Jättebygget av Swedbank Arena>nationalarenan hotas?


Bilden:Jättebygget av Sveriges nya nationalarena Swedbank Arena hotas. Det första spadtaget skulle ha tagits under 2008. Men inga lån är klara och det råder delade meningar om vad sponsorn Swedbank har lovat. Foto:www.svenskfotboll.se


Bakom byggprojektet står Arenabolaget. Ägare är Svenska fotbollförbundet, Peab, fastighetsbolaget Fabege, statliga Jernhusen och Solna stad. Tillsammans ska de gå in med 900 miljoner kronor och resten av pengarna, uppskattningsvis minst en miljard, måste -lånas upp. Swedbank har för många varit en given finansiär av arenan. Banken har tillsammans med Sparbanksstiftelserna köpt namnet till arenan. Men det sponsoravtalet innebär inte garanterade lån till bygget, menar banken:
- Nej vi har inte förbundit oss att finansiera bygget av arenan. Vi har köpt namnrättigheten till 2024 med en möjlighet att bidra med -finansieringen. Men det innebär inte att finansieringen är färdigförhandlad eller bindande, säger Peter Nygårds, ansvarig för samhällskontakter på Swedbank.


Beslut om arenabygget ska tas av Solnas kommunfullmäktige i slutet av januari. Den 16 december träffas ägarna i Arenabolaget för att gå igenom situationen. När första spadtaget till arenabygget i Solna tas är ännu oklart.


Källa: www.dn.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback