Specialskydd ska hjälpa Fredrik Ljungberg i EM-kvalet !

Ett skräddarsytt skydd på vaden kan bli det som gör Fredrik Ljungberg startklar i morgondagens EM-kvalmatch mot Nordirland.

-Det är så att det inte ska gå att sparka lika mycket på vaden, säger lagkaptenen.Han har en spricka i ett revben. Han har en blödning i vaden. Ont, det gör ont, men det går - och Fredrik Ljungberg kommer med största säkerhet finnas med i startelvan i kväll.
Ett specialtillverkat skydd runt vaden ska rädda hans medverkan. Smällen han fick mot Liechtenstein har inte läkt. Blödningen har minskat rejält, men om det varit match i går hade spel varit mycket tveksamt. Ljungberg deltog inte i tisdagens träning, utan joggade på egen hand och körde några enkla bollövningar.

-Det ska nog lösa sig, men visst hade det varit bättre om matchen gått på lördag, säger Ljungberg som fått massagebehandling tre gånger om dagen sedan i lördags, och som för första gången kommer testa att spela med ett specialdesignat skydd runt vaden.

Nordirländarna är naturligtvis medvetna om "Freddies" skavanker och kommer uppträda tufft mot honom i alla närkamper.

-Det är ju tyvärr lite så att sådana saker saker läcker ut, säger han.

Landslagsläkaren Magnus Forssblad kontakade i går kollegorna på ortopedfirman Anatomica på Sophiahemmet, där specialskyddet tillverkas.

Materialet är godkänt av domarna och kan liknas vid ett slags gips - fast av plast.

-Det är inte lätt att göra ett sådant här skydd så det sitter perfekt. Man kan likna det vid ett benskydd, fast han nu ska ha det på baksidan av benet. Det är gjort av ett speciellt plastmaterial som man klipper till så det passar, värmer upp, formgjuter efter vaden och fäster med kardborreband. Skyddet lindrar smärtan om han får sparkar, men det är alltid en chansning. Får han en kraftig smäll finns risken att han måste gå av, säger Forssblad.

Källa : SVD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback