AIK tog tre viktiga poäng mot Mjällby

Bilden:AIK svarade för en stark insats på bortaplan mot Mjällby AIF och vann med 1-0 efter att Robert Åhman Persson slagit in en straffspark i den 85:e minuten. Segern tog upp AIK till tredje plats i tabellen.
 
Källa:www.aikfotboll.se

Sverige nollade Japan i damfotbollen

Sverige fick med sig en poäng efter utebliven straff och 0–0 mot de regerande världsmästarna Japan.

- Nu ser jag Sverige som en medaljkandidat, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson efter matchen.

Sverige är fortfarande obesegrade i OS damfotbollsturnering. Segern mot Sydafrika följdes upp med en stark poäng mot de regerande världsmästarna Japan efter att matchen slutat 0–0.

Japan var det klart bättre laget genom hela matchen och radade upp chanser. Men många av avsluten hamnade rakt på den svenska målvakten Hedvig Lindahl

Ännu fler möjligheter avvärjdes av Sara Thunebro innan de hann bli riktigt farliga.

Thunebro var tillsammans med inhoppande Kosovare Asllani Sveriges bästa spelare och ju längre matchen gick desto mer blev det Sverige, genom just dessa två och även Lotta Schelin, som var framme och jagade segermål.

Richard Henriksson gav överbetyg till Lindahl, Thunebro och Asllani.

Som närmast kom det svenska laget en straffsituation, där den mexikanska huvuddomaren borde ha blåst straff för hands på en japansk försvarare.

Men matchen slutade 0–0.


Rasmus Elm valde CSKA

 
 
Bilden:Den svenske landslagsmittfältaren Rasmus Elm har gjort sitt val – ny klubbadress blir hårdsatsande CSKA Moskva.Han blir lagkamrat med landslagskompsien Pontus Wernbloom.
 

Rasmus Elm flög i morse till München för att under dagen genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och på söndag beräknas han, tillsammans med sin agent Patrick Mörk, flyga till Moskva för att skriva under kontraktet.

Flera klubbar har visat sitt intresse för att få kontraktera 24-åringen från småländska Broakulla, men det blev CSKA Moskva som vann dragkampen.

– Det fanns i slutskedet en handfull klubbar som ville ha Rasmus, men när vi vägde de olika alternativen med varandra så fanns bara CSKA Moskva kvar, säger Rasmus Elms agent Patrick Mörk.

Under de senaste dagarna har Rasmus Elms nuvarande klubb AZ Alkmaar förhandlat med den ryska storklubben i Amsterdam.

Förhandlingarna har gått smärtfritt och enligt Patrick Mörk är det i praktiken bara ett bakslag under dagens läkarundersökning som kan stoppa transfern.

När det gäller de personliga villkoren i kontraktet, så är Patrick Mörk också förhoppningsfull.

– Vi har kommit ungefär lika långt där som klubbarna har kommit. Som jag ser det är det bara detaljer som återstår innan kontraktet skrivs under, säger han.

På söndag kommer Rasmus Elm och Patrick Mörk att flyga till Moskva för att på plats med CSKA:s klubbledning lösa de återstående detaljerna i det personliga kontraktet.

– Vår ambition är att vi ska sätta kontraktet på söndag eller senast i början på nästa vecka, så Rasmus kan koncentrera sig på fotbollen helt och hållet, säger Patrick Mörk.

Hur långt det kontrakt som i praktiken är färdighförhandlat och klart löper på är dock inget som Patrick Mörk vill prata om idag.

– Jag passar på den frågan. Vi ska först få hem de sista detaljerna och sedan kan jag berätta hur vi tänkt oss längden på kontraktet, säger han.

Elm lämnade Kalmar FF för AZ Alkmaar 2009 och hans avtal med den holländska klubben sträckte sig fram till sommaren 2013.

Nu väljer AZ Alkmaar att sälja sin mittfältare för att inte riskera att inte få någonting nästa sommar när kontraktstiden gått ut.

Elm debuterade i det svenska a-landslaget i januari 2009 i landskampen mot USA som Sverige vann med 3-2 och han har sedan dess tillhört landslagstruppen.

Nu väntar spel i CSKA Moskva, som på senare år flyttat fram positionerna och hotat storlag som Inter och Sevilla i Champions League, och en återföreningen med landslagsspelaren och före detta klubbkompisen i AZ Alkmaar – Pontus Wernbloom.

– Det var också en sak som vi tyckte passade bra när vi tittade på detta alternativet. Pontus finns ju sedan tidgare i CSKA Moskva och det känns ju alltid bättre att ha någon man känner när man kommer till en ny klubb, säger Patrick Mörk.

På söndag väntas de sista detaljerna i kontraktet göras klara, men någon transfersumma lär inte bli officiell.

– Hur mycket CSKA betalar AZ för Rasmus eller vad Rasmus får av CSKA för att bli deras spelare är något jag väljer att inte kommentera, säger Patrick Mörk.

AZ Alkmaar kan dock räkna med en rejäl slant för den spelare som bland andra  Manchester United och Liverpool visat intresse för. Andra klubbar som gnuggar händerna när kontraktet är undertecknat är Rasmus Elms moderklubb Johansfors och hans allsvenska klubb Kalmar FF.

Vilken klausul Kalmar FF har med AZ Alkmaar om en vidareförsäljning, Klubbchefen Svante Samuelsson har gjort sig oanträffbar och inte nåtts av Radiosportens frågor.

I småländska Johansfors är tillgängligheten en helt annan och här jublas det idag.

– Det är fantastiskt! Vi kommer ju att få vår procentdel för den solidaritesersättning som alla klubbar som fostrar spelare från 12-årsålder får och det är välkomna slantar. Det jag kan säga är att vi nu tack vare de här pengarna kan starta upp vår ungdomsverksamhet på nytt. Det känns riktigt skönt att vi kan investera pengar från våra egna spelares framgångar till att nu utveckla fler talanger, säger Dennis Randewall, ordförande i Johansfors IF.

Tack vare de pengar som nu hamnar i Johansfors, så kommer nu den avsomnade ungdomsverksamheten att väckas till liv på nytt.

– När bröderna Elm lämnade och deras pappa Jonny slutade så upphörde i verksamheten, men nu kan vi starta upp på nytt. Jonny Elm har kommit tillbaka och nu ska vi lägga de här pengarna på ungdomarna och på vår fallfärdiga klubbstuga. Vi är mycket glada, säger Dennis Randewall.

 

Källa:[email protected]

 


OS-guide lördag den 28 Juli 2012

Lördag den 28 juli
 

1100-1300
1100 Cykel herrar linjelopp
Gustav Larsson
OS-porträtt: Gustav Larsson
1100 Ridsport - fälttävlan dressyr indivuduellt och lag
Niklas Lindbäck, Sara Algotsson Ostholt, Linda Algotsson, Ludwig Svennerstål, Malin Petersen
Lindbäck: "Hästarna är väldigt bra"
1131 Simning damer 100 meter fjäril försök
Sarah Sjöström
Sarah Sjöström har medalj i siktet
1251 Simning damer 400 m medley försök
Stina Gardell

1300-1830
1300 Fotboll damer
Sverige-Japan
Japans plan: Stoppa Lotta Schelin
1330 Rodd herrar singelsculler försök
Lassi Karonen

1342 Simning damer 4x100 m fritt försök
Sarah Sjöström med flera
1400 Tennis
Sofia Arvidsson - Vera Zvonareva
1420 Rodd damer singelsculler försök
Frida Svensson
1442 Badminton herrsingel gruppspel
Henri Hurskainen-Kevin Cordon
OS-porträttet: Henri Hurskainen
1715 Handboll damer
Sverige-Danmark Johanna Ahlm: "Vi kommer att klappa på varandra rejält"
1745 Bordtennis herrsingel 1 omg
Pär Gerell

2000-2200
2000 Bordtennis herrsingel omg 1
Jörgen Persson "Mycket bättre lottning kan jag inte få"
2040 Simning damer 100 m fjäril semifinal
ev Sarah Sjöström

2109 Simning damer 400 m medley final
ev Stina Gardell
2148 Simning damer 4x100 m fritt final
ev Sverige

 

 


Elfsborg, AIK och Kalmar vann alla kvällens kvalmatcher.

För det tredje svenska laget som kvalar till Europa League, AIK, blev det också vinst. Martin Lorentzon gjorde enda målet i segern mot isländksa FH Hafnarfjarðar. Därmed är AIK vidare efter sammanlagt 2-1. Nu väntar polska Lech Poznan i nästa omgång.

Sverige imponerade i OS-premiären mot Sydafrika

Bilden:Lyon-proffset Lotta Schelin stod för två av Sveriges fyra mål och var högeffektiv i avsluten.
 
Det hade pratats om en smygstart av OS. Men det blev en riktig pangstart när Sverige körde över Sydafrika. Sverige var favoriter och förhandssnacket hade handlat om att det skulle bli en seger. Men frågan är om någon hade vågat hoppas på ett sådant här besked. Sverige tog kontroll över matchen i den första minuten, och släppte den sedan aldrig ifrån sig. Tempot var ofta högt, pressen stundtals frenetisk och passningarna från backlinjen klöv den brittiska luften och gäckade den sydafrikanska backlinjen. Dessutom så visade sig Lotta Schelin, i sin roll som ensam anfallare, från sin allra bästa sida.Lyon-proffset stod för två av Sveriges fyra mål och var högeffektiv i avsluten. Nilla Fischer inledde annars det svenska målskyttet i den sjunde minuten, och Lisa Dahlqvist gjorde det andra i minut 20. Då kändes matchen redan avgjord, men Sverige slog inte av på takten för det. Sydafrika hade svårt att skapa några längre anfall, men gav å andra sidan aldrig upp. I den andra halvleken kom också en reducering, och denna var en riktig pärla. Portia Modise snappade upp att Hedvig Lindahl stod långt ut, drog på nolltid till från mittplan och skottet borrade sig in i nättaket bakom en ställd Lindahl. Den svenska backlinjen kommer dock att sättas på betydligt hårdare prov framöver. 

På lördag ställs de mot världsmästarna Japan, som inledde med 2-1 mot Frankrike, i vad som kommer bli en helt annan match.

 

Sverige- Sydafrika 4-1 (3-0)

1-0 Nilla Fischer (7), 2-0 Lisa Dahlkvist (20), 3-0 Lotta Schelin (21), 3-1 Portia Modise (60), 4-1 Lotta Schelin (63).

Varning, Sydafrika: Nothando Vilakazi.

Domare: Jesica di Iorio, Argentina.

 

 

Källa:sr.se


Zlatan: "Känns som en bra grupp"

Bilden: Zlatan Ibrahimovic anslöt i natt till sin nya klubb,Paris Saint-Germain som är på försäsongsträning i USA.

Efter en första träning med sitt nya lag på Princeton University var det en nöjd Zlatan som mötte pressen.

– Det kändes bra. Jag har rest och kände mig líte trött men jag har väntat på det här. Att få möta alla. Det känns som en bra grupp, säger svensken enligt den franska tidningen L'Equipe.

PSG spelar träningsmatch mot DC United på lördag, men om Zlatan finns med på planen då är osäkert.

– Jag tar det steg för steg. Det här var första träningen och jag gjorde inte så mycket. Men det är därför man han en försäsong, för att bygga upp konditionen och fysiken, säger han till tidningen.

 

Källa: LÈquipe


Två röda kort på Söderstadion

Bilden:Sinan Ayranci laddar kanonen.

 

Det var en svängig och stundtals kaotisk match när J Södra spelade 2-2 mot Hammarby.

Samtidigt som slutsignalen ljöd så föll spelarna som furor. De hade då spelat drygt nittio minuter som innehöll det mesta, utom välordnat försvarsspel.

J Södra chockstartade på Söderstadion och hade 2-0 efter drygt trettio minuter. Laget hade då spelat smart, kontrollerat och utnyttjat Hammarbys misstag effektivt.

Hammarby han sedan med att få två spelare utvisade men lyckades trots detta kvittera till 2-2. Ett resultat som stockholmarna ska vara glada över med tanke på de mängder av chanser som laget släppte till bakåt.

Det som "Bajen" kan ta med sig på pluskontot var att Max von Schlebrügge, som missade vårsäsongen på grund av hjärnskakning, gjorde mål i sin comeback.

Ett litet ljust i ett för övrigt kompakt mörker för laget som bara tagit en seger på de elva senaste matcherna.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 Östers IF 16 14 2 0 35 12 23 44
2 IF Brommapojkarna 16 12 0 4 32 20 12 36
 
3 Ängelholms FF 16 8 5 3 27 21 6 29
 
4 Halmstads BK 16 8 4 4 32 19 13 28
5 Ljungskile SK 16 6 5 5 22 22 0 23
6 Hammarby 16 6 5 5 21 21 0 23
7 Landskrona BoIS 16 7 2 7 25 26 -1 23
8 Jönköpings Södra 16 5 6 5 29 29 0 21
9 Falkenbergs FF 16 5 5 6 24 22 2 20
10 IK Brage 16 5 5 6 19 24 -5 20
11 Varbergs BoIS FC 16 5 4 7 23 28 -5 19
12 Assyriska Föreningen 15 5 3 7 22 23 -1 18
 
13 Degerfors IF 16 4 3 9 22 29 -7 15
14 Trelleborgs FF 15 3 3 9 15 23 -8 12
 
15 IFK Värnamo 16 2 4 10 16 30 -14 10
16 Umeå FC 16 2 4 10 19 34 -15 10

 

 

Källa: www.hammarbyfotboll.se


Oavgjort för Djurgården - igen!!!

Bilden: Ett tidigt DIF-mål av Peter Nymann efter en halvtimme räckte inte till seger eftersom Norrköping kvitterade med tio minuter kvar.  1-1 ånyo och den oavgjorda förbannelsen fortsätter.
 
 
Djurgården såg ut att att lämna Norrköping med en seger i bageget, men det satte Imad Khalili stopp för.

En sen kvittering gav 1-1 mot Djurgården - för andra matchen i rad. Förra omgången; Djurgården-Norrköping på Stadion.

Ett tidigt ledningsmål för Djurgården - en sen kvittering av Norrköping och 1-1 som slutresultat.

Nytt möte måndag kväll på Nya Parkeni Norrköping och en favorit i repris för hemmalaget.

I 28:e minuten tog Djurgården ledningen genom danske Peter Nymann Mikkelsen och det såg länge ut att bli slutresultatet.

– Jag kom in i planen och skjöt för första gången med vänsterfoten. Det var skönt att se den gå i mål, sa målskytten till Radiosporten efter matchen.

Men precis som i Stockholm slog Norrköpingtill med en sen kvittering.

Imad Khalili nickade farligt utanför i 77:e minuten, men var sedan högst på en Norrköpings-hörna strax därefter och sedan hade han siktat in sig.

I 80:e minuten kom nästa Norrköpings-hörnaoch den nickade Imad Khalili in bakom Tommi Vaiho i Djurgården-målet och frälste hemmalaget.

– De var lite hetare, och hade bättre chanser än oss. Men sett till matchen är resultatet rättvist, summerade Norrköpings målvakt David Nilsson.

Norrköping klättrade i och med poängen förbi östgötakonkurrenten Åtvidaberg och är nu sexa i tabellen.

På fredag möter Norrköping Åtvidaberg isäsongens andra derby och det är ett formstarkt Norrköping som kommer till Kopparvallen.

De fyra senaste matcherna har gett "Snoka" åtta poäng via två segrar och två oavgjorda matcher och IFK är nu bara två poäng från den viktiga fjärdeplatsen i tabellen.

 

Norrköping-Djurgården 1-1(0-1)
0-1 Peter Nymann Mikkelsen (28), 1-1 Imad Khalili (80).

Varningar IFK Norrköping: Christoffer Nyman.
Varningar Djurgården: Peter Nymann Mikkelsen.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 10 329.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 16 11 1 4 27 14 13 34
 
2 Malmö FF 16 9 4 3 30 20 10 31
3 Helsingborgs IF 16 7 7 2 21 15 6 28
4 AIK 16 7 6 3 19 16 3 27
 
5 BK Häcken 16 8 2 6 34 21 13 26
6 IFK Norrköping 16 7 4 5 24 29 -5 25
7 Åtvidabergs FF 16 7 3 6 32 24 8 24
8 GIF Sundsvall 16 5 5 6 21 20 1 20
9 Mjällby AIF 16 4 8 4 19 21 -2 20
10 Djurgårdens IF 16 3 10 3 21 21 0 19
11 Kalmar FF 16 5 4 7 18 22 -4 19
12 IFK Göteborg 16 3 8 5 20 25 -5 17
13 Syrianska FC 16 5 2 9 16 26 -10 17
 
14 Gefle IF 16 3 7 6 14 22 -8 16
 
15 GAIS 16 1 7 8 13 21 -8 10
16 Örebro SK 16 2 4 10 15 27 -12 10

 

Källa:www.dif.se

 


PSG kryssade utan Zlatan i USA

Ett PSG utan Zlatan spelade under söndagskvällen 1-1 mot Champions League-mästarna Chelsea i New York.Paris Saint-Germain kan mäta sig med de stora, även utan Zlatan Ibrahimovic.

När PSG spelade träningsmatch mot Champions League-mästarna Chelsea på Yankee Stadium i New York på söndagskvällen tog det franska laget ledningen i första halvlek genom Nene som höll sig framme på en retur i den 29:e minuten.

Chelsea svarade med att byta sin sina stjärnor i andra halvlek och kvitterade genom Lucas Piazon när det återstod tio minuter av matchen.

Zlatan Ibrahimovic var inte med i matchen. Han ansluter till sitt nya lag senare i veckan.


Här är tävlingsprogrammet i London-OS


AIK starkast på Råsunda

Bilden:Martin Lorentzson har just gjort 1-0 för AIK mot Åtvidaberg.
 
Långa stunder var tempot lågt. Målchanserna var få. Ändå lyckades AIK besegra Åtvidaberg hemma och däremd hakar man på i toppen av Allsvenskan.AIK var ute efter dubbel revansch på Råsunda. Dels för den svaga insatsen mot isländska Hafnarfjördur i torsdagens Europa League-kval (1-1), dels för förlusten borta mot Åtvidaberg i förra omgången av Allsvenskan. Ett Åtvidaberg som kom till matchen med sju raka matcher utan förlust.

Nils-Eric Johansson fick efter dryga halvtimmens spel en jättechans att ge Gnaget ledningen. Men missade. Målet skulle dock komma för AIK. 

Robert Åhman-Persson slog in en hörna som Per Karlsson skravade vidare. I röran framför målet höll sig Martin Lorentzson framme och stötte in bollen.

I den andra halvleken bevakade hemmalaget sin ledning, samtidigt som Åtvidaberg inte lyckades skapa några farliga kvitteringschanser. Istället var det AIK:s inbytte 17-åring Christian Kouakou som var närmast nätkänning. Men 1-0 stod sig matchen ut.

Segern var AIK:s fjärde raka i allsvenskan på Råsunda, efter fyra inledande kryss i serien. Laget är ny fyra i tabellen, sju poäng efter Elfsborg.

Åtvidaberg, två placeringar efter AIK, väntar fortfarande på första bortasegern sedan premiären i april.

 

AIK-Åtvidaberg 1-0 (1-0)

1-0 Martin Lorentzson (43).

Varningar, AIK: Celso Borges. Åtvidaberg: Tom Pettersson.

Domare: Andreas Ekberg, Malmö.

Publik: 9 231.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 16 11 1 4 27 14 13 34
 
2 Malmö FF 15 8 4 3 27 18 9 28
3 Helsingborgs IF 16 7 7 2 21 15 6 28
4 AIK 16 7 6 3 19 16 3 27
 
5 BK Häcken 16 8 2 6 34 21 13 26
6 Åtvidabergs FF 16 7 3 6 32 24 8 24
7 IFK Norrköping 15 7 3 5 23 28 -5 24
8 GIF Sundsvall 16 5 5 6 21 20 1 20
9 Mjällby AIF 16 4 8 4 19 21 -2 20
10 Kalmar FF 16 5 4 7 18 22 -4 19
11 Djurgårdens IF 15 3 9 3 20 20 0 18
12 IFK Göteborg 16 3 8 5 20 25 -5 17
13 Syrianska FC 16 5 2 9 16 26 -10 17
 
14 Gefle IF 16 3 7 6 14 22 -8 16
 
15 GAIS 15 1 7 7 11 18 -7 10
16 Örebro SK 16 2 4 10 15 27 -12 10

 

Källa:www.aikfotboll.se


Svenskt rekord av Tornéus

Bilden:Längdhopparen Michel Tornéus satte idag nytt svenskt rekord i längdhopp. Det nya svenska rekordet lyder 8.22 meter.
 

Det var under Tornéus sjätte och sista hopp för dagen han slog till med rekordhoppet i under en tävling i finska Kuortane. Det nya svenska rekordet lyder nu alltså 8.22 meter.

– Äntligen! Det har varit mycket snack om när det ska komma ett nytt svenskt rekord. Det är skönt att kunna kalla sig själv en svensk rekordhållare säger Tornéus.

Vad säger du om hoppet?

– Jag har inte sett hoppet, men jag kände innan att jag kunde hoppa långt idag. Att det skulle bli svenskt rekord idag hade jag inte räknat med.

Nu är det inte ens en vecka kvar till OS invigs. Hur är känslan?

– Det känns bra, man har hoppats på det här i flera år nu att man ska få åka till London. Det har varit en riktigt bra sommar, ett svenskt rekord och ett EM-brons. Det är ett getingbo i OS, det kommer bli en tuff fight men jag ska försöka komma till final avslutar Tornéus.

Rekordet är en centimeter längre än det förra på 8.21 meter som Mattias Sunneborn satte i Malmö 1996.

Tornéus tidigare personbästa var på 8,19. Den 3:e augusti går han in längdhoppskvalet i OS.


Krisen växer i Göteborg - utspelade av Gefle

IFK Göteborgs kris växer och växer. Idag blev det storförlust mot Gefle med hela 5-0. Gefle tar därmed viktiga poäng i bottenstriden.

IFK Göteborg har inte vunnit på nio omgångar, idag blev krisen i det tippade topplaget ännu större. På Strömvallen blev laget utklassade av ett väldigt effektivt Gefle.

– Det är katastrof, säger Göteborgs tränare Mikael Stahre.

Hemmalaget började klart bäst och de första 20 minutrarna hade inte IFK mycket att säga till om. IFK repade sig efter den tröga starten och flyttade upp positionerna. Just som IFK:s press var som störst var det Gefle som gjorde 1-0 genom Daniel Bernhardsson, ett mål som blev den första halvlekens enda.

I den andra halvleken klev matchens bästa spelare Jakob Orlov upp på en hörna och kunda nicka in 2-0 i minut 47. IFK försökte och försökte, men det ville sig inte. Blåvitts David Moberg Karlsson och Tobias Hysén hade jättechanser men utan att göra mål.

På en Geflekontring spelade Orlov fram Mikael Dahlberg som satte 3-0 i öppet mål och matchen var avgjord.

Föredetta IFK-spelare Alexander Falsetas avslutade senare målskyttet med att göra både 4 och 5-0.

– 5-0 mot Göteborg hemma, det är stort. Vi var bra från start och får med oss ett mål i halvtid, det stärker oss mycket säger Gefles Daniel Bernhardsson.

– Det är en total kollaps, det är alldeles för dåligt avslutar Stahre. 

 

 


Gnaget fick bara 1-1 hemma-klart underkänt!

AIK lyckades bara få 1-1 hemma på Råsunda mot islänska FH Hafnerfjarder i den första matchen av dubbelmötet i Europa League.

 

Viktor Lundberg räddade Solnalaget när han gjorde 1-1 i den 56:e minuten.

Atli Gudnason gjorde Hafnerfjarders 1-0-mål i den 40:e minuten när han fick iväg ett skott som styrdes på en AIK-spelare och hittade in i mål.

 

AIK - FH Hafnerfjarder 1-1, SLUT.

 

p.s. Har gett upp hoppet.Nu måste de börja käka taggtråd för att hösten inte skall bli en katastrof för Solna-laget!

 


Ibrahimovics nya liv i Paris har börjat.

Bilden:Den svenske stjärnan firade affären med familjen, agenten Mino Raiola, sportchefen Leonardo och PSG-ägaren Nasser Ghanim Al-Khelaïf t.v.
 

I går kväll, vid halv nio-tiden, landade Zlatan Ibrahimovic tillsammans med familjen i Paris. De kördes från flygplatsen Le Bourget i en svart Mercedes-van och tog in på femstjärniga Hotel Le Bristol, beläget på en av Paris mest ansedda adresser bara ett stenkast från Champs-Elysées.

Den svenske stjärnan firade affären med familjen, agenten Mino Raiola, sportchefen Leonardo och PSG-ägaren Nasser Ghanim Al-Khelaïf med en lyxmiddag på Hotel Le Bristol sent i natt.


Zlatans agent Mino Raiola bekräftar för Radiosporten att Zlatan är klar för den franska klubben Paris Saint-Germain.

– Jag bekräftar att han har skrivit på för Paris Saint-German. Alla detaljer i kontraktet kommer att offentligöras på presskonferensen idag säger Zlatans agent Mino Raiola till Radiosporten.

Enligt flera medier på plats i Paris höll sportchefen Leonardo en "spontanpresskonferens" utanför arenan Park de princes.

– Vi har kommit överens. Det är en fantastisk spelare som har kommit till oss. Jag tror att han kommer att uppleva stora saker hos oss, säger sportchefen Leonardo.

Paris Saint-Germain skriver på sin hemsida att det kommer att hållas en presskonferens onsdag klockan 15:00. Klubbens ägare Nasser Al Khelaifi kommer precis som sportchefen Leonardo att medverka där.

På samma presskonferens väntas även den italienska talangen Marco Veratti från Pescara att presenteras som PSG-spelare.

Ibrahimovic sitter redan nu på flyget på väg till Paris.

Ibrahimovicfår enligt den franska tidningen L´Equipe en nettolön på 14 miljoner euro.

 

 

P.s.

Paris Saint Germains nye president i både fotbolls- och handbolssidan är Nasser Al-Khelaïfi. Han är 38 år och har ett förflutet som tennisproffs. Nasser var den första spelaren från Qatar att spela på ATP-touren och som bäst var han rankad 995:a i världen, det var för tio år sedan.

PSG har mer än storsatsat det senaste året. Anledningen är att ett investmentbolag från Qatar sen i höstas är majoritetsägare i klubben och därmed har kassan växt, och det märks.

Legendaren Leonardo från Brasilien har blivit klubbdirektör, förra säsongen värvades Mohamed Sissoko från Juventus, Jeremy Menez från Roma och Javier Pastore från Palermo.

Inför den kommande säsongen har bland andra Thiago Motta från Inter, Maxwell från Barcelona, Ezeqiel Lavezzi Napolis och nu senast alltså Thiago Silva från Milan tillkommit.


Källa:Paris Saint-Germain


Djurgården kryssade på nytt denna gång mot Peking

Djurgårdens förlustfria svit i fotbollsallsvenskan håller i sig. Den växte till tio i antal matcher efter 1-1 mot Norrköping i måndagens möte på Stockholms stadion - åttonde gången på de tio senaste matcherna som Djurgården fått med sig det resultatet.

Hemmalaget jämnade så småningom ut spel och chanser och efter drygt en halvtimme fick Daniel Sjölund perfekt träff med vänstern. 25-metersprojektilen smet in vid David Nilssons högra stolprot och 1-0 till Djurgården var ett faktum.

Även i andra halvlek var första chansen Norrköpings. Men Tommi Vaiho var på sin vakt och sedan syntes inte mycket av Norrköpings snabba omställningar.

Djurgården kontrollerade matchen men slog av på tempot. Det utnyttjade Norrköpings inhoppare Christoffer Nyman som nickade in kvitteringen i 85:e minuten.

Med var sin poäng avancerade båda lagen i tabellen.

Noterbart var att Kennedy Igboananike, i Djurgårdens kylskåp under hela säsongen, tagits till nåder och fick göra ett inhopp i 72:a minuten.

 



Fabio Capello blir förbundskapten för Ryssland

Det ryska fotbollsförbundet har utsett italienaren Fabio Capello till ny förbundskapten. Han ersätter Dick Advocaat, som lämnade jobbet efter Rysslands misslyckade EM-turnering.

– Vi väntar Capello till Moskva för att inom den närmaste framtiden bli klara med detaljerna i hans kontrakt och skriva under det, sade Nikita Simonjan, vice president i det ryska fotbollsförbundet, till nyhetsbyrån Itar-Tass.

Capello, 66, avgick som förbundskapten i England i februari.


Andra raka bortaförlusten för Gnaget

AIK noterade sin andra raka förlust på bortaplan då Åtvidabergs FF blev för svåra i toppmötet(?) på Kopparvallen. Hemmalaget vann med 2-0 inför 7 621 åskådare efter att båda målen kommit under den avslutande kvarten. Lagen möts igen nästa helg, då på Råsunda Fotbollstadion.
 
 
Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 14 10 1 3 23 12 11 31
 
2 Malmö FF 14 7 4 3 25 18 7 25
3 Helsingborgs IF 15 6 7 2 18 14 4 25
4 Åtvidabergs FF 15 7 3 5 32 23 9 24
 
5 AIK 15 6 6 3 18 16 2 24
6 IFK Norrköping 14 7 2 5 22 27 -5 23
7 BK Häcken 14 6 2 6 30 19 11 20
8 Mjällby AIF 15 4 8 3 18 18 0 20
9 IFK Göteborg 15 3 8 4 20 20 0 17
10 Djurgårdens IF 14 3 8 3 19 19 0 17
11 GIF Sundsvall 15 4 5 6 18 19 -1 17
12 Syrianska FC 15 5 2 8 15 23 -8 17
13 Kalmar FF 14 4 4 6 16 18 -2 16
 
14 Gefle IF 15 2 7 6 9 22 -13 13
 
15 GAIS 14 1 7 6 11 16 -5 10
16 Örebro SK 14 2 4 8 13 23 -10 10

 

AIK mot FH Hafnarfjarðar

Det blir FH Hafnarfjarðar från Island som blir AIK:s motståndare i kvalomgång två till Uefa Europa League. Efter 2-1 hemma mot FC USV Eschen-Mauren vann islänningarna med 1-0 på bortaplan efter att Atli Gudnason gjort segermålet i den tolfte minuten.
Torsdag 19 juli 2012
19.00 AIK-FH (kval 1:2)

Berlusconi: "Jag har sålt Zlatan"

Bilden:Zlatan Ibrahimovic är enligt Gazetta dello Sport väldigt nära att lämna Milan och Italien för Paris SG och den franska ligan.
 
 
Gazzetta dello Sport och andra italienska medier uppger samstämmigt att Ibrahimovics agent Mino Raiola ska befinna sig i Paris för att förhandla om svenskens kontrakt med storsatsande Paris SG.

I affären mellan de båda klubbarna uppges Milan vilja sälja både den brasilianske mittbacken Thiago Silva och superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Enligt italienska Sky ska Ibrahimovic ha accepterat en flytt till den franska klubben, förutsatt att de kommer överens om lönen.

Mino Raiola väntas anlända till Paris under eftermiddagen (torsdag), för att träffa representanter för PSG.

Det talas också om att Milan är intresserat av att värva Manchester Citys anfallsduo Carlos Tevez och Edin Dzeko.

Ibrahimovic har gjort två säsonger i Milan och har lika många kvar på sitt kontrakt. Tidigare uppgifter i italiensk media har gjort gällande att Milan har velat sälja sin anfallsstjärna för att bli av med en stor lönepost då klubben brottas med dålig ekonomi.


Carlos Banda återvänder till Hammarby

I förra veckan meddelade Roger Sandberg att han lämnar sin post som assisterande i Hammarby på grund av sviktande motivation. I dag meddelar klubben på sin hemsida att det blir Carlos Banda som blir ny assisterande tränare för HIF.

35-årige Carlos Banda blir Hammarbys nye assisterande tränare till huvudtränaren Gregg Berhalter. 

Banda kommer till en klubb som han känner väl, 35-åringen var mellan 2003 och 2009 tränare för Hammarbys pojkallsvenska lag och sedan ledde han HIF:s juniorer under fyra säsonger.

Carlos Banda kommer senast från Djurgården där han förra året var assisterande tränare och året innan huvudtränare tillsammans med Lennart Wass.

– Det känns inspirerande att komma tillbaka till Hammarby och jag ser det som en stor sportslig utmaning. Gregg är väldigt intressant som person och tränare och jag ser fram emot samarbetet med honom, säger Carlos Banda till klubbens hemsida.

Hammarby har inlett förberedelserna inför återstarten av serien som sker om knappt två veckor, och Carlos Banda ansluter på onsdagen.

 

Källa:www.hammarbyfotboll.se


Bajrami lånas ut till Monaco

Bilden:Emir Bajrami är klar för en ny klubb. Den svenske landslagsmannen i fotboll lånas ut till Monaco, uppger hans agent.
 

Den svenske landslagsmannen i fotboll Emir Bajrami har gjort klart med en ny klubb. Bajrami lämnar den holländska klubben Twente för sydligare breddgrader och Monaco.

Bajrami lånas ut till hårdsatsande Monaco som håller till i den franska andradivisionen. Klubben har en köpoption inskriven i kontraket, det uppger Emir Bajramis Agent Patrick Mörk på Twitter.

 

Källa:fctwente


Mancini blir kvar i City-har skrivit på för fem nya år

Den engelska fotbollsklubben Manchester City förlänger kontraktet med tränaren Roberto Mancini, 47.

Italienaren som ledde klubben till seger i Premier League i våras har skrivit på för fem nya år i Manchester-klubben.

"Manchester City är glada över att kunna berätta att man har kommit överens om ett nytt kontrakt med tränaren Roberto Mancini", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Manchester City säkrade ligatiteln i slutminuterna av den sista omgången i Premier League när man slog Queens Park Rangers med 3-2.


Roger tillbaka på tennistronen efter 7:e Wimbledon-segern


Bilden:Roger Federer släckte britternas hopp om att få se en hemmasegrare i Wimbledon. Schweizaren besegrade Andy Murray och tog sin sjunde Wimbledon-titel i karriären. 

 

Roger Federer tog sin sjunde Wimbledontitel efter seger med 3-1 i set, 4-6, 7-5, 6-3, 6-4,  mot Andy Murray. Segern betyder att schweizaren återtar förstaplatsen på världsrankingen.

– Det känns underbart att vara tillbaka här som en vinnare, säger Federer till turneringens hemsida direkt efter segern.

Segern i Wimbledon betyder att Roger Federer nu har lita många Wimbledon-titlar som Pete Sampras. Sju stycken.

– Det här för upp mig på samma nivå som Sampras som är min hjälte, så det känns otrolig.

 

 


Celso Borges tvåmålsskytt för AIK mot Häcken

 
Bilden: Inom loppet av sju minuter stod det 2-1 till AIK i matchen mot Häcken. Celso Borges gjorde senare sitt andra mål för dagen och AIK kunde vinna med 3-1.
 
 
Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 14 10 1 3 23 12 11 31
 
2 Malmö FF 13 7 4 2 24 16 8 25
3 AIK 14 6 6 2 18 14 4 24
4 IFK Norrköping 14 7 2 5 22 27 -5 23
 
5 Åtvidabergs FF 14 6 3 5 30 23 7 21
6 Helsingborgs IF 13 5 6 2 16 13 3 21
7 BK Häcken 14 6 2 6 30 19 11 20
8 Djurgårdens IF 14 3 8 3 19 19 0 17
9 GIF Sundsvall 14 4 5 5 18 18 0 17
10 Mjällby AIF 14 3 8 3 17 18 -1 17
11 Syrianska FC 14 5 2 7 15 22 -7 17
12 Kalmar FF 14 4 4 6 16 18 -2 16
13 IFK Göteborg 13 3 6 4 18 18 0 15
 
14 Gefle IF 14 2 6 6 8 21 -13 12
 
15 GAIS 14 1 7 6 11 16 -5 10
16 Örebro SK 13 1 4 8 11 22 -11 7

Federer vann moralisk final mot Djokovic

Världsettan Novak Djokovic utmanövrerades av den förre världsettan i Wimbledons välspelade semifinal.

Snart 31-årige Roger Federer är klar för sin åttonde final i Wimbledon efter seger med 3-1 i set (6-3, 3-6, 6-4, 6-3) mot den serbiske världsettan Novak Djokovic.

Matchen tände till på allvar först i det tredje setet då båda spelarna stod för drömtennis i flertalet av duellerna. Vid ställningen 5-4 till schweizaren lyckades han bryta serbens serve och gå fram till en 2-1-ledning i set.

I det fjärde setet bröt Federer snabbt Djokovics serve och gick fram till 3-0. En ledning han aldrig släppte greppet om och vid 5-3 servade 30-åringen hem matchen.

Efter att ha slagits ut i kvartsfinal, både 2010 och 2011, är Federer nu tillbaka i tennisens absoluta finrum.

I finalen väntar hemmahoppet Andy Murray som slog fransmannen Jo-Wilfried Tsonga i den andra semifinalen. Skulle schweizaren vinna finalen tar han över förstaplatsen på ATP-rankingen på bekostnad av just Novak Djokovic.

En finalseger skulle även betyda en sjunde Wimbledon-titel och en tangering av amerikanen Pete Sampras närmast osannolika rekord.


Nytt svenskt rekord i stav av Angelica Bengtsson

 

Bilden:I tredje försöket slog Angelica Bengtsson till. Det nya svenska rekordet lyder 4,58.Här med nye tränaren Miro Salar t.v.

 

Ett praktfullt svenskt rekord. Angelica Bengtsson var självklart mycket nöjd med torsdagens resultat.

– Det känns jättebra! Speciellt inför JVM och OS. Förra veckan fick självförtroendet en knäck, men nu är det tillbaka, säger Bengtsson till Radiosporten.

Det nya rekordet, 4,58, är en centimeter över hennes eget förra rekord, som hon satte för nästan ett år sedan.

– Det är jättebra att Miro kom ner till mig inför varje hopp, det behövdes verkligen. Vi går igenom tekniken och vad som ska ändras, och så. Och till det sista försöket stämde allt!

Snart 19-åriga Bengtsson blev nyligen blev uttagen till OS i London.

– Det är ett kanonhopp, nu gäller det att investera för framtiden. Det här är jättekul, nu väntar större uppgifter, säger Bengtssons tränare och Radiosportens expert Miro Zalar.

 

Källa:www.sr.se


Fotbollen får äntligen målkameror

Det internationella fotbollsförbundet, Fifa, godkänner både målteknologi och en fortsättning med ett femdomarsystem under matcher.

Det beslutades på torsdagen när Ifab (International Football Association Board), som består av representanter från Fifa, och representanter för de brittiska fotbollsförbunden hade ett sammanträde i Zürich.

– Hela fotbollsvärlden har längtat efter ett system som kan hjälpa domarna. Kan man hitta ett bra system så är det efterlängtat, säger svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Radiosporten.

Fifa kommer prova målteknologi för första gången under klubblags-VM i Japan i december. Därefter är planen att använda sig av teknologin under Confederations Cup 2013 och VM 2014 i Brasilien.  


Nicklas Jensen på väg till AIK-hockey

Bilden:AIK har gjort klart med den danske supertalangen Nicklas Jensen inför kommande säsong – om han inte tar en plats i NHL-laget Vancouver Canucks.
 

– Nicklas är en talangfull spelare med otrolig potential, säger sportchefen Anders Gozzi.

Den 19-årige forwarden Nicklas Jensen är på väg till AIK. Den danska supertalangen valdes i NHL-draftens första runda av Vancouver och lånas ut till AIK under kommande säsong – om han inte tar en plats i NHL-laget.
– Nicklas är en talangfull spelare med otrolig potential. Han har både storlek, snabbhet och fantastisk teknik. Vi är glada att Nicklas väljer att utvecklas vidare hos oss, säger sportchefen Anders Gozzi.

Jensen ansluter till AIK 1 augusti. Han kommer dock lämna truppen under de två första veckorna i september då han ska försöka att ta en plats i Vancouver Canucks stjärnspäckade laguppställning. Får han inte plats, spelar han med Gnaget under kommande säsong.
– Nicklas vi ge sig själv chansen att spela sig in i Vanouver. Om han inte skulle lyckas med det ser han det som en bra möjlighet att få utvecklas i AIK och Elitserien, säger Gozzi. 

Jensen spelade under förra säsongen i OHL-laget Oshawa Generals där han gjorde 58 poäng på 57 matcher. Den store dansken, 191 cm och 92 kg, ses som en av de största talangerna i dansk hockey någonsin.

Sportchefen är nu färdig med lagbygget:
– Vi tror mycket på den trupp vi har nu. En bra blandning av talang och rutin. Jag längtar redan nu till säsongsstart, avslutar Gozzi.

Statistik:

Född: 1993-03-16
Nationalitet: Dansk
Position: Forward 
Skjuter: Vänster
Längd/Vikt: 191 cm/92 kg
Senaste klubb: Oshawa Generals
Draftad: 2011, round 1 (#29 overall) by Vancouver Canucks

 

Källa:www.aikhockey.


Just nu: Djurgården höll undan mot Blåvitt

Bilden:Djurgårdens IF hemmabesegrade IFK Göteborg med 3-2 i en kampfylld allsvensk match på tisdagskvällen.James Keene, forwarden, visade vägen med två mål.
 

Inledningsvis såg Tobias Hysén initiativrik ut. Hemkommen efter sitt första landslagsmästerskap var han med i det mesta som IFK Göteborg skapade. Ofta med hjälp av Daniel Sobralense. Efter 21 minuter gjorde de senare 1-0 på en nicktouch.

Men sedan bytte matchen skepnad. Djurgården började flytta fram. James Keene var snabb och påhittig. Göteborg tappade bolltempot och kylan. Keene fick kylan, eller åtminstone trodde han att det var julafton. Han passade andra, han passade sig själv och med jämna mellanrum gjorde han mål.

Keene fick en frispark en bit in på Göteborgs planhalva, sedan sprang han i läge och nickade. Bollen seglade, John Alvbåde nådde inte. 1-1.

Daniel Sjölund gjorde 2-1 bara några minuter in i andra. Och flytet fortsatte för hemmalaget.

Djurgårdens Petter Gustavsson sköt ett skott efter en hörna. Och när bollen damp ner lite slumpartat så var han där också, Keene, och stötte in 3-1 i 56:e minuten.

Mot slutet av matchen försökte IFK Göteborg komma tillbaka. Tobias Hysén gjorde 2-3.

IFK Göteborg kämpade, tryckte på. Men hemmalaget kämpade också. Och höll ut.

 

Djurgården-IFK Göteborg 3-2 (1-1)

0-1 Daniel Sobralense (21), 1-1 James Keene (29), 2-1 Daniel Sjölund (52), 3-1 James Keene (56), 3-2 Tobias Hysén (72).

Varningar, Djurgården: Kasper Hämäläinen, Andreas Dahlén, Peter Nymann Mikkelsen, Joona Toivio, Brian Span. IFK Göteborg: Hjörtur Logi Valgardsson, Hannes Stiller.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 10 115.


 
Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 13 10 0 3 23 12 11 30
 
2 Malmö FF 13 7 4 2 24 16 8 25
3 Helsingborgs IF 13 5 6 2 16 13 3 21
4 AIK 13 5 6 2 15 13 2 21
 
5 BK Häcken 13 6 2 5 29 16 13 20
6 Åtvidabergs FF 13 6 2 5 27 20 7 20
7 IFK Norrköping 13 6 2 5 20 26 -6 20
8 Djurgårdens IF 13 3 7 3 18 18 0 16
9 GIF Sundsvall 13 4 4 5 15 15 0 16
10 Mjällby AIF 13 3 7 3 17 18 -1 16
11 Kalmar FF 13 4 4 5 15 16 -1 16
12 Syrianska FC 13 5 1 7 14 21 -7 16
13 IFK Göteborg 13 3 6 4 18 18 0 15
 
14 Gefle IF 13 2 5 6 8 21 -13 11
 
15 GAIS 12 1 6 5 11 15 -4 9
16 Örebro SK 12 0 4 8 10 22 -12 4


Sverige genrepar mot Kina inför Vm-kvalet till Brasilien 2014

Efter ett lite för kort EM-äventyr i Ukraina planerar det svenska fotbollslandslaget för VM-kvalet till Brasilien 2014.

Det svenska fotbollslandslaget har gjort klart med en landskamp mot Kina. Matchen blir en generalrepetition till inledningen på VM-kvalet mot Kazakstan den 10 september i Malmö.

– Det känns väldigt bra med programmet i stort och att vi fick till den här landskampen. Efter ett stort mästerskap som EM behöver vi matcher för att så många som möjligt ska få chansen att spela, och det blir då en slags nystart, säger förbundskapten Erik Hamrén i ett pressmeddelande.

Landskampen mot Kina kommer att spelas på Olympia i Helsingborg den 6 september.  

Sverige och Kina har mötts två gånger tidigare. Båda matcherna spelades på Januariturnén 2001 och slutade 2-2 och 3-0.

Kina är rankat på 73:e plats i världen. Sverige är just nu på plats nummer 17. Men Kina blir trots det en bra värdemätaren enligt Erik Hamrén.

– Som fotbollsvärlden ser ut idag, där alla kan slå alla i princip, räknar jag med en bra och tät landskamp där vi kan ge spelare en möjlighet till internationell erfarenhet.


MFF krossade AIK i toppmötet(?)

AIK var chanslösa i toppmötet mot Malmö FF som avgjorde matchen med fyra mål redan i den första halvleken.AIK:s Daniel Tjernström hade inga bra svar på varför de inte hängde med i första halvlek.
– De kör över oss. Vi är inte med på noterna alls och förlorar matchen där. I andra halvlek är det lite jämnare, men de slår av på takten naturligtvis och bevakar ledningen. En match jag helst vill glömma, säger Tjernström till Radiosporten.
 
 
Malmö FF -AIK 4-0 (4-0)

1-0 Wilton Figueiredo (15), 2-0 Jimmy Durmaz (29), 3-0 Jimmy Durmaz (40), 4-0 Wilton Figueiredo (42).

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 14 583.

 

Aktuell tabell
Pl. Lag Ma V O F GM IM MS P
1 IF Elfsborg 13 10 0 3 23 12 11 30
 
2 Malmö FF 13 7 4 2 24 16 8 25
3 Helsingborgs IF 13 5 6 2 16 13 3 21
4 AIK 13 5 6 2 15 13 2 21
 
5 BK Häcken 13 6 2 5 29 16 13 20
6 Åtvidabergs FF 13 6 2 5 27 20 7 20
7 IFK Norrköping 13 6 2 5 20 26 -6 20
8 GIF Sundsvall 13 4 4 5 15 15 0 16
9 Mjällby AIF 13 3 7 3 17 18 -1 16
10 Kalmar FF 13 4 4 5 15 16 -1 16
11 Syrianska FC 13 5 1 7 14 21 -7 16
12 IFK Göteborg 12 3 6 3 16 15 1 15
13 Djurgårdens IF 12 2 7 3 15 16 -1 13
 
14 Gefle IF 13 2 5 6 8 21 -13 11
 
15 GAIS 12 1 6 5 11 15 -4 9
16 Örebro SK 12 0 4 8 10 22 -12 4

Kan AIK vinna i Malmö?

AIK har inte vunnit mot Malmö i Malmö sedan 1996. Ska AIK lyckas bryta den 13 matcher långa förbannelsen ikväll?

Just nu: Spanien historiskt!

Bilden:Jordi Alba gör 2-0.Spanien utklassade Italien med 4-0 i EM-finalen, och är första lag att vinna tre raka internationella titlar.