HBG vann mot IF Start i den 30:e upplagan av Ålandsmatchen

Bilden:HBG Sportfånarna vann jubileumsmatchen det 30:året i rad mot IF Start med uddamålet 2-1.Första segern på sex år för Sportfånarna.
Bilden: Fr.v Janne Melker och Håkan intar frukost på Ålands båten för det 30:e året i rad.Här senaste Sportfånen Anreas Källman bläddrande i kvällstidningen.Obs Navier har stått för bokningen av borden.
Bilden:Andreas Källman värmer upp.Han är i Geta på norra Åland för första gången och representerar HBG Sportånarna inför 30-års jubilet.Han kommer att samanfatta detta i sin första rapport för bloggen Sportfånen " En rutinerad nybörjares historia" -Tack Pierre vill jag först säga! För att du mej till Sportfånarna leja.Visste inte riktigt vad jag förväntade mig.Men inte att det var en sån här grej.Att lyckas i 30 raka år, det är inte många som slår.   Foto:Pierre Navier
Bilden:Mats Månsson med sonen Elis och Rolle laddar upp inför den årliga drabbningen mot IF Geta.
Foto:Pierre Navier.
Bilden: -Det som mig också slår.Är att jag tror inte ni andra förstår.Hur mycket Pierre och jag för detta taggat.Även om våra kroppar laggat.Trots diskbrock och krånglande knän gav vi oss hän.Pierre körde ruscher i Sjöstan.Jag Yogade av bara fan.När dagen D sedan kom. Så var det som om allting stannade upp.Pierre dök inte upp! I förskräckelsen väckte jag min syster.Men ack vad jag blev dyster.Inget svar från någon av dem.Äh jag ringer hem! " Ja det är Pierre,God morgon,är du på G? "Öh,vad är klockan? "07.20,har stått här sen 07.00" Ja men jag skrev ju 07.30 eller? Förvirringen var nu lika total som taggningen.Jag fick helt enkelt börja uppvärmningen.Efter 20 minuters kickande av boll hade vi nu koll Och på väg mot resans stora mål gick vi och köpte sprit till kvällens omtalade Bål.Det ryktades om en äng full av maskrosor och svamp men jag såg bara Nou Camp.........
.....så började matchen i rasande fart.Vi såg starka ut helt klart.I ett kontringsläge ser jag Henke(Larsson?) på högerkant.Huvet är helt med men benen känns som om de sitter på en tant.Nåja bollen får jag iväg till slut.
Och vi kommer faktiskt till ettt farligt avslut.3 gånger 25 kändes som en evighet.
men vi slet och slet.....
Bilden: Här oldboys-fånar  fr.v. "Masen"(inlånad från Åland),Pierre,"Lill-Bjuris",Larsa och Håkan en av HBG:s grundare inför matchen...Till slut fick vi utdelning.Jocke med fin spelfördelning.Slog ett svepande inspel.Bollen tycktes för hög och för lång för Daniels del.Men det var ju helt fel han avslutade med akuratess.Och Pierre skrek YEEEEEEESSSSSS.Lite senare blev undertecknad fälld var lite sugen,men ingen blev utskälld...
Bilden:Den tradionella lagbilden är att båda lagen finns på samma bild.Denna gång var det 30-årsjubileum för IF Start och HBG Sportfånarna.
....Mats Månsson skruvade in den fint.Och gissa vem som var där igen,behöver ni en hint? Tvåmållskytt blev han nu.Upp i luften i ett hu.Axel eller nacke,vem bryr sig.Daniel gjorde det i alla fall inte och vi skrek HEJ! Nu trodde vi att det skulle komma en rejäl anstormning sista tio.Men i stället fick anfallarna deras gå på bio.Pierre hamnade ensam mot tre man.Och lösningen är det bara Anders Svensson som kan.En Cruyff-fint av guds nåde gick de på och deras kämpaglöd gick i stå.Mot slutet släppte vi in ett tröstmål och sen sa vi SKÅL ! Första segern på sex år tänk vad bra man kan må!
Bilden:Dags för dagens höjdpunkt den gemensamma marschen till bastun i Geta-bergen.Här fånarna ordentligt påbultade på lagbilden.........Kvällens aktiviteter är lite mer grumliga.vissa var lite fumliga.En grind ska väl dras inåt kan man tycka? Ja det beror ju på från vilket håll man rycka....
Bilden:Månsson,Roland och Andreas intar middagen nedanför bastun i Getabergen.
Bilden:Bastubadande sportfånar åkallar asaguden Tor när solen sakta men säkert går ner i Ålands hav.

Bilden:Den sedvanliga analysen i bastun av segermatchen mot IF Start där HBG vann med 2-1.Det var sex år sedan.
Bilden:Härliga sånger från ett härligt gäng.Sen knoppade jag mycket nöjd in i min säng skriver Andreas..
Bilden:Mys pys vid lägerelden med en värmande starkbira i handen.
Bilden:Söndagen ägnades bland annat åt terrängkrocket.Janne Melkersson puttar här under överinseende från Daniel och Håkan.
Bilden: - Dagen efter utspelades ett nytt drama,på krocketbanan.Och jag fick igen mitt segerlag krama och hissa fanan.Björn och Henke.Kan det nu vara så? Att vi nu ett helt år obesegrade får gå=)
Tack alla för att jag fick vara med! avslutar Andreas Källman återigen med ett suveränt rim.
Bilden:Den 30:e Ålandsresan lider mot sitt slut.Mycket lyckat som vanligt!Det här är så kul så  att vi bestämde att vi skall köra vidare ett par år till!
Bilden:Tack Pierre för att du orkar arrangera Ålandsresan år efter år. Här får "Kempes" två flaskor champagne i 60-årspresent!