Zlatan har lämnat Umeå - kan tvingas till operation

 

Foto: TV4
Bilden: Zlatan lämnar sjukhuset i Umeå efter att ha undersäkt sitt onda knä
Foto: TV4

Knäskadade Zlatan Ibrahimovic har lämnat Umeå efter en blixtvisit hos Håkan Alfredson som är professor i idrottsmedicin. Och det är inte uteslutet att det krävs ett ingrepp i Zlatans knä för att han ska bli kvitt besvären. 
Om det blir operation är det oklart om den sker i Sverige eller i Italien. EM ska inte vara i fara
Vilka konsekvenser ett ingrepp får för Ibrahimovic närmaste fotbollsframtid är oklart. Landslagsläkare Anders Valentin tror i alla fall inte att landslagsanfallarens EM-start är i fara. 
-Det är lite svårt att spekulera i behandlingen innan vi har hela bilden klar. Det finns olika ingrepp. Det beror på vad undersökningen ger. Det finns mindre ingrepp i behandlingsarsenalen som skulle fungera, säger Valentin till TT. 
Landslagets medicinska stab räknar med att på ett eller annat sätt vara med i behandlingen av Zlatans skada. 
-Det är alltid bra att få vara med i diskussionen och kanske bidra med något, säger Valentin. 


Fakta: Hopparknä (patellar tendinopathy)

Zlatan Ibrahimovic har själv uppgivit att han haft problem med knäskålssenan i vänster knä sedan före jul. Knäskålssenan är inflammerad och Ibrahimovic har spelat de senaste matcherna på smärtstillande sprutor.

Sjukgymnasten Karl Gisslén skriver i en avhandling vid Umeå Universitet om hopparknän hos volleybollspelare och tyngdlyftare:Hopparknä yttrar sig som belastningsrelaterad smärta i knäskålssenan, och är ett svårbehandlat tillstånd som ofta leder till modifierat idrottande och inte sällan behov av operativ åtgärd. Rehabiliteringstiden efter operation är långvarig (6-12 månader) och resultaten är varierande och osäkra. Orsaken är okänd, men hög intensitet och frekvens i träning och matchspel anses kunna vara utlösande faktorer

 

 

Källa: www.fotbollskanalen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback