Första derbysegern för AIK mot DIF i Portugal.


image919


Onsdag 19 mars 2008, kl 17.00 (lokal tid)
AIK-Djurgården
2-0 (1-0)

Sporting Clube de Portugals, Alcochete, Portugal

 

AIK vann årets första Stockholmsderby. Solnaiterna var klassen bättre än Djurgården och vann rättvist med 2-0 i Portugal.
- Vi är bättre förberedda i år än förra året, säger tränaren Rikard Norling.
Båda lagen såg matchen som en viktig genomkörare inför allsvenskan och mönstrade bästa möjliga manskap. Redan från start var det lätt att se att AIK var det skickligare laget. Det dröjde också bara tre minuter innan AIK tog ledningen. Daniel Tjernström fann uruguayanske nyförvärvet Jorge Anchen som gjorde 1-0 bakom Pa Dembo Touray i Djurgårdens mål.

Matchbilden var i stort densamma över hela matchen. AIK trillade boll medan Djurgården fick jaga. I matchens slutminuter gjorde AIK också rättvist 2-0 sedan Daniel Mendes tagit tillvara Bojan Djordjic fina förspel. Rikard Norling såg nöjt på från sidlinjen.
- Jag tycker ändå det är en ganska så jämn match. Vi varierar lite, men är ändå mer stabila än tidigare. Vi är bra förbereda för att vara med redan från början i år, säger Norling till AIK Media.

Dulee Johnson var den som imponerade mest i AIK. Djurgården hade inte mycket att glädja sig åt. Särskilt inte som man fick lägga ytterligare ett namn till den långa skadelistan, viktige Mattias Jonson.

AIK-Djurgården 2-0
Mål: Jorge Anchen, Daniel Mendes.


Den allsvenska premiären är endast en och en halv vecka bort och AIK tar då emot Kalmar FF på Råsunda. Avspark kl 15 söndagen den 30 mars.


www.aik.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback