Sena mål frälste Liverpool mot Inter.

Med två sena mål är det fördel Liverpool efter det första tungviktsmötet med Inter på tisdagen. Åttondelsfinalen i Champions league slutade 2-0 på Anfield Road. Zlatan Ibrahimovic och Inter har en tuff retur att vänta.

Åttondelsfinalen i Champions league slutade 2-0 (0-0) på Anfield Road. Zlatan Ibrahimovic och Inter har en tuff retur att vänta.

Efter en halvtimme slet Marco Materazzi tag i en anstormande Fernando Torres för andra gången på kort tid. Resultatet blev ett nytt gult kort, utvisning och en rejäl uppförsbacke för Inter.

Ett tillbakapressat Inter orkade bara stå emot Liverpools vilda anstormning i 84 minuter. Då drog holländaren Dirk Kuyt in 1-0 med ett volleyskott som via gräset studsade över Julio Cesar i Intermålet.

2-0 kom som en knock bara fem minuter senare. Liverpoolkaptenen Steven Gerrard sköt ett avigt distansskott som Cesar inte lyckades nå.

Zlatan, som gjort succé i Champions league den här säsongen och är i delad skytteligaledning med Cristiano Ronaldo på fem mål, jobbade kopiöst men oftast bakåt i stället för framåt. Utvisningen försvårade svenskens kväll.

Rauls Mål hjälpte inte

Det hjälpte inte att Raul gjorde ännu ett mål i en Europacup, Real Madrid förlorade ändå åttondelsfinalen i Champions League mot Roma med 1-2.

Som vanligt var det stökigt när det spelades fotboll i Rom och innan matchen knivskars en Madrid-supporter.

På plan tog bara åtta minuter innan Raul gav gästerna ledningen på Olympiastadion. Arjen Robben tog sig ner på vänsterkanten, skickade tillbaka bollen till Guti som sköt ett skott som Raul styrde in.

Därmed är spanjorens rekordsiffra i Champions League 60:e mål. Och det var hans 62:a i någon av Uefa-cuperna, där han nu är lika med tyske bombaren Gerd Müller och en efter italienaren Filippo Inzaghi.

En styrning ställde också Real Madrids målvakt Iker Casillas då David Pizzaros skott tog på Real-spelare och styrdes i mål i 24:e minuten. En knapp kvart in i andra låg målkungen Francesco Totti bakom Romas ledningsmål. Hans pass nådde Mancini som rundade Casillas och satte 2-1.

Portos återbesök inte lyckat

I Gelsenkirchen för fyra år sedan tog hem Porto oväntat hem Champions League-titeln. Men den här gången blev besöket inte lika lyckosamt för portugiserna. Redan i fjärde minuten satte Kevin Kuranyi 1-0 för hemmalaget Schalke, ett resultat som stod sig matchen ut.

Chelsea mötte Olympiakos i Aten men fick vända hem med en poäng sedan matchen slutat oavgjort 0-0.

Returerna i åttondelsfinalerna spelas den femte mars.

Olympiakos-Chelsea 0-0
Varningar Chelsea: Alex, Juliano Belletti, Claude Makelele, Ashley Cole.

Domare: Konrad Plautz, Österrike
Publik: 33 500

Roma-Real Madrid 2-1