Fortfarande New Kids On The Block på Sydön

Även om vi nu börjar känna oss mer och mer hemmastadda är vi fortfarande NKOTB. Ja, alltså New Kids On The Block, för er som inte kan er ungdomskultur.

Bilden:Nyligen presenterad forskning inom Zoologi här på universitetet har visat att det är fler som är det, nämligen De gulögda pingvinerna. Arten är en av världens mest sällsynta pingviner och finns bara här på Sydön i Nya Zeeland. Man har tidigare trott att arten haft en betydligt större utbredning, men det visar sig nu att den endast funnits här i cirka 500 år och att den tagit plats efter en annan pingvinart som dött ut – Waitaha pingvinen.
Pingvinerna får skydd av diverse miljöorganisationer. Kanske inte för att de är nya utan mer för att de är sällsynta. Vi har som relativa nykomlingar inte bedövats av intryck utan blir fortfarande förvånade och förbluffade av kulturella skillnader och naturens skönhet.

Bilden:Förra helgen tog vi en tur söderut längs den så kallade Southern Scenic Route till Catlins.Vägen dit gick längs en brant bergssida. Elis fick åka på axlarna eller hålla hårt i handen


Bilden: Porpoise Bay och vårt andra backpackers eftersom vi känner oss hemma på den typen av ställen, och Mini också. Vi såg delar av det fantastiska djurlivet: delfiner, sjölejon, sälar och den gulögda pingvinen. Och det fantastiska djurlivet levde i den storslagna naturen.

Bilden: I skuggan under ett ormbunksträd.Vi såg inhemsk skog med massor av spännande växter och den dramatiska kustremsan med stora grottor, långa stränder och branta klippor. Bilderna får tala för sig själva.

Bilden:Nu börjar vi räkna veckorna och fåren till avfärd. Det går fort. Och därtill oroar vi oss över situationen i Bangkok. Förhoppningsvis hinner det lugna ner sig  innan vi styr kosan ditåt på väg hem.

Skrev,
Mats Månsson,
medlem i HBG
på pappaledighet
 i Nya Zeeland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback