PSG har nu döpts om till PZG-Zlatans storform håller i sig

Bilden:Två mål och två assist. Man kan lugnt säga att Zlatan Ibrahimovic var den som låg bakom PSG:s 4-0-seger hemma mot Troyes.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Paris Saint-Germain i det franska ligaspelet efter två matchers avstängning. Och han var lika dominant där som han varit i sina senaste tävlingsmatcher.

Svensken behövde inte mer än 20 minuter i hemmamatchen mot Troyes innan han serverade Maxwell passningen till 1-0.

Ibrahimovic fick bollen ute på högerkanten, drog en back och kom ner till kortlinjen. Med lite tur fick han fram en passning till Maxwell som kunde stöta in ledningsmålet i öppen bur. 2-0 kom efter paus där Ibrahimovic djupledshittade Matuidi.

Sedan ville tydligen svensken göra mål själv, och som han gjorde det. Han ryckte in i straffområdet ute till vänster och drämde till. Pang i nätet via ribban och 3-0 till hemmalaget. Zlatan hann även med att sätta 4-0 i slutminuterna.

Snöplig avskedsförlust mot Napoli på Råsunda

Det blev ett tungt avslut på Råsunda för AIK som tog emot Napoli i Europa league. Solnalaget föll mot serie A-fyran med 1-2 efter en straff på tilläggstid.

Matchen började i ett högt tempo, dock utan att något av lagen skapade några riktigt farliga målchanser.

Napoli tog ledningen efter 20 minuter genom Dzemaili efter en snabb kontring.

Men AIK fortsatte att hålla spelet uppe bra och stressade italienarna. I den 37:e minuten nickade Helgi Danielsson in kvitteringen i krysset.

– AIK kan vara väldigt nöjda med första halvleken, tyckte Radiosportens expert Richard Henriksson.

AIK fortsatte att spela bra i den andra halvleken och drömmen om avancemang såg ut att kunna leva vidare eftersom PSV samtidigt låg under mot Dnipro.

Men i den sista tilläggsminuten raserades allt. Per Karlsson sparkade på Cavani som gick i marken och domaren pekade på straffpunkten.

Cabvani stegade själv fram och slog in bollen enkelt i ena hörnet.

Slut.

AIK krigade till sig bonuspoäng mot Brynäs

Brynäs vann skotten med 39-18 och hade nätkänning tre gånger. Ändå vann AIK med 2-1 efter straffar.

AIK besegrade Timrå och sparkar ass tränare Anders Hultin

AIK ligger dåligt till i elitserietabellen, man har haft svårt att göra mål och släppt in för många. Men en fin svit har man, den med hemmasegrar mot Timrå. Den nionde, 2-1, kom på torsdagen.

AIK gör som Djurgården - sparkar tränaren. Men det är inte Per-Erik Johnson som får gå, utan den assisterande Anders Hultin.

Huvudtränaren Per-Erik Johnsson blir kvar. Men AIK låter en av de assisterande tränarna, Anders Hultin, få gå. Elitserieklubben är inte nöjd med elfteplatsen i tabellen.

"Vår förhoppning om att inför säsongen utöka tränarstaben har inte gett önskad effekt och sammansättningen har inte fungerat optimalt. Vi fortsätter givetvis med att se över vad vi ytterligare kan göra för att laget ska nå sin fulla potential", säger vd:n Peter Birath i ett pressmeddelande.

Mats Lindgren blir kvar som assisterande tränare.

BBC: "Det bästa målet ni någonsin kommer få se"

Bilden:Kommentatorerna på brittiska ITV trodde knappt sina ögon när Zlatan Ibrahimovic satte 4-2-målet med en cykelspark från 30 meter.

Zlatan dominerar sportsidorna i England dagen efter matchen på Friends arena. Den svenske lagkaptenen är den ende genom historien som gjort fyra mål på England, och han var den som egenhändigt orsakade förbundskaptenen Roy Hodgsons första förlust under ordinarie speltid.

"Århundradets mål" utropar The Daily Telegraph och konstaterar att Hodgsons unga trupp fick lära sig en hård läxa.

På tv-kanalen Sky News morgonprogram diskuterades 4-2 målet i detalj och även där talade man om världens vackraste mål genom tiderna. Och The Daily Mail skriver "Låt oss nu för alltid begrava föreställningen om att Ibrahimovic inte kan prestera mot engelska lag".

"Det var en match mellan Zlatan och ett gäng skolbarn", säger den tidigare engelske förbundskaptenen Graham Taylor till tidningen.

Lotta Schelin och Zlatan Ibrahimovic bäst igen

För sjunde gången går Guldbollen till Zlatan Ibrahimovic. Lotta Schelin vann Diamantbollen för tredje gången.

Banguras mål sänkte PSV Eindhoven

Bilden:AIK stod för en mycket bra insats mot PSV. Genom ett strålande försvarsspel och en vass Bangura på topp kunde man vinna med 1-0.

Förhållandena var inte optimala när AIK tog emot PSV på Råsunda. Det var kallt och planen var i väldigt dåligt skick och fylld med stora mängder sand.Efter tolv minuter fick AIK utdelning på sina kontringar när Mohamed Bangura fick bollen längs högerkanten. Han trixade runt lite innan han tog sig in i straffområdet och skickade in bollen i det bortre krysset. Skottet var helt otagbart för PSV-keepern.PSV flyttade upp positionerna i andra halvlek och pressade bakom AIK än mer, dock med fortsatta svårigheter att skapa något riktigt farligt. Solnaförsvaret var stabilt även fortsättningsvis och på topp låg Celso Borges och Bangura och lurade. Den sistnämnda kunde stundtals ensam sysselsätta hela PSV-försvaret.

Matchen led mot sitt slut och PSV tryckte på allt mer, men AIK låg fortsatt samlat. Vid något tillfälle kom holländarna igenom, men då fanns det alltid någon som stoppade dem. Ena gången var det Turina, andra gången Nils-Eric Johanssons fot.

Efter tre minuters tillägg stod AIK som segrare efter en imponerande insats. En gedigen laginsats toppat med Banguras mål och uppoffrande spel.

Råsunda fick ett värdigt allsvenskt farväl.

Bilden:Snart sätter grävskoporna tänderna i 75-åringen. Men alla AIK:s supportrar är nog överens. Råsunda fick ett värdigt allsvenskt farväl.

Malmö FF kom till Solna med förhoppningen att vinna och kanske, kanske på köpet snuva Elfsborg på SM-guldet. En förhoppning som grusades brutalt.
AIK spelade för sin publik och 28 057 kom. Räkna bort några tusen MFF-fans och det var snudd på en klang- och jubelföreställning i den allra sista allsvenska matchen på Råsunda.

Första hemmasgern för Växjö - slog AIK i bottenstriden

Det dröjde tio matcher. Sedan kom Växjös första trepoängare på hemmais. AIK besegrades med 3-0 i bottenmötet.
Växjös seger - deras fjärde under Sam Hallams ledning - gör att laget kliver förbi AIK i tabellen. AIK, som inte gjorde mål för andra matchen i rad, är därmed under kvalseriestrecket tillsammans med Rögle. Det dröjde tio matcher.

Häcken borta från guldet efter kryss mot AIK

Häcken försökte, och försökte. Men det ville sig inte. Det blev en match utan vinnare. Och utan blivande svenska mästare.Häcken hade fortfarande chansen på guldet när matchen mot AIK på Rambergsvallen blåstes igång.Och det syntes. Häcken satte full fart från första stund och redan efter 20 sekunder hade Martin Ericsson en bra chans att ge sitt lag ledningen, men nicken smet precis utanför.Häcken fortsatte rada upp bra chanser, Majeed var igenom två gånger men misslyckades i avslutningarna.
Målet skulle ändå komma. Oscar Lewicki nådde högst på en hörna, och vid den bortre stolpen knoppade han in ledningsmålet. Efter det hade Häcken bud på fler mål, men det var AIK som hittade rätt.

Precis innan halvtidsvilan stötte Helgi Danielsson in kvitteringen, efter en fin passning från Daniel Gustavsson.Andra halvlek bjöd på dramatik med böljande fotboll med massor av chanser åt båda håll.Men det blev inga mål, osannorlikt nog.

Både Häcken och AIK är nu borta från guldet, och får sikta in sig på att säkra spel i Europa nästa år.

Häcken-AIK 1-1 (1-1)

1-0 Oscar Lewicki (14), 1-1 Helgi Danielsson (45).

Varningar, Häcken: Emil Wahlström, Björn Anklev, Oscar Lewicki. AIK: Per Karlsson, Helgi Danielsson.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 5 753.

"El" classico : Sundsvall forcering räckte inte

Gif Sundsvall vände 0-1 till ledning 2-1 när matchen mot Åtvidaberg återupptogs på torsdagen. Men ett sent kvitteringsmål från hemmalaget skickade tillbaka "giffarna" under kvalstrecket.

Efter en dryg timme försvann strömmen i det allsvenska mötet mellan Åtvidaberg och Sundsvall på onsdagskvällen.

Åtvidaberg hade då ledningen med 1-0 när en trsig transformator släckte ner arenan helt och matchen bröts i den 63:e minuten.

Matchen fick i stället spelas färdigt på torsdagen, och avbrottet såg ut att spela bortalaget i händerna.

Roger Risholt satte 1-1 för Sundsvall i den 80:e matchminuten, alltså efter en dryg kvarts spel. Sedan ökade Emil Forsberg på gästernas målskörd två minuter senare till 2-1.

Tre poäng skulle innebära att Sundsvall passerade Syrianska i kampen kring kvalstrecket. Men de förjoppningarna grusades när Mattias Mete kvitterade för Åtvidaberg i den 88:e minuten.

Sundsvall ligger nu i stället kvar på kvalplats på 29 poäng, två bakom Syrianska som har 31. Det innebär att Sundsvall måste vinna mot Häcken i sista omgången samtidigt som Syrianska måste förlora mot Kalmar för att Norrlandslaget ska undvika kval.