AIK ska ha ''allvarligt samtal'' med målvakten Örlund............

Daniel Örlund har hamnat i hetluften. I en kommentar efter matchen mot Trelleborg talade Örlund om att förhindra att Djurgården vinner guld - genom att låta Göteborg vinna på Råsunda. Nu ska AIK ha ett möte med Örlund.

Göteborg och Djurgården ligger på samma poäng. För att förhindra att värsta konkurrenten Djurgården vinner guldet talade AIK:s målvakt efter Trelleborgsmatchen om att låta Göteborg vinna när AIK möter dem efter landslagsuppehållet.
- Kluven match nästa också - mot Göteborg. Svårt att se om man vill vinna den, sade Örlund till Radiosporten. AIK-hjärtat vill ju inte att Djurgården ska vinna.

Senare ångrade målvakten sitt uttalande.
- Jag kom på vad jag sade där. Det var mer känslan, AIK-hjärtat vill ju inte att Djurgården ska ta guld, sade Örlund till Aftonbladet.

Bland AIK:s supportrar satte diskussionen om att låta Göteborg vinna matchen på Råsunda igång direkt efter slutsignalen på Vångavallen.
- Jag förstår fansen. Samtidigt är det ju idrott vi håller på med och man vill alltid vinna, men AIK-hjärtat säger ju Göteborg.

AIK:s tränare Rikard Norling var uppretad över Örlunds kommentar.
- Om vi inte ger järnet för att vinna SM-guld när vi fortfarande teoretisk kan det ? för att vi resonerar som så att vi inte vill riskera att hjälpa Djurgården ? så är det helt uppåt väggarna och direkt oseriöst, säger Norling.

Andra som ifrågasatte Örlunds kommentar var sportchefen Ola Andersson, Lars-Åke Lagrell och VD:n Charlie Granfelt som enligt Expressen ska ha ett "allvarligt samtal" med Örlund.

FotbollDirekt.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback