Magnus Pehrsson klar för Ålborg



Bilden:Nu är det både klart och officiellt — Magnus Pehrsson lämnar Gais och fotbollsallsvenskan för danska Ålborg. Flytten blev verklighet sedan Pehrsson utnyttjat en utlandsklausul i kontraktet med Gais.
Foto:GAIS hemsida
.


AaB Fodbold præsenterer i eftermiddag den 1 December sin nye cheftræner fra 1. januar 2009.

http://v2.aabsport.dk/forside.aspx
se Ålborgs hemsida ovan



Saxat från GAIS hemsida

För drygt ett år sedan uppstod turbulens när GAIS dåvarande tränare Hans Gren och Roland Nilsson valde att efter fyra år och med ett år kvar på sina kontrakt lämna klubben för Malmö FF.

Efter hårt arbete fastnade vi hösten 2007 för en tränartrio där nu chefstränaren Magnus Pehrsson - med två år kvar på sitt treåriga kontrakt - väljer att lämna Grönsvart för en utländsk klubb. GAIS tackar Magnus Pehrsson för den här tiden och önskar honom all lycka i sin nya klubb.

Samtidigt medför Magnus Pehrssons beslut problem för GAIS. Föreningen har inte fått några som helst indikationer på att en flytt var nära förestående samtidigt som det bara är en knapp månad kvar till starten på träningen inför nästa allsvenska säsong.

Klubben ligger dock väl till inför nästa säsong. I startelvan har vi tappat en spelare samtidigt som sju nyförvärv är klara. Merparten av de nya spelarna har landslagsmeriter. GAIS kommer också att ha tillgång till en ny fantastisk arena i Gamla Ullevi med plats för 18 800 åskådare och som står klar till den allsvenska premiären våren 2009.

Föreningen och dess styrelse har strategin klar och förhoppningsvis kommer GAIS nye tränare att vara på plats inom några veckor. Att träna och leda GAIS med dessa förutsättningar blir ett mycket spännande jobb. Patrik Johansson och Matti Demegård, som tillsammans med Magnus Pehrsson har gjort ett kanonjobb, är kvar i föreningen.


Christer Wallin
GAIS Styrelse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback