HBG Sportfånarna - Flempan Boys IF 0-1 (0-0)

Stoffe, Andreas H

På tränarbänken:

Janne, Lasse Ö

image901
Bilden: Anders slet och slet men kunde inte upprepa sitt fina spel mot Flempan Boys.Pierre och Mats Månsson kunde också hålla sig för skratt efter 0-1. Ett orättvist resultat mot en samling "krigare" från Flempan.

Det slits väldigt mycket i HBG just nu. Vi har hittat till en spelstil där alla kämpar för varandra. Flempan hade inte bollen ostört vid många tillfällen under första halvlek. Matte rensade visserligen en boll på mållinjen, men annars fick Flempan mest sina chanser av domaren. Samma domare som tidigare försökt få oss att spela pojkfotboll var idag ovanligt enögd första halvleken. Vi går upp i rygg mycket, men fick alldeles för många blåsningar mot oss. Utmärkande är ett mycket stabilt defensivt arbete över hela planen.

image905
Bilden: Nära HBG-kasse när Anders (vem annars) är framme och oroar efter en farlig hörna. Sportfånarna låg på bra här men fick ingen utdelning.Här avgjordes matchen ! Foto: Lars Öhlund.

Flempan spelade upp sig i andra halvlek, eller om vi kroknade något. Men samtidigt var det mycket tjafs. Personligen hade jag visat ut en Flempanspelare tidigt för att försöka stävja. De gula korten hjälpte inte alls. En väl slagen löpboll ledde till ett lite snöpligt ledningsmål och vi orkade inte ikapp. Det känns bittert att förlora en sådan här match.
image903
Bilden: Samtidigt tycker jag att vi ska vara stolta, dels för att vi spelar för varandra som vi inte gjort tidigare säsonger och dels för att vi håller oss lugna och inte ger igen.

Sista matchen är nästa vecka och vi möter Ubiquitos. Vi ska vinna den matchen. Gör vi det kan vi avsluta säsongen med huvudet högt hållet.

Matchen är 18.00 och jag hoppas på stor uppslutning även från gamla fånar. Vi presterar nu väldigt fotboll. Jag sticker ut hakan och tror att vi vinner med minst tre mål.