Berra Eriksson-Viking i Västerled - San Fransisco,USA.



image728
Bilden: Berra Eriksson med sin Carina har nu landat i San Fransisco för en två veckors semester i Juni med Berras söner Olle och Björne. Björne jobbar i San Fransisco och bor där sedan ett år tillbaka.
image729

Bilden:Efter en lång,lång resa,en god middag hos min son Björne skall vi nu checka in på The Mosser och bara sova minsann! Här har ni utsikten från Björnes apartment med utsikt över Baybridge.
image730
Bilden: Vi färdas med bil på Golden Gate mot  Sousalitos  som ligger mittemot San Fransisco down town för vidare färd mot Stilla havet.
image731
Bilden: Jo,det vore trevligt att få hälsa till alla på midsommarafton ! Nu har vi just premiärbadat i " The Pacific " Stilla havet. Fr.v. Björne med farsan - ser kallt ut !
image732
Bilden: Alcatraz sett från sjösidan. Jättebra guidning med hörlurar med autentiska ljud från tiden då det var civilt fängelse 1934-63. Urusla förhållanden. Fy faan för att sitta här !
image733
Bilden: En av de mest kända fängelsekunderna var (Al) phonse "Scarface" Capone som satt av sina brott mellan 1934 -1939.
Berra i San Fransisco Jun 2007
Bilden: San Fransiscos skyline sett från Alcatraz -fängelseön i San Fransisco Bay.
image735
Bilden: Kaliforniens äldsta saloon i Groveland.På väg in i Sierra Nevada och Yosemite National Park .1000 m över havet. Älghuvuden och andra djur uppsatta på väggarna.Mörkt i rummet.Dricker en ale till hamburgaren.
image739
Bilden: Midsommaraftons kväll. Lee Vining, en liten håla med utsikt över en sjö med namnet  Mono Lake på gränsen till Nevadaöknen.Ett ställe med 289 innevånare. In the middle of nowhere ! Cool på något sätt.Typ är det jag som är här ?
Olle och Björne i San Fransisco Jun 2007.
Bilden: South Tahoe Lake lördag kl.17.50 den 24 Juni. Vi har badat i sjön som ligger 1.900 m över havet.Ska nu gå och äta. Hela stan är full av kasinon.Bröderna Olle och Björn Eriksson är redo för lunch....
image743
Bilden: South Taohe Lake på 1.900 m höjd. Bakom fjällen ligger Squaw Valley som vi just passerat. Platsen för Vinter OS 1960 . Klas Lestander tog guld i skidskytte - Sverige tog tre guld denna gång....
image744
Bilden:Bröderna Eriksson i Yosemate National Park 1.000 m över havet i Sierra Nevada.
image745

Bilden: Ja,nu kan det vara slutrapporten som skrivs. Efter 3 dagars bilfärd i Sierra Nevada blev måndagen en dag av promenerande 8 timmar med inriktning Golden Gate Park och de gamla hippiekvarteren.Nu är kl. 22.30 måndag kväll. Onsdag bär det av hem till Svearnas Rike. Berra Vikings resa är över .Landar Arlanda torsdag morgon.
image746
Bilden: These feets are made for walking - nu får de vila ett tag ....

Text och Foto: Bernt Eriksson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback