Läs Antons recension i "Allt om film" !

Morgan Pålsson - Världsreporter


Komedi, Krig
Premiär den 22 februari
Land Sverige 2008
Regi Fredrik Boklund

I rollerna Anders Jansson, Johan Wester, Rolf Skoglund
Svensk humor ligger uppskattningsvis tjugo år efter sina amerikanska föregångare. Det är inte negativt, några av de bästa actionkomedierna, med "Lumparkompisar" i spetsen, gjordes under 80-talet. Riktigt lika bra som Bill Murray och Harold Ramis är inte lundapågarna Johan Wester och Anders Jansson. Men "Morgan Pålsson - Världsreporter" serverar samma hopkok av småputtrig humor, halvtafflig action och otrolig handling som de stora 80-talskomedierna.

Det finns ett problem med att göra film av populära tv-figurer. Många "Saturday Night Live"-alster har blivit filmer där skämten knappt räckt till förtexterna. Men den fumlige, arrogante och korkade utrikeskorren Pålsson och hans stabila kameraman Robert håller uppe humorflaggan stadigt filmen igenom.

Morgans konkurrent, mellanösternexperten Åse Seierland är lite träigt skriven men hennes bergsnorska kamerakvinna är lagom skruvad. Bäst är det komiska geniet Rolf Skoglunds gamla reporter vars största rädsla är att hamna på SVT24, även kallad"Elefantkyrkogården".

Anton Bjurvald

Grattis Anton ! Du skriver lätt och drivet som den värsta erfarna filmrecensenten...
mvh Lasse Ö



Källa:http://www.alltomfilm.se/filmrecensioner.asp?action=viewReview&iFilmId=919

Betyg 3Läsarnas betyg 4
Läs recensioner/bedöm denna film

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback