Årets sista derby när DIF och Hammarby möts på Råsunda.

I dag är det dags för årets sista derby när Djurgården och Hammarby möts på Råsunda.

Kampen om ”bäst i stan” fortsätter och självklart blir derbyt mot Hammarby en viktig pusselbit. Med fem omgångar kvar ligger Djurgården en poäng före Hammarby och tre före AIK, en seger på måndag skulle givetvis skaffa Djurgården ett fint utgångsläge att komma före sina lokalkonkurrenter. Som vanligt, kanske man ska säga. Sedan 2001 Har Djurgården varit bäst vid fem tillfällen medan AIK och Hammarby har varit bäst varsin säsong…

Djurgården och Hammarby har mötts 15 gånger i Allsvenskan under tvåtusentalet. Djurgården har vunnit 9 av dessa matcher, Hammarby har 4 segrar medan 2 matcher slutat oavgjort. Men nu är det en ny match och all statistik är nollställd, nu handlar det om vem som har allra mest vilja att vinna, något som brukar avgöra derby.

Djurgården är bortalag och det innebär att hela djurgårdsfamiljen träffas på Norra läktaren. Se till att köpa förköp innan du kommer till arenan för att undvika köer. Det kommer även att vara direktinsläpp på uppmärkta sektioner på Norra läktaren.

Efter matchen hänvisas den djurgårdspublik som åker kommunalt till Näckrosens tunnelbane station.

Matchen spelas på Råsunda i dag måndag den 20 oktober och matchstart är, som vanligt vid derbyn, klockan 20.00.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback