Cupknallen: Syrianska FC slog ut Trelleborg

Bilden: 1-1 stod det på Arenans resultattavla efter 90 spelade minuter och matchen gick till förlängning. Då var det helt plötsligt proppen ur och Trelleborgs FF kunde besegras av Superettanlaget Syrianska med hela 5-1 efter 120 minuter. Joakim Hägernäs gjorde tre av målen.

För Rami Shaaban blev det ett nervpirrande drama när han gjorde comeback i Hammarbymålet på lördagen efter sin långa skadefrånvaro.

Hammarby tog visserligen ledningen i cupmatchen mot Åtvidaberg. Men efter att superettanlaget kvitterat - via stolpen och Shaabans rygg - gick matchen till förlängning.

Åtvidaberg tog där ledningen redan efter tre minuter, men efter två mål av Charlie Davis, det sista på tilläggstid i den andra förlängningskvarten, gick Hammarby vidare tack vare 3-2.

Även Elfsborg tvingades till förlängning, men vann 2-1 med mot Ljungskile. IFK Göteborg vann däremot stort, 8-1 mot Ersboda, och Örebro besegrade Kristianstad med 4-1.