100 gripna under huliganslagsmål i Skånska Åstorp.


Omringade. Supportrarna visste inte att polisen hade full koll på att de skulle träffas och hann knappt starta bråket innan de blev stoppade. 

De kom till Åstorp från Stockholm, Helsingborg och Danmark för att slåss med varandra. Men fotbollshuliganerna hann knappt börja förrän de omringades av polis.100 av dem greps, misstänkta för bland annat våldsamt upplopp.Sju personer satt tidigt på måndagsmorgonen anhållna.

Fotbollshuliganerna "supportrar" till Hammarby, HIF och FC Köpenhamn samlades vid ett-tiden i går eftermiddag på ett industriområde i de södra delarna av Åstorp.Vad de inte visste var att polisen genom sitt underrättelsearbete kände till var och när de skulle drabba samman.Slagsmålet hade precis börjat när åtta polispiketer omringade området. Fotbollshuliganerna försökte fly, men eftersom polisen effektivt spärrat av området kunde de flesta av dem gripas.

Försökte köra över polis

En av huliganerna, en 19-åring från Helsingborg, kastade sig in i sin bil och körde rakt emot tre polismän.
De hann dock kasta sig åt sidan och mannen kunde gripas en stund senare. Han är nu misstänkt för försök till dråp, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.
Ytterligare en person, en 21-åring, anhölls under natten för våldsamt upplopp.

20 kom från Danmark

Två av huliganerna fördes efter bråket till sjukhus med benfrakturer som de ådragit sig under det korta slagsmålet.
Ingen polis skadades vid insatsen. Det stora antalet gripna fördes under eftermiddagen till ett antal olika arrester i Skåne, Blekinge, Halland och Småland. Ett 20-tal av dem var danskar som lierat sig med HIF:s firma Frontline.
Samtliga är misstänkta för våldsamt upplopp och misshandel, säger Mikael Persson. De kommer alla att identifieras och höras.
Under helgen har fotbollshuliganer på flera platser i landet stämt träff för att slåss.

Inga matcher

I lördags drabbade supportrar till Örebro och Örgryte samman i Borås, medan polisen i Göteborg och Stockholm lyckades avstyra planerade slagsmål mellan olika grupperingar.
Några fotbollsmatcher har inte spelats i samband med uppgörelserna.

Det finns slagsmålsregler

Än så länge har ingen skadats riktigt allvarligt vid de här sammandrabbningarna. Men det är bara en tidsfråga, tror supporterpolisen Henrik Qvist i Malmö.
Supportrarna har haft sin regler; som att man ska vara jämnt antal, inte slå på den som ligger och inte använda tillhyggen, säger han till TT. Men detta urholkas mer och mer. Det är en farlig utveckling.


Källa : TT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback