Brommapojkarna tillbaka i Allsvenskan 2009

Bilden:Philip Haglund heter Brommapojkarnas hjälte. Han gjorde Stockholmslagets mål när BP via 1–1 på Starke Arvid tog sig tillbaka till den svenska fotbollens finrum.Det efter en sensationell höst.

 

Sammantaget var det alltså det spelande laget som tog den sista allsvenska platsen. Det är också en stor fjäder i hatten för tränaren Kim Bergstrand som stod för sina spelidéer och tog nästan ett helt nytt lag till allsvenskan.

- Som tränare är det här givetvis det överlägset bästa som hänt. Jag värdesätter den här insatsen mycket högt. Det var inte lätt att prestera bra fotboll. Planen i Ljungskile var sämre än underlaget på Grimsta. Men vi stod upp och vi förtjänade den här framgången, säger Kim Bergstrand.

Klubbdirektören Ola Danhard var självklart nöjd sedan BP för andra gången vunnit ett allsvenskt kval.

- Det har bara hänt tre gånger sedan Superettan startade år 2000. Vi har gjort ett suverän insats som kommit så här långt. Efter fjolårets jumboplats i allsvenskan har vi i princip ett helt nytt lag och nya ledare. Det brukar ta tid att få det hela att fungera. Men vi lyckades och det känns riktigt skönt!


Fakta:

Ljungskile-BP 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (45) Philip Haglund, 1-1 (48) Jörgen Wålemark.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 2 828.

 

Källa: www.brommapojkarna.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback