Ålborg imponerar i Uefacupen


Bilden: En viss del i torsdagens vinst hade lagets andre svensk, Andreas Johansson, han gjorde 2-0-målet som definitivt sänkte det spanska laget.

Hemmasegern med 3-0 mot Deportivo La Coruna sågs som en skräll. Torsdagens 3-1-vinst på bortaplan visade att det inte var en tillfällighet för Ålborg.
Svenske tränaren Magnus Pehrssons skickade ut det spanska storlaget efter två storsegrar och totalt 6-1.
 



Källa: www.aabsport.dk


Tio år för dödsskott på fotbollsplan

Hovrätten skärpte på fredagen straffet för en 22-årig man som sköt ihjäl en 18-åring med nio skott på en fotbollsplan i Gårdsten i Göteborg i april 2007. Hovrättens dom blir tio års fängelse, mot nio i tingsrätten.

Sverige och Norge söker fotbolls-EM 2016


Bilden:På en presskonferens i Oslo på torsdagen berättade företrädare för de norska och svenska fotbollsförbunden att de beslutat sig för att ansöka om att gemensamt få arrangera fotbolls-EM 2016.
2008 års EM i Schweiz/Österrike visade att  man kan arrangera mästerskapet med överkomliga kostnader som ger samhällsekonomisk vinst.
- Vi har samma möjligheter i Sverige och Norge, fortsätter Lagrell och Kåfjord.
Intresseanmälan från länder i Europa ska in till UEFA den 9 mars. De slutliga kraven på arrangörslandet från UEFA blir klara i april 2009 och sista ansökningsdag är i februari 2010.



Källa:www.svenskfotboll.se

"Ljungan" tränar med Halmia

Seattle-proffset Fredrik Ljungberg är tillbaka hemma i Halmstad och spelar fotboll — med Halmia. "Kul att få röra en boll igen", sade en glad Ljungberg efter träningen på tisdagskvällen.



Källa:TT

Zlatan mållös mot United

Bilden:Än en gång fick Zlatan Ibrahimovic kliva av planen mållös i en kvartsfinal i Champions league. Inter fick bara 0—0 hemma mot Manchester United och det ska Milanolaget vara glada för. "Returen är helt öppen", sade han.

Källa:TT

BP nära att värva Hammarby- och AIK-profiler


Snart blir Bajen och Gnaget blåsta på två gamla trotjänare, skriver Aftonbladet. Brommapojkarna gör sig redo att värva såväl Pablo Piñones Arce som Nicklas Carlsson (bilden) som inte platsar i IFK Göteborg.


Källa:www.aftonbladet.se

Mötesprotokoll från HBG:s årsmöte den 9/2 2009.



Deltagare: Pierre N, Anton B, Per H, Göran H, Lasse Ö, Lars O, Roland F,
Roger N, Jan A, Håkan A, Daniel A, Tanel E, Mats E, Anders E. Totalt 14 st.

Utifrån fastställd dagordning:

1.  Årsmötet öppnades av ordförande Pierre Navier.

2. Till ordförande för mötet valdes Pierre Navier. Sekreterare Lars Ohlson. Protokolljusterare Anton Bjurvald och
    Per Henriksson.


3. Ordförande Pierre Navier sammanfattning av året, lyder som följer: ”Blomstrande verksamhetsår med många nya medlemmar, både inom fotboll och innebandyn. För 23:e gången var vi på Åland, med fotboll, bastubad och lägereld”.

b/ Ekonomiberättelse: Kassör Lars Ohlson redovisade året som gått. Klubben har en mycket god ekonomi, med ett utgående saldo på drygt 6000 kr. (se bifogad bokföring)

c/ Revisionsberättelse: Revisor Bernt Eriksson godkände ekonomiberättelsen, via telefonsamtal, då han tyvärr inte kunde medverka på mötet.

d/ Medlemsavgiften för 2009: Mötet beslutade att medlemsavgiften skulle vara oförändrad. Vilket innebär 600 kr, för studerande 250 kr och för personer under 18 år 200 kr. Stödmedlem valfritt belopp.

4. Verksamhetsberättelse från sektionerna.
a/ Fotbollen: Rapport från Anton Bjurvald: ”Bästa fotbollen på länge. Spel i högsta serien och vi kom tvåa, slog bl.a. serieledarna. Vinst på Åland med 3-1. Använt många spelare under året, men gott om spelare inför varje match”.
Årets lirare: Björn Lager, som på ett mycket förtjänstfullt sätt bidragit till årets goda resultat, samt ställt upp där det behövts, bl.a. målvakt.

 b/ Innebandyn: Rapport från Göran Henriksson; ”Mycket mål varje träning och högt tempo, ca 30 träningstillfällen
     under året. Lite nytt folk på träningarna och gott om deltagare på varje träning.
    Årets lirare: Mats Eriksson, för sin spelbegåvning och uppoffrande försvarsspel vid varje träning. Alltid med
    ”glimten” i ögat och nära till ett leende.

5.  Val av ny styrelse för 2009:
 a/ Till ordförande valdes : Pierre Navier
 b/ Fotbollsansvariga: Anton Bjurvald och  Anders Edqvist (ny)
 c/ Innebandyansvariga: Göran Henriksson och Thomas Åström.
 d/ Kassör: Lars-Erik Ohlson.

6.  Övriga val:
a/  Revisor: Jan Melkersson (ny)
b/  Valberedning inför nästa årsmöte; Jan A. och Lars Ö.

7.  Inga motioner har inkommit.


8.   Övriga frågor:
-    Ålandsresa planeras 16-17/5 alt. 30-31/5. Pierre återkommer.
-    2010 firar HBG 40 årsjubileum, med en fest. Festkommittén utses vid nästa årsmöte.
-    Vi tackar Mats Eriksson för den nya träskulptur i form av en sko, som varje år går till årets fotbollsspelare. Den  
    ”gamla” skon går för gått till Jan Asplund, som hittills utsetts till årets lirare vid flest tillfällen
-    Mötet beslutade att även innebandyansvariga skulle utse årets lirare.
-    Mötet beslutade även att införa en ny utmärkelse i klubben; ”Årets Sportfåne”. Årets sportfåne kommer att
     beslutas av styrelsen på nästa årsmöte, med motivering. Utnämningen kommer att gå till den person i klubben
     som har utmärkt sig på ett förtjänst fullt sätt.

9.  Mötet avslutades av ordförande Pierre Navier



P.s. Till sist, årets medlemsavgift skall betalas in senast den 31 mars på
Konto 85 26 25 – 3
(Betala i tid, så vi kan betala avgiften för fotbollen)


Lars-Erik Ohlson,kassör




Black Army och Bajen Fans på samma läktare?


Bilden:Black Army och Bajen Fans på samma läktare? Den situationen kan mycket väl bli verklighet när nya Stockholmsarenan står färdig kring säsongen 2012.

- AIK har tagit kontakt med oss och vi ska ha ett möte med dem de kommande veckorna, säger stadionbyggets vd Mats Grönlund till SvenskaFans.


Källa:SvenskaFans

DC-matchen mot Israel kan flyttas till Stockholm?


Bilden:Davis Cup kaptenen Mats Wilander ser fundersam ut.

Efter Malmös nej till publik pågår en febril aktivitet för att flytta Davis Cup-matchen Sverige—Israel.
Målsättningen är att få matchen den 6—8 mars till stånd i Kungliga tennishallen med publik på läktarna, rapporterar TV 4. En förutsättning är att Malmö stad går med på en flyttning till Stockholm, eftersom Tennisförbundet har ett bindande avtal med Malmö.
Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu (S) är inte negativ till tanken på en flytt:

- Om de tror att de kan göra det bättre i Stockholm önskar jag dem lycka till.

I en kommentar förklarar kampanjen Stoppa matchen att det är oväsentligt var matchen spelas.

"Vårt ställningstagande står fast. Det spelar ingen roll om det blir Malmö, Stockholm eller någon annan stad. Vi kräver: stoppa denna skammens match!" skriver kampanjens initiativtagare Olof Holmberg i ett pressmeddelande.



ITF statement about the Sweden/Israel 1st round tie

  
 
 

Atletico-spelare svalde tungan-räddades av medspelare

Bilden:Atletico Madrids försvarare Luis Amaranto Perea fick föras till sjukhus efter att ha svalt sin egen tunga i matchen mot Sevilla på lördagskvällen. Foto: La sexta


Det var i matchinledningen som Perea gick upp i en nickduell med Sevillas ivorianske mittfältare Ndri Romaric. Spelarna skallade ihop och blev liggandes på planen, Perea förlorade medvetandet.

Flera lagkamrater var snabbt framme och agerade snabbt. Enligt Aftonbladet drog de loss Pereas tunga, som fastnat i halsen och blockerade luftvägarna. En insats som kan ha räddad colombianens liv.

När Atelticos läkarteam kom in på planen fixerades Pereas nacke med en stödkrage och spelaren lades i framstupa sidoläge, innan han lades upp på en bår och kördes ut till omklädningsrummet.

Efter matchen fördes Perea i ambulans till Virgen del Rocío-sjukhuset i Sevilla för fortsatt vård.

Även Sevilla-spelaren Romaric tvingades bryta matchen efter kollissionen.

 

Källa:www.aftonbladet.se


"Sudden" hyllad och rörd till tårar — men sänkte Toronto


Bilden:Efter 13 år i Toronto var Mats Sundin tillbaka i stan i natt — nu för första gången iklädd Vancouvertröja. Sundin fick en lång stående ovation och rördes till tårar......

.......och satte sedan den avgörande straffen till 3—2.



Läs mera på Vancouver Canucks hemsida:
Inside the game
Photo Gallery
Game highlights



Källa: http://canucks.nhl.com/

Malmö FF föll överraskande med 1-2 mot Örgryte


Bilden:Malmö FF föll överraskande med 1-2 mot Örgryte. Inget smickrande resultat men MFF:s assisterande tränare Hans Gren var ändå nöjd efter matchen.

- När vi tittar på matchen nu i efterhand så anser vi oss var relativt nöjda med helheten, säger Hans Gren till FotbollDirekt.se direkt efter slutsignalen.

De bägge allsvenska rivalerna var rejält sargade inför matchen. Både Örgryte och Malmö FF saknade massor av viktiga spelare. ÖIS bemästrade det bäst. Adam Eriksson gav Göteborgslaget ledningen 55 minuter in i matchen, därefter ökade Pavel Zavadil på ledningen efter 82 minuter. Precis innan slutsignalen fastställde Malmö FF:s Edward Ofere slutresultatet till 1-2, fint framspelad av Daniel Larsson. Trots förlusten menade Hans Gren att det fanns många positiva bitar i matchen.
- Anfallsmässigt gör vi en bra match, framförallt i första halvlek. Vi skapar många målchanser men det brister allt som oftast i avslutssituationerna, deras målvakt gjorde en mycket bra match.

Däremot var Gren besviken med Malmös defensiva spel.
- Vi har satt upp som mål att ta bort de enkla målen bakåt, tyvärr misslyckas vi med det idag och målen som faller bör vi kunna förhindra förhållandevis enkelt.

Nyförvärvet Daniel Larsson fanns återigen med i startelvan och bildade tillsammans med Edward Ofere ett oerhört intressant anfallspar. Målet som producerades framåt var det duon som stod för med Larsson som framspelare.
- Daniel Larsson fortsätter att spela bra, han plockar absolut ut godkänt idag. Han spelar fram till vårat mål och river stora hål i motståndarförsvaret. Samtidigt har han inte det lätt då försvararna allt som oftast har bra koll på Daniels styrkor.

- Vi kan aldrig vara nöjda med att förlora men vi fortsätter att jobba mot det spel som vi vill uppnå, förhoppningsvis är vi där till premiären, säger Hans Gren.

Källa:www.fotbolldirekt.se



Holländaren Jos Hooiveld gör succé i AIK


Bilden:Han har bara spelat ett par månader i AIK men är redan på väg att bli publikfavorit. Holländaren Jos Hooiveld gör succé som mittback och ser ut att bli den dirigent AIK saknat de senaste åren. Foto: fczkampen.nl


Efter segern med 3–1 mot Örebro på lördagen står Jos Hooiveld i spelargången på Skytteholm och klappar om både sina nya AIK-kamrater, men också spelarna i Örebro får ett vänlig slag på axeln av den reslige holländaren.

Man märker att det här är en kille som knappast är blyg. Att han gillar att ta för sig syntes redan under matchen.

Det var lite Patrick Englund/Johan Mjällby över Hooivelds spel i fyrbackslinjen. Han röt till när backlinjen låg fel och var inte sen att sätta emot i närkamperna. Domaren Johan Hamlin tycket att Hooiveld gick lite väl tufft fram, efter en timmes spel fick han sin första varning.

Den andra kom tio minuter före slutet. När Hooiveld klev av plan fick han rungande applåder av 2 000 fans på läktarna.

– Nu börjar jag gilla det här, man får femtio procents extra energi när det är så mycket publik runt plan, säger Hooiveld.

Det var först när Hooiveld lämnat plan som Örebros kunde tröstmåla och fastställa slutsiffrona till 3–1.

– Vi spelade rätt bra och hade stundtals ett bra bolltempo, menar Hooiveld som också drog i väg på ett par offensiva ruscher när han fick chansen.

Tränaren Micke Stahre var mer än nöjd med sitt nyförvärv.

–  Vi vill ha spelande backar, han visar passion vilket jag tycker att vi gör över huvud taget i den här matchen.

AIK fortsätter att vinna, den här gången var det inget snack om saken. Det var småtrevligt i stort sett hela tiden, spelet vände från kant till kant och det var stundtals rätt hårda tag ute på plan. För att vara en dryg månad till premiären såg det bra ut.

– Vi valde att inte byta för mycket för att lättare kunna utvärdera matchen. Det var också bra att det blev lite hett på slutet så att det inte bara blev en trött träningsmatch. Vi fortsätter att göra mål, nu gjorde vi tre mot ett allsvenskt lag, det känns givetvis bra, säger Micke Stahre.

Miran Burgic fortsätter att göra mål, nu på bästa Zlatanmanér. AIK måste få igång målskyttet där är Burgic viktig, det går inte att bara ha Ivan Obolo som målskytt.

I samband med målet skadade Burgic sitt högra knä och tvingades byta. Gabriel Özkan gjorde också mål och skadade sig. Men de första rapporterna talar om lättare skador.

 

Karriär:

Hooiveld började sin proffskarriär med SC Heerenveen år 2002. Han hann med 14 matcher i den holländska ligan med den frisiska klubben, men majoriteten av matcherna i hemlandet spelade han med FC Zwolle åren 2004 och 2005.

År 2006 spelade Hooiveld i Österrike 14 matcher för Kapfenberger SV innan han flyttade till Finland. I Finland representerade han FC Inter Åbo i Tipsligan säsongerna 2007 och 2008.

Under sin tid i FC Inter spelade Hooiveld varenda ligamatch för sitt lag från början till slut och var med om att vinna finska Ligacupen och finska mästarskapet 2008. Han blev även vald till ligans bästa back bägge säsongerna, samt till ligans mest värdefulla spelare 2007.

Den 18 november 2008 kom AIK överens om ett 3-årskontrakt med den vänsterfotade holländaren.

 

Källa:www.dn.se/Wikipedia




Måltorkan fällde Hammarby i USA


Bilden: Charlie Davies är ett av få anfallsalternativ i Hammarby. Hammarby förlorade sin tredje match på träningslägret i USA. Chivas Dynamo var betydligt snabbare och vann med 2-0. De två tidigare matcherna har slutat oavgjort, 1-1 och 0-0.


Chivas visade sig vara ett klart bättre lag än Hammarbys senaste motståndare Dynamo. Framförallt på fasta situationer var amerikanarna är starka, de organiserade sig bra och hade rätt vilja när chansen gavs.

Hammarby var på väg in i matchen och hade två skott i målramen samt ytterligare ett par heta chanser, men tappade lite av energin efter 2–0-målet.

– Genombrottsspelet var det bästa på länge och första halvleken är den bästa vi gjort under matcherna i USA. Vi skapar mycket men måste börja göra mål, säger Tony Gustavsson.

På tre träningsmatcher har det bara blivit ett enda mål, och det är tydligt att Hammarby behöver förstärka anfallet för att kunna utmana när allsvenskan drar igång. I dagsläget finns bara tre forwards i truppen, varav Charlie Davies är den ende som kan räknas som etablerad i allsvenkan. Freddy Söderberg och Nathan Paulse fick aldrig några riktiga genombrott i fjol.

På målvaktssidan är Rami Shaaban fortsatt borta. Däremot är Erland Hellström tillbaka, vem hade trott det? Han vaktade målet i andra halvlek mot Chivas och släppte in ett mål som knappast var hans fel.

 

Källa:www.dn.se/www.hammarbyfotboll.se


Elmander tillbaka när Bolton vann mot West Ham

Bilden:Landslagsanfallaren Johan Elmander var tillbaka i Bolton när man mötte West Ham, Elmanders första match sedan 10 januari då han skadade sig i mötet mot Arsenal. Svensken var också inblandad i Boltons 2-0 när han stod för förarbetet till lagkaptenen Kevin Davies mål. 2-1-segern var Boltons blott andra på de nio senaste matcherna. West Hams facit är också illa, fyra raka matcher utan seger.

 

www.aftonbladet.se


Äntligen Arsjavin-debut idag för Arsenal


Bilden:Fotbollsvärlden väntade, Arsenalfansen gnagde naglarna och stjärnan själv slet sitt hår i bestörtning. Men till sist fick Andrej Arsjavin flytta till London. På lördagen väntar antagligen debut mot Sunderland.

Källa:www.arsenal.com

Kennedy låg bakom Ajax skrällseger mot Fiorentina


Bilden:Kennedy Bakircioglü låg bakom Ajax skrällseger borta mot Fiorentina i Uefacupen på torsdagskvällen.Här kramas han om utav Marco van Basten - Ajax omstridde coach.

Med ett dunderskott från ett par meter utanför straffområdet sköt han bollen i mål via Sébastien Freys ribba, matchens enda mål. I och med segern har Ajax skaffat sig ett bra läge inför returen av 16-delsfinalen nästa vecka.


Källa:www.ajax.ni


På fredag släpps biljetterna till fotbolls-VM 2010


Bilden:Med 16 månader kvar till fotbolls-VM i Sydafrika börjar biljettförsäljningen på fredagen. Av totalt cirka tre miljoner biljetter kommer 740.000 att säljas i en första omgång fram till 15 april.

Men det är bara via det internationella fotbollförbundets hemsida, www.fifa.com, eller via sydafrikanska banker som man kan ansöka om biljetter. 

– Vårt mål är att sälja alla biljetter till alla arenor och alla matcher, sade David Will, ordförande i Fifas biljettkommitté.
 

När de första 750.000 biljetterna till VM i Tyskland 2006 såldes var det 20 miljoner fotbollsfans som anmälde sitt intresse. Det finns dock en viss oro för att den djupa recession som världen nu befinner sig i ska påverka biljettförsäljningen.
 

– Jag skulle vara en väldigt dum person om jag sa att den globala recessionen inte kommer påverka VM. Men problemet är att vi inte kan veta hur stor påverkan det blir på VM, sade Will.
 

Max fyra biljetter per match per person och till maximalt sju matcher är den begränsning som finns. Biljetterna lottas ut bland de som sökt men först i april nästa år skickas de ut.
 

De billigaste biljetterna ligger på 20 dollar, cirka 175 kronor, och de dyraste i finalen på 900 dollar, cirka 8.000 kronor.





Liverpool kollar in 12-årig dansk målvaktstalang!

 

Engelska klubbar får inte skriva kontrakt med spelare yngre än 16-år. Det hindrar dem dock inte att sondera terrängen när det gäller yngre förmågor. Liverpool är exempelvis intresserade av Esbjerg GF:s blott 12-årige målvakt Mark Thomsen, och har bjudit in honom till ett besök och provträning med klubben.
- Jag kunde direkt se att Mark har vad som krävs. Och när jag träffade honom vid ett senare tillfälle kunde jag se att det skett en stor utveckling, säger Liverpools talangscout Jimmy Hansen, till danska Jydske Vestkysten.

 

Källa:www.jv.dk

Bakslag för Linderoth efter debuten

Tobias Linderoth har åkt på ett bakslag i sitt comebackförsök efter fotskadan. Efter matchen förra helgen, mot Kayserispor, tvingades han enligt Expressen till vila. Musklerna vid höften, som opererades i fjol, är överansträngda.

Anders Svensson spelar igen

Landslagsmittfältaren Anders Svensson gjorde comeback i Elfsborgs träningsmatch mot Trelleborg på tisdagskvällen.Svensson, som på grund av en lårskada varit borta från spel sedan slutet av allsvenskan, byttes in i halvtid och gjorde enligt rapporterna från Borås Tidning en hyfsad insats.
Trelleborg vann dock matchen med 3-0 sedan den förre Elfsborgsspelaren Andreas Drugge gjort två av målen – det sista på grund av en grov målvaktstavla av Abbas Hassan.

Johan Elmander aktuell för comeback efter skadan



Bilden:Johan Elmander kan vara tillbaka i spel redan till helgen, uppger TV 4:s fotbollskanalen. -Vi hoppas att han ska spela då. Slutgiltigt besked kommer senare i veckan, säger en talesperson för Bolton.

Källa:www.bwfc.premiumtv.co.uk

Olof Guterstam återvänder till BP

Det blir ingen fortsättning för Olof Guterstam i allsvenska Hammarby IF. I stället återvänder han till Brommapojkarna, klubben som han gjorde succé i säsongen 2007.

Källa:TT

Nationalarenans detaljplan klubbad av Solnas kommunalfullmäktige


Bilden: Kommunalfullmäktige i Solna stad antog på måndagskvällen detaljplanen för Sveriges nya nationalarena.Arbetet startar nu i vår och arenan beräknas vara klar för invigning 2012.

Swedbank Arena blir Nordens största arena för fotboll, kultur och evenemang. Det blir dessutom den modernaste arenan i norra Europa. Arenan och hela den nya stadsdelen som växer fram har en tydlig miljödimension. Vad som tidigare varit ett nedsmutsat industriområde kommer att genomgå en grundlig sanering för att omvandlas till en toppmodern stadsdel där kretsloppstanken är central.


- Swedbank Arena kommer att ge publiken möjligheter att få uppleva internationell fotboll i världsklass,säger kommunlarådet Anders Ekegren.


Källa:DN

Zlatan hyllad av Mourinho efter derbysegern mot Milan


Bilden:Efter segern i superderbyt mot Milan hyllades Zlatan återigen av tränaren José Mourinho.
- Zlatan är en fantastisk spelare och hans jätteinsats spelade stor roll i vår viktiga vinst, säger Mourinho till SPORT-Expressen.

Raul bäst genom tiderna med sitt 308:e mål


Bilden:Så var han äntligen bäst genom tiderna, den gode Raul. Med sitt 308:e mål för Real Madrid passerade han legendariske strikern Alfredo di Stefano i historieböckerna.

Rekordnoteringen kom till efter en passning från backen Sergio Ramos, som den spanske anfallaren påpassligt snappade upp. Bråkdelen av en sekund senare hade han skickat bollen i nät bakom Sporting Gijons chanslöse målvakt.
Dock ska tilläggas att di Stefano hade ett högre fullträffssnitt under sin tid i laget. Han behövde ”bara” 401 matcher på sig att trycka in kulan 307 gånger, medan Raul lirat 508 stycken. I La Liga har han noterats för 215 av sina mål, resten är tillkomna i cupen.
Även på internationell nivå saknar Raul numera motstycke. 31-åringen kan stoltsera med 44 mål på 102 landskamper – plus 66 stycken i de europeiska cuperna.


Källa:www.dn.se
 

Kennedy och Rasmus Lindgren tillbaka i Ajax


Bilden:Kennedy Bakircioglü spelade fram Thomas Vermaelen (t.v) till 1-0-målet.

Från Holland kom på söndagen två glada svenska besked. Rasmus Lindgren är tillbaka på allvar efter sin skada, och Kennedy Bakircioglü har kravlat sig ur Ajax frysbox. Båda spelade från start i 2–0-segern mot Feyenoord.


Källa:www.dn.se

16-åring målskytt i Djurgårdens premiär


Bilden: I sin första match från start visade Djurgårdens jättetalang Trimi Makolli prov på målkänsla och satte 1-0 i lördagens träningsmatch mot Sirius på Stadshagens IP. Mot Sirus startade Trimi Makolli som offensiv kraft på Djurgårdens tremannamittfält, jämte Daniel Sjölund och Martin Andersson.


Efter 24 minuters spel klippte han till på en frisparksretur och dundrade in Djurgårdens ledningsmål från strax utanför straffområdet.

Cirka 2.000 åskådare hade tagit sig till Stadshagen för att se ett delvis nytt Djurgården. Till exempel var Daniel Sjölund lagkapten och tidigare kaptenen Markus Johannesson satt på bänken i första halvlek. Kebba Ceesay spelade innerback hela matchen.
BP-förvärvet Christer Yossef vidade prov på fin teknik. Provspelande Kyle Konwea från Quiding och Petter Gustavsson från Skellefteå såg båda lovande ut.
Däremot gick passningsspelet för mycket i sidled och målchanserna var oerhört få med tanke på Djurgårdens stora bollinnehav.
- Matchen såg ut som första träningsmatchen brukar se ut, ingen vidare kvalitet varken tekniskt eller organisatoriskt. Det viktigaste var att se att spelarna förstår vårt spelsystem, sa tränaren André Jeglertz efteråt.


Beckham kvar i LA Galaxy

Den engelske fotbollsspelaren David Beckham blir kvar i Los Angeles Galaxy, uppger klubben. Engelsmannens nuvarande klubb, LA Galaxy, anser att budet de mottagit från Milan på omkring 120 miljoner kronor är för lågt. Därmed avbryts hans låneperiod som planerat den 9 mars.

Källa: (TT)

Många ville ta farväl av ”Ingo” i Göteborg


Bilden:Flera hundra väntade vid Vasakyrkan i Göteborg där Ingemar Johanssons begravdes i dag. -Han är den störste vi har haft, säger Björn Rosengren, hedersordförande i boxningsförbundet, om den forne tungviktsmästaren.

Vid den gamle tungviktsvärldsmästarens kista låg vita rosor och liljor och runt om fanns kransar och buketter. Bland dem en från idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth med skriften ”Du gjorde en hel nation stolt” på de mörkt vinröda banden. Bland de andra kransarna fanns bland annat hälsningar från Ingemar Johanssons gamla klubb, Redbergslids BK, med texten ”Once a champ, always a champ”.

Sveriges olympiska kommitté hade skickat blommor, precis som gamle storstjärnan i tennis Janne Lundqvist och boxningspromotorerna Mogens Palle och Bertil Knutsson. Raymond Patterson, Floyd Pattersons bror, hedrade Ingemar Johanssons genom en gåva till hans fond.

 

Källa:TT


AIK fyller 118 år på söndag!


Bilden: AIK fyller 118 år nu på söndag den 15 februari. Det var även söndag den 15 februari 1891 då bröderna Isidor, Paul och Emanuel Behrens inviterade några idrottsintresserade vänner till ett möte hemma hos sig på Biblioteksgatan 8. Då bildades AIK (Allmänna Idrottsklubben).
Inför 118-årsdagen har Isidor Behrens´grav på Norra Begravningsplatsen (kvarter 17 C) fått en uppfräschning.

Källa:www.aik.se

Svennis får stöd i Mexiko: Eriksson no se va: Justino Compeán


Bilden:Svennis i blåsväder.I dag försvarar ordföranden i mexikanska fotbollsförbundet, Justino Compeán, sin svenske förbundskapten efter förlusten mot USA: ”Eriksson har mitt fulla stöd”, säger han.

- Det finns ingen ursäkt och självklart kommer vi att diskutera valet av taktik med Eriksson, men han har vårt fortsatta stöd, säger Justino Compeán till tidningen El Universal.
- Vi har målet att nå VM i Sydafrika och dit ska vi nå. Gruppspelet handlar om 30 poäng. Men visst gör det ont när vi förlorar, på samma sätt som ni journalister, fansen och våra familjer säkert också lider kval, säger han.Därmed ser det ut som om Sven-Göran Eriksson kan pusta ut tills vidare, trots kritiken.
Redan i nästa VM-kvalmatch – mot Costa Rica den 28 mars – kan svenskens öde avgöras. Allt annat än en seger där skulle ses som ett stort fiasko i Mexiko, och det trots att Costa Rica visat prov på god form på sistone.

Källa:www.eluniversial.com/mx

Fredagen den 13:e - trettonde gästen till ett gästabud i Valhall?


Fredagen den 13 är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika hypoteser varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var också så att Jesus dog på en fredag.

En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal ordensmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan konspirerade så att Balder dog. [1]

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.

Triskaidekafobi är en rädsla (fobi) för talet tretton och fobi för fredagen den 13 specifikt kallas Paraskavedekatriafobi.

 

Källa:Wikipedia




Ny brasse till Kalmar FF klar i dag


Bilden:Svenska mästaren Kalmar FF värvar ytterligare en brasiliansk spelare till klubben. Det senaste nyförvärvet är den 25-årige mittfältaren Lourival Assis som närmast kommer ifrån spel med division 2-klubben Sao Caetano i Sao Paulo.

- Assis är en teknisk spelare som vi främst ser som yttermittfältare. Vi har skrivit ett låneavtal som sträcker sig juli ut med en option att förlänga avtalet, säger Svante Samuelsson, klubbchef i Kalmar FF. Assis är på plats på Fredriksskans och kommer under förmiddagsträningen att bekanta sig med truppen för att i eftermiddag göra sitt första pass med laget.


Tidigare har Kalmar gjort klart med AIK:s Daniel Mendes. Därmed har klubben fem (!) brasilianska spelare i truppen.


Källa:www.kalmarff.se

Real(Raul)Madrid i topp i fotbollens penningliga!



Bilden: Raúl (Real Madrid) González Blanco,32 ,15 säsonger, 700 matcher och 307 mål hittils ( 31/1-09 ) för Real Madrid.

Fotbollens penningliga har fått en ny etta i Real Madrid. För första gången på åtta år är inte Manchester United den rikaste klubben, enligt siffror som offentligjordes på torsdagen.

De rikaste fotbollsklubbarna:

  1 (2): Real Madrid, 186,2 miljoner pund (cirka 2,5 miljarder kronor)
  2 (1): Manchester United, 166,4 (2,3)
  3 (3): AC Milan, 158 (2,2)
  4 (5): Juventus, 154,9 (2,1)
  5 (4): Chelsea, 149,1 (2,0)
  6 (7): FC Barcelona, 140,4 (1,9)
  7 (9): Bayern München, 128,0 (1,8)
  8 (10): Liverpool, 122,4 (1,7)
  9 (8): Inter, 119,7 (1,6)

10 (6): Arsenal, 115,7 (1,6)


 Källa: TT/AFP


Tung förlust för Svennis Mexiko mot USA i natt


Bilden:Sven-Göran Erikssons motgångar som förbundskapten för Mexiko fortsätter. I natt blev det 0—2 i VM-kvalet mot USA efter två mål av Michael Bradley.

Mexiko höll uppe spelet väl matchen igenom, men hade hög felprocent i passningsspelet och åstadkom få farligheter, vilket fick en ovanligt sammanbiten Sven-Göran Eriksson att frustrerat fara upp från bänken flera gånger.

Det återstår fortfarande nio matcher för Mexiko i den kvalgrupp med sex lag som gör upp om tre platser i VM i Sydafrika (fyran i gruppen får kvala vidare mot ett lag från Sydamerika). Onsdagens inledande förlust mot favoriten USA innebär att en vinst i nästa match, hemma mot Costa Rica den 28 mars, närmast är ett måste för Mexiko. Frågan är dock om Eriksson fortfarande är lagets coach då.

Källa:www.dn.se

Rasmus Elm slog till med kanon-Kim Källström fyllde på med 2-0


Bilden:1-0 till Sverige. Ett nytt sagolikt kapitel skrivs i Rasmus Elms karriär. 20-åringen får drömträff på volley och sätter bollen otagbart i nättaket.Sverige vann landskampen med 2-0 efter det att Kim Källström tryckte in tvåan med en fantastisk frispark utanför straffområdet.


Klart med Hiddink som Chelseamanager!


Bilden:Nu är det klart. Rysslands förbundskapten Guus Hiddink tar över som Chelseas manager från och med nästa vecka.

Hiddink, som fortsätter sitt förbundskaptensuppdrag i Ryssland parallellt med Chelsea-jobbet, har inte skrivit på något kontrakt med Chelsea.
- Jag behöver inte skriva något avtal. Det handlar inte om pengar, säger Hiddink, som är nära vän med Abramovitj.

Källa:www.expressen.se

Bröderna Elm får chansen från start mot Österrike i kväll


För första gången spelar Rasmus och Viktor Elm (t.h.) tillsammans i det svenska fotbollslandslaget. Båda mittfältarna finns med i startelvan till kvällens landskamp mot Österrike, som spelas i Graz 20.30.

11 februari 20.30
UPC Arena, Graz


Österrike-Sverige     


Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson - 2 Adam Johansson, 3 Olof Mellberg, 4 Daniel Majstorovic [K], 5 Erik Edman - 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström, 8 Viktor Elm, 7 Christian Wilhelmsson - 10 Marcus Berg, 11 Markus Rosenberg.

Ersättare: 12 Eddie Gustafsson - 13 Andreas Granqvist, 14 Petter Hansson, 15 Mikael Nilsson, 16 Behrang Safari, 17 Samuel Holmén, 18 Sebastian Larsson, 19 Daniel Nannskog.


Domare: Viktor Kassai, Ungern. Ass.domare: Gábor Erös & Péter Berettyán, båda Ungern. Fjärdedomare: Andreas Fellinger, Österrike.
Matchen sänds direkt i Eurosport.


Källa:www.svenskfotboll.se

EXTRA:HBG:s årsmöte-"Skomakaren" har gjort det igen.....


Bilden:Fr.v Tanel End och Mats"Schumacher" Eriksson som nu har slagit till igen.Nu är det nya vandringspriset "Dojan" som varje år delas ut till årets fotbollspelare klar för nya inteckningar. I år fick junioren Björn Lager sin signatur på vandringspriset.Foto:Lars G Öhlund

Bilden: Anton Bjurvald,fotbollsansvarig berättar om den framgångsrika säsongen för HBG-fotboll där Sportfånarna slutade på en andra plats i 11-manna Div 1 (2x30 min). Fr.v. nestorn och grundaren Lasse Ö och t.h. nyvalde fotbollsansvarige och centertank i HBG - Anders Edqvist som lyssnar andäktigt. Foto:Pierre Navier

Bilden: Han tar över efter Erik Lindgren som just nu diskuterar en övergång med en ännu okänd fotbollsförening i Dubai eller var det Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.Lite osäkert ännu vilken arena som blir Lindgrens hemmaplan.

Styrelsen för HBG Sportfånara 2009:

Ordf:Pierre Navier (omvald)
Sekr/Kassör:Lars Ohlson (omvald)
Fotbollsansvariga:Anton Bjurvald(omvald) och Anders Edquist (ny)
Innebandyansvariga.Göran Henriksson och Thomas Åström (omvalda)
Revisor:Jan Melkersson(ny)



Fullständig rapport samt protokoll från årsmötet 2009 kommer så småningom på bloggen när Larsa är klar...


  mvh
lasse ö

Scolari sparkad av Chelsea i dag


Bilden:Chelsea sparkar sin brasilianske manager Luiz Felipe Scolari.

Londonklubben ligger på fjärde plats i den engelska fotbollens Premier league och har sju poäng upp till ledande Manchester United.

"För att kunna konkurrera om de titlar vi ännu har chansen på känner vi att det bästa är att göra en förändring nu", skriver Chelsea på sin hemsida. Chelsea ligger i nuläget sju poäng efter Manchester United i Premier League. Laget har förlorat mot båda de värsta konkurrenterna Liverpool och Manchester United den här säsongen. I ligacupen åkte Chelsea ut mot Championship-laget Burnley.

Assistenten Ray Wilkins tar över tills vidare men en ny huvudtränare kommer att tillsättas inom kort. Sky Sports erfar att Scolaris föregångare Avram Grant och Rysslands förbundskapten Guus Hiddink står först i kön för jobbet.

Källa:www.chelseafc.com

EXTRA:HBG påminner om årsmöte ikväll 9/2 kl 19.30 på Löwet


Bilden:HBG:s årsmöte 1976 på anrika restaurang Löwet på Fridhemsplan.Teckning:Klas Eriksson


OBS!!!  HBG:S styrelse påminner om årsmötet i kväll den 9 Feb 2009!


Dags för HBG:s årsmöte !
 
Måndagen den 9/2 kl. 19,30 startar vårt årsmöte på Löwet som vanligt.
 
Ni som vill äta en bit innan mötet är välkomna tidigare, lämpligen vid 18,30 tiden, eller tidigare om man vill hinna med en öl extra.
Pierre har bokat bord och vi räknar med samma goda anslutning som förra året.
 
Vi syns
 
Larsa
Kassör
HBG

Henke dyker upp som hälsosamma Müsli-mannen!

Bilden:Överens om det nya reklamkontraktet. Ruzdi Ekenheim, vd för Nutritech som producerar Aktiv Müsli, och Henrik Larsson ritar på kontraktet.


Henrik Larsson är tillbaka på fotbollsplanen efter sin uppmärksammade innebandysejour.

Snart dyker han även upp i en reklamfilm – för müsli.

Det är företaget Nutritech som fått Helsingborgs-stjärnan att ställa upp i en ny reklamkampanj för flingorna Aktiv Müsli.

– Vi är naturligtvis oerhört glada för att vi får med Henrik Larsson i lanseringen av några av marknadens mest hälsosamma livsmedel, bland annat Aktiv Müsli, säger Ruzdi Ekenheim, vd på företaget Nutritech som ligger bakom produkten.

 

...och så här ser müslin ut.

Kampanjen görs av Adamsson Appelfeldt Advertising i Malmö.

– Henrik är en perfekt företrädare för Aktiv Müsli och han blir en central del i hela det kommunikativa upplägget. Han kommer att finnas med på allt från förpackningar till webbplats och naturligtvis medverkar han i reklamfilmerna, säger Peter Nilsson, projektledare på Adamsson Appelfeldt Advertising.

Pr-byrå är Jakobsson Reklam & PR i Helsingborg.

Henrik Larsson är rutinerad i reklamsammanghang – han har bland annat varit med i filmer för Länsförsäkringar.

Källa:www.resume.se

Örgryte får allsvenskans vassaste anfallspar


Bilden:Alvaro Santos har skrivit på för Örgryte. Därmed får nykomlingen, där även Marcus Allbäck spelar, ett av allsvenskans vassaste anfallspar. Värvningen har kunnat ske tack vare en extern finansiär.

Källa:www.alvaro-santos.com

Bajen Fans IF säkrade seriesegern i ishockeyns div 4 västra


Bilden:Nu fick man dessutom revansch då Brinkens IF var det laget som man "torskade" mot med 1-3 den 3 Dec på Östermalms IP .

Bajen Fans IF säkrade i går seriesegern i hockeyns division 4 västra efter 7-3 mot Brinken i Zinkens ishall,trots att 2 omgångar återstår.

Bajen Fans IF bildades i ruinernas av Hammarby Hockeys konkurs och debutsäsongen har blivit succeártad.Laget har gjort 112 mål och bara förlorat en av 14 matcher. Nu fick man dessutom revansch då Brinkens IF var det laget som man "torskade" mot med 1-3 den 3 Dec på Östermalms IP.

Bilden: Förra säsongen lockade Hammarby bara de närmast sörjande till matcherna i allsvenskan. Laget gick i konkurs och har återuppstått som Bajen Fans i division 4. Här premiärmatchen mot Camelen -Tommy Boustedts skapelse inför någonstans mellan 1200 och 1500 fans på Stora Mossen i Bromma (fördubblat publikrekord). Någon officiell publiksiffra fanns inte eftersom inträdet var gratis. Foto:Jan Asplund (arkiv)


Källa:www.dn.se

Stjärnorna vill ha ledigt – ber om att få gult kort!


Bilderna:Uppgifterna kommer från Steve Bennett, en av ligans mest välrenommerade domare.– En fuskande jävel, säger han om en av de utländska stjärnorna.

Tre internationella stjärnor i Premier League pekas ut för att medvetet ha dragit på sig kort – bara för att få vara lediga.Det är News of the World som i hemlighet spelat in ett samtal mellan tidningens reporter och domaren. Under samtalet nämner Bennett klart och tydligt minst tre fall med internationella stjärnor som tacklat fult, och därmed sett till att dra på sig så många gula kort att de blivit avstängda, eller ett rött kort så att de skickas av planen direkt.


Ledigt över jul

 

Spelare 1: Före matchen bad han Bennett att få ett gult kort, så han skulle komma upp i fem kort och därmed bli avstängd. Anledningen: Han ville åka på semester med familjen.

– Han kom till mig i omklädningsrummet och sa ”jag behöver ett gult kort till”. Så jag gav honom ett gult kort men då sa han ”nej, nej, nej, på planen!” berättar Bennett under samtalet


Spelare 2: Ville få ledigt över jul och gjorde därför en idiottackling som gav honom hans femte gula kort i rad, enligt Bennett.

– När man ser tacklingen tänker man bara varför han gjorde så för.


Spelare 3: Ville slippa ifrån en match mot ett motståndarlag långt borta, på en arena han inte tyckte om. Drog på sig en utvisning, och slapp. – Han sa till mig att han inte ville spela den där matchen, säger Bennett.


Under samtalet fortsätter Bennett med att anklaga flera utländska spelare.

Han säger:


 

– Jag säger bara att fler utländska spelarna gör så här mer eftersom de inte är vana att spela matcher över jul. Över hela Europa har man ju uppehåll då. Premier League kommer att fråga ut Steve Bennett om tidningens uppgifter.


Källa:News of the World


Anders Linderoth tillbaka igen efter skadan!


Bilden:Skadehelvetet är överEfter en lång tid av rehabilitering gjorde Tobias Linderoth i går comeback när Galatasaray spelade 1-1 mot Kayserispor.

Det senaste året har Tobias Linderoth varit otroligt skadedrabbad. I VM-kvalet mot Albanien i september skadade Linderoth foten – och fick sedan ett nytt ofrivilligt uppehåll.
Men i går var Linderoth tillbaka på planen igen. När Galatasary mötte Kayserispor fick han spela sista halvtimmen. Något som bör glädja förbundskapten Lars Lagerbäck inför vårens VM-kvalmatcher.
Förra våren och vintern missade landslagsmittfältaren på grund av en höftoperation.När han äntligen var tillbaka i speldugligt skick så kom nästa bakslag.

Källa:www.expressen.se


Viktor Elm säkrade segern med sitt 3-1 mål mot Nac Breda


Bilden:Viktor Elms succé i Holland fortsätter. Tillbaka efter skadan visade han direkt att han behövs i Heerenveen genom att säkra segern med sitt första ligamål.

 Viktor Elm har haft en inflammation i ljumsken och hade bara tränat tre dagar inför matchen mot Nac Breda. Men han fick förtroendet från start och tackade för det genom att säkra segern med sitt 3-1-mål.

- Det var viktigt att trycka in det 3-1-målet, säger han till fotbollskanalen.se.

Bild: www.sc-heerenveen.nl

17-åring bakom Blåvitts bägge mål


Bilden:IFK Göteborg fortsätter att plocka fram talangfulla spelare. När Blåvitt besegrade den rumänska toppklubben Timisoara med 2-0 låg 17-årige William Atashkade bakom bägge målen.


Göteborg är på träningsläger i Malaga och vann lördagens möte med Kevin Amunekes nya klubb - Timisoara. Tonåringarna Erik Dahlin, Jakob Johansson, Nicklas Bärkroth och William Atashkade tog plats i startelvan och redan efter en kvart hade Göteborg 2-0. 17-årige anfallaren Atashkade låg bakom bägge målen.
Först spelade han fram Stefan Selakovic som behärskat bredsidade in ledningsmålet och några minuter senare snappade Atashkade upp ett förlupet inlägg vid bortre stolpen och satte 2-0.  

Flera matcher:


Örebro-Gefle 3-0
Robert Walker 2, Kristoffer Näfver.

Elfsborg-Helsingborg 1-3
Elfsborg: Joel Johansson.
Helsingborg: Tobias Holmqvist 2, självmål.

Malmö FF-Landskrona 3-0
Guillermo Molins 2, Agon Mehmeti.

Häcken-Sandefjord 1-1 (1-0)
Josef Karlsson.

Odense-Trelleborg 0-0

AIK-seger i första träningsmatchen mot IFK Mariehamn


Bilden:Miran Burgic blev årets första målskytt när han avgjorde skytteholmspremiären. Foto: Magnus Neck


AIK besegrade IFK Mariehamn med 1-0 i en kylslagen säsongspremiär inför 3.092 åskådare på Skytteholms IP. Målskytt Miran Burgic som höll sig framme på ett inlägg från högerbreddaren Kenny Pavey i 29:e minuten.

Drygt 3 000 åskådare på Skytteholm fick se två olika elvor, en i första halvlek och en i den andra. Totalt användes 19 spelare.

Första halvleks startelva. Foto: anders h

I första halvlek såg startelvan ut enligt följande: 


Daniel Örlund
- - -
Markus Jonsson
Per Karlsson
Jos Hooiveld
Nils-Eric Johansson
- - -
Pierre Bengtsson
Kenny Pavey
Walid Atta
Gabriel Özkan
- - -
Miran Burgic
Iván Óbolo

Det var med denna konstellation som AIK gjorde matchens enda mål genom Miran Burgic efter en knapp halvtimmes spel.

Andra halvleks startelva. Foto: anders h

Efter paus ställde Mikael Stahre upp med följande manskap:


Nicklas Bergh
- - -
Pierre Bengtsson
Nils-Eric Johansson
Niklas Backman (från Väsby United)
Markus Jonsson
- - -
Yussuf Saleh
Kevin Walker
Walid Atta (75, Pontus Engblom)
Martin Kayongo-Mutumba
- - -
Saihou Jagne
Viktor Lundberg


  
Fakta
Resultat 1-0 (1-0)
Varningar 0-2
Publik 3 092 på Skytteholm
 

   
Händelseförlopp
Första halvlek
(29) 1-0 Miran Burgic
(35) Var IFK: Paulus Arajuuri
Andra halvlek
(59) Var IFK: Johan Carlsson

Källa:www.aik.se


EXTRA:HBG påminner om årsmöte månd 9/2 kl 19.30 på Löwet


Bilden:HBG:s årsmöte 1976 på anrika restaurang Löwet på Fridhemsplan.Teckning:Klas

Hej,vi påminner er om......

Dags för HBG:s årsmöte !
 
Måndagen den 9/2 kl. 19,30 startar vårt årsmöte på Löwet som vanligt.
 
Ni som vill äta en bit innan mötet är välkomna tidigare, lämpligen vid 18,30 tiden, eller tidigare om man vill hinna med en öl extra.
Pierre har bokat bord och vi räknar med samma goda anslutning som förra året.
 
Vi syns
 
Larsa
Kassör
HBG

EXTRA: Bo Lundquist bekräftar: Jag lämnar Djurgården

Bo Lundquist lämnar Djurgården. Fotbollsklubben får välja en ny ordförande vid årsmötet den 10 mars. "Jag avgår helt och hållet från styrelsen", säger Lundquist till TV4:s Fotbollskanalen.

Henrik Larsson fortsätter spela för Helsingborg


Bilden:Henrik Larsson, 37, har bestämt sig. Han fortsätter spela allsvensk fotboll med Helsingborg även 2009. HIF skriver i ett pressmeddelande att det återstår några små detaljer men att det ska vara klart inom några veckor


Publiceringsdatum 2009-02-05

HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin tillsammans med HIF:s samarbetspartner Rob Jansen har kommit överens med Henrik Larsson om fortsatt spel under 2009. Det återstår några små detaljer i kontraktskrivningen, men det skall vara klart inom ett par veckor.

Det är med glädje vi kan meddela att Henrik Larsson fortsätter med fotboll och HIF under 2009. Turerna i media har varit många under vintern, men att Henrik fortsätter där det slutade i höstas gläds Sten-Inge över.




Källa:Helsingborgs hemsida

”Henke” inte uttagen men Erik Edman gör comeback


Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic finns inte med i truppen till fotbollslandskampen mot Österrike den 11 februari. Däremot är Erik Edman (bllden) tillbaka. I truppen ingår också Viktor och Rasmus Elm samt Daniel Nannskog.


Målvakter
: Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, Eddie Gustafsson, Salzburg.

Försvarare: Erik Edman, Wigan, Andreas Granqvist, Groningen, Petter Hansson, Rennes, Adam Johansson, IFK Göteborg, Daniel Majstorovic, AEK Aten, Olof Mellberg, Juventus, Mikael Nilsson, Panathinaikos, Behrang Safari, Basel.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Malmö FF, Marcus Berg, Groningen, Rasmus Elm, Kalmar FF, Viktor Elm, Heerenveen, Samuel Holmén, Bröndby, Kim Källström, Lyon, Sebastian Larsson, Birmingham, Daniel Nannskog, Stabaek, Markus Rosenberg, Werder Bremen, Christian Wilhelmsson, Al-Hilal.


Källa:TT

Ryska Zenit nöjd med pengarna för Arsjavin


Bilden:Ryske mittfältsstjärnan Andrej Arsjavin är nu klar för Arsenal. Enligt källor till franska nyhetsbyrån AFP ska Arsjavin skrivit på ett kontrakt fram till juni 2012. Zenit bekräftar Andrej Arsjavins övergång till Arsenal och säger att man fick mycket mer pengar än de tolv miljoner pund (motsvarande 145 miljoner kronor), som det sagts att den ryska klubben skulle få.

Källa:AFP/Foto:Arsenal.com

Nadal utökar rankingledning efter segern i Melbourne

I och med segern i Australian open utökade Rafael Nadal ledningen på tennisrankingen till finalmotståndaren Roger Federer med 800 poäng.Robin Söderling klättrade också uppåt på rankingen, två placeringar, trots att han åkte ut redan i andra omgången i Melbourne.


Här är tio i topp på ATP-rankingen
(förra rankingens placering inom parentes):

1) Rafael Nadal, Spanien, 14 260 poäng (1)
2) Roger Federer, Schweiz, 11 000 (2)
3) Novak Djokovic, Serbien, 9 010 (3)
4) Andy Murray, USA, 7 360 (4)
5) Nikolaj Davydenko, Ryssland, 5 030 (5)
6) Andy Roddick, USA, 4 510 (9)
7) Juan Martin Del Potro, Argentina, 4 350 (6)
8) Giles Simon, Frankrike, 4 170 (8)
9) Fernando Verdasco, Spanien, 3 480 (15 )

10) David Nalbandian, Argentina, 3 395 (11)
...15) Robin Söderling, Sverige, 2 695 (17).

 

Källa:www.sr.se


Stefan Holm satsar på ny karriär



Bilden:Östra Deje IK har till säsongen 2009 åter fått ett herrlag på fötter. Efter höstens besked om nedläggning av herrlaget har mycket hänt som gjort att styrelsen ändrat sitt beslut. Det kommer alltså bli herrfotboll på Tallmovallen igen!


Bilden:Stefan Holm laddar om för en ny karriär – som fotbollsspelare. Nu är det klart att laget i hans hjärta, Östra Deje IK, kommer med ett lag till division VII.



I höstas lade klubben ned herrlaget, men Holms sug att spela i föreningen där han själv var framgångsrik anfallare/mittfältare upp till 15-årsåldern har skapat ett sådant intresse att man nu fått ihop ett 20-tal spelare.

Källa:www.svd.se

Hoffenheim tillbaka i topp i Tyska ligan

Hoffenheim höll för favorittrycket och ryckte i serietoppen när Bundesliga startade om. På den nya hemmaarenan och inför 29.300 åskådare besegrade man bottenlaget Cottbus med 2-0.