Expressen.se blåst på nyhet om Obolos övergång till Benfica

Expressen.se:s nyhet om Ivan Obolos, AIK, övergång till Benfica i går var resultatet av ett tips från en nätskojare, skriver chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg. Han ber samtidigt läsarna om ursäkt.

Enligt Thomas Mattsson fick tidningen ett tips med en länk till Benficas officiella hemsida. Men det visade sig att den så kallade URL-adressen var riggad.
Expressen fick inte kontakt med Benficas pressavdelning för en bekräftelse, men  enligt klubbrepresentanter var uppgifter på hemsidan att betrakta som officiella.

Mattsson skriver:
”Vi ringde till AIK:s klubbdirektör och vi sökte både Ivan Obolos agent och en portugisisk journalist. Sedan publicerades uppgifterna från Benficas sajt, alltså den fejkade dito, om att Obolo var aktuell för övergång.
En knapp timme senare upptäckte vi att det var fel, enligt uppgift var det någon som bemödat sig med att skapa en sida med Ivan Obolos namn och sedan tipsat oss. Detta lär vara en funktion på Benficas sajt, mikrobloggar detljuvalivet, och dessvärre gick vi på detta.
Jag kan bara beklaga att Expressen.se lät sig luras. Vi agerade i god tro och kontrollerade uppgifter, men skojeriet lyckades ändå. Det ber jag om ursäkt för.

 

p.s. Det var inte bara Expressen som skulle gillras i Obolo-fällan.  Även Aftonbladet och Fotbollskanalen fick uppgifter om den påhittade övergången till Benfica. Enligt en logg-länk var det pseudonymen Deemon som skickade den falska sidan.

 

Källa:www,resume.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback