Innefotboll lördag kl 13.00 i Thorildshallen

Innefotboll lördag kl 13.00 i Thorildshallen

Välkomna !

Ring mig på 070-5892942 om ni inte hittar eller om ni bara vill höra min röst .

Erik

Dif och AIK förlorade men Peking bara vinner!



AIK-Enköpings SK

Onsdag 27 februari 2008, kl 18.00
AIK-Enköpings SK
0-1 (0-0)

Skytteholms IP, Solna

Bilden: AIK förlorade med 0-1 mot Enköpings SK efter ett sent segermål för gästerna.


AIK förlorade i dag mot Enköping med 1-0 på Skytteholm.Dulee Johnson och Ivan Obolo spelade från start på IK:s innermittfält och enligt rapporter imponerade AIK:s vänstersida med Pierre Bengtsson och Bojan Djordjic under första halvlek.
På lördag kl 14 spelas nästa träningsmatch då GIF Sundsvall kommer på besök.



Djurgården hade inte mycket att glädja sig åt i träningsmötet med superettanlaget Sirius. Hemmalaget vann med 2-1 och Dif-ledningen fick skriva upp ytterligare en spelare på skadelistan.

IFK Norrköping fortsätter att imponera i defensiven. Mot Jönköpings Södra kom tredje raka nollan. Matchen slutade 1-0.


www.fotbollskanalen.se


Hattrick av Wernbloom:Göteborg vände mot Elfsborg

Pontus Wernbloom såg nästan på egen hand till att IFK Göteborg vände 0-2 till 3-2 mot Elfsborg i en träningsmatch inför drygt två tusen personer på Ruddalen.
Wernbloom såg till och med till att ordna den straff som han själv slog in till 1-2 i början av andra halvlek. Straffen kom efter en duell med Andreas Augustsson.
Inför tredje målet så missbedömde Elfsborgs nyförvärv Teddy Lucic bollbanan och Wernbloom kunde avgöra i 7:e minuten.

Källa:
www.fotbollskanalen.se


Tung dom för Mathias Svensson


image913
Bilden:Mathias Svensson riskerar men för livet om han fortsätter spela fotboll med sitt skadade knä. Nu talar mycket för att Elfsborg-spelaren slutar.

Tung dag för Goitom - succé för Chippen

Bra start för Wilhelmsson i nya klubben Deportivo La Coruña.

Anfallaren Henok Goitom byttes ut i halvtid när hans Real Murcia föll mot Valladolid i spanska ligan. Christian Wilhelmsson i Deportivo La Coruña däremot hyllades när Espanyol besegrades med 2-0.

Sveriges assisterande förbundskapten Roland Andersson är i Spanien för att specialstudera Henok Goitom.

Stockholmaren, som ännu aldrig spelat i allsvenskan, har gjort mål i både serie A (Udinese) och i La Liga (Murcia). Goitom har dessutom visat mycket bra form efter jul och blivit ett av namnen som förknippats med den svenska EM-truppen.


Dålig start för Gotim - utbytt i halvtid

Men matchen hemma mot Valladolid (0-1) var en match som Goitom snabbt vill glömma. Han inledde med att missa tre passningar, sedan gick det mesta snett och publiken visade sitt missnöje.

Tränaren José Luis Mendilibar valde att byta ut svensken i halvtid. Segerskytt för Valladolid blev målkungen Joseba Etxarri Llorente som utnyttjade ett misstag i Murcias svajiga försvar.

Murcia kom inte närmare kvittering än ett ribbskott och ligger näst sist. Det är hela sex poäng upp till nedflyttningsstrecket och inget tyder på att man ska klara sig kvar. Ett tungt år för nykomlingen Murcia som dessutom firar 100 årsjubileum.


Roligare för "Chippen"
För Christian Wilhelmsson är fotbollslivet plötsligt mycket roligare. "Chippen" spelade från start och fick stående ovationer när han byttes ut i den näst sista minuten.

Deportivo La Coruna vann hemma över ett formsvagt Espanyol med 2-0 och tog tre oerhört viktiga poäng i sin jakt på att undvika nedflyttning.


Källa:www.sr.se


Knäskadad Zlatan vilar i morgon mot Sampdoria!

Att Ibrahimovic underpresterade, vilket ledde till stark kritik i italienska medier, kan enligt Inters tränare Roberto Mancini bero på att Ibrahimovic är skadad.
- Ibrahimovic har inte varit på topp sista tiden. Han har problem med ett muskelfäste i knät.
Skadan väntas enligt Mancini göra att den Inters svenske skyttekung står över söndagens ligamatch borta mot Sampdoria. Det är oklart hur länge Ibrahimovic blir borta. Eventuellt är hans medverkan i returmatchen mot Liverpool i Milano den 11 mars i fara.

Källa: TT-Reuters

Övriga resultat i träningsmatcherna!

§ 1-0 mot Örebro förra helgen. I dag var det Mariehamn som IFK Norrköping fick på fall. Segrarna till trots, IFK fortsätter söka förstärkning.

§ Efter gårdagens förlust mot Bodö/Glimt spelade GIF Sundsvall i dag oavgjort, 0-0, mot division 1-laget Boden.

§ Det blev förlust för Malmö FF borta mot Nordsjälland. Men sportchefen Hasse Borg såg ändå flera anledningar till att vara riktigt nöjd efter matchen.Nordsjälland-Malmö FF 2-1 Mål, MFF: Niklas Hansson

§ Gefle fick nöja sig med 1-1 hemma mot superettanlaget Sirius. GIF-tränaren Pelle Olsson kunde främst glädja sig åt att Mathias Woxlin säsongsdebuterade.

§ Djurgården besegrade Örebro med 2-1. Trots det var det mungiporna ner i Dif efter matchen. Detta sedan Aki Riihilahti utgått skadad.

www.fotbollskanalen.se

Otäck skada på Eduardo när Arsenal kryssade!

Birmingham och Arsenal spelade 2-2 i en match som hade det mesta: Theo Walcotts första ligamål, en feldömd straffspark - och en otäck fotskada. Matchen hade knappt börjat förrän det var färdigspelat för två av spelarna.Birminghams Martin Taylor satsade våldsamt och Arsenals Eduardo fick bäras ut med brutet ben.Otäcka bilder.Spelet avbröts i närmare åtta minuter innan Eduardo kunde bäras ut på bår samtidigt som han fick syrgas. De första rapporterna talar om ett brott på vänster fotled och färdigspelat för säsongen.
Arsenalspelarna såg chockade ut och hämtade sig aldrig i den första halvleken. Birmingham tilläts också ta ledningen med 1-0 genom en snygg frispark av James McFadden. Dansken Nicklas Bendtner ersatte Eduardo.

Källa :TT/ www.fotbollskanalen.se


Protokoll fört vid årsmöte med HBG-Sportfånarna.

Restauarang Löwet vid Fridhemsplan på Kungsholmen 5 februari 2008 kl.19.30

1.Årsmötets öppnande.
Föreningens ordförande Roger Nordin öppnade årsmötet.

2. Val av ordförande och sekreterare samt protokolljusterare.
Roger valdes till mötets ordförande,Anders valdes till sekr,Larsa och Roland valdes till justerare.

3. Styrelsens verksamhetsberättelse
a)Ordföranden sammanfattade året.Framförallt Roger uppmärksammades,hans seger i HBG:s fotbollsektions skytteliga för mittbackar repeterades ett oräkneligt antal gånger. I övrigt nämdes att det var god uppslutning i lagen,många medlemmar(32),lyckad generationsväxling och positiv stäming i laget.

b) Ekonomiberättelse
Kassören Larsa redogjorde för årets ekonomiska förehavanden,ekonomin var i balans.

c)Revisionsberättelse
Revisorn Berra var nöjd med kassörens arbete.

d)Medlemsavgiften för år 2008
Efter omröstning faställdes medlemsavgifterna 2008 till 600 sek för arbetande och 250 sek för studerande och arbetslösa.

4.Verksamhetsberättelse för sektionerna

a) Fotboll
God stämning i laget och bättre spel än tidigare säsonger.
HBG lagbild på Krillan Aug 2007
Bilden: Patrik tredje fr.v. ovan blev utsedd till årets spelare. Motivering: inställningen och målen.

b) Innebandy
Efter diverse turbulens har innebandygrenen återfått kontraktet i Ålgryehallen.God uppslutning på träningarna.
Per Henriksson och Mats E yngst och äldst i HBG
Bilden: Per Henriksson yngst och Mats Eriksson äldst pustar ut på bänken.

5. Val av ny styrelse för 2008
a) Ordförande
Pierre valdes enhälligt till ordförande

b) Fotbollsansvariga
Erik och Anton blev fotbollsansvariga.

c) Innebandyansvariga
Thomas Å och Göran blev innebandyansvariga

d) Kassör
Larsa blev kassör

6. Övriga val
a) Berra blev revisor
b)Janne A och Lasse ö fick förnyat förtroende i valberedningen.
image890
Bilden: Bilden HBG:s styrelse för 2008. fr.v. Larsa  kassör Erik fotbollsansvarig Pierre ordförande Anton fotbollsansvarig och Göran H innebandyansvarig. Sittande den ständige revisorn Berra Eriksson. Innebandyansvarig Thomas Å saknas på bilden. Foto: Lars G Öhlund

7. Motionsbehandling
Lasse:s motion om träning med både fotboll och innebandy sköts på framtiden pga av svag uppslutning från fotbollssektionen och brist på halltider.

8. Övriga frågor
Ålandsresan planerades preliminärt till helgen den 24-25 Maj 2008.

9. Mötets avslutande
Roger avslutade mötet.


Vid pennan Anders Edqvist



Mållöst trots stor AIK-dominans mot TPS Åbo

Lördag 23 feb 2008
kl 14.00
AIK-TPS Åbo
0-0 (0-0)

Skytteholms IP, Solna
----------------------------------------------------------------------

AIK och TPS Åbo spelade 0-0 inför 2 439 åskådare på Skytteholms IP. AIK dominerade matchen stort spelmässigt, men fick inte till avsluten riktigt. Närmast mål var Lucas Valdemarín som nickade i ribban i den 92:a minuten.

 AIK inledde den första halvleken starkt och TPS Åbo fick knappt låna bollen under de inledande tio minuterna. I den femte minuten fick Saihou Jagne tag i bollen strax utanför straffområdet, vände och sköt ett skott som precis gick utanför vänsterstolpen. TPS kom in i matchen efter en dryg kvart, men utan att hota AIK. I den 22:a minuten skapade dock gästerna en riktigt vass chans då Jarno Heinikangas nickade utanför Daniel Örlunds vänstra stolpe efter en vänsterhörna från Chris Cleaver. Minuten senare borde domaren visat Heinikangas det gula kortet då han sent och fult klippte Saihou Jagne bakifrån. Domaren nöjde sig dock med en tillsägning till publikens och undertecknads stora missnöje. Bojan Djordjic bjöd i den 29:e minuten på ett farligt skott på frispark som Jukka Lehtovaara tippade till en vänsterhörna. AIK hade under den första halvleken ett par farliga hörnor slagna av Djordjic från vänstersidan.

AIK:s vackraste anfall kom i den 31:a minuten då Djordjic lyfte ut en löpboll för Saihou Jagne på vänsterkanten. Jagne nådde bollen strax innan kortlinjen och passade in till Lucas Valdemarín som dock sköt utanför. AIK tog över spelet igen under avslutningen av halvleken och Djordjic låg bakom flera av målchanserna. Bland annat slog han en farlig frispark från mittplan i den 36:e minuten som gick in centralt till Jagne, men Ville Lehtonen bröt i sista stund framför mål. TPS skapade sin andra målchans i den 39:e minuten då mittbacken Zarabi Kheireddine nickade rakt på Örlund efter en frispark från långt håll. Halvlekens sista målchans kom med tre minuter kvar då Lucas Valdemarín fick skottläge från nära håll, men målvakten räddade. Returen gick ut till Iván Obolo utanför straffområdet, men hans skott gick strax över ribban.


Dulee Johnson byttes in efter en dryg timmes spel och var pigg den tid han spelade. Passningarna hittade rätt adress och varken han eller publiken verkade vara påverkad av den senaste tidens turbulens.

Trots ett massivt spelövertag fick Novakovic och AIK nöja sig med 0-0 hemma mot TPS Åbo. Men den assisterande tränaren var nöjd ändå.
- Vi gör kanske vår bästa träningsmatch rent spelmässigt. Vi spelar faktiskt jättebra i dag. Det är kyla i avsluten som saknas, men det kommer.

AIK testade Ivan Obolo ihop med Khari Stephenson på det centrala mittfältet.
- Vi visste att Åbo skulle spela väldigt defensivt och då ville vi testa Obolo i en roll bakom våra två anfallare. Det funkade väldigt bra och kan vara ett sätt att möta defensiva motståndare på Råsunda på.

Novakovic kunde även glädja sig åt två comebacker. Daniel Tjernström gjorde sin första träningsmatch för vintern och Dulee Johnson var tillbaka efter att ha blivit gripen, misstänkt för grovt rattfylleri.
- Dulee gör det bra och passade väldigt bra ihop med Obolo på mitten. ''Tjerna'' har ju varit borta länge efter sina problem med ljumskarna och behöver kanske lite tid. Han saknar lite i bolltempo.

Redan på onsdag matchar AIK igen, mot Enköping. Så har det sett ut under vintern för solnaiterna. Täta matcher är det som gäller.
- Det är så det kommer vara i allsvenskan också. Vi måste vänja oss vid det. Kommer man inte förberedd för det kommer man få det väldigt jobbigt.


image911

http://www.aik.se/

Van Basten klar för sin gamla klubb Ajax!


image912
Bilden: Nu är det klart. Marco van Basten har skrivit på för sin gamla klubb igen. Från och med den 1 juli är den förre storspelaren ny huvudtränare i Ajax, där svenskarna Rasmus Lindgren och Kennedy Bakircioglü återfinns.

Marco van Basten, eg. Marcel van Basten, född 31 oktober 1964 i Utrecht i Nederländerna, fotbollsspelare.

Marco van Basten är en av tidernas största anfallare. Van Bastens storhetstid var under 1980-talet och början av 1990-talet då han hade stor del i först AFC Ajaxs och senare AC Milans framgångar. I Milan formade han tillsammans med de holländska landsmännen Ruud Gullit och Frank Rijkaard en legendarisk trio i paritet med Gre-No-Li. Milan fick en storhetstid då de vann en rad europeiska cuptitlar och i ligan hade de en svit på 58 matcher utan förlust under 1990-1993 vilket är ligarekord. Med det spelarmaterialet som Holland förfogade över vid slutet av 1980-talet var de mycket svårslagna och vann också EM-guldet 1988. Van Basten blev utsedd till årets forbtollspelare i europa 1988, 1989 och 1992. Det senare året fick han också FIFAS utmärkelse världens bästa fotbollspelare. I en omröstning av International Federation of Football History & Statistics blev han vald som 1900-talets tionde bästa fotbollsspelare. Van Bastens mest minnesvärda mål är för de flesta målet i EM-finalen 1988. Van Basten sköt ur nästan ingen vinkel alls ett underbart volleyskott över målvakten och in i målet. Van Basten drabbades tyvärr av det ofta hårda försvarsspelet mot honom och han tvingades lägga av på grund av sina skador efter flera år av försök till comeback. Han fick istället arbete inom AFC Ajaxs organisation


 

Källa: Wikipedia


Ekonomisk lösning för Bajen att handla nya spelare!


image910
Hammarby lanserar en ny ekonomisk lösning för att kunna värva spelare. Modellen ska ge klubben 20 miljoner kronor.
- Bara detaljer återstår att putsa på, säger vd:n Henrik Appelqvist.

Klubben lanserar ett vinstandelsavtal med sina enskilda invseterare. Minsta teckningsbelopp är 100 000 kronor och investerare som tecknar avtal får ta del av nettovinsten på samtliga spelarförsäljningar under en femårsperiod, skriver Sportbladet.

Efter investerare fått tillbaka sin insats fördelas nettovinsten 80/20, med 80 procent till klubben. Samtliga spelare i truppen ingår.

KLubben ska ha satt 20 miljoner som tak och målsättningsen är att få in 15 miljoner.

- Jag kan bekräfta att vi arbetar på en sådan här modell men det finns vissa detaljer kvar att putsa på och i dagsläget vill vi inte uttala oss, säger Henrik Appelqvist.

www.fotbollskanalen.se


Äntligen!..................

Inomhusfotboll Mars 2007
Bilden:Inomhusfotboll lördag 23/2 klockan 15.00 Plats: Thorlidshallen vid Thorildsplan (Geijersvägen 7)

Ring Erik Lindgren på  Mob : 0705892942 om ni inte hittar eller inte kommer in.


/Anders

Läs Antons recension i "Allt om film" !

Morgan Pålsson - Världsreporter


Komedi, Krig
Premiär den 22 februari
Land Sverige 2008
Regi Fredrik Boklund

I rollerna Anders Jansson, Johan Wester, Rolf Skoglund
Svensk humor ligger uppskattningsvis tjugo år efter sina amerikanska föregångare. Det är inte negativt, några av de bästa actionkomedierna, med "Lumparkompisar" i spetsen, gjordes under 80-talet. Riktigt lika bra som Bill Murray och Harold Ramis är inte lundapågarna Johan Wester och Anders Jansson. Men "Morgan Pålsson - Världsreporter" serverar samma hopkok av småputtrig humor, halvtafflig action och otrolig handling som de stora 80-talskomedierna.

Det finns ett problem med att göra film av populära tv-figurer. Många "Saturday Night Live"-alster har blivit filmer där skämten knappt räckt till förtexterna. Men den fumlige, arrogante och korkade utrikeskorren Pålsson och hans stabila kameraman Robert håller uppe humorflaggan stadigt filmen igenom.

Morgans konkurrent, mellanösternexperten Åse Seierland är lite träigt skriven men hennes bergsnorska kamerakvinna är lagom skruvad. Bäst är det komiska geniet Rolf Skoglunds gamla reporter vars största rädsla är att hamna på SVT24, även kallad"Elefantkyrkogården".

Anton Bjurvald

Grattis Anton ! Du skriver lätt och drivet som den värsta erfarna filmrecensenten...
mvh Lasse Ö



Källa:http://www.alltomfilm.se/filmrecensioner.asp?action=viewReview&iFilmId=919

Betyg 3Läsarnas betyg 4
Läs recensioner/bedöm denna film

Quirino opererad i ett av sina knän.


image907
Bilden:Djurgårdens Thiago Quirino da Silva har genomgått artroskopi i ett av sina knän.

Quirino har haft problem med et knä under försäsongen. I dag opererades han av Djurgårdens läkare Mats Hallberg. Ingenting i knäet var skadat, men man hittade ett inflammerat slemmhinneveck som bör ha varit orsaken till problemen. Nu är det borttaget och förhoppningsvis ska knäproblemen för Quirino därmed vara över.

Quirino kan sätta sig på träningscykeln om en vecka och om allt går som det bör är han tillbaks i full träning om 3-4 veckor.


Källa:
www.dif.se


Dags för returer av sextondelsfinalerna i Uefacupen.

Uefacupen Dags för returer av sextondelsfinalerna i Uefacupen. Helsingborg ska försöka vända 0-2 mot PSV Eindhoven hemma på Olympia 20:45. Men redan 17:00 börjar matcherna.

Följ matcherna i Fotbollskanalen LIVE


Bland annat:

Helsingborg - PSV Eindhoven x-x (20:45)   Eurosport

Hamburg - FC Zürich 0-0                 (17:00)

Dusan Djuric spelar från start för Zürich.


Osmanovski slutar sin karriär.

Yksel Osmanovski slutar sin karriär som fotbollsspelare. Den snart 31-årige Osmanovskis kontrakt med Malmö FF gick ut vid årsskiftet, och han säger sig inte ha den rätta motivationen för en satsning i en ny klubb.

Källa: TT

AIK vann med 3-0 mot Sirius.


Onsdag 20 februari 2008, kl 18.00
AIK-IK Sirius
3-0 (2-0)

Skytteholms IP, Solna

image906
Bilden:Daniel Mendes spelade fram till samtliga mål och Walid Atta gjorde debut i AIK.
Foto:Magnus Neck/AIK:s hemsida.


AIK vann onsdagskvällens träningsmatch mot Sirius med 3-0 efter mål av Mikael Wentzel, Viktor Lundberg och Magnus Eriksson. Daniel Mendes spelade fram till samtliga mål och Walid Atta gjorde debut i AIK.


Källa: www.aik.se

Lyon tappade ledning mot Manchester United

Kim Källströms Lyon var i ledning, men fick till slut bara 1-1 mot favorittippade Manchester United. Övriga Champions league-resultat i kväll:

Celtic-Barcelona........2-3

Fenerbahce-Sevilla....3-2
 
Arsenal-Milan..............0-0

Källa:TT

Sena mål frälste Liverpool mot Inter.

Med två sena mål är det fördel Liverpool efter det första tungviktsmötet med Inter på tisdagen. Åttondelsfinalen i Champions league slutade 2-0 på Anfield Road. Zlatan Ibrahimovic och Inter har en tuff retur att vänta.

Åttondelsfinalen i Champions league slutade 2-0 (0-0) på Anfield Road. Zlatan Ibrahimovic och Inter har en tuff retur att vänta.

Efter en halvtimme slet Marco Materazzi tag i en anstormande Fernando Torres för andra gången på kort tid. Resultatet blev ett nytt gult kort, utvisning och en rejäl uppförsbacke för Inter.

Ett tillbakapressat Inter orkade bara stå emot Liverpools vilda anstormning i 84 minuter. Då drog holländaren Dirk Kuyt in 1-0 med ett volleyskott som via gräset studsade över Julio Cesar i Intermålet.

2-0 kom som en knock bara fem minuter senare. Liverpoolkaptenen Steven Gerrard sköt ett avigt distansskott som Cesar inte lyckades nå.

Zlatan, som gjort succé i Champions league den här säsongen och är i delad skytteligaledning med Cristiano Ronaldo på fem mål, jobbade kopiöst men oftast bakåt i stället för framåt. Utvisningen försvårade svenskens kväll.


Rauls Mål hjälpte inte

Det hjälpte inte att Raul gjorde ännu ett mål i en Europacup, Real Madrid förlorade ändå åttondelsfinalen i Champions League mot Roma med 1-2.

Som vanligt var det stökigt när det spelades fotboll i Rom och innan matchen knivskars en Madrid-supporter.

På plan tog bara åtta minuter innan Raul gav gästerna ledningen på Olympiastadion. Arjen Robben tog sig ner på vänsterkanten, skickade tillbaka bollen till Guti som sköt ett skott som Raul styrde in.

Därmed är spanjorens rekordsiffra i Champions League 60:e mål. Och det var hans 62:a i någon av Uefa-cuperna, där han nu är lika med tyske bombaren Gerd Müller och en efter italienaren Filippo Inzaghi.

En styrning ställde också Real Madrids målvakt Iker Casillas då David Pizzaros skott tog på Real-spelare och styrdes i mål i 24:e minuten. En knapp kvart in i andra låg målkungen Francesco Totti bakom Romas ledningsmål. Hans pass nådde Mancini som rundade Casillas och satte 2-1.


Portos återbesök inte lyckat

I Gelsenkirchen för fyra år sedan tog hem Porto oväntat hem Champions League-titeln. Men den här gången blev besöket inte lika lyckosamt för portugiserna. Redan i fjärde minuten satte Kevin Kuranyi 1-0 för hemmalaget Schalke, ett resultat som stod sig matchen ut.


Chelsea mötte Olympiakos i Aten men fick vända hem med en poäng sedan matchen slutat oavgjort 0-0.


Returerna i åttondelsfinalerna spelas den femte mars.


 
Olympiakos-Chelsea 0-0
Varningar Chelsea: Alex, Juliano Belletti, Claude Makelele, Ashley Cole.

Domare: Konrad Plautz, Österrike
Publik: 33 500


Roma-Real Madrid 2-1
(1-1)
0-1 Raul (8), 1-1 David Pizarro (24), 2-1 Mancini (58).

Varningar Roma: Daniele De Rossi, Simone Perrotta, Marco Cassetti
Varningar Real Madrid: Mahamadou Diarra, Miguel Torres, Sergio Ramos.

Domare: Herbert Fandel, Tyskland.
Publik: 72 000.


Liverpool-Inter 2-0
(0-0)
1-0 Dirk Kuyt (85), 2-0 Steven Gerrard (90).

Utvisning Inter: Marco Materazzi (30)
Varningar Inter: Christian Chivu

Publik: 45 000


Schalke-Porto 1-0
(1-0)
1-0 Kevin Kuranyi (4).

Varningar Schalke: Jermaine Jones, Fabian Ernst, Carlos Javier Grossmüller.

Domare: Laurent Duhamel, Frankrike
Publik: 53 951



Källa:
www.radiosporten.se






 


Glöm inte Champions Leagues åttondelsfinal i kväll !


Laddad kväll i Europa när åttondelsfinalerna i Champions League inleds med dessa matcher tisdag:


Liverpool - Inter    x-x            (20:45)      TV6


Olympiakos - Chelsea   x-x  (20:45)    Viasat Sport 2


Roma - Real Madrid   x-x       (20:45)    Viasat Sport 1


Schalke 04 - Porto x-x         (20:45)     Viasat Sport 3



Källa : www.fotbollskanalen.se


Fifa hotar utesluta Spanien

Spanien hotas av avstängning från all internationell fotboll om inte regeringen slutar lägga sig i fotbollsförbundets arbete, enligt Fifas ordförande Sepp Blatter. Det skulle innebära att Spanien missar sommarens EM.
- Om den spanska regeringen, genom sitt sportråd, fortsätter att blanda sig i fotbollsfrågor riskerar de att deras klubbar och landslaget kommer att uteslutas från internationella turneringar, säger Blatter i spanska medier.
En uteslutning skulle bland annat innebära att Spanien missar sommarens fotbolls-EM, där landet är lottat i samma grupp som Sverige.
- Det skulle vara tufft, men det skulle ta bara sex timmar att kalla ihop ett möte för att diskutera och besluta om ett uteslutande, säger Blatter.
Bakgrunden är att den spanska regeringens sportråd uppmanat alla sportförbund som inte är inblandade i OS att hålla val före de olympiska spelen.Det vore inte första gången som Fifa utesluter ett land på grund av politisk inblandning i det nationella fotbollsförbundets affärer. Bland annat var Grekland avstängt under en kort period 2006.


Källa: TT

Berg målade dubbelt för Groningen!


image905
Bilden:Marcus Berg är i strålande målform. I dag gjorde han båda målen när hans Groningen besegrade AZ med 2-1 hemma. Foto: FC Groningens hemsida.


Första målet signerat Berg kom efter en halvtimma. Mål nummer två slog svensken in på straff med bara fyra minuter kvar.

Dagens två mål innebär att Berg nu ligger på fjärde plats i skytteligan. Hans avgörande mål betydde också att Groningen tog sin nionde hemmaseger.

Groningen ligger sexa i tabellen. Tre poäng från tvåan Ajax.

Källa:
www.svt.se


Barnsley bortaslog Liverpool-en jätteskräll!

Barnsley svarade för en jätteskräll i FA-cupens åttondelsfinal när de besegrade Liverpool på Anfield Road med 2-1. Lagkaptenen Brian Howard prickade in segermålet i den 93:e minuten.                                           inget

Ännu mer resultat!

Elfsborg - Bröndby 2-0.
Mål:Denni Avdic satte bägge målen.

Gefle - Östersund 3-0

Mål: Daniel Westlin, Jonas Lantto, Yussif Chibsah

GIF Sundsvall - Umeå 3-0
Mål: Akombo Ukeyima 2, Tobias Eriksson

Ljungskile - Falkenberg 1-0
Mål: Damir Vitas

IFK Norrköping - Örebro 1-0
Mål: Riki Cakic

Gais - Åtvidaberg 2-0
Mål: Daniel Morais, Migen Memelli
Daniel Bogefors

Kalmar FF - Jönköpings Södra 5-1
Mål: Stefan Larsson 2, Erik Israelsson, Jimmie Augustsson, Patrik Ingelsten.
Daniel Bogefors

Malmö FF - Trelleborg 1-1
Mål: MFF: Jonatan Johansson, TFF: Michael Mensah

Källa:www.fotbollskanalen.se

AIK torskade mot BP på Skytteholm.

Lördag 16 februari 2008, kl 14.00
AIK-IF Brommapojkarna
1-2 (1-0)

Skytteholms IP, Solna

AIK föll mot IF Brommapojkarna med 1-2 på Skytteholm efter att ha varit i ledningen i halvtid. AIK:s mål gjordes av Iván Obolo på nick i den 33:e minuten.
- Vi gör ingen bra match över 90 minuter och i andra halvlek tappade vi bollen väl enkelt. Alla jobbade bra, men det ville sig inte riktigt, sa Thomas Lagerlöf till AIK Media efter matchen.

 

Källa:www.aik.se


Hammarby förlorade i premiären - utan Shaaban

1-3 mot New York Red Bulls. Så inledde Hammarby säsongen 2008. Målet gjorde nyförvärvet Claudio Dadomo.

Hammarby fick en mardrömsstart i säsongspremiären. Redan efter åtta minuter tvingades Kristoffer Björklund släppa en boll förbi sig. Fem minuter senare smällde det igen - och efter ytterligare en kvart var matchen avgjord. New York Red Bull ledde med 3-0 innan ens halvtimmen var spelad.

I den andra halvleken spelade Hammarby upp sig. Reduceringen kom efter 64 minuter. Efter ett väggspel fick Claudio Dadomo ett läge i straffområdet och uruguayanen gjorde 1-3 i debuten.

Dadomo var Hammarbys bäste spelare, tillsammans med Sebastian Castro-Tello, Petter Andersson, och Louay Chanko, rapportrerar Hammarbys officiella hemsida.

New York Red Bulls-Hammarby 3-1 (3-0)
Mål: 1-0 (8) Okänd målskytt, 2-0 (13) Juan Pablo Angel, 3-0 (28) Okänd målskytt, 3-1 (64) Claudio Dadomo


Källa:FotbollDirekt.com

Ailton och Junior sänkte Djurgården

Ailton gjorde två mål och Junior ett när FC Köpenhamn besegrade Djurgården med 4-1 i ett kylslaget Södertälje.

Två brasilianare med allsvenskt förflutet hade roligt när FC Köpenhamn besegrade Djurgården med 4-1.

Förre Örgryteanfallaren Ailton gjorde två mål och MFF-förvärvet Junior gjorde ett.

Jones-Kusi Asare gjorde Djurgårdens mål till 1-3 i 86:e matchminuten.

Tjeckiske landslagsmannen Libor Sionko gjorde 1-0 strax före paus.


Startelvor;
Djurgården: Vaiho -Andersson, Kuivasto, Ottesen, Johansson - Sjölund, Rajalakso, Komac, Enrico - Dahlberg, Jonson

FCK: Coe - Pospech, Zanka, Laursen, Wendt -Sionko, Kvist, Würtz, Hutchinson - Junior, Ailton

 

Källa: www.fotbolskanalen.se



Zlatan Ibrahimovic köper en ny lägenhet i Soho, New York.

image902
Bilden:Zlatan Ibrahimovic investerar i en ny lägenhet i Soho, New York. Den svenske anfallsstjärnan har köpt en tvårummare i fashionabla Trump Soho för 16 miljoner kronor.


Ibrahimovic som sedan tidigare äger en 30-miljonersvilla i Malmö lägger nu ned 16 miljoner kronor för lägenheten på Manhattan.

Ibrahimovic får trots priset bara nyttja lägenheten under 120 dagar om året och max 29 dagar i sträck. Då ingår samma service som man kan vänta sig på ett lyxhotell.

Donald Trump, fastighetsmiljonär i New York, står bakom projektet och bygger 46 nya lyxlägenheter på Fifth Avenue på Manhattan.

Zlatan och flickvännen Helena Seger var inte sena att nappa på erbjudandet. Paret kommer dock att kunna utnyttja lägenheten först nästa år då lyan står redo för inflyttning.


Källa: eurosport.se


Norling: Bäst om Dulee inte spelar mot BP!

På lördag träningsspelar AIK mot Brommapojkarna. Men Dulee Johnson väntas inte spela.
- Det är bäst för laget att Dulee inte spelar match, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Under fredagens träning delades truppen in i två delar. På ena halvan var den tilltänkta startelvan mot BP och i den andra gruppen skadade spelare - och Dulee Johnson.

- Dulee hoppar inte jämfotasteg av lycka. Han mår inte bra, säger Rikard Norling till Expressen.

Till matchen kommer den pressade mittfältaren inte till start.

- Han är inte aktuell för match. Det är bäst för laget.

Efter dagens träning eskorterades Johnson av vakter.


Källa:
www.fotbollskanalen.se 


Tolv allsvenska lag träningsmatchar på lördag!

På fredagen möter Hammarby - New York Red Bulls i årets första match. Träningsmatchen spelas på Home Depot Center i Los Angeles och motståndet är mycket bra.

Och på lördag är det dags igen. Tolv allsvenska lag träningsmatchar i Sverige:


AIK-Brommapojkarna
Djurgården-FC Köpenhamn
Elfsborg-Bröndby
Gais-Åtvidaberg
Gefle-Östersund
GIF Sundsvall-Umeå
Kalmar FF-Jönköpings Södra
Ljungskile-Falkenberg
Malmö FF-Trelleborg
IFK Norrköping-Örebro SK

Källa:www.fotbollskanalen.se

AIK:s Dulee Johnson greps i natt för rattfylla!

















Bilden:Dulee Johnson greps sent i natt misstänkt för rattfylleri och olovlig körning.

Enligt vittnen drack AIK-stjärnan sprit och champagne på en nattklubb. Sedan satte han sig i bil för att köra därifrån.
Johnson greps utanför nattklubben Soap Bar på Nybrogatan i Stockholm. Larmet kom in till polisen klockan 02.25.
Ögonvittnen säger till Sportbladet att fotbollsspelaren var märkbart berusad när han satte sig i bilen.

Det är inte första gången som Johnson, som kom till Sverige från Liberia som 16-åring, hamnat i klammeri med rättvisan. Han dömdes i januari 2006 för grovt rattfylleri, olovlig körning och misshandel. Följden blev skyddstillsyn och samhällstjänst, och spelaren lämnade sin dåvarande klubb Häcken för AIK en månad senare.

Johnson förnekar i går anklagelserna genom ett uttalande på sin hemsida.

- Jag har inte begått något brott, säger mittfältaren som så sent som i januari tränade med den engelska klubben Birmingham. Någon affär blev dock aldrig av eftersom klubbarna inte kunde komma överens.


 

Information gällande Dulee Johnson från AIK:s hemsida i dag. 

AIK Fotboll har under morgonen idag fört en dialog med Dulee Johnson gällande hans handlingar natten till torsdag.
AIK Fotboll och Dulee Johnson har tillsammans kommit fram till att Dulee behöver ytterligare hjälp av klubben för att komma tillrätta med problem av personlig karaktär.

- Det känns bra att vi har en så öppen dialog och att vi tagit det gemensamma beslutet att hjälpa Dulee, precis som vi gör med alla våra spelare, efter den här händelsen, säger Rikard Norling, tränare AIK.

Dulee Johnson kommer att träna och spela med AIK som vanligt framöver.

- Att Dulee tränar och spelar med laget som vanligt tror vi är det bästa sättet att börja med för att hjälpa Dulee framöver, fortsätter Rikard Norling.


Källa: AIK Fotboll


Storseger för AIK mot Vasalund med Väsbys hjälp.

 

 

Onsdag 13 februari 2008, kl 18.00
AIK-Vasalunds IF
5-1 (2-1)

Skytteholms IP, Solna

Bilden:AIK besegrade Vasalunds IF med 5-1 (3-1) på Skytteholm inför över 1 500 åskådare.

         Källa:
www.aik.se

19-åring i Dif:s mål mot FC Köpenhamn nu på lördag.


Bilden: På lördag är det dags för årets andra träningsmatch då Djurgården möter FC Köpenhamn på Södertälje fotbollsarena.

Djurgårdens första träningsmatch för säsongen spelades i lördags mot Brommapojkarna och slutade med seger, 2-0. På lördag blir motståndet betydligt tuffare när FC Köpenhamn kommer på besök.Djurgården träningsspelar i morgon mot FC Köpenhamn. I målet får en 19-åring chansen.

 Det handlar om Tommi Vaiho, som i Pa Dembo Tourray och Oskar Wahlströms frånvaro även fick stå mot Brommapojkarna förra helgen. Efter den matchen fick han mycket beröm av tränaren Siggi Jonsson. Och enligt assisterande tränaren Paul Lindholm handlar det om en talangfull målvakt.
- Det är en kille vi tror mycket på, säger Lindholm till City.
Med Tourray och Wahlström snart tillbaka planerar DIF att låna ut Vaiho, som i fjol var på lån hos division 3-laget Värtan.
- För att utvecklas och framför allt spela matcher.
Utöver de skadade målvakterna saknar Djurgården lagkaptenen Markus Johannesson till matchen mot FCK. Quirino och Aki Riihilahti är osäkra till spel men kan komma att göra säsongsdebut.
Matchen mellan Djurgården och FC Köpenhamn spelas på Södertälje Fotbollsarena lördagen den 16 februari klockan 13.00.

Källa:www.dif.se


Daniel Andersson otursgubbe mot PSV Eindhoven!

PSV Eindhoven vann med 2-0 mot Helsingborg i Uefacupen efter två tidiga mål. Om en vecka spelas returmatchen i Helsingborg.


Kort om matchen:
PSV gjorde 1-0 redan i den sjunde minuten efter en tveksamt dömd straff, där PSV-anfallaren Danko Lazovic föll över HIF-målvakten Daniel Andersson.

Daniel Andersson var otursgubbe även vid nästa mål när han tappade ett ganska enkelt skott rakt ut till just Lazovic, som enkelt gjorde 2-0.

Helsingborg höll sedan hyfsat jämna steg med de hollänska serieledarna, framför allt tack vare Henrik Larsson som gjorde en mycket bra match.

Den 21 februari spelas returmatchen på Olympia.


Matchfakta:
Sextondelsfinal, första matchen:
PSV Eindhoven-Helsingborg 2-0 (2-0)
1-0 Timmy Simons (7 str), 2-0 Danko Lazovic (33).

Varningar, Helsingborg: Daniel Andersson, Marcus Lantz.

Domare: Kostas Kapitanis, Cypern.
Publik: 21 500.

Källa:
www.radiosporten.se


Bajens nästa värvning?

foto: Hammarby webb-tv

Bilden:Lollo Chanko och Sebastian Catro-Tello hälsar på en känd frisparksskytt i Los Angeles.Foto: Hammarby webb-tv.


Hammarby har precis värvat Rami Shaaban. Är det en till storvärvning på gång måntro? Laget hade i alla fall storfrämmande på träningen i form av David Beckham.'
- Det var stort att träffa honom, säger Lollo Chanko till Hammarbys webb-tv.

Källa:www.hammarbyfotboll.se

Följ Helsingborg i kväll på Eurosport !

Helsingborg ställs mot de holländska mästarna med 19-åringarna Andreas Landgren och Joel Ekstrand i backlinjen och kanske även 19-årige Mattias Unkuri på mittfältet.

Det blir en tufft prov för Bosse Nilsson mannar i 1/16-finalen i Uefacupen.

Kl: 20.45 i kväll  på Eurosport
PSV Eindhoven-Helsingborg x-x


Källa:
www.fotbollskanalen.se

Cesar Santin stannar i Kalmar FF!

Kalmar FF har förlängt kontraktet med sin brasilianske stjärnanfallare Cesar Santin. Därmed blir det ingen flytt till Malmö FF som för en tid sedan bekräftade att de lagt bud på brasilianaren.

Rami Shaaban er nå Hammarbyspiller !

 
RamiS.jpg
Rami Shaaban ble tirsdag ettermiddag presentert som ny keeper i Hammarby. Rami har skrevet under på en femårskontrakt med klubben. Det har vært mye frem og tilbake i denne saken, men FFK og Hammarby ble til slutt enige om en avtale. Dermed sikrer Stockholmsklubben seg den svenske landslagsspilleren. I FFK er det bred enighet om å satse på Erik Mellevold Bråthen og Lasse Staw som Ramis etterfølgere. De er mer enn klare til å ta utfordringen. Se et innslag med våre to "nye" keepere på www.ffk-tv.no eller gå via www.fredrikstadfk.no. Innslaget blir lagt ut i løpet av ettermiddagen.

Vi ønsker Rami Shaaban lykke til i sin nye klubb og takker for en strålende innsats mellom stengene den tiden han har vært i FFK.

Källa:www.fredrikstadfk.no


Brommapojkarna får ny arena - inomhus

image900
Bilden:BP flyttar in på Solvalla.
Faller alla bitar på plats spelar BP allsvensk fotboll (eller Superettan) på Solvalla om tre år. Foto: Archus arkitektbyrå
image901
Bilden:Måndagens stora nyhet var att BP och Stockholms Travsällskap bygger "Framtidens Mötesplats" på den parkeringsplats som finns utanför Kongressen på Solvalla.Foto: Archus arkitektbyrå

Det blir en storsatsning på ungdomsidrott utbildning och hästsport.
Men ännu är inte finansieringen klar.
För att hålla samman de tre olika aktiviteter; fotbollsarenan, skolan och hotellet har vi valt att innesluta dem under ett hölje. 15 000 sittplatser och 18 500 i konsertkapacitet. 135 hotellrum med logerna som komplementrum.80 loger.Skola för 5-600 elever.Byggherre är Solvalla i samarbete med IF Brommapojkarna.Planerad inflyttning 2011

Källa:www.brommapojkarna.se


Egypten Afrikanska mästare i kväll!

image899
Bilden:För andra gången i rad blev Egypten afrikanska mästare i fotboll. I finalen mot Kamerun i kväll blev Mohamed Aboutrika matchhjälte genom att göra matchens enda mål i den 78:e minuten.


Svennis - kungen av Manchester!

image897
Bilden:Carlos Teves i Untied i kamp med planens gigant Richard Dunne i City.
Foto: Manchester Uniteds hemsida.

Sven-Göran Eriksson är kung av Manchester. I dag vann hans City derbyt mot United med 2-1. Och det var första gången sedan 1974 som City vann ett ligaderby på Old Trafford.

Källa: TT


Ghana vann målfesten och bronset i African Cup!

Ghana såg ut att vara illa ute men kom igen och kunde till slut vinna matchen om tredje pris med 4-2 över Elfenbenskusten.

Ghana var i ledning redan efter tio minuter när Portsmouth
Sulley Muntari slog 1-0 med vänstern.

Men Elfenbenskusten kom tillbaka genom Boubacar Sanogo som löpte på en fin stickare och kunde överlista gamla Hammarbymålvkten Richard Kingson.

Det såg illa ut för Ghana när gästerna ökade på genom Sanogo igen som från nära håll kunde slå in en retur på skott av Didier Drogba.

I andra halvlek kom dock hemmalaget tillbaka. Quincy Owusu-Abeyie kunde elegant kvittera. Han dribblade sig förbi tre man innan han överlistade Kone efter 70 minuter.

Junior Agogo gjorde 3-2 på en genomskärare av Michael Essien och Haminu Dramani satte spiken i kistan med en distansskott.


www.fotbollskanalen.se


Premiärvinst för DIF mot BP med 2-0.


Djurgården inledde träningsmatchandet 2008 med seger mot Brommapojkarna på ett kylslaget Stadshagen. Uppskattningsvis 2000 personer fick se Enrico Cardoso Nazaré och Mikael Dahlberg göra varsitt mål i den andra halvleken.

Träningsmatch

Djurgården-BP 2-0 (0-0)

1-0 (63) Enrico Cardoso Nazaré
2-0 (77) Mikael Dahlberg
Publik: Cirka 2 000

Laget
Vaiho
Ceesay, Kuivasto, Ottesen, Tauer
Komac
Rajalakso, Enrico, Batan
Jonson, Kusi Asare

Byten
Mattias Jonson ut, Mikael Dahlberg in (46)
Kebba Ceesay ut, Lance Davids in (46)
Jan Tauer ut, Per Johansson in (46)
Sölvi Ottesen ut, Dennis Boskailo in (64)
Stefan Batan ut, Philip Hellqvist in (64)
Sebastian Rajalakso ut, Robbin Sellin in (68)
Jones Kusi Asare ut, Srdjan Marjanovic in (76)
Toni Kuivasto ut, Joakim Askling in (76)
Andrej Komac ut, Trimi Makolli in (76)

Källa: www.dif.se

Oavgjort för AIK 1-1 inför storpublik!

9 februari 2008, kl 14.00
AIK-IFK Mariehamn
1-1 (0-0)

Skytteholms IP, Solna

Oavgjort 1-1 inför storpublik

Redan en timme innan avspark i årets första träningsmatch på Skytteholms IP ringlade köerna utanför insläppet. När matchen kom igång dominerade AIK spelet kraftigt i den första halvleken mot IFK Mariehamn. Gabriel Özkan, Lucas Valdemarín och Dulee Johnson hade bra lägen att göra mål innan paus, men det skulle bli bortalaget som tog ledningen på ett skott som - via en AIK-försvarare - gick in bakom en chanslös Daniel Örlund. Jorge Anchén kvitterade på nick i den 71:a minuten inför hela 4 162 åskådare. I slutminuterna hade Saihou Jagne chansen att avgöra i friläge, men målvakten räddade.

 

Källa:www.aik.se


Första målet av Ljungberg mot Birmingham.

Sebastian Larsson gjorde en bra landslagsdebut i onsdags mot Turkiet. På lördagen jobbade mittfältaren hårt hela matchen när Birmingham klarade 1-1 borta mot West Ham sedan Fredrik Ljungberg gjort sitt första mål i klubben.

EXTRA : Shaaban klar - för 5 år med Hammarby!


image888
Bilden:Rami Shaaban är klar för Hammarby. Den svenske landslagsmålvakten är överens om ett femårskontrakt med klubben. Det uppger källor inom klubben till fotbollskanalen.se.


Shaaban - Hammarbys dyraste spelare någonsin


Det tog minst sagt många vändningar innan det blev klart. Men nu är Rami Shaaban klar för Hammarby. Klubben har löst landslagsmålvaktens kontrakt med Fredrikstad och förväntas presentera affären inom kort.

Men natten till fredag kom Fredrikstad och Hammarby överens och prislappen hamnade kring fyra miljoner kronor.

Det har förekommit medieuppgifter om att Shaaban ska skriva på för fyra år med Hammarby men fotbollskanalen.se kan avslöja att det handlar om ett femårskontrakt.

Den 32-årige Shaaban har spelat 14 landskamper och har spelat i Fredrikstad sedan 2006 och han har varit med i landslaget sedan samma år.

Innan dess har han i tur ordning spelat i Brighton, West Ham, Arsenal och Djurgården.

Hammarbys har nu en stark målvaktsduo med Kristoffer Björklund som alternativ till Shaaban. Dessutom finns skadade Erland Hellström.

www.fotbollskanalen.se


Lejonen mot faraonerna i finalen på söndag kl.18.00

Det blev ingen drömfinal mellan hemmanationen Ghana och grannlandet Elfenbenskusten. I stället blir det de kamerunska lejonen och de egyptiska faraonerna som gör upp om segern i Afrikanska mästerskapen nu på söndag kl.18.00 i Eurosport.

Ghana  0-1   Kamerun 71':A.Nkong
Elfenbenskusten
63':A.Keita
  1-4        Egypt 12':
    A.Fathi 62',66':
    A.Zaki 90':
    M.Aboutrika


Källa:TT


Djordjic imponerade när AIK föll mot Valsta-Syrianska.


image896
Bilden:Bojan Djordjic imponerade när AIK föll mot Valsta-Syrianska.
Foto: Magnus Neck/ AIK:s hemsida

Det blev förlust, 1-2 mot Valsta-Syrianska, när AIK spelade vinterns första träningsmatch. Men Nebojsa Novakovic tyckte ändå det fanns mycket att glädja sig år.

- Gabriel Özkan spelade sin första match på sex månader. Det var härligt att se, säger Novakovic till FotbollDirekt.com
AIK dominerade långa stunder matchen, men föll ändå mot division 1-laget Valsta-Syrianska.

- Det är aldrig kul att förlora, men jag är ändå nöjd. Vi går runt på många spelare och skapar måncha chanser. Man får tänka på att vi nästan bara tränat fys och haft väldigt få fotbollspass, säger assisterande tränaren Novakovic.

Novakovic var särskilt nöjd med två spelare.
- Özkan och Bojan (Djordjic) var bäst och roligast att se. De båda har internationellt snitt över sig när de utmanar. Özkan gör en väldigt bra första halvlek på kanten och Bojan visar i andra halvlek vilken bra vänsterfot han har.Efter paus bildade Djordjic centralt mittfält ihop med Dulee Johnson. Ett samarbete som lovade mer.
- De är lite olika och kan passa ihop bra. Jag tycker det såg väldigt intressant ut i dag.

AIK-Valsta-Syrianska 1-2

(38)0-1Daniel Mendes (Markus Jonsson)
(41)1-1Brima Koroma (Dragomir Draganov)
(45)2-1Dragomir Draganov (Brima Koroma)


Källa: www.fotbolldirekt.com


Mållöst mellan Turkiet och Sverige i Istanbul.

Sverige började bäst men Turkiet kom tillbaka.Det blev 0-0 i Istanbul.

En bit in i den andra halvleken kom Elmanderläget. Den inbytte Toulouseanfallaren satte fart på högerkanten - fast besluten att spräcka nollan. Tyvärr för Sveriges del hann Turkiets målvakt Demirel före.

Närmare än så kom aldrig Sverige, även om laget - och främst Kennedy Bakircioglü - försökte.

Ajaxmittfältaren fick ett kanonläge redan efter knappt fem minuters spel efter ett fint förarbete från debutanten Marcus Berg. Kennedys skott gick dock strax utanför.

Kennedy fortsatte att visa Lagerbäck att han är en man för startelvan och fortsatte att skjuta - men även nästa skott gick utanför.

Turkiet kom tillbaka en bit in i halvleken - men närmare än Nihats frispark i den 18:e minuten kom man aldrig, och inte ens den var speciellt farlig för Andreas Isaksson.

Strax före halvtid fick Sverige en ytterligare en bra chans. Kim Källström hittade Kennedy med ett djupledspass, Kennedy hann upp bollen strax före kortlinjen och plötsligt var tre svenskar fria i straffområdet. Inlägget var dock alldeles för svagt och kunde plockas ned av Turkiets målvakt Demirel.

Marcus Berg började piggt och respektlöst och låg även bakom den allra första farligheten.

Efter en halvtimmes spel såg det ut att vara färdigspelat för Sebastian Larsson - den andra debutanten från start. Birminghamspelaren fick en smäll på hälsenan och linkade av banan. Men efter lite omplåstring och skovård var Larsson tillbaka på banan.

Lars Lagerbäck gjorde ett byte direkt efter halvtidsvilan - Johan Elmander kom in i stället för Markus Rosenberg. Drygt en kvart in i andra byttes Malmös Behrang Safari in mot Fredrik Stoor, ett byte som innebar att Mikael Nilsson tog steget över till högerbacken.

Även Kennedy blev till slut utbytt - då hade han hunnit med att bränna ett sista bra läge efter en hörna.

Källa:
www.fotbollskanalen.se


Malmö FF bekräftar bud på Kalmars Cesar Santin!

Malmö FF bekräftar att klubben försöker köpa loss anfallaren Cesar Santin från allsvenska konkurrenten Kalmar FF. "Jag har förhoppningar att det ska gå att lösa", säger ordföranden Bengt Madsen till Sydsvenskan.

Källa:TT

Kul att bloggen blir läst eller hur !

Hej!
Såg era bilder på nätet. Det här stället i Ismantorp som ni besökte heter/hette Södra Borg. Stället byggdes av min farmors far Alfred Olsson runt 1865. Han flyttade hit som ung man och kom slutligen att arrendera prästgården i Dyestad i Runstens s:n. Stället styckades av från Östergården i Ismantorp och han fick ge 1000 kr för detta och ett annat markstycke.
Förstår att det är Thomas som äger stället och skulle gärna vilja komma i kontakt med honom. Går det tror du??
/ Lennart Nilsson, S:t Eriks gata 9, Kalmar

HBG på Öland -Tomas föreläser 2006.


Så startar Sverige mot Turkiet i kväll - två debutanter!

(ISTANBUL) Lars Lagerbäck satsar på tre oprövade spelare från mot Turkiet.
Fredrik Stoor och debutanterna Marcus Berg och Sebastian Larsson får alla chansen.

Sveriges startelva:


Målvakt

1 Andreas Isaksson


Backar

2 Fredrik Stoor
3 Daniel Majstorovic
4 Petter Hansson
5 Mikael Nilsson -


Mittfältare

8 Anders Svensson (K)
7 Sebastian Larsson
6 Kim Källström
9 Kennedy Bakircioglü


Anfallare

10 Marcus Berg
11 Markus Rosenberg.


 Avbytare: 12 Rami Shaaban (mv),
13 Matias Concha, 14 Peter Larsson,
15 Behrang Safari, 16 Andreas Dahl,
17 Samuel Holmén, 18 Johan Elmander,
 19 Dusan Djuric.



Avspark 6 februari 20.30 (19.30 svensk tid) TV 3
BJK Inönü-stadion, Istanbul

Källa: fotbollskanalen.se


Här har vi den nyvalda styrelsen för HBG 2008!

image890
Bilden: Glada styrelseledamöter uppställda för den första lagbilden någonsin i HBG:s historia. Fr.v. Lars-Erik Olsson,Kassör som fått förnyat förtroende.Erik Lindgren,27, nyvald fotbollsansvarig. Pierre Navier,veteranen som som nu får ta över den ansvarsfulla uppgiften som ordförande i HBG nästa år. Anton Bjurvald,27,som kör vidare nu tillsammans med Erik i stället som fotbollsansvarig.Göran Henriksson,innebandyansvarig tillsammans med Thomas Åström(kunde ej närvara) samt den ständige revisorn Bernt Eriksson(sittande).Årsmötet ägde som gammal sed är rum på anrika Löwenbrau på Fridhemsplan på tisdagskvällen.15 st HBG:are hade slutit upp och en fullständig rapport och protokoll kommer från Anders Edqvists penna när protokollet väl är justerat och klart.image892
Bilden: HBG är i dag 32 medlemmar varav 2 stödmedlemmar enligt kassören Larsa. 15 utav dem deltog i tisdagskvällens årsmöte på restuarang Löwet på Fridhemsplan.Patrik Granqvist (var ej närvarande) utsågs till årets fotbollslirare.
image893
Bilden: Fr.v. Göran"Nutte" Henriksson innebandyansvarig sedan urminnes tider samtalar med en utav HBG:s grundare Håkan Andersson.
image894
Bilden: Fr.v. Tanel End gammal medlem och hockeybockey-legend dök oväntat upp på årsmötet.Här lyssnar han och gamle stormålvakten Janne "Albåge" Asplund till vad Berra hade att säga.


Text o Foto. Lars G Öhlund.

Sista påminnelsen: Årsmöte i dag tisdag 5 Feb.19.30!



ordförandeklubba i rörelse

Last call !
Årsmöten och fotbollsträffar har blivit tradition på "Löwet" vid Fridhemsplan dit den gamla tyska krogen
flyttade från gamla Klarakvarteren.I morgon tisdag den 5 februari är det dags igen för årsmöte.Vi skriver då 2008 och HBG fyller 38 år !

p.s. Beräknar att mötet börjar 19.30 och att de som vill äta innan mötet kommer 18.30.


Välkomna !

Larsa


Ny brasilianare klar för Kalmar FF !

Kalmar FF fortsätter att värva spelare från Brasilien. Den allsvenska klubbens fjärde brasilianske spelare blir Marcel Sacramento, en anfallare som skrivit fyraårskontrakt.


Rasmus Lindgren missar landskampen

Mittfältaren Rasmus Lindgren tvingas tacka nej till fotbollslandslagets match mot Turkiet på onsdag på grund av skadekänning i baksidan av ena låret. I stället kallas Andreas Dahl, Nordsjälland, in i truppen.

Torsby vill bygga arena åt Svennis

Milano har Giuseppe Meazza-stadion, i Budapest finns Puskas Ferenc-stadion och i Wien Ernst Happel-stadion. Idel fotbollskändisar. Nu vill Torsby spä på med Svennis Erikssons Arena.


Inter är på väg mot andra raka Lo Scudetto.

Ibrahimovic räddade Inter.Ett straffmål av Zlatan Ibrahimovic och en straffmiss av Empolis Luca Saudati räckte för att Inter skulle vinna med 1-0. Samtidigt förlorade Roma med hela 0-3 borta mot Siena och Inter är på väg mot andra raka Lo Scudetto.

Fredrikstad stoppar Rami-total förvirring råder!

Rami Shaaban är inte klar för Hammarby. Fredrikstad hävdar att Hammarby har sänkt sitt bud. Men enligt uppgift till fotbollskanalen.se så är läget det omvända - att Fredrikstad höjt budet på Shaaban.
Allt var klart. Rami Shaaban var på väg att presenteras som Hammarbyspelare. Då bröt förhandlingarna återigen samman. Och det råder nu total förvirring mellan klubbarna.


Läs nedan:

Søndag morgen
meldte svenske aftonbladet.se at Rami Shaaban er så godt som klar for Hammarby.

Det avkreftes nå på det sterkeste av FFK.

- Jeg kan avkrefte at Rami er klar for Hammarby, sier Sportslig administrativ leder i FFK Per Morten Haugen til Nettavisen.

- Så det stemmer ikke at dere er i sluttforhandlinger med Hammarby om prisen?

- Det jeg kan si er at vi er lengre unna nå enn vi var forrige gang vi forhandlet.

FFK skal kreve et sted mellom tre og fem millioner kroner for 32-åringen, og Hammarby viser liten interesse for å innfri overgangkravet.

- Hammarby har kommet med et nytt bud, og det var dårligere enn forrige gang, sier Haugen.

Haugen vil ikke spekulere i om hvor store sjansene er for å bli enig med Hammarby om en overgang for veterankeeperen.

Källa: www.nettavisen.no


Succé för nyblivne landslagsmannen i Ajax.


image889
Bilden:Rasmus Lindgren har varit i Ajax en vecka. Han gjorde debut i dag och fick spela från start. Och det blev succé för nyblivne landslagsmannen. Foto: Ajax hemsida.

Ajax vann på söndagen det 53:e klassikermötet med Feyenoord i Amsterdam med 3-0. Jonny Heitinga gjorde 1-0 tidigt och skyttekungen Klas-Jan Huntelaar gjorde övriga två mål.

Det sista kom efter en underbar lobbpass från Rasmus Lindgren över Feyenoords backlinje. Lindgren spelade två säsonger för Groningen. Innan dess tillhörde han Ajax och gjorde då fyra inhopp på två år.

Lindgren hade positionen som defensiv mittfältare och gjorde knappt ett misstag. Frånsett ett gult kort i matchinledningen.

Kennedy imponerade
Även Kennedy Bakircioglü gjorde en bra match hemma på Amsterdam Arena och kampen om mittfältsplatserna inför landskampen mot Turkiet på onsdag hårdnar.

PSV toppar ligan överlägset på 52 poäng, åtta pinnar före Ajax och nio före Heerenveen.



Källa:www.svt.se


Välkommen till en ny fotbollssäsong i Sthlms-Korpens regi!

HBG:are lite info från Korpen som ju är fotbollsansvarigas vardag . Bara så ni vet om de behöver kompletterande uppgifter för anmällan

OBS !  Larsa och  fotbollsansvariga - SISTA ANMÄLNINGSDAG: 29 FEBRUARI

Inbjudan fotboll 2008


Välkommen till en ny fotbollssäsong i Korpen Stockholms regi!



Anmälningsblankett finns längst ner på denna sida!

 



Fotbollen fortsätter att växa!

 

Fotbollen i Korpen Stockholm har ökat stadigt de senaste åren. Ifjol sprängde
vi 500-vallen när det gäller utomhusfotboll och i år är förhoppningen att
ha 600 lag startande i våra serier runt om på Stockholms fotbollsplaner.

Tillsammans med våra ca 300 lag i innefotbollen innebär det alltså att drygt
10.000 killar och tjejer spelar fotboll i något av Korpen Stockholms lag!

Under 2008 fortsätter vi vår satsning på ungdomar genom att ha en speciell
ungdomsklass för killar och tjejer i åldrarna 15-20 år (födda 1988 och senare).
Ta chansen att utmana jämnåriga killar och tjejer i världens ädlaste sport!

Givetvis fortsätter nolltoleransen mot könsord och svordomar och vi fortsätter
även vår satsning på att höja domarkvaliteten genom regelbundna granskningar
och utbildningar för våra domare.


Välkomna med er anmälan!



ALLMÄN INFO:

Spelform: Seriespel med dubbelmöte, indelning efter föregående års resultat.
Normalt 8 lag/serie totalt 14 matcher.
Två lag flyttas upp och två lag flyttas ned.
Nya lag startar som regel längst ner i seriesystemet.

Matchtid: 7-manna: 2x20 minuter utan paus

11-manna: 2x30 minuter utan paus resp. 2x45 minuter utan paus

Antal spelare: 6 utespelare + målvakt samt fritt antal avbytare
(11-manna: 10 utespelare + målvakt samt fritt antal avbytare)

Spelklasser : 7-manna: Herrar, Damer, Företag, Mixed, Morgon,

Ungdom (15-20 år) & Oldboys (över 35 år)

11-manna: 2x30 min, 2x45 min


Licensierade spelare är tillåtna så länge de finns med på spelarförteckningen.


Speldagar:
Herrar, Damer, Företag, Mixed, Ungdom, Oldboys:


Måndag-torsdag 18.00-22.00

11-manna Herrar (2x30 min):
Måndagar / onsdagar 18.00-22.30

11-manna Herrar (2x45 min):
Onsdagar / torsdagar 18.00-23.00

Morgonserierna:
Måndag-fredag 06.30-08.00

Spelet startar i mitten av april och pågår fram till månadsskiftet
september/oktober. Uppehåll över sommaren.

Spelplatser: Planerna rangordnas så att de högsta divisionerna spelar på de bästa planerna.

Herrar:

Norr: Olovslunds BP (Abrahamsberg), Vällingby BP, Hjulsta BPl
Söder: Hökarängens BP, Skarpnäcks Sportfälts BP, Sandåkra BP (Sköndal),
Johannesdals BP (Vårberg), Bandhagens Gymnasium BP,
Kämpetorps BP (Älvsjö), Herrängens BP (Älvsjö), Bredängs BP

Företag:
Norr: Olovslunds BP (Abrahamsberg), Spånga IP, Hjulsta BP
Söder: Johannesdals BP (Vårberg), Kämpetorps BP (Älvsjö)

Damer:
Norr: Olovslunds BP (Abrahamsberg)
Söder: Bandhagens Gymnasium BP

Mixed:
Norr: Olovslunds BP (Abrahamsberg)
Söder: Bandhagens Gymnasium BP

Oldboys:
Norr: Olovslunds BP (Abrahamsberg)
Söder: Ännu ej spikat

Ungdom:
Norr: Vällingby BP, Hjulsta BP
Söder: Ännu ej spikat


11-manna 2x30 min:
Norr: Hjulsta BP
Söder: Farsta IP, Hagsätra IP


11-manna 2x45 min:
Hökarängens BP

Morgonserierna:
Zinkensdamms IP (konstgräs), Stadshagens IP (konstgräs)

Spelregler: Svenska Fotbollförbundets regler med vissa undantag.
Reglerna för 2008 kommer inom kort att finnas på
www.korpen.se/stockholm

Matchflytt: Inga matcher flyttas under säsongen. I undantagsfall fall kan
Korpen gå med på matchflytt men då utgår en kostnad för detta
på 400 kr. Är det något specifikt datum som laget ej kan spela
ska detta meddelas när laget anmäler sig.

Domararvode: 7-manna: 80 kr/match och lag

11-manna: 250 kr/match och lag i 2x45 minutersserien

150 kr/match och lag i 2x30 minutersserierna
Domararvodet betalas direkt till domaren före varje match (gärna jämna pengar och sedlar)

Betalning: Endast via faktura. Vänligen fyll i korrekt fakturaadress på anmälningsblanketten.
25 kr i fakturaavgift tillkommer.

Avgift: Avgiften består av anmälningsavgift + WO-pott (se nedan)

Anmälningsavgiften är:

3.980 kr för 7-mannalag

4.980 kr för 7-mannalag i morgonserierna
(prisskillnaden beror på att morgonserien spelas på konstgräs)

6.500 kr för 11-mannalag i 2x45 minutersserien
5.250 kr för 11-mannalag i 2x30 minutersserierna


OBS! Ungdomslag betalar 1.990 kr i anmälningsavgift

WO-potten för nya lag är 600 kr.
För lag som deltog ifjol och ej lämnade WO behövs ingen påfyllnad av WO-potten
För lag som deltog ifjol och lämnade 1 WO ska potten fyllas på med 300 kr
För lag som deltog ifjol och lämnade 2 WO ska potten fyllas på med 600 kr


I anmälningsavgiften inkluderas olycksfallsförsäkring och medlemsavgift för upp till 25 deltagare.

Vad är WO-pott?
Förutom startavgiften betalar varje lag en WO-pott (hette tidigare garantiavgift) på 600 kronor.
Avgiften betalas första spelsäsongen. De inbetalda pengarna står sedan kvar från säsong till
säsong om WO (walk-over) ej lämnas och återfås om laget slutar spela i Korpen. Om laget lämnar
WO drar Korpen 300 kronor från potten, lämnar laget 2 WO dras alltså hela beloppet, 600 kr.
Om laget efter detta vill fortsätta spela måste en ny pott på 600 kr betalas. Vid tre lämnade WO
tas laget bort från fortsatt spel och lagets matcher annulleras.

Syftet med WO-potten är dels att preventivt motverka att lag lämnar walk-over, dels att täcka
de kostnader som uppstår i samband med WO-matcher, främst ersättning till domare.

Spelarregistrering

Spelarregistrering ska göras i för ändamålet avsedd excelmall, detta är obligatoriskt!

LÄS MER OM SPELARREGISTRERINGEN HÄR!

För att er anmälan ska vara komplett och giltig gäller följande:

1. Anmälningsblanketten ska fyllas i och mailas in

2. Avgiften ska betalas (faktura kommer någon vecka efter att anmälningsblanketten är inskickad)

3. En komplett spelarförteckning ska mailas in senast dagen före lagets första match

Spelare som ej finns med på spelarförteckningen är EJ försäkrade och har ej rätt att deltaga i match!

Observera också att en inskickad anmälningsblankett är bindande och ej

en intresseanmälan. Så skicka inte in den förrän ni är säkra på att ni ska deltaga.


OBS ! - SISTA ANMÄLNINGSDAG: 29 FEBRUARI

 

(Lag som inte lämnat in giltig anmälan i tid garanteras ingen plats i seriespelet.)


OBS! Håll utkik på hemsidan under v.14 då spelprogrammen läggs upp. De kommer även att
mailas ut men lagen är skyldiga att själva hålla koll på när deras första match går av stapeln.

 

UPPLYSNINGAR: Henrik Teljfors 08-725 28 91 eller [email protected]


VÄL MÖTT PÅ FOTBOLLSPLANERNA I VÅR!



ANMÄL LAGET HÄR! SPELARREGISTRERING

Grönhagen tror på Rami-flytt till Bajen!

image888
Bilden:Rami Shaaban är snart klart för Hammarby. Det tror Fredrikstads tränare Anders Grönhagen.


- Jag räknar med att de kommer överens, säger han tll Fredrikstad Blad.Det kan knappast ha undgått någon hyfsat fotbollintresserad att Fredrikstad och Hammarby förhandlar om en övergång gällande landslagsmålvakten Rami Shaaban.Och nu kanske den förre Djurgårdsmålvakten äntligen kan börja planera en flytt tillbaka till Stockholm. Fredrikstads tränare Anders Grönhagen tror på en snar lösning.
- Jag räknar med att de kommer överens, säger han tll Fredrikstad Blad.

Han är även optimistisk till lagets chanser att klara sig utan Shaaban.
- Vi har ju två landslagsmålvakter så det blir inga problem, säger han.

Källa:Fredrikstads Blad.


Eguren i Vilarreals trupp mot Mallorca

Hammarbys mittfältare Sebastian Eguren blev klar för Villarreal i onsdags. Och trots kort varsel är han med i Villarreals trupp till lagets möte med Mallorca på söndagen.

Stockholm vill ha fotbolls-EM 2016

Nya Råsunda klart 2011
Bilden:Stockholm vill gärna vara med på ett hörn om Sverige och Norge bestämmer sig för att ansöka om fotbolls-EM 2016.Utöver nya nationalarenan i Solna kunde en arena i Stockholms stad bli aktuell för mästerskapet, menar idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp). Inte minst om Uefa bestämmer sig för att utöka EM från dagens 16 lag till 20 eller 24, ett beslut som väntas i slutet av året.Några konkreta beslut om en ny arena i Stockholm finns dock ännu inte
- Nej, men arbetet går vidare. För Djurgården till exempel tittar vi nu lite bredare än bara en arena på Storängsbotten, säger Sjöstedt till TT.
Hon skickade på fredagen ett brev till fotbollsförbundet, för att be om ett möte med generalsekreteraren Sune Hellströmer och ordföranden Lars-Åke Lagrell
- Jag vill berätta att vi är intresserade av det här, säger Madeleine Sjöstedt.
- Vi vill höja Stockholms status som evenemangsstad och vad vore då bättre än ett fotbolls-EM?

Källa:fotbollskanalen.se

AIK:s tränare Rikard Norling i Argentina!

BERTOLO, Nicolás
 
Fecha de Nacimiento: 02/01/1986
Lugar de Nacimiento: Córdoba
Altura: 1,80 mts. mts
Peso: 73 kgs. kgs.
Procedencia: Fútbol Juvenil
Debut en Boca: 28-09-06 (Nacional 2 - Boca 1)
Bilden:AIK ryktas vara ute efter att värva 22-årige Boca Juniorsspelaren Nicolas Bertolo för nära 12 miljoner kronor.Foto:Boca Juniors hemsida


- Vi har inte lagt något bud. Han är en av 10-15 spelare vi tittar på, säger AIK:s sportchef Ola Andersson till fotbollskanalen.se.I dag skrev argentinsk media att AIK jagar Boca Juniors mittfältare Nicolas Bertolo - och att Boca vill ha runt 12 miljoner kronor för spelaren.

- Vi har inte lagt något bud. Han är en av 10-15 spelare vi tittar på, säger AIK:s sportchef Ola Andersson till fotbollskanalen.se.
Det ryktas om summor på 12 miljoner kronor?
- Vi har inte lagt något bud så frågan är inte intressant.
- Vi har en fortlöpande dialog med Boca Juniors om 6-8 spelare. Han är en av dem.
Dulee Johnson kan vara på väg till Birmingham. Kan Bertolo vara hans ersättare?
- Vi är inte i Argentina för att hitta ersättare till Dulee. Det här handlar mer om att följa upp samarbetet mellan klubbarna.
Just nu befinner sig AIK:s tränare Rikard Norling i Argentina för att titta närmare på bland annat Bertolo och ett antal andra spelare.

Källa:
www.fotbollskanalen.se


Juniorerna sänkte medelåldern i innebandy !

Innebandy 2006
Bilden:Innebandyträningen på torsdagsvällen i Ålrgytehallen bjöd upp till en intensiv och tät kamp.Foto:Lasse Ö/arkiv.


Ett oerhört tempo men där vi gamlingar visade tåga och stod upp riktigt bra mot juniorerna. Björne som deltagit regelbundet sedan flytten till Årsta fick sällskap av Anders och Erik som deltog för första gången.Deras inbördes kamp avslutades på avbytarbänken med en liten diskussion om vem som tagit i värst.Med tre avbytare på varje lag blev tempot hårt uppskruvat.Ytorna minskade och kampen rekordjämn.Berra avgjorde slutligen efter en timma och 15 min och vi fick äntligen duscha ! Pust...

Jag ser fram emot nästa träning och hoppas på ännu fler juniorer i hallen där veteranerna fortfarande dominerar!

Lasse Ö