Fifa hotar utesluta Spanien

Spanien hotas av avstängning från all internationell fotboll om inte regeringen slutar lägga sig i fotbollsförbundets arbete, enligt Fifas ordförande Sepp Blatter. Det skulle innebära att Spanien missar sommarens EM.
- Om den spanska regeringen, genom sitt sportråd, fortsätter att blanda sig i fotbollsfrågor riskerar de att deras klubbar och landslaget kommer att uteslutas från internationella turneringar, säger Blatter i spanska medier.
En uteslutning skulle bland annat innebära att Spanien missar sommarens fotbolls-EM, där landet är lottat i samma grupp som Sverige.
- Det skulle vara tufft, men det skulle ta bara sex timmar att kalla ihop ett möte för att diskutera och besluta om ett uteslutande, säger Blatter.
Bakgrunden är att den spanska regeringens sportråd uppmanat alla sportförbund som inte är inblandade i OS att hålla val före de olympiska spelen.Det vore inte första gången som Fifa utesluter ett land på grund av politisk inblandning i det nationella fotbollsförbundets affärer. Bland annat var Grekland avstängt under en kort period 2006.


Källa: TT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback