Erik Hamrén hoppas ännu på att bli förbundskapten?


Bilden:Erik Hamrén hoppas fortfarande att han blir Sveriges nästa förbundskapten i fotboll. Det sade han dagen efter att förhandlingarna mellan Svenska Fotbollförbundet och han klubb Rosenborg strandade.


Efter lördagens träning, drygt ett dygn efter beskedet att Rosenborg och det svenska förbundet inte kunde komma överens, kommenterade Erik Hamrén vad som hänt inför ett stort pressuppbåd, skriver Trondheimtidningen Adresseavisen på nätet.

- Jag ger inte upp innan kampen är avblåst, sade han trots de strandade förhandlingarna.

- Jag hoppas det blir jag.

Erik Hamrén var påtagligt påverkad av de senaste dagarnas turbulens och dragkamp kring hans person. Efter att ha förklarat att han var stolt över att vara tränare i Rosenborg, som han anser är Nordens bästa klubblag, sade han:

- Ni förstår hur jag mådde i går och ni förstår hur jag mår i dag. Det behöver jag inte gå in på i detalj.

Sedan sade Hamrén att han inte insett att det saknas en klausul i kontraktet med Rosenborg som ger honom rätt att försvinna om han får erbjudande om att bli landslagstränare.


- Allt gick så fort då vi skrev kontraktet. Jag var stolt över att få erbjudandet att ta över Nordens bästa klubb och tänkte inte så mycket på klausulen att jag inte fick förhandla med varken klubblag eller nationsförbund förrän det var högst sex månader kvar på kontraktet.


Den 52-årige svensken försäkrade att hans förhållande till ledningen i Rosenborg fortsatt är gott. Men han vill vänta med att förhandla om en förlängning av sitt kontrakt med klubben. Det nuvarande gäller till och med 2010.

- Nej, vi väntar lite. Kampen är inte slut innan domaren har blåst efter 90 minuter. Det har han inte gjort än, sade Hamrén.

Det är dock osäkert om Svenska fotbollförbundet kommer att ta förnyad kontakt med Rosenborg när det står klart att Erik Hamrén fortfarande har intresse av att bli förbundskapten. På förbundet har man beslutat sig för att lägga locket på efter allt rabalder kring diskussionerna med Erik Hamrén.

Svenska fotbollförbundet skriver på sin hemsida att det var landslagschefen Lars Richt och tillträdande generalsekreteraren Mikael Santoft som var i Trondheim i fredags och förhandlade med Rosenborg.

"Det var ett mycket bra samtal, Rosenborg var helt prestigelösa och mycket professionella och även om vi inte kunde hitta en lösning och vi blev besvikna, så känns det bra att det inte är några hard feelings mellan oss", säger Mikael Santoft på hemsidan.

Förbundsstyrelsen hade ett möte i ärendet på lördagen. Där beslutades att man ska fortsätta att arbeta med den lista över tänkbara kandidater som fastställdes för omkring två veckor sedan.


"Låt oss ha lite perspektiv på detta, kvalspelet till EM 2012 inleds först till hösten 2010. Vi känner att även om tränare sitter fast med avtal och andra konstruktioner så är de mycket intresserade av förbundskaptensuppdraget. Det gör oss förhoppningsfulla att hitta en bra lösning", säger Santoft.


Redan den 18 november väntar dock nästa landskamp för Sverige. Då är det match mot Italien på bortaplan.

 

Källa:www.adressavisentrondheim.no


Sista träningen inför guldmatchen mot Blåvitt


Bilden:Dagen före guldmatchen i Göteborg genomför AIK ett sedvanligt träningspass på Karlberg som vanligt.Men långt ifrån allt är som vanligt - inte minst inramningen.Uppskattningsvis 800 supportrar välkomnade spelarna in på träningsplanen kvart över tio med applåder och bengaler.


Noterbart är att Martin Kayongo-Mutumba finns med på träningen. Den 24-årige mittfältaren avstod fredagens träning på grund av en förkylning. På lördagen var hela truppen med.

 

Källa: www.aikfotboll.se


Daniel Örlund, 28, är klar för Rosenborg

Bilden:Daniel Örlund, 28, är klar för Rosenborg. Succémålvakten har enligt en väl insatt källa skrivit på ett flerårskontrakt med den norska mästarklubben Rosenborg.


Enligt Sportbladet och Verdens gans uppgifter har AIK-målvakten skrivit på ett långt kontrakt med den norska mästarklubben.

– Vi har bestämt att vänta med alla uttalanden, säger agenten Patrik Mörck.

Han är en av anledningarna till AIK:s succésäsong och kommer blir en av de stora hjältarna om Solnalaget vinner SM-guld. Men nästa säsong är Daniel Örlund förlorad för svensk fotboll.

– Vi har bestämt att vänta med alla uttalanden till efter säsongen och det kommer vi hålla, säger Örlunds agent Patrik Mörck. Men Rosenborgs sportchef lägger locket på.

– Vi kommenterar inte enskilda spelare och jag kan varken bekräfta eller dementera det, säger Erik Hoftun.

Inte heller AIK: sportchef Björn Wesström vill uttala sig om Örlunds situation.

– Efter cupfinalen den 7 november kommer vi se över våra kontrakt, säger han.


Fakta:

Örlund mäter hela 194 centimeter i strumplästen, och har tidigare spelat for Spårvägens FF (1999-2001), AIK (2002-03), FC Café Opera (2004), AIK (2004-) och alltså i Fredrikstad på lån i fjol.

 

 

Källa:verdensgang.no


Barcelona fick inte mindre än sex nominerade-Messi favorit


Bilden:Barcelonas svenske stjärnanfallare Zlatan Ibrahimovic är en av 23 som kan få Fifas pris som världens främste fotbollsspelare. Men lagkamraten Lionel Messi är den store förhandsfavoriten inför galan den 21 december.


På fredagen släppte Internationella fotbollsförbundet (Fifa) namnen på de 23 spelare som är kvar på listan över de som kan utses till världens bäste fotbollsspelare under 2009.

Zlatan Ibrahimovic slutade förra året på 16:e plats i omröstningen och finns även i år med som en av de 23 finalisterna. Totalt har Barcelona sex spelare med på listan, utöver Zlatan är det den argentinske förhandsfavoriten Lionel Messi, den franske anfallaren Thierry Henry samt den spanska trion Xavi, Andrés Iniesta och Carles Puyol.

Spelare från Spanien och lag i den spanska ligan dominerar listan. Totalt spelar elva av de 23 spelarna för spanska lag. Åtta sparkar boll i engelska Premier league. I övrigt spelar tre i Italien och en i Tyskland.

Barcelona är bästa klubblag med sex spelare, Chelsea skuggar med fem nomineringar.

Förutom Barcelonaspelarna finns även Real Madrids målvakt Iker Casillas, Valencias anfallare David Villa och Liverpools forward Fernando Torres alla med.

England är näst bästa nation med fyra nomineringar: Liverpools Steven Gerrard, Manchester Uniteds Wayne Rooney samt Chelseaduon Frank Lampard och John Terry.

Det är lagkaptener och förbundskaptener i världens landslag som ska rösta fram vinnaren. De 23 spelarna ska bantas ned till fem i början av december och vinnaren presenteras sedan på en gala den 21 december.


De nominerade (land för land):

 

Spanien:
Iker Casillas, Real Madrid, Andrés Iniesta, Barcelona, Carles Puyol, Barcelona, Xavi, Barcelona, Fernando Torres, Liverpool, David Villa, Valencia.

England:
Steven Gerrard, Liverpool, Frank Lampard, Chelsea, John Terry, Chelsea, Wayne Rooney, Manchester United.

Brasilien:
Diego, Juventus, Kaka, Real Madrid, Luis Fabiano, Sevilla.

Frankrike:
Thierry Henry, Barcelona, Franck Ribery, Bayern München.

Tyskland:
Michael Ballack, Chelsea.

Argentina:
Lionel Messi, Barcelona.

Kamerun:
Samuel Eto'o, Inter.

Elfenbenskusten:
Didier Drogba, Chelsea.

Ghana:
Michael Essien, Chelsea.

Italien:
Gianluigi Buffon, Juventus.

Portugal:
Cristiano Ronaldo, Real Madrid.

Sverige:
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona.

 

Källa:www.fcbarcelona.cat


Förlust för Leksand och Bofors - Malmö i topp


Bilden:Malmö vann mot Örebro med 7-4. Örebro startade bra och ledde efter första perioden, men segerreceptet för Malmö var en riktigt stark andraperiod där laget ryckte ifrån efter att ha gjort hela fyra mål.


Leksand föll borta mot Troja/Ljungby med 3-2 efter förlängning.T
roja/Ljungby avgjorde matchen mot Leksand på straffar. Matchen var jämn spelmässigt, med ett litet övertag för Troja i första perioden och för Leksand i sista perioden. Alexander Johansson fixade segern för smålandslaget på straffar.


Växjö fortsätter att avancera i hockeyallsvenskan. Under fredagen vann laget mot Bofors med hela 6-0. Växjö ligger nu tvåa i tabellen och Bofors tappade serieledningen och är på femte plats.


Det blev seger för AIK mot Björklöven med 4-2. Laget kopplade greppet med en stark första period och höll sig kvar i ledning ända till slutsignalen.



AKTUELL TABELL

1. Malmö Redhawks 14 9(1) 0 5(2) 53 - 41 12 28
2. Växjö 14 9(1) 0 5(1) 51 - 41 10 27
3. Leksand 14 8(0) 0 6(3) 44 - 36 8 27
4. AIK 14 9(2) 0 5(1) 45 - 35 10 26
5. Bofors 14 8(1) 0 6(3) 51 - 45 6 26
6. Mora 13 8(0) 0 5(1) 50 - 37 13 25
7. Borås 14 8(2) 0 6(1) 39 - 36 3 23
8. Almtuna 13 6(1) 0 7(1) 33 - 34 -1 18
9. Västerås 14 6(1) 0 8(1) 37 - 43 -6 18
10. Örebro 13 6(2) 0 7(2) 47 - 55 -8 18
11. Sundsvall 13 6(3) 0 7(1) 31 - 37 -6 16
12. Björklöven 14 4(0) 0 10(1) 28 - 40 -12 13
13. Oskarshamn 14 5(3) 0 9(0) 24 - 37 -13 12
14. Troja/Ljungby 14 4(2) 0 10(1) 30 - 46 -16 11



Källa:www.sr.se

Rosenborgs pris på Erik Hamrén: 10,2 miljoner kronor


Bilden:Erik Hamrén blir inte förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget. Han stannar i Rosenborg, enligt Svenska fotbollförbundets och Rosenborgs hemsida.
Rosenborgs pris enligt den norska tidningen Verdens Gang på Erik Hamrén: 10,2 miljoner kronor.


Uppdraget var omöjligt från början. Svenska Fotbollförbundets landslagschef Lars Richt och Mikael Santoft, tillträdande generalsekreterare, fick återvända tomhänta från Trondheim.

Norska tidningar har uppgett att priset under veckan stigit varje gång Lars-Åke Lagrell uttalat sig på ett sätt som uppfattats provocerande i Norge.

Men Mikael Santoft säger, utan vilja kommentera prislappen, att så inte var fallet.

– Vi sa direkt i början av mötet att vi lägger allt som hänt bakom oss. Det som har hänt tidigare påverkade inte resultatet.

– För oss är förhandlingen avslutad. Vi har talat om var vår gräns går, säger Santoft.

Erik Hamrén meddelade Sportbladet i går kväll att han inte ville ge några kommentarer just nu.


VG uppger dock att Hamrén i går var mycket besviken över att chansen att bli svensk förbundskapten helt tycks ha försvunnit.

 

Källa:www.svenskfotboll.se/www.vg.no

Obolos agent: "AIK är galna" vill ha 10 milj för Ivan


Bilden:Iván Óbolo är ett hett namn i övergångsspekulationerna. Men inte så hett att det motiverar AIK:s prislapp, anser anfallarens agent.

- AIK är galna, han har ju bara ett halvår kvar, säger Christian Bragarnik till Expressen.

Prislappen som AIK satt på den 28-årige argentinaren är enligt Bragarnik tio miljoner kronor, något som AIK dock dementerar.

Bragarnik uppger vidare att fem klubbar är intresserade av Óbolo. Enligt Expressen handlar det om två Panonios och Panthrakikos från Grekland, Arsenal de Sarandi (hans gamla klubb) och Colon de Santa Fe från Argentina samt Club de San Luis från Mexiko.

 

Källa:www.expressen.se





Nytt kontrakt för AIK:s Daniel Tjernström!

Bilden:AIK är överens med mittfältaren Daniel Tjernström om ett kontrakt för 2010. Det blir därmed en 12:e säsong på Råsunda för ”Tjerna” som 1999 kom till AIK från Örebro SK.

 

- Våra beslut om förlängningar av avtal med spelare grundar sig på en enda sak, att spelare är tillräckligt bra för att förbättra truppen i framtiden. Gällande Daniel Tjernström har säsongen 2009 visat att han är en toppspelare i Allsvenskan, det tillsammans med hans historik i AIK gör att vi är både nöjda och glada över att få jobba med ”Tjerna” ett år till, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.35-årige Daniels Tjernströms allsvenska karriär inleddes 1993 i Degerfors IF och där blev det tre säsonger innan Örebro SK värvade honom. 1999 lockade AIK där Daniel blev en av flera spektakulära nyförvärv och han tog genast plats i laget. Han var ordinarie under hela det händelserika året som innehöll cupguld, allsvensk andraplats och Champions League-spel och han spelade både som innermittfältare och som vänsterback. ”Tjerna” spelade bland annat fram till Nebojsa Novakovic fantastiska lobbmål hemma mot FC Barcelona.

 

Källa:www.aikfotboll.se


Mikael Samuelsson sänkte Los Angeles efter straffar


Bilden:Mikael Samuelsson blev stor matchvinnare för Vancouver Canucks i nattens NHL. Svensken gjorde de matchavgörande målen i segern mot Los Angeles Kings.


Först satte han kvitteringen till 1-1 i slutet av den första perioden, ett resultat som stod sig matchen ut. Sedan prickade Samuelsson det avgörande målet när matchen avgjordes efter straffar. Den 32-årige forwarden är nu uppe i sex mål och sex assist. Henrik Sedin fick en assist vid Samuelssons kvitteringsmål.

 

Los Angeles-Vancouver 1-2 e str (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Los Angeles: Scott Parse. Målvakt: Jonathan Quick 93,3 procent.
Vancouver: Mikael Samuelsson 2 (6) (inkl avgörande str). Målvakt: Andrew Raycroft 96,8 procent.
Publik: 16 838.

 

Källa:www.sr.se


Södertälje slog serieledarna HV71


Bilden:Södertälje arbetade sig till en skräll mot HV 71 och vann med 5-3, en seger som bröt HV:s segersvit om fyra raka segrar.


Förnedrade senast i 1-8-förlusten mot Linköping borta. Men hemma mot HV71 visade SSK moral och vann med 5-3.

Men gladast av alla var nog Södertäljetrion Andersson, Videll och Lehoux. 22-årige Fredric Andersson, som mest fick nöta bänk förra säsongen, har fått stort förtroende i höst och spelade 7.24 in i mittperioden först fram till SSK:s 2-2 kvittering för att knappt två minuter senare distinkt göra 3-2.

Han var även någon centimeter från 4-2 i slutakten men kunde istället glädja sig åt att lagkompisen Linus Videll forcerade in 4-3 knappt tretton minuter in i tredje och att Yanick Lehoux slet in 5-3.

Två mål som bröt HV71:s svit om fyra raka segrar och gav den förlorade hedern åter till SSK.


Södertälje SK HV 71

Södertälje-HV 71 5-3 (1-2, 2-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (3.59) Robert Carlsson (Petri Pakaslahti, Linus Klasen), 1-1 (10.27) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Daniel Grillfors), 1-2 (18.38) Per Ledin (David Petrasek, Kristopher Beech).

Andra perioden: 2-2 (7.24) Jiri Bicek (Fredric Andersson, Per Hallin), 3-2 (9.18) Fredric Andersson (Stefan Gråhns, Stefan Pettersson).

Tredje perioden: 3-3 (9.28) David Petrasek (Johan Davidsson, Martin Thörnberg) spel fem mot fyra, 4-3 (12.53) Linus Videll (Yanick Lehoux, Jonas Almtorp), 5-3 (15.48) Yanick Lehoux (Daniel Josefsson).

Skott: 28-27 (12-10, 8-8, 8-9).
Utvisningar Södertälje: 6x2.
Utvisningar HV 71: 7x2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 3 711.

 

AKTUELL TABELL

1. HV 71 15 11(1) 0 4(0) 64 - 41 23 32
2. Färjestad 14 9(0) 1 4(1) 34 - 34 0 29
3. Skellefteå 14 9(0) 0 5(1) 36 - 31 5 28
4. Luleå 14 8(2) 0 6(1) 40 - 33 7 23
5. Linköping 14 7(0) 1 6(0) 40 - 29 11 22
6. Brynäs 14 6(2) 4 4(0) 30 - 26 4 20
7. Djurgården 15 6(0) 1 8(1) 38 - 38 0 20
8. Frölunda 14 6(0) 2 6(0) 36 - 42 -6 20
9. Södertälje 14 6(1) 1 7(1) 34 - 43 -9 19
10. Rögle 14 5(1) 0 9(1) 32 - 42 -10 15
11. Timrå 14 2(0) 1 11(4) 34 - 44 -10 11
12. Modo 14 4(3) 1 9(0) 29 - 44 -15 10

500 supporterbiljetter till AIK:s slutfest slutsålda på sju minuter



Bilden:Sju minuter. Sen var de 500 biljetterna till AIK:s eventuella guldfest slut. De supportrar som lyckats få en av de åtråvärda biljetterna hoppas på fest i Stockholm på söndag kväll.
PS. Om det mot allas våra drömmar inte blir guld, så ställer vi in, och laddar om för cupfinalen på lördag! måndag kommer det (om Guld) att finnas möjlighet för ALLA som vill fira att göra detta på Råsunda med spelare, AIK-artister m.m. Start kl. 19.00, Gratis inträde!


Vid såväl kryss som seger borta mot IFK Göteborg på söndag är AIK svenska mästare 2009.

Och många är de som vill fira det eventuella SM-guldet med Solnaklubben.



Bilden:Laget väntas vara tillbaka i Stockholm på söndagskvällen och ska, om resultatet gått AIK:s väg, fira natten lång på innestället Ambassadeur.


När AIK släppte 500 supporterbiljetter via biljettsajten Ticnet tog det sju minuter. Sen var festen utsåld.

Biljetterna kostade 200 kronor per person - pengar som inte fås tillbaka vid Blåvittseger, uppger AIK på sin hemsida. De som inte lyckades knipa en av biljetterna kan dock fira ett eventuellt AIK-guld på måndag. Då planeras stor fest, med hyllningar, kl.19.00 på Råsunda.Gratis inträde!

 

Källa:www.aikfotboll.se


Allsvenska tabellen blir inte klar på söndag


Bilden:Den allsvenska tabellen kan skrivas om efter den sista omgången, sedan Örebro överklagat Wanderson-fallet. "Vi hinner inte behandla Örebros överklagan innan helgen", säger besvärsnämndens ordförande Lars Nilsson.


ÖSK menade att Gais-spelaren Wandersson saknade giltigt uppehålls- och arbetstillstånd när han spelade i matchen mellan Gais - ÖSK i slutet av september, en match som Gais vann med 3-0.

ÖSK lämnade därför in en protest och hade hoppats på tre extra poäng i tabellen.

Men Diciplinnämnden valde att gå på Gais linje.

ÖSK överklagar nu det beslutet och hoppas att det ska leda till tydligare regler i framtiden.



Källa:www.sr.se

Svenska Fotbollsförbundet förhandlar med Rosenborg


Bilden:Svenska fotbollförbundet har tagit kontakt med Rosenborgs klubbdirektör Nils Skutle.



" - Vi har veldig forståelse for at den svenske landslagssjefjobben er veldig interessant, men jeg tror også at Erik synes Rosenborg også er interessant. Det er et valg mellom to goder. Vår jobb er å forsøke å beholde ham og å gjøre ham happy her. Men jeg ser at det ikke er en enkel jobb, sa Skutle."


Sent på onsdagskvällen tog det svenska fotbollsförbundet kontakt med Rosenborgs klubbdirektör Nils Skutle. Nu blir det flera möten.

- Det var ett kort samtal. Men jag snackar nog mer med honom en annan dag, säger Nils Skutle till Verdens Gang. Det var inte förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell som tog kontakt med Rosenborg i förbundskaptensfrågan, utan landslagschefen Lars Richt.

- Det var onaturligt för Lagrell att hantera saken. Han tar showen, så får andra ta resten, säger Nils Skutle. Skutle tror inte att det blir enkelt för Rosenborg att behålla Erik Hamrén.

- Vi måste förstå att det är intressant för Hamrén att bli chef för Sverige. Att vara svensk landslagschef är större än att vara norsk. Men mitt jobb är att göra Rosenborg så bra som möjligt, det är det jag kämpar för hela tiden, med de medel vi har, säger Skutle.

 

Källa:Verdens Gang i Oslo


Bajen ute ur Allsvenskan-AIK klar för guldfinal mot Blåvitt


Bilden:En omgång återstår, och det blir den sista allsvenska matchen på ett bra tag för Hammarby. Efter 4-2 mot Trelleborg på Vångavallen blev det definitivt. Bajen är ute ur allsvenskan.  - Vi räckte helt enkelt inte till, säger lagkapten Fredrik Söderström.

Hammarby åker ur allsvenskan 2009 efter förlust med 2-4 (1-1) mot Trelleborg på Vångavallen. När Hammarby fyllde 100 år 1997 spelade klubben i dåvarande division I norra (det var före superettans födelse) och vann serien och gick till allsvenskan igen. Tog SM-guld 2001. Och nu åker Bajen - med 45 allsvenska säsonger - ur den högsta serien. Igen. På söndag sätter allsvenskan punkt. Då kommer Häcken till Söderstadion.

 

Trelleborg-Hammarby 4-2 (1-1)

0-1 Patrik Gerrbrand (30), 1-1 Fredrik Jensen (45), 1-2 Simon Helg (53), 2-2 Kristian Haynes (79 str), 3-2 Magnus Andersson (81), 4-2 Joakim Sjöhage (90).

Varningar, Hammarby: Patrik Gerrbrand, Igor Armas, Christian Traoré.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 2 538.

 

AIK ännu närmare SM-guldet

Bilden: Förra gången när AIK och Blåvitt möttes vann AIK med 1-0.Nu är AIK bara en oavgjord match till från SM-guld efter 1-1 mot Örebro i går kväll.


"Kriga för guld" stod det på en jättelik svartgul banderoll som vecklades ut på Råsunda innan avspark.Det borde kanske ha stått "Kriga lite sådär lagom, för oavgjort är lika mycket värt som seger och det viktigaste är att ingen blir avstängd på söndag".

Örebro borde ha varit i ledningen efter en dryg kvart, men den assisterande domaren Henrik Andrén vinkade felaktigt av Kim Olsen för offside. Matchens första godkända mål kom i stället efter en knapp timmes spel. Bojan Djordjic slog en långboll som Iván Óbolo missade att skarva vidare. Bollen damp ned framför Martin Kayongo-Mutumba, som också missade. Men hans snedspark, som träffade mer luft än boll, lurade ändå Örebromålvakten John Alvbåge.

De 23 735 på Råsunda fick se ännu ett AIK-mål i den 70:e minuten. Tyvärr i eget mål. Vanligtvis säkre mittbacken Jos Hooiveld fick två chanser att rensa undan, men lyckades i stället peta bollen i egen bur.


AIK-Örebro 1-1 (0-0)
1-0 Martin Kayongo Mutumba (57), 1-1 självmål (70).

Varningar, Örebro: Patrik Anttonen, Magnus Kihlberg.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 23 735.

 

Henrik Larsson tog farväl av Olympia med förlust mot Djurgården

Bilden:Efter matchen mot Djurgården hyllades en tårögd Henrik Larsson av publiken på Olympia.

 

En av Sveriges bästa spelare genom tiderna avslutade sin spelarkarriär på onsdagen. Det blev förlust mot Djurgården i Larssons sista match som spelare. Men efteråt handlade allt om publikens hyllningar till Henrik Larsson. – Man är rörd med tanke på alla hyllningar. Jag har nog inte förstått innebörden av det här. Men nu kommer en ny verklighet. Jag får ta tag i det och göra något av resten av mitt liv, säger Henrik Larsson.


Djurgården upp på kvalplats efter seger mot Helsingborg


Bilden:Djurgården har vaknat till i säsongens elfte timme.Här i den andra halvleken fastställde Prince Ikpe Ekong slutresultatet med en väl avvägd halvvolley och blev så här glad.


2-0 mot Helsingborg borta innebär att Djurgården gick upp på kvalplats inför sista omgången. Djurgården kom till Helsingborg och förstörde Henrik Larssons avskedsföreställning. Stockholmarna kom styrkta av 2-1-seger senast mot Örgryte men utan avstängda Hrvoje Milic och Patrik Haginge. Med rutinerade Mattias Jonson som pådrivare satsade Djurgården offensivt och vann med 2-0.

 

Helsingborg-Djurgården 0-2 (0-1)
0-1 Yosif Ayuba (36), 0-2 Prince Ikpe Ekong (69).

Varningar, Helsingborg: Fredrik Liverstam. Djurgården: Boyd Mwila.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 11 212.

 

ÖIS fick bara oavgjort mot Elfsborg


Bilden:En missbelåten Marcus Allbäck tröstas utav f.d. landslagskollegan Anders Svensson efter 1-1 mot Elfsborg

 

Örgryte står vid fotbollsavgrundens kant och tittar ner i det mörka, jobbiga, obehagliga. Nu är Öis näst sist i tabellen. 1-1 (0-1) mot Elfsborg var precis det som helst inte fick hända. Före avspark låg Örgryte på kvalplats och hade övertag mot Djurgården och Hammarby i kampen om att slippa Superettan. Det läget höll i 24 minuter. Sedan rusade James Keene mot mål efter en nick från Daniel Mobaeck och gjorde 1-0. Enkelt och rakt, inga krusiduller. Marcus Allbäck hade lägen, Alvaro Santos hade lägen, Björn Anklev hade ett läge som Elfsborgsmålvakten Ante Covic nog knappt själv begrep hur han lyckades peta bort. Inte förrän i 84:e minuten sprack Covics nolla. Han boxade halvdant undan en boll som hamnade hos Pavel Zavadil som gjorde 1-1. Inte tillräckligt för att bevara kvalplatsen, men ändå viktigt.

 

Örgryte-Elfsborg 1-1 (0-1)
0-1 James Keene (25), 1-1 Pavel Zavadil (83).

Varning, Örgryte: Alvaro Santos.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 4 741.

 

AKTUELL TABELL
1. AIK 29 17 7 5 34 - 19 15 58
2. IFK Göteborg 29 17 6 6 52 - 22 30 57
3. Elfsborg 29 14 10 5 42 - 34 8 52
4. Kalmar 29 14 8 7 53 - 37 16 50
5. Häcken 29 12 9 8 42 - 30 12 45
6. Örebro 29 12 8 9 32 - 31 1 44
7. Helsingborg 29 13 4 12 39 - 38 1 43
8. Malmö FF 29 11 9 9 39 - 24 15 42
9. Trelleborg 29 11 7 11 40 - 33 7 40
10. Gefle 29 10 8 11 26 - 36 -10 38
11. Brommapojkarna 29 9 6 14 31 - 45 -14 33
12. Gais 29 7 11 11 38 - 37 1 32
13. Halmstad 29 8 8 13 28 - 40 -12 32
14. Djurgården 29 7 5 17 22 - 49 -27 26
15. Örgryte 29 6 6 17 25 - 47 -22 24
16. Hammarby 29 6 4 19 22 - 43 -21 22

 

 

Källa:www.sr.se

 

 

 

 

 

 




Hammarby fotbolls ass.tränare mörkade uppsägning



Bilden:Hammarbys assisterande tränare Andreas Pettersson får lämna sitt jobb när allsvenskan tar slut på söndag. Han fick beskedet om att klubben inte vill förlänga kontraktet redan före säsongsstarten?



Källa:TT

Fyra poäng av Bäckström-inblandad i alla målen


Bilden:Nicklas Bäckström ( i mitten) var inblandad i alla Washingtons mål när hemmalaget besegrade Philadelphia med 4—2, i NHL-ishockeyn natten till onsdag.


Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Colorado Avalanche 12 9 2 1 41 26 15 20
2 Pittsburgh Penguins 11 9 0 2 37 25 12 18
3 New York Rangers 12 8 1 3 46 33 13 17
4 Washington Capitals 11 7 2 2 41 32 9 16
5 Los Angeles Kings 12 8 0 4 44 38 6 16
6 Chicago Blackhawks 11 7 1 3 36 27 9 15
7 Calgary Flames 10 7 1 2 41 33 8 15
8 San Jose Sharks 12 7 1 4 42 35 7 15
9 Dallas Stars 11 5 4 2 37 32 5 14
10 Buffalo Sabres 8 6 1 1 26 16 10 13
11 Edmonton Oilers 12 6 1 5 38 36 2 13
12 Ottawa Senators 9 5 2 2 30 26 4 12
13 New Jersey Devils 9 6 0 3 26 22 4 12
14 Phoenix Coyotes 10 6 0 4 26 22 4 12
15 Vancouver Canucks 12 6 0 6 35 33 2 12
16 Columbus Blue Jackets 10 6 0 4 33 34 -1 12
17 Montreal Canadiens 11 6 0 5 27 32 -5 12
18 Philadelphia Flyers 10 5 1 4 33 31 2 11
19 Boston Bruins 10 5 1 4 30 32 -2 11
20 Detroit Red Wings 10 4 2 4 30 35 -5 10
21 Atlanta Thrashers 8 4 1 3 28 24 4 9
22 St. Louis Blues 9 4 1 4 24 25 -1 9
23 Tampa Bay Lightning 9 3 3 3 24 32 -8 9
24 Carolina Hurricanes 10 2 3 5 24 34 -10 7
25 Anaheim Ducks 10 3 1 6 25 37 -12 7
26 New York Islanders 10 1 5 4 22 34 -12 7
27 Nashville Predators 10 3 1 6 18 33 -15 7
28 Minnesota Wild 11 3 0 8 23 35 -12 6
29 Florida Panthers 9 2 1 6 19 35 -16 5
30 Toronto Maple Leafs 9 1 1 7 21 38 -17 3




Källa:sports.espn.go.com


Chockförlust för Madrid i cupen mot Alcorcon i div 3


Bilden:Real Madrid åkte på en riktig mina i den spanske cupen på tisdagen. Lilla Alcorcon från Madrid-förorten i division tre spelade ut gästerna och vann med klara 4—0.



Det trots att Real Madrid hade Raul och tidigare skadade Karim Benzema och Ruud van Nistelrooy i laget.

För tränare Manuel Pellegrini var det tredje motgången i rad. Först förlust mot Milan i Champions league, sedan bara 0-0 mot Gijon i La Liga och nu 0-4 mot en liten lokalkonkurrent.

Det är nog bäst att Madrid vinner returen annars kan det gå för Pellegrini som för tränaren Bernd Schuster.

Han fick sparken när Real åkte ut mot Real Union, ett division tre-lag, 2008.



Källa:www.guardian.co.uk

Skellefteås storform håller i sig-Modo vann på övertid


Bilden:Tim Erixon rensar framför Andreas Engqvist i Djurgården .Skellefteå har nu sex segrar på de sju senaste matcherna och är nu tabelltvåa. Djurgården varvar bortasegrar med hemmaförluster.


Bortavinsten mot Djurgården, 3-2, var ännu ett bevis för att Skellefteå AIK är ett av elitseriens starkaste lag just nu. Hemma eller borta. Det kvittar just nu för Skellefteå AIK. Var man än spelar går det alldeles utmärkt. Mot Djurgården krävdes det dock en skyttekung, lite videogranskning samt ett nyförvärv för att det skulle bli vändning och till slut vinst. Därmed ligger Skellefteå fortsatt tvåa i tabellen, fyra poäng bakom HV 71. Förra året nådde klubben överraskande semifinal i SM-slutspelet.En värdemätare kommer nu i nästa omgång - då väntar tabelltrean Färjestad.

 

 

Djurgården-Skellefteå 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
Första perioden: 1-0 (7.45) Patrick Cehlin (Andreas Holmqvist, Marcus Krüger), 1-1 (11.24) Tim Erixon (Fredrik Warg, Anders Söderberg) spel fem mot fyra, 1-2 (18.35) Brad Moran.

Andra perioden: 1-3 (6.23) Petr Tenkrat (Erik Forssell), 2-3 (19.09) Christian Eklund (Jimmie Ölvestad, Marcus Ragnarsson).

Skott: 32-27 (10-14, 6-7, 16-6).
Utv, Djurgården: 4x2.
Skellefteå: 6x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Sami Partanen, Helsingfors.
Publik: 7 835.

 

 

AKTUELL TABELL

1. HV 71 14 11(1) 0 3(0) 61 - 36 25 32
2. Skellefteå 13 9(0) 0 4(1) 36 - 27 9 28
3. Färjestad 13 8(0) 1 4(1) 30 - 34 -4 26
4. Luleå 13 7(2) 0 6(1) 37 - 32 5 20
5. Djurgården 14 6(0) 1 7(1) 37 - 35 2 20
6. Linköping 13 6(0) 1 6(0) 35 - 28 7 19
7. Brynäs 13 5(2) 4 4(0) 27 - 25 2 17
8. Frölunda 13 5(0) 2 6(0) 32 - 40 -8 17
9. Södertälje 13 5(1) 1 7(1) 29 - 40 -11 16
10. Rögle 13 5(1) 0 8(1) 31 - 37 -6 15
11. Timrå 13 2(0) 1 10(4) 33 - 41 -8 11
12. Modo 13 4(3) 1 8(0) 27 - 40 -13 10


Källa:www.difhockey.se

Uddamålsförlust i Umeå för AIK hockey


Bilden:27-årige kanadicken Jesse Schultz svarade igår för sitt tredje Löven-mål på fem matcher och hans 2–1-puck,en lycka-till-variant,letade sig in efter 16 minuter i andra perioden och sänkte AIK..

 

AIK tog ledningen borta mot Björklöven men förlorade matchen med 1-2 efter två mål på drygt fyra minuter i mittperioden. Chans till revansch på fredag när "Löven" gästar Hovet. Efter en trevande inledning med alldeles för många kryssmatcher har AIK fått ordning på hemmaspelet med segrar över Leksand och svårspelade Oskarshamn. Men på bortais, där AIK inledningsvis radade upp segrar, har det gått desto sämre. Fjärde raka nollpoängaren kom i Umeå när Björklöven vände underläge till 2-1-seger.

 

 




25 oktober
Sundsvall-Leksand 4-3 ef
Troja/Ljungby-Borås 1-4
26 oktober
Malmö Redhawks-Oskarshamn 3-4 ef
27 oktober
Björklöven-AIK 2-1

 

AKTUELL TABELL
1. Leksand 13 8(0) 0 5(2) 42 - 33 9 26
2. Bofors 12 8(1) 0 4(2) 48 - 35 13 25
3. Malmö Redhawks 13 8(1) 0 5(2) 46 - 37 9 25
4. AIK 13 8(2) 0 5(1) 41 - 33 8 23
5. Mora 12 7(0) 0 5(1) 44 - 36 8 22
6. Växjö 12 7(0) 0 5(1) 41 - 38 3 22
7. Borås 12 7(1) 0 5(1) 34 - 31 3 21
8. Örebro 12 6(2) 0 6(2) 43 - 48 -5 18
9. Sundsvall 12 6(3) 0 6(1) 30 - 34 -4 16
10. Almtuna 12 5(1) 0 7(1) 30 - 33 -3 15
11. Västerås 12 5(1) 0 7(0) 32 - 38 -6 14
12. Björklöven 13 4(0) 0 9(1) 26 - 36 -10 13
13. Oskarshamn 13 5(3) 0 8(0) 23 - 31 -8 12
14. Troja/Ljungby 13 3(1) 0 10(1) 27 - 44 -17 9

 

Källa:www.aikse.



Hysén ordnade drömfinalen mot AIK på söndag


Bilden:Tobias Hyséns två mål mot Halmstad gör att IFK Göteborg mot AIK i den sista omgången blir en direkt kamp om SM-guldet.


Det var ett drama med blåvita hjärtan i halsgropen. Änglar som kraschade men reste sig och till slut fick 2-2 mot Halmstad. Nu bjuder nästa söndag det guldparty alla väntar på.

Men efter en halvlek på Gamla Ullevi var det inte konstigt om en och annan AIK:are redan snidat på sig smoking och festat loss.

Halmstad ledde med 2-0 och IFK Göteborg spelade fotboll som hade kvalstrecksfeeling snarare än pyttipannadoft. IFK gjorde byten, disponerade om laget och satte en krutdurk under Tobias Hysén. Det räckte.

Han gjorde, precis som mot BP, två mål och det var kvitterat och Gamla Ullevi exploderade. Och så gick han upp i skytteligatopp med 18 mål.

Men det fanns smolk i bägaren. Gustav Svensson fick en varning och är avstängd mot AIK. Men guldparty, det blir det ändå.


 

IFK Göteborg-Halmstad 2-2 (0-2)
0-1 Emir Kujovic (29), 0-2 Jonas Gudni Saevarsson (42), 1-2 Tobias Hysén (52), 2-2 Tobias Hysén (76).

Varningar, IFK Göteborg: Sebastian Eriksson, Gustav Svensson.
Halmstad: Tim Sparv, Emil Salomonsson, Magnus Bahne, Tomas Zvirgzdauskas.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 16 687.

 

Kalmar fick sista ordet i målkalas

Bilden:Innan matchen var slut lyckades dock Kalmar vända på matchen igen, det tack vare matchens lirare Daniel Sobralense. Först gjorde han själv 4-4 innan han spelade fram Abiola Dauda som satte 5-4 på tilläggstid.

 


Kalmar och Malmö bjöd på ett rejält målkalas på onsdagskvällen. Kalmar FF drog till slut de längsta strået och vann med 5-4 (3-3). Efter Kalmars ledningsmål tog Malmö över mer och mer. Bortalagets spelövertag resulterade i tre mål på drygt 15 minuter. Edward Ofere spelade fram Daniel Larsson två gånger och på 3-1-målet så betalade Larsson tillbaka och spelade fram Ofere.

Malmös ledning såg stabil ut, men Kalmar krigade sig tillbaka in i matchen och innan halvtid så hade Abiola Dauda och Daniel Sobralense sett till att det stod 3-3. Innan matchen var slut lyckades dock Kalmar vända på matchen igen, det tack vare matchens lirare Daniel Sobralense. I och med segern stärkte Kalmar sin chans att ta fjärde platsen i allsvenskan och därmed få spela i Europa även nästa år.

 

 

Kalmar FF-Malmö FF 5-4 (3-3)
1-0 Ricardo Santos (4), 1-1 Daniel Larsson (14), 1-2 Daniel Larsson (25), 1-3 Edward Ofere (32), 2-3 Abiola Dauda (35), 3-3 Daniel Sobralense (41), 3-4 Edward Ofere (62), 4-4 Daniel Sobralense (85), 5-4 Abiola Dauda (90).

Varningar, Kalmar FF: Stefan Ålander, Joachim Lantz.
Malmö FF: Ricardinho, Gabriel, Jasmin Sudic, Robert Åhman Persson.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.
Publik: 4 779.

 

 

AKTUELL TABELL

1. IFK Göteborg 29 17 6 6 52 - 22 30 57
2. AIK 28 17 6 5 33 - 18 15 57
3. Elfsborg 28 14 9 5 41 - 33 8 51
4. Kalmar 29 14 8 7 53 - 37 16 50
5. Häcken 28 12 8 8 42 - 30 12 44
6. Helsingborg 28 13 4 11 39 - 36 3 43
7. Örebro 28 12 7 9 31 - 30 1 43
8. Malmö FF 29 11 9 9 39 - 24 15 42
9. Trelleborg 28 10 7 11 36 - 31 5 37
10. Gefle 28 10 7 11 26 - 36 -10 37
11. Brommapojkarna 29 9 6 14 31 - 45 -14 33
12. Gais 29 7 11 11 38 - 37 1 32
13. Halmstad 29 8 8 13 28 - 40 -12 32
14. Örgryte 28 6 5 17 24 - 46 -22 23
15. Djurgården 28 6 5 17 20 - 49 -29 23
16. Hammarby 28 6 4 18 20 - 39 -19 22

 

Källa:www.sr.se


Hans Backe blir Notts Countys nye manager-officiellt i dag

Sven-Goran Eriksson, Tord Grip and Hans Backe
Svennis (t.v) och Backe (t.h.) och Tord Grip utgör trion med Notts County som adress 5 år framåt?

I måndags sade Hasse Backe nej till att blir Sveriges nye förbundskapten. Under onsdagen skrev den svenske tränaren på ett treårskontrakt med Notts County i fjärde divisionen i England.

 

"The Swede held talks with executive chairman Peter Trembling and director of football Eriksson on Monday.

BBC Radio Nottingham understands that Backe will put pen to paper on a three-year contract, and begin work immediately as the club's new manager.

Backe, 57, is even expected to attend a club function on Tuesday evening. Backe was shortlisted to become the next head coach of Sweden and was Eriksson's number two with Mexico and Manchester City."

 

Källa:news.bbc.co.uk


Rosenborg vägrar släppa Hamrén-"bondfångeri av Lagrell"


Bilden:Rosenborg hade informerats om att det var ett informellt möte och Rosenborgs klubbdirektör Nils Skutle hotar nu att hindra Hamrén från att byta jobb, skriver Verdens Gang.

 


- Det är inte aktuellt att bryta kontraktet med Hamrén – oavsett hur mycket pengar svenskarna lägger på bordet, säger Rosenborgs klubbdirektör Nils Skutle till Verdens Gang.

Skutle tycker att mötet var en show, regisserad av Lagrell, med syfte att locka till sig klubbens tränare.

- Hamrén blev lurad av Lagrells bondfångeri, säger han.

På Expressens fråga om Jörgen Lennartsson, förbundskapten för U21-landslaget, är aktuell som assisterande förbundskapten svarar Lagrell:

- Det kan han säkert bli. Men vi har inte hunnit dit ännu.

 

 

Källa:http://fotball.adressa.no/eliteserien/article154114.ece


Klas Ingesson berättar om kampen mot cancern

Bilden:Nyheter24 berättar exklusivt om Klas Ingessons kamp mot blodcancern, den hemliga ryggoperationen, den tuffa cancerbehandlingen, familjens stöd och glädjebeskedet han fick från läkarna för exakt en vecka sedan. Foto:Cancerfonden

 

Bronshjälten befarade att det var ryggskott. En ilande, dunkande och ihållande smärta. En dag i maj, för mer än fem månader sedan - fick han sin diagnos.

– Min äldsta son David hade läst om sjukdomen i skolan. Så när läkarna sa ordet för min cancer förstod han före mig, det var svårt att ta till sig, jag chockades. Nu mår jag jäkligt bra efter omständigheterna, säger Klas Ingesson, 41.

Nyheter24 berättar exklusivt om Klas Ingessons kamp mot blodcancern, den hemliga ryggoperationen, den tuffa cancerbehandlingen, familjens stöd och glädjebeskedet han fick från läkarna för exakt en vecka sedan.

 

Källa:www.nyheter24.se


”Erik Hamrén rätt man för jobbet” anser Sportfånen


Bilden:Erik Hamrén är rätt man för förbundskaptensjobbet. Mycket talar nu också för att han tar över efter Lars Lagerbäck. Tillsättningen är i så fall ännu en seger för förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.


Erik Hamrén har precis de egenskaper som krävs:

•Rätt ålder. Hamrén är 52 år och mitt i karriären. Han har lång erfarenhet, men är fortfarande väldigt äregirig och ambitiös. Han är en vinnartyp som fört både lilla Ålborg till ligaguld i Danmark (2008) och stora Rosenborg (2009) till titeln i Norge.


•Rätt bakgrund. Hamrén kan svensk fotboll, men har också rätt distans efter fem år utomlands. Han har tränat klubbar som Brommapojkarna, Vasalund, AIK och Örgryte, men har också smakat internationell hetluft i Danmark och Norge.


•Rätt filosofi. Hamrén är ödmjuk men kan också ryta till ordentligt då det behövs. Rent fotbollstaktiskt har han med framgång anpassat och varierat spelmodellen utifrån spelarmaterialet.


•Rätt läge. Hamrén har ett år kvar på kontraktet i Rosenborg, men har avvaktat med att skriva på ett nytt. Lagrell kommer att se till att kompensera Rosenborg på rimligt sätt om Hamrén nu bryter kontraktet med den norska mästarklubben.


EXTRA:

Rosenborg vägrar släppa Hamrén

Den norska fotbollsklubben Rosenborg vill inte släppa tränaren Erik Hamrén, som är aktuell som ny förbundskapten. Efter mötet med förbundets ordförande anser Rosenborg att "Hamrén blev lurad av Lagrells bondfångeri". (TT)


 

Källa:www.svd.se/www.adressa.no



Linköpings Tjecker tillbaka - SSK krossades med 8-1


Bilden:Linköping HC, förstärkta av de för kvällen nyanlända tjeckerna Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka, öppnade matchen på femmans växel och satte full fart från första början.Två timmar innan nedsläpp träffade de lagkompisarna för första gången sedan i våras. Sedan svarade Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka för totalt tre av Linköpings mål när laget krossade Södertälje med 8—1.



Linköping-Södertälje 8-1
(2-0, 2-1, 4-0)

Första perioden: 1-0 (3.47) Mikael Håkanson (Tony Mårtensson, Patrik Zackrisson) spel fem mot fyra, 2-0 (13.09) Jaroslav Hlinka (Andreas Jämtin, Magnus Johansson).

Andra perioden: 3-0 (5.19) Patrik Zackrisson (Tony Mårtensson, Erik Andersson), 3-1 (7.15) Daniel Josefsson (Linus Videll, Jonas Almtorp), 4-1 (14.23) Jan Hlavac (Mikael Håkanson).

Tredje perioden: 5-1 (1.14) Robin Persson (Tony Mårtensson, Pontus Petterström), 6-1 (3.35) Jan Hlavac (Mikael Håkanson), 7-1 (5.56) Jari Tolsa (Robin Persson), 8-1 (11.45) Nicklas Hävelid (Daniel Fernholm, Joakim Eriksson) spel fem mot fyra.

Skott: 39-12 (11-2, 13-6, 15-4).
Utvisningar: Linköping: 4x2, 1x10. Södertälje: 8x2.
Domare: Thomas Andersson, Gävle, Sami Partanen, Helsingfors.
Publik: 6 789.

 

AKTUELL TABELL

1. HV 71 13 10(1) 0 3(0) 56 - 33 23 29
2. Skellefteå 12 8(0) 0 4(1) 33 - 25 8 25
3. Färjestad 12 8(0) 0 4(1) 29 - 33 -4 25
4. Luleå 13 7(2) 0 6(1) 37 - 32 5 20
5. Djurgården 13 6(0) 1 6(1) 35 - 32 3 20
6. Linköping 13 6(0) 1 6(0) 35 - 28 7 19
7. Brynäs 13 5(2) 4 4(0) 27 - 25 2 17
8. Frölunda 12 5(0) 1 6(0) 31 - 39 -8 16
9. Södertälje 13 5(1) 1 7(1) 29 - 40 -11 16
10. Rögle 12 5(1) 0 7(1) 28 - 32 -4 15
11. Timrå 12 2(0) 1 9(3) 31 - 38 -7 10
12. Modo 12 3(2) 1 8(0) 24 - 38 -14 8

 

 

Källa:www.linkopinghc.com

 


BP vann betydelslös match mot Gais med 1-0


Bilden:Det rådde länge måltorka i mötet mellan Gais och Brommapojkarna i fotbollsallsvenskan. Inte förrän i 75:e minuten fick BP:s Philip Haglund in matchens första och enda mål på Gamla Ullevi. Matchen slutade 1—0 till BP.


I en hel säsong har Gais och Brommapojkarna spelat med kniven på strupen. Och nu betydde deras möte på Nya Ullevi plötsligt väldigt lite. Tack vare segern gick BP om Gais i tabellen, men det betydde nog inte så mycket jämfört med att båda lagen hade säkrat nytt kontrakt redan före avspark och oavsett vad som hände på Nya Ullevi så var nästa säsong i allsvenskan säkrad. Hos Gais gjorde förmodligen Wanderson do Como sin sista match på Nya Ullevi. Han leder allsvenska skytteligan och är också först i kön till ett utlandskontrakt. Utländska spioner har varit stadiga gäster på Ullevis läktare, ganska länge nu.

 

 

Gais-Brommapojkarna 0-1 (0-0)
0-1 Philip Haglund (75).

Varningar: Brommapojkarna: Pär Asp, Philip Haglund, Kim Odelius. Gais: Kenneth Gustafsson.
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 2 775.

 

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 28 17 6 5 33 - 18 15 57
2. IFK Göteborg 28 17 5 6 50 - 20 30 56
3. Elfsborg 28 14 9 5 41 - 33 8 51
4. Kalmar 28 13 8 7 48 - 33 15 47
5. Häcken 28 12 8 8 42 - 30 12 44
6. Helsingborg 28 13 4 11 39 - 36 3 43
7. Örebro 28 12 7 9 31 - 30 1 43
8. Malmö FF 28 11 9 8 35 - 19 16 42
9. Trelleborg 28 10 7 11 36 - 31 5 37
10. Gefle 28 10 7 11 26 - 36 -10 37
11. Brommapojkarna 29 9 6 14 31 - 45 -14 33
12. Gais 29 7 11 11 38 - 37 1 32
13. Halmstad 28 8 7 13 26 - 38 -12 31
14. Örgryte 28 6 5 17 24 - 46 -22 23
15. Djurgården 28 6 5 17 20 - 49 -29 23
16. Hammarby 28 6 4 18 20 - 39 -19 22

 

 

Källa:www.sr.se

 


Lagrell träffar Erik Hamrén-Backe ny tränare i Notts County


Bilden:Hasse Backe blir inte svensk förbundskapten i fotboll. Förbundet ville träffa honom, men han tackade nej.I dag flyger han till England och jobbet som manager/tränare för Svennis Notts County.

 

 

- Jag har funderat och kommit fram till att jag trivs bättre med att vara klubbtränare. Jag har erfarenhet från tiden i Mexiko av att ha fajt bara var sjätte vecka, och man ska aldrig säga aldrig, men jag är mer typen som är ute på planen varje dag och kan påverka saker, fortsätter han.

Istället för att träffa förbundets fotbollschef Lasse Richt flyger Hasse Backe på måndagseftermiddagen till England och jobbet som manager för Sven-Göran Erikssons Notts County.

- Om allt blir klart så tar jag över direkt, säger Backe.


"Hans Backe claims he is close to becoming Noitts County´s new manager
Hans Backe, a former Manchester City assistant manager, has confirmed that he expects to become the new Notts County manager. Backe, who has enjoyed successful spells in charge of FC Copenhagen and Aalborg, worked with County's director of football Sven-Goran Eriksson when he was in charge at Eastlands, as well as with the Mexico team, and had been considered a contender for the FC Copenhagen and Aalborg, worked with County's director of football Sven-Goran Eriksson when he was in charge at Eastlands, as well as (...)"


Källa: Guardian.co.uk, Monday October 26 2009



Bilden:Jakten på en ny förbundskapten i fotboll efter Lars Lagerbäck intensifieras. Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell befinner sig för närvarande i Trondheim, där han har haft ett möte med Rosenborgs tränare Erik Hamrén.


Gå in på länken och se rörligt> Håndtrykket Rosenborgs BK helst ikke vil se se!


- Jag kan bekräfta att jag träffar Erik nu, säger Lagrell till Aftonbladet på nätet.

- Det är ju inte någon överraskning för någon. Vi ska ha ett samtal på några timmar. Sedan får vi se vad det blir för utfall av det samtalet. Vi kommer inte göra upp någonting nu, utan det här är ett led i det arbete vi gör, säger Lagrell till Expressen på nätet. Hasse Backe och Jörgen Lennartsson har nämnts som andra heta kandidater till jobbet som ny förbundskapten.

- Jag hoppas att det kan komma besked inom något dygn, men det kan också ta några dygn, säger Lagrell till TV4:s Fotbollskanalen.

- Om vi börjar komma i mål med en kandidat och han säger att han vill ta ett par dagar att resonera med sin familj så kan man inte säga nej till det. Erik Hamréns klubb Rosenborg har inte kontaktats av Svenska fotbollförbundet. För att formella förhandlingar ska kunna komma i gång, måste en sådan kontakt tas.

Rosenborgs sportchef Erik Hoftun säger till Trondheimtidningen Adresseavisens nätupplaga att klubben har vetat om att Hamrén skulle ha ett möte med Lars-Åke Lagrell.

- Vi vet om mötet, vi har vetat det sedan före helgen. Men vi har inte fått någon information från det svenska förbundet. Vi har fått info från Hamrén, säger Hoftun.

Enligt Hoftun är det inte frågan om ett förhandlingsmöte.

- Hamrén har informerat oss om att de skulle "ta en kopp kaffe", säger han.

- Vem Hamrén dricker kaffe med kan vi inte bestämma över, så länge det inte sker förhandlingar.

Erik Hamrén har kontrakt med Rosenborg över nästa år. Laget vann nyligen norska ligan innan den spelats färdigt och Rosenborg har dessutom velat förlänga kontraktet. Om Hamrén blir ny svensk förbundskapten blir det en förhandlingsfråga mellan Rosenborg och det svenska förbundet hur han ska lösas från kontraktet.

- Som jag förstår det rör det sig om ersättning för att rekrytera en ersättare, säger Lagrell till TV4:s Fotbollskanalen och fortsätter:

- Om vi kommer överens med Erik så kommer vi att säga till honom att vi övertar problemet med Rosenborg. Vi vill sköta det på ett bra sätt och då kommer vår jurist att få ta kontakt med Rosenborg.

 


Källa:www.fotbollskanalen.se/www.adressa.no


Marcus Berg tvåmålsskytt mot Schalke


Bilden:Marcus Berg har kommit i gång. I söndagens toppmöte mot Schalke gjorde han två nya mål för sitt Hamburg. Matchen slutade 3-3 sedan Schalke kvitterat i slutminuten.


Marcus Berg hade
det trögt inledningsvis i Hamburg. Nu är inte bara anfallskollegan Paolo Guerrero skadad utan även Mladen Petric. Ett tungt ansvar vilar på svensken, som till sist tycks motsvara förväntningarna.Han inledde målskyttet efter 25 minuter när Eljero Elia spelade snett inåt bakåt och svensken sköt med vänstern. Hamburg ledde med 2-0 i paus.Schalke kom igen och kvitterade. Hamburg fick dessutom den tjeckiske mittbacken David Rozehnal utvisad. Med tio man lyckades dock HSV återigen ta ledningen efter mål av Marcus Berg i den 80:e minuten. Denna gång kom passningen från Zé Roberto. Om resultatet stått sig hade Hamburg varit ensamt i serieledningen. Nu kvitterade Kevin Kuranyi på nick i den 90:e minuten och Hamburg får dela ledningen med Bayer Leverkusen.

- Det känns som att vi förlorar två poäng i dag, vi är besvikna. Jag är så klart glad över att jag gör mål men alla är lite besvikna nu, säger Berg till Eurosport på nätet.




tabelle

Pl. Mannschaft Spiele +/- Pkt

1. Bayer Leverkusen 10 19: 6 22

2. Hamburger SV 10 23: 11 22

3. Werder Bremen 10 20: 7 21

4. FC Schalke 04 10 16: 9 20

5. Bayern München 10 17: 9 18

6. 1899 Hoffenheim 10 18: 9 17

7. VfL Wolfsburg 10 18: 16 17

8. 1.FSV Mainz 05 10 15: 14 17

9. Eintracht Frankfurt 10 11: 13 13

10. Bor. Dortmund 10 10: 14 13

11. Hannover 96 10 13: 12 12

12. SC Freiburg 10 14: 22 10

13. 1.FC Köln 10 6: 10 9

14. VfB Stuttgart 10 10: 15 8

15. M'gladbach 10 10: 18 8

16. 1.FC Nürnberg 10 7: 15 8

17. VfL Bochum 10 10: 21 8

18. Hertha BSC 10 7: 23 4



Källa:www.eurosport/www.hsv.de

Zlatans grymma frisparkskanon mot Zaragoza


Bilden:Ett hejdundrade frisparksmål, ett snyggt skarvmål och en massa fina aktioner i övrigt. Zlatan Ibrahimovic gjorde sin bästa insats i Barcelonatröjan när Zaragoza besegrades med 6-1.

Se TV4: Zlatans kanon - i 100 kilometer/h Zlatans galna frispark - från 27 meter i 100 kilometer i timmen Zaragozas målvakt kunde inte styra undan skotet - se målet!

Barcelona som inlett säsongen så mäktigt hade på sistone visat en mänsklig sida. Förlust mot Kazan i Champions league och "bara " 0-0 borta mot Valencia. Men mot Zaragoza var ordningen återställd. Barcelona var överlägset och Zlatan Ibrahimovic en av planens absolut bästa, om inte bäst av alla. I princip allt han gjorde blev rätt. Allt från hans fruktansvärda frisparkskanon á la Super-Mac i Buster, till hans fina framspelning till Keitas 3-0-mål, till hans känsliga skarv som innebar 4-0. Plus mycket annat. Zlatan fick stående ovationer när han byttes ut i andra halvlek.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 FC Barcelona 8 7 1 0 23 4 19 22
2 Real Madrid 8 6 1 1 21 6 15 19

3 Sevilla 8 5 1 2 14 5 9 16
4 Valencia 8 4 3 1 15 9 6 15

5 Deportivo La Coruña 8 5 0 3 11 10 1 15
6 Mallorca 8 4 2 2 15 9 6 14

7 Sporting Gijón 8 3 3 2 10 9 1 12
8 Getafe 8 4 0 4 12 12 0 12
9 Espanyol 8 3 3 2 7 8 -1 12
10 Osasuna 8 3 2 3 10 9 1 11
11 Athletic Bilbao 8 3 1 4 8 13 -5 10
12 Almería 8 2 3 3 7 10 -3 9
13 Tenerife 8 3 0 5 5 12 -7 9
14 Valladolid 8 2 2 4 13 16 -3 8
15 Zaragoza 8 2 2 4 11 17 -6 8
16 Racing Santander 8 1 4 3 10 16 -6 7
17 Atlético Madrid 8 1 4 3 10 18 -8 7

18 Villarreal 8 1 3 4 7 11 -4 6
19 Xerez 8 1 2 5 3 14 -11 5
20 Málaga 8 1 1 6 8 12 -4


Källa:www.sr.se/www.fcbarcelona.cat


Förlust för Leksand i Sundsvall-Borås vann igen


Bilden:Sundsvalls Henrik Thegel satte matchavgörande 4–3 på straff i förlängningen. 19-åringen var hur säker som helst. "Jag hade bestämt att jag skulle skjuta. Jag har ingen speciell straffvariant utan gör det som känns bäst för stunden".


Leksands säsong har inte börjat helt övertygande. På söndagen blev det förlust, efter förlängning, med 4-3 borta mot Sundsvall.

Borås HC tog fjärde raka segern.Matchen mellan Troja/Ljungby (seriejumbo) och Borås HC (sjua) blev som matcher mellan topp och botten kan bli. Det är en jämn match men när sedan det bättre laget gör mål förmår inte det sämre att resa sig. Borås HC vann matchen med 4-1.



AKTUELL TABELL

1. Leksand 13 8(0) 0 5(2) 42 - 33 9 26
2. Bofors 12 8(1) 0 4(2) 48 - 35 13 25
3. Malmö Redhawks 12 8(1) 0 4(1) 43 - 33 10 24
4. AIK 12 8(2) 0 4(1) 40 - 31 9 23
5. Mora 12 7(0) 0 5(1) 44 - 36 8 22
6. Växjö 12 7(0) 0 5(1) 41 - 38 3 22
7. Borås 12 7(1) 0 5(1) 34 - 31 3 21
8. Örebro 12 6(2) 0 6(2) 43 - 48 -5 18
9. Sundsvall 12 6(3) 0 6(1) 30 - 34 -4 16
10. Almtuna 12 5(1) 0 7(1) 30 - 33 -3 15
11. Västerås 12 5(1) 0 7(0) 32 - 38 -6 14
12. Oskarshamn 12 4(2) 0 8(0) 19 - 28 -9 10
13. Björklöven 12 3(0) 0 9(1) 24 - 35 -11 10
14. Troja/Ljungby 13 3(1) 0 10(1) 27 - 44 -17 9



Källa:www.sr.se

Fortsatt fördel AIK i guldstriden - Hammarby sist i tabellen



Bilden:Guldvittringen blir bara starkare i AIK. Tacka inhopparen Kenny Pavey för det.Hans 2-1 (1-0)-mål skickade samtidigt Hammarby allt närmare superettan.


Bilden:Bojan Djordjics högerhörna i 34:e minuten nickskarvades vidare av Jos Hooiveld. Vid bortre stolpen - och omarkerad - stötte Flavio in 1-0 med en bredsida.


Bilden:José Monteiro deppar efter derbyförlusten mot AIK som sannolikt betyder att Hammarby åker ur allsvenskan 2009.

Pavey hade varit på planen i mindre än två minuter när han stötte in 2-1 sedan Kristoffer Björklund släppt retur. Ett mål som kan ge engelsmannen en guldmedalj, ett mål som kanske skickar ned Hammarby. Antonio Flavios fjärde mål på tio matcher sedan han kom till klubben i somras såg annars till att AIK segade sig förbi IFK Göteborg i toppen redan före pausen.


Bilden:Bröderna Navier dvs fr.v. Guy och Pierre (ordförande i HBG) är laddade och glada inför derbyt på Råsundas Fondläktare på Södra läktaren.

 

Hammarby-AIK 1-2 (0-1)

0-1 Antonio Flavio (34), 1-1 Simon Helg (60), 1-2 Kenny Pavey (71).

Varning, Hammarby: Carlos Gaete.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna,

Publik: 23 884.

 

 

Gefle mest motiverat mot Trelleborg
Gefle mot Trelleborg - en allsvensk match långt ifrån både guldstrid och bottenkamp.Men en niondeplats kan vara tillräcklig motivation. Det visade Gefle som vann med 2-1 inför blott 2 108 åskådare hemma på Strömvallen. Bakom hemmasegern stod två ovana målskyttar. Anfallaren Alexander Gerndt och vänsterbacken Andreas Dahlén gjorde båda sina första allsvenska mål.


Gefle-Trelleborg 2-1

Gefle-Trelleborgs FF 1-0 (1-0)

1-0 Alexander Gerndt (14), 2-0 Andreas Dahlén (52), 2-1 Joakim Sjöhage (70).

Varning, Trelleborgs FF: Joakim Nilsson.

Domare: Johan Hamlin, Bro

Publik: 2 108.

 

 

Elfsborg borta från guldstriden-fick bara oavgjort hemma mot Häcken.

Bilden:Det såg länge ut som att Elfsborg skulle ha häng på SM-guldet. Laget hade 1-0 mot Häcken. Då slog inhoppande Marcus Jarlegren till. I den 93:e minuten dundrade han in 1-1.

 

Därmed är Elfsborg borta från guldet. Laget ligger sex poäng efter ledande AIK, som har betydligt bättre målskillnad, med två omgångar kvar.

 

Elfsborg-Häcken 1-1 (1-0)

1-0 självmål (23), 1-1 Marcus Jarlegren (90).

Varningar, Elfsborg: Anders Wikström. Häcken: Daniel Forsell.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 8 392.

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 28 17 6 5 33 - 18 15 57
2. IFK Göteborg 28 17 5 6 50 - 20 30 56
3. Elfsborg 28 14 9 5 41 - 33 8 51
4. Kalmar 28 13 8 7 48 - 33 15 47
5. Häcken 28 12 8 8 42 - 30 12 44
6. Helsingborg 28 13 4 11 39 - 36 3 43
7. Örebro 28 12 7 9 31 - 30 1 43
8. Malmö FF 28 11 9 8 35 - 19 16 42
9. Trelleborg 28 10 7 11 36 - 31 5 37
10. Gefle 28 10 7 11 26 - 36 -10 37
11. Gais 28 7 11 10 38 - 36 2 32
12. Halmstad 28 8 7 13 26 - 38 -12 31
13. Brommapojkarna 28 8 6 14 30 - 45 -15 30
14. Örgryte 28 6 5 17 24 - 46 -22 23
15. Djurgården 28 6 5 17 20 - 49 -29 23
16. Hammarby 28 6 4 18 20 - 39 -19 22

 


Källa:www.sr.se



Bajenfans IF vann mot Eskilstuna HC i Div3

Ishockeyfånar,

här kommer säsongens första direktrapport från Janne Asplund som bevakat Bajenfans IF:s premiärmatch i Div 3 mot Eskilstuna HC på Zinkens uterink. ( i alla fall 2 perioder)



Bilden:Första perioden var det riktigt bra tempo och underhållande hockey med ett rallarslagsmål som slutade med två matchstraff, ett till varje lag.


...fast egentligen var det bara ett lag på isen, 5-0 till Bajen efter första. I andra perrisen var det däremot ganska tråkigt spel. Mycket felpass och lågt tempo. 1-0 till Bajen. Alltså 6-0 till Bajen efter två perioder. Sedan gick jag som sagt hem för att vila höften…eller ryggen.

Sen hoppas jag att man fixar till matchuret till nästa hemmamatch. Det är ju helt hopplöst att gå på hockey och inte veta hur mycket det är kvar av perioden eller när utvisningen tar slut etc.


Truppen 09/10:

Följande spelare är klara för Bajen Fans Hockeys trupp under säsongen 09/10.
Senast uppdaterad: 2009-10-06

Målvakter

1# Sam Lindståhl
30# Anton Söderquist
31# Jan Grossman
32# Anders Lagerqvist

Backar

2# Christian Styf
3# Erik Johansson
4# Andreas Olsson
5# Mikael Kny
6# Bruno Ohlzon
7# Robin Söderström
11# Rickard Lidström
18# Robin Stenberg
21# Marcus Köhler
23# Rickard Wikholm
28# Fredrik Mälberg

Anfallare

8# Magnus Helander
9# Benny Rönnelöw
10# Alexander Schöld
12# Fredrik Lundin
14# Richard Gustafsson
15# Peter Nilsson
16# Pontus Andersson
17# Andreas Öhgren
19# Tomas Lindgren
20# Freddie Ferm
24# Jan Lindberg
26# Arto Parkkali
27# Andreas Köhler
29# Andreas Jakubowicz

 

DIV 3 Södra Stockholm 2009/10
Datum Match Resultat
2009-10-25 Bajen Fans IF - Eskilstuna HC 13 - 0

Tyresö HK - Vendelsö IK 4 - 5

Västerhaninge IF 1 - IK Graip 8 - 1
2009-10-24 Katrineholms HF - Norsborgs IF 1 6 - 3

Västerhaninge IF 1 - IK Graip 6 - 4

Tabell
Lag M V O F +/- P
Västerhaninge IF 1 2 2 0 0 14 - 5 4
Bajen Fans IF 1 1 0 0 13 - 0 2
Katrineholms HF 1 1 0 0 6 - 3 2
Vendelsö IK 1 1 0 0 5 - 4 2
Älta IF 1 0 0 0 0 0 - 0 0
Tyresö HK 1 0 0 1 4 - 5 0
Norsborgs IF 1 1 0 0 1 3 - 6 0
IK Graip 2 0 0 2 5 - 14 0
Eskilstuna HC 1 0 0 1 0 - 13 0


Kommande matcher
Tid Match Arena

2009-10-29 20:30 Eskilstuna HC - Tyresö HK Smehallen
2009-10-31 16:00 IK Graip - Tyresö HK Slite
2009-11-01 16:00 Norsborgs IF 1 - Bajen Fans IF Ishuset
17:00 Vendelsö IK - Västerhaninge IF 1 Torvalla Ishall
18:30 Älta IF 1 - Katrineholms HF Ältahallen
2009-11-05 19:30 Västerhaninge IF 1 - Eskilstuna HC Hanvedens Ishall
20:00 Tyresö HK - Norsborgs IF 1 Tyresö Ishall
2009-11-07 16:00 IK Graip - Katrineholms HF Slite
20:30 Bajen Fans IF - Älta IF 1 Zinkensdamm
2009-11-08 11:30 IK Graip - Katrineholms HF


P.s. Som du märker så nämner jag inte fotboll med ett ord

 

Hälsningar/Janne fortfarande utan kamera.





Källa: Janne A/www.svenskafans.com/www.swehockey.se

Loui Eriksson målskytt för Dallas borta mot St Louis


Bilden:Loui Eriksson (t.v.) gjorde ett mål och en assist när hans Dallas bortaslog St Louis med 4—1 i NHL-ishockeyn.

Efter en mållös första period lyckades Dallas James Neal få in pucken bakom Ty Conklin i St Louis-målet, assisterad av Loui Eriksson. Drygt två minuter senare bättrade Eriksson på ledningen till 2-0 och 3-0-målet gjordes av Tom Wandell assisterad av Fabian Brunnström. Matchens lirare blev Dallas målvakt Marty Turco som motade 26 skott. Erikssons mål var hans femte för säsongen och han har noterats för två poäng i tre matcher i rad.

 


St Louis-Dallas 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
St Louis: Alex Pietrangelo. Målvakt Ty Conklin 87,1 procent.
Dallas: James Neal (Loui Eriksson), Eriksson (5), Tom Wandell (2) (Fabian Brunnström), Brian Sutherby. Målvakt Marty Turco 96,4 procent.
Publik: 19 150.

 

Källa:www.sr.se


Sebastian Larsson dubbelpassade till seger för Birmingham


Bilden:Sebastian Larssons passningsfötter låg bakom en lika stark som viktig Birminghamseger. Svensken var inblandad i båda lagets mål i 2—1-segern mot formstarka Sunderland.


Några minuter före pausvilan knorrade Sebastian Larsson in en pressad frispark mot mål som Liam Ridgewell nickade in. Och ett par minuter efter vilan slog han ett inlägg från höger som via Cameron Jeromes klack hittade James McFadden till vänster i straffområdet.

Kort därefter låg 2-0-bollen bakom Craig Gordon i Sunderlandmålet. Scott Danns självmål i den 82:a minuten gjorde avslutningen spännande, men kunde inte ändra på poängfördelningen. Det var Birminghams blott tredje seger i årets Premier league-fotboll, starkt eftersom den kom mot formstarka Sunderland, som i år besegrat Liverpool och tagit poäng av Manchester United.

 


Birmingham-Sunderland 2-1 (1-0)
1-0 Liam Ridgewell (37), 2-0 James McFadden (48), 2-1 självmål (82).

Publik: 21 723.

Sebastian Larsson blev utbytt i den 84:e minuten för Birmingham.




Källa:www.bcfc.com

Real Madrid tappade poäng igen nu mot Sporting Gijo´n


Bilden:En rad anfallsess saknades när Real Madrid i kväll mötte Sporting Gijón på bortaplan. Och det märktes också att den sista udden saknades, trots att både Kaká och Raúl Gonzales deltog i det mållösa mötet.


I veckan blev det förlust mot Milan och nu en ny poängförlust i ligaspelet och det har börjat knorra rejält i supporterleden angående tränaren Mauricio Pellegrinis vara eller icke vara i Madrid.

Trots poängförlusten toppar laget tabellen åtminstone till dess att Barcelona har spelat sin hängmatch mot Zaragoza under söndagen. Även Sevilla tappade nämligen viktiga poäng i toppstriden när de gick samma öde till mötes; Espanyol hjälpte sin katalanska rival genom att klara 0-0.

Zlatan Ibrahimovic & co har med andra ord chans att göra ett litet ryck i tabellen och ta sig ur den trista trend som verkar ha drabbat de spanska topplagen på sistone.Möter i kväll Zaragoza på hemmaplan 21.00.

 

Käll:www.sr.se


Allsvenskt kval för Assyriska från Södertälje


Bilden:Södertäljelaget Assyriska knep den allsvenska kvalplatsen efter stor dramatik. Laget hämtade in underläge tre gånger. Vasalund och Sirius åkte ur superettan.


Så här kan man också fixa en kvalplats till allsvenskan: Ta bollen med armen, skjuta och se bollen studsa på en tuva. - Lite flyt där, säger Assyriskas tränare Conny Karlsson. Underläge 2-3, kvalplatsen på väg att försvinna och bara minuten kvar på Stadsparkskvallen i Jönköping. Xhevdet Lumnica hade allt att vinna och inget att förlora när han — medvetet eller omedvetet -förde med sig bollen med armen, vände och drog till med högern. Lumnica fick ingen drömträff och varken han eller någon annan trodde väl sina ögon när bollen ändrade riktning på en tuva och totallurade Jönköpings målvakt. 3-3 och saken var klar.


SLUTTABELL SUPERETTAN 2009

1. Mjällby 30 19 8 3 60 - 19 41 65
2. Åtvidaberg 30 17 6 7 53 - 36 17 57
3. Assyriska 30 15 6 9 46 - 38 8 51
4. Syrianska FC 30 15 5 10 50 - 38 12 50
5. GIF Sundsvall 30 13 8 9 54 - 48 6 47
6. Falkenberg 30 14 3 13 44 - 41 3 45
7. Ängelholm 30 13 5 12 43 - 45 -2 44
8. Landskrona 30 12 4 14 51 - 46 5 40
9. Ljungskile 30 11 7 12 48 - 43 5 40
10. Jönköping 30 10 6 14 46 - 54 -8 36
11. Norrköping 30 8 11 11 45 - 44 1 35
12. Väsby United 30 8 9 13 28 - 41 -13 33
13. FC Trollhättan 30 8 8 14 30 - 46 -16 32
14. Qviding 30 7 10 13 31 - 45 -14 31
15. Sirius 30 8 7 15 37 - 53 -16 31
16. Vasalund 30 8 5 17 35 - 64 -29 29

 

Källa:www.sr.se


Djurgården imponerade på bortais mot Rögle



Bilden:Elitseriens bästa bortalag Djurgården hade inga problem med att besegra ett urblekt Rögle med 3-1.



Förra säsongen tog Rögle mer än dubbelt så många poäng hemma som borta - 47 respektive 20. Den här säsongen är det uppochnedvända världen. Rögle har blivit ett stabilt bortalag - och ett uselt hemmalag.

Och det blev inte heller något trendbrott mot Djurgården. Och det trots en alldeles lysande start med mål redan efter 26 sekunder. Hemvändaren Mathias Månsson rakade in en målvaktsretur från nära håll.

Rögle lyckades dock aldrig profitera på det tidiga ledningsmålet. Djurgården jobbade sig in i matchen allt eftersom - och gjorde det med en stark forechecking.

Lagkaptenen Jimmie Ölvestad visade vägen med sitt 1-1-mål efter 9,24. Ölvestad avslutade snyggt på Andreas Holmqvists lysande passning.

Det var tredje matchen i rad som Ölvestad gjorde mål. I andra perioden tog Djurgården över och gjorde ett ryck målmässigt.

Först satte Marcus Nilson 2-1 i power play och sedan offrade sig Ölvestad och gav Christian Eklund öppet mål.

Efter det kontrollerade Djurgården matchen – och Rögle var aldrig riktigt nära.

 

 

Rögle-Djurgården 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)
Första perioden: 1-0 (0.26) Mathias Månsson (Peter Högardh) , 1-1 (9.24) Jimmie Ölvestad (Andreas Holmqvist, Nichlas Falk).

Andra perioden: 1-2 (9.07) Marcus Nilson (Kyle Klubertanz, Nichlas Falk) spel fem mot fyra, 1-3 (19.06) Christian Eklund (Jimmie Ölvestad).

Skott: 19-32 (4-8, 6-17, 9-7).
Utvisningar Rögle: 4x2.
Utvisningar Djurgården: 6x2, 1x10.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 4 692.

 

AKTUELL TABELL

1. HV 71 12 9(0) 0 3(0) 52 - 30 22 27
2. Färjestad 11 8(0) 0 3(0) 28 - 31 -3 24
3. Skellefteå 11 7(0) 0 4(1) 30 - 25 5 22
4. Luleå 11 6(1) 0 5(0) 33 - 28 5 17
5. Djurgården 12 5(0) 1 6(1) 32 - 31 1 17
6. Frölunda 11 5(0) 1 5(0) 29 - 35 -6 16
7. Linköping 11 5(0) 0 6(0) 25 - 25 0 15
8. Rögle 11 5(1) 0 6(1) 27 - 29 -2 15
9. Brynäs 11 4(1) 3 4(0) 22 - 21 1 14
10. Södertälje 11 4(1) 1 6(1) 24 - 30 -6 13
11. Timrå 11 2(0) 1 8(2) 28 - 34 -6 9
12. Modo 11 3(2) 1 7(0) 24 - 35 -11 8

 

Källa:www.sr.se


Djurgården vann rysaren mot ÖIS med nio man!


Bilden:Hrvoje Milic satte 2-1 på straff och blev kort därefter utvisad.Båda målskyttarna Patrik Haginge och Hrvoje Milic blev utvisade. Ändå vann Djurgården matchen som måste vinnas med 2—1 mot bottenkollegan Örgryte. Hoppet om allsvensk fotboll även nästa år lever nu via kval för båda lagen.


Många i Stockholm kunde jubla åt Djurgårdens trepoängare. Brommapojkarna hamnar nu som sämst på kvalplats och vinner Hammarby inte söndagens derby mot AIK är BP klart för spel i allsvenskan även nästa år.

För att kliva upp på kvalplats krävs bara oavgjort för "Bajen". Då skulle Hammarby (-18 i målskillnad), Örgryte (-22) och Djurgården (-29) stå på samma poäng inför de avslutande omgångarna.Vilken rysare i botten och toppen det kan bli !!

 

Djurgården-Örgryte 2-1 (1-0)

1-0 Patrik Haginge (31), 1-1 Alexander Mellqvist (53), 2-1 Hrvoje Milic (61 str).

Utv, Djurgården: Patrik Haginge (55), Hrvoje Milic (62).

Varningar, Örgryte: Robin Jonsson, Roy Miller, Sebastian Johansson.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 6 196.

AKTUELL TABELL

1. IFK Göteborg 28 17 5 6 50 - 20 30 56
2. AIK 27 16 6 5 31 - 17 14 54
3. Elfsborg 27 14 8 5 40 - 32 8 50
4. Kalmar 27 13 7 7 47 - 32 15 46
5. Häcken 27 12 7 8 41 - 29 12 43
6. Örebro 28 12 7 9 31 - 30 1 43
7. Malmö FF 28 11 9 8 35 - 19 16 42
8. Helsingborg 27 13 3 11 38 - 35 3 42
9. Trelleborg 27 10 7 10 35 - 29 6 37
10. Gefle 27 9 7 11 24 - 35 -11 34
11. Gais 28 7 11 10 38 - 36 2 32
12. Halmstad 28 8 7 13 26 - 38 -12 31
13. Brommapojkarna 28 8 6 14 30 - 45 -15 30
14. Örgryte 28 6 5 17 24 - 46 -22 23
15. Djurgården 28 6 5 17 20 - 49 -29 23
16. Hammarby 27 6 4 17 19 - 37 -18 22

 

Källa:www.sr.se


Robin Söderling lämnar walk over-armbågskadad


Bilden:Robin Söderling tvingas lämna walk over till lördagens semifinal i Stockholm open. Orsaken är den armbågsskada som besvärat honom en längre tid. Därmed är Marcos Baghdatis, Cypern, klar för final.


Källa:www.sr.se

Sveriges längsta supportertåg är snart på väg till Göteborg


Bilden:Söndagen den 1 november klockan 09:24 kommer sannolikt det största supportertåget som någonsin rullat inom Sveriges gränser att lämna Centralstationen i Stockholm. AIK-tåget består av 15 vagnar varav 2 är barvagnar (vagn 5 och vagn 10) och tar oss ner till Göteborg – sammanlagt 1 013 sittplatser finns på tåget och det är knökfullt! Det kommer att bli en fantastisk stämning på detta tåg – lita på det!


Källa:www.aikfotboll.se

Robin Söderling klar för semifinal i Stockholm Open


Bilden:Robin Söderling jublar efter att semifinalplatsen har blivit säkrad.


En sliten Robin Söderling är klar för semifinal i Stockholm Open.Men flera gånger i andra set fick Robin massage av sin slitna, högra underarm.
– Den är lite stel. Inte så farligt, sa Robin, men i spelpauserna på banan såg man flera gånger hur han försökte mjuka upp sin slitna arm.

Efter ett svängigt förstaset, där Robin hade 5–2, kunde han till slut vinna efter tiebreak.
– Han spelade stadigt från baslinjen. Det var en tuff match, konstaterade Robin, som om han tar sig till final inte får möta någon svensk.

Joachim "Pim-Pim" Johansson åkte som bekant ut tidigare i dag i två raka set mot brassen Thomaz Bellucci.


Källa:www.sr.se



Bofors fortfarande i topp men Mora visar bra form


Bilden: Moraspelarna jublar efter Niklas Fogströms 5–2.


Mora följde upp derbysegern mot Leksand i veckan med att sänka Almtuna i ishockeyallsvenskan på fredagskvällen. Dalkarlarna hade 2—0 redan efter åtta minuter och minuten in i andra prickade Marcus Eriksson in 3—0. Det motlutet klarade inte Almtuna och Mora vann till slut med 7—3.


AIK hade inga bekymmer med Oskarshamn hemma och vann med 6—3. Enkla hemmasegrar togs även av Leksand (4—1 mot Troja) och Örebro (5—2 mot Växjö).Desto mer ovisst var det länge i Västerås där ledningen pendlade mellan hemmalaget och tabellettan Bofors. Med sex minuter kvar skickade Fredrik Höggren in 4—2 till Bofors i spel fyra mot fem och fastställde sedan också segern till 5—2 i tom kasse. Bofors och Leksand toppar serien med 25 poäng efter tolv omgångar. Bakom skuggar Malmö (24 poäng) och AIK (23).


AKTUELL TABELL

1. Bofors 12 8(1) 0 4(2) 48 - 35 13 25
2. Leksand 12 8(0) 0 4(1) 39 - 29 10 25
3. Malmö Redhawks 12 8(1) 0 4(1) 43 - 33 10 24
4. AIK 12 8(2) 0 4(1) 40 - 31 9 23
5. Mora 12 7(0) 0 5(1) 44 - 36 8 22
6. Växjö 12 7(0) 0 5(1) 41 - 38 3 22
7. Borås 11 6(1) 0 5(1) 30 - 30 0 18
8. Örebro 12 6(2) 0 6(2) 43 - 48 -5 18
9. Almtuna 12 5(1) 0 7(1) 30 - 33 -3 15
10. Sundsvall 11 5(2) 0 6(1) 26 - 31 -5 14
11. Västerås 12 5(1) 0 7(0) 32 - 38 -6 14
12. Oskarshamn 12 4(2) 0 8(0) 19 - 28 -9 10
13. Björklöven 12 3(0) 0 9(1) 24 - 35 -11 10
14. Troja/Ljungby 12 3(1) 0 9(1) 26 - 40 -14 9

 

Källa:TT


Hammarbys hemsida bekräftar Michael Anderssona avhopp


Bilden:Hammarbys bekräftade på lördagen uppgifter om att klubbens vd Michael Andersson lämnar sitt uppdrag efter ett och ett halvt år på posten. Avgången skulle offentliggöras på måndag – dagen efter derbyt mot AIK.

– Jag har funderat länge på det här, och efter att ha lagt samman alla faktorer i vågskålen har jag efter samtal med familjen beslutat att säga upp mig från min tjänst som vd i Hammarby Fotboll AB, säger Andersson till klubbens hemsida.

– Bolagets ekonomi kommer att kräva ytterligare stora nedskärningar. Jag har inte lyckats förmedla en förståelse för de nödvändiga åtgärder som vidtagits hittills och inte heller lyckats förena dem med godtagbara sportsliga resultat. Dessutom har det funnits en hotbild att ta ställning till.

Andersson sitter dock kvar som vd tillsvidare, hur länge är ännu oklart.

För knappt tre veckor sedan avgick Hammarbys ordförande Staffan Thorsell sedan han tvingats ta emot flera hot som en följd av den sportsliga krisen för klubben.


Fakta:

Micke Andersson Namn: Michael ”Micke” Andersson.
Ålder: 50
Bor: Stockholm
Familj: Hustru och två döttrar.
Meriter som spelare: Tolv allsvenska säsonger med Hammarby, debuterade som 17-åring. Tre allsvenska säsonger med IFK Göteborg. Har spelat 10 A-landskamper för Sverige.
Meriter som ledare: Tränare Djurgården 1998–1999, tränare Malmö FF 2000–2001, klubbdirektör IFK Norrköping 2004-2007, vd Hammarby fotboll 2008–2009.


Källa:www.hammarbyfotboll.se

IFK nya serieledare – Tobias Hysén stor hjälte på Grimsta


Bilden:Tobias Hysén gjorde två mål och stod för förarbetet till det tredje när IFK Göteborg besegrade Brommapojkarna och tog temporärt över serieledningen från AIK.Här grattar han Niclas Alexandersson,38(!) efter att denne gjort 2-0 på en retur från ja just det Tobias Hysén.


Kim Christensen kan inte bara flytta stolpar och göra drömräddningar.IFK Göteborgsmålvakten är ett offensivt vapen också. Passningen till Tobias Hyséns mål mot Brommapojkarna (3-0 till slut) innebär att det är fördel "Blåvitt" i guldstriden. Det är inte säkert att det blir guldpytt på Kamratgården i november, men om det inte blir det är det knappast Tobias Hysén eller Kim Christensens fel.

 

 

Brommapojkarna-IFK Göteborg 0-3 (0-0)
0-1 Tobias Hysén (49), 0-2 Niclas Alexandersson (80), 0-3 Tobias Hysén (82).

Varningar, Brommapojkarna: Kim Odelius, Markus Karlsson, Pär Asp.
IFK Göteborg: Thomas Olsson, Hjalmar Jonsson.

Domare: Stefan Johannessson, Stocksund.
Publik: 3 822.

 

 

Porokaras två mål sänkte Halmstad


Bilden:HBK skapade flest målchanser och tog också ledningen på Behrn Arena. Det räckte dock inte för poäng denna kväll. Emir Kujovic gjorde HBK:s mål på straff i den första halvleken. Samme Kujovic hade tillsammans med Michael Görlitz jättemöjlighet att kvittera på övertid.

 

Efter tre raka förluster tog Örebro poäng igen, vann 2-1 hemma mot ett blekt Halmstad. Hemmamålen prickades in av finske landslagsmannen Roni Porokara som tog stolparna till hjälp båda gångerna.Halmstad hade en jättechans att kvittera i slutet men John Alvbåde gjorde en av säsongens svettigaste räddningar på Michael Görlitz skott.

 

 

Örebro-Halmstad 2-1 (1-1)
0-1 Emir Kujovic (29 str), 1-1 Roni Porokara (32), 2-1 Roni Porokara (68).

Varningar, Örebro: Nordion Gerzic.
Halmstad: Johnny Lundberg, Per Johansson, Marcus Olsson, Azrach Mahamat.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 4 223.

 

Malmö kvitterade sent mot Gais


Bilden:Varken Gais eller Malmö FF hade längre kniven på den allsvenska strupen. Ändå var det två hungriga lag som möttes och spelade 1-1 i Göteborg på fredagen.


Efter osannolikt många brända chanser fick Malmö en straff som Wilton Figueiredo säkert slog in bakom Dime Jankulovski i den 89:e minuten.Men efter en trevande start kom Gais igång - och i den 24:e minuten nådde bollen Pär Ericsson strax utanför straffområdet: Anfallaren spelade snabbt vidare till höger där Mattias Lindström kom farande och drog till ett lika hårt som otagbart skott förbi Malmös keeper Dusan Melichárek, ordinarie i skadade Johan Dahlins frånvaro.

 

 

Gais-Malmö FF 1-1 (1-0)
1-0 Mattias Lindström (4), 1-1 Wilton Figueiredo (89 str).

Varningar, Gais: Reuben Ayarna, Hallgrimur Jonasson.
Malmö FF: Gabriel, Jimmy Durmaz.

Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 11 685.

 

AKTUELL TABELL

1. IFK Göteborg 28 17 5 6 50 - 20 30 56
2. AIK 27 16 6 5 31 - 17 14 54
3. Elfsborg 27 14 8 5 40 - 32 8 50
4. Kalmar 27 13 7 7 47 - 32 15 46
5. Häcken 27 12 7 8 41 - 29 12 43
6. Örebro 28 12 7 9 31 - 30 1 43
7. Malmö FF 28 11 9 8 35 - 19 16 42
8. Helsingborg 27 13 3 11 38 - 35 3 42
9. Trelleborg 27 10 7 10 35 - 29 6 37
10. Gefle 27 9 7 11 24 - 35 -11 34
11. Gais 28 7 11 10 38 - 36 2 32
12. Halmstad 28 8 7 13 26 - 38 -12 31
13. Brommapojkarna 28 8 6 14 30 - 45 -15 30
14. Örgryte 27 6 5 16 23 - 44 -21 23
15. Hammarby 27 6 4 17 19 - 37 -18 22
16. Djurgården 27 5 5 17 18 - 48 -30 20

Källa:www.sr.se

 





Världsmästarprov för Sveriges nya förbundskapten


Bilden:Fotbollslandslagets nye förbundskaptenen, vem det än blir, får ett tufft test direkt. Den 18 november träningsspelar Sverige mot regerande världsmästaren Italien, det bekräftar det italienska fotbollsförbundet.


Det italienska fotbollsförbundet meddelar på sin hemsida att de möter Holland den 14 november och Sverige fyra dagar senare för att slipa på VM-formen.

För svensk del blir det en tuff match för Lars Lagerbäcks ersättare. Det finns möjlighet även för Sverige att spela match den 14 november men förbundet har ännu inte gjort klart med någon motståndare för det datumet.

Senast Sverige mötte Italien var i EM 2004 då Zlatan Ibrahimovic klackade in kvitteringen till 1-1.



Källa:www.figc.it/it

AIK:s Martin Mutumba hos TV4 inför guldstriden


Bilden:
Martin Kayongo-Mutumba, född Martin Mutumba,
15 juni 1985, är en svensk fotbollsspelare av ugandisk härkomst. Han spelar för närvarande som mittfältare för AIK. Han är syssling med före detta fotbollsspelaren Moses Nsubuga som spelade för IF Elfsborg som förlorade sitt ben i en bilolycka 1997.


Hallå alla Sportfånar...alla vet om att jag är "gnagare" men denna intervju är riktigt bra och rolig faktiskt
rekomenderas på kammaren när regnet bara strilar ner....


Källa:TV4


Dubbla smällar för Djurgården i 08-derbyt


Bilden:
Djurgården vann allt i statistikväg på Hovet mot Södertälje, förutom i målprotokollet. En viss Björn Bjurling stod i vägen.

Bilden:
– Jag tycker att Södertälje var klart bättre än oss i matchen första 30 minuter då de kontrollerar skeendet. Vi bara slet hårt och var för sena. I slutet på andra och i sista kommer vi igen då vi inte har något att förlora. Då kan det bli sådan här matchbild, säger Hardy Nilsson efter matchen.


Marcus Krügers succé behöver inte nödvändigtvis vara över. Men den har avtagit. Supertalangen blev poänglös igen när Djurgården förlorade derbyt mot Södertälje med 1-2. Gårdagens tyngsta besked för DIF var dock skadorna på Mathias Tjärnqvist och Kristofer Ottosson.




Djurgården-Södertälje 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (13.15) David Fredriksson (Jonas Almtorp, Linus Videll) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (8.15) Jimmie Ölvestad (Andreas Holmqvist, Henrik Eriksson), 1-2 (11.35) Yanick Lehoux (Linus Videll, Pierre Hedin) spel fem mot fyra.

Skott: 38-20 (9-11, 10-8, 19-1).
Utv, Djurgården: 5x2. Södertälje: 5x2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 6 407.

 


11 19:00 Matchguide Luleå - Timrå Coop Arena 3-2 OT
11 19:00 Matchguide MODO - Färjestad Swedbank Arena 3-6
11 19:00 Matchguide Brynäs - Rögle Läkerol Arena 3-2 OT
11 19:00 Matchguide Djurgården - Södertälje Hovet 1-2
11 19:00 Matchguide Linköping - Skellefteå Cloetta Center 1-2
11 19:00 Matchguide HV71 - Frölunda Kinnarps Arena 4-1


AKTUELL TABELL

1. HV 71 12 9(0) 0 3(0) 52 - 30 22 27
2. Färjestad 11 8(0) 0 3(0) 28 - 31 -3 24
3. Skellefteå 11 7(0) 0 4(1) 30 - 25 5 22
4. Luleå 11 6(1) 0 5(0) 33 - 28 5 17
5. Djurgården 12 5(0) 1 6(1) 32 - 31 1 17
6. Frölunda 11 5(0) 1 5(0) 29 - 35 -6 16
7. Linköping 11 5(0) 0 6(0) 25 - 25 0 15
8. Rögle 11 5(1) 0 6(1) 27 - 29 -2 15
9. Brynäs 11 4(1) 3 4(0) 22 - 21 1 14
10. Södertälje 11 4(1) 1 6(1) 24 - 30 -6 13
11. Timrå 11 2(0) 1 8(2) 28 - 34 -6 9
12. Modo 11 3(2) 1 7(0) 24 - 35 -11 8

 

Källa:www.sr.se


Söderling klar för kvartsfinal i Stockholm Open


Bilden:Världstian Söderling hade för visso lite problem med italienaren Andreas Seppi under inledningen av andra set, men vann till slut med 6-1, 6-3. I kvartsfinalen ställs Söderling mot spanjoren Guillermo Garcia-Lopez.


Genom seger mot Andreas Seppi med 6-1, 6-3 är Robin Söderling klar för kvartsfinal i Stockholm open. "Pim-Pim" spelar mot 45-rankade Thomasz Belluci i fredagens kvartsfinal medan Söderling ska försöka besegra spanjoren Guillermo Garcia-Lopez, rankad 49:a. Alla seedade spelare är redan utslagna och både Robin Söderling och Joachim "Pim-Pim" Johansson spelar kvartsfinal - på var sin halva av lottningen. Det är upplagt för en svensk drömfinal i Stockholm open-tennisen.


Källa:www.sr.se

Marcus Berg segerskytt för Hamburg mot Celtic

Bilden:Efter 63 minuter bröstade Marcus Berg ner ett uppspel till Zé Roberto, fick tillbaka bollen - och satte den distinkt med en hård vrist i målvakten Artur Borucs bortre hörn. Målet var Marcus Bergs tredje i Europa leauge.

Bild:Celtic: Fart, frenesi och offensivt — men mållöst. Hamburg: Stabilt försvarsspel, snabba omställningar — och Marcus Berg. Svensken satte segermålet från distans, 1—0.

 

Källa:www.sr.se


Hooiveld och Wanderson nominerade på Fotbollsgalan


Bilden:En rad utländska stjärnor finns med bland de nominerade till årets upplaga av Fotbollsgalan. AIK:s Jos Hooiveld och Ivan Òbolo såväl som IFK Göteborgs Kim Christensen
och Gais Wanderson tävlar mot svenska stjärnorna Olof Mellberg, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic.


Nomineringarna till Fotbollsgalan, som går av stapeln i Malmö Arena den 9 november, är så när som på herrtränarna klara.

Årets nyhet är kategorin årets allsvenska spelare på både herr- och damsidan.

Utöver de fasta kategorierna kommer även priser för årets mål och årets hederspris, samt galans tyngsta priser - guldbollen till årets bäste svenske herrspelare och diamantbollen till den kvinnliga diton.

 

Alla nomineringar:


Årets målvakt:
Kim Christensen, IFK Göteborg
Eddie Gustafsson, Salzburg
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven
Daniel Örlund, AIK

Barbara, Sunnanå
Kristin Hammarström, Kif Örebro
Hedvig Lindahl, Göteborg FC
Sofia Lundgren, Linköping

Årets back:
Jos Hooiveld, AIK
Daniel Majstorovic, AEK Aten
Olof Mellberg, Olympiakos
Ragnar Sigurdsson, IFK Göteborg

Faith Ikidi, Linköping
Charlotte Rohlin, Linköping
Linda Sembrandt, AIK
Sara Thunebro, Frankfurt

Årets mittfältare:
Rasmus Elm, Kalmar FF/Alkmaar
Wanderson do Carmo, Gais
Kim Källström, Lyon
Anders Svensson, Elfsborg

Victoria Svensson, Djurgården
Caroline Seger, Linköping
Therese Sjögran, Malmö
Mami Yamaguchi, Umeå IK

Årets anfallare:
Marcus Berg, Hamburg
Tobias Hysén, IFK Göteborg
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona
Ivan Obolo, AIK

Kosovare Asllani, Linköping
Ramona Bachmann, Umeå IK
Jessica Landström, Linköping
Linnea Liljegärd, Göteborg

Årets nykomling/genombrott:
Miiko Albornoz, Brommapojkarna
Michael Almebäck, Örebro
Pär Ericsson, Gais
Viktor Noring, Trelleborg

Kosovare Asllani, Linköping
Louise Fors, AIK
Linne Liljegärd, Göteborg
Lina Nilsson, Malmö

Årets allsvenska spelare:
Rasmus Elm, Alkmaar (Kalmar FF)
Wanderson do Carmo, Gais
Tobias Hysén, IFK Göteborg
Ivan Obolo, AIK

Faith Ikidi, Linköping
Victoria Svensson, Djurgården
Caroline Seger, Linköping
Therese Sjögran, Malmö

Årets tränare:
På herrsidan avvaktar man de sista
omgångarna i allsvenskan innan
kandidaterna utses.

Anders Johansson Djurgården
Torbjörn Nilsson Göteborg
Mika Sankala Umeå IK
Magnus Wikman Linköping

 

Källa:www.dn.se





Andreas slutar med hockeyn innan han ens börjat


Bilden:Med böjt huvud lämnar Andreas Johansson Arendals arena i Leksand.Två perioder längre blev inte Andreas  försök till comeback. På torsdagen tog han beslutet att lägga av med ishockeykarriären.


Andreas Johanssons comeback i Leksand blev två perioder lång innan fotskadan gjorde sig påmind. Johansson bytte snabbt om och fick efter matchen behandling av Leksands läkare Ronny Borelius som då var hoppfull om en fortsättning.

Men Johansson hade andra tankar. Under torsdagsförmiddagen träffade han Leksands sportansvarige Patric Kjellberg och meddelade att karriären var över.

- Visst är hans beslut relaterat till skador, mer vill inte jag säga i nuläget. Vi har snackat en del under förmiddagen men det har mest handlat om vad som ska hända efter karriären, sade Kjellberg till TT.

Johansson spelade under karriären 377 matcher i NHL, 143 elitseriematcher samt 103 landskamper där han bland annat var med och tog två VM-silver och två VM-brons.

 

Källa:TT



Malmö nya allsvenska serieledare-Leksand o AIK förlorade stort


Bilden:IKO-tränaren Tommy Salo var bland annat imponerad av målvakten David Rautios insats.IK Oskarshamn var bara en dryg minut från oavgjort hemma mot Malmö i den allsvenska ishockeyn när Joakim Hagelin gjorde 2-2 men 40 sekunder senare avgjorde Morten Green genom Malmös tredje mål för kvällen.


Oskarshamn-Malmö 2-3((1-2, 0-0, 1-1))

Första perioden: 0-1 (9.44) Sacha Treille (Fredrik Eriksson, Thomas Larsson), 1-1 (14.12) Toivo Suursoo (Johan Sjödell-Wiklander) spel fem mot fyra, 1-2 (18.02) Fredrik Eriksson (Patrik Hersley) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-2 (18.04) Joakim Hagelin (Lukas Eriksson, Ragnar Karlsson) spel fem mot fyra, 2-3 (18.44) Morten Green (Kim Staal, Patrik Hersley).

Skott: 27-32 (8-15, 9-10, 10-7).

Utv, Oskarshamn: 7x2. Malmö: 13x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 2 002.

 

Mora vann slaget om Siljan


Bilden:Mora vann derbymatchen mot Leksand med 4-1 i Ejendals Arena. Segern var aldrig hotad och den var helt rättvis. Det här var dessutom Moras första trepoängare i Leksand sedan den nya arenan byggdes.


Det första av säsongens "slag om Siljan" gick således till Mora.
Mora skapade flest chanser medan Leksand hade väldigt svårt att få till det. Matchen saknade länge derbykaraktär och var ganska avslagen i de två första perioderna, medan det hettade till vid några tillfällen i slutet då fyra spelare fick matchstraff. Mora var redan från start det bättre laget och hade under den första perioden två träffar i målramen. Ledningsmålet kom i den endra perioden och när Mora i den tredje perioden ökade till både 2-0 och 3-0, det målet i spel tre mot fem (!) så var Leksand ett slaget lag. För debuterande Andreas Johansson blev det bara två perioders spel. Johansson klaev av derbyt skadad och spelade inte i den tredje perioden.


Almtuna krossade ett svagt AIK

Bilden:Linus Stensson och matchvinnaren Sebastian Eriksson. Sebastian var tillbaka efter sin hjärnskakning.Och det med besked. Almtunaforwarden gjorde två mål och spelade fram till ett när Almtuna krossade AIK med 5-1.


Almtuna tog revanch efter storförlusten mot Malmö när man vann mot ett annat topplag, AIK, med 5-1. Därmed tog Almtuna steget upp från elfte till åttonde plats i tabellen. För AIK blev det ett fall i tabellen, från andra till fjärde plats. Trist för AIK var också att målvakten Fredrik Holmgren skadade sig.AIK råkade ut för sin tredje raka bortaförlust när laget gästade Almtuna. Och det blev en klar sådan. 1-5 är säsongens största svartgula förlust hittills.





Tisdag 20 oktober 2009
Borås-Sundsvall 3-1
Onsdag 21 oktober 2009
Bofors-Troja/Ljungby 4.2
Växjö Lakers-VIK Västerås 7-2
Björklöven-Örebro 5-1
Oskarshamn-Malmö Redhawks 2-3
Almtuna-AIK 5-1
Leksand-Mora 1-4

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

 









IF Malmö Redhawks 12 7 2 3 43 -33 24
Bofors IK 11 6 3 2 43 -33 22
Leksands IF 11 7 1 3 35 -28 22

Växjö Lakers 11 7 1 3 39 -33 22
AIK 11 5 3 3 34 -28 20
Mora IK 11 6 1 4 37 -33 19
Borås HC 11 5 2 4 30 -30 18

Almtuna IS 11 4 2 5 27 -26 15
Örebro HK 11 3 4 4 38 -46 15
VIK Västerås 11 4 1 6 30 -33 14
IF Sundsvall Hockey 11 3 3 5 26 -31 14
IK Oskarshamn 11 2 2 7 16 -22 10

IF Björklöven 12 3 1 8 24 -35 10
IF Troja/Ljungby 11 2 2 7 25 -36 9

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.


Källa:www.aik.se


Svensk succékväll i Stockholm Open-tennisen

Bilden:Robin Söderling vann enkelt mot Giovanni Lapentti, Ecuador med 2-0 (6-3, 6-0).

Bilden:Joachim "Pim-Pim" Johansson tog sig till kvartsfinal genom seger mot argentinaren Juan Monaco med 2-0 (6-4, 6-4).

 

Giovanni Lapentti kunde som väntat inte ge världs-tian Robin Söderling hårt motstånd på center courten i Stockholm. Trots att Lapentti inte gjorde många misstag, var svensken numret större.

Söderlings servar, forehands och backhand fungerade mycker bra, men nätspelet var en tydlig svaghet trots många försök.

Joahim Johansson hade också en bra kväll, han besegrade argentinaren Juan Monaco som ligger 29:a på världsrankingen.

Det var en stor publik som fick bevittna de båda svenska framgångarna i Kungliga Tennishallen. Johansson, en joker i turneringen, hade en större säkerhet i baslinjespelet och segern berodde inte bara på hans tunga serve.


Pim Pims kvartsfinal mot Thomaz Bellucci Brasilien, spelas på fredag medan Söderling möter italienaren Andreas Seppi i den andra omgången på torsdagen.


 

Singel, andra omgången
Guillermo Garcia-Lopez, Spanien-Simon Greul, Tyskland, 6-3, 7-5.

 

Första omgången
Robin Söderling, Sverige-Giovanni Lapentti, Ecuador, 6-3, 6-0
Marcos Baghdatis, Cypern-Juan Carlos Ferrero, Spanien, 6-4, 6-2
Feliciano Lopez, do-Ernests Gulbis, Lettland, 6-2, 6-4
Tommy Haas, Tyskland-Florent Serra, Frankrike, 6-3, 6-4

 

Dubbel, första omg
Simon Aspelin, Sverige/Paul Hanley, Australien-Andreas Seppi, Italien/Simon Greul, Tyskland, 6-4, 6-1.

 

Källa:www.sr.se


Det gäller att hålla sig på mattan-slit och släp i innebandyn


Bilden:Pierre"Kempes" Navier och Mats "Paletten" Eriksson har fått det eminenta uppdraget att flytta höjdhoppsmattan från omklädningsrummet till hallen.

Bilden: ...de kan än de gamla uvarna Mats och Pierre-imponerande !


Vi förväntar oss att även fotbollsgänget dyker upp på torsdagkvällar i Ålgrytehallen uti Bredäng kl.20.00-21.00 på innebandyn.Vi bits inte !!!

mvh
Lasse Ö




Tyska fotbollslandslaget uppmanas ha skyddsväst under VM


Bilden:Tyska fotbollslandslaget varnas för att lämna sitt hotell under fotbolls-VM i Sydafrika nästa år. Och om spelarna ändå går ut, måste de ha skyddsväst, uppmanar en av säkerhetsfirmorna som tyska fotbollsförbundet anlitar.....

......och om spelarna ändå går ut, måste de ha skyddsväst, uppmanar en av säkerhetsfirmorna som tyska fotbollsförbundet anlitar.


Källa:TT

"Henke" Larsson föredrar skotsk utbildning


Bilden:Henrik Larsson gör tummen ned för den svenska tränarutbildningen. Om han väljer att utbilda sig till tränare kommer han att göra det i Skottland.

Källa:TT

Champions league tillbaka i klubbhockeyn




Bilden:Champions hockey league återkommer nästa säsong. Det Internationella ishockeyförbundet har skrivit avtal med Hockey Europe, där bland annat elitserien ingår, om att återuppta ligan.


Champions hockey league (CHL) lanserades till förra säsongen, men den ekonomiska krisen gjorde att turneringen inte kunde genomföras den här säsongen.

Enligt avtalet kommer de klubbar som var kvalificerade för Champions league den här säsongen att kompenseras. Svenska mästarlaget Färjestad och Linköping skulle ha varit Sveriges representanter.


Enligt ett pressmeddelande från det Internationella ishockeyförbundet är det säkerställt att lag från Tjeckien, Finland, Tyskland, Ryssland, Slovakien, Sverige och Schweiz kommer att delta. Formatet och antalet lag ska bestämmas senare.


"Just nu är det här det ultimata", säger hockeyligans vd svensken Peter Gudmundson.


Källa:TT


Djurgården hemmabesegrade HV 71 efter fyra år!


Bilden:Med fem minuter kvar utnyttjade Djurgårdens Jacob Josefson ett HV-misstag och sköt in segerpucken bakom Stefan Liv i en välspelad match.

Det var Djurgårdens första seger över serieledaren på nästan två år, den 28 december 2007, och den långa segerlösa sviten på hemmaplan var än mer anmärkningsvärd. Djurgården hade inte vunnit hemma över HV sedan den 27 december 2005.


Det såg dock ut som om Djurgården skulle vända trenden, åtta matcher lång, ganska enkelt då laget ledde med 2-0 i början av den andra perioden. Mathias Tjärnqvist bröt sin tio matcher långa måltorka och gjorde sitt första mål efter återkomsten till klubben då han slog in 1-0 i inledningen av matchen.

När sedan Tim Eriksson snyggt styrde in 2-0 på Andreas Holmqvists skott efter bara 36 sekunder av andra perioden hade hemmalaget tagit ett ordentligt grepp.

Jönköpingslaget är elitseriens överlägset bästa i numerärt överläge och utnyttjade första chansen då Martin Thörnberg slog in returen på Johan Davidssons skott knappt två minuter efter Djurgårdens 2-0. Och bara drygt två minuter senare kom kvitteringen genom André Petersson.

Jacob Josefson utnyttjade en backtavla och satte segermålet 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) med drygt fem minuter kvar. HV-backen Johan Björk missade en dribbling i egen zon och Josefson satte segermålet utan pardon.

 

Djurgården HV 71

Djurgården-HV 71 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Första perioden: 1-0 (5.04) Mathias Tjärnqvist (Michael Holmqvist) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (0.36) Tim Eriksson (Andreas Holmqvist, Marcus Krüger), 2-1 (2.21) Martin Thörnberg (Johan Davidsson) spel fem mot fyra, 2-2 (4.55) André Petersson (Per Ledin, Kristopher Beech).

Tredje perioden: 3-2 (14.52) Jacob Josefson.

Skott: 28-33 (11-11, 6-9, 11-13).
Utvisning, Djurgården: 4x2. HV 71: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 6 788.

 

Källa:www.sr.se


Barcelona förlust mot Rubin - trots mål av "Ibra"


Bilden: Lionel Messi deppar vid hörnflaggan trots att Zlatan Ibrahimovic gjorde mål förlorade Barcelona hemmamötet i Champions league mot ryska Rubin Kazan med 1–2.

Det blev en galen Champions leaguekväll. Barcelona förlorade överraskande mot ryska Rubin Kazan, 1-2, trots bra spel av Zlatan Ibrahimovic medan Kim Källströms Lyon bortaslog Liverpool med samma siffror.


Rubin Kazan chocköppnade mot Barcelona i Champions league-mötet - 1-0 efter en minut. Zlatan Ibrahimovic kvitterade efter en bra prestation för ett Barca som inte imponerade. Svensken fick sedan se de ryska gästerna göra segermålet på en kontring.

Barcelona ägde bollen men spelet hemma på Camp Nou var inte bländande. Alltför ofta blev spelarna för stillastående och bollen fastnade på det höga Rubin Kazan-försvaret. Då och då glimrade dock titelförsvararna till - som när Zlatan Ibrahimovic gjorde 1-1.

Två minuter in i andra halvlek tog den svenske anfallaren ner Xavis långa passning efter en perfekt löpning. Skottet placerade han intill målvaktens bortre stolpe mycket kyligt. Zlatan, som stod över senaste ligamatchen på grund av knäskada, var mycket pigg hela matchen och hade flera chanser, bland annat en ribbträff med tio minuter kvar. Men vad hjälpte det.

Kazan, debutanter i Champions league-gruppspelet, spelade taktiskt och visade på skicklighet. 1-0-målet var en delikatess. Alexander Ryazantsevs distansskott gick högt invid högra stolpen utom räckhåll för Barca-målvakten Victor Valdes.

2-1 var en kontring av hög klass i 73:e minuten. Passningen fram till Gökdeniz Karadeniz var perfekt och målskytten hittade in mellan försvararna och lyfte in bollen bortanför Valdes.



Kim Källströms Lyon chockade Liverpool på Anfield
Fransmännen öppnade bra, men hemmalagets Yossi Benayouns ledningsmål kom oväntat. Källström slog sedan hörnan till 1-1 och i slutminuten kunde inhopparen Cesar Delgado slå in segermålet.

Förlusten var Liverpools andra på tre matcher. Extra illa: Steven Gerrard tvingades byta redan i den första halvleken på grund av krånglande ljumskar, och riskerar nu att missa toppmötet med Manchester United på söndag.

 

I övrigt:
Rumänska Unirea Urziceni bortslog Glasgow Rangers med 4-1. Matchen innehöll inte mindre än tre självmål, mest bittert var det för inhopparen Kyle Lafferty som bara varit på plan i några minuter innan han trasslade in bollen i eget mål.

Ungerska Debrecen, som slog ut Kalmar FF i kvalet, och Fiorentina blev också målrikt. Redan efter tio minuter stod det 2-1 till italienarna, och matchen slutade till slut 4-3. Adrian Mutu gjorde sina två mål på tio minuter i början av matchen.

Annat notervärt från tisdagens matcher:
Olof Mellberg drog på sig ett gult kort i Olympiakos 2-1-möte med Standard Liege medan Pontus Wernbloom byttes in knappa tio minuter före slutet i AZ Alkmaars möte med Arsenal. När den förre IFK Göteborgsspelaren kom in stod det 0-1, men tack vare ett sent kvitteringsmål av Mendes da Silva slutade matchen oavgjord.

Radiosporten med fotboll.

Grupp E
Liverpool-Lyon 1-2 (1-0)
1-0 Yossi Benayoun (41), 1-1 Maxime Gonalons (72), 1-2 Cesar Delgado (90).
Publik: 41 562.

Kim Källström spelade hela matchen för Lyon.

Debrecen, Ungern-Fiorentina 3-4 (2-4)
1-0 Peter Czvitkovics (2), 1-1 Adrian Mutu (6), 1-2 Alberto Gilardino (10), 1-3 Adrian Mutu (20), 2-3 Gergely Rudolf (28), 2-4 Mario Santana (36), 3-4 Adamo Coulibaly (88).
Publik: 40 000.

Grupp F

Inter-Dynamo Kiev 2-2 (1-2)
0-1 Taras Michalik (5), 1-1 Dejan Stankovic (35), 1-2 självmål (40), 2-2 Walter Samuel (47).
Publik: 40 000.

Barcelona-Rubin Kazan, Ryssland 1-2 (0-1)
0-1 Alexander Ryazantsev (2), 1-1 Zlatan Ibrahimovic (47), 1-2 Gökdeniz Karadeniz (73).
Publik: 50 000.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Barcelona.

Grupp G
Stuttgart-Sevilla 1-3 (0-1)
0-1 Sebastien Squillaci (23), 0-2 Jesus Navas (55), 0-3 Sebastien Squillaci (72), 1-3 Elson (73).
Publik: 40 000.

Rangers-Urziceni, Rumänien 1-4 (1-1)
1-0 självmål (2), 1-1 Marius Bilasco (33), 1-2 självmål (50), 1-3 självmål (59), 1-4 Pablo Brandan (65).
Publik: 40 000

Grupp H
Olympiakos-Standard Liege 2-1 (1-1)
0-1 Igor de Camargo (37), 1-1 Kostas Mitroglou (43), 2-1 Ieroklis Stoltidis (90).
Publik: 33 000.

Olof Mellberg spelade hela matchen för Olympiacos.

AZ Alkmaar-Arsenal 1-1 (0-1)
0-1 Francesc Fabregas (36), 1-1 Mendes Da Silva (90).
Publik: 16 000.

Pontus Wernbloom blev inbytt i den 85:e minuten för AZ Alkmaar.


Källa: www.sr.se

Thomas Enqvist ny Davis Cup-kapten


Bilden:Thomas Enqvist ersätter Mats Wilander som Davis Cup-kapten.– Jag vill inte ta ut något i förskott men har sagt att jag är intresserad, säger den förre världsfyran till sportbladet.se


Thomas Enqvist gör ingen hemlighet av att han vill ha jobbet. – Ja, det vill jag. Rent spontant skulle det vara jätteroligt. Det är en ära att bli tillfrågad. Vi svenskar brinner för Davis Cup, säger exproffset. Enqvist, som tidigare var bosatt i Frankrike, flyttade till Stockholm förra året och har under 2009 jobbat med Daniel Berta och de andra talangerna i Team Catella.

Thomas Enqvist är spelarnas val och deras röst väger tungt.


– Det är en förutsättning, att man har spelarnas förtroende, säger Enqvist. Det är ingen vågad gissning att Enqvist kommer att erbjuda kompisen Magnus Norman, som tränar Robin Söderling, jobbet som assisterande förbundskapten.


– Det får vi ta tag i när det blir klart. Först vill jag att alla bitar fallet på plats, säger Thomas Enqvist.

Sportbladet erfar att Enqvist officiellt kommer att presenteras som ny förbundskapten på torsdag, då Svenska tennisförbundet har styrelsemöte.

 

Källa:www.sportbladet.se


"Henke" lägger av som spelare


Bilden:Henrik Larsson slutar som fotbollsspelare. Han gör sin sista match när Helsingborg möter Elfsborg i den sista allsvenska omgången den 1 november.

Larsson går ut med sitt beslut via agentfirman Sport Promotion.

– Jag vet nu att jag är hundra procent säker på mitt beslut att sluta. Jag är 38 år nu och det har varit tillräckligt, säger Larsson. Om framtiden säger Larsson:

– Jag ska tänka över vad jag ska göra. Först och främst behöver jag tid för att anpassa mig till livet efter fotbollen.

– Jag har njutit av min karriär och jag vill tacka alla som har stöttat mig under alla dessa år. Nu är det dags att göra något annat, säger Larsson.

Henrik Larssons långa karriär sträcker sig över 20 år. Hittills har han spelat 567 seriematcher och gjorde 324 mål.

Han representerade Högaborg, Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelona och Manchester United.

Larsson spelade 106 landskamper, den sista mot Danmark i VM-kvalet. Efter 0-1-förlusten på Parken meddelade han att han gjort sitt i landslaget.

– Vi i HIF har givetvis hoppats på att Sveriges största spelare genom tiderna skulle spela ytterligare en säsong, men respekterar Henriks beslut och känner oss oerhört tacksamma för allt han bidragit med och är stolta över att varit en del av hans fantastiska karriär, säger Helsingborgs IF:s sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

 

Källa:www.sport-promotion.nl




Mats Wilander slutar som kapten för Davis Cup-laget

Bilden:Mats Wilander slutar som Davis cup-kapten. Det är privata skäl som ligger bakom beslutet. – Det är privata skäl som ligger bakom beslutet. Jag vill vara hemma mer, vara mer med ungarna, säger Wilander till Aftonbladet.

 

Fyrabarnspappan Wilander har varit kapten för det svenska tennislandslaget sedan 2003 och hans, och den assisterande kaptenen Joakim Nyströms, kontrakt har muntligen omförhandlats varje år.

När Sverige spelade sin senaste DC-match, mot Rumänien för en månad sedan, sade Wilander att han inte bestämt sig om det skulle bli en fortsättning.

Svenska tennisförbundets ordförande Stefan Dahlbo säger sig inte ha fått något besked av Wilander.

– Jag har inte hört något. Vi väntar på besked hur de ställer sig till en fortsättning, säger han till Aftonbladet.

 

Källa:aftonbladet.se


Notts County stoppade Svennis!


Bilden:
Ägarna i Notts County stoppar Svennis som tackar nej till det svenska fotbollslandslaget

Sven-Göran Eriksson kommer inte att bli Sveriges näste förbundskapten. Ägarna i Notts County stoppar Svennis övergång.

- Svennis ringde mig och sade: Ägarna satte stopp för min idé, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell till Fotbollskanalen. Eriksson ringde på tisdagsförmiddagen och gav beskedet. Lagrell och Eriksson ska talas vid när Eriksson kommer tillbaka från en resa i Korea.

- Jag vill avslutade det bra med honom och talas vid, men det är naturligtvis så att det inte blir något, säger Lagrell.

Nu går jakten vidare på en ny svensk förbundskapten bland de kandidater som finns på förbundets lista.

- Vi hade inte lovat honom något, och han hade inte lovat oss något heller.

"Tuesday, October 20, 2009: Sven-Goran Eriksson will sensationally turn down the chance to manage his home country to stay at Notts County and fulfil the club's Premier League vision, the Evening Post understands.The Swedish FA have put the Magpies' director of football high on their wish-list to..."

Notts Co ska ännu inte ha fått någon formell förfrågan om Svennis tjänster från SvFF. Enligt Nottingham Evening Post skulle det kosta motsvarande tiotals miljoner kronor att lösa honom från femårskontraktet som klubbens sportchef.


Källa:www.thisisnottingham.co.uk


"Pim-Pim" vidare till andra omgången i Sthlm Open

Bilden:Joachim Johansson blev förste svensk att gå vidare till andra omgången i Stockholm open. Seger, 7-5, 6-2, mot Peter Luczak, Australien, gör att svensken i andra omgången ställs mot fjärdeseedade Juan Monaco, Argentina.

 

 

– Det var väldigt skönt. Jag spelade väldigt stadigt i mina egna servegame och tog vara på de chanserna hela vägen. Det kändes tryggt, säger han till Radiosporten.

För Johansson var det blott andra matchen på ATP-touren i år. För ett par veckor sedan gjorde han åter igen comeback och gick då till andra omgången i ATP-tävlingen i Kuala Lumpur. Med hjälp av 21 serveess har han nu minst tangerat det resultatet i Stockholm.



Bilden: – Jag har satsat på Stockholm open i flera månader, säger "Pim-Pim".



Källa:www.ifstockholmopen.se

AIK fick ingen hjälp från Malmö FF-DIF och "Bajen" förlorade


Bilden: Thomas Olsson (t.v.) gjorde det avgörande målet på sin gamla klubb.Gustav Svensson jublar åt hans insats. Göteborg behövde minst en, men tog tre poäng mot Malmö när de vann med 1-0. På god moral, trygghet i spelet och en jätteräddning av Kim Christensen.

Snabbe Daniel Larsson sprang ifrån alla, sköt förbi målvakten och en försvarare, men Hjalmar Jonsson han stoppa bollen och klacka den i stolpen och ut.

Guldkandidaten kunde haft noll poäng några minuter in i andra halvlek, ty då hade Malmö tre målchanser, varav en som alla på nya Malmö stadion trodde skulle sitta: när Robert Åhman Persson sköt från tre meter.



Bilden:Blåvitts målvakt Kim Christensen kastade sig till höger, samtidigt som han fick ut vänster arm och räddade som en handbollsmålvakt-grymt!


Sista matchen i årets allsvenska, den mot AIK på Gamla Ullevi den 1 november, är slutsåld. 17 206 personer har försäkrat sig om en biljett till matchen:


2009-11-01 15:00 IFK Göteborg-AIK (Allsvenskan 2009)

 

Information om evenemangen

IFK Göteborg, Omgång 30
Gamla Ullevi



För närvarande helt uppbokat

 

Malmö FF-IFK Göteborg 0-1 (0-1)
0-1 Thomas Olsson (28).

Varningar Malmö FF: Daniel Andersson, Jasmin Sudic, Robert Åhman Persson.
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 18 293.

 

Häcken vände på fyra minuter mot DIF


Bilden:Superettan. Ordet blir allt verkligare för Djurgården, som förlorade med 1-2 borta mot Häcken på måndagen. Man hade halmstrået i sin hand, men lyckades inte greppa det.

 

Allsvenskans jumbolag lyckades trots allt ta ledningen - men allt vände när bara kvarten återstod av matchen.

I den 74:e minuten kvitterade Häckens inhoppare Vinicius Lopes Souto när han vackert placerade bollen intill Pa Dembo Tourays vänstra stolpe.

Därefter lade Häcken in en extra växel mot ett alltmer desperat bortalag, och i den 78:e minuten nickade John Chibuike in 2-1 till hemmalaget.


 

Häcken-Djurgården 2-1 (0-1)
0-1 Hrvoje Milic (40), 1-1 Vinicius Lopes (74), 2-1 John Chibuike (78).

Varningar Häcken: John Chibuike.
Varningar Djurgården: Kebba Ceesay.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 1 845.

 

 

Hammarby helt utan anfall förlorade mot Halmstad


Bilden:Hammarbys Freddy Söderberg blir överkörd utav Halmstads Michael Görlitz. Det var två pressade lag som sprang ut på Örjans vall. Något som också präglade matchen. Det var nervöst, fullt med enkla misstag, felriktade passningar och få målchanser.


Under de 90 minuterna skapade varken Halmstad eller Hammarby knappt några riktigt heta farligheter. Det handlade i stället mest om spel på mittplan och några slumpchanser.

Men plötsligt kom HBK:s segermål. I den 77:e minuten slog Per Johansson ett högt inlägg som Joe Sise tog ner på bröstet och Tim Sparv höll sig påpassligt framme och nöp till bollen med högern förbi Kristoffer Björklund i målet.För Hammarby ser det fortsatt tungt ut. Det enda stockholmarna kunde glädjas åt under måndagskvällen var Häckens vändning mot jumbon Djurgården.

 


Halmstad-Hammarby 1-0 (0-0)
1-0 Tim Sparv (78).

Varningar Halmstad: Marcus Olsson
Varningar Hammarby: David Johansson, Freddy Söderberg, Emil Johansson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 4 324.

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 27 16 6 5 31 - 17 14 54
2. IFK Göteborg 27 16 5 6 47 - 20 27 53
3. Elfsborg 27 14 8 5 40 - 32 8 50
4. Kalmar 27 13 7 7 47 - 32 15 46
5. Häcken 27 12 7 8 41 - 29 12 43
6. Helsingborg 27 13 3 11 38 - 35 3 42
7. Malmö FF 27 11 8 8 34 - 18 16 41
8. Örebro 27 11 7 9 29 - 29 0 40
9. Trelleborg 27 10 7 10 35 - 29 6 37
10. Gefle 27 9 7 11 24 - 35 -11 34
11. Gais 27 7 10 10 37 - 35 2 31
12. Halmstad 27 8 7 12 25 - 36 -11 31
13. Brommapojkarna 27 8 6 13 30 - 42 -12 30
14. Örgryte 27 6 5 16 23 - 44 -21 23
15. Hammarby 27 6 4 17 19 - 37 -18 22
16. Djurgården 27 5 5 17 18 - 48 -30 20


Källa:www.sr.se

 




”Fruktkorgen inte hela sanningen”

Bilden: Spelarnas avskedsgåva till ”Lars-Roland” innehöll lyxviner och pengar till resa:”Otillräckliga uppgifter i media”

 

– Jag kan säga att de fick mer än en fruktkorg. Uppgifterna i media är otillräckliga. Mer vill jag inte säga, säger fotbollförbundets informationschef Jonas Nystedt.

 

P.s.
Portugal, som blev tvåa i Sveriges VM-kvalgrupp i fotboll, lottades att få möta Bosnien-Hercegovina i play off till slutspelet i Sydafrika nästa år.


Så här lottades plyaoff-matcherna (lagens världsrankning inom parantes):

Irland (34)–Frankrike (9)
Portugal (10)–Bosnien-Herzegovina (42)
Grekland (16)–Ukraina (22)
Ryssland (12)–Slovenien (49)

Play off-matcherna spelas 14 och 18 november.


Källa:www.resume.se


Lars-Åke Lagrell har pratat med Svennis redan


Bilden:Sven-Göran Eriksson har seglat upp som en favorit som ny förbundskapten för det svenska fotbolls-landslaget.
Sven-Göran Eriksson kan bli Sveriges nye förbundskapten. Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell bekräftar: "Jag har slagit Svennis en signal".


BBC SPORT
Eriksson in line for Sweden job

By Simon Austin

Former England boss Sven-Goran Eriksson has emerged as one of the favourites to become the new Sweden manager and will be sounded out about the job this week.

 

Jonas Nystedt, head of communications at the Swedish FA, confirmed that Eriksson was on the shortlist to replace Lagerback. "Last Thursday, after the Albania game, the board had a meeting and discussed what route should be taken," he said. "There is a special list of five to 10 names and Eriksson is on that list. He has been contacted but is only one person on the list."



Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell bekräftade på måndagen för BBC intresset för den förre förbundskapten för England och Mexiko.

- Jag är vän med Svennis och vet hur bra manager han är, säger Lagrell.

- Vi ska ha ett telefonmöte på onsdag, efter det hoppas jag veta mer.

En nära källa till Svennis säger till BBC att han "väldigt gärna vill ta hand om sitt hemland".

- Jag vet att Sven väldigt gärna skulle vilja göra det. Det har han alltid sagt. Men än så länge har han inte hört något, berättar källan för BBC.

- Jag vet inte om tiden är den rätta nu. Det är ett beslut han får ta om anbudet kommer, fortsätter källan.

Enligt Sky Sports kommer inte Notts County att stoppa Sven-Göran Eriksson om han vill ta över Sverige.
Löneanspråken har förts fram som ett argument mot att Eriksson vänder hemåt. Det finns inga tillförlitliga uppgifter om vad han tjänar som sportchef för den engelska division 4-klubben, men mycket talar för att det är betydligt mindre än de tio miljoner per säsong som det talades om när han tillträdde.

 

Källa:http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8313867.stm


Fredrik"Linkan" Bremberg klar för finska Jokerit


Bilden:Bremberg skrev tidigare i år på för den ryska klubben Atlant, men tvingades lämna kubben i augusti och har sedan dess varit utan arbete.

 

 

Nu har han skrivit ett kontakt med Jokerit som gäller match för match. Den finska klubben har problem med skador, därför kommer Brembergs tjänster väl till pass, skriver klubben på sin hemsida.

– Fredrik måste igång nu. Därför har vi gjort den här lösningen med Jokerit. Vårt mål är fortfarande att han ska spela i KHL under den här säsongen, säger agenten Joakim Persson till Sportbladet.

Bremberg kom till Helsingfors på måndagen och tränade direkt med laget, som överraskande ligger sist i finska ligan. Han kan spela redan på onsdag mot Kärpät.

 

Källa:www.aftonbladet.se/www.jokerit.com


Freddy: Bara att gå ut och köra mot Halmstad i kväll


Bilden:"Bajens"Freddy Söderberg, som fick spela från start senast mot Brommapojkarna, tror stenhårt på vinst mot Halmstad i kväll. Något skönspel kan han dock inte utlova.


-Nu är det höst, det är sämre planer och det gäller att bara vinna, kriga och ta poäng, säger han.
Sebastian Castro-Tello skadade sig på sista träningen före truppen åkte iväg till Halmstad. Han stukade foten i en närkamp och fick därför stanna hemma när sjutton av hans lagkamrater satte sig på bussen till västkusten. Monday James är fortsatt skadad och Igor Armas är avstängd. Övriga spelare har varit tillgängliga till måndagens match mot Halmstad.


11. Gais 27 7 10 10 37 - 35 2 31
12. Brommapojkarna 27 8 6 13 30 - 42 -12 30
13. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
14. Örgryte 27 6 5 16 23 - 44 -21 23
15. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20


Källa:www.hammarbyfotboll.se





"Freddy" Ljungberg "still going strong" - Seattle till slutspel


Bilden:Fredrik Ljungberg låga bakom alla tre målen när Seattle vände och vann mot Kansas. Segern innebar att Seattle är klart för slutspel.

Seattle vände ett 2–1-underläge till en 3–2-seger och Ljungberg assisterade till samtliga tre mål, två av dem efter hörnor lagda av den svenske mittfältaren. Vid det sista, avgörande målet frispelade Ljungberg lagkamraten Nate Jaqua efter att ha gjort bort sin försvarare på högerkanten.


Bilden:Enligt lagets hemsida innebär segern att Seattle är det första nykomlingslaget på elva år i högsta ligan som når slutspel.Foxboro, Brad Evans, Fredy Montero, Freddie Ljungberg, James Riley, Jhon Hurtado, Kasey Keller, Leonardo Gonzalez, Nate Jaqua, Steve Zakuani, Tyrone Marshall


Källa:www.soundersfc.com

Örgryteseger ger andrum i bottenstriden



Bilden:Tack vare tre mål av en fantastisk Álvaro Santos och en storspelande Bengt Andersson lyckades ÖIS ta tre poäng mot Helsingborgs IF. Tre poäng som kan komma att bli oerhört viktiga i den hårda kampen om kvalplatsen.


Det var framför allt Alvaro Santos som var på ett strålande humör när han mötte sina gamla polare i Helsingborg (2000-2003). 1-0 på straff. 2-0 visserligen självmål (Marcus Nilsson olycklig mittback), men det kom efter att Alvaro Santos agerat ångvält i HIF-försvaret. 3-0 via en brasiliansk högeryttersida. Segern var välförtjänt och Örgrytes fina trend (seger senast över Kalmar FF) har tydligen hållit sig opåverkad under uppehållet.


Örgryte-Helsingborg 3-0 (1-0)

Utvisningar Helsingborg: Joel Ekstrand (24).
Varningar Helsingborg: Marcus Nilsson, Issac Chansa.
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 3 821.

 

 

Brommapojkarna nära nytt allsvenskt kontrakt


Bilden:Tre målskyttar firar 3-0 målet. Från vänster Miiko Albornoz, Olof Guterstam och Mauricio Albornoz.



Efter övertygande 3-0 mot Örebro är avståndet ner till Hammarby och Djurgården på nedflyttningsplats åtta respektive tio poäng. Brommapojkarna lär spela i fotbollsallsvenskan även nästa år. Till Örgryte på kvalplats är det "bara" sju poäng, men med tanke på vad BP presterade mot Örebro på Grimsta hör de hemma i allsvenskan. Hade John Alvbåge i ÖSK-målet haft en sämre dag hade siffrorna blivit ännu större.



Brommapojkarna-Örebro 3-0 (1-0)
1-0 Mauricio Albornoz (2), 2-0 Miiko Albornoz (52), 3-0 Olof Guterstam (53).

Varningar Örebro: Per Johansson, Fredrik Nordback, Robin Staf.
Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.
Publik: 2 170.

 

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 27 16 6 5 31 - 17 14 54
2. IFK Göteborg 26 15 5 6 46 - 20 26 50
3. Elfsborg 27 14 8 5 40 - 32 8 50
4. Kalmar 27 13 7 7 47 - 32 15 46
5. Helsingborg 27 13 3 11 38 - 35 3 42
6. Malmö FF 26 11 8 7 34 - 17 17 41
7. Häcken 26 11 7 8 39 - 28 11 40
8. Örebro 27 11 7 9 29 - 29 0 40
9. Trelleborg 27 10 7 10 35 - 29 6 37
10. Gefle 27 9 7 11 24 - 35 -11 34
11. Gais 27 7 10 10 37 - 35 2 31
12. Brommapojkarna 27 8 6 13 30 - 42 -12 30
13. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
14. Örgryte 27 6 5 16 23 - 44 -21 23
15. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20


Källa:www.sr.se

Leksand föll mot taggat AIK på Hovet


Bilden:Dick Tärnström fördubblade sin poängskörd för säsongen när hans AIK slog serieledande Leksand med 3–2 på Hovet. "Det var skönt att vinna. Tror vi har ett fortsatt övertag på Leksand", sa lagkaptenen, som trivdes.

Dick Tärnström, som erkände att han tände till lite extra då det blir sådana här publikfester.
– Det här var vår bästa match, i alla fall försvarsmässigt. Där var vi fokuserade och spelad med stort tålamod, berömde AIK-tränaren Roger Melin.
– Det är ju skillnad att spela en sådan här match mot många andra i allsvenskan. Jag vill inte säga att det känts tungt, men en sådan här match är det extra kul.


Bilden:"Hoppas också att AIK:s fotbollspublik hittar tillbaka då deras jakt på guldet är klar, menade Dick Tärnström-AIK:s lagkapten" Men Håkan,Lasse Ö och "Nutte" hamnade visst på fel läktare.Fondläktaren för rullstolsbundna gapade tom så HBG:s utsända intog den helt sonika.Brorsan (t.h.) hade inge lust att krypa upp på "gubbhyllan". Det framgår dock inte vilket handikapp de har förutom stigande ålder.....



Leksand inledde bäst även om ledningsmålet mer kom till av otur då Andreas Jungbecks klubba gick av. Det gav Pelle Prestberg fritt fram och Tomas Kollar öppet mål. Strax efter var Eric Johansson nära 2–0 i helt öppet mål. I stället kunde AIK kvittera genom Jonas Liwing, läckert framspelad av Victor Ahlström. Första perioden blev riktigt bra med fartfylld hockey, täta närkamper och en härlig stämning med en Leksands-klack klart större än AIK:s bland de 6 028 på Hovets läktare. Andra tände inte till förrän Stefan Johanssons skott rullade in över Leksands mållinje. Mattias Beck var där med klubban och fick målet, som gav AIK en riktigt injektion.Plötsligt spelade de ut serieledande Leksand och vaskade fram flera chanser. Christian Sandberg var närmast 3–1 på en inbrytning framför mål, men då Thomas Rhodin åkte ut efter en ful eftersläng behövde AIK bara fyra sekunder.


Bilden:Eller rättare sagt Dick Tärnström behövde bara fyra sekunder. AIK:s lagkapten pricksköt 3–1 från blålinjen.






16 oktober
Troja/Ljungby-Växjö Lakers 1-4
Örebro-VIK Västerås 6-3
Malmö Redhawks-Almtuna 7-3
Mora-Borås 3-4 ef
Sundsvall-Bofors 5-4 ef
18 oktober
Björklöven-Oskarshamn 0-1
AIK-Leksand 3-2

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

Avskiljare









Leksands IF 10 7 1 2 34 -24 22
IF Malmö Redhawks 11 6 2 3 40 -31 21
AIK 10 5 3 2 33 -23 20

Bofors IK 10 5 3 2 39 -31 19
Växjö Lakers 10 6 1 3 32 -31 19
Mora IK 10 5 1 4 33 -32 16
Borås HC 10 4 2 4 27 -29 15

Örebro HK 10 3 4 3 37 -41 15
VIK Västerås 10 4 1 5 28 -26 14
IF Sundsvall Hockey 10 3 3 4 25 -28 14
Almtuna IS 10 3 2 5 22 -25 12
IK Oskarshamn 10 2 2 6 14 -19 10

IF Troja/Ljungby 10 2 2 6 23 -32 9
IF Björklöven 11 2 1 8 19 -34 7

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.




Källa:www.sr.se

Efter 27 år - Åtvidaberg tillbaka i allsvenskan igen


Bilden:Åtvidaberg är tillbaka i fotbollsallsvenskan. Matchen mot Vasalund slutade 0-1 efter mål i den 90:e minuten av Haris Radetinac. – Det är helt underbart, man kan kalla målet för en drömträff, säger Radetinac.



Bilden: Nu kan "FACIT" läggas till historien om" Åtvids" uppgång och fall. Ralf Edström och Roland Sandberg två giganter i Åtvidaberg och landslaget på 70-talet.


FAKTA: Åtvidabergs FF

Grundad: 1907
Arena: Kopparvallen (8 000 åskådare)
Säsonger i allsvenskan: 15 (19:e plats i allsvenska maratontabellen)
Främsta meriter: Svensk mästare två gånger (1972, 1973), vinnare av svenska cupen två gånger (1970, 1971), kvartsfinal i Mästarcupen 1975 (nuvarande Champions League), kvartsfinal i Cupvinnarcupen 1971.
Kända spelare: Ralf Edström, Roger Magnusson, Benno Magnusson, Roland Sandberg, Thomas Wernerson, Conny Torstensson, Kent Karlsson.

 

AKTUELL TABELL

1. Mjällby 29 19 8 2 60 - 17 43 65
2. Åtvidaberg 29 16 6 7 51 - 36 15 54
3. Assyriska 29 15 5 9 43 - 35 8 50
4. Syrianska FC 29 14 5 10 49 - 38 11 47
5. GIF Sundsvall 29 13 8 8 52 - 43 9 47
6. Falkenberg 29 14 2 13 43 - 40 3 44
7. Ängelholm 29 13 5 11 43 - 42 1 44
8. Landskrona 29 11 4 14 46 - 44 2 37
9. Ljungskile 29 10 7 12 45 - 43 2 37
10. Jönköping 29 10 5 14 43 - 51 -8 35
11. Norrköping 29 8 10 11 44 - 43 1 34
12. Väsby United 29 8 8 13 27 - 40 -13 32
13. Sirius 29 8 7 14 37 - 52 -15 31
14. Qviding 29 7 9 13 30 - 44 -14 30
15. FC Trollhättan 29 7 8 14 27 - 45 -18 29
16. Vasalund 29 8 5 16 34 - 61 -27 29

 

 

Källa:www.sr.se



Bra lottning för Robin Söderling i Stockholm Open

Bilden:Robin Söderling fick en bra lottningen i tennistävlingen Stockholm Open som inleds på måndag.Den förstaseedade svensken, och tillika stor hemmafavorit, ställs mot en kvalspelare i sin första match i skrivande stund ännu oklart.Seger där och den nye världstian möter antingen italienaren Andreas Seppi eller Victor Crivoli, Rumänien.

 

Andraseedade tysken Tommy Haas möter fransmannen Florent Serra - men kring Haas medverkan i Stockholm open finns det en del frågetecken. Under förra veckan tvingades tysken att dra sig ur tennistävlingen i Shanghai på grund av en ömmande axel. Arrangörerna har drabbats av en rad tunga återbud, Ivan Ljubicic, Kroatien, hans landsman och tidigare SO-vinnaren, Ivo Karlovic, samt Jürgen Melzer, Österrike, var alla några av de främsta utländska namnen som på förhand tackat ja till turneringen.

De uteblir nu liksom tysken Philipp Petzschner samt Kristof Vliegen, Belgien. Förutom Robin Söderling finns det tre svenskar till i tävlingen. Joachim "Pim-Pim" Johansson möter Peter Luczak, Australien, och Andreas Vinciguerrra möter Olivier Rochus, Belgien.

 

Källa:www.ifstockholmopen.se

 



Oavgjort för sömnigt Barcelona-Zlatan på bänken


Bilden:Inte en minut på planen. Zlatan Ibrahimovic satt på bänken och mådde bra hela matchen när hans Barcelona fick nöja sig med 0-0 i det svåra bortamötet med Valencia.


Zlatan Ibrahimovic kom tillbaka till Barcelona efter landslagsuppehållet med känningar i ett knä - och tränade inte i torsdags.

Men på fredagen var han tillbaka i full träning och tränare Pep Guardiola tog ut honom i truppen mot Valencia.

Men det blev inget spel för "Ibra" i det mållösa mötet.

Efter sex raka segrar i säsongsinledningen var 0-0-matchen Barcelonas första poängförlust, men resultatet får betraktas som rättvist.

Valencia - som saknade sin skadade skyttekung David Villa -  dominerade första halvlek, medan Barcelona tog över efter paus.

 


Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 FC Barcelona 7 6 1 0 17 3 14 19
2 Real Madrid 7 6 0 1 21 6 15 18

3 Sevilla 7 5 0 2 14 5 9 15
4 Deportivo La Coruña 7 5 0 2 11 6 5 15

5 Valencia 7 3 3 1 12 9 3 12
6 Mallorca 6 3 1 2 11 7 4 10

7 Athletic Bilbao 6 3 1 2 7 9 -2 10
8 Getafe 6 3 0 3 9 9 0 9
9 Sporting Gijón 6 2 2 2 8 8 0 8
10 Espanyol 6 2 2 2 5 7 -2 8
11 Zaragoza 6 2 1 3 8 9 -1 7
12 Osasuna 6 2 1 3 6 8 -2 7
13 Almería 6 1 3 2 5 6 -1 6
14 Atlético Madrid 6 1 3 2 9 14 -5 6
15 Tenerife 6 2 0 4 3 10 -7 6
16 Racing Santander 6 1 2 3 7 13 -6 5
17 Valladolid 7 1 2 4 9 16 -7 5

18 Málaga 6 1 1 4 6 8 -2 4
19 Villarreal 6 0 3 3 4 8 -4 3
20 Xerez 6 0 2 4 1 12 -11 2

 

 

Källa:www.fcbarcelona.cat


Inhopparen Özkan matchhjälte för AIK mot Gefle


Bilden:Han hade varit på plan i bara två minuter och tolv sekunder. Då fick Gabriel Özkan träffen Råsunda väntat på i nästan 70 minuter. Bojan Djordjic kramar om matchvinnaren.


Målet betydde 1-0-seger mot Gefle och fortsatt guldläge för AIK i fotbollsallsvenskan. AIK var aldrig på väg mot en förlust. Men mot en förlorad möjlighet.Målet betyder guldläge inför avslutningen. AIK har nu fyra poäng ner till både Elfsborg och IFK Göteborg. Blåvitt kan krympa det avståndet till en poäng vid seger borta mot Malmö på måndag.


Bilden:AIK:s tränare Mikael Stahre kramar om sin matchvinnare Gabriel Özkan.

 

 

AIK-Gefle 1-0 (0-0)
1-0 Gabriel Özkan (70).

Varningar AIK: Nils-Eric Johansson, Jorge Ortiz, Bojan Djordjic.
Gefle: Daniel Bernhardsson, Jonas Lantto.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 15 049.

 

 

 

Elfsborg "filmade" sig till tre poäng


Bilden: Martin Ericsson (t.h.) stegade fram och drog säkert in 1-0.Men trepoängaren satt hårt åt. Det tog 73 minuter innan Elfsborg fick straffen, som blev mycket omdiskuterad.Situationen när Stefan Ishizaki föll lätt i kamp om bollen med Yousef Fakhro visades på storbildsskärmen.Det såg ut som en filmning av elfsborgaren. Men domaren Michael Lerjéus tvekade inte.

 

 

Elfsborg bet sig kvar i guldstriden genom att vinna med 1-0 (0-0) på straff mot Trelleborg på Vångavallen. Efter brakförlusten i Malmö för en månad sedan hade Elfsborg tur med topplagens resultat, och höll sig därför kvar i guldjakten. Samtidigt som laget tog sig ur en djup formsvacka, genom att täta försvaret.


Trelleborgs FF-Elfsborg 0-1 (0-0)
0-1 Martin Ericsson (74 str).

Varningar Trelleborg: Yousef Fakhro, Dennis Melander.
Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 2 096.

 

 

Kalmar FF halkar efter i guldstriden

Bilden: Det var inte mycket som värmde i höstkylan när Kalmar och Gais spelade 2-2, Kalmar är åtta poäng efter serieledarna AIK i tabellen.


Kalmar såg ut att kontrollera matchen
, men då slog Gais inhoppare Mervan Celik till och satte kvitteringen efter en hörna med ett mäktigt högerskott.Kalmar är inte direkt kända för att släppa fram ungdomar. Men på lördagen hemma mot Gais lät tränaren Nanne Bergstrand den 17-årige högerbacken Mattias Johansson från Hallby spela från start. Kalmar tryckte på mot slutet av matchen, men utan resultat. Mattias Johansson har dock all anledning att vara nöjd med sin allsvenska debut.




Kalmar FF-Gais 2-2 (1-1)
1-0 Daniel Sobralense (1), 1-1 Wanderson (17), 2-1 Reinaldo (59), 2-2 Mervan Celik (82).

Varningar Gais: Romario, Kenneth Gustafsson, Calum Angus.
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 3 919.

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 27 16 6 5 31 - 17 14 54
2. IFK Göteborg 26 15 5 6 46 - 20 26 50
3. Elfsborg 27 14 8 5 40 - 32 8 50
4. Kalmar 27 13 7 7 47 - 32 15 46
5. Helsingborg 26 13 3 10 38 - 32 6 42
6. Malmö FF 26 11 8 7 34 - 17 17 41
7. Häcken 26 11 7 8 39 - 28 11 40
8. Örebro 26 11 7 8 29 - 26 3 40
9. Trelleborg 27 10 7 10 35 - 29 6 37
10. Gefle 27 9 7 11 24 - 35 -11 34
11. Gais 27 7 10 10 37 - 35 2 31
12. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
13. Brommapojkarna 26 7 6 13 27 - 42 -15 27
14. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
15. Örgryte 26 5 5 16 20 - 44 -24 20
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20

 


Källa:www.aikfotboll.se





Glöm VM-nu är det slutspurt i allsvenskan som gäller!


Bilden:Flavio AIK:s nya brasse som visar "fighting face" . I dag startar allsvenskan om efter landslagsuppehållet. Tre topplag spelar match på lördagen.



AIK-Gefle 16.00

Serieledande AIK är blytung favorit hemma mot Gefle, som dock brukar spela bra på Råsunda.

– Gefle har ett bra försvarsspel och är bra på fasta situationer, så det gäller för oss att vara noggranna när vi har bollen och inte släppa den ifrån oss för lättvindigt, säger assisterande tränaren Christer Swärd till Fotbolldirekt.

– Vi har dessutom revansch att utkräva från vårmötet. Då var det de som dikterade villkoren. Nu ska vi göra det.

Gefle saknar Jonathan Berg, Hasse Berggren, Jonathan Hellström och Daniel Theorin.
AIK får tillbaka Per Karlsson, som stod över mötet med Elfsborg. Dulee Johnson saknas i truppen då han är avstängd.



Trelleborg-Elfsborg 14.00

Trots bortaplan är Elfsborg favorit i mötet med Trelleborg på Vångavallen.

– Vi har inte tagit poäng av Elfsborg under min tid i klubben, säger TFF-tränaren Tom Prahl.

Hotet mot Elfsborg är i första hand förre elfsborgaren Joakim Sjöhage, som efter en trög start i TFF nu äntligen har fått det att lossna.

– Trelleborg är alltid är alltid svårspelat, säger mittbacken Anders Wikström till Elfsborgs hemsida.



Kalmar-Gais 16.00

Gais är formstarkast i allsvenskan och kan i dag spela bort Kalmar från SM-guldet.

– Det är en match där alla förväntar sig att Kalmar ska vinna med två, tre bollar, säger Gais-tränaren Alexander Axén.

Kalmar tycks ha gett upp hoppet om att kunna försvara guldet.

– Men en Europaplats vore positivt, säger lagets assisterande tränare Gilles Stille till Fotbolldirekt.

Kalmar fruktar Gais.

– De jobbar väldigt hårt i presspelet. Och Wanderson måste vi se upp med, säger Stille.




Söndag

BP-Örebro, Örgryte-Helsingborg.


Måndag

Häcken-Djurgården, Halmstad-Hammarby, Malmö FF-IFK Göteborg.




Skador/avstängningar topplag:

AIK: Dulee Johnson, Kevin Walker, Tomi Maanoja, Saihou Jagne.

Kalmar: Abiola Dauda, Mikael Eklund, Tobias Carlsson, Daniel Mendes (kan ev spela.

Elfsborg: Jari Ilola, Amadou Jawo (kan eventuellt spela).

IFK Göteborg: Adam Johansson, Robin Söder, Tobias Hysén (kan ev spela på måndag, Hannes Stiller (kan ev spela på måndag), Ragnar Sigurdsson (kan ev spela på måndag).




AKTUELL TABELL
1. AIK 26 15 6 5 30 - 17 13 51
2. IFK Göteborg 26 15 5 6 46 - 20 26 50
3. Elfsborg 26 13 8 5 39 - 32 7 47
4. Kalmar 26 13 6 7 45 - 30 15 45
5. Helsingborg 26 13 3 10 38 - 32 6 42
6. Malmö FF 26 11 8 7 34 - 17 17 41
7. Häcken 26 11 7 8 39 - 28 11 40
8. Örebro 26 11 7 8 29 - 26 3 40
9. Trelleborg 26 10 7 9 35 - 28 7 37
10. Gefle 26 9 7 10 24 - 34 -10 34
11. Gais 26 7 9 10 35 - 33 2 30
12. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
13. Brommapojkarna 26 7 6 13 27 - 42 -15 27
14. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
15. Örgryte 26 5 5 16 20 - 44 -24 20
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20



Källa:www.sr.se

Hasse Borg slutar som sportchef i Malmö

Bilden:Efter tio år som sportchef lämnar Hasse Borg Malmö FF. Borg, 56, slutar vid årsskiftet, skriver klubben i ett pressmeddelande.

 

"Efter 25 år i klubben, de sista tio åren som sportchef, känns det som att det är läge för att trappa ned och ägna lite tid till familjen och gården", säger Hasse Borg i ett pressmeddelande.

Borg spelade i Malmö FF i fyra säsonger, 1985-1988, där han var med om att bli svensk mästare 1986 och 1988.

Han inledde spelarkarriären i Forward, han spelade sedan allsvenskt i Örebro (1974-76) och blev därefter proffs i Tyskland där han representerade Eintracht Braunschweig under åtta säsonger (1977-84).

Efter flera år i Malmös styrelse blev han sportchef 1999 och slutar nu efter tio år. Den mest spektakulära affären är utan tvekan försäljningen av Zlatan Ibrahimovic till Ajax 2001 för drygt 80 miljoner kronor. Den dyraste värvningen någonsin av en svensk spelare.

 

Källa:www.mff.se



Straffmålet alla talar om på U-tube.......................



Bilden:Oliver Wahlstrom har gjort straffmålet alla pratar om just nu. Det jämförs med Linus Omarks straff mot Schweiz i våras och Peter Forsbergs straff i OS 1994. Men egentligen är den bättre än så.
Oliver Wahlstrom är nämligen bara nio år.


Det är ett mål du måste se om och om igen för att förstå, skriver The Boston Globe.

Oliver Wahlstrom skrinnar mot målet, plötsligt gör han en halv snurr, lyfter upp pucken på bladet och "zorrar" den i mål med en backhand.


Se : målet här.

 


Bilden:Joakim Wahlström stolt pappa efter konstmålet utav sonen Oliver,9 år.

 

Wahlström Jr. spelar med tolvåringar i Portland Junior Pirates  har gott hockeypåbrå. Hans pappa spelade elitseriehockey för Djurgården och AIK under åren 1976 till 1986 och har också spelat två J-VM-turneringar. Numera är Joakim Wahlstrom general manager för Portland Junior Pirates och Maine Hockey Group.

 

Fakta: Portland ligger i Multnomah County, är dess centralort, och är belägen vid sammanloppet av floderna Willamette och Columbia. Portland är USa.s 30:e största stad.Portland är största stad i delstaten Oregon i nordvästra USA

 

 

Källa: http://jrpirates.pucksystems2.com


Robin Söderling föll i kvartsfinalen mot Feliciano Lopez


Bilden:Det tog stopp i kvartsfinalen för Robin Söderling i ATP-tennisen i Shanghai. Spanjoren Feliciano Lopez vann med 7—6 (7—4), 6—3. Söderling inledde starkt och bröt spanjorens serve till 4—3, men sedan tog Lopez över.


Källa:Shanghai Open

"Lidas" förste europeiske back att nå 1.000 päng i NHL.


Bilden:Nicklas Lidström nådde den magiska gränsen 1.000 poäng när hans Detroit hemmaslog Los Angeles med 5–2 i NHL-ishockeyn.


Den svenske backen hade bara gjort en poäng på de fem första matcherna, men mot Los Angeles kunde 39-åringen tillslut nå milstolpen. I den andra perioden spelade han fram till Tomas Holmströms 2–1-mål, och när han tidigt i den tredje perioden snyggt hittade fram till Henrik Zetterbergs 3–1, för övrigt hans första mål för säsongen, betydde det poäng nummer 1000.

Under en lång ovation hyllades han av lyriska hemmafans och utsågs även efter matchen till kvällens bästa spelare. Lidström är den första europeiska backen i historien att nå gränsen, nummer åtta totalt bland försvarare och den andra svensken bakom Mats Sundin.

- Det känns väldigt skönt att äntligen fixa det. Jag har gått ett par matcher utan poäng och folk har pratat om det. Det känns underbart att lyckas göra det på hemmaplan också, sade Lidström till NHL:s officiella hemsida efter matchen. Nicklas Lidström är andre svensk att nå den magiska 1.000-poängsgränsen och den förste europeiske backen att göra det. Mats Sundin gjorde 1.349 under sin 20 år långa NHL-karriär.


Nicklas Bäckström spelade fram till Washingtons 1–0-mål när laget slog San Jose med 4–1. Alexander Ovetjkin fortsätter producera mål; ryssen avgjorde matchen i den andra perioden med mål sex och sju för säsongen.


Daniel Alfredsson spelade fram till två mål när Ottawa utklassade Tampa Bay med 7–1. Erik Karlsson noterades även han för en assist.

 


Washington-San Jose 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)
Washington: Alexander Ovetjkin 2, Alexander Siomin (Nicklas Bäckström), Matt Bradley. Målvakter: Semjon Varlamov 100 procent, Jose Theodore 92,3 procent. San Jose: Benn Ferriero. Målvakt: Jevgenij Nabokov 88,9 procent.
Publik: 18.277.


Montreal-Colorado 2–3 (0–1, 2–0, 1–1)
Montreal: Roman Hamrlik, Tomas Plekanec. Målvakt: Carey Price 86,9 procent. Colorado: Milan Hejduk, Kyle Cuminskey, Ryan O´Reilly. Målvakt: Craig Anderson 93,5 procent.
Publik: 21.273.


Ottawa-Tampa Bay 7–1 (2–0, 3–1, 2–0)
Ottawa: Milan Michalek 3 (Daniel Alfredsson 2), Alexej Kovaljov (Alfredsson), Alexandre Picard, Nick Foligno, Jarkko Ruutu (Erik Karlsson). Målvakt: Pascal Leclaire 94,1 procent. Tampa Bay: Ryan Malone. Målvakt: Mike Smith 80,0 procent,
Publik: 17.732.


Detroit-Los Angeles 5–2 (0–1, 2–0, 3–1)
Detroit: Jonathan Ericsson (2), Tomas Holmström (4) (Nicklas Lidström), Henrik Zetterberg (1) (Lidström), Kirk Maltby, Brian Rafalski. Målvakt: Chris Osgood 92,3 procent. Los Angeles: Dustin Brown, Justin Williams. Målvakt: Jonathan Quick 87,1 procent.
Publik: 17.782.


Nashville-Chicago 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)
Nashville: Martin Erat. Målvakt: Pekka Rinne 90,0 procent. Chicago: Dustin Bufyglien, Tomas Kopecky, Duncan Keith. Målvakt: Cristobal Huet 92,3 procent.
Publik: 13.103.


Phoenix-St Louis 3–2 e förl (0–0, 1–2, 1–0, 1–0)
Phoenix: Shane Doan, Scottie Upshall, Ed Jovanovski. Målvakt: Ilja Bryzgalov 91,6 procent. St Louis: David Backes, Paul Kariya. Målvakt: Chris Mason 91,2 procent.




Källa:www.sr.se

Thylin: "Vem vågar efterträda Lagerbäck?"


Anders Svensson gav Lars Lagerbäck en fin avskedspresent när han kroppsfintade sig igenom det albanska försvaret och sköt 4-1.

 

Resultatet var i och för sig betydelselöst, eftersom Portugal som väntat besegrade Malta, men Lagerbäcks betydelse för landslaget under det senaste decenniet har varit enorm.

Vem ska efterträda honom? Jag har haft ett givet namn i flera år: Hasse Backe.
Eftersom jag skriver på Svenska Fotbollförbundets hemsida vill jag betona att detta är min personliga och högst subjektiva uppfattning. Valet är inte kontroversiellt, men det är inte kontroverser vi behöver.

Utveckling, inte revolution. Kontinuitet, inte hysteriska experiment.
Så vill jag sammanfatta mina önskningar, nu när vi snart ska få en ny landslagsledare.



Två svenska förbundskaptener skakar hand vid lottningen av VM 2006.

 

Lars Lagerbäcks efterträdare ska givetvis testa idéer, ett nytt spelsystem kanske, ett mer flexibelt och lite äventyrligare anfallsspel, men han får inte överge de traditionella kvaliteterna, styrkan och ryggraden i svensk fotboll, organisationen, försvarsspelet och sammanhållningen; då kommer vi garanterat att få nöja oss med att vara åskådare till VM- och EM-slutspel i framtiden.
Klart är att vi behöver öka tempot i passningsspelet, att vi behöver fler snabba spelare som kan löpa i djupled, både på kanterna och i mitten. Fart, skicklighet och intelligens.

Apropå system: många tycker att vi bör gå över till 4-3-3, andra att vi ska satsa på 4-2-3-1, det system som Frankrike introducerade för drygt tio år sedan och som många allsvenska lag använder sig av i dag.

En tänkbar startelva i EM-kvalet nästa år kan se ut så här, om den nye förbundskaptenen väljer 4-2-3-1:
Andreas Isaksson - Adam Johansson, Daniel Majstorovic, Olof Mellberg, Behrang Safari - Gustav Svensson, Kim Källström - Johan Elmander, Rasmus Elm, Emir Bajrami - Zlatan Ibrahimovic.

Ja, en dag som denna är det frestande att ta ut morgondagens lag, men det återstår att se vilka tankar den nye ledaren har, vilka veteraner som fortsätter och vilka talanger som utvecklas.
Jag tror fortfarande att Marcus Berg kan ta det där sista steget upp på den internationella scenen och det ska bli spännande att följa de många ungdomar som klivit fram i Allsvenskan det senaste året, inte minst i IFK Göteborg.

Zlatan var förresten ett par år för sent ute med sin kritik när han påstod att en 17-årig supertalang inte ens får sitta på bänken i Allsvenskan: antalet tonåringar i vår högsta serie har nästan fördubblats de fyra senaste säsongerna, från 12 år 2005 till 23 i år.

Vilka egenskaper ska en förbundskapten ha? Vilka krav ska vi ställa på honom?

* Eftersom han bara har några dagar på sig att förbereda spelarna inför landskamperna måste han vara konsekvent och tydlig. Det finns sällan tid att genomföra några experiment.

* Han ska ha integritet och stå för sin uppfattning även när det blåser populistiska folkstormar. Det finns flera miljoner potentiella förbundskaptener i Sverige och alla har givetvis rätt att framföra sina åsikter, men den riktige förbundskaptenen ska i alla lägen följa sin övertygelse, utan ängsliga sidoblickar.

* Han får gärna ha visioner, men framförallt ska han vara pragmatiker och inte bara gäst hos verkligheten. Han måste utgå från de befintliga förutsättningarna, oavsett vad alla flumsnackare säger.

* Han ska ha en förankring i den svenska fotbollen o c h en kunskap om det internationella spelets utveckling. Han ska vara lyhörd och öppen för förändringar, men han behöver inte uppfinna fotbollen på nytt.

* Han får inte vara rädd för att ta konflikter, inte ens om lagets stjärnor är inblandade, framförallt inte då. Hans ledarskap får inte ifrågasättas.

* Han måste ha en bra kontakt med tränarna ute i landet, eftersom det är klubbarna, och inte förbundet, som fostrar och utbildar talangerna.

Jag känner en fotbollsledare som har alla de här egenskaperna, en man som passar in i kravbilden. Han har just avgått som förbundskapten.

Lars Lagerbäcks förhållande till media har ofta varit ansträngt, delvis beroende på att han inte älskar att stå i rampljuset och delvis, tror jag, på att han känt sig missförstådd och feltolkad. Han har därför blivit försiktig, ibland misstänksam, och från PR-synpunkt har den attityden inte varit positiv.

Ändå har Lars Lagerbäck varit en lysande PR-man för svensk fotboll. Vi har fått uppleva fem stora mästerskap på nära håll, med ett brinnande blågult engagemang. Det har inte alltid gått bra, men vi har vant oss vid att duka upp till en fotbollsfest varannan sommar och det ska vi tacka Lagerbäck för; ja, även Tommy Söderberg och Roland Andersson, förstås.
Dessutom känner jag respekt för en människa som väljer att inte framhäva sig själv, som vill utöva sitt ledarskap som en gammal trygg och pålitlig folkskollärare, som kan vara en auktoritet utan att gapa och skrika. Det finns alltför många exempel på motsatsen i dagens samhälle, där man kan vara känd för att vara känd och där vissa gör vad som helst för att få synas, där ytan är viktigare än innehållet.

En och annan tränare jag har talat med på senare år har sagt:
- Vem vågar efterträda Lagerbäck? Det kan ju bara gå sämre.

Det är inte säkert, men vi kan få vänja oss vid att missa vartannat mästerskap i framtiden - och då kanske populisterna kräver att Lagerbäck ska göra come back?
Vi kan ta hit en brasiliansk tränare som knäpper lite med fingrarna och simsalabim så börjar Sverige spela som Brasilien. Nej, jag tror inte det. Inte ens Brasilien kan alltid spela som Brasilien.

Vi kan ta hit Guus Hiddink och ge honom en årslön på 50 miljoner kronor. Det skulle i och för sig göra Fotbollförbundet konkursmässigt, men so what? Hiddink skulle ju kunna leda oss till kvartsfinal i EM 2012. Men vänta nu, vad det inte just det Lagerbäck gjorde 2004? Och vann Sverige inte "dödens grupp", med Argentina, England och Nigeria, i VM 2002?

Sven-Göran Eriksson? Jag var på plats när han ledde sitt första träningspass med IFK Göteborg i januari 1979 och är både imponerad och fascinerad av hans fantastiska resa ute i fotbollsvärlden. Men när han var förbundskapten för England, ett land som har minst tio gånger större resurser än Sverige, lyckades han inte nå längre än kvartsfinal i VM och EM. Och han besegrade aldrig Lagerbäck.

För mig fanns det ingen dramatik kring Lagerbäcks avgång. Om Sverige hade gått till VM-slutspel hade han fullföljt sitt kontrakt, men nu när vi misslyckades var det dags att sluta. 12 år är en evighet på den posten, i det här spelet.



Thylins man Hasse Backe, här med Royal League-bucklan 2005.

 

Det finns säkert flera ledare och tränare som uppfyller de ovan nämnda kraven, men min man är alltså Hasse Backe och jag har sett honom som en förbundskaptenskandidat i många år.
Han känner väl till den svenska fotbollens förutsättningar, men han har också internationell erfarenhet och har fått impulser efter alla sina år utomlands, som klubbtränare och assisterande förbundskapten.

Hasse är så stark i sin personlighet att han kan stå rak när det blåser - och tro mig, det kommer att blåsa. Han kan umgås med media och det är naturligtvis en fördel, men till slut är det resultaten som räknas.
Jag ser gärna att han får Jörgen Lennartsson vid sin sida, en sympatisk kille som brinner för fotbollen och som gjort succé med U 21-landslaget, tillsammans med Tommy Söderberg.

Jag vet inte om Jörgen själv är intresserad eller om han hellre vill fullfölja sitt nuvarande uppdrag. Jag vet inte heller om Hasse, under förutsättning att han får jobbet, vill ha en annan assistent.
Men för mig är Backe och Lennartsson ett Dream Team. Tillsammans kan de på ett förnuftigt sätt genomföra den förnyelse och föryngring som krävs.
Och förhoppningsvis kan de bli åtminstone nästan lika framgångsrika som Lars Lagerbäck.

 


Stefan Thylin

SvFF:s styrelse lägger ner ”Dawit Isaak-ärendet”


Bilden:Svensk Fotbollförbundets styrelse beslutade på torsdagen att lägga ner "Dawit Isaak-ärendet" från vidare handläggning.

 

Svensk Fotbolls värdegrund utgör skälet till att SvFF:s styrelse vid sitt sammanträde på torsdagen diskuterat den uppkomna situationen i "Dawit Isaak-ärendet".

Fotbollens internationella regelverk föreskriver att bland annat politiska budskap och manifestationer inte får förekomma på arenorna i samband med matcher.

"Frige Dawit Isaak" kan ses som en manifestation, men Förbundsstyrelsens uppfattning är att den typen av yttring, kring vilken det dessutom finns en bred nationell samling, inte i den nationella fotbollen ska betraktas som förbjuden.

Svensk fotboll har fristående organ för bestraffningsfrågor (Disciplinnämnden och Besvärsnämnden) som väljs av och rapporterar till årsmötet. Dessa organ har som uppgift att fatta strikt idrottsjuridiska beslut och har inte till uppgift att utanför regelverket se till överordnade fotbollspolitiska intressen.

Förbundsstyrelsen är, enligt förbundets stadgar, SvFF:s högsta beslutande organ då årsmötet inte är samlat. Förbundsstyrelsen har i den egenskapen idag beslutat att lägga ner ärendet från vidare handläggning.

 

Källa:svenskfotboll.se


FIFA sätter stopp för Allsvenskan 2010



Bilden:Allsvenskan kommer göra ett rekordlångt speluppehåll under fotbolls-VM 2010. Just nu finns det bara en tänkbar VM-spelare i allsvenskan. IFK Göteborgs danske landslagsmålvakt Kim Christensen.



Fifa har bestämt att från den 15 maj ska alla VM spelare vara tillgängliga för sina landslag.

– Men man vet aldrig vilka som värvas till allsvenskan, och man vet heller inte förrän ganska sent vilka som kommer med i respektive VM-trupp. Därför måste man ta ett sånt beslut, säger Tommy Theorin ordförande i svensk elitfotboll.

Däremot kommer troligen ett par cupomgångar att spelas under VM-uppehållet.

Någon mellan 15 maj och till det att den första VM-matchen spelas den 11 juni och någon under den sista VM-veckan då det ju inte spelas matcher varje dag.

Det har IFK Göteborg godkänt. Visserligen verkar klubben inte ha mycket val, eftersom det annars blir omöjligt att få ihop spelprogrammet.

Om det inte hade funnits en enda spelare i allsvenskan som skulle till VM så hade ändå allsvenskan haft uppehåll under själva VM.

– Konkurensen från VM-matcher på TV hade då blivit för tuff tror klubbarna, säger Theorin till Radiosporten.

 

Källa:www.sr.se


Söderling klar för kvartsfinal i Shanghai Open

Bilden:Robin Söderling spelade stabil tennis och vann med 6-3, 6-3 mot den femteseedade Tsonga.

 

Vid ställningen 2-1 till svensken och 0-40 i Tsongas serv brast det för fransmannen, som i frustration hade sönder sin racket.

Niondeseedade Söderling kunde sedan bryta Tsongas serv och gå ifrån till 3-1. Ett break som skulle visa sig bli mtachavgörande för den elfterankade svensken.

I kvartsfinalen väntar nu antingen österrikaren Jürgen Meltzer eller spanjoren Feliciano Lopez, båda oseedade.

Söderling har därmed en bra chans att nå karriärens första semifinal i en Masters-turnering, det vill säga de nio turneringarna som räknas snäppet under de fyra grand slam-tävlingarna.

Når Söderling semifinal väntar troligen försteseedade spanjoren Rafael Nadal.

Masters-turneringen i Shanghai är en viktig turnering för Söderling i jakten på en av de åtta platserna i Mastersslutspelet i London, där världens åtta bästa spelare gör upp.

 

Källa:www.sr.se


Henrik Lundqvist matchvinnare mot Los Angeles Kings


Bilden:Målvakten Henrik Lundqvist gjorde en strålande match och blev utsedd till matchens "lirare" när hans New York Rangers hemmabesegrade Los Angeles med 4—2 i NHL-ishockeyn natten mot torsdagen.

Bilden:Prinsessan Madeleine syntes bland "Henkes" beundrarinnor i Madison Square Garden.


Matchfakta, NHL:


NY Rangers-Los Angeles 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)
NY Rangers: Vinny Prospal 2, Brian Boyle, Marian Gaborik. Målvakt: Henrik Lundqvist 94,4 procent.
Los Angeles: Ryan Smyth, Michal Handzus. Målvakt: Erik Ersberg 80,9 procent.
Publik: 18 200.

 

Dallas-Nashville 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)
Dallas: Loui Eriksson 2 (3), Brenden Morrow 2, Brad Richards (Eriksson), Toby Petersen. Målvakt: Marty Turco 100 procent.
Nashville: Målvakt: Pekka Rinne 86,9 procent.
Publik: 16 365.

 

Anaheim-Minnesota 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Anaheim: Corey Perry 2, Ryan Carter. Målvakt: Jonas Hiller 94,1 procent.
Minnesota: Eric Belanger, Andrew Brunette. Målvakt: Niklas Bäckström 91,4 procent.
Publik: 15 111.

 

Chicago-Edmonton 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)
Chicago: Patrick Sharp, Jack Skille (Niklas Hjalmarsson), Kris Versteeg, Cam Barker. Målvakt: Antti Niemi 84,2 procent.
Edmonton: Andrew Cogliano, Dustin Penner, Denis Grebesjkov. Måvakt: Nikolaj Chabibulin 89,5 procent.
Publik: 20 124.

 

Carolina-Pittsburgh 2-3 e str (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)
Carolina: Ray Whitney 2. Målvakt: Cam Ward 94,7 procent.
Pittsburgh: Mike Rupp, Jevgenij Malkin, Chris Kunitz (avgörande str). Målvakt: Marc-Andre Fleury 93,1 procent.
Publik: 14 053.

 




Källa:www.sr.se

Sverige vann förgäves - missar VM i Sydafrika 2010


Bilden:Sverige besegrade Albanien 4-1 efter två mål av mittbacken Olof Mellberg. Men vad gjorde det när Portugal besegrade Malta med 4-0 och gick till playoff med en poäng mer än Sverige.För Portugal väntar nu först lottning till playoff-mötena den 14 och 18 november. Tills dess lever drömmen vidare om spel i Sydafrika nästa sommar. För Danmark är det redan realitet, vilket också syntes i hemmamötet mot Ungern, som slutade med ungersk seger, 1-0.


Lagerbäcks 173:e och sista landskamp som förbundskapten slutade visserligen med en snygg 4-1 (3-0)-seger mot Albanien, men som av en händelse kusligt lik en tanke drev en iskall nordanvind in över Råsunda. Det var mössa, halsduk, handskar och tjocka jackan på.

Och som ännu en trist slutkläm på irrfärden mot Sydafrika pallade inte alla när frosten kom.

Johan Elmander haltade in till de avslutande kvalmatcherna och han lämnade dem med ungefär samma stapplande gång. Den sargade lårmuskeln höll i drygt 30 minuter. Kim Källström försvann redan efter 21 minuter (Daniel Andersson in) med något som såg ut att vara en sträckning.

Och med en kvart kvar klev Zlatan Ibrahimovic in i spelartunneln med en ispåse bandagerad runt sitt högra knä. Det kan - men bara kan - ha varit Olof Mellbergs 98:e och sista landskamp. Och skulle han ta det beslutet, lägger han av på topp.

Om landslaget tog med sig den vetskapen in till andra halvlek duger det som förklaring till att det länge inte hände vidare mycket.

Inte mycket mer än att Hamdi Salihi reducerade till 3-1, att Marcus Berg höll på att göra Mellberg sällskap som tvåmålskytt - och att Anders Svensson med några minuter kvar tryckte in 4-1 efter en snygg soloraid i vad som kan ha varit hans farväl till blågult.


Bilden:Det är så klart vemodigt. Och det är surt som sjutton, men så är livet, det går inte alltid som man vill. Klart att man har känt att det här hade kunnat vara den sista matchen. Det har varit en underbar resa, tyvärr fick den ett bittert slut.




Matchfakta:

Sverige-Albanien 4-1 (3-0)

1-0 Olof Mellberg (6), 2-0 Marcus Berg (40), 3-0 Olof Mellberg (42), 3-1 Hamdi Salihi (57), 4-1 Anders Svensson (86).

Varning, Albanien: Armend Dallku.

Domare: Nikolaj Ivanov, Ryssland.

Publik: 25 342. (Solna)

 

Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Danmark 10 6 3 1 16 5 11 21

2 Portugal 10 5 4 1 17 5 12 19

3 Sverige 10 5 3 2 13 5 8 18
4 Ungern 10 5 1 4 10 8 2 16
5 Albanien 10 1 4 5 6 13 -7 7
6 Malta 10 0 1 9 0 26 -26 1

 

Källa:www.sr.se



Argentina till VM-slutspelet genom mål i 84:e minuten

Argentina lyckades slutligen direktkvalificera sig till fotbolls-VM i Sydafrika nästa år. Inhopparen Mario Bolatti gjorde matchens enda mål i 84:e minuten mot Uruguay i Montevideo i går kväll.

Andreas Johansson klar för Leksand


Bilden:Andreas Johansson är nu klar för Leksand och kommer att presenteras på en presskonferens under onsdagen uppgav hockeykanalen.se sent på tisdagskvällen.


Leksand leder den allsvenska tabellen efter nio omgångar men bättre ska det bli. Nu är det definitivt klart att NHL-meriterade Andreas Johansson spelar för Leksand resten av säsongen.

Johansson skrev kontrakt med ryska storklubben Salavat Julajev inför denna säsong men den ryska klubben rev kontraktet.

– Jag stukade foten en vecka innan seriestart och fick sedan en spruta. Vad det var i den vet jag inte men det blev en rejäl inflammation och då rev managern kontraktet och hänvisade till min gamla fotskada. Nu har jag fått behandling och har kunnat träna rejält, säger Johansson.

Anledningen att Johansson valde Leksand är enligt honom utmaningen.

– Leksand har varit på gång tidigare också, men då har det inte passat av olika anledningar. Jag känner till kulturen och lidelsen för hockeyn i Leksand och tycker inte det finns en större utmaning i Sverige. Det handlar inte om några jättepengar men det känns helt rätt för mig, säger Johansson.

Andreas Johansson ansluter till truppen på måndag och är därmed tillgänglig för spel när Leksand möter Mora på onsdag.


Källa:Hockeykanalen.se


Notts Co förnekar Nordkoreakontakt


Bilden:Sven-Göran Eriksson tackar nej till jobbet att leda Nordkorea i VM. Det uppger en källa nära svensken enligt The Times.


Notts County förnekar att Nordkorea tagit kontakt med klubben angående att Sven-Göran Eriksson skulle träna det koreanska laget under VM nästa år.


- Han blev tillfrågad men har tackat nej. Jag tror rollen var som teknisk rådgivare. Han har tillåtelse av Notts County att bedriva annan verksamhet, säger källan enligt den engelska tidningen.

Nordkorea ville enligt uppgifter tidigt i morse "låna" Svennis i samband med VM, men alltså inte som förbundskapten. Svensken, som har erfaremhet som både Englands och Mexikos förbundskapten, ska ha övervägt erbjudandet men valt att avstå eftersom han inte är intresserad av ännu ett landslagsuppdrag.

Planen var att flyga med sin trogne följeslagare Tord Grip och Notts Countys ordförande Peter Trembling till Peking senare i veckan för överläggningar med representanter för det nordkoreanska fotbollsförbundet.

Notts Co har också andra intressen i Asien. Bland annat planerar klubben en ungdomsakademi i Taiwan.



Källa:www.dn.se

Supportrarna gör gemensam sak i fallet Dawit Isaak


Bilden:De allsvenska fotbollslagens supportrar vill göra gemensam sak i fallet Dawit Isaak och planerar att sätta upp likadana banderoller på de allsvenska arenorna i helgen.


Källa:TT

Svennis aktuell för Nordkorea-lånas ut för VM-slutspelet


Bilden:Sven-Göran Eriksson, Notts County's sportchef poserar i Juli månad med Notts Countys VD, Peter Trembling (t.h.) och den numera sparkade tränaren Ian McParland.


Bilden:Inget Sverige men väl Nordkorea. Det kan bli Sven-Göran Erikssons kommande förbundskaptenstjänst, enligt The Guardian i dag.


The Guardian skriver att Svennis denna vecka reser till Kina för samtal med representanter för det nordkoreanska fotbollsförbundet i Peking.

Resan ska enligt tidningen inte bara ske med svenskens arbetsgivare Notts Countys goda minne utan också med klubbens vd Peter Trembling i sällskap på planet. Trembling ska redan ha diskuterat Svennis roll med Nordkoreas fotbollsförbund.

Nordkoreas fotbollslandslag gjorde sig känt efter ett succéartat framträdande i VM i England 1966. Sedan dess har det dock varit tyst om landslag och på senare år har Nordkorea stått helt i skuggan av Sydkoreas framgångar.


Men Nordkorea har, för första gången sedan 1966, lyckats kvala in till VM i Sydafrika nästa sommar. Det är också där Svennis med sin rutin kommer in i bilden. Nordkorea vill låna honom från Notts County för VM. Svensken skulle sedan återvända till klubblaget inför säsongsstarten 2010/2011.


Samtidigt letar Svennis i sin roll som sportchef ny tränare till Notts Co sedan Ian McParland fick sparken i måndags. Peter Taylor, som ledde det engelska U21-landslaget när Svennis var förbundskapten för a-landslaget, har vuxit fram som hetaste kandidaten, enligt The Times.



Bilden:Roberto Mancini är fortfarande ett aktuellt namn för League Two-klubben, enligt The Guardian.

 


Källa:www.guardian.co.uk


Charlie Davies tillstånd stabilt efter bilolycka-missar VM


Bilden:Den förre Hammarbyspelaren Charlie Davies tillstånd är allvarligt men stabilt efter bilolyckan i tisdags. Någon fara för den amerikanske landslagsspelarens karriär ska det inte vara, men VM-drömmen ser ut att vara över.


Davies har opererats för sina skador efter olyckan strax utanför Washington, som krävde en 22-årig kvinnas liv. Davies har flera frakturer i höger ben och en sargad urinblåsa.

- Skador av den här karaktären kräver vanligen en återhämtningsperiod på sex till tolv månader och sedan omfattande rehabilitering, säger Dan Kalbac, det amerikanska landslagets läkare, som haft nära kontakt med läkarna på Wahington Hospital Center Medstar, där Davies opererats.

- Tack vare Charlies goda fysik så har utsikterna för fullständig rehabilitering och möjligheter till spel på högsta nivå förbättrats avsevärt.

Davies kommer att bli kvar på sjukhuset minst en vecka och ytterligare ingrepp kommer att krävas.

Det anses osannolikt att han kommer att kunna spela VM i Sydafrika nästa år. Davies är annars en spelare för USA:s startelva. Han spelade också 78 minuter när USA slog Honduras i lördags och passade bland annat till ledningsmålet. Segern säkrade VM-platsen.

Bilolyckan Davies var med om inträffade kl 03.15 lokal tid på tisdagen, nära det amerikanska landslagshotellet i Pentagon City. Bilens förare uppges ha tappat kontrollen över bilen och kört in i ett metallräcke på George Washington Memorial Parkway. En kvinnlig passagerare i bilen omkom.

Davies spelade i Hammarby men såldes i somras till franska klubben Sochaux.

 

Källa:Reuters/AP


Leksand rycker i toppen på Hockeyallsvenskan


Bilden:Leksand vann toppmötet mot Malmö med 3—1 och rycker i den allsvenska toppen då både AIK och Växjö förlorade sina matcher.

Bilden:Leksands ståplatspublik har i flera säsonger skanderat "krigare" för att få sina favoriter att stå upp när det gäller. Det har varit si och så med det tidigare, på vissa håll. Mot Malmö stod hela laget upp för varandra.


Lekand och Malmö bjöd på hockeyunderhållning i elitserieklass, åtminstone i de två första perioderna. Bra tempo, fysiskt spel och mängder av chanser. Utan storspel av Joacim Eriksson i hemmamålet och Markus Svensson i Malmös mål hade det kunnat bli ett riktigt målkalas.

Leksand var det bättre laget och hade ett bra grepp om matchen, även om man backade hem lite väl mycket i slutet av sista perioden. Då fick 19-årige Joacim Ericsson briljera, speciellt när Kim Staal hade ett jätteläge i slutet.

- Grymt skönt, bättre än så här blir det inte. Jag är nöjd med min egen insats men hade bra hjälp också, sade Ericsson som förra säsongen spelade i Brynäs juniorlag som vann SM.

Ericsson storspelade framför ögonen på bland annat Brynäs-målvakten Jacob Markström, som fanns i publiken. Honom hoppas Ericsson kunna konkurrera med senare under säsongen.

- JVM är mitt mål, men det är långt dit än, sade han.

- Det är lite annan känsla i gruppen den här säsongen. Alla är beredda på att göra skitjobb för att hjälpa varandra. Vi har höjt lägstanivån och det finns en annan trygghet än tidigare, sade Leksands Jesper Ollas.


AIK vände 0—2 till 3—2 borta mot Borås men hemmalaget fick ändå sista ordet tack vare två mål sista kvarten. Andra raka förlusten för AIK som på söndag tar emot Leksand.


Sundsvall chockstartade mot Växjö, hade 4—1 efter en period och vann till slut med 5—3. Björklöven vann 1—0 borta mot Almtuna och överlämnade jumboplatsen till Oskarshamn.







13 oktober
Växjö Lakers-Sundsvall Hockey 3-5
Almtuna-Björklöven 0-1
Leksand-Malmö Redhawks 3-1
Borås-AIK 4-3

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

Avskiljare









Leksands IF 9 7 1 1 32 -21 22
Bofors IK 8 5 2 1 31 -21 18
IF Malmö Redhawks 10 5 2 3 33 -28 18

AIK 9 4 3 2 30 -21 17
Växjö Lakers 9 5 1 3 28 -30 16
Borås HC 9 4 1 4 23 -26 13
Mora IK 8 4 0 4 25 -24 12

Almtuna IS 9 3 2 4 19 -18 12
IF Sundsvall Hockey 9 3 2 4 20 -24 12
VIK Västerås 8 3 1 4 20 -18 11
Örebro HK 8 2 3 3 29 -35 11
IF Troja/Ljungby 8 2 2 4 20 -23 9

IF Björklöven 10 2 1 7 19 -33 7
IK Oskarshamn 8 1 1 6 10 -17 5

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Zlatan Ibrahimovic: "Någon har dragit i gång ett skämt"


Bilden: Zlatan höll ett försvarstal till Lars Lagerbäck på dagens presskonferens och sågade samtidigt allsvenskan.


-Det är för dålig nivå på allsvenskan. När hade vi senast ett lag i Champions League? Vi måste släppa fram talangerna. Zlatan retar sig på den överbeskyddande inställningen:

-Det sägs att de är för unga, klarar inte av det. Ta Messi, han var 17 år när han kom fram. När du är 17 i Sverige får du inte ens vara på bänken i ett allsvenskt lag.


På tisdagens presskonferens inför onsdagens VM-kvalmatch mot Albanien kom Anders Svenssons utspel i ny dager.
Allt snack om att landslagsmittfältaren ville se Henrik Larsson ta över som ny förbundskapten var bluff. I alla fall om man ska tro Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tror det är någon som har dragit igång ett skämt för att testa er, säger Zlatan Ibrahimovic.

Men till fotbollskanalen.se säger Anders Svenssons att han står fast vid vad han sade - att han tror på Henrik Larsson som nästa förbundskapten.


Källa:www.sr.se


Modo hoppas på Forsberg och Näslund


Bilden:Niklas Sundström och Andreas Salomonsson är skadade. Markus Näslund säger nej till en comeback. Då hoppas Modo på att Peter Forsberg ska komma tillbaka.

- Vi har goda förhoppningar om att han ska spela här, säger Modos sportchef Fredrik Andersson till Expressen på nätet.

Forsberg gjorde tre mål och fyra poäng på tre matcher när Modo tog in honom på ett veckolångt kontrakt i säsongsstarten. Forsbergs första prioritet är att spela i NHL, men han har inte uteslutit spel med Modo.

- Det är Peter vi avvaktar i dagsläget för att se vad som händer. Nu har han varit i USA och säkert diskuterat en eventuell framtid där. Vi sa att vi skulle höras när han kom hem och vi ska träffas under veckan, säger Andersson.

 

Markus Näslund säger nej till en comeback — ännu så länge. Han slutade med hockeyn efter förra säsongen och sitter nu i Modos styrelse. Många Modosupportrar vill se honom i laget.

- Jag har läst det, men jag har inte tränat med Modo som det också stått i tidningar. Jag har inte åkt skridskor på fem-sex månader, två jippomatcher är allt. Och jag är inte på gång för någon comeback, men man ska aldrig säga aldrig, säger Näslund till Örnsköldsviks Allehanda på nätet.

 

Källa:http://allehanda.se/start


Chicagos mirakelvändning-Henke storspelade mot Toronto

Bilden:En kastad handske blev startskottet för Chicagos otroliga upphämtning. Underläge med 0-5 och utbuat av hemmapubliken. Då svarade Chicago Blackhawks för tidernas vändning i NHL-ishockeyn. Sex mål senare hade laget vänt och vunnit med 6-5 över Calgary efter förlängning.

Bilden: Då svarade Chicago Blackhawks för tidernas vändning i NHL-ishockeyn. Sex mål senare hade laget vänt och vunnit med 6-5 över Calgary efter förlängning.

 

Det har bara hänt en gång tidigare i NHL-historien att ett lag vänt ett så stort underläge. Lustigt nog var det just Calgary som stod för den bravaden då man vände 0-5 till 6-5-seger efter förlängning mot Toronto 1987.


Bilden: Henrik Lundqvist var tillbaka i målet när hans New York Rangers besegrade Toronto med 7-2 i NHL-ishockeyn natten till tisdag. Lundqvist, som hade vilat senaste matchen och sett andremålvakten Stephen Valiquette hålla nollan, stod för en utmärkt insats och gjorde 27 räddningar.

 

 

NHL, matchfakta:



Chicago-Calgary 6-5 (1-5, 3-0, 1-0, 1-0)

Chicago: John Madden, Patrick Kane, Dustin Byfuglien, Dave Bolland, Patrick Sharp, Brent Seabrook.
Målvakt: Antti Niemi 86,7 procent, Cristobal Huet 40 procent.

Calgary: Dustin Boyd, Eric Nystrom, Jarome Iginla (Fredrik Sjöström), Rene Bourque, Olli Jokinen. Målvakt: Miikka Kiprusoff 84,6 procent.

Publik: 20 074


Nashville-Edmonton 1-6 (0-4, 1-2, 0-0)

Nashville: Jason Arnott (Patric Hörnqvist).
Målvakt: Pekka Rinne 55,6 procent, Dan Ellis 81,8 procent.

Edmonton: Zack Stortini 2, Shawn Horcoff, Gilbert Brule, Andrew Cogliano, Denis Gebreshkov. Målvakt: Jeff Drouin-Deslauriers 97,6 procent.

Publik: 12 179.


Tampa Bay-Florida 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

Tampa Bay: Steven Stamkos, Martin St Louis (Victor Hedman), Ryan Malone.
Målvakt: Antero Niittymäki 93,9 procent.

Florida: Radek Dvorak, Nathan Horton.
Målvakt: Tomas Vokoun 90,3 procent.

Publik: 14 126.


Ottawa-Pittsburgh 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Ottawa: Milan Michalek.
Målvakt: Pascal Leclaire 85,7 procent.

Pittsburgh: Tyler Kennedy 2, Bill Guerin, Jordan Staal.
Målvakt: Marc-André Fleury 96,8 procent.

Publik: 17 014.


Washington-New Jersey 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Washington: Mike Green, Mike Knuble.
Målvakt: José Théodore 93,1 procent.

New Jersey: Brian Rolston, David Clarkson (Nicklas Bergfors), Jamie Langenbrunner (avgörande straff).
Målvakt: Martin Brodeur 93,9 procent.

Publik: 18 277.


NY Rangers-Toronto 7-2 (2-1, 1-1, 4-0)

NY Rangers: Dan Girardi 2, Sean Avery 2, Ryan Callahan, Wade Redden, Marian Gaborik.
Målvakt: Henrik Lundqvist 93,1 procent.

Toronto: Alexej Ponikarovskij, Jason Blake.
Målvakt: Vesa Toskala 78,8 procent.

Publik: 18 200.

 

San Jose-Phoenix 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

San Jose: -
Målvakt:
Evgenij Nabokov 100 procent.

Phoenix: Lauri Korpikoski (avgörande straff).
Målvakt: Ilja Bryzgalov 100 procent.

Publik: 17 562.

 


Källa:http://sports.espn.go.com/nhl/photos


Tommy Jacobson kommer att kandidera som ny ordf i Dif


Bilden:Tommy Jacobson kommer att kandidera som ny ordförande i Djurgården Fotboll. – Vi är överens om att försöka ro allt i land och jag kommer att kandidera på årsmötet, säger Jacobson till DN efter ett möte med finansiärerna.


I slutet av förra veckan erbjöds Djurgården 25 miljoner kronor, pengar som skulle användas till att sanera ekonomin men också till spelarköp. Men det fanns ett villkor – att den nuvarande styrelsen ersattes med en ny och att Tommy Jacobson, som är ordförande i Djurgårdens riskkapitalbolag DFAB, blev ordförande i föreningen och gavs rätt att utse vissa ledamöter i den nya styrelsen.

En enig styrelse beslutade i fredags att utlysa ett extra årsmöte i november. Jacobson hade velat se en snabbare handläggning och meddelade att han behövde helgen på sig för att tänka över situationen.

I ett öppet brev till medlemmarna beskrev han hur andra lag utnyttjat landslagsuppehållet till att titta på spelare inför nästa säsong. ”Varje dag är viktig om vi ska planera för 2010”, skriver han bland annat.

– Jag hoppades att det skulle gå så fort som möjligt, säger Jacobson.

Men nu är han trots allt med på tåget. Första anhalten är ett medlemsmöte den 21 oktober då han ska presentera sina planer. Sedan väntar det extra årsmötet i november då Tommy Jacobson hoppas ta över ordförandeklubban i krisklubben.

 

Källa:www.dn.se


Superettan fortsatt kittlande jämn,både i toppen och botten


Bilden:Gif Sundsvall darrade och föll (bilden) mot Väsby. Falkenberg darrade än värre mot Jönköpings Södra. Med två omgångar kvar är superettan fortsatt kittlande jämn, både i toppen och botten.


Det var inte topplagens kväll. I stället tog tre bottengäng viktiga trepoängare i jakten på fortsatt kontrakt i fotbollens superetta.

Nedflyttningshotade Väsby besegrade Sundsvall med 2—1, Väsbys blott tredje bortaseger för säsongen.

Sundsvalls förlust innebär att tabelltvåan Åtvidaberg kan säkra en allsvensk plats redan i nästa omgång. Men "Giffarna", kvar på kvalplats, vill inte ge upp andraplatsen riktigt än.

- Nej, det är fyra poäng upp till "Åtvid" och sex poäng kvar att spela om. Men vi ska göra vårt de matcherna som är kvar, så får de andra göra det de vill, säger Sundsvallsanfallaren Jonas Wallerstedt till TV 4 Sport.

Tabellsexan Falkenberg, fortsatt tre poäng bakom Sundsvall, åkte på ett svidande nederlag, hela 1—4 mot Jönköpings Södra.

Falkenberg tog visserligen ledningen i slutet av den första halvleken, men Jönköpings kvittering kom redan före paus och med tre snabba mål i början av den andra halvleken vände hemmalaget till seger. Jönköpings anfallspar Tommy Thelin och Kristen Viikmäe gjorde två mål var.

Jönköping är liksom Väsby indraget i nedflyttningsstriden. Det är också tidigare allsvenska IFK Norrköping, som tack vare bland annat två mål av Imad Khalili tog tre poäng via seger med 3—2 mot Landskrona.

Med två omgångar kvar att spela har Norrköping lämnat nedflyttningsplatsen och tagit sig upp på säker mark — men det skiljer bara tre poäng ner till Sirius på sistaplatsen.

 


Totalt
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Mjällby AIF
28 18 8 2 58 16 42 62
2 Åtvidabergs FF
28 15 6 7 50 36 14 51

3 GIF Sundsvall
28 13 8 7 52 40 12 47

4 Assyriska Föreningen
28 14 5 9 39 34 5 47
5 Syrianska FC
28 13 5 10 47 38 9 44
6 Falkenbergs FF
28 14 2 12 42 38 4 44
7 Ängelholms FF
28 12 5 11 41 42 -1 41
8 Landskrona BoIS
28 11 4 13 45 40 5 37
9 Jönköpings Södra
28 10 5 13 43 50 -7 35
10 Ljungskile SK
28 9 7 12 42 43 -1 34
11 Väsby United
28 8 8 12 27 38 -11 32
12 IFK Norrköping
28 7 10 11 43 43 0 31
13 Qviding FIF
28 7 9 12 30 42 -12 30
14 FC Trollhättan
28 7 8 13 27 42 -15 29

15 Vasalund/Essinge IF
28 8 5 15 34 60 -26 29
16 IK Sirius FK
28 7 7 14 34 52 -18 28

 

Källa:TT



Notts Co sparkar tränaren-Svennis stannar kvar!


Bilden: Notts County har sparkat tränaren Ian McParland (t.v. på bilden) Det är oklart vem som kommer att ta över. Det har tidigare spekulerats i engelska tabloider att sportchefen Sven-Göran Eriksson kan ta över.

"Notts County Football Club this afternoon announced that they have parted company with Manager Ian McParland.A further announcement will be made shortly."   Källa:Notts Countys hemsida


McParland blev klubbens tränare för två år sedan. Notts Co ligger för närvarande femma i League Two, men förväntningarna är högst ställda efter stora investeringar undernya ägare och resultaten har inte övertygat. Det oavgjorda resultatet i söndags innebär att Notts Co klamrar sig fast vid en play-off-plats, tre poäng från någon av de tre första platserna som ger automatisk uppflyttning.


Sven-Göran Eriksson viftar bort uppgifter om att han är på väg bort från Notts Co. ”Jag är här och jag stannar”, sade han enligt The Guardian efter söndagens match (2-2 mot Torquay). Klubbens vd Peter Trembling tar också lätt på påståendena, och hänvisar till att han just diskuterat strategi kring värvningar av U15-spelare med Svennis och planerat en affärsresa för Countys räkning med svensken.

- Det är knappast diskussioner som förs av någon som är på väg bort från klubben. Han är en del av projektet och det är en femårsplan. Sven vill att vi når Premier League redan inom tre år, vilket jag tror är lite överambitiöst, men jag är lycklig om det blir så, sade Trembling enligt The Times.


From The Times:
October 12, 2009

Notts County confident Sven-Goran Eriksson is here to stay

“These hardly sound like the words of a man about to leave,” Trembling said. “He’s part of the project. It’s a five-year plan. Sven wants us to get into the Premier League in three years, which I think is slightly ambitious, but I’m happy to take that if it happens.”

Trembling confirmed that he will file today the necessary confidential paperwork to answer the two outstanding queries posed by the Football League after its board meeting on Thursday. He expects that the club’s ownership by Munto Finance, a takeover vehicle for QADBAK, a Swiss-based company registered in the British Virgin Islands representing a Middle Eastern consortium, will be fully ratified by the end of this week."

 

 

Källa:www.nottscountyfc.co.uk


Mikael Nilsson slutar äntligen i landslaget


Bilden: Mikael Nilsson, som har 63 A-landskamper på meritlistan, bytte i våras från Panathinaikos till Bröndby. Han har drygt två år kvar på kontraktet med den danska klubben. - Det fullföljer jag nog, sedan ska jag ta det lugnt.

 

Först var det Lars Lagerbäck och Henrik Larsson. Nu står det också klart att Mikael Nilsson slutar i blågult. - Jag har inte motivationen att fortsätta. Det är långt till nästa mästerskap, säger 31-åringen, och lägger till:

- Jag kommer att sakna landslaget, framför allt Petter Hansson. (!!??)



Aftonbladet


Kommer du sakna Mikael Nilsson i landslaget?


Ställningen just nu:
Ja (14.3 %) Alternativ ALT1
Nej (85.7 %) Alternativ ALT2


Totalt har 20.410 personer röstat.
Omröstningen startade 2009-10-12 14:12



"GoodfeIIa, 22 år, Igår 22:56 Mikael Nilsson var grym som högermittfältare. Men jag kan inte förstå hur en människa med över 80 i IQ kan låta honom spela som högerback när han var så fullkomligt värdelös där."

 

P.S. Skall sanningen fram så lär han inte bli uttagen i något framtida landslag!


mvh

Sportfånen/Lasse Ö


Anders Svensson vill att "Henke" får förbundskaptensjobbet


Bilden:Landslagsmittfältaren Anders Svensson vill se Henrik Larsson som näste förbundskapten efter Lars Lagerbäck.


- Varför inte våga? "Henke" har enorm erfarenhet av internationell fotboll och har fått influenser av mängder av tränare. Jag är övertygad om att han skulle klara jobbet. Han har det som krävs och är respekterad av alla i landslaget, säger Svensson.

33-åringen har tidigare flaggat för att VM-kvalavslutningen mot Albanien på onsdag är han sista landskamp.

Med Larsson som förbundskapten är han beredd att ompröva det beslutet.

- Det är inte säkert att han vill ha mig, men jag skulle fundera på det, säger han.

 

Källa:TT


Vancouver vann igen trots Daniel Sedins brutna fot


Bilden:Efter tre raka förluster har Vancouver Cannucks två raka segrar. Men den senaste satt hårt inne. Kyle Wellwood satte avgörande 4-3 i straffläggning mot Dallas Stars.

Vancouver var i ledning med 2-1 och 3-2 men Jamie Benn ordnade en (mållös) förlängning och straffslag med sin kvittering bara en och en halv minut före matchens slut.

Mikael Samuelsson och Henrik Sedin svarade för två poäng vardera för Vancouver, som får klara sig utan Daniel Sedin i minst en månad på grund av en bruten fot. Loui Eriksson noterades för en assist för Dallas.

 

Vancouver-Dallas 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Vancouver: Ryan Kesler (Mikael Samuelsson), Alexandre Burrows (Samuelsson, Henrik Sedin), Willie Mitchell (Henrik Sedin), Kyle Wellwood (avgörande straff). Målvakt Roberto Luongo 91,4 procent.
Dallas: Mike Ribeiro, Brad Richards (Loui Eriksson), Jamie Benn. Målvakt Marty Turco 88 procent.
Publik: 18 810.

Bilden: Henrik Lundqvist gratulerar kollegan Steve Valiquette efter segermatchen mot Anaheim.

 

Valiquette spikade igen kassen och Rangers vann med 3-0. Målen, som samtliga kom i sista perioden, gjordes av Ales Kotalik, Artem Anisimov och Dan Girardi.


NY Rangers-Anaheim 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
NY Rangers: Ales Kotalik, Artem Anisimov, Dan Girardi. Målvakt Stephen Valiquette 100 procent.
Anaheim: Målvakt Jean-Sebastien Giguere 94,6 procent.
Publik: 18 200.


Källa:www.sr.se





Sluttabell Fotboll 2009-HBG moraliska segrare !

Hej,
slutkommentar och analys. Då HBG var ytterst nära att vinna och skulle dessutom
ha gjort det är vi moraliska segrare 2009.


Zamalaj de Ghavámas vann dessutom finalen på w.o. !

Det är ju tevksamt KORPEN eller hur?


Se tabellen nedan och slutspelet.


mvh
Lasse Ö


Bilden: HBG årgång 2009 på Farsta IP efter att ha kryssat 1-1 mot "overall winner"
Zamalaj de Ghavámas (se slutspel nedan) Fr.v. stående: Andreas C, Henke, Björn Lager,
Tomas,Rikard Sund,Patrik J,Lukas Hertz,Roland Fransson,Ulf Selskog och
Jocke Larsson(revbenskadad) Sittande fr.v. Daniel Ahlman,Anders Edquist(ass-coach),
AntonBjurvald(headcoach),Pierre Navier(Ordf.HBG) Pierre Morel och Andreas Hellström.
Foto: Lars G Öhlund



Slutomgång:

FC Södermalm - FC Torpedo Kaliningrad 0 - 1
BK Åsön - FC Inzo 0 - 1
IF Söderkamraterna - Solberga Super Stars 1 - 4
HBG Sportfånarna - Zamalaj de Ghavámas 1 - 1

Zamalaj de Ghavámas 14 10 4 0 35 - 9 34
FC Inzo 14 10 3 1 37 - 12 33
FC Torpedo Kaliningrad 14 7 3 4 23 - 21 24
FC Södermalm 14 6 4 4 27 - 15 22
BK Åsön 14 4 2 8 15 - 20 14
Solberga Super Stars 14 3 4 7 18 - 29 13
----------------------------------------------------------------------
HBG Sportfånarna 14 3 3 8 17 - 27 12
IF Söderkamraterna 14 0 3 11 3 - 42 3


SLUTSPEL:

2009-09-21
18.30 KVART 1 LMU - BK Åsön 5-2 Hjulsta BP
20.00 KVART 2 Venjan Valleyhorses - FC Inzo 0-2 Hjulsta BP
18.15 KVART 3 Hi3G Access - FC Torpedo Kalingrad 2-1 Farsta IP
19.45 KVART 4 Zamalaj de Ghavámas - FC Södermalm 3-2 Farsta IP

2009-09-28
18.15 SEMI 1 LMU - FC Inzo 7-6 (eft.str.) Farsta IP
19.45 SEMI 2 Hi3G Access - Zamalaj de Ghavámas 0-1 Farsta IP


2009-10-05
19.00 FINAL LMU - Zamalaj de Ghavámas 0-5 WO Farsta IP




Källa:KORPEN

Åtvidaberg nära nu efter seger mot Sirius med 4-1



Bilden:Lycklig segerorganisatör var Kristian Bergström som låg bakom alla målen och gjorde två egna mål. Dubbla SM-guld på 1970-talet – harvande i division 3 på 90-talet. Inte många trodde att Åtvidabergs FF skulle ta sig tillbaka till allsvenskan. Nu är den klassiska föreningen bara två matcher därifrån.


4-1 hemma mot Sirius var en livsviktig seger för att ha fortsatt avgörande i egna händer inför de två avslutande omgångarna, borta mot Vasalund och hemma mot Mjällby.

Tacka veteranerna – målvakten Henrik Gustavsson, 33, och mittfältaren Kristian Bergström, 35, för det.

Gustavsson svarade för ett par räddningar av hög klass i den första halvleken – Bergström satte både 1-0 och 2-0 inom loppet av två minuter direkt efter paus.

– Det var ganska spänt och krampaktigt i början, när vi fick första målet vågade vi spela ut.

Det är ju extremt mycket som står på spel, säger Kristian Bergström och ler.

När Åtvidaberg åkte ur högsta serien 1982 var han åtta år. Under karriär har stjärnan spelat i de flesta divisionerna med moderföreningen – utom allsvenskan.

Det har han däremot i fem säsonger med IFK Norrköping och en med Malmö FF.

– De två-tre senaste åren har vi tagit ett steg närmare varje gång. Det här är den bästa upplagan jag spelat i, vi har inte haft en sådan bredd med 20 man tidigare.

Inte många trodde att den lilla byn med sina dryga 7 000 invånare skulle få uppleva allsvenskan igen i början av 1990-talet. Då harvade laget i division 3.

Henrik Gustavsson är inne på sin trettonde säsong – och han hyllar sättet att arbeta på.

– Vi har en riktigt bra ungdomsverksamhet som fostrat flera A-lagsspelare och rekryteringen utifrån är kanon. Föreningen har hittat guldkorn från lägre divisioner som växt här, ta bara Viktor Prodell i år som ett exempel, menar målvakten.

Nu är man tvåa på 51 poäng, fyra före Gif Sundsvall på kvalplats som dock har tre matcher kvar. Assyriska på fjärde har också 47 men två matcher kvar.

Även i fjol var ÅFF nära, men då darrade man på slutet och pallade inte trycket hela vägen.

– Det där är glömt. Så här nära har vi aldrig varit förut och nu ska vi ta chansen. Det vore underbart, säger Gustavsson.

I söndagens övriga matcher slog bottenlaget Vasalund oväntat seriesegraren Mjällby hemma med 2-1 och klev upp två placeringar i botten.

Syrianska vann hemma mot Ängelholm med 3-1 och har fortfarande chansen att få kvala till allsvenskan.



AKTUELL TABELL

1. Mjällby 28 18 8 2 58 - 16 42 62
2. Åtvidaberg 28 15 6 7 50 - 36 14 51
3. GIF Sundsvall 27 13 8 6 51 - 38 13 47
4. Assyriska 28 14 5 9 39 - 34 5 47
5. Syrianska FC 28 13 5 10 47 - 38 9 44
6. Falkenberg 27 14 2 11 41 - 34 7 44
7. Ängelholm 28 12 5 11 41 - 42 -1 41
8. Landskrona 27 11 4 12 43 - 37 6 37
9. Ljungskile 28 9 7 12 42 - 43 -1 34
10. Jönköping 27 9 5 13 39 - 49 -10 32
11. Qviding 28 7 9 12 30 - 42 -12 30
12. Väsby United 27 7 8 12 25 - 37 -12 29
13. FC Trollhättan 28 7 8 13 27 - 42 -15 29
14. Vasalund 28 8 5 15 34 - 60 -26 29
15. Norrköping 27 6 10 11 40 - 41 -1 28
16. Sirius 28 7 7 14 34 - 52 -18 28


Källa:www.sr.se

Förlustnollan för AIK-hockey sprack i Växjö

Efter fyra segrar och tre oavgjorda åkte AIK på sin första nollpoängare för säsongen. Jonas Westerlings ledningsmål borta mot Växjö Lakers räckte inte, smålänningarna vände och vann med 3-1.





11 oktober
Växjö Lakers-AIK 3-1
Troja/Ljungby-Sundsvall 2-1 ef
Borås-Björklöven 4-0

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

Avskiljare









Leksands IF 8 6 1 1 29 -20 19
Bofors IK 8 5 2 1 31 -21 18
IF Malmö Redhawks 9 5 2 2 32 -25 18

AIK 8 4 3 1 27 -17 17
Växjö Lakers 8 5 1 2 25 -25 16
Almtuna IS 8 3 2 3 19 -17 12
Mora IK 8 4 0 4 25 -24 12

VIK Västerås 8 3 1 4 20 -18 11
Örebro HK 8 2 3 3 29 -35 11
Borås HC 8 3 1 4 19 -23 10
IF Troja/Ljungby 8 2 2 4 20 -23 9
IF Sundsvall Hockey 8 2 2 4 15 -21 9

IK Oskarshamn 8 1 1 6 10 -17 5
IF Björklöven 9 1 1 7 18 -33 4

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Lars Lagerbäck avgår om Sverige inte når Sydafrika (!)


Bilden:Lars Lagerbäck meddelade i dag att han avgår om Sverige inte når VM i Sydafrika. 

– Jag vill slippa spekulationerna, säger Lagerbäck.

Redan innan den sista VM-kvalmatchen mot Albanien är spelad meddelar Lars Lagerbäck och assisterande förbundskapten Roland Andersson att de avgår.

Beslutet är taget tillsammans med fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

– Jag har varit väldigt privilegierad som fått hålla på så här länge med de här killarna. Men jag är jäkligt besviken att vi i det här kvalet inte fått in bollen, säger Lagerbäck.

Om Sverige mot förmodan skulle ta sig till VM fortsätter duon Lagerbäck/Andersson över mästerskapet, men slutar därefter.


FAKTA:

Tränarkarriären inleddes mot slutet av 70-talet och via bland annat Arbrå och Hudiksvall kom han till herrarnas U21-landslag 1989.

Lars Lagerbäck har beskrivits som en tränare med en orubblig tro på kollektivet och strävan att behandla alla spelare lika. Trots framgångarna har han ofta kritiserats, bland annat för att inte våga tillräckligt mycket offensivt och för att begränsa individuella stjärnors utrymmne.

Men med tiden anses han ha gett lagets fixstjärnor mer frihet.

Lagerbäck anställdes av Fotbollsförbundet 1990. Tio år senare började segertåget. Han förde Sveriges herrlandslag till EM 2000, VM 2002, EM 2004, VM 2006 och EM 2008. De två första mästerskapen nåddes utan förluster och med bara fyra insläppta mål.

Men den 10 oktober 2009 bröts av allt att döma framgångssviten på Parken i Köpenhamn och en enastående karriär tog slut.



Bilden:Även Henrik Larsson sa på söndagens presskonferens att han slutar i landslaget.

 

– Jag lär inte satsa på flera mästerskap. Allt har sin tid, sa 38-årige Larsson, som har en sextonårig landslagskarriär bakom sig.

– Jag kan tänka mig en tränarkarriär, säger han till Radiosporten.

 

Källa:www.sr.se


"Homer"sänkte Washington-hjälte för Detroit


Bilden:Piteås store ishockey-ikon Tomas Holmström avgjorde Detroits hemmamatch mot Washington (3—2) i NHL-ishockeyn natten till söndagen.

Bilden:Under ett numerärt överläge för Detroit i den tredje perioden fick Holmström pucken i närheten av den högra tekningscirkeln och pricksköt in den ovanför målvakten Jose Theodores högra axel.


Då återstod mindre än sju minuter av matchen. Detroit lyckades hålla ut — mycket tack vare Chris Osgood i målet — och vinna. Osgood stod för en otroligt svettig räddning på ett skott från Mike Green med bara 20 sekunder kvar på matchuret.

 


Alexander Steen gjorde sitt första mål för säsongen, men det räckte inte när St Louis föll på hemmaplan mot Los Angeles med 1—2.

 


Mattias Öhlund passade fram till två av målen när hans Tampa Bay besegrade Carolina med 5—2 hemma.

 

Källa:www.sr.se


Blytung förlust mot Danmark-slutet för "kapten" Lagerbäck!


Bilden:Sveriges enda hopp är nu ett gäng amatörer från Malta. Zlatan som kvitterat ut betyget bäst på plan lämnar Parken som förlorare. Det är ju han inte så van vid.



"Mål! Danmark spelar bort Sverige från Sydafrika. Jakob Poulsen släcker det svenska hoppet om avancemang. Danmark tar revansch för förlusten 2007. Godnatt Sverige. En uppgiven Lasse Granqvist efter Danmarks mål."


"Det är bara att konstatera. Sverige var mållöst, läget känns hopplöst. För femte gången i kvalet misslyckades Sverige med att göra mål. Ett sånt impotent lag har inte i VM att göra.När marginalerna som räddade Sverige i Budapest nu sänkte Sverige i Köpenhamn kändes det som slutet för mycket. Slutet för Lars Lagerbäcks framgångsrika kvalsvit. Början på slutet för Lagerbäcks tid som förbundskapten. Stort tack för allt. Nu måste en ny man ta över och Lagrell måste slå en signal till Svennis" så avslutar en uppgiven Johan Esk i DN sin sportkolumn i söndagens tidning.



"Klart man tar för givet att Lagerbäck slutar nu. Inte för att ansvaret för detta kvalnederlag ligger helt på honom. Jag har bara svårt att tro att han kan ladda om. Enklaste sättet att få en nytändning är att byta tränare.

Jag är annars imponerad över hur ofta Lagerbäck lyckats komma igen och gått rakt igenom kval efter slutspelsmisslyckanden. En överlevare har nog gjort sitt den här gången.

Vilka spelare lägger av då? Svensson och Henke gör det garanterat. Mellberg? Låt oss bara hoppas att inte Zlatan får för sig att det är tråkigt att spela i det här laget." Radiosportens fotbollsbloggare Richard Henriksson: Tycker att landslaget behöver en nytändning:  › Henriksson om den svenska insatsen



VM-kval Grupp 1

10 oktober 20.00
Parken, Köpenhamn
Danmark-Sverige 1-0
1-0 Jakob Poulsen (79')


Sverige: 1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Nilsson (18 Markus Rosenberg 89'), 3 Olof Mellberg, 4 Daniel Majstorovic, 5 Behrang Safari - 6 Rasmus Elm (17 Marcus Berg 80'), 8 Anders Svensson, 9 Kim Källström, 7 Samuel Holmén (15 Sebastian Larsson 63') - 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Henrik Larsson [K].

Ersättare: 12 Eddie Gustafsson - 13 Oscar Wendt, 14 Andreas Granqvist, 16 Daniel Andersson.

På läktaren: Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Viktor Elm, Dusan Djuric, Johan Elmander. (OBS ! borde de inte vara tvärt om !! Dvs. Lustig i stället för Mikael Nilsson,Dusan Djuric istället för Anders Svensson,Johan Elmander istället för Rasmus Elm.




Danmark: 1 Thomas Sørensen - 6 Lars Jacobsen, 3 Simon Kjær, 4 Daniel Agger, 5 Michael Jacobsen - 8 Dennis Rommedahl, 2 Christian Poulsen, 10 Martin Jørgensen (17 Michael Silberbauer 46'), 7 Jakob Poulsen, 9 Jon Dahl Tomasson (K), 11 Nicklas Bendtner.
På bänken:
12 William Kvist - 13 Anders Møller Christensen, 14 Daniel Jensen, 15 Thomas Enevoldsen, 16 Stephan Andersen, , 18 Søren Larsen.


Domare: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez, Spanien. Ass.domare: Jesus Calvo Guadamuro & Roberto Alonso Fernandez, båda Spanien. Fjärdedomare: Carlos Velasco Carballo.




Portugal vann sent på lördagskvällen över Ungern. Det innebär att Sveriges enda hopp att nå VM är ett gäng amatörer från Malta.
Malta måste på onsdag ta poäng mot Portugal om Sverige ska komma tvåa i gruppen.
Strax efter halv tolv natten till söndagen stod det klart att Ungern inte orkade ge Sverige en hjälpande hand.
Hemmalaget Portugal vann lördagskvällens match mot Ungern med 3–0.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Danmark 9 6 3 0 16 4 12 21

2 Portugal 9 4 4 1 13 5 8 16

3 Sverige 9 4 3 2 9 4 5 15
4 Ungern 9 4 1 4 9 8 1 13
5 Albanien 9 1 4 4 5 9 -4 7
6 Malta 9 0 1 8 0 22 -22 1

 


Källa:www.sr.se


Robin Söderling utslagen i semifinalen i China Open



Bilden:Robin Söderling förlorade semifinalen i China Open mot nyblivne världstrean Novak Djokovic. Serben vann med 6–3, 6–3.


Det började mindre bra för Söderling som tappade sitt första servegame. I det andra gick det bättre. Svensken tog ledningen med 2–0, men Djokovic kom tillbaka och bröt sedan fram till 5–3.

Matchen var jämnare än siffrorna visar. Djokovic slog sex serve-ess och hade färre oprovocerade misstag än Söderling. Segern innebär att Djokovic går förbi Andy Murray på världsrankningen.

I finalen får Djokovic möta kroaten Marin Cilic som slog ut världstvåan Rafael Nadal med 6–1, 6–3.

 

Källa:www.sr.se


Jokern Elmander i full träning inför VM-kvalet mot Danmark

Johan Elmander – blir han en joker i VM-kvalrysaren mot Danmark? Han körde för fullt på fredagskvällen. " Han säger själv att han känner sig helt fräsch", säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.
Elmander genomförde det timslånga, sista träningspasset på Parken, till synes utan att ha några besvär av lårskadan som stoppat honom en tid.

Men att Lagerbäck skulle chansa med Elmander i svensk fotbolls viktigaste match på år och dag är knappast troligt.

Snarare vill förbundskaptenen få i gång Boltonanfallaren till onsdagens kvalavslutning mot Albanien.



Källa:TT

AIK Hockey vann - men först efter straffar


Bilden:För andra hemmamatchen i rad tappade AIK en klar ledning i allsvenskan. 3-1 i toppmötet med Bofors blev till seger med 4-3, men först efter straffar.


– Det är skönt med den extra poängen, men samtidigt går det inte att vara nöjd. Vi borde avgjort tidigare, säger Richard Gynge, som gjorde AIK:s ledningsmål och satte den avgörande straffen.

Bofors Peter Messa kvitterade till 3-3 med ett slumpskott från blålinjen när det återstod 2.14 av ordinarie tid.

Då hade Karlskogalaget kommit tillbaka i en match som såg ut att vara AIK:s med hårt tryck och 15-1 i skott efter första perioden.

Men när utdelningen inte kom, mycket på grund av duktige målvakten Micael Andersson, tog i stället Bofors över initiativet.

– Det känns som att vi blir lite ängsliga och rädda att förlora. Det utnyttjar Bofors, konstaterar Richard Gynge.

Leksand bortabesegrade Björklöven med 5-3 och är nya serieledare. AIK ligger fyra, två poäng efter men en match mindre än Leksand.Och två mindre än Malmö.


AIK-Bofors 4-3 es
Mora-Växjö Lakers 2-3
Sundsvall Hockey-VIK Västerås 2-4
Örebro-Troja/Ljungby 6-5 ef
Oskarshamn-Almtuna 2-1 es
Björklöven-Leksand 3-5
Malmö Redhawks-Borås 1-0




AKTUELL TABELL

1. Leksand 8 6(0) 0 2(1) 29 - 20 9 19
2. Bofors 8 6(1) 0 2(1) 31 - 21 10 18
3. Malmö Redhawks 9 6(1) 0 3(1) 32 - 25 7 18
4. AIK 7 6(2) 0 1(1) 26 - 14 12 17
5. Växjö 7 4(0) 0 3(1) 22 - 24 -2 13
6. Almtuna 8 4(1) 0 4(1) 19 - 17 2 12
7. Mora 8 4(0) 0 4(0) 25 - 24 1 12
8. Västerås 8 4(1) 0 4(0) 20 - 18 2 11
9. Örebro 8 4(2) 0 4(1) 29 - 35 -6 11
10. Sundsvall 7 3(1) 0 4(0) 14 - 19 -5 8
11. Troja/Ljungby 7 2(0) 0 5(1) 18 - 22 -4 7
12. Borås 7 2(0) 0 5(1) 15 - 23 -8 7
13. Oskarshamn 8 2(1) 0 6(0) 10 - 17 -7 5
14. Björklöven 8 1(0) 0 7(1) 18 - 29 -11 4



Källa:www.sr.se

Robin Söderling klar för semifinal i Peking



Bilden:En av tennisvärldens hetaste spelare just nu är svensk.
Nu är han klar för semifinal i Peking efter att ha besegrat kroaten Ivan Ljubicic i två raka set. Robin är nu klar för semifinal i ATP-turneringen i Peking och ett möte med världsfyran Novak Djokovic.


Sedan succén i Paris har han varit en av tennistourens jämnaste spelare med framgångar i såväl Grand slam- som mindre turneringar. Nu är han på god väg mot ytterligare en. Efter seger, 7–6, (7–3), 6–4 har Robin Söderling för andra veckan i rad tagit sig fram till semifinal men med en väsentlig skillnad, turneringen i Peking är betydligt större och med tuffare startfält än förra veckans i Kuala Lumpur.

Semifinalplatsen kan också bli ytterst viktig i kampen om en biljett till Masters-slutspelet, särskilt som två av hans värsta konkurrenter, Nikolaj Davydenko och spanjoren Fernando Verdasco, båda förlorade sina kvartsfinaler. Verdasco förlorade mot Novak Djokovic, Söderlings motståndare på lördag.

 

 

Källa:www.sr.se/www.chinaopen.com


"Henke"Lundqvist matchvinnare mot Washington i natt


Bilden:Henrik Lundqvist låg bakom NY Rangers bortavinst (4-3) mot Washington i NHL-omgången natten till fredag.

Bilden:Nicklas Bäckström gav sitt Washington ledningen med två mål i tredje perioden, men Rangers replik lät inte vänta på sig.

 

Marian Gaborik gjorde två mål på två minuter och Lundqvist var omutlig i målet.

Washingtons stjärnforward Alexander Ovetjkin fick se ett flertal farliga skott räddas av svensken och lämnade till slut arenan mållös.

I mötet mellan Nashville och Colorado var det Patric Hörnqvist som med sina två mål i den tredje perioden avgjorde matchen för hemmalaget (3-2).

Nicklas Lidström och Johan Franzén gjorde ett mål vardera när Detroit besegrade Chicago med 3-2.


 

Matchfakta från nattens omgång:

Nashville-Colorado 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Nashville: Patric Hörnqvist 2 (2), Jason Arnott (Hörnqvist).
Målvakt: Dan Ellis 91,7 procent.

Colorado: Kyle Quincey, Marek Svatos.
Målvakt: Craig Anderson 91,9 procent.

Publik: 14 797.

St Louis-Atlanta 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

St Louis: Keith Tkachuk, Roman Polak.
Målvakt: Chris Mason 85,7 procent.

Atlanta: Ilja Kovaltjuk 2 (Tobias Enström), Eric Boulton, Evander Kane.
Målvakt: Ondrej Pavelec 93,5 procent.

Publik: 19 150.

Tampa Bay-New Jersey 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Tampa Bay: Steven Samkos 2 (Victor Hedman), Todd Fedoruk (Hedman, Mattias Öhlund). Målvakt: Mike Smith 91,2 procent.

New Jersey: Zach Parise, Jay Pandolfo, Travis Zajac, Jamie Langenbrunner (avgörande str). Målvakt: Martin Brodeur 93,2 procent.

Publik: 17 454.

Detroit-Chicago 3-2 (0-0, 3-1, 0-1)

Detroit: Nicklas Lidström (1) (Henrik Zetterberg), Johan Franzén (1) (Tomas Holmström), Kris Draper (Jonathan Ericsson).
Målvakt: Chris Osgood 94,1 procent.

Chicago: Patrick Sharp, Kris Versteeg.
Målvakt: Cristobal Huet 87 procent.

Publik: 20 066.

Washington-NY Rangers 3-4 (1-0, 0-2, 2-2)

Washington: Nicklas Bäckström 2 (2), Alexander Semin.
Målvakt: Jose Theodore 86,2 procent.

NY Rangers: Marian Gaborik 2, Ryan Callahan, Ales Kotalik.
Målvakt: Henrik Lundqvist 89,3 procent.

Publik: 18 277.

Philadelphia-Pittsburgh 4-5 (1-2, 2-2, 1-1)

Philadelphia: Danny Briere 2, Jeff Carter 2.
Målvakt: Ray Emery 80 procent.

Pittsburgh: Jevgenij Malkin, Jordan Staal, Bill Guerin, Alex Goligoski, Tyler Kennedy.
Målvakt: Marc-Andre Fleury 88,2 procent.

Publik: 19 611.

Ottawa-NY Islanders 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Ottawa: Peter Regin, Matt Carkner, Mike Fisher (Daniel Alfredsson).
Målvakt: Pascal Leclaire 92 procent.

NY Islanders: Kyle Okposo, Matt Moulson.
Målvakt: Martin Biron 89,3 procent.

Publik: 18 075.

Buffalo-Phoenix 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Buffalo: Clarke MacArthur, Thomas Vanek.
Målvakt: Ryan Miller 95,8 procent.

Phoenix: Matthew Lombardi.
Målvakt: Jason LaBarbera 94,9 procent.

Publik: 18 690.

San Jose-Columbus 6-3 (0-1, 4-1, 2-1)

San Jose: Dany Heatley 3, Dan Boyle (Douglas Murray), Marc-Edouard Vlasic, Devin Setoguchi. Målvakt: Jevgenij Nabokov 88,9 procent.

Columbus: Rick Nash (Kristian Huselius), Jason Chimera, Rafi Torres.
Målvakt: Steve Mason 75 procent, Mathieu Garon 87,5 procent.

Edmonton-Calgary 3-4 (2-0, 0-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Edmonton: Ethan Moreau, Lubomir Visnovsky, Ales Hemsky.
Målvakt: Nikolaj Chabibulin 89,3 procent.

Calgary: Daymond Langkow, Nigel Dawes (Staffan Kronwall), Rene Bourque, Olli Jokinen (avgörande str).
Målvakt: Miikka Kiprusoff 89,3 procent.

Publik: 16 839.

Boston-Anaheim 1-6 (1-0, 0-3, 0-3)

Boston: Marco Sturm.
Målvakt: Tim Thomas 80 procent.

Anaheim: Teemu Selänne 2, Corey Perry 2, Jevgenij Artjuchin, Bobby Ryan.
Målvakt: Jonas Hiller 97,1 procent.

Publik: 16 158.

Los Angeles-Minnesota 6-3 (3-0, 1-2, 2-1)

Los Angeles: Ryan Smyth 2, Justin Williams, Anze Kopitar, Michal Handzus, Teddy Purcell. Målvakt: Jonathan Quick 86,2 procent.

Minnesota: Martin Havlat, Nick Schultz, Kim Johnsson (1).
Målvakt: Josh Harding 73,9 procent.

 

 

Källa:www.sr.se/http://espn.go.com/nhl/


Zlatan bäst-så här ser Nordic All Star-laget ut

Zlatan Ibrahimovic är bäst. Det är nordiska fotbollsjournalister rörande överens om, visar en enkät som Göteborgs-Posten låtit göra.
Sjutton journalister från Nordens fem länder har fått välja sina fem nordiska favoritspelare och Zlatan Ibrahimovic vann på knockout.
Han toppade samtligas listor utom en.

Så här såg Nordic All Star-laget ut i en 4—3—3-uppställning, om journalisterna finge bestämma:

Jussi Jääskeläinen, Finland—Olof Mellberg, Sverige, Daniel Agger, Danmark, Sami Hyypiä, Finland, John Arne Riise, Norge—Eidur Gudjohnsen, Island, Christian Poulsen, Danmark, Kim Källström, Sverige—Nicklas Bendtner, Danmark, Zlatan Ibrahimovic, John Carew, Norge.


Källa:www.gp.se

Sammanlagt 105 000 kronor i böter för Hammarby


Bilden:Böter på 80 000 kronor. Så lyder disciplinnämndens dom efter att ha behandlat anmälningarna mot Hammarby i samband med hemmamatchen mot GAIS och bortamötet med Malmö FF.


De uppgifter som förekommit i media att Hammarby skulle få spela en match inför tomma läktare stämmer alltså inte. Dessutom får Hammarby böta 25 000 för användandet av pyroteknik på Hammarbys läktarsektion i bortamötet med IFK Göteborg. Så totalt 105 000 sek får "bajen" punga ut med....


P.s. Gais klarar sig utan straff för misstaget med Wandersons uppehållstillstånd.



Källa:www.hammarbyfotboll.se

Tvillingarna Sedin ledde Vancouver till storseger


Bilden:Med sina sju poäng ordnade Daniel och Henrik Sedin på egen hand 7—1-segern mot Montreal i NHL-ishockeyn natten till torsdagen. Segern var svensklagets första för säsongen.


- Otrolig viktig seger för oss efter de tre inledande förlusterna, säger Henrik Sedin till Expressen på nätet.

Henrik Sedin svarade för två mål och två assist, tvillingbrorsan Daniel för tre målpass.

Båda målen kom på backhandskott.

- Vid det första hade jag öppen bur och på andra målet trodde målvakten att jag skulle passa, så jag hade lätt att få upp pucken, säger Henrik Sedin.

Han leder lagets poängliga efter tre mål och tre assist på fyra matcher. Daniel Sedin har passat till fyra mål så här långt på säsongen.Förutom Henrik Sedin gjorde det senaste svensknyförvärvet Mikael Samuelsson mål. Han prickade in 6—1 med ett backhandskott i slutet av matchen.



Matchfakta, NHL.

Vancouver-Montreal 7-1 (3-0, 2-1, 2-0)

Vancouver: Henrik Sedin 2 (3) (Daniel Sedin 1), Mikael Samuelsson 1 (2), Ryan Kesler (Alexander Edler), Mason Raymond, Steve Bernier (Daniel Sedin, Henrik Sedin), Alexandre Burrows (Daniel Sedin).
Målvakt: Roberto Luongo 96,4 procent.

Montreal: Andrei Kastsitsyn.
Målvakter: Carey Price 78,1 procent, Jaroslav Halak 100,0 procent.

Publik: 18 810.

 

Källa:www.sr.se



Kanonstart för Bofors i hockeyallsvenskan


Bilden:Bofors är säsongens stora överraskning i hockeyallsvenskan. Hemma mot Malmö kom femte segern (5-3) på de första sju matcherna.


Segern gör också att laget går upp i serieledning, en poäng före Leksand som knappt besegrade Oskarshamn (2-1) efter dåligt spel och ytterligare en före AIK. I onsdagens match vände Bofors 2-3-underläge till vinst genom tre raka mål i tredje perioden. Säsongens stora besvikelse hittills är samtidigt Västerås som hemma mot Mora noterade säsongens tredje raka hemmaförlust (1-3).



AKTUELL TABELL

1. Bofors 7 6(1) 0 1(0) 28 - 17 11 17
2. Leksand 7 5(0) 0 2(1) 24 - 17 7 16
3. AIK 6 5(1) 0 1(1) 22 - 11 11 15
4. Malmö Redhawks 8 5(1) 0 3(1) 31 - 25 6 15
5. Mora 7 4(0) 0 3(0) 23 - 21 2 12
6. Almtuna 7 4(1) 0 3(0) 18 - 15 3 11
7. Växjö 6 3(0) 0 3(1) 19 - 22 -3 10
8. Örebro 7 3(1) 0 4(1) 23 - 30 -7 9
9. Västerås 7 3(1) 0 4(0) 16 - 16 0 8
10. Sundsvall 6 3(1) 0 3(0) 12 - 15 -3 8
11. Borås 6 2(0) 0 4(1) 15 - 22 -7 7
12. Troja/Ljungby 6 2(0) 0 4(0) 13 - 16 -3 6
13. Björklöven 7 1(0) 0 6(1) 15 - 24 -9 4
14. Oskarshamn 7 1(0) 0 6(0) 8 - 16 -8 3



Källa:www.sr.se

Elmander oväntad tillbaka i landslaget inför VM-kvalet


Bilden:Landslaget får högst oväntat förstärkning inför ödesmatchen mot Danmark. Sent på onsdagskvällen kom beskedet — Johan Elmander ansluter till landslaget.

En lårskada såg ut att hålla Johan Elmander borta från de två avslutande VM-kvalmatcherna mot Danmark respektive Albanien. Förbundskapten Lars Lagerbäck har dock valt att hålla dörren öppen in i det sista. På torsdagen gav det utdelning.

"Bedömningen är nu att han är återställd och kan gå i fotbollsträning på fredag. Det är givetvis positivt att vi kan få in Johan till truppen inför de två avslutande kvalmatcherna", säger Lars Lagerbäck i ett pressmeddelande.

Elmander har rehabiliteringstränat i Bolton och successivt kunnat öka belastningen.

Svenskarna tränar på torsdagen på Råsunda men Elmander ansluter till laget först i Köpenhamn på fredag och ska enligt landslaget kunna delta i fredagskvällens träning på matcharenan Parken.

 

Källa:TT


Hamrén kan få erbjudande om förbundskaptensjobb


Bilden:Norska mästarklubben Rosenborg vill förlänga kontraktet med svenske tränare Erik Hamrén – och det så fort som möjligt. Det främsta skälet: Klubben är rädd för att Hamrén kan komma att få ett erbjudande som svensk förbundskapten.

- Jag förstår att Erik Hamrén är väldigt aktuell. Vi ska förhandla direkt efter helgen och det ska vara något väldigt konkret som vi kommer med, säger Rosenborgs sportchef Erik Hoftun till tidningen VG.

Hamrén uppger för VG att han är smickrad att bli nämnd som Lars Lagerbäcks eventuelle efterträdare men säger också att "innan det kommer något konkret är det inte en fråga".

 

Källa:www.vg.se


Zlatan,Kim och Samuel med på träningen igen

Zlatan Ibrahimovics svullna fot, Kim Källströms ömmande knä och Samuel Holméns krånglande vad hindrade ingen av dem att delta i dagens träningspass. "Alla tränade i 90 minuter. Inga problem", säger Lars Lagerbäck.

Källa:www.sr.se

Tommy Jacobson tillfrågad om att ta över Djurgården


Bilden:Profiler inom den allsvenska jumboklubben Djurgården hoppas kunna lösa den sportsliga och ekonomiska krisen genom att byta ordförande. Storfinansiären Tommy Jacobson är tillfrågad att ta över.

Bilden:U21-landslaget har fått två återbud inför kvalmatchen mot Kazakstan, en av dessa platser tas av Djurgårdens Sebastian Rajalakso.


Dan Svanell och Ronald Åman tog kontakt med Jacobson, som just nu är ordförande i klubbens riskkapitalbolag DFAB. Jacobson ställde sig positiv till att ta över som ordförande, efter att ha gjort en analys av vilka problem som han ansåg måste prioriteras.

- Det blev ganska snabbt klart att dessa områden är ekonomi på kort och lång sikt, och upprätta en långsiktig sportslig plan och sportslig organisation som vi ska följa, säger Jacobson till Expressen.

Jacobson vill ha med sig den förre sportchefen Ingvar "Putte" Carlsson som sportslig ansvarig, och säger sig ha fått ett positivt besked från denne.

Enligt Expressen kommer Djurgården att hålla ett extra styrelsemöte de närmaste dagarna för att ta beslut i frågan. Det är sedan upp till ett extra medlemsmöte att besluta om att genomföra ordförandebytet.



Källa:www.expressen.se

Daniel Alfredssons Ottawa överlistade "Monstret"


Bilden:Nyblivne NHL-målvakten Jonas Gustavsson gjorde i natt sin första match från start när hans Toronto fick se sig besegrade av Ottawa med 1—2 på hemmaplan. Den förre Färjestadspelaren motade 26 skott.


Bilden:Daniel Alfredssons straffmål i den andra perioden blev matchavgörande.



Toronto-Ottawa 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)
Toronto: Matt Stajan. Målvakt: Jonas Gustavsson 92,9 procent. Ottawa: Daniel Alfredsson (2), Shean Donovan. Målvakt: Pascal Leclaire 96,3 procent.
Publik: 18 830.



Källa:http://mapleleafs.nhl.com

Före detta AIK:are klev fram för Djurgården


Bilden:Två före detta AIK-spelare klev fram och ordnade Djurgårdens första hemmaseger för säsongen. Backen David Printz satte segermålet och målvakten Gustaf Wesslau storspelade när Djurgården besegrade favorittippade Linköping med 2–1 på Hovet.


–Skönt att vi äntligen fick vinna en hemmamatch inför vår fantastiska publik, tyckte målvakten Wesslau.
Gustaf Wesslau och David Printz har spelat juniorhockey tillsammans i AIK.
–Sedan skildes våra vägar. Nu har vi återförenats i Djurgården. Så är det i Stockholmsishockeyn, säger Wesslau.



Djurgården-Linköping 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (8.21) Michael Holmqvist (Marcus Nilson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (14.40) Nicklas Hävelid (Tony Mårtensson, Sebastian Karlsson), 2-1 (17.18) David Printz (Nichlas Falk, Marcus Nilson).

Skott: 23-36 (12-10, 4-10, 7-16).
Utvisningar Djurgården: 5x2.
Utvisningar Linköping: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 6 011.

 

AKTUELL TABELL

1. HV 71 6 5(0) 0 1(0) 27 - 17 10 15
2. Färjestad 6 5(0) 0 1(0) 16 - 11 5 15
3. Djurgården 6 3(0) 1 2(1) 20 - 16 4 11
4. Luleå 6 3(0) 0 3(0) 19 - 13 6 9
5. Skellefteå 6 3(0) 0 3(0) 15 - 15 0 9
6. Frölunda 6 3(0) 0 3(0) 14 - 20 -6 9
7. Rögle 6 3(1) 0 3(0) 14 - 14 0 8
8. Södertälje 6 2(0) 0 4(1) 13 - 18 -5 7
9. Brynäs 6 1(0) 3 2(0) 10 - 11 -1 6
10. Modo 6 2(1) 1 3(0) 12 - 16 -4 6
11. Linköping 6 2(0) 0 4(0) 11 - 16 -5 6
12. Timrå 6 1(0) 1 4(0) 13 - 17 -4 4


Källa:www.sr.se

Zlatan Ibrahimovic: "Jag förväntar mig ett mirakel"

Bilden:På den efterföljande presskonferensen var det givetvis Zlatan Ibrahimovic själv som tilldrog sig den största uppmärksamheten från de samlade medierna.

 

– Vi ser fram emot matchen och det känns som ett avgörande. Det känns stort. Som ett derby. Svenskarna mot danskarna. Det blir trevligt, säger Zlatan.

Hur känner du inför att alla förväntar sig mirakel från dig?
– Jag hoppas att alla förväntar sig det. Jag färväntar mig själv mirakel. Varje gång jag kommer ut på planen vill jag göra mitt bästa och ge glädje till de på och utanför planen.

 

Källa:www.sr.se



Burlins säsong över-avslitet främre korsband


Bilden:Djurgården får det ännu tuffare att klara sig kvar i Allsvenskan. Den knäskada mittfältaren Dan Burlin (t.h) fick mot Trelleborg i lördags är ett avslitet främre korsband och han missar därmed de återstående fyra matcherna.


- Det känns givetvis oerhört tungt, jag tycker personligen att det gått bra på slutet och så händer det här. Det blev en trist avslutning på säsongen i dubbel bemärkelse med en dålig match och en korsbandsskada, menar Dan.
Dan Burlin har kontrakt med Djurgården under säsongen 2009.

Källa:www.dif.se

Jerebko i matchstraff i premiären mot Miami Heat


Bilden:Jonas Jerebko spelade natten till tisdag, svensk tid, sin första match för Detroit Pistons. Det blev en händelserik debut som förste svensk i NBA.


Med fem minuter kvar av den fjärde perioden i försäsongsmatchen mot Miami Heat hamnade Jerebko i gruff med Heats Jamaal Magloire. Båda bedömdes ha slagit till varandra när de föll ihop på golvet och båda fick matchstraff.

– Det är en ful spelare. Han kanske trodde att jag skulle backa för att jag är rookie, men jag backar inte, säger den 22-årige svensken till Expressen.

Men Jerebko utmärkte sig också med en dunk och fick spela 11 minuter och 45 sekunder. Detroit vann matchen med 87-83.

 

Källa:http://www.nba.com/pistons/index_main.html


AIK föll mot Västerås hemma på Hovet efter straffar


Bilden:Surt, AIK – men ni leder serien. Efter fem raka segrar sprack AIK:s fina segersvit i Hockeyallsvenskan. Men vad gör det. AIK gick ändå upp i serieledningen efter 4–3-förlusten efter straffar mot VIK Västerås.

Bilden:VIK straffade AIK på Hovet. Här är det Victor Ahlström som bränner sin straff.


AIK håller förlustnollan intakt och tog tillbaka serieledningen men fick bara med sig en poäng mot VIK Västerås. 2-0-ledning efter första perioden och 3-2 en bit in i tredje blev 3-3. VIK avgjorde sedan på straffar. Dick Tärnström, Mattias Beck och Patrik Bergström svarade för fullträffarna. I straffläggningen missade AIK samtligatre straffar. Henrik Eriksson blev matchvinnare för VIK genom att sätta sin och ordna bonuspoängen.



AKTUELL TABELL

1. AIK 6 5(1) 0 1(1) 22 - 11 11 15
2. Malmö Redhawks 7 5(1) 0 2(1) 28 - 20 8 15
3. Bofors 6 5(1) 0 1(0) 23 - 14 9 14
4. Leksand 6 4(0) 0 2(1) 22 - 16 6 13
5. Almtuna 6 4(1) 0 2(0) 16 - 12 4 11
6. Växjö 6 3(0) 0 3(1) 19 - 22 -3 10
7. Mora 6 3(0) 0 3(0) 20 - 20 0 9
8. Sundsvall 6 3(0) 0 3(0) 12 - 15 -3 9
9. Västerås 6 3(1) 0 3(0) 15 - 13 2 8
10. Borås 6 2(0) 0 4(1) 15 - 22 -7 7
11. Troja/Ljungby 6 2(0) 0 4(0) 13 - 16 -3 6
12. Örebro 6 2(1) 0 4(0) 20 - 28 -8 5
13. Björklöven 7 1(0) 0 6(1) 15 - 24 -9 4
14. Oskarshamn 6 1(0) 0 5(0) 7 - 14 -7 3


Källa:www.sr.se

Mål i slutminuten räddade Sundsvall mot Syrianska


Bild:Gif Sundsvall förhoppningar om allsvenskt spel nästa säsong lever i högsta grad. Det efter en dramatisk vändning hemma mot Syrianska. 1—2-underläge blev till slut 3—2-seger efter mål på övertid av Jonas Wallerstedt.


AKTUELL TABELL
1. Mjällby 27 18 8 1 57 - 14 43 62
2. Åtvidaberg 27 14 6 7 46 - 35 11 48
3. GIF Sundsvall 27 13 8 6 51 - 38 13 47
4. Assyriska 27 14 4 9 38 - 33 5 46
5. Syrianska FC 27 12 5 10 44 - 37 7 41
6. Falkenberg 26 13 2 11 39 - 33 6 41
7. Ängelholm 27 12 5 10 40 - 39 1 41
8. Landskrona 26 11 4 11 42 - 35 7 37
9. Ljungskile 27 9 6 12 41 - 42 -1 33
10. Jönköping 27 9 5 13 39 - 49 -10 32
11. Qviding 27 7 8 12 30 - 42 -12 29
12. Väsby United 27 7 8 12 25 - 37 -12 29
13. Norrköping 27 6 10 11 40 - 41 -1 28
14. Sirius 27 7 7 13 33 - 48 -15 28
15. FC Trollhättan 27 7 7 13 27 - 42 -15 28
16. Vasalund 27 7 5 15 32 - 59 -27 26

Göteborg hakade på AIK-Selakovic matchvinnare i 94:e min


Bilden:I den 94:e minuten avgjorde Stefan Selakovic derbyt mot Gais. Han stötte in sitt andra mål och därmed hakar Göteborg på AIK i kampen om SM-guldet.

AIK:s kryss mot Elfsborg under söndagskvällen gav Göteborg chansen att haka på ordentligt i kampen om SM-guldet. Men Blåvitt såg inte ut att ta till vara på öppningen. Det heta och täta derbyt mot Gais inför 17 947 åskådare var på väg att sluta 1—1. Då slog Stefan Selakovic till. Han som mest ägnat sig åt att spela fram sina lagkamrater under året. "Sella" vräkte sig fram och stötte in 2—1 framför utrusande Dime Jankulovski i Gais mål.



Bilden: I den 87:e minuten fick publiken på Gamla Ullevi se ett bekant ansikte hoppa in i den blåvita tröjan med nummer 38, efter IFK-veteranens ålder, vid ställningen 1-1. 


Det blev inte många bollkontakter för Niclas Alexandersson, men trots allt var han med om forceringen fram till segermålet.

- Det brukar vara svårt att hoppa in. Men det var kul att få spela några minuter och också kul att få vara på plan när vi avgör, säger Alexandersson till TT.


 

IFK Göteborg-Gais 2-1 (1-0)

1-0 Stefan Selakovic (37), 1-1 Eyjolfur Hedinsson (55), 2-1 Stefan Selakovic (90).

Varningar, IFK Göteborg: Niklas Bärkroth, Jakob Johansson. Gais: Johan Mårtensson, Kenneth Gustafsson.
Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.
Publik: 17 947.

 

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 26 15 6 5 30 - 17 13 51
2. IFK Göteborg 26 15 5 6 46 - 20 26 50
3. Elfsborg 26 13 8 5 39 - 32 7 47
4. Kalmar 26 13 6 7 45 - 30 15 45
5. Helsingborg 26 13 3 10 38 - 32 6 42
6. Malmö FF 26 11 8 7 34 - 17 17 41
7. Häcken 26 11 7 8 39 - 28 11 40
8. Örebro 26 11 7 8 29 - 26 3 40
9. Trelleborg 26 10 7 9 35 - 28 7 37
10. Gefle 26 9 7 10 24 - 34 -10 34
11. Gais 26 7 9 10 35 - 33 2 30
12. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
13. Brommapojkarna 26 7 6 13 27 - 42 -15 27
14. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
15. Örgryte 26 5 5 16 20 - 44 -24 20
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20

 

Källa:www.sr.se


Hammarbys ordförande hoppar av efter hot


Bilden:Den hotfulla situationen kring Hammarby Fotboll har blivit för mycket för Staffan Thorsell. I ett öppet brev på måndagen meddelar han att han avgår.


"De hotelser, tillmälen och rop på 'dödsstraff' som når mig är kanske inte bokstavligt menade men jag kan inte blunda för dem", skriver Thorsell.

Hoten som Thorsells fått ska ha kommit efter att han i ett annat öppet brev, för en vecka sedan, kallade bråkstakar i supporterskaran för ”falska fans”.

Thorsell hann bara vara ordförande i tre månader.

 

Källa:www.hammarbyfotboll.se


16-åring yngste målskytten i Spanien


Bilden:
Den 30 August 30, 2009 var den riktiga debuten för Iker Munianin i öppningsmatchen i den spanska ligan i 1-0 matchen mot RCD Espanyol.


Den 16-årige Athletico Bilbao-anfallaren Iker Muniain blev den yngste hittills att göra mål i la Liga, spanska förstaligan i fotboll.
Muniain, som fyller 17 år i december, gjorde ett inhopp i söndagens match mot Valladolid och gjorde 2—2-kvitteringen i den 77:e minuten.


Fakta
:

Real Madrid halkar efter Barcelona-förlust mot Sevilla



Bilden:I stället kom kvitteringen för Real Madrid i den 49:e minuten när Pepe nickade in en frispark. Men Reals glädje blev inte långvarig, 18 minuter senare tog Sevilla tillbaka ledningen när Renato (bilden) helt omarkerad kunde nicka in bollen och fastställa slutresultatet. Så här glad blev han då.


Real Madrid halkar efter serieledande Barcelona i den spanska fotbollsligan. 1—2-förlusten mot trean Sevilla innebär att laget ligger kvar på andra plats, tre poäng efter Zlatan Ibrahimovics klubb.
Real kom till Sevilla med en färsk Champions league-seger i bagaget, men utan tvåmålsskytten mot Marseille — skadade Cristiano Ronaldo. Men det var hemmalaget som hade de farligaste målchanserna i första halvlek och som också gjorde 1—0 genom Jesus Navas. Hade det inte varit för Real-målvakten Iker Casillas två jätteräddningar i slutet av första och i början av andra halvlek hade Sevilla kunnat öka på ledningen med både ett och två mål.


Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 FC Barcelona 6 6 0 0 17 3 14 18
2 Real Madrid 6 5 0 1 17 4 13 15

3 Sevilla 6 5 0 1 14 4 10 15
4 Deportivo La Coruña 6 4 0 2 10 6 4 12

5 Valencia 6 3 2 1 12 9 3 11
6 Mallorca 6 3 1 2 11 7 4 10

7 Athletic Bilbao 6 3 1 2 7 9 -2 10
8 Getafe 6 3 0 3 9 9 0 9
9 Sporting Gijón 6 2 2 2 8 8 0 8
10 Espanyol 6 2 2 2 5 7 -2 8
11 Zaragoza 6 2 1 3 8 9 -1 7
12 Osasuna 6 2 1 3 6 8 -2 7
13 Almería 6 1 3 2 5 6 -1 6
14 Atlético Madrid 6 1 3 2 9 14 -5 6
15 Tenerife 6 2 0 4 3 10 -7 6
16 Valladolid 6 1 2 3 7 12 -5 5
17 Racing Santander 6 1 2 3 7 13 -6 5

18 Málaga 6 1 1 4 6 8 -2 4
19 Villarreal 6 0 3 3 4 8 -4 3
20 Xerez 6 0 2 4 1 12 -11 2

AIK behåller guldgreppet efter 0-0 mot Elfsborg


Bilden:AIK:s nya "brasse" Flavio är framme och oroar Elfsborgsförsvaret.AIK behåller greppet om SM-guldet.Solnalaget klarade 0-0 på Borås Arena.För Elfsborg ser det betydligt tyngre ut.


Det stod så mycket på spel. För Elfsborg var det lite vinna eller försvinna från guldstriden. AIK kunde däremot med en seger ta ett allt hårdare grepp om Lennart Johanssons pokal. Inte konstigt då att matchen främst handlade om kamp och bjöd på få heta målchanser. Närmast att spräcka nollan var ändå hemmalaget. Med tanke på matchbilden och spel på bortaplan lär AIK vara nöjt med en pinne. Krysset innebär också att AIK fortsatt har fyra poäng till godo på Elfsborg med bara fyra omgångar kvar av årets allsvenska.

Däremot öppnar resultatet upp för jagande IFK Göteborg. Blåvitt som på måndagskvällen ställs mot ett formstarkt Gais. Guldstriden lever med andra ord i allra högsta grad. Även om AIK tog ett litet steg närmare det åtråvärda SM-guldet i ett kylslaget och regnigt Borås.

 

 

Elfsborg-AIK 0-0 (0-0)

Varningar, Elfsborg: Martin Ericsson, Martin Andersson, James Keene. AIK: Dulee Johnson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.

Publik: 12 917.

 

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 26 15 6 5 30 - 17 13 51
2. IFK Göteborg 25 14 5 6 44 - 19 25 47
3. Elfsborg 26 13 8 5 39 - 32 7 47
4. Kalmar 26 13 6 7 45 - 30 15 45
5. Helsingborg 26 13 3 10 38 - 32 6 42
6. Malmö FF 26 11 8 7 34 - 17 17 41
7. Häcken 26 11 7 8 39 - 28 11 40
8. Örebro 26 11 7 8 29 - 26 3 40
9. Trelleborg 26 10 7 9 35 - 28 7 37
10. Gefle 26 9 7 10 24 - 34 -10 34
11. Gais 25 7 9 9 34 - 31 3 30
12. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
13. Brommapojkarna 26 7 6 13 27 - 42 -15 27
14. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
15. Örgryte 26 5 5 16 20 - 44 -24 20
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20

 

 

Källa:www.aikfotboll.se


Helg sköt Hammarby till seger mot Brommapojkarna



Bilden:Simon Helgs praktträff gav Hammarby 1-0 i derbyt mot Brommapojkarna - och lite andrum i fotbollsallsvenskans bottenstrid.


Krisen finns fortfarande kvar, men nu är Hammarby i alla fall på kvalplats. Det är två poäng ned till Djurgården och Örgryte, och upp till BP på rätt sida kvalstrecket fattas fem poäng. Fyra omgångar återstår.

I nästa match mot Halmstad får Hammarby klara sig utan mittbacken Igor Armas som är avstängd efter en varning mot BP.

 

Hammarby-BP 1-0 (1-0)

1-0 Simon Helg (45).

Varningar, Hammarby: Igor Armas. Brommapojkarna: Imad Chhadeh.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 7 360.

 

 

Larsson gjorde alla målen mot Örebro

Malmö FF:s Daniel Larsson var planens gigant och gjorde hattrick när laget besegrade Örebro SK med 3—0 på bortaplan. Det blev MFF:s femte raka seger i fotbollsallsvenskan.



Örebro-Malmö FF 0-3 (0-0)

0-1 Daniel Larsson (52), 0-2 Daniel Larsson (59), 0-3 Daniel Larsson (90).

Varningar Örebro: Magnus Wikström.
Varningar Malmö FF: Gabriel.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 7 157.

 

 

"Henke" fixade trepoängaren mot Häcken.

Kommande lördag i Parken kan han spela sin 106:e landskamp. På söndagen spelade Henrik Larsson sin 113:e allsvenska match när Helsingborg slog Häcken med 1-0 (0-0). Framspelad av Réne Makondele och Marcus Lantz rullade Larsson säkert in bollen vid bortre stolpen.

 

Helsingborg-Häcken 1-0 (0-0)

1-0 Henrik Larsson (87).

Varningar Helsingborg: Marcus Nilsson, Marcus Lantz.
Varningar Häcken: Mattias Östberg, Marcus Jarlegren .

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 5 025.

 


Westlins tidiga mål sänkte Halmstad

Efter fem raka förluster utan ett enda mål framåt besegrades Halmstad med 1-0 hemma på Strömvallen.

Blott 2 338 åskådare fanns på plats i höstkylan för att bevittna två lag på ganska säker mark i tabellen.

 

Gefle-Halmstad 1-0 (1-0)

1-0 Daniel Westlin (2).

Varningar, Gefle: Daniel Theorin. Halmstad.

Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.

Publik: 2 338.

AKTUELL TABELL

1. AIK 25 15 5 5 30 - 17 13 50
2. IFK Göteborg 25 14 5 6 44 - 19 25 47
3. Elfsborg 25 13 7 5 39 - 32 7 46
4. Kalmar 26 13 6 7 45 - 30 15 45
5. Helsingborg 26 13 3 10 38 - 32 6 42
6. Malmö FF 26 11 8 7 34 - 17 17 41
7. Häcken 26 11 7 8 39 - 28 11 40
8. Örebro 26 11 7 8 29 - 26 3 40
9. Trelleborg 26 10 7 9 35 - 28 7 37
10. Gefle 26 9 7 10 24 - 34 -10 34
11. Gais 25 7 9 9 34 - 31 3 30
12. Halmstad 26 7 7 12 24 - 36 -12 28
13. Brommapojkarna 26 7 6 13 27 - 42 -15 27
14. Hammarby 26 6 4 16 19 - 36 -17 22
15. Örgryte 26 5 5 16 20 - 44 -24 20
16. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20



Källa:www.sr.se






Två nya poäng av Bäckström-Henke hyllad av publiken


Bilden:Nicklas Bäckström noterades för två assist när hans Washington hemmaslog Toronto med 6—4, i NHL-ishockeyn i natt. Henrik Lundqvists New York Rangers vann mot Ottawa efter premiärförlusten, och Lundqvist hyllades av publiken.


Källa:www.sr.se

Zlatan mållös när Barca vann mot Almeria med 1-0


Bilden:Ibrahimovic var ändå lite inblandad i matchens enda mål. Han sökte sig ut på kanten och spelade till Maxwell som i sin tur hittade Pedro inne i straffområdet. Pedro vände blixtsnabbt och skickade in 1-0 med ett snyggt skott efter en halvtimmes spel.


Zlatan Ibrahimovic firade sin 28:e födelsedag med seger. Barcelona slog Almeria med 1-0. Men svenskens fem matcher långa målsvit i ligan tog slut.

Efter nätkänning i de fem första ligamatcherna fick Zlatan Ibrahimovic gå mållös av planen i sin sjätte match i den spanska fotbollsligan.

Den svenske stjärnan svarade för ett tjusigt dribblingsnummer längs med kortlinjen som borde ha gett 1-0 i inledningen av första halvlek, men Zlatans fina förarbete slutade bara med dubbla stolpträffar.

Ibrahimovic fick sin bästa chans att hamna i målprotokollet med knappa kvarten kvar, men Almerias målvakt Diego Alves var snabbt nere vid sin stolpe och styrde undan ett välplacerat skott från svensken.


Henok Goitom fanns inte med i Almerias matchtrupp. Zlatan Ibrahimovic kan nu börja ladda för Sveriges VM-kvalmatcher mot Danmark och Albanien.



Barcelona-Almeria 1-0 (1-0)
1-0 Pedro Rodriguez (31).

Publik: 88 830.


 

Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 FC Barcelona 6 6 0 0 17 3 14 18
2 Real Madrid 5 5 0 0 16 2 14 15

3 Sevilla 5 4 0 1 12 3 9 12
4 Deportivo La Coruña 6 4 0 2 10 6 4 12

5 Mallorca 5 3 1 1 10 3 7 10
6 Athletic Bilbao 5 3 0 2 5 7 -2 9

7 Valencia 5 2 2 1 11 9 2 8
8 Zaragoza 6 2 1 3 8 9 -1 7
9 Osasuna 5 2 1 2 5 6 -1 7
10 Espanyol 5 2 1 2 5 7 -2 7
11 Getafe 5 2 0 3 7 8 -1 6
12 Almería 6 1 3 2 5 6 -1 6
13 Atlético Madrid 6 1 3 2 9 14 -5 6
14 Tenerife 6 2 0 4 3 10 -7 6
15 Sporting Gijón 5 1 2 2 4 7 -3 5
16 Racing Santander 5 1 2 2 7 12 -5 5
17 Valladolid 5 1 1 3 5 10 -5 4

18 Málaga 5 1 0 4 5 7 -2 3
19 Villarreal 5 0 2 3 4 8 -4 2
20 Xerez 5 0 1 4 0 11 -11 1

 

Källa:www.sr.se


St Louis vann igen över Detroit Red Wings


Bilden: Och bara 13 sekunder senare - direkt efter nedsläpp - kom sedan St Louis-svensken Patrik Berglund fri och siktade på precis samma ställe, 3-4 till laget från ölstaden vid Mississippi.

Bilden:Störst jubel i Globen fick dock varken spelarna i Detroit eller St Louis utan en nybliven hockeypensionär. Mats Sundin släppte pucken i lördagskvällens match och publiken stod upp och klappade händerna. Smart av arrangörerna och en fin hyllning av en av svensk hockeys bästa spelare genom tiderna.


Detroit började dock bra. Tomas Holmström gjorde 1-0 efter bara 31 sekunder. 2.08 in i perioden ökade sedan Dan Cleary på till 2-0, assisterad av bland andra Henrik Zetterström.

Sedan gjorde St Louis två mål. Först 2-1 av Keith Tkachuk i slutet av första perioden och tidigt i andra perioden gjorde Andy McDonald 2-2.

Men sen kom Detroit igen och Niklas Kronwall gjorde 3-2 efter Henrik Zetterströms andra assist för kvällen. Något senare, 13.24 in i andra perioden, vände dock matchen igen. St Louis Brad Boyes gjorde 3-3 med ett handledsskott som smet mellan benen på James Howard.

Och bara 13 sekunder senare - direkt efter nedsläpp - kom sedan St Louis-svensken Patrik Berglund fri och siktade på precis samma ställe, 3-4 till laget från ölstaden vid Mississippi.

De 13 sekunderna blev ödesdigra och matchavgörande för Detroit när sedan Tkachuk definitivt avgjorde i tredje perioden efter mål i numerärt överläge.

 


Lördagens NHL-matcher:

 

St Louis-Detroit 3-5((1-2, 3-1, 1-0))

St Louis: Keith Tkachuk 2, Andy McDonald, Brad Boyes, Patrik Berglund (1). Målvakt: Ty Conklin 90,6 procent. Detroit: Tomas Holmström (1) (Johan Franzén), Dan Cleary (Henrik Zetterberg), Niklas Kronwall (1) (Zetterberg). Målvakt: Jimmy Howard 84,4 procent.

Publik: 13 850. (Stockholm)

 

 

Colorado-Vancouver 3-0((1-0, 1-0, 1-0))

Colorado: Wojtek Wolski, Paul Stastny, Darcy Tucker. Målvakt: Craig Anderson: 100 procent. Vancouver: Målvakt: Roberto Luongo: 88,9 procent.

Publik: 13 416.

 

 

Florida-Chicago 0-4((0-1, 0-2, 0-1))

Florida: Målvakt: Tomas Vokoun 87,9 procent. Chicago: Brian Campbell, Patrick Kane, Patrick Sharp, Dustin Byfuglien. Målvakt: Antti Niemi 100 procent.

Publik: 11 526. (Helsingfors)

 

 

Carolina-Philadelphia 0-2((0-0, 0-2, 0-0))

Carolina: Målvakt: Cam Ward 92,6 procent. Philadelphia: Jeff Carter, Mike Richards. Målvakt: Ray Emery 100 procent.

Publik: 18 680.

 

 

Pittsburgh-NY Rangers 3-2((1-1, 2-0, 0-1))

Pittsburgh: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby, Tyler Kennedy. Målvakt: Marc-Andre Fluery 92,6 procent. NY Rangers: Chris Drury, Marian Gaborik. Målvakt: Henrik Lundqvist 90,3 procent.

Publik: 17 132.

 

Källa:www.sr.se


Öis upp på kvalplats-petade ner DIF och Hammarby


Bilden:Alvaro Santos blev ÖIS matchvinnare med sina två mål.Örgryte vann med 4—2 mot Kalmar och fick nytt hopp i bottenstriden, medan Kalmars hopp om SM-guld kan ha släckts på Gamla Ullevi.

Kalmars första halvlek var inte bra. Tränaren Nanne Bergstrand svarade med att göra två byten i paus och ändra en darrig 4-3-3-uppställning till 4-4-2.

Efter en kvarts spel kom utdelningen, då inhopparen Jimmie Augustsson reducerade under en Kalmar-press i Örgrytes straffområde.

Men detta var Örgrytes dag. Alvaro Santos fick bollen i bra läge och gjorde 3-1 med ett välplacerat skott vid ena stolpen.

I 70:e minuten ökade Sebastian Johansson till 4-1, sedan Alvaro Santos slagit in bollen framför mål från kortlinjen.

Kalmar, utan avstängde Henrik Rydström, såg inte ut som ett allsvenskt topplag på egen planhalva.

Örgryte, med David Leinar, Marcus Allbäck, och tränaren Åge Hareide avstängda, visade klass i kampen för ett nytt kontrakt.



Örgryte-Kalmar FF 4-2 (2-0)
1-0 Markus Gustafsson (20), 2-0 Alvaro Santos (38), 2-1 Jimmie Augustsson (59), 3-1 Alvaro Santos (67), 4-1 Sebastian Johansson (70), 4-2 Daniel Sobralense (85).

Varningar, Örgryte: Alex Perreira, Magnus Källander.
Kalmar FF: Abiola Dauda.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 2 220.

 

AKTUELL TABELL

1. AIK 25 15 5 5 30 - 17 13 50
2. IFK Göteborg 25 14 5 6 44 - 19 25 47
3. Elfsborg 25 13 7 5 39 - 32 7 46
4. Kalmar 26 13 6 7 45 - 30 15 45
5. Häcken 25 11 7 7 39 - 27 12 40
6. Örebro 25 11 7 7 29 - 23 6 40
7. Helsingborg 25 12 3 10 37 - 32 5 39
8. Malmö FF 25 10 8 7 31 - 17 14 38
9. Trelleborg 26 10 7 9 35 - 28 7 37
10. Gefle 25 8 7 10 23 - 34 -11 31
11. Gais 25 7 9 9 34 - 31 3 30
12. Halmstad 25 7 7 11 24 - 35 -11 28
13. Brommapojkarna 25 7 6 12 27 - 41 -14 27
14. Örgryte 26 5 5 16 20 - 44 -24 20
15. Djurgården 26 5 5 16 17 - 46 -29 20
16. Hammarby 25 5 4 16 18 - 36 -18 19


Källa:www.orgryte.se

" Foppa" spelade hemligt opererad-provar ny skridsko i Denver


Bilden:Efter succèn med tre mål på tre matcher med Modo visar det sig att Peter Forsberg var nyopererad, det berättar stjärnan för SVTs Hockeykväll.Just nu är han i Denver för att fira av gamle kollegan Joe Sakic samt "snickra" på nya skridskon".


Ingreppet gjordes efter träningsturneringen med Modo i Schweiz i slutet av augusti och "Foppa" tvingades till rehab istället för hårdträning inför elitseriestarten.

-Det var svårt att komma in i matchtempo på tre matcher speciellt i och med att jag fick vila tre veckor mitt i. Jag åkte bara i sju åtta dagar och sen ska man in och spela de här tre matcherna. Det blev väl lite jobbigt även om det definitivt var ett steg i rätt riktning. Det var inte så länge sen jag gjorde den här operationen. Nu får jag träna upp foten och köra rehab. Det blir ingenting på is.

Peter Forsberg fortsätter även att "snickra på skridskon" nu när han åkt över till Nordamerika.

Foten som ändrat form och storlek, sitter fortfarande inte helt stadigt i skridskon, trots flera tidigare justeringar.

Påfrestningarna på foten resulterade även i en stressfraktur före elitseriecomebacken. Enligt Peter Forsbergs läkare Bertil Romanus ska foten vara "helt okej inom en månad".

Förutom att vila, vad mer kommer du att göra?
-Absolut inget mer, bara gymmet igen som vanligt och vila. Se till att foten läker ihop. Det hindrar mig inte speciellt mycket, det har varit lite svullet och hindrade mig i vissa situationer. Jag kunde känna av det och det är lika bra att vila upp det här och se till att det blir hundra innan jag börjar lira igen.

Trots den korta tiden i elitserien toppar Peter Forsberg fortfarande Modos interna poängliga, med tre mål och en assist.

Han säger att han "inte trodde att han skulle kunna spela" och att elitseriecomebacken gick "lite över förväntan. Det är svårt att
lägga av när man får den känslan att man kan avgöra matcher"

Hur tänker du: Elitserien eller NHL?
-Det beror på hur jag känner, om jag får till allt 100 procent med skridskon och foten. Vill inte komma över till NHL där det är 10 gånger mer press än i Sverige med lönetaket. Vill inte sätta mig i den situationen. Jag måste veta att jag är 100, 100, 100
om jag ska åka dit och spela.

I februari väntar OS- hur ser du på det?
-Tänker inte speciellt mycket på det. Måste spela bra i några månader före. Sverige har ett bra lag och det är inte bara att hoppa in och tro att man ska platsa om man inte har spelat bra. Får jag till det och får jobba, då får jag hoppas att jag kommer med.



Bilden:Joe Sakic's nummer 19 hissas upp i taket till Pepsi Center i torsdags när han tillsammans med sin familj avtackades inför bl.a. Peter Forsberg som naturligtvis var där och firade av sin gamla forwardskollega.
Foto:
Karl Gehring, The Denver Post.



Källa:www.svt.se

Mållöst 0-0 mellan Dif och TFF på Stockholms stadion


Bilden:Markus Johannesson med sitt "fighting face" stormar fram.Varken Djurgården eller Trelleborg lyckades göra mål på ett regnigt Stockholm stadion. Djurgården gick dock upp på kvalplats och bytte plats med Hammarby.


En viktig poäng – men två färre än vad de ville ha. Djurgården fick bara 0–0 hemma mot Trelleborg.Djurgården är i ett desperat behov av poäng för att hålla sig kvar i allsvenskan. Men det var inget som syntes under den första halvleken mot Trelleborg på Stockholms stadion.

Trots övertaget i andra halvlek lyckades inte Djurgården göra mål 0–0 hemma mot Trelleborg innebär två tappade poäng i kampen om en fortsättning i allsvenskan.

 

Djurgården-Trelleborgs FF  0–0

Varningar, Djurgården: Dan Burlin, Pa Dembo Touray, Markus Johannesson, Sebastian Rajalakso. Trelleborgs FF: Jens Sloth.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 6 212.


Källa:www.sr.se/www.dif.se


Zlatan jagar sjätte raka målet på sin 28-årsdag i kväll


Bilden:Zlatan Ibrahimovic fyller i dag 28 år. Han kan fira det med en ny plats i Barcelonas historieböcker, om det blir ytterligare ett mål.


När ”Ibra” gjorde sitt fjärde mål i Spanien blev han den förste i Barças historia att göra mål i sina fyra första ligamatcher för klubben. Förra helgen gjorde han sitt femte mål och blir det ett sjätte mot Almería hemma på Camp Nou i kväll, är den svenske anfallaren den första spelaren att göra mål i Barcelonas sex första matcher.

Det är dock en bit kvar till ett annat Barçarekord – flest mål i rad under en säsong. Det är från 1996/1997, då Ronaldo gjorde mål tio matcher i rad.


Matchen mot Almería har avspark kl 20.00 i kväll och visas på TV4 Sport. Noterbart är att Henok Goitom, som dragits med en lårskada, inte finns med i Almerías trupp. Den svenske anfallaren befinner sig "i slutfasen av återuppbyggnaden", enligt klubbens hemsida.



Källa:www.fcbarcelona.cat


Svensklaget Detroit fick stryk i Globen


Bilden:NHL-premiär, fullt i Globen – men tyst som i graven. Inte blev det bättre av att Henrik Zetterberg hade en svart afton.Här i kamp med Alexander Steen i St Louis.


Det var fullsatt, åtta svenskar på isen och en blågul målskytt nästan direkt. Det var egentligen bara ett fel med den första NHL-festkvällen i Globen. Svenslaget Detroit förlorade mot St Louis med 3—4.


Källa:www.sr.se

Leksand föll tungt mot Almtuna-Malmö favoritvann mot Växjö


Bilden:Först en mållös första period. Sedan brakade Leksands spel samman i bortamötet mot Almtuna.Leksands tränare Leif Strömberg försökte förgäves få igång Leksand i båset.



Knappt en minut in i andra gjorde Tobias Berlin 1—0. Strax därefter kom Almtunas andra mål innan Berlin satte 3—0.– Jag har åtgärder för det här, men de talar jag inte om på en presskonferens. De kommer ni att märka, säger tränaren Leif Strömberg.I den sista perioden gjorde Andreas Paulsson två mål i power play och fastställde slutresultatet till 5—0.



Bilden:Annat var det i Malmö — där höll favoriten för trycket och vann med 7—3 mot Växjö.Urbas kunde blivit tremålsskytt när han serverades detta läget av Carl Söderberg.

 


Redan efter tre minuter gjorde Morten Green 1—0 till Malmö. Sedan gick det fort. 2—0 kom i power play och 3—0 strax därefter — då hade det knappt gått tretton minuter.

I första periodpausen bytte gästande Växjö målvakt — ut med Viktor Fast och in med Martin Spångberg. Det gav resultat. Mittenperioden vann de med 1—2 — men närmare än så kom de aldrig.

Malmö toppar hockeyallsvenskan efter sju omgångar, dock med två matcher mer spelade än AIK.

 

 

Almtuna-Leksand 5-0 (0-0, 3-0, 2-0)
Andra perioden: 1-0 (1.39) Tobias Berlin (Linus Stensson, Jonathan Sjölund), 2-0 (2.18) Fredrik Sandgren (Robert Kimby, Fredrik Vestberg) spel fem mot fyra, 3-0 (4.26) Tobias Berlin (Rickard Rollin-Carlsson, Tomas Berlin).

Tredje perioden: 4-0 (12.33) Andreas Paulsson (Olof Mårs, Fredrik Sandgren) spel fem mot tre, 5-0 (13.12) Jimmie Kraft (Mikael Aaro, Andreas Paulsson) spel fem mot fyra.

Skott: 28-14 (6-9, 11-3, 11-2).
Utvisningar Almtuna: 6x2.
Utvisningar Leksand: 8x2.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.
Publik: 2 429.

 

 

Malmö-Växjö 7-3 (3-0, 1-2, 3-1)
Första perioden: 1-0 (2.55) Morten Green (Kim Staal), 2-0 (9.18) Nichlas Hardt (Fredrik Eriksson, Jan Urbas) spel fem mot fyra, 3-0 (12.33) Jan Urbas (Carl Söderberg, Nichlas Hardt).

Andra perioden: 3-1 (3.00) Josh MacNevin (David Lundbohm, Steve Saviano) spel fem mot fyra, 4-1 (12.54) Carl Söderberg (Nichlas Hardt, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra, 4-2 (17.10) David Lundbohm (Robert Rosén, Nicklas Rahm) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5-2 (6.09) Morten Green (Kim Staal, Robin Weihager), 6-2 (13.13) Jan Urbas (Carl Söderberg), 7-2 (13.32) Thomas Larsson (Marcus Olsson), 7-3 (15.53) Christian Magnusson (Christoffer Persson, Gustav Hjalmarsson).

Skott: 26-25 (10-8, 5-10, 11-7).
Utvisningar Malmö: 7x2, 1x10.
Utvisningar Växjö: 6x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.
Publik: 5 880.

 

AKTUELL TABELL

1. Malmö Redhawks 7 5(1) 0 2(1) 28 - 20 8 15
2. AIK 5 5(1) 0 0(0) 19 - 7 12 14
3. Leksand 6 4(0) 0 2(1) 22 - 16 6 13
4. Bofors 5 4(1) 0 1(0) 18 - 11 7 11
5. Almtuna 6 4(1) 0 2(0) 16 - 12 4 11
6. Växjö 6 3(0) 0 3(1) 19 - 22 -3 10
7. Västerås 5 2(0) 0 3(0) 11 - 10 1 6
8. Troja/Ljungby 5 2(0) 0 3(0) 11 - 12 -1 6
9. Mora 5 2(0) 0 3(0) 16 - 18 -2 6
10. Sundsvall 5 2(0) 0 3(0) 8 - 12 -4 6
11. Örebro 5 2(1) 0 3(0) 17 - 24 -7 5
12. Björklöven 6 1(0) 0 5(1) 12 - 19 -7 4
13. Borås 5 1(0) 0 4(1) 13 - 21 -8 4
14. Oskarshamn 5 1(0) 0 4(0) 6 - 12 -6 3

Rio de Janeiro får OS 2016 slog ut Madrid i 2:a omröstningen


Bilden:Rio de Janeiro får arrangera sommar-OS 2016. Rio de Janeiro slog ut Madrid i den avgörande röstomgången. Sydamerika har aldrig stått som värd för OS förut.Chicago försvann redan i den första röstningsrundan, Tokyo i den andra. Spelen avgörs den 5—21 augusti 2016.

Fakta:


Så ska Rio de Janeiro arrangera OS


OS-datum 5-21 augusti. Handikapp-OS: Ej fastställt.
OS-budget: 2,82 miljarder dollar. Handikapp-OS: Ej fastställd.
Arenor: Behöver 33. 18 finns redan, varav åtta måste byggas om. Sju byggs oavsett OS, Två permanenta arenor byggs, liksom sex temporära. 27 finns redan, en byggs och en temporär arena byggs.
14 arenor ligger inom 10 km. Segling ligger längst bort, max 50 km.
Friidrotten avgörs på Joao Havelange stadion, som utökas till 60 000.
Antal hotellrum: 48 000.

(Källa: IOK:s granskning av städerna)



SVT och TV4 sänder fotbolls-EM 2012

Nu är det rättighetsdealen klar för fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012. TV4, SVT och Canal Digital delar på kalaset, återigen. TV4 får finalen.



TV4, SVT och Canal Digital – som har HD-sändningarna – har tidigare samarbetet om rättigheterna till VM 2002 i Japan och Sydkorea, HD-sändningen från VM 2006 och under EM 2008 samarbetade Canal Digital med TV4 om HD-sändningarna.

Sedan tidigare är det klart att SVT och TV4 delar på sändningsrättigheterna till fotbolls-VM 2010 och 2014. Nu utvidgas också samarbetet kring VM 2010 med Canal Digital och de tre bolagen går alltså ihop även om fotbolls-EM 2012.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med SVT och Canal Digital för att kunna erbjuda de stora fotbollsmästerskapen under överskådlig framtid till alla svenska fotbollsälskare, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet TV4-Gruppen.

– Fotbolls-EM är en viktig del i SVT:s totala utbud och vi vet att publiken vill se stora sportevenemang i SVT, säger Eva Hamilton, verkställande direktör SVT.

Enligt pressmeddelandet kommer TV4 att sända 13 matcher exklusivt, inklusive finalen.

SVT sänder 11 matcher exklusivt, inklusive två av tre Sverige-matcher i gruppspelet om Sverige tar sig dit.

Canal Digital sänder 7 matcher exklusivt. Canal Digitals matcher repriseras antingen av TV4 eller SVT.

 

Källa:www.sr.se


Nya turer i Wanderson-affären-Gais riskerar bara tre poäng

Gais kommer enbart att kunna straffas för att ha använt Wanderson, som spelat utan arbetstillstånd, i matchen mot Örebro, enligt Fotbollförbundet. Örebros protest lämnades in inom gällande tidsgräns på fem dagar.Gais och Wanderson kan inte andas ut ännu. Den allsvenske skyttekungen hade inte rätt att spela fotboll medan han väntade på sitt arbets- och uppehållstillstånd. Däremot riskerar inte Gais att förlora mer än tre poäng.
- Vi måste lyssna på myndigheterna. Om Migrationsverket säger att han inte fick arbeta under den tiden så var han okvalificerad, säger Khennet Tallinger, ordförande i fotbollsförbundets disciplinnämnd till Aftonbladet.


Bäckström bäddade för Washingtons seger i natt


Bilden:Nicklas Bäckströms Washington Capitals imponerade i säsongsstarten i NHL. På bortais besegrades Boston Bruins med 4-1 och lagets storstjärnor visade form direkt.


Alexander Ovetjkin svarade för två mål och en assistoch Nicklas Bäckström för tre assist. Brooks Laich gjorde Washington två resterande mål. Det var första gången som Washington vann i Boston i grundspelet sedan 2000.


Toronto Maple Leafs fick inte en lika lyckad start på säsongen. Det blev förlust i sudden death på hemmaplan mot Montreal Canadians, 3-4. Det avgörande målet gjordes av Josh Gorges med bara 13 sekunder kvar av övertidsperioden. Viktor Stålberg, som imponerat under Torontos försäsong, svarade för en assist. Jonas Gustavsson fick nöta bänk, Vesa Toskala vaktade Torontos kasse.


Mikael Samuelsson gjorde premiärkvällens enda svenskmål, men hans Vancouver Cannucks föll borta mot Calgary, 3-5. Henrik och Daniel Sedin noterades för varsin assist.




Nattens matchresultat:



Boston-Washington 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Boston: Patrice Bergeron. Målvakt: Tim Thomas 88,2 procent. Washington: Brooks Laich 2 (Nicklas Bäckström 2), Alexander Ovetjkin 2 (Bäckström). Målvakt: Jose Theodore 95,0 procent.
Publik: 17 565.



Toronto-Montreal 3-4 e förl (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)
Toronto: Matt Stajan 2 (Viktor Stålberg), Oleksij Ponikarovskyj. Målvakt: Vesa Toskala 85,2 procent. Montreal: Brian Gionta, Travis Moen, Glen Metropolit, Josh Georges. Målvakt: Carey Price 93,5 procent.
Publik: 19 617.



Colorado-San Jose 5-2 (2-1, 3-1, 0-0)
Colorado: Wojtek Wolski 2, Darcy Tucker, Cody McLeod, John-Michael Liles. Målvakt: Craig Anderson 95,0 procent. San Jose: Patrick Marleau 2. Målvakt: Jevgenij Nabokov 75,0 procent.
Publik: 18 007.



Calgary-Vancouver 5-3 (3-0, 1-2, 1-1)
Calgary: Mark Giordano, Rene Bourque, Adam Pardy, Brandon Prust, Dion Phaneuf. Målvakt: Miikka Kiprusoff 92,9 procent. Vancouver: Kevin Bieksa (Daniel Sedin, Henrik Sedin), Mikael Samuelsson (Alexander Edler), Alexandre Burrows: Målvakt: Roberto Luongo 78,3 procent.
Publik: 19 289.

 

Källa:www.sr.se


"Krüger är en av de smartaste spelare jag någonsin sett"


Bilden:Djurgårdens förstakedja med 22-åriga Andreas Engqvist och de båda 19-åringarna Jacob Josefson och Marcus Krüger (bilden) låg bakom det mesta när starkt nederlagstippade DIF smällde till stjärnspäckade Frölunda Indians med 1-5(0-2,1-2,0-1) i Scandinavium.


Hardy Nilsson hade bara beröm till övers för sina unga spelare.
-Josefson visade edan i fjol vad han gick för och Krüger är en av de smartaste spelare jag någonsin sett,sade tränaren till Canal+



Frölunda-Djurgården 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

Första perioden: 0-1 (16.25) David Printz spel fyra mot fem, 0-2 (19.25) Marcus Krüger (Timmy Pettersson, Kyle Klubertanz) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-3 (5.42) Christian Eklund (Jimmie Ölvestad, Henrik Eriksson), 0-4 (12.16) Kyle Klubertanz (Marcus Krüger, Jacob Josefson), 1-4 (13.30) Andreas Karlsson (Tobias Viklund, Ville Mäntymaa).

Tredje perioden: 1-5 (13.23) Andreas Engqvist (Marcus Krüger) spel fem mot fyra.

Skott: 30-21 (6-10, 15-4, 9-7).
Utv, Frölunda: 5x2. Djurgården: 5x2.
Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 10 102.

 

AKTUELL TABELL

1. HV 71 4 4(0) 0 0(0) 20 - 11 9 12
2. Färjestad 4 3(0) 0 1(0) 10 - 8 2 9
3. Frölunda 4 3(0) 0 1(0) 10 - 9 1 9
4. Djurgården 4 2(0) 0 2(1) 14 - 11 3 7
5. Luleå 4 2(0) 0 2(0) 11 - 8 3 6
6. Skellefteå 4 2(0) 0 2(0) 8 - 7 1 6
7. Rögle 4 2(1) 0 2(0) 9 - 8 1 5
8. Timrå 4 1(0) 1 2(0) 7 - 8 -1 4
9. Södertälje 4 1(0) 0 3(1) 7 - 15 -8 4
10. Modo 4 1(1) 1 2(0) 6 - 9 -3 3
11. Linköping 4 1(0) 0 3(0) 6 - 12 -6 3
12. Brynäs 4 0(0) 2 2(0) 4 - 6 -2 2


Källa:www.sr.se


Söderling klar för semifinal i Malaysia Tennis Open


Bilden:Robin Söderling hade inga som helst problem att nå semfinalen i Malaysias ATP-turnering.


Den tredjeseedade svensken besegrade enkelt tjecken Tomas Berdych i två raka set (6-2, 6-2).

– Resultatet ser enklare ut än det var. I första set var det flera jämna game, säger Söderling till ATP:s hemsida.

I semifinalen väntar nu förstaseedade ryssen Nikalaj Davydenko som slog eller fransmannen Gael Monfils  med 6-3, 6-3.

– Jag gillar att spela inomhus, trivs bra med banan här i Kuala Lumpur och hoppas kunna fortsätta spela så här bra, säger Söderling.

Joachim "Pim-Pim" Johansson, som gjorde comeback på ATP-turneringen i just Kuala Lumpur, slogs ut i åttondelsfinalen av Richard Gasquet från Frankrike.



Källa:www.sr.se

Livet blir allt längre även för en HBG:are

Medellivslängden i den rika delen av världen kommer att fortsätta att öka. Mer än hälften av de barn som föds i dag kommer att bli minst 100 år, spår forskare i medicintidskriften The Lancet.

Marcus Bergs målsuccé inför Danmarksmatchen


Bilden:Den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg gjorde två mål mot Hapoel Tel Aviv i  Europa league-match när Hamburg vann med 4–2.

Daniel Majstorovic, Marcus Berg och Eddie Gustafsson var torsdagskvällens svenskar i den andra omgången i Europa league. Majstorovic gjorde matchens enda mål när AEK Aten hemmavann. Berg stänkte in två bollar för Hamburg och Gustafsson höll nollan när Salzburg besegrade spanska topplaget Villareal, 2-0.


Övriga svenska VM-kvalspelare i Europa league:

Oscar Wendt spelade hela matchen när FC Köpenhamn vann hemma mot Sparta Prag, 1-0. Dame N'Doye målskytt i den 25:e minuten. FCK trea på tre poäng i en öppen grupp.

Andreas Iskasson höll nollan när PSV vann hemma mot rumänska Cluj, 1-0. Ola Toivonen målsumpare när han helt fri lyckades nicka utanför målramen från nära håll. PSV toppar gruppen på fyra poäng.

Markus Rosenberg tillbringade som vanligt större delen av matchen på reservbänken i Werder Bremen. Den svenske anfallaren, som fick spela sista kvarten, fick se sitt lag vinna med 3-1 mot Athletic Bilbao i ett händelserik match. Bremens Peter Niemeyer byttes in i 60:e minuten och på blott fyra minuter lyckades han få två gula kort utvisad.

Viktor Elm spelade hela matchen när Heerenveen bara fick 0-0 borta mot lettiska Ventspils. Det var holländarnas första pinne och det går knackigt även i serien.

Behrang Safari och hans Basel fick lämna Craven Cottage utan poäng. Fulham vann med matchens enda mål, 1-0, men Basel kunde ha fått oavgjort efter en stark första halvlek. Safari spelade hela matchen.

 

Källa:www.sr.se/www.hsv.de


Pim-Pim förlorade mot Gasquet i Malaysias Open

Joachim "Pim-Pim" Johansson, som gör comeback på ATP-touren i tennis, förlorade i andra omgången i Kuala Lumpur mot fransmannen Richard Gasquet med 6—4, 6—7 (1—7), 2—6.

GAIS riskerar poängavdrag-Wanderson saknar arbetstillstånd



Bilden:Gais-anfallaren Wanderson do Carmo har de två senaste månaderna spelat utan uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige, då klubben glömde att ansöka om en förlängning. Gais riskerar att få poängavdrag.Det skulle i så fall innebära att Gais hamnar sist i den allsvenska tabellen. Men klubben kan få böter istället.



"GAIS kommenterar uppgifterna i massmedia i dag på sin hemsida angående Wanderson do Carmo.
En ansökan om arbets- och uppehållstillstånd för GAIS brasilianske spelare Wanderson do Carmo har sedan tidigare lämnats in till Migrationsverket. Det besked som föreningen har fått av myndigheten är att ärendet är under behandling.
GAIS kommer under torsdagen att fortsätta arbetet med att inhämta fakta, men ser i dagsläget ingen anledning i att spekulera i vad som kommer att ske varken administrativt eller sportsligt.
Wanderson do Carmo anlände till GAIS under säsongen 2007 och skrev då ett fyraårskontrakt med föreningen. Hans kontrakt löper med andra ord till och med säsongen 2011.
"



Örebro anmäler Gais.
Gais brasilianare Wanderson do Carmo kan ha spelat två månader utan arbets- och uppehållstillstånd. Nu har Örebro SK lämnat in en protest till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

- Ja, för oss var det självklart och vi har skickat in en protest till Svenska fotbollförbundet, säger klubbdirektören Lennart Sjögren till Eurosport på nätet.

- Vi vill att förbundet utreder turerna i det här förhållandet. Vi kan ju bara läsa om det i media. För oss är det självklart att den här spelaren är okvalificerad att spela i allsvenskan.

I måndags besegrade Gais Örebro med 3—0.

Det är oklart om Örebro kommer att kunna få den matchen ändrad, eftersom Migrationsverket säger till TT att en person kan få sitt arbets- och uppehållstillstånd från datumet som anmälan kom in, i Wandersons fall den 17 september.




Källa:www.gais.e


Z:as ljumskar håller- målskytt i genrepet mot Färjestad


Bilden:Han gjorde mål - och ljumskarna såg ut att hålla. Henrik Zetterberg fick en lyckad säsongsdebut när Detroit besegrade Färjestad med 6-2 i en träningsmatch i Karlstad. Detroit fick en ganska enkel resa efter att ha gjort 3-0 i den första perioden. Färjestad skapade en del chanser i början av matchen, men Detroits andremålvakt Jimmy Howard storspelade. Dessutom stod hemmaspelarna mest och beundrade NHL-stjärnorna i den första perioden, och Detroit kunde enkelt dra ifrån.


Zetterberg hade inte spelat en match i Detroittröjan sedan förlusten i den sjunde Stanley cup-finalen mot Pittsburgh den 12 juni.

En sträckning i ljumsken i början av försäsongen gjorde att "Zäta" inte kunde spela i någon av de åtta träningsmatcher Detroit spelade i Nordamerika före avresan till Sverige.

I sista träningsmatchen, två dagar före NHL-premiären mot St Louis i Globen, fick han göra efterlängtad comeback. Den blev lyckad. "Zäta" drog ned mest jubel av alla spelare, inklusive hemmahjältarna i Färjestad, när spelarna presenterades före matchen.

Och rekordpubliken, 8 398 åskådare, fick se ett snyggt mål - ett klockrent skott i krysset - från Zetterberg.Den svenske forwardsstjärnan spelade hela matchen, till synes utan några problem.

 

Källa:www.sr.se/



Giggs och Carrick räddade Man United



Bilden:Wolfsburgs Makoto Hasebe från Japan är framme och irriterar Manchester Uniteds försvar.United hade inte förlorat en hemmamatch i Champions league sedan 2005. Wolfsburg såg ett tag ut att spräcka den sviten.



Radiosporten följer Champions league!
Grupp A:
Bay. München Juventus
Bordeaux
Maccabi Haifa
Matcher
Tabell
Grupp B:
Manchester U
CSKA Moskva
Besiktas
Wolfsburg
Matcher
Tabell
Grupp C:
Milan
Real Madrid
Marseille
Zürich
Matcher
Tabell
Grupp D:
Chelsea
Porto
Atletico Madrid
APOEL Nicosia
Matcher
Tabell
Grupp E:
Liverpool
Lyon
Fiorentina
Debrecen
Matcher
Tabell
Grupp F:
Barcelona, Inter
Dynamo Kiev Rubin Kazan
Matcher
Tabell
Grupp G:
Sevilla
Glasgow
Stuttgart
Unirea Urziceni
Matcher
Tabell
Grupp H:
Arsenal
AZ Alkmaar
Olympiakos
Standard Liege
Matcher
Tabell



Källa:www.sr.se

AIK upp i ishockeyallsvenskans topp efter seger mot Troja


Bilden:Johan Ryno valde AIK framför Detroit farmarlag Grand Rapids. Ikväll sköt han sitt lag till serieledning. Bakom skuggar Leksand, som också vann på onsdagen.


Tippade topplaget AIK tog ytterligare en trepoängare på onsdagskvällen när Troja/Ljungby besegrades på bortaplan. Resultatet blev 3-1 (0-0, 1-2, 0-1) och matchen avgjordes inte förrän i den tredje perioden.

I söndags tog nykomlingen Örebro sin första seger i hockeyallsvenskan när Mora besegrades med 6-4. Under onsdagen skakade man om ett annat dalalag, men det inte räckte hela vägen. I slutminuten avgjorde Leksands Oliver Ekman-Larsson matchen genom segermålet som betydde 6-4.


Efter en tung inledning på säsongen så tog Borås sin första seger. Almtuna besegrades på hemmaplan med 3-1.

Bofors vände och vann i matchen mot Oskarshamn. Laget låg under med 1-0 inför den sista perioden men lyckades vinna med 2-1.Tommy Salos Oskarshamn nu jumbo i hockeyallsvenskan.Ingen bra start.

Sundsvalls Joakim Mattsson blev stor matchhjälte när Mora besegrades i Gärdehov med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Mattsson gjorde nämligen båda målen för Sundsvall.







29 september
VIK Västerås-Malmö Redhawks 3-4
Växjö Lakers-Björklöven 4-3
30 september
Bofors-Oskarshamn 2-1
Troja/Ljungby-AIK 1-3
Sundsvall Hockey-Mora 2-1
Leksand-Örebro 6-4
Borås-Almtuna 3-1

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

Avskiljare









AIK 5 4 1 0 19 -7 14
Leksands IF 5 4 1 0 22 -11 13
IF Malmö Redhawks 6 3 2 1 21 -17 12

Bofors IK 5 3 1 1 18 -11 11
Växjö Lakers 5 3 1 1 16 -15 10
Almtuna IS 5 2 1 2 11 -12 8
VIK Västerås 5 2 0 3 11 -10 6

Mora IK 5 2 0 3 16 -18 6
IF Troja/Ljungby 5 2 0 3 11 -12 6
IF Sundsvall Hockey 5 2 0 3 8 -12 6
Örebro HK 5 1 1 3 17 -24 5
IF Björklöven 6 1 1 4 12 -19 4

Borås HC 5 1 1 3 13 -21 4
IK Oskarshamn 5 1 0 4 6 -12 3

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.


Källa:www.aik.se