Bilden:På sin första presskonferens som PSG-spelare hyllade David Beckham sin nya lagkamrat Zlatan Ibrahimovic. Beckham berättade bland annat att han länge trott att den svenska kaptenen kan bli en av världens bästa.

Beckham: "Jag är fortfarande i form, jag har inte tappat någon fart för om jag ska vara ärlig var jag inte snabb när jag var yngre heller".
"Jag har alltid sagt att jag inte vill spela för någon annat lag i den engelska ligan än Manchester United".
"Jag är lyckligt lottad, jag är 37 år och hade många anbud. Jag valde Paris för att jag kan se vad klubben vill göra och vilka spelare de tagit in. Staden är också fantastisk".
"Familjen stannar i London, barnen går i skolan där".Beckham har bara skrivit på för resten av säsongen.
"Jag kommer inte få någon lön. De pengar kommer gå till välgörenhet för barn".

AIK förlängde Växjös förlustsvit

Bilden:Båda AIK:s målvakter blev matchvinnare när stockholmarna besegrade Växjö på bortaplan med 2-1. Avgörandet kom på straffar då Eldebrink bytte ut storspelande Daniel Larsson mot målvaktstalangen och straffspecialisten Niklas Lundström.

Lundström spikade igen och Jonas Liwing avgjorde med straffomgångens enda mål. AIK:s första mål gjordes av Tobias Viklund.

Det är inte ofta två målvakter kan titulera sig matchvinnare. Men när AIK besegrade Växjö på bortais med 2-1 var båda starkt delaktiga.

Daniel Larsson storspelade matchen igenom och motade 38 av 39 skott. Men när fajten skulle avgöras på straffar var det den 20-åriga straffspecialisten Niklas Lundström som fick förtroendet.

Växjöspelarna hade stor respekt för målvaktstalangen och lyckades bara träffa mål på en av de tre straffar. Den tredje, som lades av AIK-bekantingen Robert Rosén, räddade Lundström med benskyddet.

Det syntes att matchen var av stor betydelse för båda lagen. Man var mer rädda för att förlora än att våga vinna.

AIK spelade ett typiskt bortaspel med tätt försvarsspel och vassa kontringar. Det var också på en kontring som stockholmarnas första mål kom till med fem minuter kvar av den första perioden.

Oscar Steen vände spelet snabbt och passade pucken till Tobias Viklund som kom med fart in i anfallszon. Med en avig backhand skickade han pucken mot mål. Den skymda Växjömålvakten Fredrik Norrena såg inte pucken förrän det var försent och Viklund hade gjort sitt första mål för säsongen.

Växjös kvittering skulle dröja ända till trejde perioden. Även denna gång med Viklund inblandad. Växjöbacken Tom Linder skickade in pucken mot mål på vinst och förlust och via Viklunds benskydd letade den sig in bakom Larsson.

Växjö skapade mest lägen att avgöra under ordinarie tid, men Larsson var omutlig och matchen gick till straffar. Och där var det alltså AIK som var det starkare laget. Två oerhört viktig poäng va bärgade.

Nu går bortaturnéen vidare till Jönköping för match mot HV71 på fredag.

Växjö-AIK 1-2 e str (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (15.08) Tobias Viklund (Oscar Steen).
Tredje perioden: 1-1 (1.06) Tom Linder (Petr Vampola).
Avgörande str: Jonas Liwing.
Skott: 39-24 (7-8, 11-8, 16-5, 5-2, 0-1).
Utv, Växjö: 3x2. AIK: 4x2.
Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Skrällen: Mohamed Bangura till Elfsborg

Det regerande svenska mästarlaget snuvar AIK på succéspelaren. Enligt uppgifter till Borås tidning är anfallaren klar för Elfsborg.

23-årige Mohamed Bangura såldes av AIK till skotska Celtic 2011, men kom tillbaka till Solnaklubben på lån under förra säsongen.

Nu ser sierraleoniern ut att åter återvända till allsvenskan men inte till AIK utan Elfsborg, som vann SM-guld i höstas.

Enligt Borås tidning har Elfsbork kommit överens med Celtic om ett lån över hela säsongen. Elfsborg har kallat till en presskonferens klockan 18.00 i kväll.

Bangura har under sina två sejourer i AIK svarat för 13 mål på 33 allsvenska matcher.

Elfsborg har sedan tidigare två nyförvärv klara: mittfältaren Henning Hauger från norska Lilleström, och mittbacken Tom Söderberg från Häcken.

Bara kryss för Zlatans PSG

Zlatan Ibrahimovic var närmast att avgöra Paris Saint-Germains första match efter juluppehållet, hemma mot Ajaccio. Men målvakten André Ochoa spikade igen.

Matchen slutade 0—0 och PSG tappade poäng i toppen.

Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain hade fyra raka segrar bakom sig när ligan drog i gång igen på fredagen på Parc des Princes mot Ajaccio. När lagen möttes i ligans andra omgång var Ibrahimovic borta på grund av en fotskada.

Men fredagens match hade två likheter med det förra mötet. Matchen slutade 0—0 och en PSG-spelare blev utvisad. Då Ezequiel Lavezzi. Nu Thiago Motta, som tacklade Ajaccios Frederic Sammaritano strax utanför straffområdet i slutet av första halvlek.

Zlatan Ibrahimovic hade matchens farligaste chans i andra halvlek. Han tog emot en passning från Lavezzi, kom fri, men hans chipp-försök med vänsterfoten lästes av målvakten André Ochoa. I slutminuterna hade svensken ett nytt läge men sköt utanför.

PSG:s brasilianska nyförvärv, Lucas Moura, gjorde en pigg debut för sin nya klubb men byttes ut med krampkänningar med tio minuter kvar att spela.

Poängtappet till trots leder PSG ligan ett poäng före Lyon, med en match mer spelad. Ajaccio ligger på 15:e plats.

Upplagt för Messis fjärde guldboll

I kväll presenterar Fifa vilka som får årets guldbollar. På herrsidan är Lionel Messi storfavorit att ta hem priset för fjärde året i rad medan många tror att Abby Wambach får damernas pris.

Den argentinska trollkarlen Lionel Messi är tillsammans med Andres Iniesta och Cristiano Ronaldo nominerade på herrsidan.På damsidan är Tyresös Marta da Silva nomierad tillsammans med amerikanskorna Abby Wambach och Alex Morgan.

Även tränarna får pris. Vicente del Bosque, Josep Guardiola och Jose Mourinho är nominerade bland herrarna. Hos damerna är Bruno Bini, Norio Sasaki och Svergies nya förbundskapten Pia Sundhage de tre som har chans på utmärkelsen.

Sverige till final efter straffdrama

Sverige besegrade Ryssland på straffar i semifinalen i Junior-VM och är återigen klart för final. Frölundas Sebastian Collberg och målvakten Niklas Lundström från AIK blev matchhjhältar.Nu väntar final mot USA på Trettondagsafton och en chans till ännu ett JVM-guld för Sverige. Ryssland får nöja sig med bronsmatch mot Kanada.

Sverige till semi i JVM "Visade var skåpet ska stå"

Sverige bjöd på en riktig nyårsraket, och besegrade Finland med klara 7-4. Segern innebär att småkronorna är klara för semifinal i JVM.

Sverige fick en rejäl drömstart på matchen. Efter tretton minuters spel ledde småkronorna med 3-0, och matchen såg ut att vara i hamn.

Men då vaknade Finland.

Grannlandet i öst kom igen, mycket tack vare flera utvisningar och gick upp till likaläge, 3-3. Då bytte Sverige målvakt.

Ut gick Joel Lassinantti och in kom AIK: s Niklas Lundström. Det vände matchen.

– En väckarklocka för hela laget, för att Lassinantti hade inte varit dålig. Men det var ett bra taktiskt drag av Roger Rönnberg, säger Radiosportens expert L-G Jansson.

Sverige till två gånger på 45 sekunder. Viktor Arvidsson sköt 4-3 efter 16.02 av andra perioden och Filip Forsberg 5-3 i spel i numerärt överläge.

Finland reducerade i mitten på tredje perioden, men Emil Molin avgjorde med 6-4 efter 18.38 och Arvidsson satte 7-4 i tom bur.

– En meriteriande seger. Men det var inte helt lätt. Efter 3-0 tappade grabbarna konceptet, men de kom tillbaka starkt och visade vad skåpet ska stå, säger Jansson.

Det är sjätte året i rad som Juniorkronorna vinner gruppen i junior-VM och går direkt till semifinal. Laget hade kunnat förlora med två mål och ändå hamnat överst. Nu väntar två vilodagar för Sverige och semifinal på torsdag.