Kalmar en poäng efter IFK och DIF - vann lätt mot Örebro.

Kalmar FF hade en enkel resa mot guldet i Örebro och vann med 3-1 efter två mål av vänsterspringaren Stefan Larsson.

Förre Degerforsspelaren Stefan Larsson gjorde två mål när Kalmar besegrade Örebro med 3-1 på bortplan och fortsätter att skugga Göteborg och Djurgården i toppen av tabellen.

Matchen var aldrig spännande och Larsson slog till redan efter tio minuter efter att Viktor Elm skurit stora hål i Örebros backlinje med en underbar djupledsboll efter marken. Larsson mötte direkt och placerade in bollen med en skruv mot bortre stolpen.

Efter 34 minuter slog Elm till själv med huvudet. Målet var rena gåvan. Elm fick nicka in bollen från nära håll efter en frispark från Rasmus Elm och ÖSK:s försvar kom inte ens upp och gav en rejäl närkamp.

Larsson punkterade sedan matchen direkt i andra halvlek då han pangade in 3-0 efter att Patrik Anttonen inte fått undan bollen.

Det sprakade inte om Kalmars spel men smålänningarna var minst en klass bättre än hemmalaget som hade mycket svårt att få till något som liknade ordnat spel.

Med två omgångar kvar är Kalmar en poäng efter IFK Göteborg och Djurgården medan Örebro får fortsätta kriga för nytt kontrakt.

Örebro-Kalmar FF 1-3((0-2))

0-1 Stefan Larsson (11), 0-2 Viktor Elm (35), 0-3 Stefan Larsson (43), 1-3 Robert Walker (90) .
Varningar, Örebro: Patrik Haginge, Fredrik Nordback.
Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 9 004.

Allsvenskan 2007 just nu : 2 omgångar återstår.