Väsby United tog steget tillbaka till Superettan !

AIK:s samarbetsklubb - och U21-satsning - Väsby United tog i dag steget tillbaka till Superettan efter att ha besegrat Västerås SK på bortaplan.

AIK och Väsby United fördjupade inför säsongen 2007 sitt samarbete och AIK-tränarna Mikael Stahre samt Björn Wesström tog över ansvaret för Väsby Uniteds A-lag. Säsongen för Väsby har varit en succé, förutom dagens avancemang från Division 1 Norra till Superettan så gick laget till semifinal i Svenska cupen, där man föll mot Kalmar FF som senare också vann finalen.

image957

Bilden: I dagens match på bortaplan mot Västerås SK vann Väsby med 3-1 (1-0) efter tre mål av Admir Catovic.


- Det var en jämn första halvlek, vi var dock lite bättre och mer konstruktiva. Det var en viss anspänning hos spelarna, men så gjorde vi 1-0 på en fin frisparksvariant i slutet av halvleken och det kändes skönt med 1-0 i paus.

I den andra halvleken gör vi både 2-0 och 3-0 i inledningen och det kändes helt matchavgörande. Vi spelade lugnt och tryggt, men det blev lite nerv i matchen efter Västerås reducering, sa tränaren Mikael Stahre när AIK.se når honom i bussen hem.

- Jag känner en stor glädje och stolthet! Vi har gjort det bra och det är faktiskt första gången som Väsby går upp i Superettan av egen kraft, avslutar Mikael Stahre.

 

Text: Stefan Mellerborg
Foto: Magnus Neck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback