Sportfånarna uthärdade kylan

145332-74
Bilden:Vintern 1973 var grön och hockeybockey-säsongen blev nästan helt spolierad. Vi fick endast spela 3 matcher i en serie som var indelad i en A och en B grupp.De första 2 matcherna slutade oavgjort.
Sista matchen blev en direkt gruppfinal.Matchen spelades en solig söndagsmorgon på Kärrtorps konstis.
Kvällen innan hade det varit inflyttningsfest och maskerad på Ferbs cafe. Dvs villan på långsjövägen 84 som kom att bli högkvarteret för HBG under de närmaste följande åren.Många Sportfånar deltog denna kväll i festligheterna och uppladdningen inför den viktiga matchen. Detta tillsammans med ett hundratal inbjudna gäster.
Vid tretiden på morgonen började folk att dra sig hemåt på grund utav att det var så jävla kallt i villan.
Endast ett 20-tal uthärdade kylan.
Värdarna drog snabbt slutsatsen att oljan hade sinat i tanken.Inget annat var att göra än att krypa i säng.
På morgonen satt ett fruset hockey-bockey gäng vid frukostbordet.Temperaturen hade sjunkit till + 8 grader. Vi tog våra idrottstrunkar och gick ut på Långsjövägen för att invänta vår chaufför Anders Iseryd.
Vi var som vanligt ute i sista minuten vilket innebar att vi fick knyta våra skridskor på rinken för att vinna tid. Vi förlorade mycket knappt med 4-9.
Medans vi var och spelade hade vår ständige sekreterare varit i kontakt med oljebolaget som fick göra en jour-utryckning.Olja fanns de gott om i tanken.Den var nämligen helt full.Orsaken till kylan var istället att någon hade stänkt av strömbrytaren till oljepannan.


145332-76
Bilden:Håkan A och Bosse I poserar för inbjudningskoret till 1974 års maskerad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback