Mållöst mellan Turkiet och Sverige i Istanbul.

Sverige började bäst men Turkiet kom tillbaka.Det blev 0-0 i Istanbul.

En bit in i den andra halvleken kom Elmanderläget. Den inbytte Toulouseanfallaren satte fart på högerkanten - fast besluten att spräcka nollan. Tyvärr för Sveriges del hann Turkiets målvakt Demirel före.

Närmare än så kom aldrig Sverige, även om laget - och främst Kennedy Bakircioglü - försökte.

Ajaxmittfältaren fick ett kanonläge redan efter knappt fem minuters spel efter ett fint förarbete från debutanten Marcus Berg. Kennedys skott gick dock strax utanför.

Kennedy fortsatte att visa Lagerbäck att han är en man för startelvan och fortsatte att skjuta - men även nästa skott gick utanför.

Turkiet kom tillbaka en bit in i halvleken - men närmare än Nihats frispark i den 18:e minuten kom man aldrig, och inte ens den var speciellt farlig för Andreas Isaksson.

Strax före halvtid fick Sverige en ytterligare en bra chans. Kim Källström hittade Kennedy med ett djupledspass, Kennedy hann upp bollen strax före kortlinjen och plötsligt var tre svenskar fria i straffområdet. Inlägget var dock alldeles för svagt och kunde plockas ned av Turkiets målvakt Demirel.

Marcus Berg började piggt och respektlöst och låg även bakom den allra första farligheten.

Efter en halvtimmes spel såg det ut att vara färdigspelat för Sebastian Larsson - den andra debutanten från start. Birminghamspelaren fick en smäll på hälsenan och linkade av banan. Men efter lite omplåstring och skovård var Larsson tillbaka på banan.

Lars Lagerbäck gjorde ett byte direkt efter halvtidsvilan - Johan Elmander kom in i stället för Markus Rosenberg. Drygt en kvart in i andra byttes Malmös Behrang Safari in mot Fredrik Stoor, ett byte som innebar att Mikael Nilsson tog steget över till högerbacken.

Även Kennedy blev till slut utbytt - då hade han hunnit med att bränna ett sista bra läge efter en hörna.

Källa:
www.fotbollskanalen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback