Just nu: Chockstart av AIK mot Malmö FF 2-0 i halvtid !

AIK -  Malmö 3-1 (17:00) .

Publik : 23.512 åskådare

aik
SLUT: AIK hade marginalerna med sig och fick precis den start man ville ha med 2-0 redan efter elva minuter. Efter det var man aldrig hotade och kontrollerade matchen trots att MFF hade mycket boll. Gnaget är glödheta och har fem raka segrar.

89 MÅL Toivonen trocklar in reduceringen till 3-1 mycket elegant. men AIK-försvaret sover en aning.

88 Inbytte Valdemarin testar med ett långskott som susar strax utanför.

82 Matchen har tappat i tempo när AIK tycks kontrollera matchen.

67 Ytterst nära 4-0 när Nicklas Carlsson nickar tätt utanför på hörna.

65 MÅL AIK ökar på till 3-0 genom Wilton Figueiredo. Brassen kanonskjuter men har en aning tur med skottet som styr på en MFF-spelare innan det susar in i nättaket med en mäktig skruv.

60 MFF har mycket boll just nu utan att skapa de heta chanserna.

55 MFF har piggnat till en aning och har mer boll nu. Än så länge utan att skapa riktigt heta chanser dock.

50 Lägre tempo i andra halvlek än så länge jämfört med intensiva första.

46 Där är matchen igång igen!

HALVTID. En något kaotisk avslutning på halvleken. Jimmy Dixon verkar helt ur balans och får gult efter stämpling.

Jonathan Johansson sliter sig loss och skottar med vänstern. Örlund räddar.

Jimmy Dixon missar totalt. Öppet läge för Obolo. Sandqvist räddar.

Vilken match! Massor av målchanser - nu åt båda håll.

Nick i ribban av AIK, före det Figuredo knorrar en frispark. Sandqvist i MFF-målet kastar sig och räddar.

Nära för AIK när Kenny Pavey är framme. Bollen går över efter ping-pong med backar.

37 min. AIK:s målvakt Örlund får jobba nu. Räddar skott utifrån.

32 min. Nu straffsituation för AIK när Figuredo rycks i armen av Höjland. Ingen åtgärd av domaren. Tidigare misstänkt hands i straffområdet.

27 min. Toivonen nickar vid stolpen. Men Örlund räddar. Mycket bra räddning. Malmö är på G efter chockstarten.

11 MÅL AIK:s chockstart fortsätter. Hemmalaget ökar på till 2-0 genom Pavey som behärskat krutar in bollen vid stolpen i friläge.

11 Jätteläge för MFF när bollen spelas in från höger av Toivonen till Jonasson som sånår får fatt i den.

6 MÅLFigueiredo gör 1-0 till AIK på inlägg från höger av Pavey. Mycket elegant nickat via stolpen i mål.

6 Figueiredo omkull på MFF-planhalva men domaren friar.