Det doftar åter guld ! - Kalmar FF vann borta mot Trelleborg.

image873
Bilden: Rasmus Elm gjorde ett av årets vackraste mål då han cykelsparkade Kalmar till ledning mot Trelleborg. Kalmar vann matchen med 3-1 och går upp i delad serieledning. Bilden: PPV.

Och som vanligt var det en del fasta situationer bakom segern.
Men även ett oerhört vackert 1-0-mål av Rasmus Elm.
Efter 21 minuter låg Elm i luften och saxsparkade in 1-0 på en volley. Bollen gick via ribban och in bakom Marcus Sahlman. Ett makalöst vackert mål.
Sedan spelade backen Joachim Lantz 1-1 med sig själv. Först nickade han fram Erik Sundin till Trelleborgs kvittering efter 27 minuter. Men bara tre minuter senare satte han den översta luggen på Tobias Carlssons nick och fixade 2-1.
När sedan Trelleborg fick Andreas Wihlborg frilägesutvisad i början av andra halvlek var det bara en fråga om hur stora Trelleborgs förlustsiffror skulle bli.
Cesar Santin slog in en straff en kvart senare och Trelleborg ska ha eloge för att man aldrig gav upp. Laget gick ner på trebackslinje och satsade framåt men motståndet var övermäktigt.
På slutet blev Patrik Ingelsten utburen på bår.

Trelleborgs FF-Kalmar FF 1-3((1-2))

0-1 Rasmus Elm (21), 1-1 Erik Sundin (27), 1-2 Joachim Lantz (30), 1-3 César Santin (68 str).
Utv, Trelleborgs FF: Andreas Wihlborg (53).
Varningar, Trelleborgs FF: Linus Malmqvist, Mikael Bengtsson, Rasmus Bengtsson. Kalmar FF: Henrik Rydström.
Domare: Tobias Mattson, Karlstad.
Publik: 2 259.
Trelleborgs FF (4-4-2): Marcus Sahlman - Andreas Wihlborg, Linus Malmqvist, Rasmus Bengtsson, Thommie Persson (Kristian Haynes 61) - Jonatan Berg (Magnus Andersson 75), Jonas Bjurström, Mattias Thylander, Mikael Bengtsson - Olcay Senoglu (Jimmie Augustsson 57), Erik Sundin.
Kalmar FF (4-3-3): Petter Wastå - Arthur Sorin, Joachim Lantz, Tobias Carlsson, Mikael Eklund - Rasmus Elm (Lasse Johansson 78), Henrik Rydström, Viktor Elm - Patrik Ingelsten (Stefan Larsson 87), David Elm, César Sántin (Givaldo Oliveira 90).