilden från den tredje etappen som också britten vann.


Den odiskutable spurtkungen Mark Cavendish tog på onsdagen sin fjärde etappseger i årets Tour de France.

Cavendish vann klungspurten före amerikanen Tyler Farrar när den 11:e etappen gick i mål i Saint Fargeau.

Dagens etapp medförde inga förändringar i sammandraget.

Ronaldi Nocentini kör i gul ledartröja även i morgon. Mark Cavendish tog i och med segern den gröna poängtröjan från norrmannen Thor Hushovd (bilden bakom Cavendish).


Mark Cavendish har ingenting med slutstriden i touren att göra. Han ligger hopplöst efter i sammandraget – 134:e man, en timme och 13 minuter efter täten. Fast Team Columbias spurtfantom siktar inte på den gula ledartröjan, utan på den gröna tröjan i poängtävlingen.


Svensken Gustav Larsson ligger på en sammanlagd 33:e plats i sammandraget.


 

Källa:www.sr.se/www.highroadsports.com


Kalmar FF möter i kväll ungerska mästarna i CL-kvalet


Bilden:Kalmar FF möter i kväll på bortaplan kl 20.00 de ungerska mästarna Debrecen i kvalet till Champions league.Debrecen ligger i östra Ungern och är landets näst största stad med drygt 210 000 invånare.


Elfsborg slog ut Debrecen i Champions League-kvalet 2007.Men Nanne Bergstrand tror inte att Boråslagets erfarenheter kan tillföra något av värde inför KFF:s utmaning.

– Jag är rädd för att det har hänt för mycket i Debrecen på två säsonger för att vi ska ha hjälp av det.




Nanne Bergstrand inför matchen

- Vi har nu tränat ett pass vid matchtid och det var en behaglig temperatur vi möttes av. När det gäller matchen så är det en härlig utmaning vi står inför. Vi möter ett lag som håller en liknande klass som vi själva så det gäller att vi gör en så bra taktisk match som möjligt och står upp mentalt för de har en hemmapublik i ryggen. Det är viktigt att vi har mod i vårt spel så att vi vågar attackera och skapa målchanser.


*Matchen direktsänds i Eurosport 2



Källa:www.kalmarff.se

Nytt hopp om karriären för Mattias Thylander


Bilden:Enligt läkarna var karriären med 95 procents säkerhet över för Trelleborgs mittfältare Mattias Thylander. Men 34-åringen hade inte slitit av det främre korsbandet i måndagens allsvenska match mot Örebro – utan det bakre.

Nu kan han vara tillbaka redan om åtta veckor.

– Hade det främre varit av hade förmodligen karriären varit över. Nu vågar jag trots allt sikta på spel igen innan säsongen är över, säger Thylander till Skånska dagbladet.

 

Källa:SKånska Dagbladet


Manfall i Blåvitts backlinje-fjärde korsbandskadan


Bilden:Landslagets och IFK Göteborgs ytterback Adam Johansson skada mot AIK visade sig vara ett avslitet korsband.

IFK Göteborgs fjärde korsbandsskada konstaterades på tisdagen. Det var Adam Johansson som efter en magnetkameraundersökning fick beskedet att korsbandet var skadat och säongen är över. Rehabiliteringen har redan börjat, men operationen kommer att ske i augusti.

Efter att Nicklas Carlsson, Adam Johansson och Petter Björlund drabbats även korsbandsskador och Mattias Bjärsmyr gått till Panathinaikos liknar änglarnas försvar den fallna Berlinmuren.

Den fjärde spealren som drabbats av en korsbandsskada är ju som bekant U 21-landslagsspelaren Robin Söder.

 

Källa:www.ifkgoteborg.se


Superettan:Mjällby krossade Åtvid i tidig seriefinal


Bilden:Superettans serieledare Mjällby besegrade på tisdagen tabelltvåan Åtvidaberg med tennissiffrorna 6–1.


Bilden:Markus Ekenberg gjorde hela fyra mål och nådde en omtalad milstolpe – 100 mål i Mjällbytröjan.


Mjällby-Åtvidaberg 6-1 (1-0)
1-0 Marcus Ekenberg (12), 2-0 Marcus Ekenberg (47), 2-1 Viktor Prodell (71), 3-1 Marcus Ekenberg (72), 4-1 Daniel Nicklasson (75), 5-1 Marcus Ekenberg (79), 6-1 Erton Fejzullahu (87).

Publik: 3 514.

 

Pl. Lag   Ma V O F GM IM MS P
1 Mjällby AIF   14 11 2 1 40 8 32 35
2 Åtvidabergs FF   14 8 2 4 25 16 9 26
3 Assyriska Föreningen   13 8 1 4 19 13 6 25
 
4 Falkenbergs FF   14 8 0 6 18 21 -3 24
5 Ängelholms FF   14 7 1 6 25 19 6 22
6 GIF Sundsvall   14 6 4 4 19 17 2 22
7 Syrianska FC   14 7 1 6 21 21 0 22
8 Jönköpings Södra   14 6 2 6 13 15 -2 20
9 Landskrona BoIS   14 6 1 7 19 19 0 19
10 Qviding FIF   14 4 4 6 16 24 -8 16
11 IFK Norrköping   14 3 6 5 22 23 -1 15
12 FC Trollhättan   14 4 3 7 14 17 -3 15
13 Vasalund/Essinge IF   14 4 3 7 18 31 -13 15
14 Väsby United   13 3 4 6 12 17 -5 13
 
15 IK Sirius FK   14 3 4 7 18 30 -12 13
16 Ljungskile SK   14 2 4 8 18 26 -8 10

 

 

Källa:www.sr.se


Malmö FF:s Jimmy Dixon klar för turkiska Manasispor

Jimmy Dixon, oklippt men hårt beskuren

Bilden:Under tisdagen blev det klart att Malmö FF:s mittback Jimmy Dixon lämnar klubben för turkiska Manasispor.

 

27-årige Dixon kom till Malmö i december 2006 och har sedan dess spelat 55 matcher och gjort ett mål i MFF-tröjan.Dixon befinner sig för tillfället i Turkiet för att genomgå en läkarundersökning.


"Han är 28 år och vill nu kunna tjäna lite mer pengar än vad han kan göra i MFF och Allsvenskan, säger Hasse Borg. Vi har då gjort bedömningen att det var bättre att släppa honom nu, än att hålla honom kvar mot hans vilja. Defensivt har vi bra ersättare i truppen, som t.ex. Jasmin Sudic som har utvecklats fint under Rolle och Hans."

 

Källa:www.sr.se/www.mff.se


Hammarby lånar brasilianare-därmed har klubben värvat klart


Bilden:Efter en tids provspel har Hammarby valt att låna de två offensiva brasilianska spelarna Claudio da Silva, 22, och Rafael Magalhaes, 23, under resten av säsongen.


– Rafael är en typisk targetspelare med bra huvudspel medan Claudio är snabb och passar bra för djupledsspel, säger Hammarbys vd Michael Andersson till klubbens hemsida.

Brasilianarna har tränat och spelat träningsmatcher med Hammarby under sommaren, och visat prov på målfarlighet. Magalhaes är en renodlad anfallare, medan da Silva även kan fungera som yttermittfältare.

Spelarna lånas resten av året från klubbarna Palmeira (da Silva) och Santo André (Magalhaes). Hammarby har också option på att köpa loss spelarna efter lånetiden.

Därmed har klubben värvat klart inför hösten.

– Det kan fortfarande försvinna någon från truppen, men vi jagar inte aktivt spelare längre, säger Andersson.

 

 

Källa:www.hammarbyfotboll.se


Blåvitt bekräftar äntligen Bjärsmyr-övergången


Bilden:I dag åker Mattias Bjärsmyr ner till Grekland för att genomgå läkarundersökningen och skriva på kontraktet med Panathinaikos. Det skriver klubben på sin hemsida.

- Det stämmer att han kommer att åka ner i dag för att bland annat genomgå en läkarundersökning. Någon gång senare under dagen ska allt vara klart om det går som planerat, säger Håkan Mild. 
 

Bjärsmyr kunde inte medverka när IFK Göteborg förlorade mot AIK på Råsunda i går. En lårskada tvingade honom att avbryta uppvärmningen

– Jag grät när jag gick av planen, det är känsligt det här. Jag ville så gärna spela, AIK borta... man kan inte spela en roligare bortamatch, säger han till Aftonbladet.

 

Källa:www.ifkgoteborg.se


AIK vann med nio man mot IFK Göteborg


Bilden:AIK besegrade serieledarna IFK Göteborg med 1-0 (1-0) i en oerhört underhållande match. De 20 174 åskådarna kastades mellan hopp och förtvivlan under matchens dramatiska avslutning. Lagkaptenen Nils-Eric Johansson (bilden) sköt in segermålet efter en målvaktsretur i den 41:a minuten.


Bilden:IFK Göteborg fick en utmärkt möjlighet att kvittera i den 67:e minuten, men Daniel Örlund räddade straffsparken. AIK avslutade matchen med två man utvisade, men orkade hålla undan till tre poäng efter några fantastiska räddningar av Örlund i slutet.

AIK-IFK Göteborg 1-0 (1-0)
1-0 Nils-Eric Johansson (41).

Utv, AIK: Dulee Johnson (67), Kenny Pavey (90).
Varningar, AIK: Dulee Johnson, Martin Kayongo Mutumba, Daniel Örlund.
IFK Göteborg: Sebastian Eriksson, Kamal Mustafa.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund
Publik: 20 174.

 

 

 

Örgryte slarvade bort första segern

Bilden: Örgryte var bara minuter ifrån att ta sin första seger i årets allsvenska. Gefles Amadou Jawo kvitterade i 87:e minuten.En tvåmålsledning räckte inte för Örgryte. Med tre minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Gefle till 2-2. Första segern låter vänta på sig för göteborgarna.

 

Örgryte-Gefle 2-2 (1-0)
1-0 Björn Anklev (4), 2-0 Markus Anderberg (55), 2-1 Daniel Westlin (57), 2-2 Amadou Jawo (87) .

Varningar, Örgryte: Christian Lindström. Gefle: Yussif Chibsah.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 3 230.

 

 

 

Örebro sexa efter seger mot Trelleborg

Bilden:Trelleborg åkte på sin första hemmaförlust för säsongen när Örebro vann med 1–0 och gick upp på sjätte plats i tabellen.Att förlusten kom på måndagen var inte helt oväntat. Trelleborg är hårt drabbat av skador. Före matchen var nio spelare ur A-truppen på skadelistan - bland andra suveräne mittbacken Rasmus Bengtsson. Dessutom var mittfältaren Magnus Andersson avstängd.


Trelleborgs FF-Örebro 0-1 (0-1)
0-1 Roni Porokara (22).

Varningar, Trelleborgs FF: Kristian Haynes, Joakim Sjöhage, Robert Walker.
Örebro: Fredrik Nordback, Nordin Gerzic, Roni Porokara.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 2 585.

 

 

AKTUELL TABELL
                     Måndag 13 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1491424-91528
2.   Elfsborg1476121-91227
3.   AIK1482412-9326
4.   Helsingborg1481523-18525
5.   Kalmar1473425-141124
6.   Örebro1464414-10422
7.   Gefle1456316-14221
8.   Trelleborg1454516-13319
9.   Halmstad1446414-15-118
10.   Malmö FF1445512-12017
11.   Brommapojkarna1445515-19-417
12.   Häcken1343614-16-215
13.   Hammarby1343612-16-415
14.   Djurgården144289-28-1914
15.   Gais1426618-22-412
16.   Örgryte1403117-28-21  3

 

Källa: www.sr.se


IFK Göteborg hemlighåller uppladdningen inför mötet med AIK

Förra året stördes IFK Göteborgs uppladdning inför bortamötet med AIK. AIK-anhängare kastade stenar mot spelarbussen och hotellet de bodde på. Därför har klubben valt att hemlighålla sina planer inför kvällens möte.

Helsingborg knäckte Elfsborgs svit



Bilden:Rasmus Jönsson blev stor segerorganisatör när Helsingborg vann toppmötet med Elfsborg med 3-2 på Olympia. Jönsson lobbade in två av skåningarnas mål och såg till att Elfsborg inte längre är obesegrade i årets allsvenska.


Helsingborg–Elfsborg 3–2
1–0 Christoffer Andersson (12), 2–0 Rasmus Jönsson (48) , 2–1 Emir Bajrami (52), 2–2 Emir Bajrami (53), 3–2 Rasmus Jönsson (70)

Varningar, Helsingborg: Joel Ekstrand, Olafur Skulason, René Makondele.
Elfsborg: Daniel Mobaeck, Denni Avdic.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 11 527.

 

Gais kvitterade i sista sekunden mot Halmstads BK.


Bilden:I den allra sista minuten lyckades Gais repa sig tillräckligt för att trycka in en kvittering mot Halmstad.Det blev nyförvärvet Calum Angus (bilden) från Portsmouth FC som blev den lycklige efter passning från Wandersson.




Gais-Halmstad 1-1 (0-1)
0-1 Emir Kujovic (37), 1-1 Calum Angus (90).

Utv, Gais: Johan Mårtensson (90).
Varningar, Gais: Johan Mårtensson, Mattias Lindström.
Halmstad: Emil Salomonsson, Sebastian Johansson, Tim Sparv.

Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 4 064.

 

Sjätte raka utan seger för Malmö FF

Malmö FF jagar säsongens stora vändning. Den såg ut att kunna komma borta mot Brommapojkarna - men en utvisning förstörde allt och det blev 1–1.

 

Brommapojkarna-Malmö FF 1-1 (0-1)
0-1 Guillermo Molins (17), 1-1 Philip Haglund (59).

Utv, Malmö FF: Guillermo Molins (40).
Varning, Malmö FF: Guillermo Molins.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 2 098.

 

AKTUELL TABELL
                     Söndag 12 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1391324-81628
2.   Elfsborg1476121-91227
3.   Helsingborg1481523-18525
4.   Kalmar1473425-141124
5.   AIK1372411-9223
6.   Gefle1355314-12220
7.   Trelleborg1354416-12419
8.   Örebro1354413-10319
9.   Halmstad1446414-15-118
10.   Malmö FF1445512-12017
11.   Brommapojkarna1445515-19-417
12.   Häcken1343614-16-215
13.   Hammarby1343612-16-415
14.   Djurgården144289-28-1914
15.   Gais1426618-22-412
16.   Örgryte1302115-26-21  2


 
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
 
           
 
           
           

 

Källa:www.sr.se


Malmö FF:s Harbuzi klar för turkiska Genclerbirligi


Bilden:Labinot Harbuzi lämnar allsvenskan och Malmö FF för bottenlaget Gençlerbirligi. På lördagen skrev han på och kontraktet är på 3,5 år och gäller från 1 januari 2010, uppger Fotbollskanalen.Harbuzi får enligt Aftonbladet 16 miljoner kronor efter skatt.


Gençlerbirligi kom på fjortonde plats i fjolårets Süper Lig, endast bättre målskillnad räddade laget från nedflyttning.

Tidigare i sommar värvade klubben Sinan Ayranci från Brommapojkarna. Det var även i Gençlerbirligi som svenske mittbacken Fredrik Risp startade sin drygt tre år långa sejour i Turkiet 2005.




 

  Aktuell tabellplacering

11

12

13

14

15

Eskişehirspor

Ankaragücü

Gençlerbirliği

Denizlispor

Antalyaspor

33

33

33

33

33

10

11

10

11

9

39

39

38

38

37



Källa:www.fotbollskanalen.se

Kalmar krossade Djurgården med 6-1


Bilden:Kalmar trivs verkligen hemma på Fredriksskans mot Djurgården. Förra året vann de med 5—1, i år blev det 6—1 (1—1). Som vanligt var det Rasmus Elm som låg bakom mycket i Kalmar, bland annat satte han två mål.


Kalmar FF-Djurgården 6-1 (1-1)
1-0 Rasmus Elm (9), 1-1 Mattias Jonson (36), 2-1 Rasmus Elm (53), 3-1 Tobias Eriksson (56), 4-1 David Elm (63) 5-1 Tobias Eriksson (87), 6-1 Abiola Dauda (89).

Varningar, Djurgården: Prince Ikpe Ekong, Petter Gustafsson, Mattias Jonsson, Hrvoje Milic.
Domare: Daniel Ståhlhammar, Landskrona.

Publik: 6 812.

 

AKTUELL TABELL
                      Lördag 11 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1391324-81628
2.   Elfsborg1376019-61327
3.   Kalmar1473425-141124
4.   AIK1372411-9223
5.   Helsingborg1371520-16422
6.   Gefle1355314-12220
7.   Trelleborg1354416-12419
8.   Örebro1354413-10319
9.   Halmstad1345413-14-117
10.   Malmö FF1344511-11016
11.   Brommapojkarna1344514-18-416
12.   Häcken1343614-16-215
13.   Hammarby1343612-16-415
14.   Djurgården144289-28-1914
15.   Gais1325617-21-411
16.   Örgryte1302115-26-21  2


Källa:www.sr.se/www.kalmarff.se


Charlie Davies klar för spel i franska Sochaux


Bilden:Hammarbys anfallsstjärna Charlie Davies är klar för spel i franska Sochaux.

– Självklart är det tråkigt att en spelare som Charlie lämnar oss. Men när en spelare utvecklats hos oss som Charlie har gjort så har vi inte resurser att behålla honom, säger Hammarbys vd Michael Andersson till klubbens hemsida.Det är ett problem vi delar med övriga klubbar i Sverige. Samtidigt är det roligt att vi kan utveckla spelare på det sätt som skett med Charlie.

Enligt hemsidan är försäljningen den största som Hammarby fotboll har gjort.


Källa:www.hammarbyfotboll.se


Panathinaikos bud på Mattias Bjärsmyr nobbas av Håkan Mild

Det bud som Panathinaikos har gett IFK Göteborg för att lösa Mattias Bjärsmyr under sommaren får kalla handen. - Det var inte tillräckligt bra, säger sportchef Håkan Mild, till Göteborgs-Posten. IFK Göteborg skickar sitt svar till Pantahinaikos i dag och förväntar att förhandlingarna fortsätter under helgen.


Källa:Göteborgs-Posten

Säsongen över för IFK:s Carlsson-borta 9 månader!


Bilden:IFK Göteborg tappar ännu en spelare för säsongen. Nicklas Carlssons knäskada från torsdagens Svenska Cupen-möte med Gefle kräver operation och rehabilitering i minst nio månader, enligt klubbens hemsida.

Källa:www.ifkgoteborg.se




Tack för gratulationerna!

Jag kan tidsbestämma bilden till före 1989 då min mustasch försvann. Vart vet jag inte, men den gick i alla fall upp i rök. Liksom röken 2005.

Tack för gratulationerna!
Berra,60 år

Tobias Hysén sänkte Gefle i Svenska Cupen


Bilden:Tobias Hysén fortsätter att göra mål. Med sina två mål sänkte han Gefle i 3—1-segern i kvartsfinalen i svenska cupen på Gamla Ullevi på torsdagskvällen.


Klart det blev vinst på nya arenan. Klart Tobias Hysén levererade. 3-1 (2–0) mot Gefle - IFK Göteborg är klart för semifinal i svenska cupen. Där väntar Helsingborg borta.


Lottning Svenska Cupen:

Semifinalerna spelas den 16 september och finalen den 26 september.

Semifinal 1: Helsingborg–IFK Göteborg
Semifinal 2: AIK–Häcken


Final: AIK/Häcken–Helsingborg–IFK Göteborg

 

Källa:www.ifkgoteborg.se



Husvold vann i Barcelona efter spurtstrid-Larsson 9:a totalt


Bilden:Norrmannen Thor Hushovd har slagit till ännu en gång i Tour de France. På torsdagen spurtade han hem etappen mellan Girona och Barcelona.


Hushovd hittade ett bra spår på upploppet och lyckades få de meter som behövdes. Han vann tätt före spanjorerna Oscar Freire och José Joaquin Rojas.

I totalställningen toppar fortfarande schweizaren Fabian Cancellara före Lance Armstrong och tre av amerikanens stallkolleger i Astana.


Gustav Larsson gick i mål som 38:e man på samma tid som segraren. Han är nu nia totalt, en minut och 22 sekunder efter Cancellara.

 

Källa:www.cervelo.com


Helsingborg vidare i Europa League utan Henke


Bilden: René Makondele målade för HIF i bortamötet. Bara 1—1 mot FC Mika i Armenien. Men tack vare Helsingborgs seger på Olympia med 3—1 är det allsvenska laget vidare i den nya formen av Uefacupen, numera med namnet Europa league.



FC Mika-Helsingborgs IF 1-1

HIF
Målskytt: René Makondele (68)
Varningar: Adama Tamboua (31), Erik Wahlstedt (47), Olafur Skulason (82)
Byte: In: Mattias Unkuri Ut: Rasmus Jönsson (65), In: Olafur Skulason Ut: Christoffer Andersson (75), In: Joel Ekstrand Ut: Marcus Bergholtz (88)

 

FC Mika
Målskytt: Ednei (83)
Byte: In: Ednei Ut: Cano (71), In Morozov Ut: Tudela (83)

 

HIF har gått vidare till andra kvalomgången av UEFA Europa League efter ha slagit ut FC Mika med sammanlagt 4-2.  I nästa omgång väntar det georgiska laget Zestafoni som slog ut det Irländska laget Lisburn med sammalangt 11-1. HIF kommer att börja borta och matchen spelas nästa vecka den 16 juli, returmötet går den 23 juli.

 

Källa:www.hif.se


GAIS förstärker med en "brasse" och en engelsman


Bilden:Gais värvar två nya spelare. Den 24-åringen brassen Romario Sipiao (t.h.) har skrivit på för 4,5 år, medan engelske backen Colum Angus, 23 år (t.v.) lånas för resten av säsongen.


Tony Persson tror mycket på dessa spelare och hoppas att de skall tillföra mycket energi i laget.
-Angus har med sitt brittiska sätt redan visat att han är en bra pådrivare på planen.
-Romario är en satsning på framtiden, men kommer redan nu att tillföra mycket i laget.



Källa:www.gais.se

AIK och Häcken vidare i Svenska Cupen


Bilden:Fr.v. Gabriel Özkan,Martin Mutumba och Ivan Obolo .Mjällby har slagit ut Malmö och Hammarby i Svenska cupen. Men mot AIK tog det stopp — förlust med 1—2. Även Häcken är vidare till semifinal efter 1—0 mot Örebro.


Klara för semifinal: AIK och Häcken

Mjällby-AIK 1-2 (1-1)
Mjällby: Erton Fejzullahu.
AIK: Ivan Obolo, Martin Mutumba.
Publik: 6 661.

 

Häcken-Örebro 1-0 (0-0)
Paulinho.
Publik: 1 031.




Källa:TT

Johan Dahlin målvakt i U21 - från Lyn till MFF

Jonas Sandqvist ut — U21-landslagsmålvakten Johan Dahlin in. Malmö FF byter målvakt. 28-årige Sandqvist lämnar klubben och 22-årige Dahlin, som var svenska förstavalet under U21-EM i juni, värvas från norska Lyn.

Svenska Cupen herrar 2009 i kväll och torsdag


Svenska Cupen2009 års upplaga av Svenska Cupen herrar spelas enligt följande:

 

Kvartsfinalerna

Mjällby-AIK           Onsdag kväll 19.00
Häcken-Örebro             -"-    -"-


Göteborg-Gefle    Torsdag kväll 19.00



 

Källa:svenskfotboll.se


Oklart med Bergs övergång till Hamburg



Bilden:Marcus Bergs övergång till Hamburger SV är uppenbarligen ännu inte i hamn. En skada på en försvarare gör att HSV kanske måste avstå från svensken.


Enligt den holländska tidningen De telegraaf har Marcus Berg skrivit på för Hamburger SV och spelare de närmaste fyra åren i Bundesliga.Hamburger SV har blandat sig i dragkampen om Marcus Berg. Det är bara drygt fyra veckor kvar till ligastarten och klubben behöver förstärka sitt anfall. Marcus Berg, 22 år, har varit ryktenas man alltsedan succén i U21-EM (sju mål).

Samtidigt skriver Hamburger Abendblatt att övergången hänger i luften. Hamburg befinner sig just nu i Österrike på läger och i en träningsmatch skadade sig den brasilianske backen Alex Silva. Man misstänker att det kan röra sig om en korsbandsskada. I så fall blir Silva borta länge och måste ersättas. Det i sin tur innebär att HSV inte har råd att köpa Marcus Berg. Diagnosen ska komma på onsdagskvällen.



Källa:De Telegraaf /Hamburger Abendblatt

Sportfånen grattar i dag Berra Eriksson som fyller 60 år!


Bilden: Ännu en HBG:are går in i 60-årsgänget! De är snart i majoritet eller kanske vi snart får säga vi?
Berra fyller ju idag onsdag den 8/7 60 år! Kanske något för en liten blänkare på bloggen. Jag bifogar en bild från hans mustaschtid. Han rökte visst också men även det har numera fallit bort.
 ( Text o Foto: Göran Henriksson )
 

Albin Ekdal lånas ut av Juventus till Siena


Bilden:Serie A-laget Juventus lånar ut svenske fotbollstalangen Albin Ekdal till Siena kommande säsong, skriver Expressen på nätet. -Det känns skönt att veta var jag ska spela nästa säsong.

Källa:Expressen

Manchester United-fansen vill ha Marcus Berg

Bilden:Manchester United-fansen placerade i en nyligen genomförd omröstning Marcus Berg på delad förstaplats när de fick välja vilken stjärna från U21-EM de helst skulle vilja se att tränare Sir Alex Ferguson värvar. 

 

Med 20 procent av rösterna delade svensken förstaplats med spanjoren Bojan Krkic.På klubbens hemsida värderas Berg till omkring sju till tio miljoner pund. Det har länge spekulerats i var den talangfulla svenska anfallaren tar vägen efter FC Groningen. Såväl engelska Everton, italienska Fiorentina samt holländska Ajax ska ha visat intresse.


Källa:

Scouting: Poll Results


Frälsaren Ronaldo har landat i Madrid


Bilden:Cristiano Ronaldo hälsades välkommen som en frälsare till sin nya hemmaarena Santiago Bernabéu i Madrid. Inför fullsatta läktare, omkring 80.000 åskådare, presenterades lagets nya nummer nio.

En rekordstor skara för en spelarpresentation – och vem skulle samla det om inte världens dyraste spelare genom tiderna. Diego Maradonas entré i Napoli 1984 lockade 75.000 åskådare och var den tidigare toppnoteringen.




Källa:www.realmadrid.com

Rasmus Elm vände för Kalmar mot Malmö FF


Bild:Rasmus Elm gjorde två mål när Kalmar FF vände underläge borta mot Malmö


Malmö FF-Kalmar FF 1-2
(1-0)

1-0 Wilton Figueiredo (33), 1-1 Rasmus Elm (49), 1-2 Rasmus Elm (90).

Varningar Malmö FF: Daniel Larsson, Jonas Sandqvist, Gabriel.
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 14 178.

 

Bilden: Emir Bajrami gjorde det tredje målet när Elfsborg tog en klar seger. men det fanns en del som bottenlaget Örgryte kunde glädja sig åt.


Elfsborg-Örgryte 3-0 (2-0)
1-0 Stefan Ishizaki (30 str), 2-0 James Keene (39), 3-0 Emir Bajrami (87).

Varning Örgryte: Dennis Jonsson.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode

Publik: 10 359.

 

Bilden:Tobias Hyse´n blev mållös när ett piggt Halmstad kryssade mot Göteborg. Halmstad och Göteborg kom till spel utan sina främsta mittfältare under våren. Då räckte det bara till 0-0 på Örjans vall.


Halmstad-IFK Göteborg 0-0

Varningar Halmstad: Marcus Olsson.
Varningar Göteborg: Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Nicklas Carlsson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 9 247.

 

AKTUELL TABELL
                      Måndag 6 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1391324-81628
2.   Elfsborg1376019-61327
3.   AIK1372411-9223
4.   Helsingborg1371520-16422
5.   Kalmar1363419-13621
6.   Gefle1355314-12220
7.   Trelleborg1354416-12419
8.   Örebro1354413-10319
9.   Halmstad1345413-14-117
10.   Malmö FF1344511-11016
11.   Brommapojkarna1344514-18-416
12.   Häcken1343614-16-215
13.   Hammarby1343612-16-415
14.   Djurgården134278-22-1414
15.   Gais1325617-21-411
16.   Örgryte1302115-26-212

 

Källa:www.sr.se

 


Cavendish tog andra raka spurtsegern i Tour de France


Bilden: Columbia-stallets Mark Cavendish var snabbast på den 196,5 kilometer långa etappen mellan Marseille och La Grande Motte. Sin vana trogen avgjorde han i en tuff spurtduell. Norrmannen Thor Hushovd cyklade in som tvåa och hemmaåkaren Cyril Lemoine knep tredjeplatsen.

Schweizaren Fabian Cancellara, Team Saxo Bank, behåller den gula ledartröjan. Han är 33 sekunder före tysken Tony Martin, Columbia, och 40 sekunder före sjufaldige tourvinnaren Lance Armstrong i Astana. Armstrong är i sin tur 19 sekunder före Alberto Contador, lagkamraten som Armstrong var tänkt att agera hjälpryttare åt. Gustav Larsson är på 15:e plats.





Källa:www.highroadsports.com

Fotbollsspelare sköt ihjäl supporter i Colombia

En colombiansk fotbollsspelare sköt på söndagen ihjäl en supporter för att han kallat honom "urusel", dagen efter att spelarens lag förlorat ett lokalt mästerskap.

Javier Florez, mittfältare i juniorlaget Atletico i staden Barranquilla, sprang från platsen efter skottlossningen men överlämnade sig kort efter till myndigheterna.

Dödsskjutningen påminner om mordet på Andrés Escobar. Han var försvarsspelare i det colombianska landslaget i fotbolls-VM 1994 när laget förlorade mot USA med 2–1 och blev utslaget ur gruppspelet. I matchen gjorde Escobar ett självmål, vilket han senare sköts ihjäl för.


Källa:TT

Charlie Davies målskytt för USA mot Grenada

 
Bilden:Hammarbyanfallaren Charlie Davies fortsätter att göra mål i det amerikanska fotbollslandslaget. Natten mot söndag, svensk tid, gjorde Davies det avslutande 4-0-målet för USA mot Grenada i de nordamerikanska mästerskapen.

Nystart för Rajalaksos DIF mot Helsingborg


Bilden:Höstsäsong och chans till nystart. Den chansen tog Djurgården till vara på genom 2-1 hemma mot Helsingborg.


Djurgården-Helsingborg 2-1 (2-0)
1-0 Patrik Haginge (13), 2-0 Sebastian Rajalakso (31), 2-1 Rasmus Jönsson (84).

Djurgården (4-4-2): Pa Dembo Touray - Yosif Ayuba, Patrik Haginge, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson - Hrvoje Milic, Daniel Sjölund, Markus Johannesson (Prince Ikpe Ekong 78), Sebastian Rajalakso - Mattias Jonson (Mikael Dahlberg 52), Boyd Mwila (Christer Youssef 65).

 

Helsingborg (4-4-2): Pär Hansson - Adama Tambura, Hannu Patronen, Andreas Landgren, Erik Wahlstedt - René Makondele, Marcus Lantz (Olafur Skulason 10), Marcus Bergholtz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson (Mattias Unkuri 84), Erik Sundin

.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 8 572.

 

Örebro klarade AIK-pressen till oavgjort

Bilden:Örebro inledde bäst mot AIK i den allsvenska omstarten. Ledde och hade bud på fler mål. I den 48:e minuten fixade Saihou Jagne en poäng till gnaget. AIK kvitterade, tog över matchen helt men lyckades inte avgöra. Matchen slutade 1-1.

 

Örebro-AIK 1-1 (1-1)
1-0 Nordin Gerzic (29), 1-1 Saihou Jagne (45).

 

Örebro (4-3-3): John Alvbåge - Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Fredrik Nordback, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic (Alejandro Bedoya 88) - Markus Astvald (Eric Bassombeng 70), Kim Olsen (Michael Jidsjö 85), Roni Porokara.

 

AIK (4-4-2): Daniel Öhrlund - Markus Jonsson (Walid Atta 16), Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Pierre Bengtsson - Gabriel Özkan, Jorge Ortiz (Dulee Johnson 64), Daniel Tjernström, Martin Kayongo Mutumba - Saihou Jagne (Bojan Djordjic 77), Ivan Obolo.

 

Varningar Örebro: Tommy Wirtanen.
Varningar AIK: Gabriel Özkan, Jorge Ortiz, Dulee Johnson.
Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 11 158.

 

 Bergs frispark räddade Geflepoäng

Bilden:Efter fyra ramträffar rasslade det äntligen till i nätet för Jonatan Berg. Mittfältarens frisparkskanon fixade 1-1 för Gefle hemma mot Häcken.

 

Gefle-Häcken 1-1 (1-1)
0-1 Jonas Henriksson (17), 1-1 Jonatan Berg (39).

 

Gefle (4-4-2) Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Andreas Dahlén - Jonatan Berg, Yussif Chibsah, Johannes Ericsson (Bernhard Nyström 63), Jonas Lantto - Amadou Jawo, Hans Berggren.

 

Häcken (4-5-1): Christoffer Källqvist - Johan Lind, Peter Nyström, Tom Söderberg, Marcus Jarlegren - Jonas Henriksson, Josef Karlsson, Erik Friberg, Janne Saarinen, John Chibuike (Mathias Ranégie 58) - Paulinho (Vinicius Lopes 82).

 

Varningar Gefle: Omar Jawo.
Varningar Häcken: Johan Lind, Peter Nyström, Paulinho.
Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 4 432.

 

AKTUELL TABELL
                      Söndag 5 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1290324-81627
2.   Elfsborg1266016-61024
3.   AIK1372411-9223
4.   Helsingborg1371520-16422
5.   Gefle1355314-12220
6.   Trelleborg1354416-12419
7.   Örebro1354413-10319
8.   Kalmar1253417-12518
9.   Malmö FF1244410-9116
10.   Halmstad1244413-14-116
11.   Brommapojkarna1344514-18-416
12.   Häcken1343614-16-215
13.   Hammarby1343612-16-415
14.   Djurgården134278-22-1414
15.   Gais1325617-21-411
16.   Örgryte1202105-23-182

 

Källa:www.sr.se.

 


Federer tog historisk seger i Wimbledon-först till 15 grand slam


Bilden:Roger Federer är tillbaka på tronen. Efter en smått osannolik rysare mot Andy Roddick som slutade 16–14 i avgörande set tog han sin sjätte Wimbledontriumf och blev därmed spelaren med flest Grand Slam-titlar genom tiderna.


Efter mer än fyra och  en halv timmes spel vann Roger Federer sin sjätte Wimbledontitel. Sista långa gemet slutade 16-14.Därmed är schweizaren den förste manlige spelaren att vinna 15 grand slam-titlar. Men det blev en mycket tuffare final än väntat. Roddick tog hem första setet, efter att ha brutit Federers serve vid ställningen 6-5. I gemet dessförinnan hade Federer haft flera breakbollar.

Roger Federer - Andy Roddick: 5-7, 7-6 (8-6), 7-6 (7-5), 3-6, 16-14

 

Källa:www.wimbledon.org



"Henke" möter Djurgården som har ett pressat läge

Djurgården - Helsingborg
Djurgården som har ett pressat läge under nedflyttningsstrecket möter idag Helsingborg, med Henrik Larsson i laget, som vill haka på i toppstriden. Steve Galloway är tillbaka på Stadion, nu som assisterande tränare bakom Andrée Jeglertz. Djurgårdens tre segrar i år har alla kommit på hemmaplan. I Helsingborg är Henrik Larsson åter i spel, han gjorde två mål i veckan mot Mika i kvalet till Europa League. Förra året vann HIF båda mötena.


Gefle - Häcken
Överraskningslaget Gefle trivs bra hemma på konstgräset. Hasse Berggren som gjort en bra säsong hittills ställs mot sitt förra lag. Häcken trivs mot Gefle. Lagen har mötts tio gånger på 200-talet och Gefle har bara vunnit en av de matcherna. Senast lagen var i samma serie var i allsvenskan 2006, då vann Hisingelaget med 4-0 och 4-1.


Örebro - AIK
ÖSK avslutade våren med tre raka oavgjorda matcher, tabellfyran AIK slog Hammarby i derbyt och hakade därmed på i toppen. Dulee Johnson gör comeback efter proffsäventyret i Israel. Gnaget älskar att möta Örebro på Behrn Arena. De tre senaste mötena har man tagit full pott och det med målskillnaden 13-2!


Källa: www.sr/radiosporten

Hammarby slog Trelleborg - nyförvärv låg bakom segern

Bilden:Hammarbys Freddy Söderberg gjorde matchens första mål.

 

Målsnåla Bajen, bara tio mål på tolv matcher fram till lördagen, hemmaslog Trelleborg, fortfarande utan bortaseger, med 2-1. En säker seger för hemmalaget trots att Trelleborg reducerade på slutet. Nyförvärvet Gerrbrand gjorde Hammarbys andra mål.


Hammarby-Trelleborg 2-1 (1-0)

1-0 Freddy Söderberg (5), 2-0 Patrik Gerrbrand (47) 2-1 Magnus Andersson.

Varningar, Hammarby: Fredrik Söderström, Patrik Gerrbrand, Sebastian Castro-Tello, Christian Traoré. Trelleborgs FF: Rasmus Bengtsson, Magnus Andersson.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 9 293.

 

BP avgjorde med matchens sista spark
Brommapojkarna bröt sin negativa trend efter 1-0 mot Gais.Matchen såg ut att sluta oavgjort. Då klev Benyahia fram och avgjorde med matchens sista spark.



BP-Gais 1-0 (0-0)

1-0 Dalil Benyahia (90).

Varningar, Brommapojkarna: Dalil Benyahia. Gais: Reuben Ayarna, Jonas Lundén.

Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.

Publik: 1 476.

 

AKTUELL TABELL
                      lördag 4 / 7 2009
1.   IFK Göteborg1290324-81627
2.   Elfsborg1266016-61024
3.   Helsingborg1271419-14522
4.   AIK1271410-8222
5.   Trelleborg1354416-12419
6.   Gefle1254313-11219
7.   Kalmar1253417-12518
8.   Örebro1253412-9318
9.   Malmö FF1244410-9116
10.   Halmstad1244413-14-116
11.   Brommapojkarna1344514-18-416
12.   Hammarby1343612-16-415
13.   Häcken1242613-15-214
14.   Gais1325617-21-411
15.   Djurgården123276-21-1511
16.   Örgryte1202105-23-18  2



Källa:www.sr.se/www.hammarbyfotboll.se




Serena tog revansch på Venus i damfinalen

Serena Williams är återigen Wimbledonmästare. I finalen mot storasyster Venus tog hon en snabb revansch på förra årets förlust och vann i två raka set, 7—6 (7—3), 6—2. Därmed har hon vunnit Wimbledon tre gånger.

Michael Owen skrev på för Manchester United

Bilden:Det är säsongens största knall på fotbollens transfermarknad. Anfallaren Michael Owen har skrivit på för mästarlaget Manchester United.

 

– Michael är en anfallare av världsklass, säger tränaren Alex Ferguson.

Owen, som så sent som i fjol ansågs vara slut som fotbollsspelare, är lyrisk över tvåårskontraktet med United.

– Jag hade just börjar pratat med olika klubbar när Sir Alex ringde och bjöd mig på frukost. Då sa han att han vill skriva kontrakt med mig, säger han.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en Manchester United-spelare och jag är lyckligt lottad som redan känner så många här.

Michael Owen har gjort 40 mål på 89 landskamper. På klubbnivå har han representerat Liverpool, Real Madrid och Newcastle.

 

Källa: www.nufc.premiumtv.co.uk


Federer möter Roddick i Wimbledonfinalen på söndag



Bilden:Andy Roddick är i sin första Wimbledon-final sedan 2005. Där ska amerikanen stoppa schweizaren Roger Federer från att bli historisk med 15 grand slam-titlar. Vi säger lycka till till Andy !


Källa:www.wimbledon.org

Pinones-Arce stannar i BP


Bilden:Pablo Pinones-Arce fortsätter spela fotboll i allsvenska Brommapojkarna resten av säsongen. "Jag trivs jättebra i klubben", säger han till klubbens hemsida.


Källa: BP:s hemsida

Kalmar FF värvar mittback från GIF Sundsvall


Bilden:Svenska mästarna Kalmar FF har gjort klart med mittbacken Stefan Ålander från Gif Sundsvall. 26-åringen som gjort 177 matcher för Sundsvall spelar sin sista match för klubben den 5 juli när man möter Ljungskile.

Källa:TT

I morgon lördag startar allsvenskan igen.......

AKTUELL TABELL
 
1.   IFK Göteborg1290324-81627
2.   Elfsborg1266016-61024
3.   Helsingborg1271419-14522
4.   AIK1271410-8222
5.   Trelleborg1254315-10519
6.   Gefle1254313-11219
7.   Kalmar1253417-12518
8.   Örebro1253412-9318
9.   Malmö FF1244410-9116
10.   Halmstad1244413-14-116
11.   Häcken1242613-15-214
12.   Brommapojkarna1234513-18-513
13.   Hammarby1233610-15-512
14.   Gais1225517-20-311
15.   Djurgården123276-21-1511
16.   Örgryte1202105-23-182




                                Omg. 13 kan börja...

09-07-04 16:00 BrommapojkarnaGais  -  
 09-07-04 16:00 HammarbyTrelleborg  -  
 09-07-05 18:00 GefleHäcken  -  
 09-07-05 18:00 DjurgårdenHelsingborg  -  
 09-07-05 18:00 ÖrebroAIK  -  
 09-07-06 19:00 ElfsborgÖrgryte  -  
 09-07-06 19:00 Malmö FFKalmar  -  
 09-07-06 20:00 HalmstadIFK Göteborg  -  

"Henke" lobbade ut Mika från från Armeninen


Bilden:Henrik Larsson är tillbaka. Han var tungan på vågen när Helsingborg vann hemmamötet mot Mika i kvalet till Europa League med 3–1.

Henrik Larsson är tillbaka i full styrka efter dödsfallet i familjen samt ljumskskadan. Det visade han när Helsingborg slog armeniska MIKA Jerevan med 3-1 i kvalet till nya Europa league som ersätter Uefacupen.

I en match där Helsingborg inte imponerade tog han chansen på ett långt uppspel och tryckte först undan Jerevanbacken Fursin innan han gled undan Fursins försök till kapningar och satte 1-0 i 50:e minuten.

Gästernas Montenegro Cano kvitterade dock på ett skott utanför straffområdet en kvart senare som touchade en back. Med fyra minuter kvar slog Larsson till igen och lyfte in 2-1 på Makondeles passning.

På stopptid fastställde Erik Sundin 3-1. Returmötet i Jerevan den 9 juli avgör vilket lag som går vidare till andra kvalomgången av tre till Europa League, som Uefacupen numera heter.

 

 

Helsingborg-MIKA Jerevan, Armenien 3-1 (0-0)
1-0 Henrik Larsson (50), 1-1 Ulises Montenegro (66), 2-1 Henrik Larsson (86), 3-1 Erik Sundin (90).

Publik: 2 214.

 

 

Källa: www.hif.se/[email protected]


AIK Fotboll AB överklagar Skatteverkets beslut


                                        

                                         AIK FOTBOLL AB

Skatteverket har genomfört en skatterevision av AIK fotboll AB gällande år
2007 och funnit delar av redovisningen som de inte anser vara enligt reglerna.
AIK Fotboll AB delar inte Skatteverkets uppfattning och väljer att överklaga.
Skatteverkets beslut om upptaxering och andra kostnader för AIK Fotboll gäller framförallt:
- Sign-on bonus till spelare - där AIK Fotboll har följt Svenska Fotbollsförbundets regler
- Agentkostnader - där AIK Fotboll följt branschpraxis
Summan som AIK Fotboll ska betala enligt Skatteverket, inklusive tilläggsavgifter, uppgår till
2 024 107 kronor.
AIK Fotboll kommer att överklaga Skatteverkets beslut.



Källa: Pressmeddelande från AIK 2009-07-01

Henke spelar från start i kväll mot FC Mika-Uefa Europa League

Bilden:I kväll, när Helsingborg går in i kvalet till Uefa Europa League (tidigare Uefacupen), finns Henrik Larsson troligtvis med i startelvan.


- Tanken är att han spelar från start, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson till HD.
Bredvid sig får "Henke" troligtvis Erik Sundin, som gjorde två mål i Svenska cupen mot Syrianska i söndags.
- Det har känts bra på sistone och jag är rejält taggad om jag får spela, säger Sundin.
Helsingborgs dubbelmöte med FC Mika från Armenien ingår i den första kvalomgången till Uefa Europa League.

 

 

Källa:Helsingborgs Dagblad


Malmö intresserade av Marta när USA-ligan gör uppehåll


Bilden:En av världens bästa fotbollsspelare, brasilianskan Marta, vill förlänga sin säsong genom att spela i damallsvenskan när den amerikanska ligan gör uppehåll. Hennes gamla klubb Umeå har inte råd, men Malmö är intresserade.

Källa:www.womensprosoccer.com

Lyons Karim Benzema väljer Real Madrid


Bilden:Anbuden för Lyons anfallaren Karim Benzema har varit många. Nu står det klart att fransmannen väljer att lämna klubben för spel i spanska Real Madrid. Övergången bekräftas på Lyons hemsida idag.


Källa:www.olweb.fr

Berta utslagen ur Wimbledons juniorturnering

Det blir ingen ny succé för Daniel Berta. Franska mästerskapsvinnaren åkte ut i två raka set mot amerikanen Alexander Domijan med 6-3, 6-3.Helsingborgaren var förstaseedad i Wimbledon och lär vara besviken över att turneringen redan är över för honom. Mot Domijan gjorde Berta massor av enkla misstag och amerikanen fick en ganska behaglig resa mot ett på förhand tufft motstånd.

Även Simon Aspelin har spelat färdigt i Wimbledontennisen för i år. Tillsammans med australiensaren Paul Hanley föll han idag i kvartsfinalen i herrdubbeln med 3-0 i set mot amerikanerna Blake och Fish.

Källa:TT

Ny bottennivå för för det "gamla" landslaget i fotboll

Svenska fotbollslandslagets förlust mot Danmark i VM-kvalet blev kännbar även på världsrankningen. Sverige tappar elva placeringar och är nu världens 42:a bästa fotbollslandslag.

Assyriska lånar Furuseth från Lyn



Bilden:Assyriska har gjort klart med ett meriterat nyförvärv i jakten på en allsvensk plats. Den förre Hammarbymittfältaren Petter Furuseth lånas ut från norska Lyn året ut.

– Det har inte varit så mycket speltid och klubben slipper lönekostnaden. Dessutom får jag spela på en högre nivå än division 2, så detta är en win-win-situation, säger Furuseth till den norska nyhetsbyrån NTB.

30-årige Furuseth spelade i Hammarby 2004–2006 och blev utsedd till årets spelare av supportrarna den sista säsongen. Dessförinnan var han också en kortare period i Örebro. 


"  – Ja, jeg er på utlån frem til 31. oktober, og skal i utgangspunktet returnere til Lyn etter dette. Hva fremtiden vil bringe vet jeg ikke, men det er no hard feelings fra noen, kun mitt ønske om mer spilletid på et høyere nivå, og  Assyriskas ønske om å låne meg, sier han."

 

Assyriska, som ligger på fjärde plats i superettan, blir norrmannens sjunde klubb på sex år.


Källa:www.lyn.no

GIF Sundsvalls Linus Hallenius väljer spel i Hammarby


Bilden:Enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se kommer Gif Sundsvalls Linus Hallenius snart skriva på ett flerårskontrakt med Hammarby.
- Gif Sundsvall och Hammarby är ganska överens, säger Cain Dotson, sportchef i Gif Sundsvall.
– Men allt tyder på att Hammarby är förstavalet för Linus. Om det nu blir Hammarby så önskar jag honom lycka till.



Källa:www.fotbollsexpressen.se