HBG vann med 3-1 efter straffdramatik mot Storstekarna

HBG Sportfånarna – Storstekarna 3-1 (1-0)

I mål: Anton

På plan: Anders, Björn, Erik, Patrik, Richard S, Pierre M, Ulf, Stefan, Ahlman, Martin, Espen

Ett hårt spelande, kämpande och ganska effektivt HBG tog hem en relativt komfortabel seger mot Storstekarna. Detta trots att Stekarna fick två straffar med sig i slutminuterna. Men de återkommer vi till. Ett nytt mittbackslås i Ahlman och Erik lyckades bra med att hålla borta anfallen. Trots detta blev det en del hörnor. En gång på grund av att jag missade att plocka upp bollen på fyra(!) försök. Det blir finkoordinationsträning under vintersäsongen.

Ahlman stod också för en av matchens absolut starkaste prestationer då han en bit in i första slår en underbar cross från backlinjen över hela planen ut på kanten till Espen som snurrade, fintade och lämnade till Stefan som drog en tvåfotare och  sedan slog ett perfekt inlägg. Där stod sedan Patrik och knoppade in ett-noll med skallen. Sjätte målet för säsongen för Patrik.

I andra halvlek blev det lite mer tryck på HBG som stod emot bra. Mittfältet lyckades med ett klassisk triangelövning ett par gånger . I mitten av andra halvlek blir Patrik (?) neddragen i straffområdet och Stefan slog säkert in straffen. Ytterligare mer press från Storstekarna ledde till en del hörnor men vi försvarade oss rejält. Sen hoppade Stefan och motståndarnas målvakt ihop på ett inlägg och bollen studsade i mål. Vi fick förvånansvärt nog ett mål, mycket modigt av domaren.

Matchen avslutades med två (!) straffar för Stekarna på knappt en minut. Första straffläggaren psykade jag med en iskall blick så att han missade målet. Andra straffen tippade jag tydligen i ribban. Anledningen till det uttalande grundar sig i att straffskytten slog in returen, något han enbart får om målvakten är på bollen. Jag kände inte att jag var på straffen, men ärligt talat känns det bättre att ha tippat en boll i ribban än att bara vara ute och flaxa. Efter 3-1 målet blåste domaren av.