Vattenpolo i Hagsätra 1977

145332-119
Bilden: Får illustrera HBG:s cupvinst mot Klut 1977 med 3-2 på  en osedvanlig vattensjuk plan tillhörande
Hagsätra IP. Foto:Karl Sandels 1954

I fotbollscupen utspelades en av våra absolut roligaste matcher hittils.Vi mötte KLUT på Hagsätras sandplans,
som för dagen till stora delar låg under vatten.
Ena planhalvan var torr men snett framför andra målet var det en smärre sjö där bollen flöt omkring.
Det satsades frsikt från början som oftast cupmatcher.Första gången bollen hamnade i "spat" var det väl lite
försiktigt.En och annan gick på tå för att hämta bollen.Men så småningom rådde värsta vattenpolon!
Vi var rätt hårt pressade i andra halvlek vid ställningen 2-2. Vi hade dock av att ha den torra delen att anfalla
i mot slutet. Så när det återstod högst tio minuter fick Lasse B en fin pass från "Berra" strax utanför straff-
linjen,drog en back och fick en skön träff med den dyngsura tunga vänsterdojan. Pang! Bollen smet in otagbart
vid ena stolpen.
Härligt matchen var avgjord.De resterande minuterna som återstod av matchen slet vi som djur
Anders Törnkvist vår skadade målvakt coachade bredvis planen.Såg till att folk byte när det var dags.
En härlig seger och en festlig annorlunda match!