Sydafrika är favoriter inför kvällens final mot England.

image979
Bilden:England and South Africa fans before saturdays final.

Sydafrika är favoriter inför dagens final mot England och tippas vinna sitt andra guld i historien.
- De senaste fyra åren har varit år av hårt arbete, träning, uppoffringar och att lära känna varandra, säger lagets kapten John Smith till VM:s hemsida.
- Vi har inte kommit så här lång för ingenting, menar han och signalerar att Sydafrika tänker få med sig guldet hem för andra gången.
Det första vann Sydafrika 1995 då favoriten Nya Zeeland besegrades i finalen. Under apartheidtiden räknades rugby som den vite mannens sport i landet men guldet 1995 blev en vändpunkt. När Nelson Mandela hyllade landslaget iklädd landslagsdräkt var det en stor symbolhandling som signalerade att sporten nu även tillhörde de svarta i landet. Det har lett till att landslaget nu har sex svarta spelare, varav de två snabba ytterbackarna J P Pietersen och Bryan Habana förväntas få en avgörande roll i finalen.
England är självklart också ute efter guldet och där finns hoppet, trots storförlusten mot Sydafrika i gruppspelet. Laget har trots allt en chans att bli det första som som försvarar sin VM-titel i rugbyns historia, även om resultaten de senaste åren inte talar till Englands fördel.
- Sedan 2003 har vi inte gjort VM-kronan rättvisa och det är vår motivation nu, säger Englands Martin Corry till VM:s hemsida.
- Nu handlar det inte om vad vi har presterat mellan turneringarna, utan det handlar om här och nu, att gå in i den här matchen och göra det helt och hållet för oss själva.
Skillnaden för England i finalen är att Jonny Wilkinson är tillbaks. Han spelade inte i gruppspelet mot Sydafrika, men har gjort betydande insatser för laget i alla matcher sedan dess.
Han var dessutom den som gjorde det avgörande droppmålet mot Australien i VM-finalen för fyra år sedan och nu hoppas England att han kan avgöra ännu en VM-final.

image978
Bilden: PARIS - OCT 19: Argentina played their best match of the tournament to beat France 34-10 and secure the bronze medal, making history with their best ever world cup result.Patricio Albacete of Argentina celebrates his team's victory as the final whistle is blown at the end of the Bronze Final of the Rugby World Cup 2007 between France and Argentina at the Parc des Princes on October 19, 2007 in Paris, France.

RUGBY WORLD CUP 2007 VIDEO
 Watch ENG-RSA in the final match!
 
  • Match available October 21 at 21:00GMT
  • Includes preview, highlights, and interviews
  • Available in high-quality, full-screen video
 View all purchase options
 
Price Buy Now


Källa : [email protected]/www.rugbyworldcup.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback