Rikard Sund sammanfattar våren 2010

Tjena, match referat!

Sista matchen mötte vi Folköl Fighters, Vi började med att smöra in oss att spela på konstgräset då den planen var ledig. Vi hade 12 man denna , den sista matchen före VM-uppehållet.

Vår första elva bestod av:
Anton i målet
backar: Henrik, Andreas (norsk), Fredde, Björne
Mittfält: Martin,Stefan,Enrico,Jag på vänster
Forward Pierre & Daniel ( jannes son)
Avbytare från start Patrik bytte på topp.

Blev utskälld vid fotknölarna av Andreas när jag satte han och fredde som mittlås, då han spelade där förra matchen han var med. Men han, Fredde och Anton i målet var fullständigt lysande genom hela matchen. Andreas dirigerade försvaret tydligt och med aktorietet, bröt, sprang ifatt forwards och fina uppspel. Fredde läste som vanligt spelet utmärkt och gjorde även några offensiva räder i första halvlek. Anton gjorde sin absolut bästa match i sin målvaktskarriär, lugn, stabil, ägde luftrummet totalt på motståndarnas många hörnor och var tydlig i sin kommunikation med försvaret. ( dock ska jag se till att både andreas och Fredde går upp på mittt-mittfältet inför hösten, då deras samarbete är grymt, får jag med mig stefan i höst så får jag och han ta ansvaret att försöka hålla samma klass i mittlåset, alt Daniel Ahlman)
Första halvlek var den klart bästa vi har spelat denna säsong, hade väldigt tight press över hela planen mot ett lag som spelade på en riktigt hög nivå och hade stort övertag vad gäller bollinnehav, de skapade inte några riktigt heta målchanser. Och då vi vann bollen, så spelade vi konstruktiv och snabba omställningar och skapade minst lika farliga målchanser, tyvärr hade vi behövt sätta nån av dem för att ta med oss till andra halvlek. 0-0 i halvlek. Alla jobbade väldigt hårt och sprang kopiöst. HBG ska vara stolta över denna halvlek. Janne våran fd målvaktsstjärna som var på plats för att stötta var närmaste lyrisk av det han såg i första halvlek mot Folköl Fighters som förmodlingen kommer vinna serien om de fortsätter att spela som de gjorde mot oss.
Ganska väntat tröt krafterna  i andra halvlek, vi kom lite sent in i situationerna, de tog ledningen efter nån minut in i andra halvlek. Vi började dra på oss både frisparkar och gula kort. Efter en tuff sen tackling på Pierre Morell, så tog hans sydländska temperament över och han gav igen vilket resulterade i rött kort.(motståndaren fick gul) Vi blev mer och mer tillbakapressade och orkade inte vara lika konstruktiva när vi väl vann boll. 2 & 3-0 ramlade in och matchen avslutade med att Martin kom in sent i en närkamp och även han fick lämna planen. Domaren tyckte det var bäst att blåsa av matchen några minuter för tidigt. Bra för oss kanske, men ett fegt beslut av domaren... Matchen var inte speciellt fult, det var två enskilda incidenter som föranledde utvisningarna, inte en hetsig match med dålig stämning. Utan en välspelad match med ett väldigt bra förande motståndarlag och ett hårt kämpande HBG som enligt min mening förlorade rakryggade och kämpade in i det sista.

Anton LOVADE att lämna in tröjorna för tryck av nummer till att serien börjar igen. Hälsade att han skulle kontakta Larsa angående ekonomiska medel som Larsa sitter på.

AIK rensar i truppen efter den misslyckade vårsäsongen

AIK gör en rad förändringar truppen efter den misslyckade inledningen i allsvenskan. Klubben säljer mittfältarna Bojan Djordjic och Martin Kayongo-Mutumba till ungerska Videoton, samtidigt som man värvar tre spelare se nedan.

Källa: (TT)

Goran Ljubojević klar för AIK

Bilden:AIK är överens med NK Zagreb om en omedelbar transfer av forwarden Goran Ljubojević t.h. 27-årige Ljubojević har under en längre tid varit i träning med AIK och under söndagskvällen nådde klubbarna och spelaren en överenskommelse för 1,5 år framåt.

- Goran har potential att både med sina egenskaper och sin personlighet tillföra AIK kompetens, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

- Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben under de veckor som jag varit här och jag ser fram emot att bidra med mina egenskaper för att vända det läge som klubben är i inför höststarten, säger Goran Ljubojević.

Ljubojević spelade bägge träningsmatcherna under AIK:s läger i Tjeckien och i segermatchen (3-1) mot FC Hradec Králové svarade han för ett 1-0-målet.

Helgi Daníelsson och Robert Åhman Persson ersätter Ortez

Bilden:AIK är överens med 28-årige mittfältaren Helgi Daníelsson om en transfer till AIK, avtalet gäller i 3,5 år. Landslagsmeriterade islänningen Daníelsson kommer närmast från tyska FC Hansa Rostock och har tidigare spelat för IF Elfsborg samt Östers IF i Allsvenskan.

- Helgi har erfarenhet från både utlandet och Sverige vilket gör att han snabbt kan anpassas i Solna samt bidra med sina fotbollsegenskaper direkt, säger Jens Andersson, sportchef i AIK.

- AIK är en stor klubb med stort stöd, jag skall under min tid i klubben göra allt för att bidra till resultaten och förtjäna supportrarnas respekt, säger Helgi Daníelsson.

Daníelsson inledde sin fotbollskarriär i Fylkir FC från Reykjavík och spelade sedan i engelska Peterborough United FC innan han 2006 skrev på för Östers IF. Inför 2008 skrev han på för IF Elfsborg och efter två år i Borås lämnade han Sverige för tyska FC Hansa Rostock. Totalt har Helgi spelat 72 allsvenska matcher och svarat för två mål.

Bilden:AIK är överens med Malmö FF om en transfer för mittfältaren Robert Åhman Persson. Under söndagskvällen nådde klubbarna och spelaren en överenskommelse för 3,5 år framåt.

- Att få komma hem till AIK känns fantastiskt, jag ska göra allt jag kan både på kort och lång sikt för att hedra klubben och supportrarna, säger Robert Åhman Persson.

23-årige mittfältaren Robert Åhman Persson kom som 16-åring från Bälinge IF till AIK och debuterade i A-laget i den avslutande bortamatchen mot Trelleborgs FF 2004, samma år som han var med och tog JSM-guld med AIK. Robert ersatte i debutmatchen Arash Talebinejad i den 75:e minuten. 2006 var han utlånad till AIK:s samarbetsklubb FC Väsby United och spelade 25 matcher i Superettan. I juli 2007 lämnade Robert Sverige och flyttade till danska Viborg Fodsports Forening för att få mer speltid, sedan 2008 har han spelat i Allsvenskan för nuvarande serietvåan Malmö FF, både som mittfältare och som mittback.

Kalmar vidare efter förlängning i cupen mot Blåvitt

IFK Göteborg kom tillbaka två gånger om — men det blev ändå Kalmar FF som vann tungviktsmötet i svenska cupen med 4—3 efter förlängning. Nu väntar Gefle eller Ljungsskile i kvartsfinal för smålänningarna.

Hammarby avancerar efter ny Hallenius-succé

Bilden.Henrik Larssons Landskrona åkte på en riktig propp när man gästade Söderstadion på söndagskvällen. 4-1 till Hammarby efter bland annat två mål av Linus Hallenius.

Linus Hallenius succé i Hammarby bara fortsätter.

Det är bara en dryg vecka sedan Linus Hallenius sänkte Syrianska med ett konstmål som aspirerar på att bli årets snyggaste, som vevats tusentals gånger på Youtube och som gjort superettans mest omskrivna spelare ännu hetare.

Många skulle börja känna pressen och kanske bli osäkra av all uppmärksamhet.

