Finland — ett strategiskt val för herrlandslaget i fotboll


Bilden:Fotbollslandslagets träningsmatch mot Finland på onsdag är ett strategiskt val inför de kommande VM-kvalmatcherna mot Ungern och Malta. Lars Lagerbäck säger att träningsmatchen är ett bra tillfälle att testa nya saker på planen.


Det kommer inte att bli några större förändringar i det svenska grundspelet, men förbundskaptenen lovar att han kommer att testa en hel del saker på Råsundas gräsmatta.

- Anfallsspelet, om man ser till det här kvalet, har inte varit tillräckligt effektivt. Framför allt har vi varit dåliga i att fylla på i djupled och att ge våra forwards den hjälp de behöver, säger Lagerbäck.

- Det är såna bitar vi kommer att kolla på mot Finland och sen fortsätta att jobba med fram till Ungern.


Flera U21-spelare får chansen att visa upp sig i den större kostymen.Marcus Berg, Rasmus Elm, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom och Mikael Lustig gjorde succé i U21-EM i somras. De två förstnämnda fick innan dess vara med i "den riktiga" landslagstruppen när Sverige mötte Danmark och Malta i VM-kvalet, och inför onsdagens träningslandskamp mot Finland har de fått sällskap av de övriga tre.

 

Källa:TT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback