AIK:S måltorka slut efter 600 minuter !


image924
Bilden: I matchminut 25 slog Ortiz en inläggsfrispark som nickskarvades av landsmannen Valdemarín, vilket innebar segermålet trots att lagen hade ett par riktigt bra lägen vardera att ge matchen ett annat slutresultat.


Ett klart förbättrat AIK ställdes mot ett Sundsvall som tydligt visade att man ville täta läckaget med lägre utgångspositioner och med lagkaptenen Stefan Ålander nedflyttad till backlinjen.

Inledningsvis såg gästerna starka ut när de långa AIK-uppspelen omhändertogs enkelt och omvandlades till snabba motattacker där vänsterspringaren Billy Berntsson vållade en del besvär liksom matchens genomgående bäste motståndare Tobias Eriksson. GIF:s attacker ledde bland annat till ett par distansavslut på mål innan AIK lyckats komma till skott.

Inför matchen talade Rikard Norling om att få med fler spelare i anfallen som en av nycklarna till dagens match. Successivt blev det fallet då AIK tog sig in i matchen och de längre uppspelen sakta byttes ut mot snabba passningskombinationer som innebar att gästerna fick svårt att pressa AIK i försvarsspelet. Daniel Tjernströms återkomst till centralt mittfält var en viktig ingrediens liksom det allt bättre kantspelet, där allsvenske debutanten Walid Atta tog sig fram till ett flertal välslagna inlägg i sin offensiva högerbacksposition.

Nämnde Tjernström serverade i matchminut 18 Valdemarín en löpboll till vänster. Den blivande matchhjälten sköt ett fräsande vänsterskott strax över ribban. Dessförinnan hade han också nickat över på ett vänsterinlägg från Pierre Bengtsson. Det var också med huvudet, eller snarare med håret, som Valdemarín såg till att lagets första avslut på mål också hamnade i mål.

Ortiz slog från vänsterkanten en inåtskruvad frispark som fick tillräckligt mycket träff på Valdemaríns hjässa för att ställa en något passiv Fredrik Sundfors i bortamålet.

Sundfors visar sedan erfarenhet och klass när han knappt fem minuter senare kliver ut och räddar Mats Rubarths hårda vänsterskott ur fritt läge som den skadedrabbade virtuosen skaffat sig genom att i en rörelse ta emot en passning och snurrfintat bort GIF-backen Mikael Lustig.

AIK skapar sedan ytterligare ett par bra skottlägen innan halvtidsvila stundar. Den andra halvleken går i bortafavör sett till bollinnehavet. Såväl tempo som AIK:s utgångspositioner sjunker betänkligt och gästerna får kring timmen spelad två bra möjligheter. Dels ett fint väggspel av Tobias Eriksson som serverar Sigurdsson vars klack vid första stolpen inte förmår överlista en snabbt dykande Daniel Örlund. Dels smet en låg frispark signerad Arash Bayat strax utanför vänster stolpe.

Mellan dessa två målchanser hann Pierre Bengtsson volleyskjuta en andraboll mot Sundfors som räddar med visst besvär.

Därefter får AIK tiden att gå med hjälp av ett antal spelavbrott men också vårdat bollinnehav och allt mindre risktagande offensivt. Det är också AIK som har de bästa lägena och inhoppande Saihou Jagne försöker fri efter förarbete av Óbolo-Mendes chippa över Sundfors som avvärjer.

Duktige och i slutet alltmer centralt inlöpande Mendes har i slutminuterna dessutom en nick som tvingar bortamålvakten att rädda till hörna. Utöver en chans på volley för Tobias Eriksson i de sista skälvande sekunderna håller AIK till slut undan kontrollerat, men såväl kvittering som utökad ledning låg alltså dessförinnan mycket nära tillhands.

Källa:www.aik:s hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback