AIK-TPS Åbo
0-0 (0-0)

Skytteholms IP, Solna
----------------------------------------------------------------------

AIK och TPS Åbo spelade 0-0 inför 2 439 åskådare på Skytteholms IP. AIK dominerade matchen stort spelmässigt, men fick inte till avsluten riktigt. Närmast mål var Lucas Valdemarín som nickade i ribban i den 92:a minuten.

AIK inledde den första halvleken starkt och TPS Åbo fick knappt låna bollen under de inledande tio minuterna. I den femte minuten fick Saihou Jagne tag i bollen strax utanför straffområdet, vände och sköt ett skott som precis gick utanför vänsterstolpen. TPS kom in i matchen efter en dryg kvart, men utan att hota AIK. I den 22:a minuten skapade dock gästerna en riktigt vass chans då Jarno Heinikangas nickade utanför Daniel Örlunds vänstra stolpe efter en vänsterhörna från Chris Cleaver. Minuten senare borde domaren visat Heinikangas det gula kortet då han sent och fult klippte Saihou Jagne bakifrån. Domaren nöjde sig dock med en tillsägning till publikens och undertecknads stora missnöje. Bojan Djordjic bjöd i den 29:e minuten på ett farligt skott på frispark som Jukka Lehtovaara tippade till en vänsterhörna. AIK hade under den första halvleken ett par farliga hörnor slagna av Djordjic från vänstersidan.

AIK:s vackraste anfall kom i den 31:a minuten då Djordjic lyfte ut en löpboll för Saihou Jagne på vänsterkanten. Jagne nådde bollen strax innan kortlinjen och passade in till Lucas Valdemarín som dock sköt utanför. AIK tog över spelet igen under avslutningen av halvleken och Djordjic låg bakom flera av målchanserna. Bland annat slog han en farlig frispark från mittplan i den 36:e minuten som gick in centralt till Jagne, men Ville Lehtonen bröt i sista stund framför mål. TPS skapade sin andra målchans i den 39:e minuten då mittbacken Zarabi Kheireddine nickade rakt på Örlund efter en frispark från långt håll. Halvlekens sista målchans kom med tre minuter kvar då Lucas Valdemarín fick skottläge från nära håll, men målvakten räddade. Returen gick ut till Iván Obolo utanför straffområdet, men hans skott gick strax över ribban.

Dulee Johnson byttes in efter en dryg timmes spel och var pigg den tid han spelade. Passningarna hittade rätt adress och varken han eller publiken verkade vara påverkad av den senaste tidens turbulens.

Trots ett massivt spelövertag fick Novakovic och AIK nöja sig med 0-0 hemma mot TPS Åbo. Men den assisterande tränaren var nöjd ändå.
- Vi gör kanske vår bästa träningsmatch rent spelmässigt. Vi spelar faktiskt jättebra i dag. Det är kyla i avsluten som saknas, men det kommer.

AIK testade Ivan Obolo ihop med Khari Stephenson på det centrala mittfältet.
- Vi visste att Åbo skulle spela väldigt defensivt och då ville vi testa Obolo i en roll bakom våra två anfallare. Det funkade väldigt bra och kan vara ett sätt att möta defensiva motståndare på Råsunda på.

Novakovic kunde även glädja sig åt två comebacker. Daniel Tjernström gjorde sin första träningsmatch för vintern och Dulee Johnson var tillbaka efter att ha blivit gripen, misstänkt för grovt rattfylleri.
- Dulee gör det bra och passade väldigt bra ihop med Obolo på mitten. ''Tjerna'' har ju varit borta länge efter sina problem med ljumskarna och behöver kanske lite tid. Han saknar lite i bolltempo.

Redan på onsdag matchar AIK igen, mot Enköping. Så har det sett ut under vintern för solnaiterna. Täta matcher är det som gäller.
- Det är så det kommer vara i allsvenskan också. Vi måste vänja oss vid det. Kommer man inte förberedd för det kommer man få det väldigt jobbigt.