Men inte Linus Hallenius. Han bara fortsätter att göra mål.

Inte ens två grova frilägesmissar - ett skott utanför och en nick över - i första halvlek fick den 21-årige anfallaren ur balans.

Andra halvlek var åtta minuter gammal och Landskronas Fredrik Karlsson hade just kvitterat till 1-1 när Maic Sema tog sig runt på högerkanten och slog in bollen i straffområdet.

Linus Hallenius var på rätt plats och kunde enkelt raka in 2-1.

3-1-målet i 69:e minuten var näst intill en kopia. Skillnaden var att inspelet kom från 1-0-skytten Simon Helg på vänsterkanten.

Hallenius fixade dessutom straffen som Sebastian Castro-Tello gjorde 4-1 på.

Efteråt sade Landskronas tränare, den förra landslagsstjärnan Henrik Larsson, det många redan insett:

Efter 11 mål på 13 matcher är inte frågan om Hammarby får behålla Linus Hallenius. Utan när han sticker.

Genom segern gick Hammarby upp på sjätte plats i tabellen. Sundsvall är nya serieledare, två poäng före Norrköping, sedan 1-2-underläge blivit till 3-2-seger borta mot Trollhättan. Matchvinnare: Hannes Sigurdsson. I Södertälje spelade Assyriska och Falkenberg 1-1.

40 21.15 Folköl Fighters - HBG Sportfånarna Hagsätra IP Elvama

Aktuell Tabell inför sista och 10 :e omgången före sommaruppehållet för Sportfånarna

FC Dekis                          9     8     0     1   28 -   4   24
Folköl Fighters 9 7 2 0 28 - 7 23
HBG Sportfånarna 9 4 0 5 11 - 23 12
Nica 505 9 3 2 4 9 - 16 11

Alex Miller ny chefstränare i AIK-fotboll

Bilden:AIK Fotboll AB anställer Alex Miller som ny chefstränare. Björn Wesström kommer att assistera Miller och Jens Andersson tar över som sportchef.

Alex Miller har en lång och gedigen erfarenhet som tränare och manager i Skottland, England och Japan. Han var senast manager för JEF United Fotball Club i Japan. Under åren 1999¬2008 arbetade Miller i Liverpool FC i Premier League som bland annat tränare och chefsscout. Miller har också varit manager för Aberdeen FC i Skottland och coach för Coventry City FC i England.

- AIK är en stor klubb med många och hängivna supportrar. Jag delar också AIK:s filosofi att spela fotboll – inte sparka fotboll, och strategin att vara en klubb där ambitiösa spelare kan utvecklas. Jag ser fram emot att lyfta klubben ytterligare ett snäpp tillsammans med Björn Wesström och de andra i ledningen, säger Alex Miller, tillträdande chefstränare för AIK Fotboll AB.

- Att få möjligheten att arbeta tillsammans med en så här meriterad tränare som dessutom delar AIK:s strategi och värderingar är en fantastisk möjlighet för AIK Fotboll och för sportledningen i klubben. Miller kommer att kunna utbilda och utveckla våra tränare och ledare och bidra till truppens och klubbens utveckling på ett sätt som stödjer vår långsiktiga satsning, säger Thomas Lyth, styrelseledamot i AIK Fotboll AB.

- Jag har valt att stanna kvar nere på planen och inte återgå till skrivbordet. Att få chansen att jobba med Miller blir en viktig erfarenhet för mig och dessutom utvecklande för AIK. Att klubben har en långsiktig plan för mig gör mig stolt och högmotiverad, säger Björn Wesström, tillträdande första assisterande tränare för AIK Fotboll AB.

- Jag är glad över att vara en del av AIK:s långsiktiga strategi. Vi har redan ett mycket bra ledarteam som nu får ytterligare en erfarenhet genom att arbeta med en internationellt meriterad tränare, säger Jens Andersson, sportchef i AIK Fotboll.

Hallenius drömmål avgjorde mot Syrianska

Bilden:Linus Hallenius gör säsongens vackraste fotbollsmål. Hammarby fortsätter att plocka fler poäng på bortaplan än hemma.

På söndagen fick Syrianska se sig besegrat med 2-0 (0-0) sedan Bajen avgjort på tre minuter i andra.

Andreas Dahl satte en straff i 63:e och tre minuter senare gjorde Linus Hallenius kanske säsongens vackraste mål.

– En individuell prestation som håller yttersta världsklass, berömde motståndaren Abgar Barsom efter matchen.

Först en nedtagning på bröstet, direkt en lyftning över försvararen och som avslut en volley i bortre krysset från dålig vinkel.

Hammarby har nu tagit sju poäng hemma och nio borta och ligger åtta, en poäng bakom Syrianska.

efter en tuff nickduell med målvakten gick bollen fram till Pierre som
bara hade att peta in den från en misstänkt offsideposition.

Delad pott på Söderstadion

Bilden:David Johansson sköt in kvitteringen i den 82:a minuten.Ljungskile missade chansen att haka på i toppen när man tappade 0-1 ledning i slutet mot Hammarby. Hemmalaget i sin tur har svårt att övertyga på Söderstadion.

Hammarby har haft svårt att övertyga hittills under säsongen och efter 1-1 hemma mot Ljungskile står laget fortfarande kvar på bara två segrar på sex hemmamatcher.

Johan Patriksson gav bortalaget ledningen i den 58 minuten när han stötte in en stolpretur efter en hårt slagen frispark av Martin Smedberg-Dalence.

Men kanske var det ändå Jesper Blomqvist som gav Hammarby bättre tyngd och säkerhet i spelet.

Tränaren byttes in i den 71:a minuten. Hammarby jagade kvittering och i den 82 minuten fick David Johansson iväg ett skott från 25 meter som Nick Noble i Ljungskilemålet tappade in.

Några mer mål blev det inte och Ljungskile får se det som en missad chans att haka på i toppen medan Hammarby fortsatt ligger kvar i den nedre delen av tabellen.

HBG kämpar på i skuggan av fotbolls-vm i Sydafrika

Bilden:Den här segergesten vill vi se i kväll efter matchen mot Långholmen FC.
En måste match för HBG att vinna.

Hej,dags igen för en full omgång igen:
Fotboll 11-manna 2x30 Div2 för HBG Sportfånarna.
Sista omgången före sommaruppehållet spelas onsdagen den 23/6 mot
Folköl Fighters kl.21.15.

I kväll möter vi Långholmen FC på Hagsätra Kl.19.05.

Tung förlust för HBG mot serieledarna FC Dekis

Bilden:HBG:s fotbollsansvarige Anders Edquist t.v. ger både ris och ros till HBG efter senaste seriematchen mot serieledaren FC Dekis.

Hammarby föll tungt – Degerfors ny tabelltvåa

Bilden:Matchens snyggaste mål sköt Tobias Solberg efter en dryg halvtimme. Hemmakaptenen tog emot bollen på bröstet, lät den studsa och fick sedan en drömträff med vänsterfoten – 3–1.

Målfarlige Linus Hallenius stötte in 1–0 till Hammarby i den 4:e minuten – efter ett fint förarbete av Sebastian Castro-Tello – sedan tog Degerfors över.

Hemmalagets striker Peter Samuelsson kvitterade två minuter senare och i den 13:e minuten nickade samme man in 2–1, efter ett fint vänsterinlägg från Andreas Ljunggren Eriksson.

Efter paus tände Sebastian Castro-Tello gästernas hopp när han reducerade efter en fin individuell prestation. Det blev starten på en intensiv kvitteringsjakt.

Såväl Castro-Tello som Hallenius hade bra chanser att göra 3–3 – men Degerfors höll undan. Och kunde göra 4–2 i slutet genom Johan Bertilsson.

Segern gör att värmlänningarna klättrar upp på andra plats i tabellen.

Ännu en seger för HBG i seriespelet mot Åsens BK

Obs! - nästa match för HBG blir en rysare då man möter serieledarna FC Dekis på onsdag
den 9/6 kl.20.10.

Dags för Sportfånarna att överraska och spetsa till tabelläget!

Bilden: HBG taktiksnackar i pausen mot Åsens BK på Hagsätra. Foto: Lars G Öhlund.

Hammarby fick sin revansch på Trelleborg i Cupen

Bilden:I övrigt fick en gammal VM-hjälte debutera i den grönvita tröjan. Jesper Blomqvist, egentligen assisterande tränare i föreningen, hoppade in med ett par minuter kvar av matchen.

Hammarby åkte definitivt ner i superettan förra året efter en förlust mot Trelleborg. På torsdagen fick stockholmslaget sin revansch efter 3-1 i svenska cupen.
För stunden på tionde plats i superettan. Sämre än väntat. Men det hindrade inte hemmaspelande Hammarby från att slå ut den allsvenska tabelljumbon med siffrorna 3-1.

Mycket av det positiva i Hammarby har under säsongen handlat om ynglingarna Linus Hallenius och Simon Helg. Därför var det inte konstigt att det var just Helg som skallade in 1-0 till hemmapublikens stora glädje redan i den fjärde matchminuten.

Kvitteringen lät vänta på sig till den andra halvleken. Fem minuter in på den andra halvleken lyckades den tidigare MFF-spelaren Marcus Pode rinna igenom det grönvita försvaret och sätta 1-1.

Det har var dock Hammarbys dag och när Simon Helg satte sitt andra mål för dagen var det mer eller mindre klart. Att försvararen Sebastien Boyassén dundrade in 3-1 med tio minuter kvar var av akademiskt intresse.

I åttondelsfinalen får Hammarby möta Elfsborg på Söderstadion.

Hammarby-Trelleborgs FF 3-1(1-0)

1-0 Simon Helg (4), 1-1 Marcus Pode (51), 2-1 Simon Helg (57), 3-1 Sebastian Bojassén (80).

Bilden: Björne,Andreas och Anton B. anländer Hagsätra IP för seriematch mot Åsens BK.

Bilden:Fotbollscoachen Anders Edqvist har ingen växel så domaren får vänta på att Sportfånens utsände får rycka in med en tiokrona.

Bilden: HBG startade med en frän offensiv där grusröken skapade problem för båda lagen.

Bilden: Daniel Asplund t.v. som gjorde comeback i HBG för seriespel är framme och oroar Åsens BK:s keeper.

Bilden: Ulf Selskog gör sitt och årets första mål 1-0 mot Åsens BK. Och blev strålande glad efteråt.

Bilden: Tommy Ahlvin ny får året i HBG blir matchvinnare med sitt 2-0 mål.

Bilden: Jocke är ytterst när att överlista Åsens BK:s målvakt som här räddar i sista stund.

Bilden:Franske Pierre får perfekt träff på Stefans fina inlägg men bollen smiter tyvärr över ribban.Anders har svårt att hålla sig för skratt t.v.

Bilden: HBG tackar för god match. I andra halvlek gjorde Åsens BK 2-1 men närmare än så kom de inte.

bilden: Ulf Selskog och Tommy Ahlvin dagens hjältar och målgörare i HBG Sportfånarna när man vann över jumbolaget Åsens BK på onsdagen med 2-1.

Bilden: Årets första lagbild på Hagsätra. Frv.ovan Mats Månsson,Anders Edqvist,Anton Bjurvald,?,Ulf Selskog,?,Jocke,Stefan,Pierre. Nedan fr.v. Björne Lager,Tommy Ahlvin,?,Daniel Asplund,Andreas Hellström,?

Jag skulle behöva hjälp från lagansvariga att räta ut mina frågetecken på lagbilden.
Övriga resultat i gruppen samt tabell levereras så snabbt Korpen publicerat dem.