Knapp förlust för HBG i första seriematchen på Farsta IP

HBG Sportfånarna – Inzo 3-4 (2-1)
Deltagare: Anton, Björn, Roger, Pierre, Ulf, Tomas, Ahlman, Erik, Richard, Andreas C, Andreas H, Patrik J, Lukas, Jocke, Anders, Fredrik.

År 2009 öppnade HBG starkt med två mål i första halvlek. Det första var en klassisk löpboll på en rappt löpande Jocke som utan problem öppnade målprotokollet. Det andra var något så ovanligt som en riktig rackarrökare från Björn Lager. 2008 års mottagare av Trädojan, för tillfället på utflykt i det centrala mittfältet, drog till för kung och fosterland. Bollen vek av lite, dök och landade bekvämt i högra krysset. Årets mål redan första matchen från HBG:s Roberto Carlos? Nej, Rickard ger honom i kamp om titeln. 3-1 var något så vackert som en bredsida från högerkanten som knorrade sig in i bortre burgaveln. Thierry Henry hade inte gjort det bättre.

Sen kom tyvärr Inzo in i matchen och lyckades efter passivt försvarspel från HBG göra tre baljor, varav två snygga lyftningar som 175 centimeter lång Anton (jag ansökte om pass idag) inte lyckades avvärja. Några onödiga frisparkar och kyliga motståndare blev vår bane idag. Dessutom fick vi se säsongens första utvisning. Erik åkte dit på två snabba gula kort i slutet av andra halvlek. Domaren visade dock aldrig det röda, men Erik är en hedersknyffel och steg av planen, till motståndets förvåning. De räknade gula kort lika dåligt som Graham Poll.

Hur som helst var det en bra kämparinsats med bitvis riktigt härligt bollrull där emellan. Vi hälsar Patrik J, Andreas C, Lukas och Fredrik välkomna in i HBG:s gemenskap. I år ska vi hamna i topp i ligan.

Nästa match spelas mot FC Södermalm på Farsta IP 4/5 klockan 1900.