Oavgjort mot Åland i landskampen - HBG var värda segern !

image737
Bilden:Dags för revansch mot IF Start nu har HBG Sportfånarna hemmaplan. Dock ej anrika Långbro IP som är en saga blott. Pierre har en bra kontakt , lagledare i Karlbergs BK (spelar i Div.4) som fixade en tid för uthyrning utav Kristinbergs IP på Kungsholmen. En klassisk arena med kogräs som Erik brukar säga.Och även Djurgårdens tjejers hemmaplan i damallsvenskan.
image738
Bilden: Ja nu verkar det som IF Start har anlänt. Sportfånens utsände upptäckte IF Starts spelarbuss på parkeringen.
image739
Bilden: En tagg och lite Lapin Kulta var en del utav bagaget när Ålands stolthet IF Start från Geta landade efter transport från Kappelskär.Pierre tog emot i solskenet på "Krillans IP" och lotsade in dem till omklädningsrummet.
image740
Bilden: IF Start kom direkt från färjan och var laddade inför revanschmötet mot HBG .Här byter de om inför den stundande landskampen.
image741
Bilden: HBG:s lagledare Pierre Navier drar förutsättningarna inför landskampen medans Sportfånarna värmer upp på "Krillans" fina kogräs.
image743
Bilden: Efter nationalsångerna dags för traditionell lagbild. IF Start som tyvärr numera ej är representerade i den Åländska korpserien.Gör ett utav sina två framträdanden varje år på Kristinebergs IP i Stockholm.
image744
Bilden: HBG Sportfånarna årgång 2007 som går en stark höst till mötes.Verkar laddade inför revanschmötet mot IF Start sedan i våras. Janne " Albåge " Asplund var bättre i sin armbåge och delade tillsammans med Anton på målvaktsysslan.Erik Lindgren hade övertalat vännerna Espen från Norge samt Lill-Dala" från Brage som blev klara förstärkningar inför landskampen.
image745
Bilden: Vendela är det senaste tillskottet till Sportfånarna. Martin Björklund vår nestor på mittfältet och i kedjan här tillsammans med fjällan visade upp "dotera" och fick vara med om sitt livs första landskamp !
image746
Bilden: Anton som vikarierat för Asplund i målet stod första halvlek och är ute och kniper bollen framför en anstormande Ålänning i det första anfallet...
image747
Bilden:fr.v. Jocke,Espen,Patrik Grankvist  tre giganter i HBG i dag och en av grundarna av HBG Håkan Andersson ( t.h.) var intresserade åskådare på bänken.Vilken bänk föresten-imponerande !
image748
Bilden: Patrik en av HBG:s bästa spelare på lördagen stormar fram mot sin ålänning. Jocke avaktar attacken.En av målgörarna i kvällens  drabbning.
image749
Bilden: Vart tog bollen vägen ? Anton och muren söker bollen med blicken. Men denna gång kunde HBG:s försvar stoppa ålänningarna.
image750
Bilden: Mats tar strupgrepp på Martin ?  Nej, nej - Månsson är ju utbildat sjukgymnast och fixar Martins krämpor i en spelpaus. Hur många lag har det  !
image751
Bilden: Och se så spänstig han ser ut efter behandlingen...............................
image752
Bilden: Var är bollen ?  Kolla i luften mellan målstagen..Ålandskeepern är helt borta här !
image753
Bilden: " Janke" dvs. Jan-Erik Nordlund en utav tre bröder Nordlunds som dominerat sin landsända vad det gäller fotbollen på Åland. Martin möter upp och försöker bryta bollbanan.
image754
Bilden: Apropå inkast. HBG har ju en oerhört duktig sådan i Jocke som skapar fasta situationer med sina långa tunga inkast. Det är något vi måste utnyttja ännu mer i fortsättningen. Heders Jocke du är bäst !
HBG låg på för 3-2 och var klart bäst i matchens andra hälft. Sumpade målchanser ja ni vet ju själva vilka som var renast....
image755
Bilden: En däckad Janke fick en smäll på båtbenet och fick snabbt behandling utav Dr.Navier som kunde konstatera att ingenting var brutet ! Men han ville inte byta inte - sånt skit !
image756
Bilden:Pierre tackar Janke för god match och kramar hårt båtbenet som är ömt förstås. Bara glada miner dock från de två lagledarna trots att HBG lätt borde ha vunnit !
image757
Bilden: Vad sysslar fånarna med egentligen?  Letar de efter Albåges linser ? Nej de rättar till grästuvorna så Djurgårdens damlag inte skall snubbla på dem i nästa hemmamatch !
image758
Bilden: Månsson Jr.hade fått följa med för första gången på landskampsfotboll. Likheten med Emil är slående.Tack för god match !
image759
Bilden: HBG väntar på Ålandsgänget på Löwenbrau HBG:S stamställe och årsmöteslokal genom årtionden för att fira segern trots oavgjort 2-2. Det beslöts efter ett par öl att straffsparkstävling skall utföras nästa år på åländsk mark. i så fall har HBG stora chanser och behöver inga avbytare !
image760
Slutbilden: Juniorerna har försvunnit ut på stan.Smålandsgatan och nått inneställe som drar..Endast lagledarna återstår samt bollkassarna och svettiga tröjör. "Grottan" som är HBG:s fasta årsmöteslokal är nu också introducerad för ett antal Ålandsbor som fått känna av pulsen i Stockholm !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback