Tung dag för Goitom - succé för Chippen

Bra start för Wilhelmsson i nya klubben Deportivo La Coruña.

Anfallaren Henok Goitom byttes ut i halvtid när hans Real Murcia föll mot Valladolid i spanska ligan. Christian Wilhelmsson i Deportivo La Coruña däremot hyllades när Espanyol besegrades med 2-0.

Sveriges assisterande förbundskapten Roland Andersson är i Spanien för att specialstudera Henok Goitom.

Stockholmaren, som ännu aldrig spelat i allsvenskan, har gjort mål i både serie A (Udinese) och i La Liga (Murcia). Goitom har dessutom visat mycket bra form efter jul och blivit ett av namnen som förknippats med den svenska EM-truppen.


Dålig start för Gotim - utbytt i halvtid

Men matchen hemma mot Valladolid (0-1) var en match som Goitom snabbt vill glömma. Han inledde med att missa tre passningar, sedan gick det mesta snett och publiken visade sitt missnöje.

Tränaren José Luis Mendilibar valde att byta ut svensken i halvtid. Segerskytt för Valladolid blev målkungen Joseba Etxarri Llorente som utnyttjade ett misstag i Murcias svajiga försvar.

Murcia kom inte närmare kvittering än ett ribbskott och ligger näst sist. Det är hela sex poäng upp till nedflyttningsstrecket och inget tyder på att man ska klara sig kvar. Ett tungt år för nykomlingen Murcia som dessutom firar 100 årsjubileum.


Roligare för "Chippen"
För Christian Wilhelmsson är fotbollslivet plötsligt mycket roligare. "Chippen" spelade från start och fick stående ovationer när han byttes ut i den näst sista minuten.

Deportivo La Coruna vann hemma över ett formsvagt Espanyol med 2-0 och tog tre oerhört viktiga poäng i sin jakt på att undvika nedflyttning.


Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback