Himmelsberga II slutade 0-0 hos " Robinson Crusoe " på Ö-land !

image803
Bilden: Lugnt och rutinerat styrde Jan "Albåge" Asplund sin Volkswagen mot Kalmar och Öland. Debutant i år som han var fick han rutinerad guidning utav reseledarna Thomas Åström och Lasse Öhlund i baksätet.
image805
Bilden: Solen lyser och vi åker ifrån regn och rusk. Första pausen tar vi i Söderköping. Janne hade tagit med sig fika och äggmackor som räckte även till oss.Vi njöt utav Göta kanal i bakgrunden som var ovanligt befriad från båtar.
image804
Bilden: Efter 5 timmar skymtar vi Öland efter att ha inhandlat mat för 7 Sportfånar på Coop i Kalmar.Surströmming var beställt av majoriteten. Nutte hade beställt matjesill till mandelpotatisen !
image806
Bilden: Medans Janne Asplund passade på att besöka en kund i Färjestaden tog undertecknad och värden Thomas Åström en inspektionsrunda i trädgården tillhörande sommarhuset i Himmelsberga.Det växer så det knakar efter sommarens regnande.
image807
Bilden: Men pumporna var inte lika röda och orangefärgade som förra året då det var en extrem torr och varm sensommar i Sverige.
image808
Bilden: Asplund med en bira kopplar av och väntar på oss i förläggningen efter kundbesöket.Ser rätt mysigt ut tycker vi efter vår långpromenad i Septembersolen.
image809
Bilden: Asplund och Åström besöker Thomas granne som har en fantastisk fågelsamling i en salig blandning så man känner att man har kommit till Ölands skansen.Här en vit brevduva som vakar över Albåge.
image810
Bilden: Påfågel är en utav de exotiska fåglar som Thomas granne föder upp för sitt nöjes skull. En fantastisk samling fåglar samlade i en voljär .Det värsta är att det tycker Mickel räv också. Voljär är en mycket stor
fågelbur, vanligtvis från golv till tak. En voljär tillåter fåglar att flyga relativt fritt och simulerar då en naturlig miljö. Stora voljärer hittas ofta i djurparker.
image811
Bilden. Här dock fåglar som sträcker ut i full frihet över oss. De kanske är på väg till varmare breddgrader.
image813
Bilden: Ja det är en solros men med något annorlunda utseende.En praktfull sådan som lyser upp Thomas trädgård i Åstad.
image814
Bilden : Thomas berättar om sin tjusiga kompost utav sammanfogade aspträn. Om man tar bort barken får man ett hållbart och typ balsaträ som är lättjobbat. För att slippa se och att komposten skall lukta har han satt passande ringblommor (?) Asplund ser imponerad ut !
image815
Bilden: Kvällsolen väntar på Sportfånegänget som är på väg ner från huvudstaden till fantastiska Öland som väntar med surströmming och mandelpotatis.
image816
Bilden: Äntligen är alla Ölandsresenärer samlade på  fredagskvällen. Thomas serverar nykokt mandelpotatis. Festen kan börja. Pierre och Håkan ser koncentrerade ut vid surströmmingsbordet.
image817

Bilden: Skål och välkomna önskar vi årets Ölandsgäng f.r.v Värden Thomas Åström,Jan Asplund,Lasse Öhlund,Göran Henriksson,Janne Melkersson och med ryggen åt kameran Håkan Andersson.

Foto: Pierre Navier.
image818

Bilden: Efter en god natts sömn och en god frukost var det så dags för en liten promenad till Himmelsberga. Då passade Pierre på att föreviga årets upplaga.Det blev dock ej någon knästående så här tidigt på dygnet.
image819
Bilden: Dr. Navier och Nutte har äntligen fått en möjlighet att gunga säng !
image820
Bilden: Pierre är på gott humör och plåtar hej vilt allt som rör sig................
image821
Bilden: ....bl.a. är han ganska nöjd med bilden på vår Ölandsvärd i grodperspektiv !
image822
Bilden: Studiebesök i Himmelsberga. Bondmoran Lilian håller tillsammans med sin familj att renovera sin gamla ladugård till restaurang och mötesplats. Ett tufft och tidsödande jobb där grannen Thomas Åström också är engagerad och är lite av intiativtagare samt pådrivare i projektet. Sportfånens förslag till namn är "Himmel och Pannkaka".
image823
Bilden: En av gårdens otaliga katter blev förälskad i Pierres Citroën .Varmt och skönt minsann och motorn den spinner precis som en - katt !
image824
Bilden: Asplund inspekterar den gamla ladugården som nu börjar ta form .Mycket jobb har det varit och mycket återstår fram till starten nästa sommar. En öppen spis samt en scen skall uppföras innan det är klappat och klart.Vi kanske intar vår lördagsmåltid här nästa år på krogen " Himmel och Pannkaka " - vem vet ?
image825
Bilden: Mittemot restaurangen ligger Ölands Museum där man likt Skansen i Stockholm samlat olika byggnadstilar samt de tidstypiska väderkvarnarna på ett och samma ställe.
image826
Bilden. Den planerade badutflykten förbyttes i en strandpromenad på Ölands östra kust. De gamla och havet möttes återigen. Jag undrar vad Göran har i kikaren  ?
image827
Bilden: Vid Sandvik på Norra Öland intogs lunch strömming eller flundra med potatismos som bl.a stod på menyn. En efterföljande promenad på kalkstenstranden för att smälta maten. Blå Jungfrun skymtar i bakgrunden ovanför Albåges huvud. Melker och Åström kisar i det starka reflekterande ljuset.
image828
Bilden: Pigga fånar efter lördagsutflykten på Sandviks stränder laddar upp för kvällens klo Sverige vs Danmark Fr.v. Pierre,Håkan,Janne Melker,Thomas,Göran och Janne Asplund.
image829
Bilden: Uppladdning och middag på Restaurang Robinson Crusoe i Borgholm. Inför det stundande EM-kvalet Sverige vs Danmark hade vi styrt kosan till Ölands huvudstad. En trevlig kväll med Zlatan i högform avslutade en fruktansvärd trevlig lördag trots 0-0. Håkan samtalar med Thomas inför matchen.
image830
Bilden: En något suddig bild på samlade sportfånar på den helt öde restaurangen Robinson Crusoe blev lite symbolisk.
image831
Bilden: Ibra gjorde en sagolik match ! Tillsammans med Elmander på topp kan de bli något alldeles oerhört i samband med EM-slutspelet i Schweiz/Österrike nästa sommar.Bara Lagerbäck kan få in några fräscha gubbar i backlinjen så kan Sverige gå långt !
image832
Bilden: Vilken vallmomatta som mötte mig i regnet när jag tog min sedvanliga morgonpromenad dagen efter em-kvalet.
image833
Bilden: Hästarna tar skydd i närheten utav den fina väderkvarnen i närheten utav Himmelsberga. De undrar säkert vad jag gör ute kl 07.00 på söndagsmorgonen. Det undrar jag också ....
image834

Bilden: Tack Thomas för en trevlig helg på Öland. Nu bär det iväg tillbaka till huvudstaden. Pierre t.v. kan nog intyga. Vi syns väl nästa år igen ?

    Text och Bild :
Kamera illustration

     Pierre Navier 
           och
     Lars Öhlund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback