AIK:s "Super Bo" fick foten av Djurgården


Bilden:Bosse Andersson har just gjort 1-0 mot IFK Norrköping 21 april 1991. Närmaste gratulanter är Pascal Simpson och Kim Bergstrand.


Bosse Andersson slutar som klubbdirektör i Djurgården fotboll, efter elva år. Beskedet lämnades på onsdagskvällen vid en presskonferens.

AiK kanske är intresserade då man söker en ny VD (!)


Bakgrund och fakta:

Bo "Super-Bo" Andersson spelade två år i AIK, 1990-91, och blev under den tiden mycket populär bland AIK-supportrar. Han var den ettrige, tuffe och hårde måltjuven som gjorde flera avgörande mål under en tid när AIK tog klivet från att vara allsvenskt bottenlag till guldkandidat. Och i sin sista AIK-match var han centimetrar från att avgöra finalen i Svenska Cupen mot IFK Göteborg men en makalös räddning av Thomas Ravelli hindrade Bosse och AIK från att vinna cupen 1991.
Bo Andersson, lanthandlarson från i Roslagen, kom till AIK 1990. Han hade anbud från flera klubbar men ett personligt besök av AIK:s tränare Sanny Åslund, dagen innan Bosse skulle åka till USA, övertygade honom om att AIK var rätt klubb. Eller som Sanny säger:
"Bosse hade svårt att bestämma sig för AIK så jag åkte hem till honom med ett kontraktsförslag. Men han ville ha 1.000 kr till per månad och då sade jag ok, utan att stämma av med styrelsen."

Fullständigt namn: Bo Magnus Andersson.
Smeknamn: Super-Bo (bland supportrar), Lanthandlarn (bland AIK-spelare).
Född: 26 augusti 1968.
Bor: Täby (2006).
Arbete: Polis (1991-99), klubbdirektör (Djurgårdens IF, 1998-2008)


Källa: www.aik.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback