Baptista Reals hjälte i el clásico !

Gästande Real Madrid vann den 155:e upplagan av el clásico mot Barcelona.
Segerskytt blev brassen Julio Baptista efter en dryg halvtimme.

Den stora frågan inför el clásico var om Ronaldinho skulle få starta i Barcelona. Och tvärtemot de flesta tipsen så fanns han på Camp Nous gröna gräs när matchen blåstes igång. Att brassen fortfarande kan visade han med piggt spel, läckra nedtagningar och flera målchanser, bland annat ett jätteläge i första halvlek som tvingade Iker Casillas till en strålande räddning.

Minuten senare bjöd Julio Baptista och Ruud van Nistelrooy på ett snabbt och underbart väggspel som avslutades med 1-0 av Baptista inför de 98 000 på jättearenan i Barcelona.

Även om Barcelona hade mer av spelet i första halvlek så kunde Real Madrid med sina snabba omställningar ta sig igenom och skapa flera bra chanser. Dessutom var Madrids försvar strålande i stora delar av matchen.

Barcelona fick klara sig utan Lionel Messi som fick en muskelbristning i förra helgens segermatch mot Valencia. Det var ju Messi som sköt alla tre Barca-mål när lagen spelade 3-3 förra säsongen. I stället var det Andres Iniesta som var piggast i hemmalaget.

I andra halvlek stördes spelet av många avblåsningar men tempot ökade mot slutet då Barcelona jagade en kvittering. Tränare Frank Rijkaard plockade in de två ungdomarna Giovanni, 18 år, och Bojan Krkic, 17, och bara efter ett par minuter fick Bojan till ett skott som tvingade Casillas till en jätteräddning i 84:e minuten. Slutminuterna blev en kanonad av chanser mot Casillas men något mål blev det inte.

I det andra mötet mellan lag från Madrid och Barcelona vände och vann Espanyol borta mot Atético Madrid med 2-1. Atlético fick avsluta matchen med nio man sedan både Mariano Pernia och Sergio Aguero blivit utvisade.

 

Källa : TT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback